Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
Przykład Zagłębia Sosnowiec pokazuje ze wcale tak nie musi zadzialac :) Rywalizacja w miescie jak była tak jest.
Jeżeli to wpłynie na większą aktywność wobec łódzkich ekip to nic tylko się cieszyć :-)
-
Widzewski GóRniak
Warszawski styl nie martw się o łódzkie ekipy bo obie mają się w miarę dobrze.
Jak już komuś brakuje wroga w mieście i wypadnięcie z czołówki, to to chyba lepiej do L pasuje tak na marginesie...
-
ldzwdz1910
Do czego odnosi się ta mała flaga "DBWA TYLKO ŁKS"?
https://www.flickr.com/photos/125040548 ... 149388340/
https://www.facebook.com/Legion-D%C4%85 ... 519989546/ldzwdz1910 pisze:Do czego odnosi się ta mała flaga "DBWA TYLKO ŁKS"?
eŁKaeSiackie osiedle Dąbrowa
-
Widzewski GóRniak
za nim zacznie się kolejna bez sensowa dyskusja na kilka stron napisze - nie karmić trolla.
Nie naszym zdaniem,tylko napisałem jak było za czasów gdy zaczynałem przygodę z kibicowaniem.Widzewa było więcej,ale nie stanowili większego zagrożenia dla starszych,którzy mimo zdecydowanej mniejszości na osiedlu,mieli większą "siłę rażenia".serce miasta pisze:Czyli co waszym zdaniem Chojny były podzielone,czy były wasze bo nie bardzo rozumiem dlaczego zatem nie były Widzewskie skoro Widzewa od zawsze bylo tam wiecej i osiedle kojarzone było z Widzewem
-
Bałuciarz 1908
serce miasta - Na Chojnach i wielu zakątkach Łodzi , gdzie obecnie większość ma RTS , panował bezapelacyjnie ŁKS. Z czasem jak przychodziły sukcesy piłkarzy RTSu zaczęli się "rodzic" kibice sukcesu .kkk78 pisze:Nie naszym zdaniem,tylko napisałem jak było za czasów gdy zaczynałem przygodę z kibicowaniem.Widzewa było więcej,ale nie stanowili większego zagrożenia dla starszych,którzy mimo zdecydowanej mniejszości na osiedlu,mieli większą "siłę rażenia".serce miasta pisze:Czyli co waszym zdaniem Chojny były podzielone,czy były wasze bo nie bardzo rozumiem dlaczego zatem nie były Widzewskie skoro Widzewa od zawsze bylo tam wiecej i osiedle kojarzone było z Widzewem
To samo tyczy się Osiedla Jagieły , Łagiewnickiej i osiedla Czarneckiego , to były tereny ŁKSu. Rozbawił mnie jeden graf widzewiaków ŚŻK w barwach biało czerwono białych na Sukienniczej , wybitnie oryginalny :)
-
serce miasta
masz na myśli lata 80?Bałuciarz 1908 pisze:serce miasta - Na Chojnach i wielu zakątkach Łodzi , gdzie obecnie większość ma RTS , panował bezapelacyjnie ŁKS. Z czasem jak przychodziły sukcesy piłkarzy RTSu zaczęli się "rodzic" kibice sukcesu .kkk78 pisze:Nie naszym zdaniem,tylko napisałem jak było za czasów gdy zaczynałem przygodę z kibicowaniem.Widzewa było więcej,ale nie stanowili większego zagrożenia dla starszych,którzy mimo zdecydowanej mniejszości na osiedlu,mieli większą "siłę rażenia".serce miasta pisze:Czyli co waszym zdaniem Chojny były podzielone,czy były wasze bo nie bardzo rozumiem dlaczego zatem nie były Widzewskie skoro Widzewa od zawsze bylo tam wiecej i osiedle kojarzone było z Widzewem
To samo tyczy się Osiedla Jagieły , Łagiewnickiej i osiedla Czarneckiego , to były tereny ŁKSu. Rozbawił mnie jeden graf widzewiaków ŚŻK w barwach biało czerwono białych na Sukienniczej , wybitnie oryginalny :)
-
White1910Pride
myślę, że chodzi mu o drugą połowę lat 70tych i sam początek 80tych , kiedy to były zupełnie inne czasy i nie ma co do nich wracać, wtedy nie istniało kibicowanie o jakim myślimy, wtedy taki Start miał zwłaszcza na Bałutach wielu kibiców i nieprawdą jest , że w Łodzi kibicowało się tylko ŁKS, ŁKS by chciał żeby tak było, ale jest to nieprawda. Ludzie chodzili wszędzie, jedynie podczas bezpośrednich meczy opowiadając się za drużyną bliższą sercu.serce miasta pisze: masz na myśli lata 80?
