Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
RaryTaS

Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

Post autor: RaryTaS » 01.03.2016, 19:43

krokiet_z_grzybami pisze:bo w ten sposób to już pamiętam, jak kiedyś np Jankowi Błachowiczowi przypisywali łatkę kibola Ruchu Chorzów a po latach wyszło, że w ogolę się nie utożsamia z żadnym klubem.
Nikt mu nie przypinał łatki kibola Ruchu.Kibic czy sympatyk co najwyżej.

iparts.pl
Ene due rabe

Post autor: Ene due rabe » 01.03.2016, 19:50

krokiet_z_grzybami pisze:Pytanie do Widzewiaków, proszę wypiszcie tą wielką listę Waszych fighterów w profesjonalnym MMA bo jakoś mnie chyba coś ominęło a interesuję się tym sportem od dobrych 8 lat.. z tego co się orientuję, JEDYNYM znaczącym zawodnikiem, który trzyma JAKO TAKI poziom w MMA jest Z z Gracie Barra (który notabene też nie walczy ani nie walczył nigdy na mega galach, same walki również są często bardzo średnie-ale oczywiście mu nic nie umniejszam, bo tak jak pisalem, ten chłopak jest w miarę dobrym zawodnikiem), gdzie ta reszta? tylko proszę nie wymienajcie jakiś znanych nazwisk typu Karolina Kowalkiewicz, która trenuje też w GB i klasyfikujecie tego typu osoby jako "osoby od Was"..., bo w ten sposób to już pamiętam, jak kiedyś np Jankowi Błachowiczowi przypisywali łatkę kibola Ruchu Chorzów a po latach wyszło, że w ogolę się nie utożsamia z żadnym klubem. Prosta sprawa-Wasz typowy kibol, który obecnie walczy zawodowo i osiągnał jakiś tam poziom..., oprócz Z, nie ma nikogo
ŁKS ma o wiele więcej fighterów, w tym kilku b.dobrych.., jeden jak wiadomo sięgnał już nawet UFC, drugi przykładowo zaczyna zabawę z Fen-m, drugą największą obecnie organizacją w Polsce. Ponadto zarówno bywały jak i teraz bywają gale, gdzie głownie wlaki są obsadzane ŁKS-iakami, kiedyś Fighters Arena Łódź, dzisiaj ThunderStorm, po drugiej stronie Łodzi nie pamiętam takich wydarzeń.
Nie wpsominam o amatorskich zawodach ALMMA, gdzie od zawsze na praktycznie każdej gali występował ktoś z otoczenia ŁKSu, czasami kilka osób na jednej, czesto zajmując pierwsze miejsca.
Jeszcze do typa, który wywołał walkę K z P na ALMIE własnie (juz z 2-3 lata temu jak dobrze pamietam), nie znam osoby, która oglądała tą walkę i twierdziła, że P zasłużenie wygrał.., myslę, że nawet sam P był zdzwiony, a tylko jeden sędzia wie czemu taki dal werdykt.
Uwazam, że Widzew w tej akurat materii nie może się równać do ŁKSu, ale tak jak było pisane wyżej, nie ma to większego wpływu na kibicowski aspekt na mieście.
Dodałbym jeszcze jako uzupelnienie tegoż wpisu, ze w walkach w klatkach, w formule MMA (jak zwał tak zwał) , mamy tez zdecydowanie wieksze tradycje niz Widzewiacy, i osoby które w tym uczestniczyły dobre kilkanascie lat temu , nadal są aktywnymi kibicami ŁKSu..... (napewno czerwoni wiecie o kogo chodzi...)

wiec co , bedziemy tutaj rozmawiać merytorycznie, PISZĄC O SWOICH KLUBACH ?! czy nadal bedziecie rozpierdalali ten temat i krecili beke z ludzi którzy piszą dla was niewygodne rzeczy ??

PS. zresztą z tym śmianiem sie to tez jest prosta sprawa, bo wy generalnie smiejecie sie ze wszystkiego co dotyczy ŁKSu, i co robimy , z prostej przyczyny - bo was to wkurwia :)
Historia nie kłamie ....

RODOWICI ŁODZIANIE !

