Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
Łódzki Klub Sportowy
Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
RTS ksero Widzew. Norma.
-
kubuś puchatek
No i teraz detektywi co było wcześniej, jajko czy kura ?kubuś puchatek pisze:
-
KlubemŁodziJestRTS
giant pisze:Kserokopiarki spod Łodzi przerobiły "Bóg wybacza Cracovia nigdy" po swojemu.
Koniec Świata :D

Partizana to jaka grupe zaprosiliscie? Bo tam ku*** chaos to maja totalny miedzy soba.O dymaniu ziomkow i wspolpraca z psami bylo glosno w kibiolskim swiecie.O samej Serbi juz nie wspominajac.Nadał maja konflikt i wewnetrzny podzial czy juz sie dogadali? Nie przypierdalam sie tylko pytam z ciekawosci.
-
LodzkiStyl
Konflikt na Partizanie został zażegnany kilka miesięcy temu. Z Partizana pojawiła się skromna delegacja, w której skład wchodzili członkowie dwóch grup kibicowskich na Partizaniecobytu pisze:Partizana to jaka grupe zaprosiliscie? Bo tam ku*** chaos to maja totalny miedzy soba.O dymaniu ziomkow i wspolpraca z psami bylo glosno w kibiolskim swiecie.O samej Serbi juz nie wspominajac.Nadał maja konflikt i wewnetrzny podzial czy juz sie dogadali? Nie przypierdalam sie tylko pytam z ciekawosci.
Ok.Dzieki.
-
KlubemŁodziJestRTS
No Lech uznał to za porażkę wtedy ale napisali,że byli ekipą wyjazdową a nie bandą.
Jak cobytu się wypowiada w temacie to od razu zapanował spokój.Można?Można.także apel do wiadomo kogo by trzymał się z daleka od tego tematu.
Jak cobytu się wypowiada w temacie to od razu zapanował spokój.Można?Można.także apel do wiadomo kogo by trzymał się z daleka od tego tematu.
Zgoda masz racje.Mi jednak nie chodzilo a akcje jak z Twojego przykładu.Tu niepotrzeba bandy zeby obnazyc czyjąś słabość.Chodzi o to ze jak nie czuje sie na siłach to siedze na d**** i sie nie wychylam a nie pajacuje na peronie czy przy drodze.Są różne F.C wiadomo.Typowo nastawione na walkę i typowo piknikowe.Są sklady mieszane itd. Dlatego dla równowagi podałem wasze FC gdzie sie trenuje etc.Wszedzie znajda sie pajace.W kazdej ekipie.Nie uchroni sie od tego zadna ekipa.To tak jak z konfidentami.Nie ma na to za c**** rady.
-
pijany powietrzem
Do tego "wady" derbowych rywali dostrzega się najlepiej, no i ma się kolejny powód by pożalić się na kibice.net, nie podając żadnych konkretnych sytuacji
PanTuNieStał Dlatego w moim poscie jest wyraznie ze problem napinatorsko-peronowy dotyczy innych klubow a nie tylko Widzewa.Nie napisałem ze jestescie w tej dziedzinie liderem.
pijany powierzem jezeli Twoje słowa były kierowane do mnie to prosze przesledz moje posty a zobaczysz ze nie mam problemy zeby wytknac "wady" rywalowi derbowemu ale tez własnej ekipie.Jezeli sugerujesz że się tu zale to faktycznie jestes pijany i napewno nie od powietrza.Pozdrawiam.
pijany powierzem jezeli Twoje słowa były kierowane do mnie to prosze przesledz moje posty a zobaczysz ze nie mam problemy zeby wytknac "wady" rywalowi derbowemu ale tez własnej ekipie.Jezeli sugerujesz że się tu zale to faktycznie jestes pijany i napewno nie od powietrza.Pozdrawiam.
Na daty powstania mam wydziabane, a ze względu na sympatię będę nieobiektywny. W warszawskim temacie Foxx coś takiego napisał, że jak jakaś grupa ludzi tworzyła jakieś kluby, które nie przetrwały, czy zawieszały działalność a po latach wznawiały działalność niejednokrotnie pod inną nazwą, tradycją nawiązywały do daty pierwszego tworzonego klubu. Że taki niby panował klimat. Czy tak czasem nie było na Widzewie, że w 1910 roku powstał TMRF, który przestał działać/zawiesił działalność by po latach w 1922 roku wznowić działalność jako Widzew, ale tradycją odnosząc się do 1910? Bo tworzyli to ci sami ludzie? Z drugiej strony też co chwila czytam tu o 1908/1909. Nie wiem jak było, ale czy to wszystko nie brzmi najlogiczniej i najlepiej przejść nad tym do porządku dziennego? No chyba, że komuś ten burdel tu na rękę.
