To będzie pewno hit,skoro idioci z tego pisma robią jakieś śmieszne rankingi wyjazdowe i przekręcają liczby Wisły ,albo piszą,że liczba nieznana bo Wiślacy nie mogli się policzyć ,choć jakby chciało im by się poszukać to by te liczby bez problemu znaleźli.Ale to nie dziwne skoro pisze to typ z ŁKSu znany menel,który lubił wpaść za dawnych lat do kibiców KSC na wódkę i do tej pory znajomych u nich ma.MacMac pisze:W najbliższym TMK będzie artykuł "Kibicowski Kraków" z podziałem na dzielnice, jakaś mapa, opisy i ciekawostki.
Ciekaw jestem jak im to wyszło, choć zapewne i tak nie wszystkie strony będą zadowolone ;)

Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
-
gdzie tam widziałeś jakieś grafy pasiaste?Na tradycyjnie Wiślackiej Krowodrzy jest pełno grafów pasiastych a po meczach bujają się w barwach nawet po Królewskiej i Kijowskiej.Nie wyobrażam sobie analogicznej sytuacji np na Salwatorze.
-
komentarz odnośnie Azorów jest po chuju obiektywny, Obiektywnie to napisze że cała Cracovia tam to szczypiorki po 60kg z paroma wyjątkami, najbardziej widoczni na murach blokow i w blokach na makowskiego i w barwach na jaremy
A gdzie widoczna Wisła? od czasu do czasu coś sie trafia z wulgarnych napisów zawierające ksywki typu Z,D ale to nie robią przeciez chlopy z osiedla bo takich brak i trzeba sie z tym pogodzić że charakterna Wisła na Azorach się wykorzeniła teraz same przerzuty a sprawa z Bieżanowem jest zupełnie inna.. wystarczy policzyc ile bylo akcji i ilu za nie pierdzi w kraty
A gdzie widoczna Wisła? od czasu do czasu coś sie trafia z wulgarnych napisów zawierające ksywki typu Z,D ale to nie robią przeciez chlopy z osiedla bo takich brak i trzeba sie z tym pogodzić że charakterna Wisła na Azorach się wykorzeniła teraz same przerzuty a sprawa z Bieżanowem jest zupełnie inna.. wystarczy policzyc ile bylo akcji i ilu za nie pierdzi w kraty
-
Daleko mi do jednych i drugich,ale pisanie jakoby jakaś śmieszna gazetka tmk,nie będąca za grosz obiektywną miała opisywać "kibicowski Kraków" napawa mnie obrzydzeniem i tradycyjnym w tym szmatławcu steku bzdur.
-
Wrzućcie skana jak się pojawi :)
-
Zaraz zarzaz pisze togosc ktory po pogonieniu przez Widzew chlopokow z Chojen szedl z zaparte, ze ŁKS......spreparowal zdjecia ! ja kumam wszystko, ale w sytuacji, ze kilka godzin w tyl ci ludzie byli juz pogonieni przez RTS a ten dalej szedl w zaparte, t trzeba byc mega ciulem, Ludzie macie poczucie humoru ; )Wasteland pisze:Daleko mi do jednych i drugich,ale pisanie jakoby jakaś śmieszna gazetka tmk,nie będąca za grosz obiektywną miała opisywać "kibicowski Kraków" napawa mnie obrzydzeniem i tradycyjnym w tym szmatławcu steku bzdur.
ŁKS Łódź Polska !
-
*** odpowiadam-Na Wrocławskiej napisy pasiaste, na Kijowskiej a nawet w parku przy ul Nawojki niszczone wiślackie grafy....nie pamiętam dawno, żeby tak było
-
Quorth -Zgadza się pisałem już o tym wcześniej. Pojawiają się napisy pro Pasów i Remonty. W okolicach od Łokietka, Wroclawska Mazowiecka aż do Kazimierza Wielkiego.
[link]
Co do dzisiejszego meczu Oprawa naprawdę dobra Ultrasi się postarali , jeżeli chodzi o ilość Kibiców jak na taki dzień i mecz naprawdę wygląda to źle. Nie ma też co się dziwic po tym jak grają kopacze.
[link]
Co do dzisiejszego meczu Oprawa naprawdę dobra Ultrasi się postarali , jeżeli chodzi o ilość Kibiców jak na taki dzień i mecz naprawdę wygląda to źle. Nie ma też co się dziwic po tym jak grają kopacze.