Cees

Post autor: Cees » 01.03.2016, 20:27

krokiet_z_grzybami pisze:Pytanie do Widzewiaków, proszę wypiszcie tą wielką listę Waszych fighterów w profesjonalnym MMA bo jakoś mnie chyba coś ominęło a interesuję się tym sportem od dobrych 8 lat.. z tego co się orientuję, JEDYNYM znaczącym zawodnikiem, który trzyma JAKO TAKI poziom w MMA jest Z z Gracie Barra (który notabene też nie walczy ani nie walczył nigdy na mega galach, same walki również są często bardzo średnie-ale oczywiście mu nic nie umniejszam, bo tak jak pisalem, ten chłopak jest w miarę dobrym zawodnikiem), gdzie ta reszta? tylko proszę nie wymienajcie jakiś znanych nazwisk typu Karolina Kowalkiewicz, która trenuje też w GB i klasyfikujecie tego typu osoby jako "osoby od Was"..., bo w ten sposób to już pamiętam, jak kiedyś np Jankowi Błachowiczowi przypisywali łatkę kibola Ruchu Chorzów a po latach wyszło, że w ogolę się nie utożsamia z żadnym klubem. Prosta sprawa-Wasz typowy kibol, który obecnie walczy zawodowo i osiągnał jakiś tam poziom..., oprócz Z, nie ma nikogo
ŁKS ma o wiele więcej fighterów, w tym kilku b.dobrych.., jeden jak wiadomo sięgnał już nawet UFC, drugi przykładowo zaczyna zabawę z Fen-m, drugą największą obecnie organizacją w Polsce. Ponadto zarówno bywały jak i teraz bywają gale, gdzie głownie wlaki są obsadzane ŁKS-iakami, kiedyś Fighters Arena Łódź, dzisiaj ThunderStorm, po drugiej stronie Łodzi nie pamiętam takich wydarzeń.
Nie wpsominam o amatorskich zawodach ALMMA, gdzie od zawsze na praktycznie każdej gali występował ktoś z otoczenia ŁKSu, czasami kilka osób na jednej, czesto zajmując pierwsze miejsca.
Jeszcze do typa, który wywołał walkę K z P na ALMIE własnie (juz z 2-3 lata temu jak dobrze pamietam), nie znam osoby, która oglądała tą walkę i twierdziła, że P zasłużenie wygrał.., myslę, że nawet sam P był zdzwiony, a tylko jeden sędzia wie czemu taki dal werdykt.
Uwazam, że Widzew w tej akurat materii nie może się równać do ŁKSu, ale tak jak było pisane wyżej, nie ma to większego wpływu na kibicowski aspekt na mieście.
Twoja lista tych bardzo dobrych figtherów skończyła się na raptem drugim nazwisku dla którego to bedzie nomen omen pierwsza tak duża gala. Bandel rekord nabił sobie w organizacji gdzie mistrzem był swego czasu nawet Marcin Naruszczka. Nie odmawiam mu umiejetnosci bo moim zdaniem jest to bardzo dobry zawodnik ale jego umiejetnosci dość brutalnie zwerifikowało UFC. Spośród wszystkich Polaków walczących dla tej organizacji wypadł chyba najgorzej i nie dziwo że rozwiazano z nim wspolprace po 2 walkach.

Jesli poza Z nie widzisz zawodnikow na topowym poziomie od nas to ja nie mam pytan. Jeden walczy w sobote a kolejny nie dawno wygrał z mistrzem KSW.

Cees

Post autor: Cees » 01.03.2016, 20:30

PS. poziomu czysto sportowego dwóch ostatnich gal Thunderstorm nawet nie komentuje. Rozumiem ograniczenia kosztowe ale sprowadzanie zagranicznych ogórków tylko po to aby obijać ich ku uciesze zgromadzonej publiki mija sie dla mnie z celem.

PanTuNieStał

Post autor: PanTuNieStał » 01.03.2016, 21:19

osoby które w tym uczestniczyły dobre kilkanascie lat temu , nadal są aktywnymi kibicami ŁKSu..... (napewno czerwoni wiecie o kogo chodzi...)
Załóżmy że nie wiemy, wykaż się zatem swoją ogromną wiedzą i nam powiedz, kilkanaście lat temu to ty srałeś w pieluche, o czym ty piszesz? Trza przewertować forum lksfans może się jakieś ksywki przewineły nie?
"Dokladnie tak jest. Nawet widzewiak z Łodzi to jest j***** wieśniak a Łksiak z Poddebic będzie rodowity wynika to po prostu z przydomku. ŁKS- rodowici, Widzew- wieśniaki." :lol: :lol:

Ene due rabe

Post autor: Ene due rabe » 01.03.2016, 21:35

Hahahaha !! Ciebie to akurat nie powinno obchodzić , ważne że każdy normalny wie o kim pisze...

