województwo Zachodniopomorskie
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: województwo Zachodniopomorskie
Tam na górze powinien być edit - w tym miejscu - pisałem na szybko i się pomyliłem - jest "z Flotą" a powinno być z "Kotwicą"
Po tym meczu też Karlino i Wielim zerwały kontatky z Kotwicą** i przeszły na strone Pogoni
Po tym meczu też Karlino i Wielim zerwały kontatky z Kotwicą** i przeszły na strone Pogoni
aLvaro napisz na PW
ciekawa sytuacja w Szczecinku
otóz zniknal z mapy Wielim i Darzbor
powstal nowy klub, polaczony z dwóch (Wielimia i Darzboru) - MKP Szczecinek
gra na licencji Darzboru w 4 lidze i jak na razie po 2 meczach są liderem (takie byly zalozenia, zeby zlikwidowac dwa małe kluby i zrobic jeden duzy)
kibicowsko na tym klubie nic sie nie dzieje (duzo piknkow bylo na meczu)
prezesi Wielimia chcą sie teraz skupic na ...sekcji tenisa stołowego :) raczej na pewno nie wystartuje nowy klub w tym sezonie, moze w przyszlym, ale musialby miec kto go zalozyc
a dcyzji grupy kibicowskiej darzboru na temat MKP nie znam, ale mozna sie domyslic, ze to olewają - nie bylo ich na dwoch pierwszych meczach
otóz zniknal z mapy Wielim i Darzbor
powstal nowy klub, polaczony z dwóch (Wielimia i Darzboru) - MKP Szczecinek
gra na licencji Darzboru w 4 lidze i jak na razie po 2 meczach są liderem (takie byly zalozenia, zeby zlikwidowac dwa małe kluby i zrobic jeden duzy)
kibicowsko na tym klubie nic sie nie dzieje (duzo piknkow bylo na meczu)
prezesi Wielimia chcą sie teraz skupic na ...sekcji tenisa stołowego :) raczej na pewno nie wystartuje nowy klub w tym sezonie, moze w przyszlym, ale musialby miec kto go zalozyc
a dcyzji grupy kibicowskiej darzboru na temat MKP nie znam, ale mozna sie domyslic, ze to olewają - nie bylo ich na dwoch pierwszych meczach
-
Unia Ujście
z tego co mi wiadomo. Darzbór olewa mecze tego tworu. Wielim to samo. szkoda, bo w Szczecinku zaczynało się coś kibicowsko dziać a teraz pewnie przycichnie... no chyba, że młodzież z Darzboru skupi się bardziej na Lechu (delegacja jest na każdym meczu w Poznaniu i zalicza trochę wyjazdów) a Wielim zostanie z Legią.
Panowie, zna ktoś liczby wyjazdowe Pogoni Szczecin z ostatnich meczów? Chodzi mi o wyjazdy do Wrocławia i Łęcznej (to chyba zakaz).
-
Aesthetic_Perfection
W Łęcznej 353 osoby ze Szczecina.
Ale chodzi mi o mecz, który odbył się parę tygodni temu. :)
Panowie wie ktoś co się dzieję w tych miastach na chwilę obecną ?
Szczecinek - Na meczach MKP Szczecinek ktos działa ?
Białogard - u siebie coś działają czy tylko Gwardia ?
Łobez - U siebie coś jeszcze działają ?
Barwice- Kiedyś fc Wielimia , a teraz ktoś coś wie ?
-
za Ruchem !
Khan urwisie widzę inną taktykę przyjąłeś ;)mnich85 pisze:Panowie wie ktoś co się dzieję w tych miastach na chwilę obecną ?
Jakie liczby Portowców w Białymstoku i Lubinie?
52 i 900
-
Śmiechu BeczKa
Jest ktoś z Cartusi Kartuzy jak tak to niech na priv podbije
Jak wygląda sytuacja Wielima Szczecinek? Dalej są pro Pogoń?