-
KlubemŁodziJestRTS
To wstaw jeszcze filmiki z lat 70tych i na tej podstawie wyciągaj wnioski hehe.Jakbyś nie zauważył to mamy rok 2015 i Widzew nie dość że ma w c*** FC to jeszcze pół Łodzi.Rządziliście kiedyś tam dawno temu Łodzią ale te czasy już odeszły w zapomnienie,dlatego nie wywlekaj tutaj jaka jest historia kibicowania na Widzewie bo nowa historia jest taka,że w Łódź jest podzielona mniej więcej 50/50.Lubisz wracać do starych czasów,to zrozumiałe ale przejdź już do czasów teraźniejszych.Ene due rabe pisze:Wstawialem tu film z derbow z 1995 gdzie wiekszosc flag to sa fc ,i doskonale wiesz o co chodzi z nazywaniem was wiesniakami , nie chodzi bynajmniej o to skąd są wasze fan cluby, a o historię waszego ruchu kibicowskiego. Jeśli kiedyś większość flag np na takich derbach stanowiły fan cluby to oczywiste jest że taki musiał być przekrój na trybunach...
my się swoich fan clubow nie wstydzimy i widać boli was co się dzieje w Piotrkowie i Aleksandrowie gdzie zostaliscie zmarginalizowani w przeciągu kilku lat.
Apelowaliśmy już do ciebie żebyś nie wchodził do tego tematu,bo znowu zacznie się napinka.Ucz się od kolegi po szalu jak się powinno prowadzić dyskusję.Nie wiem ile masz lat ale jest takie powiedzenie;czego Jaś się nie nauczy tego Jan nie będzie umiał.
-
ImperatorMistrz
Mnie zawsze śmieszy argument, że komuna tak pomogła Widzewowi. Tylko pytanie kto zbudował dla Łksu nowoczesny jak na na tamte warunki stadion gdzie mogły pomieścić się wszystkie sekcje. Mieliście jakiegoś sponsora z zachodu? Wyniki sportowe nie poszły w parze ale tak to bywa i na to zbiera się wiele czyników. Faktem jest, że podjebali wam Deyne, może on by wpłynął na wyniki sportowe i popularność jaką z czasem zyskał Widzew. Co do zbudowania drużyny Widzewa radzę się zapoznać z się z historią Ludwika Sobolewskiego. Komuna Widzewa nie wspierała, ale oczywiście jak ktoś ma jakieś informacje chętnie wysłucham.
-
KlubemŁodziJestRTS
Zgadza się.Łksiakom i tym Widzewiakom którzy jeszcze nie czytali polecam książkę 'Wielki Widzew'.dokładnie opisana historia RTSu i to jakim wspaniałym człowiekiem był Ludwik Sobolewski.Biznesmen z wielką klasą mający głowę na karku.ImperatorMistrz pisze:Co do zbudowania drużyny Widzewa radzę się zapoznać z się z historią Ludwika Sobolewskiego. Komuna Widzewa nie wspierała
Nastepnym razem to zastanow sie co piszesz bo tu nikt nigdy nie napisał ze Was nie ma w Łodzí.To raz.Dwa to w takich sytuacjach jak ta z piłkarzami recznymi to sie maksymalnie liscie sprzedaje i zabiera koszulkę.
Nie popieram ani nie jestem zwolennikiem tego typu sytuacji, ale na co Ci kolesie liczyli paradując w ciuszkach rywala z zza miedzy?
Pisałem w innym temacie ze nam i wam trafiaja krzywe akcje.Niestety ale taka jest prawda.Tamat rzeka fakt.
Nie wiem na co liczyli ale nie sadze ze byli w stanie podniesc rekawice czy nawet coś sapnać.Dlate.o uwazam ze wymiar kary byl mocno przesdzony.
Nie wiem na co liczyli ale nie sadze ze byli w stanie podniesc rekawice czy nawet coś sapnać.Dlate.o uwazam ze wymiar kary byl mocno przesdzony.
-
NoMatterWhat
Propaganda ŁKSu zadziałała.
Chłopaczki uwierzyli w internetową "moc", a rzeczywistość okazała się być zgoła odmienna.
Poza tym, co prawda sami sobie winni, to z drugiej strony, gdzie byli trenerzy- opiekunowie, którzy nie zareagowali gdy zakładali te szmaty? Bo przecież nie dało się nie zauważyć, że niedaleko rozgrywa się turniej Dumy Łodzi.
Chłopaczki uwierzyli w internetową "moc", a rzeczywistość okazała się być zgoła odmienna.