Kolejny łeb, co ma obsesję na moim punkcie . Jak przejrzalem twoje wpisy , to ty też większość zes najebal na mój temat , dawaj dalej !!!! Kurwica Cię bierze jak czytasz to co pisze co :D ?? Prawidłowa reakcja ....

Jeśli uwazasz mnie za debila i dzieciaka jak wszystkim tu chcesz wkleic , to na c*** odpisujesz na niemalże każdy moj wpis , daj sobie spokój i nie znizaj się do poziomu gimnazjalisty :) bez odbioru ...
Historia nie kłamie ....

RODOWICI ŁODZIANIE !

Ene due rabe

Post autor: Ene due rabe » 01.03.2016, 21:50

.............

( teraz trwa narada w sztabie generalnym Internetowej Propagandy Czerwonej Armii , chłopaki zastanawiają się , jaką taktykę obrac i co mi odpowiedzieć . Następnie wytypują losowo jeden z nickow swoich ludzi , i za pomocą jego klawiatury zdecydują się na otwartą odpowiedź ... )

…...........

Hahaha czekam co tam wymyslicie tym razem ;)
Historia nie kłamie ....

RODOWICI ŁODZIANIE !

kaziu1910

Post autor: kaziu1910 » 01.03.2016, 22:35

Nie wypowiadam się tu za często, raczej ograniczam się do przeglądania forum od czasu do czasu i musze stwierdzić, że jesteś zdrowo P*********** panie Ene due rabe i powinieneś się nad sobą zastanowić. Po tym jak piszesz widać, że nie jesteś dzieciakiem, ale widać też, że masz nielichą obsesje haha

Ene due rabe

Post autor: Ene due rabe » 01.03.2016, 22:37

hahah dawac dalej mało was
Historia nie kłamie ....

RODOWICI ŁODZIANIE !

Jaskół

Post autor: Jaskół » 01.03.2016, 22:39

Bardzo daleko mi do ŁKS-u, ale akurat gość do którego tutaj się prujecie ma o wiele większe pojęcie niż większość wpisujących się gości z Widzewa(pomijając kilka osób, ale wpisuje się tutaj Was trochę).
''Znasz już koszernej demokracji smak
A tolerancji knebel dławi, gdy chcesz krzyczeć
Poczucie ciągłej winy, w którym chcą byś trwał
By cię uciszyć ksenofobią szantażują kraj...''

morisson

Post autor: morisson » 02.03.2016, 03:26

Rabin Ty naprawdę wierzysz że masz misję do spełnienia :D walcz nie poddawaj się ja ze swojej strony wytrwałości życzę.

stachuzrdg

Post autor: stachuzrdg » 02.03.2016, 06:19

ku*** rebe ty to musisz mieć jednak łeb. Zapamiętać tyle nicków pod którymi tworzysz swoistą historię łódzkiej sceny kibicowskiej to jest mega sprawa. Boję się tylko że w pewnym momencie będziesz ubliżał sam sobie w swoich postach i tego nawet ty nie wytrzymasz.
:twisted:

Michał***24

Post autor: Michał***24 » 02.03.2016, 08:29

bnowak pisze:PS. Jestem ze wsch. Wielkopolski, ale z powodu pracy bywam w Łodzi dwa razy w tygodniu - i dokladnie widze co sie dzieje. Aktualnie kibice Widzewa w ogole nie istnieja i ŁKS ich doslownie depcze (w sumie to szkoda dla calej kibicowskiej sceny, bo jak chcecie, to moge cos wplacic na RTS czy jak tam sie teraz nazywacie -> priv, haha! Nie zartuje). Natomiast kiedy już Widzew - obecnie syfiasty, zupelnie malo znaczacy i bity - nabierze wiatru w żagle, to przysiegam - nie bede sie obawial tego potwierdzic. Ale teraz jest jak jest. Dobranoc.
Bywasz 2 razy w tygodniu w Łodzi i wiesz że Widzew nie istnieje to ciekawa historia.Notabene ostatnio ktoś pisał w innym temacie że w Grudziądzu też już nie ma Widzewa zapewne jest tylko w Zgierzu i część w Koluszkach.Umniejszasz Widzewowi a tak na prawdę to nadal jest ścisła czołówka zresztą tak samo jak Łks

