Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
tacy dwaj

Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

Post autor: tacy dwaj » 20.01.2016, 00:02

daniKSC pisze:
Quorth pisze:giant-doskonale znam tą ironie ale sam nie masz pojęcia o czym ty mówisz używając pojęć typu "Jude Gang".Macie "inne" poczucie humoru ale waśnie tym ośmieszacie się przed całą kibicowską Europą Poza tym użyłem tej analogii w kontekście działalności Skinów-Narodowców, którzy stworzyli na Cracovii ruch kibicowski- Myślisz, że oni użyliby tego pojęcia?A może byliby zbyt głupi, żeby zrozumieć ironie?
myślisz że oni już są nieobecni na trybunach?
Sporo ich jednak przez to odeszło i jest to dla was jednak strata.

iparts.pl
Quorth

Post autor: Quorth » 20.01.2016, 00:11

Trzon tej ekipy stanowiła ekipa z Kazimierza....mniejsza o ksywy. Pamiętam bardzo dobrze, że mięli oni mocno skrajne poglądy. Byli zafascynowani III Rzeszą. Wydawali vlepki, ziny, tatuowali się symbolami związanymi z III Rzeszą. Były to także symbole skrajnie antysemickie.Pojawiły się one także na szalikach Cracovii. Jak to giant jest więc z tą waszą ironią? bo mi to wygląda na totalne odmóżdżenie i jakąś schizofrenie.

krzycho_ASR

Post autor: krzycho_ASR » 20.01.2016, 10:15

Dodajmy jeszcze trzymanie sztamy z żydami z ajaxu, no naprawdę ta ironia poszła w pewnym momencie chyba za daleko :-)

ts06

Post autor: ts06 » 20.01.2016, 16:30

Ja przyznam że doceniałem pomysłowość nazwy JG, tyle że później stała się z tego parodia co uwieńczył multi-kulti Ajax.
A co do odległej przeszłości, to moje zdanie jest takie że sąsiadka tak pojechała poza bandą że 'starzy' nie byli w stanie się do tego dostosować a my młodzi byliśmy zupełnie niezgrani.Co więcej, sporo wiślackich osiedli nie darzyła się sympatią(to pewnie jeszcze z czasów gdzie sąsiadka była marginesem i jedno osiedle lało się z sąsiednim, mimo iż i tu i tu była tylko Wisła.
Pamiętam taką sytuacje gdzie 100% wiślackim składem, pojechaliśmy gdzieś grać mecz(jakaś liga osiedlowa wtedy była) i w jego trakcie przeciwnicy nam mówią żebyśmy po meczu szybko się zwijali bo 'starzy' u nich się zbierają bo kiedyś ktoś tam dostał od kogoś z naszego osiedla i zamiast browarków po meczu trza było się zawijać.

No i trzeba przyznać że sprzęt 'złamał' od nas mnóstwo osób.Ludzie mieli własne życie i woleli sobie odpuścić niż wdać się w napierdalankę bez żadnych zasad.
Powstanie WSH to był jak dla mnie taki ostatni moment by wszystko się nie posypało bo sąsiadka wtedy miała mocne argumenty.Ekipa zaprawiona w bojach, rynek,interesy i zawsze otwarte drzwi dla każdego kto chciałby do nich dołączyć czy to od nas czy z Hutnika.
Teraz płacze z powodu 'człowieka' a czy ktoś pamięta że jakieś 2 dekady temu tak samo potraktowano 'Ś' od nas, z tą różnicą że miał farta że przeżył.

Teraz są miejsca gdzie jest gorąco ale bardziej to się zastój taki zrobił. Inwigilacja robi swoje a jedna większa akcja która skończy się trupem, powoduje długoletnie wakacje dla atakujących. Stąd ostatnich czasów bym nie demonizował. To nie okres, gdzie pewnie dnia nie było żeby ktoś komuś gdzieś nie wjechał.