początek lat 90tych to czas który już ogarniam i Stare Bałuty były nasze, osiedle Jagiełły też i to w większym stopniu niż dzisiaj, podobnie chojny, o czym zresztą tutaj jest mowa skoro nawet na takich kozinach mieliśmy niezłą liczbę kibiców, że nie wspomnę Żubardzia,, które jako Bałuty toczyły wojnę z Polesiem (koziny) i na zasadzie przeciwwagi w zasadzie były pro widzewskie. Dorastały nowe pokolenia i one wybierały Widzew. ŁKS miał swoje bastiony ale był prawie na wymarciu, wystarczy popatrzeć na liczby w jakich pojawiał się na derbach na Widzewie. W moim osobistym odczuciu to najwięcej dobrego zrobił dla ŁKS Ptak, uratował klub, zrobił darmowe wejściówki na mecze , plus potem kupiony mistrz nakręciły korbę na ŁkS po zachodniej stronie miasta.
-
Bałuciarz 1908
Chyba źle zostałem zrozumiany :) To że kibiców sukcesu przybywało na Chojnach i innych dzielnicach lub osiedlach na początku lat 80' , nie oznaczało , że ŁKS tam był ganiany. Koniec lat 80 , czyli 1988 dopiero coś RTS zaczynał znaczyć i wynikało to tylko ze zmian pokoleniowych u nas. Lata 1988-90 uważam że był już wyrównaniem poziomów w Łodzi. Następne lata to spadek RTS do 2 ligi czyli obecnie 1 ligi i ten okres mogę użąć za czas kiedy z wami trzeba było się już liczyć.
Natomiast w moim odczuciu,gdyby nie Sobolewski (który początkowo chciał zbudować silny klub na Starcie! lecz przez rożne problemy padło na Widzew) Boniek itd. i pierwszych sukcesów w następstwie,kibiców Widzewa w ogóle by nie było.Jeśli jacyś by byli to...Startu.White1910Pride pisze:myślę, że chodzi mu o drugą połowę lat 70tych i sam początek 80tych , kiedy to były zupełnie inne czasy i nie ma co do nich wracać, wtedy nie istniało kibicowanie o jakim myślimy, wtedy taki Start miał zwłaszcza na Bałutach wielu kibiców i nieprawdą jest , że w Łodzi kibicowało się tylko ŁKS, ŁKS by chciał żeby tak było, ale jest to nieprawda. Ludzie chodzili wszędzie, jedynie podczas bezpośrednich meczy opowiadając się za drużyną bliższą sercu.serce miasta pisze: masz na myśli lata 80?
początek lat 90tych to czas który już ogarniam i Stare Bałuty były nasze, osiedle Jagiełły też i to w większym stopniu niż dzisiaj, podobnie chojny, o czym zresztą tutaj jest mowa skoro nawet na takich kozinach mieliśmy niezłą liczbę kibiców, że nie wspomnę Żubardzia,, które jako Bałuty toczyły wojnę z Polesiem (koziny) i na zasadzie przeciwwagi w zasadzie były pro widzewskie. Dorastały nowe pokolenia i one wybierały Widzew. ŁKS miał swoje bastiony ale był prawie na wymarciu, wystarczy popatrzeć na liczby w jakich pojawiał się na derbach na Widzewie. W moim osobistym odczuciu to najwięcej dobrego zrobił dla ŁKS Ptak, uratował klub, zrobił darmowe wejściówki na mecze , plus potem kupiony mistrz nakręciły korbę na ŁkS po zachodniej stronie miasta.
Powtórzę,gdyby nie sukcesy sportowe nie zaistnieli by kibice Widzewa i taka jest prawda.
W latach '90 Widzew uratował Pawelec z Grajewskim (tak jak piszesz że Ptak uratował ŁKS) którzy dali lichwę Waszemu klubowi,zbudowali drużynę na miarę ligi mistrzów i wtedy nastąpił bum na Widzew niczym na Britney Spears.Miasta,wioski i inne wichury z dnia na dzień pokochały Widzew,gdzie parę miesięcy wcześniej kibicowały innym klubom.Więc to były sukcesy a nie tradycja klubu (której w gruncie rzeczy nie ma),silna marka kibicowska
lub inne aspekty które kibica sukcesu nie przyciągają.
Kończąc,jak widzisz broń którą próbowałeś zaatakować jest obosieczna.
A kibiców ŁKSu,którzy byli na wymarciu nie uratował Ptak.Chuliganka ŁKSu która nota bene na przełomie wieków była najlepszą w swojej historii wykonała tytaniczną robotę i odzyskała całą zachodnią część miasta.Ze wschodem już było gorzej,tam terenów nie odzyskano,raczej odeszły do przeszłości jak tereny ŁKS z małymi wyjątkami typu Dąbrowa.
