Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
Ene due rabe
Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
...
i kto tu ma problem ? :D
Historia nie kłamie ....
RODOWICI ŁODZIANIE !
RODOWICI ŁODZIANIE !
No raczej nikt z RTSu.Przez swoje zachowanie teraz każdy tutaj łacha z ciebie drze.
Dobra weź już odpuść. Może wiedze masz jakąś ale sposób pisania daje wiele do życzenia. Oszczędź wszystkim przeglądającym ten temat(bywały ciekawe wątki!). Jak wygląda sytuacja w Sieradzu,Zduńskiej,Łasku? Działają coś? Awego czasu Łask miał nawet jakąś oprawę chyba z okazji jubileuszu fc. Zd-Wola to Pogoń,Widzew?Swego czasu widziałem gdzieś fotki z Olimpii(?)Zduńska Wola? Może coś pokręciłem.Ene due rabe pisze:...
Działają, Łask miał oprawe na całej niciarce.N1908 pisze:Dobra weź już odpuść. Może wiedze masz jakąś ale sposób pisania daje wiele do życzenia. Oszczędź wszystkim przeglądającym ten temat(bywały ciekawe wątki!). Jak wygląda sytuacja w Sieradzu,Zduńskiej,Łasku? Działają coś? Awego czasu Łask miał nawet jakąś oprawę chyba z okazji jubileuszu fc. Zd-Wola to Pogoń,Widzew?Swego czasu widziałem gdzieś fotki z Olimpii(?)Zduńska Wola? Może coś pokręciłem.Ene due rabe pisze:...
Z Łasku pochodzi grupa NN'14.
W Zduńskiej woli jest Pogoń. Aktywnie działali za czasów gdy w województwie było kilka mniejszych aktywnych klubów takich jak Mks Kutno, Warta Sieradz czy Concordia. Większość to ludzie z Widzewa.
Warta Sieradz chyba juz nieaktywna.
NN robili również ostatnio oprawę na koszu.
Dzięki za normalną odp. Jak widać można.
Myślałem,że w Zduńskiej czy Sieradzu poważniejsze te fc ale wyjazdy do Zduńskiej w 4 a Sieradza w 3 lidze uświadomiły,że jednak chyba nie do końca. Nie mówię,że nie ma bo są ale w Zduńskiej jak byliśmy to raptem kilkanaście osób coś tam pokrzyczało z trybunki naprzeciwko. Fajnie prezentuje się u Was Grudziądz i choć to nie to województwo to nieźle się trzymają,nawet jak byliśmy tam 3-4lata temu wysypaliśmy na boczne boisko za sektorem po kilku słownych sprzeczkach(podbili najbliżej Naszego sektora) ale wiadomo,że sam fc nie postawi się na główną ekipę wyjazdową. U Nas najlepiej zdecydowanie Aleksandrów i Włocławek(co jest ewenementem podobnym do Grudziądza u Was). Dodałbym jeszcze Piotrków,reszta ciut słabiej ale są. Z fartem.
Sorry za ppp.N1908 pisze:Myślałem,że w Zduńskiej czy Sieradzu poważniejsze te fc ale wyjazdy do Zduńskiej w 4 a Sieradza w 3 lidze uświadomiły,że jednak chyba nie do końca. Nie mówię,że nie ma bo są ale w Zduńskiej jak byliśmy to raptem kilkanaście osób coś tam pokrzyczało z trybunki naprzeciwko. Fajnie prezentuje się u Was Grudziądz i choć to nie to województwo to nieźle się trzymają,nawet jak byliśmy tam 3-4lata temu wysypaliśmy na boczne boisko za sektorem po kilku słownych sprzeczkach(podbili najbliżej Naszego sektora) ale wiadomo,że sam fc nie postawi się na główną ekipę wyjazdową. U Nas najlepiej zdecydowanie Aleksandrów i Włocławek(co jest ewenementem podobnym do Grudziądza u Was). Dodałbym jeszcze Piotrków,reszta ciut słabiej ale są. Z fartem.
Z tym ewenementem chodzi o samą odległość bo wiadomo,że Włocławek to jedynie Anwil i Włocłavia,która jest pro ŁKS. W Grudziądzu już inaczej i niekoniecznie po drodze.
Nie można porównać Grudziądza do Zduńskiej Woli czy Sieradza.
