Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Faktycznie Wisła nie pasuje do tego środowiska no ale ich droga. Ciekawi mnie jak by wyglądało takie zestawienie w dłuższym odstepie czasu, np 3 ostatnie sezony
-
Łęczna na pewno nie odpalała piro w tym roku? Kojarzę coś że mieli małą sektorówke + piro.hihi pisze:Podsumowanie wydłużonej rundy jesiennej (21 kolejek).
Kto i na ilu meczach odpalał piro w ESA:
W ciągu 21 kolejek (!) ekipy, które były obsrane, aby chociaż na jednym meczu odpalić piro to :
GÓRNIK ŁĘCZNA,
-
teraz to nawet kalkulatory włączają się w kwestii odpalania piro, które zawsze były symbolem spontanu takiego no limit;) odpalić piro raz na pół roku bo w takim limicie większej kary nie przypierdolą, czynność powtórzyć za kilka miesięcy i zadanie wykonane (skreślić w kalendarzyku)MagisterPL pisze:Wisła to już chyba trzecia runda z rzędu bez odpalonej pirotechniki na stadionie, ale widzę dla nich światełko w tunelu, mianowicie po zmianie władzy w Polsce i zaprzysiężeniu nowej ekipy 16.11 jakoś kary za piro spadły do 2 tys., wojewodowie przestali zamykać sektory za odpalone piro , a więc na wiosnę może się odważą odpalić coś bo tak nie wypada takiej ekipie być w towarzystwie Podbeskidzia czy Termaliki
przed zmianą władzy to właśnie Wisła jako jedna z nielicznych systematycznie odpalała race.piro to odpala Legia, Lech, i przede wszystkim Ruch który pokazał że się nie pierdoli z karami.
-
Wszystko ok, tylko dopiero co sami wytykaliście żydom brak takich skreśleń w kalendarzyku.
-
tylko to był okres wojny z tuskiem i politycznej sraczki na race a oni w geście protestu puścili sztuczną mgłę z maszynki i dostali tego riposte na jednej z opraw.teraz sami piszecie że kary mniejsze, nie ma strachu odpalać a jednak idą zarzuty że Wisła się boi.
-
W marcu,w Poznaniu i Krakowie kadra Polski rozgrywać będzie mecze towarzyskie. Będzie prowadzony doping, czy wyjebka na temat? Wiadomo już coś?
c*** z podpisem
-
Szpila już jest w porządku na Wiśle?
Zamknijcie rejestrację !
-
w odpalaniu piro w plenerze to jest dla was jakieś 10/1 beznapletowa prowokatorko, wystarczy luknąć na jakieś fp i już w tym roku można zobaczyć popisy chyba połowy waszych aktywnych osiedli a jeszcze rok temu szydziliście z takich akcji.
jak widzisz kolegów ma dalej bo w sumie czemu ma nie mieć?symboli ani akcentów związanych z klubem ja tam żadnych nie widzę.Szpila już jest w porządku na Wiśle?
-
Ciekaw jestem czy jakby wasze kluby były w takim kryzysie finansowym w jakim jest obecnie Wisła to czy byście odpalali piro. Ultrasi nie chcą jeszcze bardziej szkodzić klubowi to nie szkodzą , pewnie jak Wisła wyjdzie na tzw "prostą" to jeszcze nie raz zobaczymy piro. :)
-
Tobie to się chyba w ogóle całkiem rzemiosła p******* może lepiej zacznij sadzić nowe lasy pod Krakowem albo oczyszczać Rzekę zrób coś z sobą ale odpuść pisanie w necie ciulstwGumis1312 pisze:Ciekaw jestem czy jakby wasze kluby były w takim kryzysie finansowym w jakim jest obecnie Wisła to czy byście odpalali piro. Ultrasi nie chcą jeszcze bardziej szkodzić klubowi to nie szkodzą , pewnie jak Wisła wyjdzie na tzw "prostą" to jeszcze nie raz zobaczymy piro. :)
-
-
ty nie masz mózgu.
Nie ważne ile masz wyjazdów,ważna jest ilość postów!
-
I tyle chciałem wiedzieć. Hehe.hihi pisze:Nie interesuj się... Oceniana jest ESA i wykres z poprzedniej strony pokazuje kto ma jaja a kto nie
Zamknijcie rejestrację !