Super_Mario

Post autor: Super_Mario » 20.01.2016, 17:33

nie wszystko mozna tłumaczyć ironią czy 'beką', są granice których się nie przekracza, bo co powiecie na flage Konfidenci, Podbeskidzia? Podoba sie wam? ja bym sie konfidentem nie nazwał nigdy, tak samo jak żydem, no ale kto co lubi

Psiak

Post autor: Psiak » 22.01.2016, 17:23

tisu pisze:Przez te działania dużo młodych , dobrze zapowiadających się fighterów przeszło na drugą stronę , najsłynniejszy to chyba T.(Wojny na stadionach) , który miał jakieś tam przejścia ze starymi wiślakami , a później odnalazł się po drugiej stronie barykady.Był jeszcze konflikt Wisła vs skini , w wyniku którego skinheadzi opuścili wiślackie trybuny i przeszli na Pasy.Młodzi , skinheadzi , plus paru starych wariatów ze sprzętem i tak to się zaczęło.
Nie było żadnego konfliktu na linii Wisła skini! Chyba, ze piszesz o konflikcie Wisła- skini z Cracovii.
nisc - co do Arka- Wisła oberwaliście (poszło, że Arka z Cracovią) na Rynku w nocy, ale też na Dietla przed meczem. W obydwu sytuacjach nie uczestniczyłem, ale miałem je z pierwszej ręki. Jak mi się uda to przy okazji pogadam z chłopakami i wówczas opisze dokładnie.

Znalazłem opis z gazety z tego Chorzowa, gdzie wpadli starzy. Prawdopodobnie wprowadziłem wszystkich w błąd liczbą wiślaków na tym meczu, choć wydaje mi sie, że mniej więcej tylu nas było. Sprawozdawca określa nas na ok. 1500, ale też opisuje te wydarzenia ze swojej strony:
[link]

Dodam, że mieliśmy walke z psiurami na samym dworcu. Wagony pociągu stworzyły naturalną barykde w ok. 40-to minutowej bitwie. Zawiadowca stacji przez megafon nadawał komunikaty typu: "kibiców Wisły prosimy o spokój, bo pociąg nie odjedzie do Krakowa" podczas gdy trwała bitwa na gaz i pałki z jednej strony i na popielniczki, wyrwane poręcze, sedesy i co się dało wyjać z pociągu, z drugiej.

Szerzej odpowiem wszystkim jak znajdę wiecej czasu.
"Jak mnie słyszysz?
Ja Wisła, Ja Wisła!"

tisu

Post autor: tisu » 23.01.2016, 12:10

Ja znam wersję , że jakiś konflikt tam był między główną grupą a skinami.A może to były to jakieś personalne konflikty ,jakich na Wiśle było wiele.Dopytaj kolegów , może coś będą wiedzieć więcej na ten temat.Faktem jest natomiast , że łysi chętniej wybierali stadion przy Kałuży niż przy Reymonta i to dzięki nim (w dużej mierze) Cracovia zaczęła zdobywać przewagę w Krakowie.Co nie oznacza , że skinheadów na Wiśle nie było , bo byli , jednak było ich mniej niż na Cracovii.

warszawski styl

Post autor: warszawski styl » 23.01.2016, 12:53

Super_Mario pisze:nie wszystko mozna tłumaczyć ironią czy 'beką', są granice których się nie przekracza, bo co powiecie na flage Konfidenci, Podbeskidzia? Podoba sie wam? ja bym sie konfidentem nie nazwał nigdy, tak samo jak żydem, no ale kto co lubi
Też sobie nie wyobrażam śmigać w bluzie na napisem "jude", w głowie mi sie to po prostu nie miesci

jakdzieci

Post autor: jakdzieci » 23.01.2016, 14:40

Ale stop. zanim przejdziemy dalej.... Lepiej wołać na siebie wściekłe PSY lub nosić bluzy z napisem CWKS niż przejmować się nastoletnimi frajerami, którzy próbują wyśmiać kogoś od żydów?
Ty k**** z ległej i ty wyżej z gts-u, sugerujecie, że nosząc bluzę z ubecką sygnaturą jesteście fajni? Albo pisząc na bluzie "jestem mędrcem", czy zmienia to fakt - że każden z was to świerwo i plebs? Bo od debili szkdza wyzywać?
Komunistyczne k****, pozytajcie trochę polsiej historii. I wyciągnijcie wnisoki. A nie jak ta ku*** z gts-u @psiak brandzujcie się nie pod fałszowanie historii klubów sporotowych. Bo to akurat nie istotne. Gorzej, że ten śmieć próbuje fałszować historię POSLKI. I to co zawdzięczacie CRACOVII.
Takie patrioty z was, że jeden sympatyzuje z ległą, a drugi z gts-em. Wstyd za was i oby was Bóg z tego rozliczył.

Mówią na Nas Żydzi, nikt tego się nie wstydzi: BO NSZEGO KLUBU JEST PIĘKNA HISTORIA.

ps. licytujemy się z ubekami kto jest konfident?

