Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
Picasso

Re: Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.

Post autor: Picasso » 15.02.2016, 11:36

kiedy padła zgoda Jezioraka Iława z Elaną Toruń ?

iparts.pl
Biały__

Post autor: Biały__ » 15.02.2016, 11:50

Picasso pisze:kiedy padła zgoda Jezioraka Iława z Elaną Toruń ?
Listopad 2013
Ten kto sieje wiatr, burzę będzie zbierał.

Eustachy

Post autor: Eustachy » 15.02.2016, 12:01

Werewolf pisze:A co nie byliście wrogo nastawieni do Brzozowa? Przypomnę mecz bodajże 2000 roku, nawet chyba niedawno ktoś wrzucił relację gdzie ewidentnie widać że nie pałacie do siebie miłością. Na dodatek mieliście Fan Club Lesko w tamtych latach największą kosę Brzozovii, i układ z Stalą Sanok, z którą wtedy Brzozów się żarł non stop. Więc ja nie mam pojęcia? Brzozów wtedy trzymał z Hetmanem Zamość a wam z nimi chyba też nie po drodze.. Więc napisz mi proszę z czym nie mam pojęcia?? Bo aż mnie ciekawość zżera.
Wrogo nastawieni to my mogliśmy być i jesteśmy, do ekip typu Polonia, Siarka czy Karpaty. Ekipka typu Brzozovia w tamtym czasie, nie była żadnym naszym przeciwnikiem, "do którego byliśmy wrogo nastawieni" bo brzmi to, jakby Resovia miała wielką kosę z Brzozovią - ot zwykła grupa z małego miasta, która wyłapała klapsy jak była do tego sposobność - taka była specyfika tamtych lat.

bzw53

Post autor: bzw53 » 17.02.2016, 21:50

Brzozovia53 chlopaku odpusc sobie polemike na tym forum bo widac malo wiesz i na dodatek nie znasz historii ruchu kibicowskiego w Brzozowie. Oprocz tego kompromitujesz sie piszac jakies infa z d*** wziete. Jesli czegos nie jestes pewny to sie tutaj nie wypowiadaj i napisz mi na pw kim jestes.

wereworf - typie piszesz tutaj ze masz obcykane Podkarpacie a strzelasz taka gafe o Resovii i o nas. Od kiedy mielismy jakies zatargi z Resovia? Wydawac by sie moglo ze mielismy wspolnych wrogow. Dla nas kiedys kosa Dynovia to od kad pamietam byl fc Stali Rz czyli jakis tam wrog Resovii. Poza tym panowie, Resovia grala u nas dwa razy. Dwa razy nie wystawilismy mlynu. Drugim razem awanturowala sie z psami w Brzozowie , wiec wereworf o jakich spieciach miedzy nami a Resovia piszesz? Nie ta liga chlopie.

Panie Eustachy - O klapsach od Was jakos sobie nigdy nie przypominam :)

warszawski styl

Post autor: warszawski styl » 17.02.2016, 22:40

Biały__ pisze:
Listopad 2013
A Jeziorak ma obecnie jakieś zgody/układy?

TYLKO TOVIA

Post autor: TYLKO TOVIA » 17.02.2016, 23:03

warszawski styl pisze:
Biały__ pisze:
Listopad 2013
A Jeziorak ma obecnie jakieś zgody/układy?

Podobno już kosa z Polonią
TARNOVIA IDEA WARTA KRWI

Werewolf

Post autor: Werewolf » 18.02.2016, 01:08

bzw53 pisze:Brzozovia53 chlopaku odpusc sobie polemike na tym forum bo widac malo wiesz i na dodatek nie znasz historii ruchu kibicowskiego w Brzozowie. Oprocz tego kompromitujesz sie piszac jakies infa z d*** wziete. Jesli czegos nie jestes pewny to sie tutaj nie wypowiadaj i napisz mi na pw kim jestes.

wereworf - typie piszesz tutaj ze masz obcykane Podkarpacie a strzelasz taka gafe o Resovii i o nas. Od kiedy mielismy jakies zatargi z Resovia? Wydawac by sie moglo ze mielismy wspolnych wrogow. Dla nas kiedys kosa Dynovia to od kad pamietam byl fc Stali Rz czyli jakis tam wrog Resovii. Poza tym panowie, Resovia grala u nas dwa razy. Dwa razy nie wystawilismy mlynu. Drugim razem awanturowala sie z psami w Brzozowie , wiec wereworf o jakich spieciach miedzy nami a Resovia piszesz? Nie ta liga chlopie.