Ene due rabe

Post autor: Ene due rabe » 02.03.2016, 09:11

stachuzrdg pisze:ku*** rebe ty to musisz mieć jednak łeb. Zapamiętać tyle nicków pod którymi tworzysz swoistą historię łódzkiej sceny kibicowskiej to jest mega sprawa. Boję się tylko że w pewnym momencie będziesz ubliżał sam sobie w swoich postach i tego nawet ty nie wytrzymasz.
myślisz ze ja pisalem to co nad tobą ....
smieszne jest że probujesz mi przekleic coś, co wyszło dosłownie stronę wcześniej , że sami tu robicie . Jak widać najlepszą obrona jest atak , bo fakt , że czarno na białym wyszło że tu sami ze sobą piszecie , podszywając się pod nas zlaliscie całkowicie i udajecie że tego nie było.....
Po raz kolejny piszecie praktycznie to samo co ja pisalem w wasza stronę , po odczekaniu pół dnia napierdalacie to samo , tyle że wasze zarzuty są całkowicie bez pokrycia i każdy sobie to może ocenić sam...
Michał***24 pisze: Bywasz 2 razy w tygodniu w Łodzi i wiesz że Widzew nie istnieje to ciekawa historia.Notabene ostatnio ktoś pisał w innym temacie że w Grudziądzu też już nie ma Widzewa zapewne jest tylko w Zgierzu i część w Koluszkach.Umniejszasz Widzewowi a tak na prawdę to nadal jest ścisła czołówka zresztą tak samo jak Łks
Racja , może z tą " ścisłą czołówką " to trochę na wyrost , bo jednak wpływ na ogół ma wiele aspektów , również takich które teraz kuleją, bądź nie możemy w nich pokazać swojej pełnej wartości . Tak samo patrząc 5-10 lat wstecz , mimo wszystko ani my, ani wy do przodu nie poszlismy od tamtego czasu....
Ale nie ma co też narzekać , bo póki co wielkiej różnicy w rywalizacji poza frekwencja , brakiem wyjazdów i brakiem normalnych meczów nie widać , a kwestie te dla fanatyka nie powinny byc problemem....
Historia nie kłamie ....

RODOWICI ŁODZIANIE !

N1908

Post autor: N1908 » 02.03.2016, 10:01

Przestańcie już pierdolić o głupotach. Ene due wez na wstrzymanie bo to,że jakąś wiedzę posiadasz to się zgadza ale reszta to lepiej nie pisać. Wdajesz się z tamtymi w dziecinne zagrywki a wydajesz się całkiem rozgarnięty. Nie pisz nic i nie odpowiadaj a oni skończą swoje płacze. Jeśli piszesz,że każdy normalny wie jak jest to zostaw to dla siebie. Widocznie nie kazdy ma taka wiedze tutaj. Także zluzuj i lepiej przyjdź na mecz w niedziele a tych głąbów zostaw w swojej piaskownicy i im sie nie wpierdalaj w zabawki. Każdy normalny z Polskiej sceny kibicowskiej wie jak jest w Łodzi. I nie,nie jest to jednostronna dominacja jednych czy drugich.

RaryTaS

Post autor: RaryTaS » 02.03.2016, 11:35

Jeszcze trochę i rabin będzie uważany za najbardziej kumatego forumowicza. Jedna jego walka nie idzie na marne :D