Zbedny_balast

Post autor: Zbedny_balast » 23.01.2016, 16:52

Wdech i wydech kretynie j***** :D

jakdzieci

Post autor: jakdzieci » 23.01.2016, 17:09

Dokladnie. Tez to powtarzam, zamknac pyski psie wytryski. I doedukowac sie małe ubeckie i antypolskie k****. Bo wasze klapanie dziobem nic nie znaczy. Chyba, ze wsrod takich matolow jak wy sami.

jakdzieci

Post autor: jakdzieci » 23.01.2016, 17:10

ps. slyszales o czyms takim jak niezbedny balast?

Post autor: *** » 23.01.2016, 17:19

wy po prostu jesteście takimi transwestytami polskiej kibolskiej, ważne żeby być sobą.

jakdzieci

Post autor: jakdzieci » 23.01.2016, 17:54

Kibolskiej? Ty z wlkp jestes, co by sie gwara poslugiwac, ubecki kseroboju?

wislanh

Post autor: wislanh » 24.01.2016, 00:21

klub który był żydowski,niechciani w WIŚLE roboli wam awans [stawowy,nowak i inni]jakoś wam nie przeszkadzał milicyjny rodowód, prezes z pzpr,ulubieńcy gomółki,nie wspominając o współpracy z policją, to ma być historia POLSKI RAZY cracovia to ja wam gratuluję dobrego samopoczucia.ZAWSZE BYLIŚCIE ,JESTEŚCIE I BĘDZIECIE ZAKŁAMANYMI k****** takimi małymi śmierdzącymi żydkami

nisc

Post autor: nisc » 24.01.2016, 10:26

Ajax F-Side lewicowy, haha co za kretynizm, ciekawe od kiedy syjonisci to lewacy...no ale jak ktos ekipe Ajaxu zna z internetu to potem takie kwiatki wychodza, BTW temat znow sie stacza...
TYBET JEST SERBSKI

jakdzieci

Post autor: jakdzieci » 24.01.2016, 11:21

klub który był żydowski,niechciani w WIŚLE roboli wam awans [stawowy,nowak i inni]jakoś wam nie przeszkadzał milicyjny rodowód, prezes z pzpr,ulubieńcy gomółki,nie wspominając o współpracy z policją, to ma być historia POLSKI RAZY cracovia to ja wam gratuluję dobrego samopoczucia.ZAWSZE BYLIŚCIE ,JESTEŚCIE I BĘDZIECIE ZAKŁAMANYMI k****** takimi małymi śmierdzącymi żydkami
Nie dziwie sie, ze masz chujowe pojecie, ale dziwi mnie, ze potrafiles sie tu zalogowac i cos napisac, bez umiejetnosci poslugiwania sie internetem. W przeciwnym wypadku skonfrontowalbys z rzeczywistoscia rewelacje, ktorymi kolejny z was stara sie tu zablysnac. A tak to dalej zyjesz w swiecie basni i mitow.

Jesli stawowy ma rodowod milicyjny to kim sa mietta-mikolajewicz i czerwinski? (A, ze to wierzcholek gory lodowej, to sprawdz sobie lepiej znaczenie tego frazeologizmu. Moze wiedza z tej kategorii bedzie dla ciebie latwiejsza w przyswojeniu).
Pewnie Derbow gdzie wypelniona ormowcami archiszopa roku 2011 skanduje: maor melikson! tez nie kojarzysz? Zydowski rodowod wtedy nie przeszkadzal? To ten slynny wislacki pragmatyzm?
Poza tym jak sie zapatrujesz na "nowego" sponsora, ktory pojawi sie wkrotce na koszulkach? Impel, tak? Razem z Dyskam to wy monopol niedlugo bedziecie mieli w tej przechowalni ubekow!

Prezes z PZPR? Nie kazdy kto byl w partii (a bylo to i 12mln) kogos skrzywdzil, natomiast z cinkciarzami to juz inna sprawa.
Filipiakowi nikt opravy nie dedykowal. Poza tym ciezko bylo robic kariere naukowa i wyjezdzac za granice w tamtych czasach, bez przynaleznosci. No chyba, ze masz informacje, ze na kogos donosil lub komus zaszkodzil?

Bo nie watpie, ze podasz zrodla do zalozonej tezy, iz Cracovia to klub zydowski? W koncu pokochal ja nie kto inny jak papiez - Jan Pawel II, a sympatyzował Marszalek Pilsudski czy obecnie Prezydent Duda.

