Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
Vanilia Ice

Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

Post autor: Vanilia Ice » 25.01.2016, 11:17

Luki_1948 pisze:
FORZA ZKS pisze:Stomil fc Radomsko, mieli szale lub flagę już nie pamiętam.
Stomil wydał szal FC Radomsko - Obrazek
Powstała również flaga: Obrazek

W którymś TMK był kiedyś opis Fan Clubów Stomilu i na pewno była tam wzmianka o FC Radomsko, ale nie pamiętam dokładnie co o nim napisano. Może ktoś ma dostęp to wrzuci.

iparts.pl
Luki_1948

Post autor: Luki_1948 » 25.01.2016, 14:39

kat. pisze:Coś więcej o tym Radomsku? Myślałem, że się kolesiom na google maps pojebało, że to ten Olsztyn pod Cz-wą, ale na stronie RKSu piszą, że to jakieś niemiejscowe małolaty.
Radomsko to miasto które ma parcie na piłke i to ogromne. RKS jak grał w starej I czy II lidze to na stadionie zawsze był komplet i wiele osób oglądało mecze zza płotu. Często też się wspinali po sobie i oglądali mecz na zmiane. Bywam w Radomsku przejazdem, czasem u znajomych i to jest kibicowskie drugie Jaworzno. Ogólnie w Radomsku można według info znajomych spotkać osoby oczywiście w barwach RKS-u, ale też FC swoje ma Raków, Legia no i ostatnio nawet Widzew coś w Radomsku maluje w ustronnych miejscach. (te FC wydały również gadżety) Nie wiem jak teraz, ale kilka lat temu radomszczanie jeździli również na Wisłe do Krakowa. Poza tym można czasem na blokach zauważyć "GKS" chodzi o ten bełchatowski.
Ostatnio jednak najbardziej widoczni są kibice Rakowa oprócz oczywiście radomszczańskiego RKSu.
Są wyniki - są kibice, nie ma to jeżdżą do Częstochowy czy Bełchatowa. (40 km nie tak daleko)

kat.

Post autor: kat. » 25.01.2016, 15:00

Dzięki, Luki, ale chodziło mi o ten Stomil. To akurat nie jest piłkarska potęga w rodzaju Widzewa w dobrych latach, żeby powstawały FC w każdym zakątku kraju. No ale rozumiem na razie tyle, że to przyjezdni z Warmii. Swoją drogą nie kumam tego identyfikowania się z miastem, zazwyczaj czasowego, pobytu. OK, może są sporadyczne przypadki, że rodzina przeprowadza się na 2. koniec Polski, a dziecko wychowane przez ojca kibicuje klubowi z rodzinnej miejscowości, wiążąc się chcąc nie chcąc z nowym miastem, ale nie sądzę, by ilość tych przypadków mogła owocować powstaniem FC. Ale to taka luźna dygresja.

kat.

Post autor: kat. » 25.01.2016, 15:03

ps. mieszkałem jakiś czas w Częstochowie i co nieco o Radomsku słyszałem, ale ten Stomil nigdy nie obił mi się o ucho.

Luki_1948

Post autor: Luki_1948 » 25.01.2016, 15:07

O Stomilu to Ci nie powiem bo nie wiem dokładnie i nie będę tu siał fermentu. Nie mam czasu na przekopywanie forum olsztyńskich kibiców. Niech Stomilowiec się wypowie. Ja napisałem to co widziałem i słyszałem od ogarniętych osób.

wypityjanusz

Post autor: wypityjanusz » 25.01.2016, 15:25

Górnik Zabrze ma chyba FC w Płońsku (nie wiem jak się teraz trzymają)
welnoak pisze:Jaki tu spokoj sialalalalala nic sie nie dzieje sialalalalala :)

Luki_1948

Post autor: Luki_1948 » 25.01.2016, 15:30

wypityjanusz pisze:Górnik Zabrze ma chyba FC w Płońsku (nie wiem jak się teraz trzymają)
Nie robił bym z tego sensacji na miare forum bo ktoś się dopierdzieli. To głównie osoby które mieszkały na Śląsku, miały Górnik w sercu, ale przeprowadziły się gdzie indziej i mimo zmiany miejsca zamieszkania nadal mają Górnik w sercu. Sporo jest takich ludzi i to reprezentujących różne barwy.