Eme due rabe

Post autor: Eme due rabe » 02.03.2016, 11:59

witam, do Łodzi sprowadziłem się dzisiaj. jestem z województwa lubuskiego. Do Łodzi przyjechałem na zaproszenie mamy mojego kuzyna. Kuzyn ucierpiał niedawno w wypadku. Przykra sprawa. Ciocia zapłakana zadzwoniła do mnie, że MAciek całymi dniami przesiaduje na jakimś forum internetowym. Pokrzykuje do monitora, że nienawidzi żydów itd i że należy mu się szacunek. Cała rodzina jest zmartwiona, tyle się dzisiaj słyszy o obłakanych europejczykach dołączających do terrorystów. Nie chcemy, żeby spotkało to Maćka. Piszę to wam - użytkwonikom jedynej odwiedanej przez niego strony pod tym nowym nickiem. Chciałem napisać z jego konta, ale ma ukryte hasło do głównego konta. Z tego c ozdąrzyłem zoabczyć Maciek prowadzi tu dość osobliwą dizałalnośc, bo potrafi całymi stronami dyskutować samemu ze sobą, stawiając sie po przeciwnych stronach konfliktu. To wszystko ma miejsce kiedy Maciek jest bardzo zły na innych uzytkownikow - kiedy się z nim nie zgadzaja. Proszę nie piszcie więcej źle o ŁKSie. Dla dobra Maćka

Ene due rabe

Post autor: Ene due rabe » 02.03.2016, 12:10

...

i kto tu ma problem ? :D
Historia nie kłamie ....

RODOWICI ŁODZIANIE !

RaryTaS

Post autor: RaryTaS » 02.03.2016, 12:17

No raczej nikt z RTSu.Przez swoje zachowanie teraz każdy tutaj łacha z ciebie drze.

N1908

Post autor: N1908 » 02.03.2016, 12:25

Ene due rabe pisze:...

Dobra weź już odpuść. Może wiedze masz jakąś ale sposób pisania daje wiele do życzenia. Oszczędź wszystkim przeglądającym ten temat(bywały ciekawe wątki!). Jak wygląda sytuacja w Sieradzu,Zduńskiej,Łasku? Działają coś? Awego czasu Łask miał nawet jakąś oprawę chyba z okazji jubileuszu fc. Zd-Wola to Pogoń,Widzew?Swego czasu widziałem gdzieś fotki z Olimpii(?)Zduńska Wola? Może coś pokręciłem.

C1365O

Post autor: C1365O » 02.03.2016, 12:59

N1908 pisze:
Ene due rabe pisze:...

Dobra weź już odpuść. Może wiedze masz jakąś ale sposób pisania daje wiele do życzenia. Oszczędź wszystkim przeglądającym ten temat(bywały ciekawe wątki!). Jak wygląda sytuacja w Sieradzu,Zduńskiej,Łasku? Działają coś? Awego czasu Łask miał nawet jakąś oprawę chyba z okazji jubileuszu fc. Zd-Wola to Pogoń,Widzew?Swego czasu widziałem gdzieś fotki z Olimpii(?)Zduńska Wola? Może coś pokręciłem.
Działają, Łask miał oprawe na całej niciarce.
Z Łasku pochodzi grupa NN'14.
W Zduńskiej woli jest Pogoń. Aktywnie działali za czasów gdy w województwie było kilka mniejszych aktywnych klubów takich jak Mks Kutno, Warta Sieradz czy Concordia. Większość to ludzie z Widzewa.
Warta Sieradz chyba juz nieaktywna.

C1365O

Post autor: C1365O » 02.03.2016, 13:02

NN robili również ostatnio oprawę na koszu.

N1908

Post autor: N1908 » 02.03.2016, 13:14

Dzięki za normalną odp. Jak widać można.

N1908

Post autor: N1908 » 02.03.2016, 13:21

Myślałem,że w Zduńskiej czy Sieradzu poważniejsze te fc ale wyjazdy do Zduńskiej w 4 a Sieradza w 3 lidze uświadomiły,że jednak chyba nie do końca. Nie mówię,że nie ma bo są ale w Zduńskiej jak byliśmy to raptem kilkanaście osób coś tam pokrzyczało z trybunki naprzeciwko. Fajnie prezentuje się u Was Grudziądz i choć to nie to województwo to nieźle się trzymają,nawet jak byliśmy tam 3-4lata temu wysypaliśmy na boczne boisko za sektorem po kilku słownych sprzeczkach(podbili najbliżej Naszego sektora) ale wiadomo,że sam fc nie postawi się na główną ekipę wyjazdową. U Nas najlepiej zdecydowanie Aleksandrów i Włocławek(co jest ewenementem podobnym do Grudziądza u Was). Dodałbym jeszcze Piotrków,reszta ciut słabiej ale są. Z fartem.