Gomulka i lewicowy Ajax potwierdzaja, ze wierzycie w glupoty, ktore sami wymyslacie.
Wy nawet klamiecie co do takich rzeczy jak okres kiedy przestaliscie uzywac rozwiniecia: gwardyjskie. 1990? A moze 1993 jednak?
to ma być historia POLSKI
5 czerwca 1911 – z inicjatywy prezesa Cracovii, Stanisława Kopernickiego – powołano Związek Polski Piłki Nożnej (ZPPN). Powstały z inicjatywy Cracovii - Związek Polski Piłki Nożnej po odzyskaniu przez Polskę niepodległości stał się zalążkiem dla Polskiego Związku Piłki Nożnej.

Podczas 1. zjazdu polskich klubów piłki nożnej – zorganizowanego w Warszawie, w dniach 20 grudnia i 21 grudnia 1919 – doszło do utworzenia największego obecnie polskiego związku sportowego. Jego pierwszym prezesem mianowano działacza Cracovii – Edwarda Cetnarowskiego.

Przy współudziale Cracovii powstał w 1919 roku Polski Związek Lekkiej Atletyki, a w roku 1922 Krakowski Okręgowy Związek Lekkiej Atletyki.
"Cracovia jest właśnie tym klubem, który nauczył mnie interesować się sportem” – te słowa wygłosił Marszałek Józef Piłsudski 27 maja 1922 roku w trakcie spotkania z delegacją Cracovii.

W 1949 roku rozpoczęła się stalinowsko-PRLowska reorganizacja polskiego sportu (...) Do tego czasu CRACOVIA BYŁA NAJBARDZIEJ UTYTUŁOWANYM I NAJPOPULARNIEJSZYM KLUBEM W POLSCE. ZDOBYŁA 24 TYTUŁY DRUŻYNOWEGO MISTRZA POLSKI w różnych dyscyplinach (Legia i Wisła razem wzięte miały ich 5).

Ludzie Cracovii ginęli na wielu frontach tej wojny, byli mordowani na ulicach, w więzieniach, sowieckich łagrach i lasach oraz w hitlerowskich obozach. Nie ma sekcji w naszym klubie, która by nie straciła swoich członków. Pamięć o nich pozostania na zawsze żywa. Staraniem Rady Seniorów sporządzono spis Członków Cracovii którzy zginęli od 1 wrzesnia 1939 do 9 maja 1945. Cześć ich pamięci.

[link]
Zamiast wciskac kit, pamietajcie o treningu! Zajęcia odbywają się w każdy czwartek o 15.15 i w sobotę o 17 w hali Wisły sekcja judo. Dobre przygotowanie do TSF oraz super atmosfera.

http://www.policja2009.fora.pl/test-fiz ... 2-520.html

WOB

Post autor: WOB » 24.01.2016, 14:36

Musiałaś się pojawić ty pedalska k**** i rozjebać ten tamat? Wypierdolcie z tego forum tego pedała jakdzieci wreszcie

Quorth

Post autor: Quorth » 24.01.2016, 16:48

Ok. Jeśli ktoś potrafi tu merytorycznie rozmawiać zapraszam. Pisałem to powyżej ale może powtórzę bo widzę, że niektórzy z was wcinają się w temat nie czytając kompletnie tego co byłe wcześniej. Koronny i debilny argument wynikający z braku wiedzy i wyobraźni o czasach PRL-u moglibyście sobie gimbusy już darować bo ch.j wiecie o tej epoce. Powtórze więc jak do ściany-także Cracovia w tych czasach byłą pod auspicjami PZPR-owskimi bo inaczej się nie dało. W tych czasach nie było jednak widocznych kibiców Cracovii. W czasach kiedy więc pierwsi jej aktywni kibice robili w pieluchy to właśnie kibice Wisły, Lechii walczyli z komuną. Za czasów "GTS-u" to kibice Wisły prowadzili regularne walki z komuną i Milicją i na Reymonta i głównie w Nowej Hucie. Jaki wpływ mięli na to, że byliśmy w czasach Zimnej Wojny:??? przypominam, że w tych czasach, w których nie było aktywnej Cracovii kibice Wisły byli niebezpieczni dla komuny i Milicji regularnie to środowisko inwigilowały służby. Wśród Kibiców pojawiały się "krety" ze służb, które starały się rozbić środowisko, lansując także tezy o GTS-ie.
https://www.youtube.com/watch?v=limlGgeiDzc

Czy jesteście więc fani Cracovii na jakąkolwiek merytoryczną dyskusje na ten temat?