-
altgr jesteś zwykłym kłamliwym kundlem.Nic takiego nie pisałem i jeśli uważasz się za choć odrobinę honorowego,wstaw tu te wypowiedzi.Jeśli nie,to po raz kolejny piszesz kłamstwa.Jedyne co pisałem to o zdjęciu kibiców Widzewa przeskakujących płot(wejście za darmo)z DziennikaŁódźkiego,które wy puszczaliście w Polsce jakoby Widzew w panice uciekał przed wami.I naucz się pisać w języku Polskim bo wychodzi ze to Widzew pogonił kogoś na Chojnach,kłamliwy pejsie.
-
Pasiasta dziewczyno uspokuj się.Na chwile obecną takich napisów nie znajdziesz-wszystko szybko przez Nas porządkowane.Quorth pisze:Obserwując sytuacje odnoszę jednak wrażenie, że Cracovia jest na mieście i poza nim troszkę bardziej zdecydowana. Przykład? Na tradycyjnie Wiślackiej Krowodrzy jest pełno grafów pasiastych a po meczach bujają się w barwach nawet po Królewskiej i Kijowskiej.Nie wyobrażam sobie analogicznej sytuacji np na Salwatorze[/quot]
Czego pełno? grafów. Jaki graf jest na Krowodrzy? Zrobili jeden na Wichury to był jeden dzień.Cracovia na Łokietka/Wrocławskiej/Wojtowskiej/Wichury jest od 2000 roku, wspierali sie XXX lecia i Siemaszkami. Krowodrza to GIGANTYCZNA dzielnica, ten rejon to jest kropelka.Wisła ma tam miażdzacą przewage.Co do zamazywania grafów,raz się przeszli pomazali i tyle. Jedne są odnawiane inne przez Nas nie(z reszta na tej dzielnicy jest ich najwięcej w Krk).
TomaszHwdp pisze:Quorth -Zgadza się pisałem już o tym wcześniej. Pojawiają się napisy pro Pasów i Remonty. W okolicach od Łokietka, Wroclawska Mazowiecka aż do Kazimierza Wielkiego.
[link]
Dziś na Reymonta 10 100. To ciągle więcje o 2500 osób niż na WALCZĄCEJ O MISTRZA Cracovii.
WISŁA ! NOWA HUTA
-
Na salwatorze po meczach Wisły normalnie można spotkać ludzi wracających z meczu i raczej nie kryjących się z tym. I to poruszających się pieszo jak i czekających na trajkę na pętli. A pasiastych bujających się po piątce i okolicach oraz mnóstwo grafów, to nie wiem skąd to wymyśliłeś.Quorth pisze:Najbliższe lata będą ważne. Zauważalna jest zmiana pokoleniowa , Cracovia ma walczyć o puchary Wisła przed spadkiem. Na Pasy może napłynąć sporo kibiców sukcesu jak na Wisłę w złotych czasach Cupiała. Zasadniczo nie zmieni to jednak chyba sytuacji na osiedlach. Współczesność pokazuje, że Cracovia nie daje rady przerzucić Osiedli jak kiedyś. Zamach na Azory się nie udał. Obserwując sytuacje odnoszę jednak wrażenie, że Cracovia jest na mieście i poza nim troszkę bardziej zdecydowana. Przykład? Na tradycyjnie Wiślackiej Krowodrzy jest pełno grafów pasiastych a po meczach bujają się w barwach nawet po Królewskiej i Kijowskiej.Nie wyobrażam sobie analogicznej sytuacji np na Salwatorze.
Wracając do Huty ogromny szacunek i dla osiedli Hutnika i Wisły, że zostały wierne, chodź honoru Hutnikowi brakuje w przypadkach wąchania się z Cracovią w Starej Hucie. Jeśli chodzi o Hutę Frajerskie przerzucania takie jak np złotówy już nie będą mieć miejsca i wydaje się, że tu Wisła ma coraz więcej do powiedzenia.
