Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
asdasd

Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

Post autor: asdasd » 16.12.2015, 11:49

Paku2 pisze:Może mi ktoś opisać upadek zgody Korony Kielce z Cracovią i Korony z Polonią Warszawa?
To nie było czasem po turnieju jak Legia ze zgodami wpadła i skroiła parę flag?
alepompazzyda pisze:rozumiem że po Stronie Sparty był Widzew, a Slovana Ruch? i niby dlatego relacje pomiedzy Widzewem i Sparta miałyby się zakończyć?
W&R stworzyli na tym meczu trzecią koalicję przeganiając obie ekipy, wyganiając policję i zdobywając miasto, podpalając je i gwałcąc wszystkie kobiety.
Zamknijcie rejestrację !

iparts.pl
alepompazzyda

Post autor: alepompazzyda » 16.12.2015, 12:36

liczył bym na prawdziwe komentarze

S.J.

Post autor: S.J. » 16.12.2015, 14:57

Nie wiedziałem gdzie wrzucić .Wczoraj przypadkiem włączyłem CANAL+ i leciała końcówka filmu "Ustawieni" opowiadającego o Rosyjskich kibolach Chuliganach .Oglądałem może ostatnie 15 minut i już po tym można stwierdzić,że film zajebisty .Powstał w 2013 roku ,ale nic nie było o nim słychać do tej pory.Następne emisje w niedzielę i w następny czwartek .Zresztą oceńcie sami recenzję :

"Reżyser i scenarzyści poprosili o pomoc przedstawicieli rosyjskiego światka kibiców, by zaprezentować go jak najbardziej prawdziwie."

[link]

19sebus48

Post autor: 19sebus48 » 16.12.2015, 15:40

nie jest to film podobny do Okolofutbola?
...
...
czekaj ...
...
...
to jest Okolofutbola
Film zajebisty , widziałem go już chyba z 15 razy , ale widać że do A zigu zigu za jeszcze nie dotarł :D

Druga Strona Medalu

Post autor: Druga Strona Medalu » 16.12.2015, 16:05

S.J. pisze:Nie wiedziałem gdzie wrzucić .Wczoraj przypadkiem włączyłem CANAL+ i leciała końcówka filmu "Ustawieni" opowiadającego o Rosyjskich kibolach Chuliganach .Oglądałem może ostatnie 15 minut i już po tym można stwierdzić,że film zajebisty .Powstał w 2013 roku ,ale nic nie było o nim słychać do tej pory.Następne emisje w niedzielę i w następny czwartek .Zresztą oceńcie sami recenzję :

"Reżyser i scenarzyści poprosili o pomoc przedstawicieli rosyjskiego światka kibiców, by zaprezentować go jak najbardziej prawdziwie."

[link]
Tu masz cały film z lektorem
[link]
[link]
Bez zbędnego pierdolenia..

sHy!

Post autor: sHy! » 16.12.2015, 19:00

z filmów można polecić jeszcze film na faktach o Cass'ie Pennant'cie. Liderze IFC, West Hamu.
[link]#

Teraz jest swego rodzaju celebrytom, wydał kilka książek. Zaś swego czasu był z nim wywiad w polskiej Frondzie :)

daniKSC

Post autor: daniKSC » 16.12.2015, 19:17

dajcie takie mniej znane filmy do ściągnięcia

KaczyP

Post autor: KaczyP » 16.12.2015, 21:18

alepompazzyda pisze:rozumiem że po Stronie Sparty był Widzew, a Slovana Ruch? i niby dlatego relacje pomiedzy Widzewem i Sparta miałyby się zakończyć?
Widzew był po stronie Ruchu.

alepompazzyda

Post autor: alepompazzyda » 16.12.2015, 22:14

CZyli relację są średnie między kibicami Sparty a Widzewa

asdasd

Post autor: asdasd » 17.12.2015, 00:00

ku*** co za łeb.
Dostałeś info, że są prywatne kontakty i czego jeszcze oczekujesz?
Zamknijcie rejestrację !

nowonarodzony

Post autor: nowonarodzony » 17.12.2015, 09:19

KaczyP pisze:
Widzew był po stronie Ruchu.
Sugerujesz że Widzew siedział ze Slovanem i Ruchem? Bo nie wiadomo o co ci do konca chodzi

FG_

Post autor: FG_ » 17.12.2015, 12:36

a czemu mial siedziec ze Sparta tęgi łbie?

remikalwi

Post autor: remikalwi » 17.12.2015, 13:20

Co was tak trapi ta Sparta? Gowno znaczyli, gowno znacza i gowno beda znaczyc, przynajmniej w polskim pojeciu. Wczoraj mocno antypolscy i smiejacy sie z polskiego stylu, dzisiaj ostro trenujacy i szukajacy friendow w Polsce. Ucieczka przed Slaskiem dala im chyba wiele do myslenia. Polak ciagle gorszy czlowiek, ale fajnie miec ziomkow wsrod Polakow. Taki trend.
btw. Mialem sporo do czynienia z Czechami i ogolnie uwazam ich za narod nad wyraz sliski i choragiewkowaty. Szczegolnie wkurwiajace sa pepiki z Pragi, ktore wyzej sraja niz dupe maja. Jednostrzalowcy, ktorzy jak nie idzie po ich mysli potrafia strzelic z ucha i wskazac paluszkiem na gestapo.

