Kibicowskie Mazowsze
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Kibicowskie Mazowsze
Dyskusja jak w podobnych tematach
-
Re: Kibicowskie Mazowsze
Nie ma tu o czym dyskutować, nie licząc pojedyńczych miast i miasteczek (np. Płock zdominowany rzez Wisłę czy Radom z Radomiakiem, kilka FC Widzewa, pojedyńcze FC wcześniej wspomnianych klubów) to województwo w całkowicie zdominowane przez Legię.
Więcej do powiedzenia ma ten co nie mówi nic
-
Gdzieś kiedyś czytałem że cały klimat kibicowski Mazowsza przestał istnieć po tym całym pakcie Warszawskim, duże ekip zawiesiło działalność, u niektórych do dziś nic się nie dzieje? Prawda to? Jak tak to jakie ekipy można podać jako przykład?
-
[link] Tu masz ciekawą stronę opisującą te wszystkie, małe warszawskie ekipy. Oczywiście strona ma już parę lat, ale da Ci jako taki pogląd na to jak to wygląda/wyglądało.
-
Jeśli chodzi o południe to jest Radomiak Radom plus ekipy fc takie jak Polonia Iłża, Proch Pionki itp, do tego niegdyś fc Szydłowianka (obecnie chyba nie jest oficjalnie fc Radomiaka i nie ma zgody z Prochem), jest również Powiślanka Lipsko & Broń Radom, mniejsze ekipy jak Pilica Białobrzegi, Oskar Przysucha, Zwolenianka, Kozienice. To chyba tyle.
-
Na pewno spore spięcia były między Mazovią a Victorią Kałuszyn, Mazurem Karczew a OKS Otwock (oczywiście wszystkie ekipy prolegijne). A tak to większych kos nie kojarzę, a teraz do niczego nie dochodzi ze względu na pakt, przynajmniej oficjalnie.Gdzieś kiedyś czytałem że cały klimat kibicowski Mazowsza przestał istnieć po tym całym pakcie Warszawskim, duże ekip zawiesiło działalność, u niektórych do dziś nic się nie dzieje? Prawda to? Jak tak to jakie ekipy można podać jako przykład?
Mógłby ktoś opisać jak wyglądała sytuacja na Mławiance w ostatnich 10 latach? Dobrze kojarzę że był moment że Legia i Legia zawiesiły broń i razem stały w młynie na lokalnym klubie?
-
Lechia i Legia oczywiście :D
-
Przed paktem Warszawskim działaliśmy razem jako Mławianka. Było dość specyficznie, ponieważ dochodzilo do awantur z ekipami prolegijnymi m. in. Wyszków, Ciechanów. W tamtym czasie nie brakowało kłótni między Legią a Lechią z Mławy, zważywszy na to, że Mławska Legia miala układ z Płońskiem i Działdowem, a Mławska Lechia z Piszem. Po wejsciu w życie paktu Warszawskiego Mławska Legia odpusciła. Teraz w Mławie napewno liczbowo jest przewaga Legii nad Lechii.
-
Jak wyglądą sytuacja w Żurominie prężnie działają i jeźdzą na Polonie ? jest tam jakieś FC oprócz Polonii?
-
Jak ekipy z wyzszych lig Dolcan, Znicz, Legionovia? Dzieje sie tam cos na trybunach, jezdza na wyjazdy?
-
Żuromin jak dobrze kojarzę od paru lat nie działa W tej chwili miejscowa Wkra z tego co wiem określa się jako Legia, tak czy siak Żuromińska Polonia nie działa jako FC od dłuższego czasu.pakox91 pisze:Jak wyglądą sytuacja w Żurominie prężnie działają i jeźdzą na Polonie ? jest tam jakieś FC oprócz Polonii?
-
A kto najwięcej działał jak nie było paktu Warszawskiego (zadymy,liczby wyjazdowe)?
-
Przed Paktem dużo działo się na na linii Ursus Warszawa & Pogoń Grodzisk Mazowiecki - Dolcan Ząbki & Olimpia Warszawa.
-
Jaka sytuacja w Zyrardowie ??