N1908

Post autor: N1908 » 02.03.2016, 13:25

N1908 pisze:Myślałem,że w Zduńskiej czy Sieradzu poważniejsze te fc ale wyjazdy do Zduńskiej w 4 a Sieradza w 3 lidze uświadomiły,że jednak chyba nie do końca. Nie mówię,że nie ma bo są ale w Zduńskiej jak byliśmy to raptem kilkanaście osób coś tam pokrzyczało z trybunki naprzeciwko. Fajnie prezentuje się u Was Grudziądz i choć to nie to województwo to nieźle się trzymają,nawet jak byliśmy tam 3-4lata temu wysypaliśmy na boczne boisko za sektorem po kilku słownych sprzeczkach(podbili najbliżej Naszego sektora) ale wiadomo,że sam fc nie postawi się na główną ekipę wyjazdową. U Nas najlepiej zdecydowanie Aleksandrów i Włocławek(co jest ewenementem podobnym do Grudziądza u Was). Dodałbym jeszcze Piotrków,reszta ciut słabiej ale są. Z fartem.
Sorry za ppp.
Z tym ewenementem chodzi o samą odległość bo wiadomo,że Włocławek to jedynie Anwil i Włocłavia,która jest pro ŁKS. W Grudziądzu już inaczej i niekoniecznie po drodze.

C1365O

Post autor: C1365O » 02.03.2016, 13:37

Nie można porównać Grudziądza do Zduńskiej Woli czy Sieradza.
Te dwa miasta leżą blisko Łodzi wiec ludzie są tam z kazdej półki.
Grudziądz natomiast ma spory kawałek, a ludzie tam kładą nacisk na jeden aspekt kibicowski.

White1910Pride

Post autor: White1910Pride » 02.03.2016, 13:59

Dla mnie WfcG to pod wieloma względami chyba najlepszy FC w Polsce. Może komuś to stwierdzenie wyda się na wyrost, ale trudno jest mi wskazać w Polsce inny fan club położony (realnie) jakieś 220 km od siedziby klubu, który pomimo silnej konkurencji do okoła siebie, w tym kosy w samym mieście ma taki potencjał i siłę. Jeśli dołożyć do tego jeszcze obecną sytuację sportową klubu i wcześniejszą męczarnie zafundowaną przez cacka to już w ogóle ewenement.
[link]

N1908

Post autor: N1908 » 02.03.2016, 14:08

Nie no jasne,nawet nie kwestionuje,że Sieradz czy Zduńska mogą równać z Grudziądzem,zaznaczyłem jedynie,że Grudziądz wygląda najlepiej a osobiście myślałem,że fc Zduńska czy Sieradz mają ciut większą siłe jako tak choć wiadomo,że do końca nie mam rozeznania w Waszych fc;)

Kwiatkowski

Post autor: Kwiatkowski » 02.03.2016, 14:17

Rabin wspolczuje Ci tych rys na mozgu.Nie do owrocenia.Przez dopalacze, cZy rodzice zawinili(mama pila w ciazy?)?Zreszta jestes typowym pejsem.66-kilogramowym cwokiem z patologicznej rodziny biegajacym po Retkini w 17-tu za wlasnym cieniem.

MW10

Post autor: MW10 » 02.03.2016, 14:57

Kwiatkowski pisze:Rabin wspolczuje Ci tych rys na mozgu.Nie do owrocenia.Przez dopalacze, cZy rodzice zawinili(mama pila w ciazy?)?Zreszta jestes typowym pejsem.66-kilogramowym cwokiem z patologicznej rodziny biegajacym po Retkini w 17-tu za wlasnym cieniem.
nieźle musieli te 66 kilogramowe ćwoki dojebać skoro zalogowałeś się specjalnie żeby tyle wypocin naskrobać

cieszy mnie to
HISTORIA NIE KŁAMIE, RODOWICI ŁODZIANIE!

szwadron97

Post autor: szwadron97 » 02.03.2016, 15:02

White1910Pride pisze:Dla mnie WfcG to pod wieloma względami chyba najlepszy FC w Polsce. Może komuś to stwierdzenie wyda się na wyrost, ale trudno jest mi wskazać w Polsce inny fan club położony (realnie) jakieś 220 km od siedziby klubu, który pomimo silnej konkurencji do okoła siebie, w tym kosy w samym mieście ma taki potencjał i siłę. Jeśli dołożyć do tego jeszcze obecną sytuację sportową klubu i wcześniejszą męczarnie zafundowaną przez cacka to już w ogóle ewenement.

tak z ciekawosci zapytam kogo ty masz na mysli za silna konkurencje wokol siebie dla tego fc?