Jedno jest pewne i tego już nie potraficie wytłumaczyć poza głupkowatymi argumentami o ironii i robieniu na złość. Używając pojęcia "Jude Gang" kompletnie nie wiecie co mówicie, o czym mówicie, mylą wam się pojęcia i ośmieszacie się na skalę całej kibicowskiej Europy.

JanuszKRK

Post autor: JanuszKRK » 24.01.2016, 17:24

jakdzieci pisze:
Nie dziwie sie, ze masz chujowe pojecie, ale dziwi mnie, ze potrafiles sie tu zalogowac i cos napisac, bez umiejetnosci poslugiwania sie internetem. W przeciwnym wypadku skonfrontowalbys z rzeczywistoscia rewelacje, ktorymi kolejny z was stara sie tu zablysnac. A tak to dalej zyjesz w swiecie basni i mitow.

Jesli stawowy ma rodowod milicyjny to kim sa mietta-mikolajewicz i czerwinski? (A, ze to wierzcholek gory lodowej, to sprawdz sobie lepiej znaczenie tego frazeologizmu. Moze wiedza z tej kategorii bedzie dla ciebie latwiejsza w przyswojeniu).
Pewnie Derbow gdzie wypelniona ormowcami archiszopa roku 2011 skanduje: maor melikson! tez nie kojarzysz? Zydowski rodowod wtedy nie przeszkadzal? To ten slynny wislacki pragmatyzm?
Poza tym jak sie zapatrujesz na "nowego" sponsora, ktory pojawi sie wkrotce na koszulkach? Impel, tak? Razem z Dyskam to wy monopol niedlugo bedziecie mieli w tej przechowalni ubekow!

Prezes z PZPR? Nie kazdy kto byl w partii (a bylo to i 12mln) kogos skrzywdzil, natomiast z cinkciarzami to juz inna sprawa.
Filipiakowi nikt opravy nie dedykowal. Poza tym ciezko bylo robic kariere naukowa i wyjezdzac za granice w tamtych czasach, bez przynaleznosci. No chyba, ze masz informacje, ze na kogos donosil lub komus zaszkodzil?

Bo nie watpie, ze podasz zrodla do zalozonej tezy, iz Cracovia to klub zydowski? W koncu pokochal ja nie kto inny jak papiez - Jan Pawel II, a sympatyzował Marszalek Pilsudski czy obecnie Prezydent Duda.

Gomulka i lewicowy Ajax potwierdzaja, ze wierzycie w glupoty, ktore sami wymyslacie.
Wy nawet klamiecie co do takich rzeczy jak okres kiedy przestaliscie uzywac rozwiniecia: gwardyjskie. 1990? A moze 1993 jednak?
5 czerwca 1911 – z inicjatywy prezesa Cracovii, Stanisława Kopernickiego – powołano Związek Polski Piłki Nożnej (ZPPN). Powstały z inicjatywy Cracovii - Związek Polski Piłki Nożnej po odzyskaniu przez Polskę niepodległości stał się zalążkiem dla Polskiego Związku Piłki Nożnej.

Podczas 1. zjazdu polskich klubów piłki nożnej – zorganizowanego w Warszawie, w dniach 20 grudnia i 21 grudnia 1919 – doszło do utworzenia największego obecnie polskiego związku sportowego. Jego pierwszym prezesem mianowano działacza Cracovii – Edwarda Cetnarowskiego.

Przy współudziale Cracovii powstał w 1919 roku Polski Związek Lekkiej Atletyki, a w roku 1922 Krakowski Okręgowy Związek Lekkiej Atletyki.
"Cracovia jest właśnie tym klubem, który nauczył mnie interesować się sportem” – te słowa wygłosił Marszałek Józef Piłsudski 27 maja 1922 roku w trakcie spotkania z delegacją Cracovii.

W 1949 roku rozpoczęła się stalinowsko-PRLowska reorganizacja polskiego sportu (...) Do tego czasu CRACOVIA BYŁA NAJBARDZIEJ UTYTUŁOWANYM I NAJPOPULARNIEJSZYM KLUBEM W POLSCE. ZDOBYŁA 24 TYTUŁY DRUŻYNOWEGO MISTRZA POLSKI w różnych dyscyplinach (Legia i Wisła razem wzięte miały ich 5).