Panie Eustachy - O klapsach od Was jakos sobie nigdy nie przypominam :)

To ciekawe kto skroił szaliki grupie Resoviaków która udała się do jakiegoś sklepu i oddaliła się od stadoniu gdzie trafiła na waszą grupę. Mówię o meczu z 2001 bodajże. I co z tego że mieliście kose z Dynovią? Mieliście też z Sanovią Lesko ówczesnym FC Resovii i kosę z Stalą Sanok Układowiczem Resovii.

bzw53

Post autor: bzw53 » 18.02.2016, 02:44

Masz racje byla taka sytuacja,byla tez taka ,ze probowalismy rozwalic szyby w autokarze Resovii wracajacym z meczu z Sanoka, (Zostalismy pogonieni wtedy),ale nigdy nie mozna bylo powiedziec o czyms takim jak kosa bo to po prostu nie ta liga. Byla to proba, jedna z wielu na ekipy z wyzszej polki.Podobna akcja byla na Stal Rz jadaca do Sanoka (wtedy spoznilismy sie na miejsce z ktorego miala byc akcja). W tamtym okresie rowniez oberwalo sie Karpatom u nas przed wyjazdem do nich na mecz , czy tez podarlimsy im flage Furiosi u nas na meczu i do dzisiaj ta flaga nie ma herbu po srodku. Stal Sanok kiedys nie zatrzymala sie na nasza zasadzke wracajac z jakiegos meczu itp. Akcji bylo wiele w tamtych latach.
Kosa z Sanovia byla nie z tego powodu ze byli fc Resovii,tylko owczesny nasz ligowy rywal.W tamtym okresie byli z nami w plecy w roznych sytuacjach. Na Hetman jezdilismy , ale w tamtym czasie Hetman nie mial nic wspolnego ze Stala Rz.Mielismy jakis kontakt meczowy z ekipami z Przemysla (chocby przez mecze z Zamosciem). Z Czuwajem nawet ciekawsze przezycia :) . Czasy byly inne ,zycie w Polsce inaczej troche wygladalo. Kiedys zostalismy trafieni prze Stalowa w Rzeszowie i nikt nie mowil o jakiejs kosie..

Werewolf

Post autor: Werewolf » 18.02.2016, 12:09

Ja nie napisałem nigdzie o kosie. Tylko o "wrogim nastawieniu" Jednak dla Eucstachego jest to to samo.. A chodziło mi o to że po prostu jakbyście się nawinęli Resovii w tamtych latach to na pewno by koło was nie przeszli obojętnie.

Eustachy

Post autor: Eustachy » 18.02.2016, 13:12

Kolego sympatyczny, nie wiem z jakiej ekipy jesteś, ale generalnie co do nas, to my oprócz zgód i układów nie mijaliśmy nigdy żadnych ekip bez próby zrobienia czegoś - naturalna kolej rzeczy w normalnej grupie kibicowskiej. A że czasy się zmieniają, to widzę że w normalnością się staje "mijanie" się z ekipami, z którymi nie ma kontaktów i pewnie jeszcze zbicie piątek.

LW.DZ

Post autor: LW.DZ » 18.02.2016, 14:43

Jaki sens bic slabszych kilka lig totalny bezsens chyba, ze lubicie sie pastwic nad dziewczynami co innego jak oni zaczepiaja wtedy nie ma litosci :D
CWKS - Centralne Wojskowe Kurwisko Sportowe

kumatszy od ojca

Post autor: kumatszy od ojca » 19.02.2016, 07:31

Jak wygląda sytuacja w Rzeszowie na linii Resovia - Legia ? Mocna spinka na Legie jest w Rzeszowie? wiem, że są w Rzeszowie " Rzeszowscy Legioniści "

Proszę o odpowiedź kogoś z Podkarpacia bądź z samego Rzeszowa innych wpisy mnie nie interesują.