Te dwa miasta leżą blisko Łodzi wiec ludzie są tam z kazdej półki.
Grudziądz natomiast ma spory kawałek, a ludzie tam kładą nacisk na jeden aspekt kibicowski.
Te dwa miasta leżą blisko Łodzi wiec ludzie są tam z kazdej półki.
Grudziądz natomiast ma spory kawałek, a ludzie tam kładą nacisk na jeden aspekt kibicowski.
-
White1910Pride
Dla mnie WfcG to pod wieloma względami chyba najlepszy FC w Polsce. Może komuś to stwierdzenie wyda się na wyrost, ale trudno jest mi wskazać w Polsce inny fan club położony (realnie) jakieś 220 km od siedziby klubu, który pomimo silnej konkurencji do okoła siebie, w tym kosy w samym mieście ma taki potencjał i siłę. Jeśli dołożyć do tego jeszcze obecną sytuację sportową klubu i wcześniejszą męczarnie zafundowaną przez cacka to już w ogóle ewenement.
Nie no jasne,nawet nie kwestionuje,że Sieradz czy Zduńska mogą równać z Grudziądzem,zaznaczyłem jedynie,że Grudziądz wygląda najlepiej a osobiście myślałem,że fc Zduńska czy Sieradz mają ciut większą siłe jako tak choć wiadomo,że do końca nie mam rozeznania w Waszych fc;)
-
Kwiatkowski
Rabin wspolczuje Ci tych rys na mozgu.Nie do owrocenia.Przez dopalacze, cZy rodzice zawinili(mama pila w ciazy?)?Zreszta jestes typowym pejsem.66-kilogramowym cwokiem z patologicznej rodziny biegajacym po Retkini w 17-tu za wlasnym cieniem.
nieźle musieli te 66 kilogramowe ćwoki dojebać skoro zalogowałeś się specjalnie żeby tyle wypocin naskrobaćKwiatkowski pisze:Rabin wspolczuje Ci tych rys na mozgu.Nie do owrocenia.Przez dopalacze, cZy rodzice zawinili(mama pila w ciazy?)?Zreszta jestes typowym pejsem.66-kilogramowym cwokiem z patologicznej rodziny biegajacym po Retkini w 17-tu za wlasnym cieniem.
cieszy mnie to
HISTORIA NIE KŁAMIE, RODOWICI ŁODZIANIE!
-
szwadron97
White1910Pride pisze:Dla mnie WfcG to pod wieloma względami chyba najlepszy FC w Polsce. Może komuś to stwierdzenie wyda się na wyrost, ale trudno jest mi wskazać w Polsce inny fan club położony (realnie) jakieś 220 km od siedziby klubu, który pomimo silnej konkurencji do okoła siebie, w tym kosy w samym mieście ma taki potencjał i siłę. Jeśli dołożyć do tego jeszcze obecną sytuację sportową klubu i wcześniejszą męczarnie zafundowaną przez cacka to już w ogóle ewenement.
tak z ciekawosci zapytam kogo ty masz na mysli za silna konkurencje wokol siebie dla tego fc?
-
White1910Pride
Choćby to, że do takiej Bydgoszczy jest raptem 70 km. To praktycznie żadna odległość. W drugą stronę z kolei np. Starogard Gdański , który mnie od zawsze kojarzył się z licznym i dość mocnym fan clubem Lechii (nie wiem jak jest teraz), są fan cluby Zawiszy, jest kilka legijnych miejscowości działających w koalicji , generalnie bardzo ciekawy kibicowski teren.
Oczywiście oceniam z perspektywy Łodzi
Łask to na pewno jeden z lepszych fc naszych, działają w każdym aspekcie kibicowskiego życia (grafy, oprawy, h itd).
Sieradz też dobra ekipa, ale raczej tylko do bitki. Warta nie miała do nich w ogóle podjazdu, przez co skończyła swoja działalność po wizycie na naszego fc na zbiórce Warty.
Sieradz też dobra ekipa, ale raczej tylko do bitki. Warta nie miała do nich w ogóle podjazdu, przez co skończyła swoja działalność po wizycie na naszego fc na zbiórce Warty.
-
Kwiatkowski
Ene due rabe=10 liter
Ene due rike fake=14liter
Łodzki Widzew=12 liter
czyli 12 jest to liczba o 2 wieksza od 10 i od 2 mniejsza od 14
ahhhhhhh, a wiec jednak
Rabin jest widzewiakiem podajacym sie na łksieka.