wypityjanusz

Post autor: wypityjanusz » 25.01.2016, 15:36

Luki_1948 pisze:
wypityjanusz pisze:Górnik Zabrze ma chyba FC w Płońsku (nie wiem jak się teraz trzymają)
Nie robił bym z tego sensacji na miare forum bo ktoś się dopierdzieli. To głównie osoby które mieszkały na Śląsku, miały Górnik w sercu, ale przeprowadziły się gdzie indziej i mimo zmiany miejsca zamieszkania nadal mają Górnik w sercu. Sporo jest takich ludzi i to reprezentujących różne barwy.
Czyli mamy rozumieć FC w Płońsku jako w innym miejscu z naszymi (mieszkańcy Śląska)
EDIT: Źle zrozumiałem
Ostatnio zmieniony 25.01.2016, 15:45 przez wypityjanusz, łącznie zmieniany 1 raz.
welnoak pisze:Jaki tu spokoj sialalalalala nic sie nie dzieje sialalalalala :)

Luki_1948

Post autor: Luki_1948 » 25.01.2016, 16:05

wypityjanusz pisze:
Luki_1948 pisze:
Czyli mamy rozumieć FC w Płońsku jako w innym miejscu z naszymi (mieszkańcy Śląska)
EDIT: Źle zrozumiałem
Raczej skupiłbym się na FC nie powstających w wyniku przeprowadzek za chlebem czy spowinowaceń. Tak to można by wymieniać daną rodzinę z miasta X i przypisywać ją do klubu Y. Tak to dojdziemy do tego, że Lech Poznań ma FC gdzieś na Podkarpaciu, a Legia na Dolnym Śląsku.

Płońsk nie jest czasem FC Petry? Wielu Nafciarzy nadal dobrze wspomina czasy zgody, poza tym byli na turnieju w Zabrzu i w tym roku też będą. Info było na FB i tu na forum też ktoś o tym pisał, więc to żadna tajemnica.

Bolo85

Post autor: Bolo85 » 25.01.2016, 21:49

Kiedyś GieKSa miała fan club Wejcherowo, ale czy był on poważnym FC to nie mi oceniac, musiałby sie wypowiedzieć ktoś z katowiczan

dziecko armageddonu

Post autor: dziecko armageddonu » 25.01.2016, 22:08

Bolo85 pisze:Kiedyś GieKSa miała fan club Wejcherowo, ale czy był on poważnym FC to nie mi oceniac, musiałby sie wypowiedzieć ktoś z katowiczan
tutaj artykuł z ich pisma (2004 rok)
[link]

_JG_

Post autor: _JG_ » 25.01.2016, 22:20

[link]
GKS Katowice 1911 Tak historia sie zaczeła STARY ŚLĄSKI KLUB .
http://pl.tinypic.com/r/2s5za6q/5

domin839

Post autor: domin839 » 25.01.2016, 22:52

Pogoń FC Opole Lubelskie aktywne

localfan

Post autor: localfan » 26.01.2016, 09:58

W jakich liczbach i czy tylko na pobliskie spotkania, jeżdżą grupy Legionistów z Kołobrzegu i Częstochowy ?
Zjednoczone, młode serca, pięści twarde tak jak stal. NIGDY nie stracimy wiary w to co siłę daje nam.