Poza tym, co prawda sami sobie winni, to z drugiej strony, gdzie byli trenerzy- opiekunowie, którzy nie zareagowali gdy zakładali te szmaty? Bo przecież nie dało się nie zauważyć, że niedaleko rozgrywa się turniej Dumy Łodzi.
-
KlubemŁodziJestRTS
No to podaj konkretne przykłady,żeby potwierdzić to co pisałeś o naszym wyjebanym mniemaniu o sobie.
-
KlubemŁodziJestRTS
dalej czytaj te rewelacje pismaków.szkoda że pismak nie pisał że na OIOMie są i walczą o życie.MW10 pisze:Atakują bandą 16 letnich piłkarzy i piszą że to wina ŁKS haha no kabaret ku***
-
NoMatterWhat
Forever czy tam ene due, gdybac to sobie można.. w tym tez jestescie dobrzy, bo "gdyby byla pierwsza banda, bo tam nie bylo naszej ekpiy ale gdyby byla" itd itd. Pewnie cale Chojny by przeszli niezauwazeni i nietknieci gdyby wlasnie nie ten turniej.
Sam siebie przeczytales przed wyslaniem posta?
To malolaty sie odwazyly pokazac w barwach, a eikpy nie bylo?
A tak, przygotowania do wigilii, gdzie Lech znowu przyjedzie "posuwac wasze panny", notabene, wasza oprawa przeciwko wam sie obrocila
Sam siebie przeczytales przed wyslaniem posta?
To malolaty sie odwazyly pokazac w barwach, a eikpy nie bylo?
A tak, przygotowania do wigilii, gdzie Lech znowu przyjedzie "posuwac wasze panny", notabene, wasza oprawa przeciwko wam sie obrocila
-
Ene due rabe
HeheNoMatterWhat pisze:Propaganda ŁKSu zadziałała.
Rzeczywistość jest taka że w Piotrkowie który 10 lat temu był kojarzony praktycznie tylko z Wami, teraz 15 i 16 latkowie wybierają ŁKS , więc jak to jest z ta propaganda , moze powiesz ze oni tez sie poprzerzucali , w wieki 10 lat hahahah??
Prędzej właśnie to skąd byli i wasz żal z tym związany zdecydował że oberwalo im się mocniej.
Uwierz mi że na chksie widać czyj to jest teren, a mowie ci to bo widzę że sam tam nigdy nie byles.... I napewno młodzi piłkarze nie myśleli że rządzi tam ŁKS , pech chciał że mieliscie turniej bo gdyby nie to , przeszloby bez echa
Ale spokojnie , co nie zabije to wzmocni a tą sytuację odbiją sobie pewnie i tak na was ....
hehe a jak oni sobie nie odbija to napewno ty to zrobisz tutaj na forum...Ene due rabe pisze:HeheNoMatterWhat pisze:Propaganda ŁKSu zadziałała.
Rzeczywistość jest taka że w Piotrkowie który 10 lat temu był kojarzony praktycznie tylko z Wami, teraz 15 i 16 latkowie wybierają ŁKS , więc jak to jest z ta propaganda , moze powiesz ze oni tez sie poprzerzucali , w wieki 10 lat hahahah??
Prędzej właśnie to skąd byli i wasz żal z tym związany zdecydował że oberwalo im się mocniej.
Uwierz mi że na chksie widać czyj to jest teren, a mowie ci to bo widzę że sam tam nigdy nie byles.... I napewno młodzi piłkarze nie myśleli że rządzi tam ŁKS , pech chciał że mieliscie turniej bo gdyby nie to , przeszloby bez echa
Ale spokojnie , co nie zabije to wzmocni a tą sytuację odbiją sobie pewnie i tak na was ....
Kabaretem to jesteś ty :) do tej pory nie potrafisz odpowiedzieć na pytanie ile to razy łks proponował nam walkę? :)MW10 pisze:Atakują bandą 16 letnich piłkarzy i piszą że to wina ŁKS haha no kabaret ku***
Założę się, że w odwrotnej sytuacji byłoby podobnie. Barwy wroga działają na wielu jak płachta na byka, i pojawienie się w nich przy okazji takiego turnieju musiało się tak skończyć. A co zrobił Łks w odwecie, kto się pochwali? :)
Jestem bardzo ciekaw jaka byłaby Wasza reakcja gdyby sytuacja była odwrotna.Na pewno nikt nie miałby żadnych wątpliwości... Mam nadzieję że chłopaki mają dobrze poukładane w głowach i nie wskażą nikogo palcem.Bo taki trener czy rodzic to się napewno nie zawacha.Wziely sie za to gazety to wezma sie i psy zeby blysnac.Tak jak pisalem wczesnie.Po lisciu na twarz i po temacie.