W Szczecinku połączono Wielim z Darzborem, drużyna występuje pod nazwą MKP Szczecinek grają w IV lidze aktualnie zajmują drugie miejsce może awansują do trzeciej ligi ale nie wiem czy lokalne władze mają na to ciśnienie. Wielim był "pro Legia" działały tam osoby z lokalnego fan clubu stołecznej drużyny :)
Cześć,
Jak wyglądają stosunki Pogoni Szczecin z Flotą Świnoujście? Szczególnie w kontekście polepszenia relacji pomiędzy Portowcami a Kotwicą Kołobrzeg (to już rodzina Pogoni?)?
Pozdro!
Jak wyglądają stosunki Pogoni Szczecin z Flotą Świnoujście? Szczególnie w kontekście polepszenia relacji pomiędzy Portowcami a Kotwicą Kołobrzeg (to już rodzina Pogoni?)?
Pozdro!
Podbijam, może być priv..
Nie ma czegoś takiego jak rodzina Pogoni :) A stosunki Pogoni z Kotwicą są obecnie dobre ale nie ma nic oficjalnego :) Jak będzie to na pewno któraś ze stron o tym wspomni.
Siema. Może ktoś przybliżyć sytuację w Choszcznie?? Tylko Pogoń? i jak liczbowo na meczach? :)
-
Kopiuj i wklej
Zachodniopomorskie, jest tu jakaś ekipa anty Pogoń ? Albo czy któraś z ekip z województwa ma walkę na ubitej z PS ?
Info od stowarzyszenia i kilku FC.
"Od dziś nasze kontakty z Flotą Świnoujście ulegaja zakończeniu. Pozostajemy w neutralnych stosunkach. Post czysto informacyjny."
Nigdy nie kumałem układów w zachodnio-pomorskim... Powie mi ktoś jak to wygląda teraz?
"Od dziś nasze kontakty z Flotą Świnoujście ulegaja zakończeniu. Pozostajemy w neutralnych stosunkach. Post czysto informacyjny."
Nigdy nie kumałem układów w zachodnio-pomorskim... Powie mi ktoś jak to wygląda teraz?
-
Kefirjagodowy
Zachodniopomorskie od Szczecina do granic z Koszalinem jest za Pogonią. Pogoń póki co tylko z Ujpestem jako tako. Była kosa z Kotwicą, teraz są jakieś kontakty, była przyjaźń z Flotą, teraz nie ma, tyle
-
Mustafa Ali Lala
Z dniem wczorajszym (27.06.2016) został zerwany układ pomiędzy Kotwicą Kołobrzeg, a Stalą Gorzów!
Obie strony dziękują sobie za wspólnie spędzone lata!
Obie strony dziękują sobie za wspólnie spędzone lata!
Nie powiedziałbym, że do granic z Koszalinem - Białogard jest 30 km przed tym miastem zaś Świdwin to na tyle kibicowskie zadupie, ze chyba trudno traktować ich jako granice czyichkolwiek wpływów. Jak dla mnie Pogoń rządzi od Szczecina po Łobez, Kołobrzeg, Drawsko Pomorskie. Tereny powiatu Świdwin to kibicowska pustynia, tereny od Ustronia Morskiego to tereny ekip Lecha, Gwardii, Powiat Sławno i Darłowo na ta chwile także kibicowska pustynia, powiat Białogard poza Karlinem za Gwardią, Powiat Szczecinek za Legią (poza miejscowym f-c Lecha), trudno mi mówić o ruchu kibicowskim w powiecie Wałcz ale chyba na tą chwilę nic tam nie ma. Powiat drawski podzielony - Drawsko za Pogonią, Złocieniec i Czaplinek jeżdżą na Lecha. Do tego dochodzi niechętne Pogoni miasteczko Barlinek na południu (ich drużyna to notabene także Pogoń). Czyli nie jest tak, ze cale zachodniopomorskie jest za Pogonią, ale większość owszem.