P.S.Mieliście szansę dobić ŁKS kiedy ten dołował,ale nie daliście rady nawet wtedy.ŁKS też dał d*** kiedy widział rosnącego w siłę nowego wroga i nie
wykończył przeciwnika.
-
PanTuNieStał
Tia gdyby nie komuna nie było by tylu mistrzów dla Górnika, gdyby nie wojsko i komuna Legia była by podrzędnym klubem stolicy, gdyby Łks nie oddał swych wartościowych aczkolwiek niechcianych piłkarzy Soboleskiemu itd. To se nie vrati liczy się tu i teraz.
Kiedys ludzie ogolnie chodzili na lodzki sport ..... na mecze Budowlanych z AzS Warszawa w rugby czy hokeistow na trawie z takim np. Pocztowcem Czy Grunwaldem przychodzilo od c**** osob, na kosza na Resursie czy reczna na Anilanie I Chks-ie tez zdarzalo sie iz bylo pelno. Co do pilki to moze malo kto pamieta ale pilkarski Włókniarz Pce czy Zgierski Boruta na koniec lat 80tych I na poczatku 90tych tez byly bardzo wysoko a na meczach w owczesnej drugiej lidze przychodzilo po 4000-5000 osob. Teraz to niemozliwe ...... I obym sie mylil ale mam wrazenie (zreszta to nie tylko moje odczucie) ze klimatu na pilke w tym miescie juz nie ma. Nie zmieni tez tego nowy stadion na Widzewie ......... bo obecna sytuacja I ogladanie czwartoligowej kopaniny w fajnych warunkach napewno nie jest niczym przyjemnym .......
Chcesz nam powiedzieć, że Dąbrowa jest wasza czy co? :)Radicaal pisze:Ze wschodem już było gorzej,tam terenów nie odzyskano,raczej odeszły do przeszłości jak tereny ŁKS z małymi wyjątkami typu Dąbrowa.
takdmx777 pisze:masz ktos rozeznanie jak upadł fc LKSu w Pabianicach?
-
WIDZEWSKAduma
i specjalnie po to zalożyłeś konto? czy po prostu nie chciałeś z jakiegoś powodu pisac z wlasnego?
-
White1910Pride
Kolejna bzdura, tak się składa, że nieraz was ganiałem z RB, G, czy M. z Kiliny po Śródmieściu i uciekaliście jak zające na Włókienkę, i było to dużo wcześniej niż liga mistrzów. RB czy G. udzielali się w NOPie w tamtych czasach i nie kryli swoich sympatii kibicowskich. W czasie Ligi Mistrzów odcinek Kilińskiego pomiędzy Jaracza a Narutowicza był już praktycznie z was wyczyszczony za sprawą M. i jeszcze kilku osób więc o czym piszesz? nawet mając często przewagę liczebną i wieku paliliście wrotki. Poza tym chyba Brygada Śródmieście jak już śródmiejski chłopaku ;)gomezR pisze: Tak się składa, że wychowałem się w sercu miasta i wiesz jak przedstawiali się RB. z G. szlajając się po P.O.W. i okolicach? ŁKS Legion Śródmieście. Wiesz jak zaczeli się przedstawiać po udanej lidze mistrzów w wykonaniu Widzewa? Destroyers
-
Bałuciarz 1908
Na Jagiełły z początku lat 90 nie było żadnego ogarniania przez Widzew. Mieszkałem na tym osiedlu. Nie pisz bzdur :)White1910Pride pisze:myślę, że chodzi mu o drugą połowę lat 70tych i sam początek 80tych , kiedy to były zupełnie inne czasy i nie ma co do nich wracać, wtedy nie istniało kibicowanie o jakim myślimy, wtedy taki Start miał zwłaszcza na Bałutach wielu kibiców i nieprawdą jest , że w Łodzi kibicowało się tylko ŁKS, ŁKS by chciał żeby tak było, ale jest to nieprawda. Ludzie chodzili wszędzie, jedynie podczas bezpośrednich meczy opowiadając się za drużyną bliższą sercu.serce miasta pisze: masz na myśli lata 80?
początek lat 90tych to czas który już ogarniam i Stare Bałuty były nasze, osiedle Jagiełły
-
stachuzrdg
Na razie to ty piszesz bzdury. Przełom lat 80/90 spod blaszaka na Pojezierskiej zahaczając wcześniej o sklep firmowy browarów łódzkich wyjeżdżała całkiem zgrabna ekipa Widzewa zamieszkała na Jagiełły i w okolicach Mackiewicza wspomagana przez kilkanaście osób z RDG Zach i Liściastej. Często , gęsto było Nas tylu że trzeba było jechać 81 na dwa razy. Później nastąpił pewien kryzys chłopaków z tamtąd. W chwili obeznej nie jestem w stanie powiedzieć o proporcjach ale myślę że Widzew w tej okolicy ma sporą przewagę.