-
Ciekawe, jakoś Górnik jak i Ruch odpalali w tej rundzie kilka razy, a kluby bardzo biednie prosperują finansowo.Gumis1312 pisze:Ciekaw jestem czy jakby wasze kluby były w takim kryzysie finansowym w jakim jest obecnie Wisła to czy byście odpalali piro. Ultrasi nie chcą jeszcze bardziej szkodzić klubowi to nie szkodzą , pewnie jak Wisła wyjdzie na tzw "prostą" to jeszcze nie raz zobaczymy piro. :)
Jak się chce to można, to już Cracovia ( którą przez lata była wyśmiewana za słabe oprawy czy brak piro ) paliła ostatnio więcej niż Wisełka.
-
Dokładnie, Ruch czy Górnik nie mają problemu z odpaleniem, już nie mówię o ekipach z niższych lig. Jest wiele klubów które ledwo łączą koniec z końcem, a się nie p*******.
-
a takie FC Dupowo z B-klasy odpala race prawie na każdym meczu u siebie, boisko mają przy gnojowniku a klub tak prosperuje że piłkarze z własnej kieszeni robią zrzutki na busa.dasz wiarę?najlepsza w kraju ekipa!;)
-
Na 21 kolejek :blakuś pisze:Ciekawe, jakoś Górnik jak i Ruch odpalali w tej rundzie kilka razy, a kluby bardzo biednie prosperują finansowo.Gumis1312 pisze:Ciekaw jestem czy jakby wasze kluby były w takim kryzysie finansowym w jakim jest obecnie Wisła to czy byście odpalali piro. Ultrasi nie chcą jeszcze bardziej szkodzić klubowi to nie szkodzą , pewnie jak Wisła wyjdzie na tzw "prostą" to jeszcze nie raz zobaczymy piro. :)
Jak się chce to można, to już Cracovia ( którą przez lata była wyśmiewana za słabe oprawy czy brak piro ) paliła ostatnio więcej niż Wisełka.
Cracovia odpaliła raz, Wisła zero. Konkretne liczby obu ekip.
-
nie popadaj w jakies paranojehihi pisze:Aż tylko czekać, aż nie które ekipy zaczną brać udział w marszach KODu
rozumiem że jeśli owsiak (lub kto inny) zrobiłby akcje pomocy repatriantom ze Wschodu to krzyczałbyś "j****!!" ???
ludzie internet wam mózgi zlansował, najsmieszniejsze są typki co na necie się srają, wszędzie widzą lewactwo i stawiają się za wzór a w życiu codziennym nie róznią się NICZYM od typowego lewaka i leminga
wyjebane mam w owsiaka, sram na broodstock ale mam dziecko i wiem jak służba zdrowia jest chora w tym kraju
-
[link]
''Dlaczego nie daję pieniędzy Owsiakowi?
1. Pieniądze z WOŚP nie trafiają do chorych dzieci, tylko do „chorych”, czyli niedofinansowanych, instytucji publicznych, jakimi są szpitale. Działalność charytatywna powinna z definicji trafiać do osób (Caritas = miłosierdzie można okazywać osobom, a nie instytucjom).
2. Owsiak tylko za część zebranych pieniędzy (ok. 50 proc.) kupuje sprzęt dla szpitali. Reszta idzie na koszty obsługi imprez i koszty własne fundacji. Można to sprawdzić w sprawozdaniu finansowym fundacji dostępnym w internecie. Nie wszyscy artyści grają za darmo, niektórzy pobierają spore gaże. Fundacja wydaje milionowe kwoty na własną siedzibę, nowe samochody, sprzęt studyjny, tzw. „działania propagatorskie”, etaty pracowników itp.
3. Zgodnie ze statutem fundacji WOŚP, tylko pieniądze z działalności gospodarczej fundacja musi wydać na cele statutowe, czyli ochronę zdrowia. Natomiast pieniądze uzyskane ze zbiórek publicznych, aukcji, darowizn, imprez może legalnie wydać na dowolny cel.