Ludzie Cracovii ginęli na wielu frontach tej wojny, byli mordowani na ulicach, w więzieniach, sowieckich łagrach i lasach oraz w hitlerowskich obozach. Nie ma sekcji w naszym klubie, która by nie straciła swoich członków. Pamięć o nich pozostania na zawsze żywa. Staraniem Rady Seniorów sporządzono spis Członków Cracovii którzy zginęli od 1 wrzesnia 1939 do 9 maja 1945. Cześć ich pamięci.

[link]
Zamiast wciskac kit, pamietajcie o treningu! Zajęcia odbywają się w każdy czwartek o 15.15 i w sobotę o 17 w hali Wisły sekcja judo. Dobre przygotowanie do TSF oraz super atmosfera.

Pokochał was równiez Towarzysz Cyrankiewicz dla ktorego zapełniliscie cały stadion.
Nie odpisujcie tej kurwie zydowskiej bo on juz zawsze bedzie wracał do przeszłosci, ktora dla nich wcale taka kolorowa nie była. Ale co sie dziwic bandzie rozjebusów ktorzy nie mają sie czym obecnie szczycic (20 rozjebusów w 1 procesie), rozkminiane oprawy itp it
Cała Polska kibicowska sie z was smieje ze jestescie bandą c****

glwtrcd

Post autor: glwtrcd » 24.01.2016, 18:11

jakdzieci pisze:

[link]

Masz cos do Papieza Jana Pawla czy Marszalka Pilsudskiego pajacu?
A boli to was ze oni sypatyzowali zaacovia i dobrze a nie tym waszym skurwiaslym milicyjnym klubem

Bolo85

Post autor: Bolo85 » 24.01.2016, 18:12

glwtrcd pisze: A boli to was ze oni sypatyzowali zaacovia i dobrze a nie tym waszym skurwiaslym milicyjnym klubem
napisał kibic resortowego klubu stworzonego przez komunę... koniec świata

Wyznawca Wisełki

Post autor: Wyznawca Wisełki » 24.01.2016, 18:27

Glwtrcd bałwanie jestescie ostatnia ekipą która moze przypierdalać się o historie innych klubów, ale jeśli już bardzo chcesz to pogrążę cie do konca - Wisła nie powstała jako gwardyjski klub, niestety takie były czasy że wiele klubów przymusowo otrzymało różne patronaty. Natomiast wy powstaliście jako sztuczny wytwór komuny, zwykły resortowy bękard, twojemu komunistycznemu górniczkowi nawet ludzie z zabrza na początku nie kibicowali, bo kojarzony był ze znienawidzonymi władzami. Nie znasz historii swojego klubu ze masz czelność przypierdalac się do Wisły?
Obrazek

Post autor: *** » 24.01.2016, 19:59

ale to że Areczka ma sztamę z Gwardią K to już wam nie przeszkadza? chłodnych relacji raczej nie macie.

glwtrcd

Post autor: glwtrcd » 24.01.2016, 20:11

Wyznawca Wisełki pisze:Glwtrcd bałwanie jestescie ostatnia ekipą która moze przypierdalać się o historie innych klubów, ale jeśli już bardzo chcesz to pogrążę cie do konca - Wisła nie powstała jako gwardyjski klub, niestety takie były czasy że wiele klubów przymusowo otrzymało różne patronaty. Natomiast wy powstaliście jako sztuczny wytwór komuny, zwykły resortowy bękard, twojemu komunistycznemu górniczkowi nawet ludzie z zabrza na początku nie kibicowali, bo kojarzony był ze znienawidzonymi władzami. Nie znasz historii swojego klubu ze masz czelność przypierdalac się do Wisły?
Nieboj sie znam dobrze historie swojego klubu. I nieprzypierdalam sie do Wisly tylko ztwierdzilem fakt i tyle. Bo taka jest prawda?

pijany powietrzem

Post autor: pijany powietrzem » 24.01.2016, 20:53

idz "ztwierdzać" fakty gdzie indziej, bo jak widać nawet nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, skoro nazywasz Wisłe milicyjnym klubem to ciebie można nazwać kibicem komunistycznego klubu, towarzyszu glwtrcd

warszawski styl

Post autor: warszawski styl » 24.01.2016, 20:55

Przecież ten analfabeta każdym postem się kompromituje, zresztą kolejny raz, nie ma się co wdawać z nim w polemike

glwtrcd

Post autor: glwtrcd » 24.01.2016, 22:06

warszawski styl pisze:Przecież ten analfabeta każdym postem się kompromituje, zresztą kolejny raz, nie ma się co wdawać z nim w polemike
sam sie komproromitujesz warszafski pajacu