Ja tylko przejazdem

Post autor: Ja tylko przejazdem » 26.01.2016, 10:55

Płońsk to fc Legii, może jeździ ktoś tam na Petrę, ale największy fc stanowi Legia

kkk78

Post autor: kkk78 » 26.01.2016, 11:40

PCHLG pisze:
KKS1 pisze:
Vin Diesel pisze:ciekawe jaka ekipa/osoba pierwszy raz zaintonowała "Polska biało czerwoni", wiadomo że wziete z piosenki Go west wiec raczej lata 80-te

To jest z lat 90 na początku GKS Katowice śpiewał "o jest super GKS" Lech poznan pozniej "o jest super KKS" Polska Biało Czerwoni okolo lata 1999-2000.
Na pewno w 95 roku na Lechii na melodie tej piosenki śpiewało się już "Lechia, Biało Zieloni", a "Polska, Biało Czerwoni" śpiewaliśmy na pewno w 1999 w drodze do Warszawy na Polska-Anglia i nie była to żadna "nowość".
W 94 lub 95,podczas jednoosobowego wyjazdu,nasz kibic wymyślił piosenkę "Miłości jedyna ma,mój klub to ŁKS Łódź.." na melodię tej piosenki i była ona śpiewana u nas na sektorach.

pro81

Post autor: pro81 » 26.01.2016, 20:55

Odnośnie FC Stomilu z Radomska. Byliśmy w kilka lub kilkanaście osób na wyjeździe Stomilu w łódzkiem (chyba Paradyż) z 10 lat temu. Mniejsza o to w jakim celu. Ciekawostką dla nas była właśnie flaga tego FC. Stomilowcy wskazali wtedy starszego gościa i chyba dwóch chłopaków. Gość się niby przeprowadził do Radomska od nich i kultywował tradycje. A młodzi pewnie synki lub rodzinka.
Stylowe koszulki imprezowe TomiShop.pl | Bezpłatne Porady Kredytowe TomKredyt.pl

Lari

Post autor: Lari » 29.01.2016, 01:10

localfan pisze:W jakich liczbach i czy tylko na pobliskie spotkania, jeżdżą grupy Legionistów z Kołobrzegu i Częstochowy ?
"Kołobrzescy Legioniści" jeżdżą na wiele spotkań, krajowych i wyjazdowych, nie jest to FC odwiedzający mecze Legii tylko w okolicy. Natomiast co do "Cz-wy" to pierwsze słyszę prawdę mówiąc by Legia miała tam oficjalną grupę.
exitus acta probat.

localfan

Post autor: localfan » 29.01.2016, 10:04

Dzięki za odpowiedź. Co do Częstochowy to też nie wiem, czy ta grupa jest oficjalna, czy nie, w każdym razie kilka lat temu widziałem galerie z meczu Ruch - Legia i tam było widać kilku gości 30-40 l. w bluzach z napisem Częstochowa, stąd pytanie.
Zjednoczone, młode serca, pięści twarde tak jak stal. NIGDY nie stracimy wiary w to co siłę daje nam.

localfan

Post autor: localfan » 29.01.2016, 10:08

sory za post pod postem
http://www.12zawodnik.pl/galeria/s:/id:553abaf7b44a7 - 4 zdjęcie

nowonarodzony

Post autor: nowonarodzony » 29.01.2016, 19:44

Czemu padła sztama Rakowa z Odrą, prawda jest że Raków został niemiło poraktowany u Odry? Tyle lat minelo to chyba mozna powiedzzie , a nie chce bazowac na plotkach zaslyszanych na reprze

fanatyk33

Post autor: fanatyk33 » 30.01.2016, 07:55

Jaki był najdalszy wyjazd w historii Polskiej sceny kibicowskiej?
Jaki jest teoretycznie najdalszy (chodzi o najdłuższą odległość pomiędzy miastami w Polsce,które posiadają kibiców).Nie jest to przypadkiem Flota Świnoujście-Sanovia Lesko?Jeśli tak to czy te dwa kluby miały już kiedyś okazje ze sobą grać(może w pucharze Polski,bo wątpie by Sanovia występowała w 1 lidze nie mówiąc o ekstraklasie)?

bednar

Post autor: bednar » 30.01.2016, 09:19

fanatyk33 pisze:Jaki był najdalszy wyjazd w historii Polskiej sceny kibicowskiej?
Jaki jest teoretycznie najdalszy (chodzi o najdłuższą odległość pomiędzy miastami w Polsce,które posiadają kibiców).Nie jest to przypadkiem Flota Świnoujście-Sanovia Lesko?Jeśli tak to czy te dwa kluby miały już kiedyś okazje ze sobą grać(może w pucharze Polski,bo wątpie by Sanovia występowała w 1 lidze nie mówiąc o ekstraklasie)?
najdalej to chyba Jaga gdzieś na komplenty wypizdów jechała w pucharze europy

Werewolf

Post autor: Werewolf » 30.01.2016, 12:48

fanatyk33 pisze:Jaki był najdalszy wyjazd w historii Polskiej sceny kibicowskiej?