4. Fundacja WOŚP jest 100 proc. udziałowcem spółki „Złoty Melon”, a Owsiak jej prezesem. Spółka w przeciwieństwie do fundacji nie musi ujawniać sprawozdania finansowego. Po co istnieje i dlaczego jest ściśle powiązana z WOŚP?
5. Zebrane pieniądze Owsiak przetrzymuje do jesieni danego roku obrachunkowego na lokatach, a z odsetek (kilka milionów zł), jak twierdzi, organizowany jest Przystanek Woodstock. Nie chcę, aby z moich datków, a nawet odsetek od nich była finansowana impreza pod hasłem „róbta co chceta”, na której nie obowiązują żadne zasady moralne, a nieletnia młodzież używa narkotyków i alkoholu. Na każdym Przystanku Woodstock promowana jest sekta Hare Kriszna (ma stałą „wioskę”). Jak wygląda ta impreza można zobaczyć wpisując w YT: Przystanek Woodstock.
6. Koszty obsługi WOŚP są bardzo wysokie. Część Owsiak pokrywa z zebranych pieniędzy poważnie uszczuplając kwotę przeznaczoną na zakup sprzętu. Resztę pokrywają np. budżety telewizji publicznej (czas antenowy), budżety miast (en. elektryczna, ochrona policji i straży miejskiej itp.), budżet Obrony Narodowej (np. przelot Owsiaka samolotem F16 w 2010r.) To wszystko są pieniądze z naszych podatków.
7. Sprzęt dla szpitali kupowany jest bez przetargów, a szpital nie ma wpływu na wybór firmy i negocjację umowy kupna. Sprzęt często stoi nierozpakowany, bo materiały eksploatacyjne do urządzeń są zbyt drogie, lub szpital nie ma pieniędzy na dodatkowy etat dla osoby obsługującej. Są poważne wątpliwości, na jakiej zasadzie wybierane są firmy od których WOŚP kupuje sprzęt.
8. Caritas zbiera rocznie wielokrotnie większą kwotę bez rozgłosu i wydawania publicznych pieniędzy, a pieniądze trafiają do konkretnych potrzebujących osób.
9. Owsiak otwarcie promuje eutanazję „Osobiście dopuszczam taki sposób pomocy, bo ja to tak rozumiem – eutanazja to dla mnie pomoc starszym w cierpieniach” – to jego wypowiedź dla „Dziennika”''
''Dlaczego nie daję pieniędzy Owsiakowi?
1. Pieniądze z WOŚP nie trafiają do chorych dzieci, tylko do „chorych”, czyli niedofinansowanych, instytucji publicznych, jakimi są szpitale. Działalność charytatywna powinna z definicji trafiać do osób (Caritas = miłosierdzie można okazywać osobom, a nie instytucjom).
2. Owsiak tylko za część zebranych pieniędzy (ok. 50 proc.) kupuje sprzęt dla szpitali. Reszta idzie na koszty obsługi imprez i koszty własne fundacji. Można to sprawdzić w sprawozdaniu finansowym fundacji dostępnym w internecie. Nie wszyscy artyści grają za darmo, niektórzy pobierają spore gaże. Fundacja wydaje milionowe kwoty na własną siedzibę, nowe samochody, sprzęt studyjny, tzw. „działania propagatorskie”, etaty pracowników itp.
3. Zgodnie ze statutem fundacji WOŚP, tylko pieniądze z działalności gospodarczej fundacja musi wydać na cele statutowe, czyli ochronę zdrowia. Natomiast pieniądze uzyskane ze zbiórek publicznych, aukcji, darowizn, imprez może legalnie wydać na dowolny cel.
4. Fundacja WOŚP jest 100 proc. udziałowcem spółki „Złoty Melon”, a Owsiak jej prezesem. Spółka w przeciwieństwie do fundacji nie musi ujawniać sprawozdania finansowego. Po co istnieje i dlaczego jest ściśle powiązana z WOŚP?
5. Zebrane pieniądze Owsiak przetrzymuje do jesieni danego roku obrachunkowego na lokatach, a z odsetek (kilka milionów zł), jak twierdzi, organizowany jest Przystanek Woodstock. Nie chcę, aby z moich datków, a nawet odsetek od nich była finansowana impreza pod hasłem „róbta co chceta”, na której nie obowiązują żadne zasady moralne, a nieletnia młodzież używa narkotyków i alkoholu. Na każdym Przystanku Woodstock promowana jest sekta Hare Kriszna (ma stałą „wioskę”). Jak wygląda ta impreza można zobaczyć wpisując w YT: Przystanek Woodstock.