Troublemaker

Post autor: Troublemaker » 25.01.2016, 08:40

glwtrcd pisze:A boli to was ze oni sypatyzowali zaacovia i dobrze a nie tym waszym skurwiaslym milicyjnym klubem
glwtrcd pisze:Nieboj sie znam dobrze historie swojego klubu. I nieprzypierdalam sie do Wisly tylko ztwierdzilem fakt i tyle. Bo taka jest prawda?
glwtrcd pisze: sam sie komproromitujesz warszafski pajacu
Widząc te wypowiedzi aż się człowiekowi nóż (nie oskarży mnie tutaj nikt o "offtop") w kieszeni otwiera.
Jak można tak kalać rodzimy język...?
Precz z antypolonizmem w polskim środowisku kibicowskim!!

Post autor: *** » 25.01.2016, 09:26

c*** ci w d*** nożowniku

Troublemaker

Post autor: Troublemaker » 25.01.2016, 10:23

ISH w formie. :)

Twoje relacje z kolegami zostaw dla siebie.

Quorth

Post autor: Quorth » 25.01.2016, 10:28

Od 148 stron z żadnym z kibiców Cracovii po prostu nie da się porozmawiać. Kiedy chodzę po Krakowie, rozmawiam z ludźmi widzę, że to najgorszy, najbardziej prymitywny i patologiczny element. Tutaj to się potwierdza. Nie ma się co dziwić

Psiak

Post autor: Psiak » 25.01.2016, 11:15

jakdzieci pisze:Ale stop. zanim przejdziemy dalej.... Lepiej wołać na siebie wściekłe PSY lub nosić bluzy z napisem CWKS niż przejmować się nastoletnimi frajerami, którzy próbują wyśmiać kogoś od żydów?
Ty k**** z ległej i ty wyżej z gts-u, sugerujecie, że nosząc bluzę z ubecką sygnaturą jesteście fajni? Albo pisząc na bluzie "jestem mędrcem", czy zmienia to fakt - że każden z was to świerwo i plebs? Bo od debili szkdza wyzywać?
Komunistyczne k****, pozytajcie trochę polsiej historii. I wyciągnijcie wnisoki. A nie jak ta ku*** z gts-u @psiak brandzujcie się nie pod fałszowanie historii klubów sporotowych. Bo to akurat nie istotne. Gorzej, że ten śmieć próbuje fałszować historię POSLKI. I to co zawdzięczacie CRACOVII.
Kolejne pomówienie. Jak na razie historie Cracovii, ale też Wisły fałszujesz jedynie ty:
http://www.kibice.net/forum/viewtopic.p ... start=5240
http://www.kibice.net/forum/viewtopic.php?p=1111842
Takie patrioty z was, że jeden sympatyzuje z ległą, a drugi z gts-em.
W takim razie spożytkuj swoją energie i wyjaśnij to:
- Przez parę lat była z Cracovią zgoda. Dlaczego znów walczycie?
KW: Topór wojenny był zakopany gdy „pasy” występowały w II Lidze. Wszystko zaczęło się od meczu Cracovii z Hutnikiem dwa lata temu. To była kropka nad „i”.
Wszyscy w barwach Wisły przyszliśmy dopingować Hutnika. Tego „pasy” nam nie darowały[…]
- Czy tylko Cracovia jest winna, że znów nie ma zgody?
KW: Nie, nasza wina też w tym jest.
- Nic was już z kibicami Cracovii nie łączy?
WB: Oni też nienawidzą Legii
KW: To ich jedyny plus.[…]

Z kibicami rozmawiał
Leszek Rafalski
Wstyd za was i oby was Bóg z tego rozliczył.
Pomawianie, kłamanie, ubliżanie, szerzenie nienawiści, wzywanie Boga nadaremnie i to tylko w jednym poscie , do tego antychrześcijańskie "Bóg wybacza Cracovia nigdy". Rozliczenia możesz być pewny.
glwtrcd pisze:Masz cos do Papieza Jana Pawla czy Marszalka Pilsudskiego pajacu?
A boli to was ze oni sypatyzowali zaacovia i dobrze a nie tym waszym skurwiaslym milicyjnym klubem
Oooo, następny.... Wyręcz kolegów z Cracovii i podaj tekst źródłowy na to, ze Piłsudski sympatyzował z Pasami.
"Jak mnie słyszysz?
Ja Wisła, Ja Wisła!"