White1910Pride

Post autor: White1910Pride » 02.03.2016, 15:28

Choćby to, że do takiej Bydgoszczy jest raptem 70 km. To praktycznie żadna odległość. W drugą stronę z kolei np. Starogard Gdański , który mnie od zawsze kojarzył się z licznym i dość mocnym fan clubem Lechii (nie wiem jak jest teraz), są fan cluby Zawiszy, jest kilka legijnych miejscowości działających w koalicji , generalnie bardzo ciekawy kibicowski teren.

Oczywiście oceniam z perspektywy Łodzi
[link]

mms

Post autor: mms » 02.03.2016, 18:24

Łask to na pewno jeden z lepszych fc naszych, działają w każdym aspekcie kibicowskiego życia (grafy, oprawy, h itd).
Sieradz też dobra ekipa, ale raczej tylko do bitki. Warta nie miała do nich w ogóle podjazdu, przez co skończyła swoja działalność po wizycie na naszego fc na zbiórce Warty.

Kwiatkowski

Post autor: Kwiatkowski » 02.03.2016, 18:44

Ene due rabe=10 liter
Ene due rike fake=14liter
Łodzki Widzew=12 liter
czyli 12 jest to liczba o 2 wieksza od 10 i od 2 mniejsza od 14
ahhhhhhh, a wiec jednak
Rabin jest widzewiakiem podajacym sie na łksieka.

Ukochane Miasto

Post autor: Ukochane Miasto » 02.03.2016, 19:07

N1908 pisze:Nie no jasne,nawet nie kwestionuje,że Sieradz czy Zduńska mogą równać z Grudziądzem,zaznaczyłem jedynie,że Grudziądz wygląda najlepiej a osobiście myślałem,że fc Zduńska czy Sieradz mają ciut większą siłe jako tak choć wiadomo,że do końca nie mam rozeznania w Waszych fc;)
a ja tam w temacie Zduńskiej czy Sieradza tudzież innych naszych FC zacytuję kultowy skrót KMWTW ;-) oraz BSNT :-]

a tak na poważnie to sam fakt działania w obecnym czasie i kultywowania tradycji Widzewa w jakimkolwiek FC to jest fenomen sam w sobie i wystarczający dowód na fanatyzm i przywiązanie do barw.

zresztą bez pucowania i silenia się na kulturkę : was mimo nienawiści też podziwiam za to samo , jakby nie patrzeć.
w tym całym gównie sportowo-organizacyjnym u was i u nas to jest fenomen!

:-)
aaaale! Żeby nie było tak pięknie to jednak my mamy trudniej ,ponieważ rozsianie FC jest tak duże że pokusy dla młodzieży bycia za (L )dajmy na to czy też za innym klubem są dużo większe...a i wam się udało "trochę" spaskudzić takie piękne miasto jak Piotrków :-[

Michał***24

Post autor: Michał***24 » 02.03.2016, 19:12

To czy najlepszy F.C to nie mi oceniać z bardzo mocnych F.C w Polsce wymienił bym Piła -Lech.Na pewno nie jest blisko do Łodzi z Grudziądza a po drodze może się wiele wydarzyć.Pamiętaj że Bydgoszcz leży 70 km od Grudziądza oprócz tego miasta takie jak Kwidzyn,Brodnica,Chełmża są za Legią a na dodatek tego maja tez lokalnego rywala w mieście który po awansie do ekstraligi zuzlowej również zaczął bardziej być aktywny niż jeszcze 2 lata temu.Do tego pamiętaj ze F.C Łksu też nie spią po drodze i te aspekty nie są im obce nie mówiąc o samym Łksie którego nie trzeba przedstawiać.