6. Koszty obsługi WOŚP są bardzo wysokie. Część Owsiak pokrywa z zebranych pieniędzy poważnie uszczuplając kwotę przeznaczoną na zakup sprzętu. Resztę pokrywają np. budżety telewizji publicznej (czas antenowy), budżety miast (en. elektryczna, ochrona policji i straży miejskiej itp.), budżet Obrony Narodowej (np. przelot Owsiaka samolotem F16 w 2010r.) To wszystko są pieniądze z naszych podatków.
7. Sprzęt dla szpitali kupowany jest bez przetargów, a szpital nie ma wpływu na wybór firmy i negocjację umowy kupna. Sprzęt często stoi nierozpakowany, bo materiały eksploatacyjne do urządzeń są zbyt drogie, lub szpital nie ma pieniędzy na dodatkowy etat dla osoby obsługującej. Są poważne wątpliwości, na jakiej zasadzie wybierane są firmy od których WOŚP kupuje sprzęt.
8. Caritas zbiera rocznie wielokrotnie większą kwotę bez rozgłosu i wydawania publicznych pieniędzy, a pieniądze trafiają do konkretnych potrzebujących osób.
9. Owsiak otwarcie promuje eutanazję „Osobiście dopuszczam taki sposób pomocy, bo ja to tak rozumiem – eutanazja to dla mnie pomoc starszym w cierpieniach” – to jego wypowiedź dla „Dziennika”''
1910
-
Koniec kropka bo kolejny temat się rozjebiehihi pisze:Temat o WOŚP jest w HP więc tam dalsza rozmowa.
-
Nie śledze zbytnio niemieckiej sceny więc bez podsmiechujek jak to pytanie oczywiste
Może ktoś coś napisać o tej akcji? https://www.facebook.com/itsanultralife ... 600745342/
Może ktoś coś napisać o tej akcji? https://www.facebook.com/itsanultralife ... 600745342/
-
Derby Westfalii pomiędzy Schalke i Dortmundem i jak to w derbach bywa lekkie avanti z płotem ...
o jakości ekipy świadczy cięta riposta .... w necie !!!
-
Tyle to widze na filmiku, chodziło mi raczej czy do czegoś doszło, bo całośc wygląda dość pokazowo
-
Co sądy przyklepują chlopakom z ustawek mając za dowód film video a nikt nie nie zakłada spraw o pobicie ?
-
Zorganizowaną grupę...Gieksa J-no pisze:Co sądy przyklepują chlopakom z ustawek mając za dowód film video a nikt nie nie zakłada spraw o pobicie ?
-
jak wjeżdżają w trakcie awantury lub wejdą w posiadanie materiałów, to prorok próbuje przybić 158 KK, ( bójka ), jak wpadają przed lub po to na siłę 52 KW- nielegalne zgromadzenie. jak się nikt nie przeważnie nie pucuje z obu grup, to mają dość często duży problem z obronieniem tego w apelacjach.Gieksa J-no pisze:Co sądy przyklepują chlopakom z ustawek mając za dowód film video a nikt nie nie zakłada spraw o pobicie ?
-
Nie wiem w jakich realiach żyjesz ale też bym chciał być w twoim świecie chłopie...GtWładzię pisze:jak wjeżdżają w trakcie awantury lub wejdą w posiadanie materiałów, to prorok próbuje przybić 158 KK, ( bójka ), jak wpadają przed lub po to na siłę 52 KW- nielegalne zgromadzenie. jak się nikt nie przeważnie nie pucuje z obu grup, to mają dość często duży problem z obronieniem tego w apelacjach.Gieksa J-no pisze:Co sądy przyklepują chlopakom z ustawek mając za dowód film video a nikt nie nie zakłada spraw o pobicie ?
-
byla w polskim ruchu kibicowskim taka sytuacja ze kibice tracili flage swojej zgody wiem ze kiedys Legia skroila na Lechu flage Arki?