Pomorzanin

Post autor: Pomorzanin » 20.02.2016, 13:27

Wieść niesie, że zgoda Stilon-Chrobry na dniach przejdzie do historii co dla wielu może się okazać zaskoczeniem. Na ostatnim turnieju Stilonu w Gorzowie zabrakło kibiców Chrobrego, którzy nie zostali zaproszeni przez swoją jedyną zgodę. Smaczku dodaje fakt, iż w tym samym dniu w Głogowie był sparing Chrobry-Stilon, który w poprzednich latach zawsze był okazją do integracji obu ekip.

Jaki jest stosunek Zagłębia Lubin do Górnika Wałbrzych?

Hakuna

Post autor: Hakuna » 20.02.2016, 13:41

^^ dlatego m.in. pytałem o Polonie i Stilon.. ale wystarczy poczekać troche..
CBF

Wolwes

Post autor: Wolwes » 20.02.2016, 13:59

Gdzie wieść niesie? W Lubinie, Legnicy czy Szczecinie, a może jeszcze gdzieś indziej? Sparingi od mniej więcej 2 lat, czy to w Głogowie, czy Gorzowie odbywają się jak to ująłeś bez integracji (mimo to zawsze ktoś jest). Co ma do naszej zgody Polonia Słubice?! Skończcie pierdolić niepotwierdzone informacje i zajmijcie się swoimi ekipami. Jakby rzeczywiście taka rzecz miała miejsce, informacja byłaby i tutaj zamieszczona...
ps turniej był w Lubniewicach, nie w Gorzowie.
CHROBRY GŁOGÓW (h) STILON GORZÓW

Ficefski

Post autor: Ficefski » 20.02.2016, 15:49

Hakuna pisze:^^ dlatego m.in. pytałem o Polonie i Stilon.. ale wystarczy poczekać troche..
Pytasz o sprawy związane z nami już kilka razy. Już Ci gdzieś odpisywałem, ale odpiszę jeszcze raz. Jeśli przyklepiemy z kimś zgodę bądź układ to na pewno to ogłosimy oficjalnie i się o tym dowiesz. Jakieś domysły, dopytywanie itd. jest żenujące, bo i tak nic się nie dowiesz jeśli jest coś prywatnego.

13maja

Post autor: 13maja » 20.02.2016, 16:58

Pomorzanin pisze:Wieść niesie, że zgoda Stilon-Chrobry na dniach przejdzie do historii co dla wielu może się okazać zaskoczeniem. Na ostatnim turnieju Stilonu w Gorzowie zabrakło kibiców Chrobrego, którzy nie zostali zaproszeni przez swoją jedyną zgodę. Smaczku dodaje fakt, iż w tym samym dniu w Głogowie był sparing Chrobry-Stilon, który w poprzednich latach zawsze był okazją do integracji obu ekip.
Zgoda ma się dobrze, martwić się nie musisz. Zmień informatora albo mniej teorii spiskowych.

Hakuna

Post autor: Hakuna » 21.02.2016, 00:44

Poprostu koleś z Poloni mi mówił że będziecie "czyścić" miasto ze Stali.. ale ok.. wasze podwórko - nie mój problem. Pozdro
CBF

19sebus48

Post autor: 19sebus48 » 21.02.2016, 01:11

Oficjalnie!

Od dnia dzisiejszego nowa zgoda kibiców Górnika Zabrze to Hajduk Split!

Torcida Górnik & Torcida Split

Ficefski

Post autor: Ficefski » 21.02.2016, 02:09

Hakuna pisze:Poprostu koleś z Poloni mi mówił że będziecie "czyścić" miasto ze Stali.. ale ok.. wasze podwórko - nie mój problem. Pozdro
Żeby "czyścić" z czegoś miasto, to to coś by musiało najpierw występować na jego terenie :) Tak czy siak temat ze Stalą Gorzów nie jest w zasadzie związany ze Stilonem w naszym przypadku ;)

Pomorzanin

Post autor: Pomorzanin » 22.02.2016, 14:06

Od kiedy Motor Lublin i Wisła Kraków żyją w mocno negatywnych stosunkach? Czy jakieś konkretne wydarzenie spowodowało kosę pomiędzy tymi obiema ekipami? Pomiędzy jest przecież wrocławski Śląsk.