Ene due rike fake=14liter
Łodzki Widzew=12 liter
czyli 12 jest to liczba o 2 wieksza od 10 i od 2 mniejsza od 14
ahhhhhhh, a wiec jednak
Rabin jest widzewiakiem podajacym sie na łksieka.
-
Ukochane Miasto
a ja tam w temacie Zduńskiej czy Sieradza tudzież innych naszych FC zacytuję kultowy skrót KMWTW ;-) oraz BSNT :-]N1908 pisze:Nie no jasne,nawet nie kwestionuje,że Sieradz czy Zduńska mogą równać z Grudziądzem,zaznaczyłem jedynie,że Grudziądz wygląda najlepiej a osobiście myślałem,że fc Zduńska czy Sieradz mają ciut większą siłe jako tak choć wiadomo,że do końca nie mam rozeznania w Waszych fc;)
a tak na poważnie to sam fakt działania w obecnym czasie i kultywowania tradycji Widzewa w jakimkolwiek FC to jest fenomen sam w sobie i wystarczający dowód na fanatyzm i przywiązanie do barw.
zresztą bez pucowania i silenia się na kulturkę : was mimo nienawiści też podziwiam za to samo , jakby nie patrzeć.
w tym całym gównie sportowo-organizacyjnym u was i u nas to jest fenomen!
:-)
aaaale! Żeby nie było tak pięknie to jednak my mamy trudniej ,ponieważ rozsianie FC jest tak duże że pokusy dla młodzieży bycia za (L )dajmy na to czy też za innym klubem są dużo większe...a i wam się udało "trochę" spaskudzić takie piękne miasto jak Piotrków :-[
-
Michał***24
To czy najlepszy F.C to nie mi oceniać z bardzo mocnych F.C w Polsce wymienił bym Piła -Lech.Na pewno nie jest blisko do Łodzi z Grudziądza a po drodze może się wiele wydarzyć.Pamiętaj że Bydgoszcz leży 70 km od Grudziądza oprócz tego miasta takie jak Kwidzyn,Brodnica,Chełmża są za Legią a na dodatek tego maja tez lokalnego rywala w mieście który po awansie do ekstraligi zuzlowej również zaczął bardziej być aktywny niż jeszcze 2 lata temu.Do tego pamiętaj ze F.C Łksu też nie spią po drodze i te aspekty nie są im obce nie mówiąc o samym Łksie którego nie trzeba przedstawiać.
Co do Olimpii Karsznice (osiedle Zduńskiej Woli, które zawsze czuło odrębność) to seniorska piłka w tym klubie upadła, zostały tam jakieś grupy młodzieżowe. Chyba w 2012 roku odbył się mecz Olimpia Oldboye Widzewa z okazji 75 lecia klubu. Z jakieś 10 lat temu coś na Olimpii się działo. Wydane zostały szaliki, zrobiona flaga, jeździliśmy na mecze u siebie robiliśmy mały młynek. Ale to wszystko prowadzili młodzi ludzie, chyba z nudów i z czasem wszystko się rozeszło po kościach. Część ludzi skupiło się jedynie na Widzewie, reszta zajęła się swoim życiem prywatnym. Po upadku seniorskiej drużyny utworzony został KS Karsznice, na którym raczej nic się nie dzieje, a drużynę tworzą osoby sympatyzujące z Widzewem (barwy Widzewa w herbie klubu)
a Pogoń aktywna?? Jak dla mnie to padli szybciej niż Warta/C1365O pisze: W Zduńskiej woli jest Pogoń. Aktywnie działali za czasów gdy w województwie było kilka mniejszych aktywnych klubów takich jak Mks Kutno, Warta Sieradz czy Concordia. Większość to ludzie z Widzewa.
Na Pogoni nic się nie dzieje. Kiedyś coś kręcili, ale większość ekipy to byli ludzie, którzy lubili tanie winka i nie mieli wielkiej perspektywy na życieban82 pisze:a Pogoń aktywna?? Jak dla mnie to padli szybciej niż Warta/C1365O pisze: W Zduńskiej woli jest Pogoń. Aktywnie działali za czasów gdy w województwie było kilka mniejszych aktywnych klubów takich jak Mks Kutno, Warta Sieradz czy Concordia. Większość to ludzie z Widzewa.