-
Górnik Łęczna wyrwał Arce flagę Lecha ;)
-
Śląsk Wrocław traci flagę Lechii przed meczem w bodajże Jastrzębiu i na tym samym meczu od razu ja odbija!
O drugiej naszej fladze potarganej przez Pogoń na Meczu ze Śląskiem pisał nie będę, bo zdania są podzielone co do jej dalszych losów...
O drugiej naszej fladze potarganej przez Pogoń na Meczu ze Śląskiem pisał nie będę, bo zdania są podzielone co do jej dalszych losów...
-
Z tego co mi sie wydaje to duzy udzial w jej odbiciu mial chlopak od Nas znany dobrze w tamtym czasie we Wroclawiu
mahomet to pedofil. AVE BMH
-
Flaga Lechii została zdobyta, zerwana z płotu po wjeździe przez kasy, po czym gdy ekipa została otoczona przez psy, została podarta na strzępy. Ekipa w wiekszości została zawinięta na dołek.
-
Lech Poznań został kiedykolwiek skrojony z jakiejś fany?
Ma ktoś relacje z dwumeczu Lech CSKA, najlepiej z perspektywy Polaków i ruskow?
-
Chociażby w ostatnich latach Kostrzyn i Rezydenci V.InteligentnyIdiota pisze:Lech Poznań został kiedykolwiek skrojony z jakiejś fany?
Lechia Gdańsk!
-
coraz ciekawsze pytania.
Jest w ogóle jakaś znana ekipa co nigdy nie straciła.
Lech stracił, choćby na rzecz Pogoni, tej z Lęborka też.
Co do wcześniejszego pytania - Górnik w Zabrzu zrywa flagę Zagłębia z sektora Pogoni.
Jest w ogóle jakaś znana ekipa co nigdy nie straciła.
Lech stracił, choćby na rzecz Pogoni, tej z Lęborka też.
Co do wcześniejszego pytania - Górnik w Zabrzu zrywa flagę Zagłębia z sektora Pogoni.
Niemiec, Moskal nie osiędzie,
gdy jąwszy pałasza,
hasłem wszystkich zgoda będzie
i ojczyzna nasza.
gdy jąwszy pałasza,
hasłem wszystkich zgoda będzie
i ojczyzna nasza.
-
Rzepin na rzecz PogoniDFLG pisze:Chociażby w ostatnich latach Kostrzyn i Rezydenci V.InteligentnyIdiota pisze:Lech Poznań został kiedykolwiek skrojony z jakiejś fany?
-
i Tarnowo Pogorneszwadron97 pisze:Rzepin na rzecz PogoniDFLG pisze:Chociażby w ostatnich latach Kostrzyn i Rezydenci V.InteligentnyIdiota pisze:Lech Poznań został kiedykolwiek skrojony z jakiejś fany?
-
W Moskwie był jeden mecz ale był też drugi w Poznaniu i ciekaw jestem jak się pokazały kacapy jeśli w ogóle były. Szacunek dla Lecha że mieli ze sobą tyle flag. Ponawiam prośbę o relacje z tego wyjazdu, najlepiej gdyby ktoś zapodal też relacje oczami ruskich.
Co do pytania o to czy jest jakaś ekipa która nigdy nie straciła flagi to wydaje mi się że KSZOki nigdy nie straciły.
Co do pytania o to czy jest jakaś ekipa która nigdy nie straciła flagi to wydaje mi się że KSZOki nigdy nie straciły.
-
Nigdy, są robocopami, ja p******* koleś ogarnij się bo pierwszy człon twojego nicka nijak ma się do rzeczywistości, ale drugi pasuje jak ulałInteligentnyIdiota pisze:Lech Poznań został kiedykolwiek skrojony z jakiejś fany?
Tez skroiliśmy kiedyś flagę Lecha, pod koniec lat 90
-
Jeszcze nie tak dawno RTS był cisniety za podobną flagę CSKA w Łodzihihi pisze:Był tylko jeden mecz w Moskwie. Lecha 280. Ówcześni ziomkowie Lecha ze Spartaka nie mogli kupić biletów na ten mecz.InteligentnyIdiota pisze:Lech Poznań został kiedykolwiek skrojony z jakiejś fany?
https://www.youtube.com/watch?v=uyftZkApVwM
1:13