Nie miały takiej możliwości, a bardziej na południowy wschód od Leska, w sercu Bieszczad są Bieszczady Ustrzyki Dolne..

dydyrydy

Post autor: dydyrydy » 30.01.2016, 14:24

Polonia Przemyśl w Świnoujściu może?

jestemzbandy

Post autor: jestemzbandy » 30.01.2016, 15:16

Polonia Przemysl byla z Wisla w Szczecinie w kilkanascie osob, jesli wsrod Polonistow byli ich fan club z Ustrzyk to jebneli niezla trase.

Barnet

Post autor: Barnet » 30.01.2016, 15:59

Luki_1948 pisze:
kat. pisze:Coś więcej o tym Radomsku? Myślałem, że się kolesiom na google maps pojebało, że to ten Olsztyn pod Cz-wą, ale na stronie RKSu piszą, że to jakieś niemiejscowe małolaty.
Radomsko to miasto które ma parcie na piłke i to ogromne. RKS jak grał w starej I czy II lidze to na stadionie zawsze był komplet i wiele osób oglądało mecze zza płotu. Często też się wspinali po sobie i oglądali mecz na zmiane. Bywam w Radomsku przejazdem, czasem u znajomych i to jest kibicowskie drugie Jaworzno. Ogólnie w Radomsku można według info znajomych spotkać osoby oczywiście w barwach RKS-u, ale też FC swoje ma Raków, Legia no i ostatnio nawet Widzew coś w Radomsku maluje w ustronnych miejscach. (te FC wydały również gadżety) Nie wiem jak teraz, ale kilka lat temu radomszczanie jeździli również na Wisłe do Krakowa. Poza tym można czasem na blokach zauważyć "GKS" chodzi o ten bełchatowski.
Ostatnio jednak najbardziej widoczni są kibice Rakowa oprócz oczywiście radomszczańskiego RKSu.
Są wyniki - są kibice, nie ma to jeżdżą do Częstochowy czy Bełchatowa. (40 km nie tak daleko)
Kolego Luki rozbiegnij sie i to tak konkretnie, a ściana sama się znajdzie. Napisz jeszcze ze Radomsko to drugi Londyn gdzie kazda dzielnica ma swoj klub i komplet na kazdym meczu. Z farmazonami na facebooka, tam ci gimbaza zalajkuje. Amen
Obrazek

Zupełnie Zielony.