-
independentfanatic
Niby tak ale prawda taka ze 70km to jednak calkiem spora odleglosc, jakby nie patrzyc to juz calkiem inny region, inne glowne rywale a wymienione przez ciebie ekipy, czy to Zawisza czy tez Lechia fc Starogard to chyba jednak troche inne priorytety maja niz z calym szacunkiem przejmowania sie Grudziadzem. Zawisza to wiadomo glownie Elana (zdecydowane te najsilniejsze ekipy tego wojewodztwa), a w swoim miescie jakies tam niedobytki Polonii Bydgoszcz. Lechia z Starogardu to w druga strone od Gdz ma prawie "pod swoim domem" (raptem 15-20km) Tczew i fc Arki (TPAG, rowniez dobry fc, nie wiem czy czasami nawet nie najlepszy calej Arki) ktory mimo ze naokolo jest otaczony Lechia(w tym takze w samym Tczewie) to jednak jakos sie radzi. To wlasnie ten fc (TPAG) ma chyba najbardziej w kraju przejebane bo nawet na mecze u siebie to przez wiekszosc teren LG +jakby tego malo jeszcze przez samego Gdanska jechac musi wiec lekko nie maja a jednak przetrwali.White1910Pride pisze:Choćby to, że do takiej Bydgoszczy jest raptem 70 km. To praktycznie żadna odległość. W drugą stronę z kolei np. Starogard Gdański , który mnie od zawsze kojarzył się z licznym i dość mocnym fan clubem Lechii (nie wiem jak jest teraz), są fan cluby Zawiszy, jest kilka legijnych miejscowości działających w koalicji , generalnie bardzo ciekawy kibicowski teren.
Wracajac jeszcze do Elany to duzo WFCG to pomaga ze w razie czego napewno na Elanowcow liczyc moga, maja zreszta uklad h. Takie plecy inne odlegle fc Widzewa jak chociazby fc Chelm nie maja. Wlasnie jak to jest z tym fc? Dzialaja jeszcze? Bo o Grudziadzach caly czas cos slychac i widac, natomiast o tym fc malo co slychac a sytuacja rowniez ciekawa a odleglosc do Lodzi maja jeszcze dalsza niz Gdz.
Moze to nie temat lodzkiego wojewodztwa ale mimo wszystko ciekawy i dotyczy on 1 lodzka ekipe i lepiej czytac takie tematy niz napinki kto ma lepszych zawodnikow mma czy tam innych tego typu bzdur.
-
independentfanatic
Sory za post pod postem. Czy moglby ktos napisac jak to z Pabianicami jest? Kto ma przewage?
No i co z ekipa Wlokniarz Pabianice, ta ekipa to byla(/jest?) pro Widzew albo pro ŁKS czy dziala(dzialala?) osobno? Widzialem kiedys jakies tam krotkie video z awantura Wlokniarza Pabianice z okazji chyba meczu pilki recznej lub jakis pilkarski turniej halowy ? Bylo to dobre 15-20 lat temu. Mimo wszystko moze jednak ktos wie co to za dym byl? Z gory dzieki za sensowna odpowiedz.
Pozdrawiam
No i co z ekipa Wlokniarz Pabianice, ta ekipa to byla(/jest?) pro Widzew albo pro ŁKS czy dziala(dzialala?) osobno? Widzialem kiedys jakies tam krotkie video z awantura Wlokniarza Pabianice z okazji chyba meczu pilki recznej lub jakis pilkarski turniej halowy ? Bylo to dobre 15-20 lat temu. Mimo wszystko moze jednak ktos wie co to za dym byl? Z gory dzieki za sensowna odpowiedz.
Pozdrawiam
Wlókniarz Pabianice miał w swojej historii dobre stosunki z obiema ekipami na zmianę. Działali raczej na własną rękę. Teraz to ekipa wymarła. Sytuacja obecnie w Pabianicach to dominacja Widzewa.
Klubem Łodzi Jest ŁKS
15-20 lat temu banda ŁKSu pogoniła Ceramike w Pabianicach, jest nawet gdzies filmik na necie :-) ale to bylo na stadionie.independentfanatic pisze:Sory za post pod postem. Czy moglby ktos napisac jak to z Pabianicami jest? Kto ma przewage?