-
w parku przy Kijowskiej niszczą grafy. Od Wrocławskiej do Kleparza już malują chodź oczywiście Wisłą się tam trzyma. Zauważyłęm po prostu, że Czarnowiejska, Kijowska, Lea zawsze bastiony Wisły są czasem przez nich odwiedzane a grafy niszczone. Rzecz jasna, że nie pozwalają tu sobie na zbyt dużo
-
Wy sami w to wierzycie?TSW19061906 pisze:Pasiasta dziewczyno uspokuj się.Na chwile obecną takich napisów nie znajdziesz-wszystko szybko przez Nas porządkowane.Quorth pisze:Obserwując sytuacje odnoszę jednak wrażenie, że Cracovia jest na mieście i poza nim troszkę bardziej zdecydowana. Przykład? Na tradycyjnie Wiślackiej Krowodrzy jest pełno grafów pasiastych a po meczach bujają się w barwach nawet po Królewskiej i Kijowskiej.Nie wyobrażam sobie analogicznej sytuacji np na Salwatorze[/quot]
Czego pełno? grafów. Jaki graf jest na Krowodrzy? Zrobili jeden na Wichury to był jeden dzień.Cracovia na Łokietka/Wrocławskiej/Wojtowskiej/Wichury jest od 2000 roku, wspierali sie XXX lecia i Siemaszkami. Krowodrza to GIGANTYCZNA dzielnica, ten rejon to jest kropelka.Wisła ma tam miażdzacą przewage.Co do zamazywania grafów,raz się przeszli pomazali i tyle. Jedne są odnawiane inne przez Nas nie(z reszta na tej dzielnicy jest ich najwięcej w Krk).
TomaszHwdp pisze:Quorth -Zgadza się pisałem już o tym wcześniej. Pojawiają się napisy pro Pasów i Remonty. W okolicach od Łokietka, Wroclawska Mazowiecka aż do Kazimierza Wielkiego.
[link]
Dziś na Reymonta 10 100. To ciągle więcje o 2500 osób niż na WALCZĄCEJ O MISTRZA Cracovii.
Patrząc na Waszą oficjalną stronę:
Trybuna A: 2506
Trybuna B: 1686
Trybuna C: 5798
Trybuna D: 1873
Trybuna E: 8787
Trybuna F: 1875
Trybuna G: 5451 (w tym sektor gości: sektory G4 i G5 – 2043 miejsca)
Trybuna H: 2508
Więc po kolei:
Młyn czyli C,który nie był pełny stawiam na ok.4,5 tys
Te sektory co widać w tv (E) tam było max 1 tys osób w porywach do 1,5tys
Zostaje nam 4tys,oczywiście te 4 były na sektorach A i H ,których oczywiście w tv nie widać czyli były w 80% wypełnione.
Nie liczę jakiś jednostek za tym drugim sektorem za bramką.
Nie kompromitujcie się.
Jak u nas będzie frekwencja 8210 osób to u Was podadzą 8211.
Jesteśmy biali,jesteśmy czerwoni,jesteśmy CRACOVIA,a kim są oni?
-
zapomiałeś o rodzinnym na F i narożniku D gdzie było spokojnie ponad 2 koła plus A i H.
Wez pod uwagę wasze przekłamania frekwencji, na które mamy niezbite dowody. Już nieraz nawet teraz pasy podawało waszą frekwencję niższą o 1000 od oficjalnej. Nie podajecie frekwencji z kołowrotków i taka jest prawda. Macie stadion gdzie wchodzi poniżej 14 tys po przebudowie rodzinnego i buforami . Odliczając 1000 dla przyjezdnych może Was tam 13 koła wejdzie. Odpowiedz sobie sam czy jak piszecie ponad 9 tys to ponad 75% jest zapełnione :)))
śmiech na sali, nie srajcie sie do nas o frekwncje, bo jakby Waszą po zdjęciach policzyć to wyszłyby niezłe jaja.
Wstydem dla was jest to że gracie o mistrza Polski a młynek wciąż skromniutki, wyjazdy śmieszne a realna frekwencja jak na wyniki tragiczna.
Wez pod uwagę wasze przekłamania frekwencji, na które mamy niezbite dowody. Już nieraz nawet teraz pasy podawało waszą frekwencję niższą o 1000 od oficjalnej. Nie podajecie frekwencji z kołowrotków i taka jest prawda. Macie stadion gdzie wchodzi poniżej 14 tys po przebudowie rodzinnego i buforami . Odliczając 1000 dla przyjezdnych może Was tam 13 koła wejdzie. Odpowiedz sobie sam czy jak piszecie ponad 9 tys to ponad 75% jest zapełnione :)))
śmiech na sali, nie srajcie sie do nas o frekwncje, bo jakby Waszą po zdjęciach policzyć to wyszłyby niezłe jaja.