Post autor: Zupełnie Zielony. » 30.01.2016, 16:26

jestemzbandy pisze:Polonia Przemysl byla z Wisla w Szczecinie w kilkanascie osob, jesli wsrod Polonistow byli ich fan club z Ustrzyk to jebneli niezla trase.
Temat wałkowany... 4 raz już!
Pytanie brzmi - jakie dwa kluby grające między sobą pokonały najdłuzszy dystans. Chodzi tu rzecz jasna o połączenia drogowe (i bardziej skomplikowane czyt. dłuższe) kolejowe między punktem x i y.
Trudno jednoznacznie stwiedzić która to ekipa mogła by być, choć na pewno w grę wchodzą skrajne rejony Polski czyli Podkarpacie - Zachodniopomorskie / Pomorskie.
Jednak biorąc pod uwagę udające się przedstawiciele zgody (cytat powyżej) na mecz swoich ziomali to pierwsze miejsce ma Wisłoka dokładnie 2016km. Co ciekawe drugie miejsce (prawdopodobnie??) też nalezy do nas (linki do tematów poniżej). Jeśli ktos ma rzetelne dane na temat że inna ekipa pokonała najdłuższy dystans to zapraszam do dyskusji, na pewno to uwględnie i zweryfikuje zwyciężcę.
Przy czym należy pamiętać że- biorac pod uwagę nasz rekord i vice-rekord że były to wyjazdy ROWu Rybnik. Pokonali oni trase taką jaką pokonali (koleją), za każdym razem zgoła duższą niż mogłoby nam podpowiedziec google ;) jednak jak to bywa z pociągami, najkrótsza trasa nie znaczy najszybsza, do tego brak połączeń (...) Aby dotrzeć do Rybnika musielismy (Wisłoka) pokonać (tym razem samochodami) w obie strony 500km, jechaliśmy najkrótszą trasą (biorąc pod uwage komfort jazdy- czyli autostrady). Przy vide-rekordzie jechaliśmy nie do Rybnika a do Katowic (2x = ~400km) więc automatycznie pokonaliśmy jakieś 100km mniej (zależy jaką trase przyjąć i rodzaj transportu samochód/kolej - Rybnik-Katowice-Rybnik.

Wspominam o tym, bo wcześniej znaleźli sie już prymusi matematyczno- geograficzni którym nie podobało sie to czy tamto aby spróbowac zakwestionować końcowy wynik. Chyba każdy długoletni wyjazdowicz zgodzi się ze mną że najlepsze wyjazdy to tylko te pociągami, a szczególnie połączeniami pasażerskimi (nie specjały) i masa przesiadek. Wyjazdy na pólnoc kraju (czytaj nad morze) charakteryzuje się tym że trudno znaleść jakieś sensowe połączenie aby być na całym meczu (+ zaliczyć plaże) i nie czekac po 10 godzin u początku podróży na dogodne połączenie. Stąd też czasem wynikają takie "integracyjne wycieczki" ;)

http://www.kibice.net/forum/viewtopic.p ... W#p1036435

http://www.kibice.net/forum/viewtopic.p ... W#p1044306
Za stary już jestem na internetowych bajarzy tworzących alternatywną rzeczywistość!
Spadam z tego forum!
Adminów proszę o usunięcie tego konta!

psv

Post autor: psv » 30.01.2016, 18:53

W ostatnich latach ,to przychodzi mi na myśl baraż Kotwica Kołobrzeg vs Resovia i wyjazd Wigier Suwałki do Wałbrzycha na P.P .

Zenek z Akcentu

Post autor: Zenek z Akcentu » 30.01.2016, 20:42

Sandecja - Arka

yeyo

Post autor: yeyo » 01.02.2016, 18:37

dużo tych Wigier pojechało? kiedy był ten mecz? ma ktos opis?
http://www.niewygodnaprawda.info.pl/

nowa płyta, kupujcie -rozpowszechniajcie
http://www.niewygodnaprawda.info.pl/produkty/plyta-tadka-ostatni-rozkaz/

Bażant

Post autor: Bażant » 01.02.2016, 18:54

Najdalszy wyjazd na oficjalny mecz to zaliczył Lech Poznań grając w 2012 roku z kazachskim Żetysu Tałdykorgan w eliminacjach Ligii Europejskiej . Byli bodajże w 60 osób . Odległość w linii prostej 4448 km .

rafal

Post autor: rafal » 01.02.2016, 20:58

yeyo pisze:dużo tych Wigier pojechało? kiedy był ten mecz? ma ktos opis?
Okrągłe 0

Wnuk Edwarda

Post autor: Wnuk Edwarda » 02.02.2016, 16:00

Zenek z Akcentu pisze:Sandecja - Arka
Kup se globus Polski. Gamoniu.
Niemiec, Moskal nie osiędzie,
gdy jąwszy pałasza,
hasłem wszystkich zgoda będzie
i ojczyzna nasza.