Pozdrawiam
Jak wpiszesz w youtube Wlokniarz Pabianice & ŁKS Ceramika 1996 to Ci wyskoczy filmik, bardzo możliwe ze to o ten Ci chodzi.
https://youtu.be/Pcu9CrfJ5J4
Ale który to był rok to niestety nie moje czasy. Ale chyba coś kolo 95? Niech ktoś starszy się wypowie. Mecz kosza. Pewnie o to chodziło.
Ale który to był rok to niestety nie moje czasy. Ale chyba coś kolo 95? Niech ktoś starszy się wypowie. Mecz kosza. Pewnie o to chodziło.
-
independentfanatic
mejdej dzieki za odpo!
N1908 tak, to bylo to. Swoja droga ladna oldschool awantura. Ladnie sie to oglada. ;)
Pozdrawiam
N1908 tak, to bylo to. Swoja droga ladna oldschool awantura. Ladnie sie to oglada. ;)
Pozdrawiam
Pabianiczanie przy okazji tego meczu i tak wykazali sie spora odwaga samym faktem pojawienia sie na hali w Łodzi.Awantura była praktycznie pewna juz przed meczem.Gorsza i tak mieli z nami przeprawe kolejowa.Przedziwne byly te kontakty z Wlokniarzem obu łódzkich ekip w tamtych czasach ale były.independentfanatic pisze:mejdej dzieki za odpo!
Pozdrawiam
Po dobrej wódzie lepszy jestem w dżudzie 
Ten mecz z filmu to listopad 99
-
plemplem81
Ile tej Legii jest w Piotrkowie i jaka z nich siła?Miliard pisze:P.S. ŁKS z Legią taka kosa, a w Piotrkowie działają sobie razem hehe

-
White1910Pride
Cobytu , a z czego wynikała te pewność o zadymie z Włókniarzem? Pamiętam, że byłem zaskoczony wtedy tą sytuacją i tym, że na meczu wszystko w sumie zaczęło się od G. od was. Włókniarz przecież jeśli dobrze pamiętam to jeszcze rok wcześniej w sezonie mistrzowskim dużą grupą stał na galerze i chyba nawet była ich sektrówka? do tego zawsze na derbach koszykarek skandowali razm z wami, że klubem Łodzi jest...
Wlasciwie to kilka osob z Pabianic bylo powodem awantury.Byli pro Widzew właśnie.Albo byl jakis wewnetrzny konflikt w Pabianicach miedzy nimi i naszym FC.Dokładnie nie pamiętam.Jak pokrecilem fakty to niech mnie ktos poprawi.Zdania o dalszym ukladzie byly podzielone i u nich i u nas.Przewazalo jednak ogolne wkurwienie na fanow Wlokniarza.Oni chyba w ogole rozwazali czy przyjechac do Łodzi bo wiedzieli jaka atmosfera towarzyszy wokół tego "związku" .Czuć było ze jeżeli tylko pojawia się w hali to bedzie afera.Bylem na tym meczu i pamietam jakie dochodzily głosy.W 94 wietrzylismy i pociag kamorami po zaciągnięciu hamulca a dwa czy trzy(?)lata później zaczął sie układ.Takie to były dziwne losy tego układu.Koniec definitywny to właśnie listopad 99.13 tego miesiąca to był chyba nawet :)
co masz na myśli pisząc "działają sobie razem" ?Miliard pisze:P.S. ŁKS z Legią taka kosa, a w Piotrkowie działają sobie razem hehe
prywatne kontakty, relacje koleżeńskie i nic więcej
-
Ene due rabe
I tak ten temat powinien wyglądać....
Jak juz dyskutujemy o Fan Clubach to ja mam nastepujące pytanie, moze zagląda tu ktoś z Włocławka, albo ktos starszy ma taką wiedze - OD KIEDY WŁOCŁAWEK SYMPATYZUJE Z ŁKSem ? Czy chodzi o pozne lata 90 i sukces sportowy naszego klubu, czy to jeszcze wczesniejsza historia ??
Dla mnie własnie Włocławek jest równiez pewnym fenomenem o czym poniżej . Są naszym najlepszym i najliczniejszym Fan Clubem, w najwiekszym miescie w jakim kibicuje sie ŁKSowi. Blisko też nie mają ( poza województwem, koło 100 km) a potrafią sie zmobilizować naprawde bardzo dobrze na ŁKS ( na wyjezdzie w Warszawie w tamtej rundzie, ponad 60 osob ) , wspierają aktywnie Zawisze, i w tym miescie czuć po prostu że jedyną siłą jest ŁKS.