Bez prężenia mięśni - tylko normalna odp.

Post autor: *** » 22.02.2016, 16:32

Na początku lat 90tych padła zgoda Wisły z Motorem za sprawą tego że woleli mieć zgodę ze Śląskiem (Wisła w tamtym okresie nie miała najlepszych stosunków WKSem)Parę lat później stosunki ze Śląskiem uległy poprawie, przybito zgodę, im jak wiadomo to nie było na rękę, robili wszystko żeby tą zgodę rozjebać, nawet zaczęli się wąchać do Jagi;)

Kapitan Stopczyk

Post autor: Kapitan Stopczyk » 22.02.2016, 17:13

Dziwne, coś cisza o Legii i Radomiaku (układ) w Lubinie.

tajskiboks

Post autor: tajskiboks » 22.02.2016, 19:53

Kapitan Stopczyk pisze:Dziwne, coś cisza o Legii i Radomiaku (układ) w Lubinie.
No jest układ, ot co. Generalnie dobre kontakty Legii z chłopakami z Radomiaka trwają już od dłuższego czasu z tego co słyszałem.

enterorokej

Post autor: enterorokej » 23.02.2016, 08:56

no to teraz smieRdziel w barwach nie posmiga sobie na wakacjach w dalmacji bo dostanie w******* od hajduka :)

kat.

Post autor: kat. » 23.02.2016, 09:55

To żeście im spierdolili plany wakacyjne. Jeszcze jakiś układzik w Turcji i Tunezji i zostaną im wczasy w Jastrzębiu.

Ale tak poważnie, to fajna sprawa i szansa na parę wojaży po Europie.

19SK20

Post autor: 19SK20 » 23.02.2016, 10:31

enterorokej pisze:no to teraz smieRdziel w barwach nie posmiga sobie na wakacjach w dalmacji bo dostanie w******* od hajduka :)

buahahahahah a Hajduk to taka ekipa,że aż strach się bać :)

kat.

Post autor: kat. » 23.02.2016, 11:11

Już pomijając to która ekipa jest mocniejsza i która na tym bardziej skorzysta, to kontakty polskich ekip z tymi z ex-JU są o tyle ciekawe, że pozwalają na bliższe zetknięcie ze stylem kibicowania, który u nas jednak odchodzi w zapomnienie. Tak, polskie ekipy pokazały, że potrafią się dostosować do różnych realiów, ale jednak szara współczesna codzienność jest wiadomo jaka.

357.

Post autor: 357. » 23.02.2016, 11:53

enterorokej pisze:no to teraz smieRdziel w barwach nie posmiga sobie na wakacjach w dalmacji bo dostanie w******* od hajduka :)
pozostając w humorystycznym klimacie tego posta to napisze że szczewo na chorwackiej riwierze też sie w barwach nie ponosi wszak Dynamo Zagrzeb to troche silniejsza banda niz Hajduk ,więc mozna z wakacji wrócić bez pełnego uzębienia : )

jebaćMedia

Post autor: jebaćMedia » 23.02.2016, 12:28

23 cm w zwisie pisze:I jeszcze zapomniałem dopisać. Łamie mnie ku*** w biodrze jak słyszę o nowych zgodach/układach, tj: Polonia Bytom - GKS Tychy , Legia Warszawa - Radomiak Radom..
Chciałoby się zaśpiewać " Wczoraj kosa, dziś układy, na ...... nie ma rady ! "
Szkoda że w łbie Ci nic jebło zajawkowiczu, bo jeśli o układzie Legii mogłeś dowiedzieć się dopiero podczas minionego weekendu, tak coraz to lepsze stosunkiu Tyskich z PB są już 2/3? sezon, co też nie napiszę o układzie bo do niego chyba jeszcze mają daleko. Jeśli się jednak mylę fajnie jak ktoś mnie szybko poprawi, ale podejrzewam że te 23cm w zwisie wchodzi Ci za głeboko do gardła. Mniej fermentu-więcej KU.RWA rzeczywistości