W latach 60 nie było 1 Widzewiaka w mieście Łodzi a nagle w latach siedemdziesiątych zrobiło sie ich tak wielu.Czyli tym tokiem rozumowania jesteście bandą przerzutów?Czyli ruch kibicowski powstał na Widzewie z przerzutów czy jak?Czy to byli od 60 lat ukryci fani mitycznego TMRFu?[/quote]Cees pisze:Udajesz wielce mądrego to powiedz ile lat liczy ten wasz FC z Piotrkowa i od ilu lat tak naprawde działa? Wielu ludzi nie bedacych zwiazani z żadną z łodzkich ekip wiedzą jaka jest geneza waszego FC Piotrków a ty tu za chwile ogłosisz ze Piotrków od zawsze był biały tylko to nasza propaganda na kibice net wszystko zaciemniła.
Porównujesz kibicowanie z lat 60-70 do czasów wspólczesnych? Robisz sobie żarty czy piszesz na serio? Wycieczki pracownicze, rozgrywanie spotkań na tym samym obiekcie, ogólny folklor porównujesz do często cięzkich walk o wpływy na danym terenie? Tak jak pisalem nie rób sobie żartów, przedstaw wiadomą ogólnie sytuacje z waszym FC z Piotrkowa to popiszemy na poważnie....
mms Ty serio piszesz? Ty wiesz i ja ze takie czekania to w Łodzi juz dawno norma.Widzew i ŁKS tak robi od x czasu.Czy to sie komus podoba czy nie.
CHŁOPAKI Z ŁKSu PRZESTAŃCIE TU PISAĆ !!! ZASTANÓWCIE SIĘ Z KIM DYSKUTUJECIE !!! CZY WARTO ???
Pytanie jest takie czy w ogóle jeszcze jakieś reguły obowiązują?
Jestem w 100% przekonany ze jesli taka sytuacja miałaby miejsce na terenach ŁKS-u, pewnie odbyło by sie to w ten sposób:
"Koledzy z Widzewa, czy raczylibyscie bezzwłocznie oddac nam wasze koszulki i bylibyscie uprzejmi oddalic sie z naszych terenów? W innym wypadku bedziemy zmuszeni udzielic wam upomnienia lub nagany włącznie".
Do tego cytowanie i powoływanie sie na relacje z GW, Onetu czy innego DŁ. Brawo. Kompetentne i opiniotwórcze periodyki piszace nt kibiców.
"Koledzy z Widzewa, czy raczylibyscie bezzwłocznie oddac nam wasze koszulki i bylibyscie uprzejmi oddalic sie z naszych terenów? W innym wypadku bedziemy zmuszeni udzielic wam upomnienia lub nagany włącznie".
Do tego cytowanie i powoływanie sie na relacje z GW, Onetu czy innego DŁ. Brawo. Kompetentne i opiniotwórcze periodyki piszace nt kibiców.
-
szwadron97
zydki pokazaly ze sa jedna z najlepszych ekip h w pl bijac pilkarzy hahaah
-
Santa Marta
szwadron- a Sypniewski to kręglarzem był ?! że w pierwszym szeregu biegał :)
I co to ma do tematu rozjebusie?
-
Ene due rabe
Nie pisalem konkretnie o tej sytuacji ale o sytuacji w mieście , przeczytaj sobie raz jeszcze co napisałem , później znowu - to może dotrze o co chodzi....
-
KlubemŁodziJestRTS
a jak już to tak wywlekacie ten Piotrkow to ciekawe ilu z nich jeszcze kilka lat temu w barwach Widzewa chodziło a teraz za Łksem,bo chyba nie zaprzeczycie że kilku małolatów od was nie od zawsze było za Łksem,przerzutów by się tam trochę w tym FCP znalazło.
Nie robię z nas świętych, ale ostry sprzęt to wy wprowadziliście w Łodzi.
I nie mieszaj mnie w swoje fantazje pedalskie :)
I nie mieszaj mnie w swoje fantazje pedalskie :)
-
forever1908young
Ja tylko dodam jedną małą myśl.Zawsze bywało tak że jak zaczęliście za bardzo szaleć kończyło się to dla was marnie...A historia lubi się powtarzać.Oby tym razem obyło się bez ofiar.
Jak chcesz mi coś zarzucać, to się najpierw doinformuj. Najlepiej u koleżanek z limanki i śródmieścia, oni na temat sprzętu mogą dużo powiedzieć. Jeszcze przed całą akcją z rudzikową. Tyle
"..na 70 postów, ponad połowa jest o nas" i piszę to rabin co na 20 postów 20 o Widzewie,100% skuteczność:)Czy pod tym nickiem czy pod innymi.