dziecko armageddonu

Post autor: dziecko armageddonu » 02.02.2016, 19:17

Zupełnie Zielony. pisze: Jednak biorąc pod uwagę udające się przedstawiciele zgody (cytat powyżej) na mecz swoich ziomali to pierwsze miejsce ma Wisłoka dokładnie 2016km. Co ciekawe drugie miejsce (prawdopodobnie??) też nalezy do nas (linki do tematów poniżej). Jeśli ktos ma rzetelne dane na temat że inna ekipa pokonała najdłuższy dystans to zapraszam do dyskusji, na pewno to uwględnie i zweryfikuje zwyciężcę.
czyli jeśli ktoś (przykładowo) z Arki pojedzie do Krakowa, a nastepnie z Cracovią przyjedzie do Gdańska na Lechie, a po meczu znów pojedzie do Krakowa i wróci do siebie to będzie to rekordowy wyjazd? a jeśli zachaczą po drodze o Poznań to będzie jeszcze fajniej, dajcie spokój z takimi pierdołami by dowartościować wasze ekipy

Wnuk Edwarda

Post autor: Wnuk Edwarda » 02.02.2016, 19:52

dziecko armageddonu pisze:
Zupełnie Zielony. pisze: Jednak biorąc pod uwagę udające się przedstawiciele zgody (cytat powyżej) na mecz swoich ziomali to pierwsze miejsce ma Wisłoka dokładnie 2016km. Co ciekawe drugie miejsce (prawdopodobnie??) też nalezy do nas (linki do tematów poniżej). Jeśli ktos ma rzetelne dane na temat że inna ekipa pokonała najdłuższy dystans to zapraszam do dyskusji, na pewno to uwględnie i zweryfikuje zwyciężcę.
czyli jeśli ktoś (przykładowo) z Arki pojedzie do Krakowa, a nastepnie z Cracovią przyjedzie do Gdańska na Lechie, a po meczu znów pojedzie do Krakowa i wróci do siebie to będzie to rekordowy wyjazd? a jeśli zachaczą po drodze o Poznań to będzie jeszcze fajniej, dajcie spokój z takimi pierdołami by dowartościować wasze ekipy
Nie. Ale jeśli z Gdyni pojedzie do Poznania i z nimi do Niecieczy to już -jakas- analogia będzie.
gdy jąwszy pałasza,
i ojczyzna nasza.

warszawski styl

Post autor: warszawski styl » 02.02.2016, 20:08

Właśnie że podał idealny przykład absurdu takich rekordów na siłe

Wnuk Edwarda

Post autor: Wnuk Edwarda » 02.02.2016, 20:57

Właśnie, że nie.... Chyba, że zakładasz że Wisłoka zrobiła to na by " na siłę pobić absurdalny rekord".
gdy jąwszy pałasza,
i ojczyzna nasza.

Zupełnie Zielony.

Post autor: Zupełnie Zielony. » 03.02.2016, 11:11

warszawski styl- Zanim otworzysz swój otwór gębowy i zaczniesz tworzyć debilne przykłady otwórz mapę Polski (najlepiej kolejową lub administarcyjną). Poproś kogoś mądrzejszego aby pokazał ci gdzie leżą 4 miasta wymienione poniżej Dębica-Rybnik-Kołobrzeg-Gdynia.
Wnuk wytłumaczył ci ocb, ponad to wraźnie zaznaczyłem że chodzi wspomaganie zgód - (jak wcześniej wielokrotnie przywoływany przykład Pogoś Szczecin - Wisła i delegacja Polonii Przemyśl). Czyli co, to też dla ciebie absurd??
Dowartościowac swojej ekipy nie muszę, wystarczy że zrobi to "warszafski styl".
Nie odpisuj juz proszę.
Za stary już jestem na internetowych bajarzy tworzących alternatywną rzeczywistość!
Spadam z tego forum!
Adminów proszę o usunięcie tego konta!

holendrowie i beldzy

Post autor: holendrowie i beldzy » 03.02.2016, 12:35

Gotyk/Joker i Bzyk. Gwiazdy zinów lat '90.
Nie ważne ile masz wyjazdów,ważna jest ilość postów!

ODPOWIEDZ