Wstydem dla was jest to że gracie o mistrza Polski a młynek wciąż skromniutki, wyjazdy śmieszne a realna frekwencja jak na wyniki tragiczna.
-
Tsw19061906 - Nie wiem skąd Tobie przyszło do głowy ze jestem za Pasami haha ale spoko. Może dlatego że piszę obiektywnie i nie wywyszam Wisły umiem spojrzeć na to obiektywnie nie jestem narcyzem jak dla nas Kibiców Wisły mających się za czołówkę Kiboli, Ultras porównanie ze jest nas więcej na trybunach o 2000 tys od Cracovii w piątek grając z liderem to powód do dumy ! To chyba dla dzieci jak ty po lat 16 !
-
na takim miasteczku, czy pobliskich akademikach na bydgoskiej, w okolicznych blokach mieszkają różne wynalazki z całego kraju i te grafy nie zawsze muszą padać z ręki pasiastych, koleżanki jednak lubią zostawiać po sobie ślady.
a to o czym piszesz w okolicach parku są po prostu zamazane od wielu miesięcy, a nie że ktoś to miejsce często odwiedza.zresztą z tego co mi wiadomo po tej akcji pogromców bazgrołów po której pozbyto się słynnego grafu Wielka Wisła z kijowskiej wzięto pod lupę tereny wokół szkoły a sraka była do tego stopnia że grupskowóz przez parę tygodni pilnował ściany 24h.wszystko tam jest teraz pod kamerą i prościej przyjść coś rozjebać w minutę niż wykonać czy nawet poprawić, choć tam jakieś pasiaste bazgroły co zostawili były natychmiast poprawiane w mniej lub bardziej estetyczny sposób.
a to o czym piszesz w okolicach parku są po prostu zamazane od wielu miesięcy, a nie że ktoś to miejsce często odwiedza.zresztą z tego co mi wiadomo po tej akcji pogromców bazgrołów po której pozbyto się słynnego grafu Wielka Wisła z kijowskiej wzięto pod lupę tereny wokół szkoły a sraka była do tego stopnia że grupskowóz przez parę tygodni pilnował ściany 24h.wszystko tam jest teraz pod kamerą i prościej przyjść coś rozjebać w minutę niż wykonać czy nawet poprawić, choć tam jakieś pasiaste bazgroły co zostawili były natychmiast poprawiane w mniej lub bardziej estetyczny sposób.
-
PCtsw właśnie miałem to samo napisać. W samo sedno. Ale tacy osobnicy dalej będą brnąć w swojej propagandzie. Teraz zakłamujemy liczby mimo, że podawane są dwie- sprzedanych biletów i osób, które weszły na stadion. Wcześniej była gadka, że przychodzą kibice sukcesu na Wisłę, dlatego jest nas więcej, ja się pytam- jest nas nadal więcej- gdzie ten sukces?? O Azorach w ogóle szkoda pisać. Najlepszy obrazek- przed naszymi meczami na przykład na Makowskiego na przystanku masa ludzi w barwach. A czy da się coś takiego uświadczyć przed maczami Pasów? Sam sobie odpowiedzcie.
Uśmiechnij się, jutro możesz nie mieć zębów.
-
Obserwuje to forum od dłuższego czasu, i naprawdę nie mogę uwierzyć czasami co tutaj jest wpisywane.
TomaszHwdp - wypominasz koledze że wypowiada się nt. Azorów chociaż tam nie mieszka, idąc tym tokiem rozumowania nie powinieneś się wypowiadać na temat Bieżanowa, w końcu mieszkasz blisko Azorów, co nie? :)
Co do dzielnicy 5, to trochę się Quorth zagalopowałeś, i pomyliłeś grafy z jakimiś prostymi napisami, których owszem jest parę w tej dzielnicy, ale zazwyczaj są one gdzieś w głąb osiedla, przynajmniej ja tak zauważyłem, przechodząc okolicami Mazowieckiej.
Azory pewnie jeszcze przez jakiś czas nie wrócą do swoich najlepszych lat, ale powiem mniej więcej tyle - wszystko sprzyja tam Wiśle.