-
Tricolores
Sławno za Gryfem
Serio? A podrzucilbys liczby tego fan clubu za np.ostatnie 3 lata? Bo wydaje mi sie ze to taki fanclub typu max 5 osob, zaliczajacy mecz raz na rok (ale popraw mnie statystykami jesli sie myle), co na miasto 15 tys ludzi nie jest w ogole godne odnotowania, pewnie ze wsi typu Debnica Kaszubska jezdzi do Was kilkakrotnie wiecej osob, i wtedy mozna powiedziec, ze Debnica jest za Gryfem ;) tak ja to widze.
-
MKS Pogoń Barlinek
Kibiców Pogoni Barlinek i to głównie starszych została garstka. Nie utożsamiamy się z nowym tworem o nazwie "CRS" i nie zanosi się, aby coś się zmieniło z nazwą i był tworzony młyn. Młodzi jeżdżą na Stilon oraz Stal Gorzów.
-
damjen2311
np. w Szczecinie na rezerwach Pogoni, na Baltyku, mecze u siebie. takze ze Slawna i 2-och pobliskich miejscowosci na Gryfie zawsze kogos ujrzysz. a Darlowo? na zmiane chodza w barwach Darlovii i Pogoni
Prosiłem o konkretne liczby przez ostatnie 3 lata, a nie wymienienie kilku meczów bez żadnej liczby. Jak ich jeździ 2 czy 5 to w skali wielkości miasta to żaden teren Gryfa a ziemia niczyja.
Co do Darlowa. Niby tam jest jakaś grupka Darłovii/legii/pogoni. Sami nie wiedzą kim już są. A tutaj przykład Darłowiaka.
https://zapodaj.net/56f2bf84d11e6.jpg.html
https://zapodaj.net/861063ba08bcf.jpg.html
Co do sławna. Będąc tam w barwach nie lubianych w Słupsku nikogo z ich ekipy nie ujrzałem. Więc raczej pustynia.
https://zapodaj.net/56f2bf84d11e6.jpg.html
https://zapodaj.net/861063ba08bcf.jpg.html
Co do sławna. Będąc tam w barwach nie lubianych w Słupsku nikogo z ich ekipy nie ujrzałem. Więc raczej pustynia.
Świdwin jak najbardziej za Pogonią, być może urośnie tam kolejny oficjalny FC. Wałcz tym bardziej. Jest to oficjalny Fan Club Pogoni Szczecin (WWP '04), kiedyś zgodowy, dziś jedynie za Pogonią. Co do Złocieńca czy Czaplinka, nie ma tam zorganizowanych fanów Lecha, choć jednostki jeżdżą, podobnie rzecz się ma w stronę drużyny ze Szczecina, za to w Drawsku jest już oficjalne FC (i to od lat 80.).Michalek pisze:Nie powiedziałbym, że do granic z Koszalinem - Białogard jest 30 km przed tym miastem zaś Świdwin to na tyle kibicowskie zadupie, ze chyba trudno traktować ich jako granice czyichkolwiek wpływów. Jak dla mnie Pogoń rządzi od Szczecina po Łobez, Kołobrzeg, Drawsko Pomorskie. Tereny powiatu Świdwin to kibicowska pustynia, tereny od Ustronia Morskiego to tereny ekip Lecha, Gwardii, Powiat Sławno i Darłowo na ta chwile także kibicowska pustynia, powiat Białogard poza Karlinem za Gwardią, Powiat Szczecinek za Legią (poza miejscowym f-c Lecha), trudno mi mówić o ruchu kibicowskim w powiecie Wałcz ale chyba na tą chwilę nic tam nie ma. Powiat drawski podzielony - Drawsko za Pogonią, Złocieniec i Czaplinek jeżdżą na Lecha. Do tego dochodzi niechętne Pogoni miasteczko Barlinek na południu (ich drużyna to notabene także Pogoń). Czyli nie jest tak, ze cale zachodniopomorskie jest za Pogonią, ale większość owszem.