Mieli za wroga Kujawiaka Hydrobudowe, który występował nawet w tej samej lidze co ŁKS ( wtedy w drugiej) , ale nie pozwolili im na żadną aktywność kibicowską , stłamsili ich do zera i wyjebali chyba większość flag. Sam klub przeniosł sie jak wiemy do Bydgoszczy, gdzie równiez szybciutko zakończył działalnosc...
Z czego wynika owy fenomen ? Bo ze wszystkich wymienionych przez Was wcześniej dużych Fan Clubów, oddalonych znacznie od swojego klubu, chłopaki z Włocławka aktywnie wspierają równiez lokalną drużyne - Włocłavie, kreując obraz Jej trybun ... Bardzo często w jeden weekend Włocławska Patologia organizowała doping na Włocłavii, jechała do Łodzi na mecz ŁKSu, a następnie wspierali Zawisze, i wielki szacunek dla nich bo swoim działaniem pokazywali esencje kibolstwa....
Niestety na chwile obecną , po latach organizacyjno sportowej chujnii, walenia w c**** przez miasto, sytuacja na trybunach Włocłavii nie wygląda kolorowo.
Swoje robią też psy i bardzo dużo represji spotkało chłopaków z W-wka. Włocławek to miasto typowo policyjne, tam psy swego czasu robiły za kanarów, a obstawianie meczów 4 ligowej Włocłavii przez psiarnie, tak jakby był to mecz podwyzszonego ryzyka, mimo ze nie ma nawet gości to standard.
W porownaniu z tym co było na Włocłavii jeszcze pare lat temu, widać sporą roznice - ale wielki szacunek że działają na tylu frontach i wkręcają w tą działalnosc bardzo dużą ilosc młodziezy, której z pewnością inne nasze Fan Cluby Włocławiakom zazdroszczą....
Jak juz dyskutujemy o Fan Clubach to ja mam nastepujące pytanie, moze zagląda tu ktoś z Włocławka, albo ktos starszy ma taką wiedze - OD KIEDY WŁOCŁAWEK SYMPATYZUJE Z ŁKSem ? Czy chodzi o pozne lata 90 i sukces sportowy naszego klubu, czy to jeszcze wczesniejsza historia ??
Dla mnie własnie Włocławek jest równiez pewnym fenomenem o czym poniżej . Są naszym najlepszym i najliczniejszym Fan Clubem, w najwiekszym miescie w jakim kibicuje sie ŁKSowi. Blisko też nie mają ( poza województwem, koło 100 km) a potrafią sie zmobilizować naprawde bardzo dobrze na ŁKS ( na wyjezdzie w Warszawie w tamtej rundzie, ponad 60 osob ) , wspierają aktywnie Zawisze, i w tym miescie czuć po prostu że jedyną siłą jest ŁKS.
Mieli za wroga Kujawiaka Hydrobudowe, który występował nawet w tej samej lidze co ŁKS ( wtedy w drugiej) , ale nie pozwolili im na żadną aktywność kibicowską , stłamsili ich do zera i wyjebali chyba większość flag. Sam klub przeniosł sie jak wiemy do Bydgoszczy, gdzie równiez szybciutko zakończył działalnosc...
Z czego wynika owy fenomen ? Bo ze wszystkich wymienionych przez Was wcześniej dużych Fan Clubów, oddalonych znacznie od swojego klubu, chłopaki z Włocławka aktywnie wspierają równiez lokalną drużyne - Włocłavie, kreując obraz Jej trybun ... Bardzo często w jeden weekend Włocławska Patologia organizowała doping na Włocłavii, jechała do Łodzi na mecz ŁKSu, a następnie wspierali Zawisze, i wielki szacunek dla nich bo swoim działaniem pokazywali esencje kibolstwa....
Niestety na chwile obecną , po latach organizacyjno sportowej chujnii, walenia w c**** przez miasto, sytuacja na trybunach Włocłavii nie wygląda kolorowo.