TomaszHwdp - wypominasz koledze że wypowiada się nt. Azorów chociaż tam nie mieszka, idąc tym tokiem rozumowania nie powinieneś się wypowiadać na temat Bieżanowa, w końcu mieszkasz blisko Azorów, co nie? :)
Co do dzielnicy 5, to trochę się Quorth zagalopowałeś, i pomyliłeś grafy z jakimiś prostymi napisami, których owszem jest parę w tej dzielnicy, ale zazwyczaj są one gdzieś w głąb osiedla, przynajmniej ja tak zauważyłem, przechodząc okolicami Mazowieckiej.
Azory pewnie jeszcze przez jakiś czas nie wrócą do swoich najlepszych lat, ale powiem mniej więcej tyle - wszystko sprzyja tam Wiśle.
-
Na szczęscie jest pewien postęp i juz sami kibice pasów zaczynają rozumieć że to nie o sukcesy chodzi, zresztą sami wiecie pasiaści co mam na myśliP141171215B pisze:PCtsw właśnie miałem to samo napisać. W samo sedno. Ale tacy osobnicy dalej będą brnąć w swojej propagandzie. Teraz zakłamujemy liczby mimo, że podawane są dwie- sprzedanych biletów i osób, które weszły na stadion. Wcześniej była gadka, że przychodzą kibice sukcesu na Wisłę, dlatego jest nas więcej, ja się pytam- jest nas nadal więcej- gdzie ten sukces?? O Azorach w ogóle szkoda pisać. Najlepszy obrazek- przed naszymi meczami na przykład na Makowskiego na przystanku masa ludzi w barwach. A czy da się coś takiego uświadczyć przed maczami Pasów? Sam sobie odpowiedzcie.

-
jak chcecie coś napisac to piszcie a nie KMWTW, kazdy tak może napisac
-
na PW niech ktoś sie odezwie kumay z Hutnika Cracovii i Wisły
-
Co do frekwencji to my kibice drużyny walczącej o utrzymanie jechaliśmy w komplecie do Kielc,ale mecz odwołali ,więc we wtorek znów jedziemy tam w komplecie.A jak tam u kibiców drużyny,która walczy o puchary,jaka liczba była w Chorzowie bo coś cicho na forum ,więc ilu was było 500?600?Mniejsza liczba takiej ekipie i w to tak dobrym dla niej sezonie piłkarsko na tak bliskim wyjeździe, to by była jakaś kompromitacja?giant pisze:
Wy sami w to wierzycie?
Patrząc na Waszą oficjalną stronę:
Trybuna A: 2506
Trybuna B: 1686
Trybuna C: 5798
Trybuna D: 1873
Trybuna E: 8787
Trybuna F: 1875
Trybuna G: 5451 (w tym sektor gości: sektory G4 i G5 – 2043 miejsca)
Trybuna H: 2508
Więc po kolei:
Młyn czyli C,który nie był pełny stawiam na ok.4,5 tys
Te sektory co widać w tv (E) tam było max 1 tys osób w porywach do 1,5tys
Zostaje nam 4tys,oczywiście te 4 były na sektorach A i H ,których oczywiście w tv nie widać czyli były w 80% wypełnione.
Nie liczę jakiś jednostek za tym drugim sektorem za bramką.
Nie kompromitujcie się.
Jak u nas będzie frekwencja 8210 osób to u Was podadzą 8211.
-
a cóż Ty chcesz?tacy dwaj pisze: Co do frekwencji to my kibice drużyny walczącej o utrzymanie jechaliśmy w komplecie do Kielc,ale mecz odwołali ,więc we wtorek znów jedziemy tam w komplecie.A jak tam u kibiców drużyny,która walczy o puchary,jaka liczba była w Chorzowie bo coś cicho na forum ,więc ilu was było 500?600?Mniejsza liczba takiej ekipie i w to tak dobrym dla niej sezonie piłkarsko na tak bliskim wyjeździe, to by była jakaś kompromitacja?