Bolo85

Post autor: Bolo85 » 17.12.2015, 22:50

remikalwi pisze:Co was tak trapi ta Sparta? Gowno znaczyli, gowno znacza i gowno beda znaczyc, przynajmniej w polskim pojeciu. Wczoraj mocno antypolscy i smiejacy sie z polskiego stylu, dzisiaj ostro trenujacy i szukajacy friendow w Polsce. Ucieczka przed Slaskiem dala im chyba wiele do myslenia. Polak ciagle gorszy czlowiek, ale fajnie miec ziomkow wsrod Polakow. Taki trend.
btw. Mialem sporo do czynienia z Czechami i ogolnie uwazam ich za narod nad wyraz sliski i choragiewkowaty. Szczegolnie wkurwiajace sa pepiki z Pragi, ktore wyzej sraja niz dupe maja. Jednostrzalowcy, ktorzy jak nie idzie po ich mysli potrafia strzelic z ucha i wskazac paluszkiem na gestapo.
no i do tego sporo tam brudasów, jakichs rumunów czy c*** wie czego, którzy normalnie bujaja sie z kibicami, to już wole Slowaków pod tym względem

O i tak

Post autor: O i tak » 18.12.2015, 19:35

Czy dobrze zrozumiałem? Hutnik utrzymuje kontakty ze żmudzinami z Żalgirisu?

LW.DZ

Post autor: LW.DZ » 18.12.2015, 20:26

I z warmiakami z Mazur tez :D
CWKS - Centralne Wojskowe Kurwisko Sportowe

Doktor P(r)awica

Post autor: Doktor P(r)awica » 18.12.2015, 20:46

Powiem tak, w mojej ocenie Sparta jest c*** ekipą. Jest to nędzna imitacja polskiego stylu, więc w zadnym wypadku ich nie szanuje, bo niby na jakiej zasadzie. Na dodatek na meczu w Czechach gdy grała Reprezentacja to typy z dziarami Sparty stali na ochronie i sie pruli itp. Nie będę sie zagłębiać tutaj w szczegóły dotyczące tej ekipy bo to nie miejsce na to. W mojej ocenie, a mam do tego podstawy jest to typowa ekipa pozerów, do zdjęcia, filmiku itd. Chcą robić z siebie mega przekozacką prawilną bande, a wystarczy trafić na profil kogoś z PB i zobaczyć jakie dojebane zdj wrzucają. Udając zę walą kolege w dupe i inne takie.
Dla mnie ekipa pozerów, nędzna kopia polskiego stylu, która na siłe szuka sobie kolegów z Polski.

Misiek88

Post autor: Misiek88 » 19.12.2015, 12:23

Doktor P(r)awica pisze:Powiem tak, w mojej ocenie Sparta jest c*** ekipą. Jest to nędzna imitacja polskiego stylu, więc w zadnym wypadku ich nie szanuje, bo niby na jakiej zasadzie. Na dodatek na meczu w Czechach gdy grała Reprezentacja to typy z dziarami Sparty stali na ochronie i sie pruli itp. Nie będę sie zagłębiać tutaj w szczegóły dotyczące tej ekipy bo to nie miejsce na to. W mojej ocenie, a mam do tego podstawy jest to typowa ekipa pozerów, do zdjęcia, filmiku itd. Chcą robić z siebie mega przekozacką prawilną bande, a wystarczy trafić na profil kogoś z PB i zobaczyć jakie dojebane zdj wrzucają. Udając zę walą kolege w dupe i inne takie.
Dla mnie ekipa pozerów, nędzna kopia polskiego stylu, która na siłe szuka sobie kolegów z Polski.
Dokładnie. Dodałbym jeszcze do tego fakt, że Sparta wyzywała Banik od' polskich k****" za kontakty z GieKSą.

Kosi18

Post autor: Kosi18 » 23.12.2015, 21:13

Opisze ktoś dokładniej o co chodziło?
https://www.youtube.com/watch?v=rkl7RvAoFL0
Exterior pisze:Panowie sory bez zadnej napinki, ale ten zespol GKS Jastrzębie to z jakiego jest miasta.