Swoje robią też psy i bardzo dużo represji spotkało chłopaków z W-wka. Włocławek to miasto typowo policyjne, tam psy swego czasu robiły za kanarów, a obstawianie meczów 4 ligowej Włocłavii przez psiarnie, tak jakby był to mecz podwyzszonego ryzyka, mimo ze nie ma nawet gości to standard.
W porownaniu z tym co było na Włocłavii jeszcze pare lat temu, widać sporą roznice - ale wielki szacunek że działają na tylu frontach i wkręcają w tą działalnosc bardzo dużą ilosc młodziezy, której z pewnością inne nasze Fan Cluby Włocławiakom zazdroszczą....
Historia nie kłamie ....
RODOWICI ŁODZIANIE !
RODOWICI ŁODZIANIE !
-
Ene due rabe
szuraj stad kapciu...
Historia nie kłamie ....
RODOWICI ŁODZIANIE !
RODOWICI ŁODZIANIE !
bodaj w latach 50tych (?) zaczeto kibicowac ŁKSowi we Włocławku.Wtedy to ŁKS grał tam lige.Ene due rabe pisze:I tak ten temat powinien wyglądać....
nie jestem pewien czy to lata 50te czy pozniejsze.
-
independentfanatic
Kujawiak Wloclawek jak juz. To nie wina kibicow ze im sie sponsor(Hydrobudowa) w ich klub wjebal i do Bydgoszczy przenosil co oznaczalo rowniez koniec tej mini ekipy bo w tym miescie juz nie mieli wlasnego klubu. W sumie taki los mogl spotkac kazdego klubu. Wiadomo te duze ekipy to by to jakos przezyli, zalozyli by swoj wlasny klub zaczynajac od nowa gdzies od A-, B- czy C-klasy, natomiast mniejsze ekipy czesto takich mozliwosci nie maja. Malo jest ekip co przez przenoszenia klubu, przekrety, dziwne fuzje lub zplajtowania zlikwidowane zostali ? Kujawiak Wloclawek, Victoria Jaworzno, Wisla Tczew, Mazur Elk ostatnio takze Dolcan Zabki, Okocimski Brzesko i CHYBA Dyskobolia Grodzisk Wlkp. Moze zaniedlugo podobny los trafi Cidry. Oczywiscie nie zycze im tego ale sytuacja ciekawe nie wyglada. Wymienilem tylko kilka ekip a dotyczylo to jeszcze sporo wiecej.Ene due rabe pisze: Mieli za wroga Kujawiaka Hydrobudowe, który występował nawet w tej samej lidze co ŁKS ( wtedy w drugiej) , ale nie pozwolili im na żadną aktywność kibicowską , stłamsili ich do zera i wyjebali chyba większość flag. Sam klub przeniosł sie jak wiemy do Bydgoszczy, gdzie równiez szybciutko zakończył działalnosc...
A ze im na zadna aktywnosc kibicowska nie pozwolili to tez niezla bzdura. Rozumiem ze chcesz waszego najlepszego fc dowartosciowac, spoko ale bez przesady. Ten Kujawiak to mimo ze byl mniejsza ekipa ale jednak iles tam lat dzialali, mlyn regularnie przez dekade wystawili, oprawy robili, na wyjazdy jezdzili, mieli swego czasu uklad(? badz zgode?) z Olimpia Gdz, zaliczyli takze kilka awantur. Moze mniejsze, moze z roznymi skutkami ale zaliczyli. W tym czasie byli rowniez fc Elany, czesc z nich do dzis dzien jezdzi na Elane.
Na koszu zawsze między nami były animozje. Natomiast to o czym piszesz to nie wszyscy z Włókniarza byli do Nas pozytywnie nastawieni. Dobre stosunki mieliśmy z ekipą Bugaj. Zresztą wielu chłopaków są naszymi kibicami pilkarskimi. Na Ceramice też byli.White1910Pride pisze:Cobytu , a z czego wynikała te pewność o zadymie z Włókniarzem? Pamiętam, że byłem zaskoczony wtedy tą sytuacją i tym, że na meczu wszystko w sumie zaczęło się od G. od was. Włókniarz przeciepiłkarskiei dobrze pamiętam to jeszcze rok wcześniej w sezonie mistrzowskim dużą grupą stał na galerze i chyba nawet była ich sektrówka? do tego zawsze na derbach koszykarek skandowali razm z wami, że klubem Łodzi jest...
Klubem Łodzi Jest ŁKS