Walka o MP w hokeju, walka o MP w piłkę....za dużo tego wszystkiego
-
ale sie nam rozpanoszyly towarzyski spod znaku gwiazdy w dyskusji sami ze soba
co do frekwencji to badzcie powazni, gdzie tam 10 tys ? na kilku innych portalach podawano liczbe wasza - jako sprzedane wejsciowki a ludzi na meczu ok 8 tys, w to mozna uwierzyc ale nie widze sensu spierania sie o to, tylko zachowajmy powage w tych przepychankach
drugi pisze ze wislacy wiedza o czym my niby wiemy, ze nie chodzi o sukcesy czy cos takiego, ciezko zrozumiec co tak naprawde wiemy ( chodzi o to, ze kilkanascie lat sukcesow, eliminacji LM,pucharu UEFA na wysokim szczeblu, nazbieranie calej masy towarzystwa za gwiazda przy naszej degrengoladzie w 3 lidze porownac chcecie do jednorocznego wyskoku naszego przed was ? czy swiadomosc tak gownianych kibicow, ze mieliby od razu przechodzic na nasz stadion ? bo ciezko to wywnioskowac o co chodzilo autorowi )
kolejni porownuja najbardziej gowniany wyjazd w ekstraklasie i sektor gosci jakim jest COROCZNY Chorzow do Kielc gdzie w koncu po tylu latach mogli sie pokazac i "wojowac" z Korona - no kpina, kpina
jeszcze pol roku temu pisano, ze nas nie ma itd a tu wypominacie nam wyjazdy, wszak gorzej na nich w tym sezonie wypadacie,czyzby walka o utrzymanie to byla zbyt mala mobilizacja ?
co do frekwencji to badzcie powazni, gdzie tam 10 tys ? na kilku innych portalach podawano liczbe wasza - jako sprzedane wejsciowki a ludzi na meczu ok 8 tys, w to mozna uwierzyc ale nie widze sensu spierania sie o to, tylko zachowajmy powage w tych przepychankach
drugi pisze ze wislacy wiedza o czym my niby wiemy, ze nie chodzi o sukcesy czy cos takiego, ciezko zrozumiec co tak naprawde wiemy ( chodzi o to, ze kilkanascie lat sukcesow, eliminacji LM,pucharu UEFA na wysokim szczeblu, nazbieranie calej masy towarzystwa za gwiazda przy naszej degrengoladzie w 3 lidze porownac chcecie do jednorocznego wyskoku naszego przed was ? czy swiadomosc tak gownianych kibicow, ze mieliby od razu przechodzic na nasz stadion ? bo ciezko to wywnioskowac o co chodzilo autorowi )
kolejni porownuja najbardziej gowniany wyjazd w ekstraklasie i sektor gosci jakim jest COROCZNY Chorzow do Kielc gdzie w koncu po tylu latach mogli sie pokazac i "wojowac" z Korona - no kpina, kpina
jeszcze pol roku temu pisano, ze nas nie ma itd a tu wypominacie nam wyjazdy, wszak gorzej na nich w tym sezonie wypadacie,czyzby walka o utrzymanie to byla zbyt mala mobilizacja ?
-
Jak wyglada sytuacja na osiedlach na starej hucie ? Moglby ktos wypisac osiedla I kluby? I o co chodzi z tym ,,cichym" ukladem hutnika z cracovia na hucie ???
-
Stara Huta to głównie Hutnik, pojedyncze osiedla za nami albo za sąsiadką.A co do 'cichego układu', z tego co wiem jest to fakt i to nie od dziś znany tyle że nikt się nie przyzna więc nie ma sensu ciągnąć dyskusji
-
Wszyscy wiedzą, ale nikt się nie przyznaje.
-
Od zawsze, od lat 80-tych Hutnik był goniony przez Wisłę w Hucie. Pojawienie się Cracovii to dla wielu z nich powód , żeby się albo przerzucić albo zacząć wąchać
-
A to ciekawe co piszesz... mieszkam w NH już czas jakiś i zawsze się słyszało, że do połowy lat 80-tych (a ściślej rzecz biorąc do spadku Wisły do II ligi) to Wisła z Hutnikiem dobrze żyła i vice versa.
-
Quorth akurat się mylisz w latach 80 tych na Hutnika chodziła cześc chłopaków z Reymonta mieszkających w Hucie więc nikt nikogo nie gonił bo większość kiboli Hutnika tworzyli Wiślacy - pomijam że ich było stosunkowo nie dużo . Takich którzy byli tylko za Hutnikiem było baaaardzo mało. Mimo że nie jestem z Huty zdarzało się że byłem z końcem lat 80 tych na Suchych Stawach ze starszymi od siebie - podobnie jak np. na Garbarni czy Wawelu - wszędzie tam tworzyły się grupki kibolskie zawiązywane przez Wiślaków. Na Hutniku pamiętam gości w szalikach barwówkach Wisły a obok w Hutniczych - to wyrosło i doszło do kwasów i Wisła zniknęła z Suchych Stawów, a na Garbarni czy Wawalu upadło i generalnie nie ma tam kibolstwa.