-
Co tu dużo mówić,dużo osób wyjechało za chlebem wiec mniejsze ekipy powoli wymieraja. Kiedyś dużo i często było słychać o takich ekipach jak MKS Kozienice,Powislanka Lipsko,Drukarz/Olimpia Wawa, Szydlowianka, OKS Otwock i parę innych by się znalazło jeszcze..
Pozostają tylko różne ziny i zdjęcia z tamtych złotych czasów,gdzie tyle ekip działało aktywnie.Ehh,szkoda..!
Pozostają tylko różne ziny i zdjęcia z tamtych złotych czasów,gdzie tyle ekip działało aktywnie.Ehh,szkoda..!
-
jak juz wymieniasz MKS, Powislanke itd. to przydalo by sie wymienic Proch Pionki ktory tez w szcycie formy dosyc aktywnie dzialal na dole mazowsza ;-)
-
a mógłby ktoś przybliżyć Kozienice? tyle razy przyjeżdżam tamtędy po drodze na działkę i zawsze mnie to zastanawia, jak tam jest?
na pewno pro Legijna ekipa z fajnie usytuwanym miłym dla oka stadionikiem.
prosiłbym jeszcze o Powiślanke, nie raz zdarzało mi się w ciągu dnia chodzić po Lipsku w barwach mojego klubi, ale nikt nawet krzywo nie spojrzał.
prosiłbym jeszcze o Powiślanke, nie raz zdarzało mi się w ciągu dnia chodzić po Lipsku w barwach mojego klubi, ale nikt nawet krzywo nie spojrzał.
...Zobaczysz jak, przywita pięknie nas
Warszawski dzień...
...28...
Warszawski dzień...
...28...
-
Kozienice mają swój klub, ale nie wiem czemu nie ma go o nim informacji w Internecie. Mam znajomego, który pochodzi z tamtych okolic.
http://auto-zastepcze.info/
-
Nasz klub już niestety upadł z przyczyn finansowych(sami jako kibice go założyliśmy). w 3 lidze gra drużyna co z Kozienicami ma mało wspólnego. MKS nigdy nie był pro Legijny ani pro Widzewski. jest FC Legii u nas które przychodziło na nasze mecze tak samo jak chłopaki z Widzewa(żadne FC, poprostu śmigaja na Widzew) jednak przychodzili jako kibice MKS'u a nie Legii czy Widzewa. jak kogoś interesuje coś wiecej to zapraszam na PW.
-
dlaczego? bo nie za dobrze tam obecnie stoicie?jestesmywaszastolica pisze:na temat Żyrardowa nie ma sensu pisać w necie.
-
Jak wygląda sytuacja w Wierzbicy? Ekipa pro Legia, czy Radomiak?
-
audioliker pisze:a mógłby ktoś przybliżyć Kozienice? tyle razy przyjeżdżam tamtędy po drodze na działkę i zawsze mnie to zastanawia, jak tam jest?
tutaj kolego nie masz racji Kozienice pare lat do tylu kumaly się z Granatem Skarzysko i co za tym idzie ,oczywiscie WIDZEW,
-
nie wypowiadaj sie na temat o którym nie masz pojęcia.arleska pisze:audioliker pisze:a mógłby ktoś przybliżyć Kozienice? tyle razy przyjeżdżam tamtędy po drodze na działkę i zawsze mnie to zastanawia, jak tam jest?
tutaj kolego nie masz racji Kozienice pare lat do tylu kumaly się z Granatem Skarzysko i co za tym idzie ,oczywiscie WIDZEW,
-
Panowie jak to jest z Legia i Radomiakiem?Dwie najlepsze ekipy na mazowszu wiadomo Legia to absolutna krajowa czolowka,z drugiej strony charakterne warcholy,ktore od lat nie odpuszczaja wyjazdow.Czy miedzy nimi jest neutral bo o spotkaniach ostatnio cisza
-
koles moze i teraz hujem tam smierdzi ale pare ladnych lat do tylu jest tak jak napisalem i wiem to od starszych osob z obydwu stron ktore przypadkowo spotkalem wracajac z 'eskapady'hihihi,a oni z derbow lodzi-kilkanascie osob ze Skarzyska i Kozienic wiec albo masz kilkanascie lat albo poprostu c*** wiesz....bez odbiore ew privbednar pisze:nie wypowiadaj sie na temat o którym nie masz pojęcia.arleska pisze:audioliker pisze:a mógłby ktoś przybliżyć Kozienice? tyle razy przyjeżdżam tamtędy po drodze na działkę i zawsze mnie to zastanawia, jak tam jest?