Oczywiście nie jest tak że całe województwo jest za Pogonią, ale wpływy są nieco większe niż to opisujesz.
Oficjalne FC szczecińskiej Pogoni: Gryfino, Gryfice, Stargard, Police, Chojna, Wałcz, Pyrzyce, Drawsko Pomorskie, Berlin, Opole Lubelskie, Dębno, Wysoka Kamieńska, Choszczno, Łobez, Nowogard, Goleniów. Ponadto bez oficjalnego statusu, ale coraz lepiej zorganizowane: Kamień Pomorski, Świdwin, Trzebiatów. Część osób jeździ ze Świnoujścia. Dobre relacje z Pogonią ma MKS Karlino i Kotwica Kołobrzeg. Obecnie już neutralne Flota Świnoujście. Umieszczając powyższe miasta na mapie, można określić pewne granice wpływów Pogoni w województwie.
Pozdrawiam
Przykro mi, że Ciebie rozczaruję, ale Świdwin chyba nigdy nie będzie zasługiwał na oficjalne FC Pogoni. Jeżdżących na mecze ze Świdwina Januszy jest mnóstwo, do młyna zawita zaledwie co dziesiąty. Chętnych na wyjazdy 2-3 osoby. W samym mieście jest też oficjale FC Kotwicy, ale nie ma ich więcej niż 10 głów. W barwach na mieście się nie pokazują, to też za dobrze o nich nie świadczy. Drugie duże miasto w powiecie Połczyn-Zdrój jeździ często i w dobrej liczbie na Legię, ale się z tym nie afiszują.Świdwin jak najbardziej za Pogonią, być może urośnie tam kolejny oficjalny FC.
Bez spiny, jak co. Z cztery miesiące temu, więcej na mieście można było spotkać barw Legii, i porównywalnie Darłovii. W barwach Pogoni widziałem jedną tylko osobę. Myślę, że kwas im się zrobił po upadku zgody, bo swego czasu jeździli i na Pogoń i na Legię. Chociaż swego czasu zorganizowali turniej, na którym byli obecni kibice ze Szczecina, bodajże.damjen2311 pisze:np. w Szczecinie na rezerwach Pogoni, na Baltyku, mecze u siebie. takze ze Slawna i 2-och pobliskich miejscowosci na Gryfie zawsze kogos ujrzysz. a Darlowo? na zmiane chodza w barwach Darlovii i Pogoni
Jak aktualnie wyglada sytuacja we Walczu? Wczesniej ktos pisal, ze tam tylko Pogon. Cos sie zmienilo?
-
KATOWICE'64
ze 20 lat spedzalem wakacje w tej miescinie - akcentow kibicowskich malutko!Solmyr09 pisze:Przykro mi, że Ciebie rozczaruję, ale Świdwin chyba nigdy nie będzie zasługiwał na oficjalne FC Pogoni. Jeżdżących na mecze ze Świdwina Januszy jest mnóstwo, do młyna zawita zaledwie co dziesiąty. Chętnych na wyjazdy 2-3 osoby. W samym mieście jest też oficjale FC Kotwicy, ale nie ma ich więcej niż 10 głów. W barwach na mieście się nie pokazują, to też za dobrze o nich nie świadczy.Świdwin jak najbardziej za Pogonią, być może urośnie tam kolejny oficjalny FC.
sam nie raz jechalem statad na Pogoń gdy GieKSa grala w Szczecinie.
"mnóstwo pikoli" by przejechac 120km na eklase - gruba przesada.
z 15-20 lat temu Świdwin mial swoja flagę na...Lechu Poznań!!!