19SK20

Post autor: 19SK20 » 23.02.2016, 12:40

23 cm w zwisie pisze:Wszyscy się tak podniecacie tą nową zgodą Górnika. A prawda jest taka, że Górnik kibicowsko pod każdym względem - ilościowo na meczach u siebie i na wyjazdach, chuligańsko i ultrasowsko - nie dorasta Hajdukowi do pięt. Teraz tylko czekać, aż z wielkim hukiem padnie ta "zgoda", bo Torcida za Splitu uświadomi sobie z kim miała do czynienia :)
nie mogę się z Tobą zgodzić.Hajduk to żadna wielka firma.Numer dwa w Chorwacji bo jako tako więcej większych ekip tam brak.Dinamo Zagrzeb ich bije chuligańsko na każdym kroku.Liczbowo nie wiem jak jeżdzą,ale chyba nie powiesz mi,że chuligańsko są mocniejsi od Górnika czy nawet Gieksy.To jakiś ponury żart

kat.

Post autor: kat. » 23.02.2016, 13:33

Może w leśnej ustawce 30 na 30 trochę polskich ekip by się przebiegło po Hajduku, tylko że oni nie kumają takich zabaw, więc nigdy się o tym nie dowiemy. Ale widać nawet po tych postach wyżej, jak bardzo zmieniła się nasza scena kibicowska, pojęcie "zgody", i jak jest inna od bałkańskiej. Myślę, że nikt w Chorwacji aż tak mocno nie rozkminia, kto ma w tej sztamie większy interes, kto kogo wkrótce porzuci i czy Górnik wpierdoliłby Rijece.

Mnie tam, jako obserwatora, cieszą sztamy takie jak ta czy Widzewa z CSKA, bardziej je kumam niż niektóre "zachodnie" układy, wkomponowane gdzieś w piknikowe sektory. Im więcej polskich ekip będzie mieć okazję pokazać się w Europie, tym ciekawiej, Górnik na europejskie wypady ma parcie (Budapeszt) i na nie kibicowsko na pewno zasługuje.

cobytu

Post autor: cobytu » 23.02.2016, 15:16

Narazie moze nie kumaja lesnych zabaw ale nie wiadomo co bedzie w przyszlosci.Dla przykładu własnie w Bułgarii(bałkany)wszedł w życie układ anty sprzętowy.Czuja się na siłach żeby walczyć na gołe łapy.Może kiedyś w innych krajach regionu dojdą do tych samych wniosków?
Po dobrej wódzie lepszy jestem w dżudzie :)

O i tak

Post autor: O i tak » 23.02.2016, 16:36

I jak zwykle Polska kumateria twierdzi, że siła ekipy to walka w lesie. Nie lubię Górnika, Hajduka i zdecydowanie wolę na Bałkanach Dinamo, ale Hajduk to naprawdę wielka marka, która ma szacunek w całej Europie w d**** mają jakieś leśne spotkania "sportowców" którzy nie mają nic wspólnego z meczem w jako takim sensie. Cała południowa Europa, czyli jakby nie patrzeć kolebka kibicowania, nie uznaje jakichś ustawek, jako wyznacznik siły danego klubu? No bo ku*** niby jak to ma być liczone? W młynie 5 tysięcy, zajebiste oprawy, awantury na stadionach i ulicach, a spotykają się w 30 osób z 30 osobami z jakiejś pipidówki dostają w******* i w Naszym rozumieniu są dużo niżej w "rankingu"?

Znawca GŚ

Post autor: Znawca GŚ » 23.02.2016, 16:43

O i tak pisze:I jak zwykle Polska kumateria twierdzi, że siła ekipy to walka w lesie. Nie lubię Górnika, Hajduka i zdecydowanie wolę na Bałkanach Dinamo, ale Hajduk to naprawdę wielka marka, która ma szacunek w całej Europie w d**** mają jakieś leśne spotkania "sportowców" którzy nie mają nic wspólnego z meczem w jako takim sensie. Cała południowa Europa, czyli jakby nie patrzeć kolebka kibicowania, nie uznaje jakichś ustawek, jako wyznacznik siły danego klubu? No bo ku*** niby jak to ma być liczone? W młynie 5 tysięcy, zajebiste oprawy, awantury na stadionach i ulicach, a spotykają się w 30 osób z 30 osobami z jakiejś pipidówki dostają w******* i w Naszym rozumieniu są dużo niżej w "rankingu"?
Niestety u Nas poszło to w zła stronę ale też nie do końca z naszej winny trzeba spotykać się po lasach.
Kaj stary stoi szyb
Kaj łojców stoi dom
Kaj richtig wonio chlyb
Tam jo swój hajmat mom
Kaj huty wonio dym
Kaj fury pchajom zaś
Kaj czorno hołda jest
Tam hajmat świynty nasz

kat.