-
White1910Pride
a gdzie mieszkałeś? chcesz napisać , że tereny np. między Łagiewnicką a Zgierską , Stefana , Murarska itd były wasze? albo Pojezierska ? dawno większej bzdury nie przeczytałem, mieliście parę jednostek w tych łamańcach wzdłuż Zgierskiej (od strony Limanki), które nie znaczyły nic bez Limanki i to wszystkoBałuciarz 1908 pisze:Na Jagiełły z początku lat 90 nie było żadnego ogarniania przez Widzew. Mieszkałem na tym osiedlu. Nie pisz bzdur :)White1910Pride pisze:myślę, że chodzi mu o drugą połowę lat 70tych i sam początek 80tych , kiedy to były zupełnie inne czasy i nie ma co do nich wracać, wtedy nie istniało kibicowanie o jakim myślimy, wtedy taki Start miał zwłaszcza na Bałutach wielu kibiców i nieprawdą jest , że w Łodzi kibicowało się tylko ŁKS, ŁKS by chciał żeby tak było, ale jest to nieprawda. Ludzie chodzili wszędzie, jedynie podczas bezpośrednich meczy opowiadając się za drużyną bliższą sercu.serce miasta pisze: masz na myśli lata 80?
początek lat 90tych to czas który już ogarniam i Stare Bałuty były nasze, osiedle Jagiełły
To już nawet liści wychowawczych nie można rozdawać?
-
puremuscle
Od kiedy to kibole CSKA to komuniści? Co to za farmazony
No i obowiązkowo flaga "antyPL" wrzuć na luz chłopie bo kolorujesz swoje historie
No i obowiązkowo flaga "antyPL" wrzuć na luz chłopie bo kolorujesz swoje historie
-
Santa Marta
https://www.youtube.com/watch?v=0ymJfUf5NZc to była honorowa akcja na pięści 20 v 2 :)
-
ELC
- Kontakt:
"wieszają flagę,która obraża naród Polski-nic się nie stało"

-
Łódzki Klub Sportowy
LUDZIE HUMORU
Rycz mała rycz,płacz maleńka płacz....
radical-łódzki klub sportowy-wcześniej patojudek.Nie ma to jak na kilku nicach śmigać i odpowiadać samemu sobie:)
radical-łódzki klub sportowy-wcześniej patojudek.Nie ma to jak na kilku nicach śmigać i odpowiadać samemu sobie:)
z ciebie ememes też dobry ubaw po pachy smarkulo
Dawaj dalej maleńka, po chuligań jeszcze :)
Odezwał się wielki kumaty co to w 3 tematach o różnych województwach wdawał się w pyskówki na temat Widzewa :).mms pisze:Dawaj dalej maleńka, po chuligań jeszcze :)
I takie z wami gadanie :) pomijajcie dalej niewygodne tematy, odwracając kota ogonem :) pozdro hulsy z galery co czerpią wiedzę z tego tematu
A czego się spodziewasz po rabinie?Tyko kazania w synagodze.
Oooo widzę dziś wysyp niedorozwiniętych bękartów.Moderatorzy muszą być dumni.
-
alepompazzyda
Czemu osoby główne na Widzewie, zabraniają pojawienia się kibiców Widzewa na derbach Belgradu?
-
alepompazzyda
a co słychać u pana R. z Tuwima ?
Jemu raczej chodziło o braci z Pomorskiej.Co nie zmienia faktu,ze z tym roznoszeniem w pył naszych chuliganów,to trochę poniosło
Skąd ta wiedza?
A z Waszego "super tajnego" forum,gdzie poruszaliście różne kwestie/tematy dotyczące ŁKSu,które budzą uśmiech politowania.
Czy ktoś kto czuje się silny,podejmuje na tajnym forum żenujące tematy/strategie na wroga cz tylko ten ktoś udaje tę wielkość i siłę?
A z Waszego "super tajnego" forum,gdzie poruszaliście różne kwestie/tematy dotyczące ŁKSu,które budzą uśmiech politowania.
Czy ktoś kto czuje się silny,podejmuje na tajnym forum żenujące tematy/strategie na wroga cz tylko ten ktoś udaje tę wielkość i siłę?
-
PanTuNieStał
To że Łks zaczął latać ze sprzętem w czasach zgody z cracovią to akurat jest fakt niezaprzeczalny, czy to się komuś podoba czy nie, zakładam że 90% ciu procentom udzielających się tutaj mama jeszcze wtedy cegłę do majtek wkładała żeby z podwórka nie wywiało, więc stąd zapewne to zdziwienie.