SinNombre

Post autor: SinNombre » 23.12.2015, 23:10

Kosi18 pisze:Opisze ktoś dokładniej o co chodziło?
https://www.youtube.com/watch?v=rkl7RvAoFL0
Dla tych co nie czytają opisów i pokłócili się z translatorem...
"Bad Boys and Torcida zjednoczeni przeciwko przywódcom HNS i Zdravko Mamić."
http://www.stadionowioprawcy.net/news/8 ... 2013_.html

OCK-AZ

Post autor: OCK-AZ » 27.12.2015, 11:07

modest

Post autor: modest » 27.12.2015, 11:15

prawda to, że już całkowice upadł pomysł wydania filmu "niebieskie chachary"?

InteligentnyIdiota

Post autor: InteligentnyIdiota » 27.12.2015, 15:57

modest pisze:prawda to, że już całkowice upadł pomysł wydania filmu "niebieskie chachary"?
Za dużo scen z grudniem było do wycięcia i sobie opuścili.
Gdzie można przeczytać relacje z wyjazdu Legii do Neapolu? Niech ktoś poratuje linkiem

Silnoręki

Post autor: Silnoręki » 27.12.2015, 16:07

modest pisze:prawda to, że już całkowice upadł pomysł wydania filmu "niebieskie chachary"?
Były jakieś próby "reanimacji" budżetu filmu przez kibiców Ruchu by film jednak wydać, poprzez aukcje, sprzedaż gadżetów etc. jednak nic po tym się nie wydarzyło. W sumie się nie dziwię iż pomysł padł - film był już praktycznie na wykończeniu, a tu połowa materiału do usunięcia z powodu konfidentów, domyślam się że zespół reżyserski stracił zapał do tego, ale niech się wypowie ktoś z Niebieskich. Szkoda produkcji, sam z niecierpliwością czekałem na premierę.
KATOWICE

osfp_

Post autor: osfp_ » 27.12.2015, 16:18

remikalwi pisze:Co was tak trapi ta Sparta? Gowno znaczyli, gowno znacza i gowno beda znaczyc, przynajmniej w polskim pojeciu. Wczoraj mocno antypolscy i smiejacy sie z polskiego stylu, dzisiaj ostro trenujacy i szukajacy friendow w Polsce. Ucieczka przed Slaskiem dala im chyba wiele do myslenia. Polak ciagle gorszy czlowiek, ale fajnie miec ziomkow wsrod Polakow. Taki trend.
Czyli mentalnosc taka sama jak u slowakow

FG_

Post autor: FG_ » 27.12.2015, 16:19

Silnoręki pisze:
Były jakieś próby "reanimacji" budżetu filmu przez kibiców Ruchu by film jednak wydać, poprzez aukcje, sprzedaż gadżetów etc. jednak nic po tym się nie wydarzyło. W sumie się nie dziwię iż pomysł padł - film był już praktycznie na wykończeniu, a tu połowa materiału do usunięcia z powodu konfidentów, domyślam się że zespół reżyserski stracił zapał do tego, ale niech się wypowie ktoś z Niebieskich. Szkoda produkcji, sam z niecierpliwością czekałem na premierę.
zespól reżyserski nie stracił zapału. mimo wszystko film nigdy nie ujrzy światła dziennego, z wiadomych względów. policja niestety również maczała w tym palce

obiektywnyFAN

Post autor: obiektywnyFAN » 27.12.2015, 18:40

Mam pytanie o Zakopane, jest jakiś stały fan club ? i czy była kiedyś jakaś flaga tego miasteczka ?

rozpierdol

Post autor: rozpierdol » 27.12.2015, 18:50

W Zakopcu są FC Ruchu, Wisły oraz Cracovii. Co do Ruchu to flagi nigdy nie było, a czy w Krakowie kiedykolwiek wisiała jakaś fana Zakopane to nie wiem ale chyba też nie.
1910

tatalobuzow

Post autor: tatalobuzow » 27.12.2015, 19:56

[link]

InteligentnyIdiota

Post autor: InteligentnyIdiota » 27.12.2015, 19:58

rozpierdol pisze:W Zakopcu są FC Ruchu, Wisły oraz Cracovii. Co do Ruchu to flagi nigdy nie było, a czy w Krakowie kiedykolwiek wisiała jakaś fana Zakopane to nie wiem ale chyba też nie.
Wisły ani Cracovii nigdy tam nie widziałem. Ruch widoczny na mieście i na ścianach

Ukochane Miasto

Post autor: Ukochane Miasto » 27.12.2015, 23:50

InteligentnyIdiota pisze:
rozpierdol pisze:W Zakopcu są FC Ruchu, Wisły oraz Cracovii. Co do Ruchu to flagi nigdy nie było, a czy w Krakowie kiedykolwiek wisiała jakaś fana Zakopane to nie wiem ale chyba też nie.
Wisły ani Cracovii nigdy tam nie widziałem. Ruch widoczny na mieście i na ścianach
jaki tam jest podział ,jeśli chodzi o siłę to nie wiem ale co do Cracovii to Ci powiem że są bo ładnych parę lat temu jak to na wakacjach bywa zdarzyło mi się poznać paru gości w dyskotece na Krupówkach , no i skończyło się to jakąś małą wódką i wymianą poglądów.
Ale jako ciekawostkę powiem że spotkałem również kibiców Pasów w Małym Cichym i byli to miejscowi.