Post autor: kat. » 23.02.2016, 17:01

Na Bałkanach też coraz bardziej "cisną" kibiców, zobaczymy, jak się z tym dalekosiężnie uporają i co zostanie z ich "kibolskiej mentalności".

"O i tak" oczywiście ma rację, osobiście też średnio podoba mi się kierunek, w jakim podążyła polska scena. U nas dorasta pokolenie wychowane już w tych warunkach i nic dziwnego, że ocenia siłę ekip właśnie przez pryzmat "czystych ustawek" i obwodu bicepsa.

cobytu

Post autor: cobytu » 23.02.2016, 17:33

Moim zdaniem ta zgoda Górnika na plus.
Po dobrej wódzie lepszy jestem w dżudzie :)

warszawski styl

Post autor: warszawski styl » 23.02.2016, 19:45

cobytu pisze:Moim zdaniem ta zgoda Górnika na plus.
jasne że na plus, Hajduk ciekawa ekipa co by kto nie mówił

3KgKabanosu

Post autor: 3KgKabanosu » 23.02.2016, 20:22

Z ustawek powinniśmy być dumni. To nasz narodowy sport w którym jesteśmy praktycznie nie do przejścia.
Co do poludniowcow to jeśli dla was lepsze jest rzucanie kamieniami i ewakuacja (patrz Sarajewo) to nie ma o czym gadać.
Gadanie że w ustawkach biją się ludzie nie mający nic wspólnego z kibicowaniem możecie sobie darować. Widać że ustawki znacie tylko z kibice.net.
Wielu "żołnierzy" nosi herby swoich klubów na skórze, i to oni walczą za barwy.
Ustawki są koniecznością przez z****** prawo.
Wg was lepiej się wystawiać na przypal na stadionie / mieście? Gdyby nie ustawki to dziś Polska scena H wychodziła by z kanału raz na rok, i to już było by dużo zważając na represje.
Cieszmy się tym co mamy. Ważne że działamy i mamy się dobrze, a o polskiej scenie w Europie złego słowa nie słyszałem..
Wszyscy nas szanują i wiedzą że z Polakami się nie pierdoli w tańcu (patrz np Śląsk - Sevilla)..
Chwała Wszystkim Dobrym Polakom!

Doktor P(r)awica

Post autor: Doktor P(r)awica » 23.02.2016, 20:56

Twój post wygląda jak post dziecka ze stadionowych oprawców :D Narodowy sport ustawka? I kto sie bije? Ludzie którzy po prostu chodza na mecze i trenują, niektorzy bardziej lub mniej amatorsko startują w zawodach. Skoro nasz sport to ustawki to pewnie solo też wymiatamy. Patrze na mistrza wagi ciężkiej, kurde, zadnego Polaka, mistrzowie w UFC, kurde, żadnego Polaka.
To już prędzej jacyś czeczeni moga mówić zę ich sportem narodowym są zapasy bo tamtejsze chamy sie klepią na okragło.
Myślisz, że w innych krajach nie ma inwigilacji? Psów? Spójrz na Włochy, tam psa zajebali w aferze, myślisz że oni tam mają lekko?
Chorwacja, najlepsza ekipa w kraju (Dinamo) miała pare lat problemów, nie mogli nawet za granice wyjechać, a jak wyjechali to w drugim kraju ich łapano, ich szef przekupił ludzi od nich, eldorado w c***.
Ale wiadomo, w Polsce inwigilacja, na pewno handel prochami itd nie ma z tym nic wspólnego.
Bez pierdnięcia przyjmujemy kolejne z****** prawa na klate, karty kibica i inne gówna, w takich Włoszech chociazby od lat protestują, a potem zdziwienie że inwigilacja, zakazy, kary.

ODPOWIEDZ