Post autor: *** » 25.01.2016, 13:31

Troublemaker pisze:ISH w formie. :)

ty sobie swoje wrażenia na temat kogoś pisowni, i uważaj na te nóż w kieszeni bo ci jeszcze parówkę przytnie, ale chyba już dawno po ptokach.

Quorth

Post autor: Quorth » 25.01.2016, 13:44

Ja p.....e dyskusja na poziomie Gimnazjum. Jak można w ogóle brać w niej pod uwagę nazwiska Piłsudskiego czy JPII??? to dwóch największych Polaków XX w. Myślących ponad -partyjnie, ponadnarodowo, nie wiążących się z żadną opcją polityczną, Klubem Jak można w ogóle wplątywać ich do dyskusji???kompletnie brakuje kibicom Cracovii argumentów. Nie da się po prostu wytłumaczyć takich haseł jak wspomniane "Bóg wybacza...", Jude Gang w kontekście ostrego faszyzowania czołowych przedstawicieli ekipy Pasów w latach 90-tych, kumania się z Ajaxem, tonalnie frajerskich akcji ze sprzętem, który wprowadziliście, setki przerzutów itp...można wymieniać. Jak zacięta płyta, jak stado baranów ciągle tylko piszecie o GTS-sie tym czasem wyjaśniłem wam powyżej merytorycznie jakie były wtedy realia epoki PRL-u. Ostatnio moja kobieta powiedziała mi, że na Salwatorze przed meczem Cracovii grupka pejsów ją obrażała, sadzili do niej prymitywne teksty na poziomie ciapatych arabusów. Dla czego kibiców Pasów Kraków zna dzisiaj z totalnej patologii, zero zasad, zero honoru. Na dragach, sprzęcie i przerzutach zbudowana ekipa żenada-nie wyprzecie się tego całego sk......stwa

Troublemaker

Post autor: Troublemaker » 25.01.2016, 14:06

*** pisze:
Troublemaker pisze:ISH w formie. :)

ty sobie swoje wrażenia na temat kogoś pisowni, i uważaj na te nóż w kieszeni bo ci jeszcze parówkę przytnie, ale chyba już dawno po ptokach.
Primo. No proszę, obrońca ćwierćinteligentów się znalał...ciągnie swój do swojego. Jeżeli jako "patriotę" nie razi cię tak ostentacyjne kalanie rodzimego języka, to gratuluję.
Secundo. W kontekście noża, słowo klucz to 'związek frazeologiczny"...
Tertio. Powtarzam, swoje pedalskie dygresje zostaw dla siebie i swoich kolegów.

nisc

Post autor: nisc » 25.01.2016, 14:21

i dalej nikt nie napisał o tym skąd fama o rzekomej "lewackości" chuliganki Ajaxu? może być prv, żeby nie zaśmiecać tego zacnego forum...
TYBET JEST SERBSKI

Post autor: *** » 25.01.2016, 15:43

cały swój żywot nic nie znaczycie i jesteście j*****, więc dygresja najbardziej trafna.a swoje mądrości zachowaj dla siebie bo każdy widzi jak piszę, jak masz się lepiej poczuć to idź go pouczać na maila/pm

tisu

Post autor: tisu » 25.01.2016, 16:39

nisc pisze:i dalej nikt nie napisał o tym skąd fama o rzekomej "lewackości" chuliganki Ajaxu? może być prv, żeby nie zaśmiecać tego zacnego forum...

sami piszą na międzynarodowym forum :

[link]

nisc

Post autor: nisc » 25.01.2016, 16:57

tisu pisze:
nisc pisze:i dalej nikt nie napisał o tym skąd fama o rzekomej "lewackości" chuliganki Ajaxu? może być prv, żeby nie zaśmiecać tego zacnego forum...

sami piszą na międzynarodowym forum :

[link]

Tisu opinie na ultrastifo które jest takim międzynarodowym wariantem kibice.net/forum pod wzgledem poziomu są średnio miarodajne. Jeżeli dowodem "lewackości" jest posiadanie w ekipie ludzi, którzy pochodzą z Molluków, Antyli Holenderskich albo Surinamu to nie mam więcej pytań...Dla przypomnienia główne postaci na Feyenoordzie, jak J., też są z Molluków, nie brakuje ich też w ekipie młodzieży Utrechtu "No Surrender" i ekipach innych klubów, chociażby Den Haag. Tak więc może są jak to się mówi "multi-kulti" ale na pewno to nie lewacy...
TYBET JEST SERBSKI

ODPOWIEDZ