Marek21

Post autor: Marek21 » 02.03.2016, 19:35

Co do Olimpii Karsznice (osiedle Zduńskiej Woli, które zawsze czuło odrębność) to seniorska piłka w tym klubie upadła, zostały tam jakieś grupy młodzieżowe. Chyba w 2012 roku odbył się mecz Olimpia Oldboye Widzewa z okazji 75 lecia klubu. Z jakieś 10 lat temu coś na Olimpii się działo. Wydane zostały szaliki, zrobiona flaga, jeździliśmy na mecze u siebie robiliśmy mały młynek. Ale to wszystko prowadzili młodzi ludzie, chyba z nudów i z czasem wszystko się rozeszło po kościach. Część ludzi skupiło się jedynie na Widzewie, reszta zajęła się swoim życiem prywatnym. Po upadku seniorskiej drużyny utworzony został KS Karsznice, na którym raczej nic się nie dzieje, a drużynę tworzą osoby sympatyzujące z Widzewem (barwy Widzewa w herbie klubu)

ban82

Post autor: ban82 » 02.03.2016, 20:08

C1365O pisze: W Zduńskiej woli jest Pogoń. Aktywnie działali za czasów gdy w województwie było kilka mniejszych aktywnych klubów takich jak Mks Kutno, Warta Sieradz czy Concordia. Większość to ludzie z Widzewa.
a Pogoń aktywna?? Jak dla mnie to padli szybciej niż Warta/

Marek21

Post autor: Marek21 » 02.03.2016, 20:23

ban82 pisze:
C1365O pisze: W Zduńskiej woli jest Pogoń. Aktywnie działali za czasów gdy w województwie było kilka mniejszych aktywnych klubów takich jak Mks Kutno, Warta Sieradz czy Concordia. Większość to ludzie z Widzewa.
a Pogoń aktywna?? Jak dla mnie to padli szybciej niż Warta/
Na Pogoni nic się nie dzieje. Kiedyś coś kręcili, ale większość ekipy to byli ludzie, którzy lubili tanie winka i nie mieli wielkiej perspektywy na życie

independentfanatic

Post autor: independentfanatic » 02.03.2016, 21:33

White1910Pride pisze:Choćby to, że do takiej Bydgoszczy jest raptem 70 km. To praktycznie żadna odległość. W drugą stronę z kolei np. Starogard Gdański , który mnie od zawsze kojarzył się z licznym i dość mocnym fan clubem Lechii (nie wiem jak jest teraz), są fan cluby Zawiszy, jest kilka legijnych miejscowości działających w koalicji , generalnie bardzo ciekawy kibicowski teren.

Oczywiście oceniam z perspektywy Łodzi
Niby tak ale prawda taka ze 70km to jednak calkiem spora odleglosc, jakby nie patrzyc to juz calkiem inny region, inne glowne rywale a wymienione przez ciebie ekipy, czy to Zawisza czy tez Lechia fc Starogard to chyba jednak troche inne priorytety maja niz z calym szacunkiem przejmowania sie Grudziadzem. Zawisza to wiadomo glownie Elana (zdecydowane te najsilniejsze ekipy tego wojewodztwa), a w swoim miescie jakies tam niedobytki Polonii Bydgoszcz. Lechia z Starogardu to w druga strone od Gdz ma prawie "pod swoim domem" (raptem 15-20km) Tczew i fc Arki (TPAG, rowniez dobry fc, nie wiem czy czasami nawet nie najlepszy calej Arki) ktory mimo ze naokolo jest otaczony Lechia(w tym takze w samym Tczewie) to jednak jakos sie radzi. To wlasnie ten fc (TPAG) ma chyba najbardziej w kraju przejebane bo nawet na mecze u siebie to przez wiekszosc teren LG +jakby tego malo jeszcze przez samego Gdanska jechac musi wiec lekko nie maja a jednak przetrwali.

Wracajac jeszcze do Elany to duzo WFCG to pomaga ze w razie czego napewno na Elanowcow liczyc moga, maja zreszta uklad h. Takie plecy inne odlegle fc Widzewa jak chociazby fc Chelm nie maja. Wlasnie jak to jest z tym fc? Dzialaja jeszcze? Bo o Grudziadzach caly czas cos slychac i widac, natomiast o tym fc malo co slychac a sytuacja rowniez ciekawa a odleglosc do Lodzi maja jeszcze dalsza niz Gdz.

Moze to nie temat lodzkiego wojewodztwa ale mimo wszystko ciekawy i dotyczy on 1 lodzka ekipe i lepiej czytac takie tematy niz napinki kto ma lepszych zawodnikow mma czy tam innych tego typu bzdur.

ODPOWIEDZ