-
No była delegacja Radomiaka w Lubinie ostatnio na wyjeździe, mówi się o układzie.dee facto pisze:Panowie jak to jest z Legia i Radomiakiem?Dwie najlepsze ekipy na mazowszu wiadomo Legia to absolutna krajowa czolowka,z drugiej strony charakterne warcholy,ktore od lat nie odpuszczaja wyjazdow.Czy miedzy nimi jest neutral bo o spotkaniach ostatnio cisza
-
Jeśli chodzi o Kozienice to obecnie kibicowska pustynia. Istnieje i ma się dobrze tylko FC Legii, w mieście jak i w całym powiecie kozienickim :) Jeśli chodzi o FC Legii i FC Widzewa to obecnie ten drugi jest jak widmo i ciężko to nazwać nawet FC. Swój szczyt miał gdy panowała "moda" na Widzew tzn. za sprawą sukcesów w drugiej połowie lat 90 etc. Z tego grona ostało się kilka osób. Jeśli chodzi o twór pod nazwą Energia Kozienice nie gromadzi nikogo poza garstką futbolowych oglądaczy, sytuacja powstania tego klubu opisana powyżej.
Każdego dnia dziękuję Bogu, że jestem Legionistą(L)
-
Dosyć ciekawa sprawa bo jeszcze do niedawna młode pokolenia z obu stron kroily się często (niestety nie posiadam fotek z dywanów, ale gdzieś po necie krążą pewnie) a tu teraz wzajemne odwiedzanie się..Kapitan Stopczyk pisze:No była delegacja Radomiaka w Lubinie ostatnio na wyjeździe, mówi się o układzie.dee facto pisze:Panowie jak to jest z Legia i Radomiakiem?Dwie najlepsze ekipy na mazowszu wiadomo Legia to absolutna krajowa czolowka,z drugiej strony charakterne warcholy,ktore od lat nie odpuszczaja wyjazdow.Czy miedzy nimi jest neutral bo o spotkaniach ostatnio cisza
Uszczypliwi mogliby powiedzieć, że ktoś komuś wchodzi w tylek.
-
Wiadomo czy Legia jedzie na Cracovie ?
-
A są jakieś przeciwwskazania ?
-
No właśnie nie wiem ale żadnych informacji o wyjeździe nie ma
-
Fc Szydłowiec na ostatnim meczu Radomiaka z flagą
-
Jak wygląda sytuacja w Wyszogrodzie?
-
Wygląda tak ze jeżdza do Płocka,ale i sa asy co na Legie kiedys intensywnie...jak i teraz.
wiec pól na pół..dalsza polemika tego miasta nie ma sensu..
wiec pól na pół..dalsza polemika tego miasta nie ma sensu..
Petrochemia Płock
-
Coś się dzieje pod względem kibicowskim w takich miejscowościach jak Działdowo (kiedyś FC miał tam Stomil, Jeziorak, Legia...), Pułtusk (miejscowy FC udziela się na Nadnarwiance?), Lipsko (Powiślanka działa jeszcze cokolwiek?), Białobrzegi?
-
Rządzi WidzewBartas1910 pisze:Jaka sytuacja w Zyrardowie ??
-
Działdowo- Legia, Pułtusk- Legia.
Nie mam pojęcia czy działają coś na lokalnych stadionach.
Nie mam pojęcia czy działają coś na lokalnych stadionach.
-
Białobrzegi Legia, RadomiakBez Ciśnień pisze:Coś się dzieje pod względem kibicowskim w takich miejscowościach jak Działdowo (kiedyś FC miał tam Stomil, Jeziorak, Legia...), Pułtusk (miejscowy FC udziela się na Nadnarwiance?), Lipsko (Powiślanka działa jeszcze cokolwiek?), Białobrzegi?
-
Działdowo to Mazury, nie Mazowsze.
Najwięcej tam Legii, są jednostki innych klubów, np Jeziorak z flagą.
Najwięcej tam Legii, są jednostki innych klubów, np Jeziorak z flagą.
-
w jakich miastach NIE ma kibiców Legii lub podzielone miejscowości ??