-
Sytuacja w tamtych czasach była o tyle skomplikowana, że czasem nawet Wiślackie osiedla naparzały się między sobą. Bywały także akcje z Hutnikiem, bywało oczywiście, że Wiślacy siedzieli na Hutniku. Bardziej chodziło mi o to,że w świetle przerzucania Huty Hutnicy między Wisłą i Cracovią sympatią dzielili raczej Pasy
-
Tu kolega wyżej dobrze to opisał,Czyżyny np.dość często w czasach awansów Cracovii z 3 ligi co sezon wyżej miały starcia z Cracovią,doszło nawet do tego kiedyś że była ustawka między młodymi z IC a Cracovią z Niepodległości,2PL i chyba skądś jeszczebnzz pisze:Nie za bardzo chce mi się wierzyć w te relacje na linii HKS - KSC. Na meczu na Suchych Stawach bluzgali na siebie, nie chce mi się wierzyć, że najpierw ktoś ciśnie sobie od k****, a potem przybija piątki. Albo HKS wydaje gadżety z przekreślonym herbem Pasów i co, też nikt z ekipy Cracovii nie ma nic przeciwko? Nie mówię o lokalnych układzikach, ale to jeszcze z 10 lat temu działało w obie strony, a sympatie kibiców HKS były zależne od miejsca zamieszkania. Hutnik ze Stoków, Wzgórz i Starej Huty był bardziej proCracovia, natomiast Hutnicy z Czyżyn, często melanżowali z osobami z Wisły i nie przepadali za Pasami.
-
Czy w innych dzielnicach krakowa poza nowa huta istnieli badz istnieja jacys kibice hutnika ?
-
Była kiedyś grupka na ruczaju
-
jak grali w pucharach a Wisła z sąsiadką w 2lidzę to zawsze się jacyś znaleźli, ale to były pojedyncze osoby nie uwidaczniali swoich upodobań.
-
A jak na srodmiesciu ?
-
śródmieście to taki teren mało opanowany, bardziej udziela się klimat rynkowy przewijających się ludzi.jeśli chodzi ci o Hutnika, to jakaś bujda (wiem że mieli flagę) równie dobrze można napisać że jest Legia, Gieksa czy ktokolwiek, czyli ktoś kto tutaj przyjechał studiować i żyje sobie żeby było miło (takich ludzi jest masa)
-
Quorth mija się z prawdą pisząc o latach 80-tych, zdecydowanie rację ma ŻMUDZIN. Ponadto walki osiedlowe (również pomiędzy kibicami Wisły) w mojej opinii zaczęły się na początku lat 90-tych.
A co do Hutnika w Krakowie poza Hutą to poza przytoczonym tu Ruczajem (gdzieś w tym wątku był on opisywane dokładnie) nie może być mowy o żadnym oficjalnym "istnieniu". Jednostki lub niewielkie grupki (o których wiem na bank) były kiedyś na Woli Duchackiej + Piaskach Wielkich, Śródmieściu, Prądnikach, Kurdwanowie. To czy były to osoby typu "studenciak", czy tacy, na których Wisła polowała jest inną sprawą.
Mam nadzieję, że nie zacznie się teraz debata na temat definicji Nowej Huty...
A co do Hutnika w Krakowie poza Hutą to poza przytoczonym tu Ruczajem (gdzieś w tym wątku był on opisywane dokładnie) nie może być mowy o żadnym oficjalnym "istnieniu". Jednostki lub niewielkie grupki (o których wiem na bank) były kiedyś na Woli Duchackiej + Piaskach Wielkich, Śródmieściu, Prądnikach, Kurdwanowie. To czy były to osoby typu "studenciak", czy tacy, na których Wisła polowała jest inną sprawą.
Mam nadzieję, że nie zacznie się teraz debata na temat definicji Nowej Huty...
TYLKO HUTNIK
http://nh2010.pl
http://nh2010.pl
-
Srodmiescie z duzej ;)star123 pisze:A jak na srodmiesciu ?
Co do pytania kilka lat temu byly jakies pojedyncze osoby za hutnikiem ale zostaly juz skoszone.Jeszcze kilka lat i powtorka z cracovia bedzie ;)
-
Co do osob za hutnikiem kilka lat temu na Śrd to nie byly to osoby wazne na hutniku.