InteligentnyIdiota

Post autor: InteligentnyIdiota » 28.12.2015, 02:51

Możliwe, że tak było kiedyś. Pracowałem przez rok w Zakopanem, nadal tam jezdzejeżdżę czasem i nie widziałem ani nie poznałem nikogo z w. W ekip. Sporo młodych jeździ na PodhaleNT.

Sławol79

Post autor: Sławol79 » 28.12.2015, 04:45

Nie wiem czy jeszcze istnieją ale był FC Zakopane Arki Gdynia z flaga.
http://www.arkowcy.pl/gallery/181/arka- ... .html#main

nowonarodzony

Post autor: nowonarodzony » 28.12.2015, 23:45

FG_ pisze:
Silnoręki pisze:
zespól reżyserski nie stracił zapału. mimo wszystko film nigdy nie ujrzy światła dziennego, z wiadomych względów. policja niestety również maczała w tym palce
szkoda mimo wszystko bo te zwiastuny były zajebiste, mogli chociaz jakies wyrywki udostepnić bo pewnie duzo materiałów zostało

GtWładzię

Post autor: GtWładzię » 29.12.2015, 16:28

info z TMK pisze:To prawda, ze w tym roku doszlo do rozmowy Wisly z LKS-em 50x50 czy farmazon? Jesli tak to kiedy i jaki wynik byl tych rozmow?
doszliśmy do absurdu. na rosyjskiej kibiconetowni robią jak my kiedyś rankingi. na drugim miejscu znalazło się spotkanie...

tak, tak Wisły z ŁKS.

z drugiej strony to może i lepiej jak jest taki system luster gdzie nie wiadomo co jest plotką a co nie, bo odsiewa tych zaangażowanych jedynie internetowo ;)

Ultra1312Style

Post autor: Ultra1312Style » 29.12.2015, 17:13

Może nie do końca temat ten idealnie nadaje się do tego miejsca, ale w pewnym stopniu meczy mnie to już od dawna.
Jakie jest Wasze zdanie na temat kibicowskiego zakrętu? Co zrobić, kiedy klubowi grozi widmo 4 ligi, a nagle pojawia się bogaty inwestor i oferuje wykupienie licencji oraz pozostanie w najwyższej klasie rozgrywkowej?
W pewnym sensie swoje zdanie wyraziłem w tym felietonie: [link]
Jestem ciekaw Waszych opinii w tym temacie.
Obrazek
www.sektorkiboli.pl - Strona z Kibicowską Publicystyką

PanTuNieStał

Post autor: PanTuNieStał » 02.01.2016, 16:51

My (Widzew) też raczej nie mamy takiego dylematu, natomiast najbardziej znamiennym przykładem takiej sytuacji na dzisiejsze czasy jest chyba Lech im to raczej nie przeszkadza.
"Dokladnie tak jest. Nawet widzewiak z Łodzi to jest j***** wieśniak a Łksiak z Poddebic będzie rodowity wynika to po prostu z przydomku. ŁKS- rodowici, Widzew- wieśniaki." :lol: :lol:

Super_Mario

Post autor: Super_Mario » 02.01.2016, 16:55

PanTuNieStał pisze:My (Widzew) też raczej nie mamy takiego dylematu, natomiast najbardziej znamiennym przykładem takiej sytuacji na dzisiejsze czasy jest chyba Lech im to raczej nie przeszkadza.
Z Lechem jednak inna historia, bo przecież im upadek nie groził. No chyba ze czegos nie wiem

Super_Mario

Post autor: Super_Mario » 02.01.2016, 17:12

Ciekawe zestawienie, w 1 lidze ktoś takie coś moze robił?

MagisterPL

Post autor: MagisterPL » 02.01.2016, 17:52

Wisła to już chyba trzecia runda z rzędu bez odpalonej pirotechniki na stadionie, ale widzę dla nich światełko w tunelu, mianowicie po zmianie władzy w Polsce i zaprzysiężeniu nowej ekipy 16.11 jakoś kary za piro spadły do 2 tys., wojewodowie przestali zamykać sektory za odpalone piro , a więc na wiosnę może się odważą odpalić coś bo tak nie wypada takiej ekipie być w towarzystwie Podbeskidzia czy Termaliki

ODPOWIEDZ