-
stylkibolski
Mam pytanie odnośnie Międzyzdrojów, jest tam jakieś aktywne FC Pogoni ? I ogólnie jak wygląda sytuacja kibicowska tam,ze względu,że jak wiadomo miasteczko jest typowo wypoczynkowo wakacyjnym miejscem ? Można spotkać kogoś w innych barwach? Pytanie bez spin żadnych,żeby nie uaktywnili się nagle przekumaci z k.net :)
-
Kefirjagodowy
Nad morzem w miejscowościach typu Międzyzdroje, Świnoujście, Międzywodzie, Dziwnów, Dziwnówek, Rewal jest widoczna Pogoń w wakacje, bo cały Szczecin tam jeździ, rzadko można spotkać kogoś w innych barwach, bo często janusze tracą swoje koszulki, bez napinki, ale najczęściej janusze z Poznania, ponieważ mają dośc blisko w tamte rejony
Jestem teraz w Międzyzdrojach na urlopie.stylkibolski pisze:Mam pytanie odnośnie Międzyzdrojów, jest tam jakieś aktywne FC Pogoni ? I ogólnie jak wygląda sytuacja kibicowska tam,ze względu,że jak wiadomo miasteczko jest typowo wypoczynkowo wakacyjnym miejscem ? Można spotkać kogoś w innych barwach? Pytanie bez spin żadnych,żeby nie uaktywnili się nagle przekumaci z k.net :)
Widoczni kibice Pogoni,Lecha,Zagłębia L,Hamburga,Borussi D, Armini Bielefeld. Dużo januszów.
-
MKS Pogoń Barlinek
Akurat tutaj z Tobą bym się do końca nie zgodził. Będąc co roku od dobrych co najmniej 10 lat w Pobierowie widziałem dosłownie 2 typów w meczówkach PS i to kilka lat wstecz. Za to już Śląsk Wrocław, Falubaz, Stilon, Zagłębie Lubin czy Górnik Zabrze kilkukrotnie i to w sporych ekipach. Nie twierdzę, że nie ma sporo kibiców PS, ale nie są tak widoczni (przynajmniej jeżeli chodzi o Pobierowo albo wybieramy inne terminy po prostu ;) ). Oczywiście obecności innych ekip poprzez wlepki nie da się zliczyć, bo jest ich pełno i to z całej Polski. Więc to na pewno nie jest tak, że dajmy na to od Świnoujścia do Pogorzelicy jest tylko szczecińska Pogoń widoczna w wakacje.Kefirjagodowy pisze:Nad morzem w miejscowościach typu Międzyzdroje, Świnoujście, Międzywodzie, Dziwnów, Dziwnówek, Rewal jest widoczna Pogoń w wakacje, bo cały Szczecin tam jeździ, rzadko można spotkać kogoś w innych barwach, bo często janusze tracą swoje koszulki, bez napinki, ale najczęściej janusze z Poznania, ponieważ mają dośc blisko w tamte rejony
-
Kefirjagodowy
Faktycznie, źle trochę to ująłem. Z tego co ja widzę, jeżdząc nad morzę np do Niechorza to często chodzą faceci w koszulkach Pogoni, no, a dużo jest też incognito, z tego Lecha raz widziałem dobrą bandę, ale przeważnie z ekip z dalszej części kraju widać było samych januszy, co jadą się wykąpać a koszulka klubowa używana jako strój "roboczy na odpierdzie" i wtedy często je tracili, na rzecz chłopaków ze Szczecina, którzy często z Pogonią nie mają nic wspólnego, oprócz napinki bo są nad morzem nawaleni na swoim terenie. Swoją drogą jak tam w Szczecinku? Swego czasu jedno osiedle z Pogoni tam jeździło wspierać koleżków
Szczecinek wałkowany już nie jeden raz. Wielim po rozstaniu Legii z Pogonią wybrał Legię i z Pogonią nie ma nic wspólnego. Jest jeszcze fanclub Lecha ale nie jestem przekonany czy są to przy okazji fani drugiej miejscowej drużyny czyli Darzboru. Na dodatek w Szczecinku połączono kluby w jeden MKP ignorowany przez obydwie ekipy więc miejscowi hultaje raczej nie mają za wiele do roboty.