Województwo Dolnośląskie - kibicowsko
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
Czytelnik1979
Re: Województwo Dolnośląskie - kibicowsko
Zgadza się, macie rację ale według fanów z Lubina ich WIELKIE ZAGŁĘBIE na każdej płaszczyźnie i pod każdym względem jest lepsze od Śląska (zerknijcie w posty archiwalne) i aż jestem ciekaw dzisiejszej liczby Zagłębia w Białymstoku. 15 % liczby Śląska w Bielsku to jest maksimum (nie wliczając w to zgód). Zaraz będzie lament że Białystok jest na drugim końcu Polski więc ok: Zagłębie w tygodniu w 1/32 PP w Górze koło Tychów było w ponad... 40 osób co nawet nie stanowi 10 % ilości Śląska w Bielsku no ale... Wielkie Zagłębie jest najlepsze przecież-nieprawdaż kibice z Lubina?
No to masz odpowiedź. Zagłębia może jakieś 10 osób w Białymstoku.Czytelnik1979 pisze:Zgadza się, macie rację ale według fanów z Lubina ich WIELKIE ZAGŁĘBIE na każdej płaszczyźnie i pod każdym względem jest lepsze od Śląska (zerknijcie w posty archiwalne) i aż jestem ciekaw dzisiejszej liczby Zagłębia w Białymstoku. 15 % liczby Śląska w Bielsku to jest maksimum (nie wliczając w to zgód). Zaraz będzie lament że Białystok jest na drugim końcu Polski więc ok: Zagłębie w tygodniu w 1/32 PP w Górze koło Tychów było w ponad... 40 osób co nawet nie stanowi 10 % ilości Śląska w Bielsku no ale... Wielkie Zagłębie jest najlepsze przecież-nieprawdaż kibice z Lubina?
-
Czytelnik1979
Imponująca liczba...
Ktoś tam Pisał o oprawie za 500zł.Lepsze odpalone świecidełka za 500zł niż jakieś wrocławskie lasery.Bez odbioru.
O ile pamiętam użytkownik bradpitt nie jest ze Śląska.
Po drugie możesz pisać,że kilometrowo mieliście gorzej bo to prawda,ale prawdą jest również,że ZL od jakiegoś czas tragicznie jeździ na mecze PP,gdzie wiele innych ekip jeździ na te mecze dobrymi składami w niezłych liczbach.
Po drugie możesz pisać,że kilometrowo mieliście gorzej bo to prawda,ale prawdą jest również,że ZL od jakiegoś czas tragicznie jeździ na mecze PP,gdzie wiele innych ekip jeździ na te mecze dobrymi składami w niezłych liczbach.
-
Druga Strona Medalu
Tak był za czasów zgody.Bunio pisze: Pytanko czy ten was liczny wyjazd z Lubina do Poznania był za czasów zgody/układu?
-
rododendron3000
Czy ja wiem czy kryzys? Na PP nigdy nie jeździliśmy jakoś szczególnie dobrze, potwierdza to ten sezon jak i poprzednie i nie ma co mówić, że jest inaczej. Z drugiej strony jak widzę wpisy łbów, że 250 osób w lidze na jednym z dalszych wyjazdów w Polsce(Białystok) i +-300 osób w Warszawie(w dodatku w piątek, jakby nie patrzeć dzień powszedni) to słabe liczby to nóż się w kieszeni otwiera. Śląsk jeździ dużo lepiej od nas i nikt tego nie neguje, ale trzeba pamiętać, że nie mamy i nie będziemy mieć takiego potencjału ludzkiego jak wrocławianie(wszak jesteśmy tylko wioską za lasem, gdzie nie jeżdżą tramwaje), dlatego też patrzenie na nasze wyjazdy przez pryzmat liczb Śląska jest nie na miejscu.Bunio pisze:Licytacje na liczby są głupie, szczególnie że trafił wam się słabszy wyjazd przed derbami i masa ludzi ma pożywkę.
Co do porównań podobnych odległości to chyba runde temu byliście w Górze koło Tych jeśli dobrze pamietam, to tylko 60-80km różnicy a liczba nie powalała. Kryzys u was widać, trudno.
Pytanko czy ten was liczny wyjazd z Lubina do Poznania był za czasów zgody/układu?
Nie śledziłem liczb super dokładnie, po prostu wydawało mi się, że w 1 lidze mieliście lepsze liczby czy u siebie czy na wyjazdach niż w ekstraklapie.
Myślałem, że macie stałą grupkę 30-40 osób i nie trafiały wam się wyjazdy poniżej tej liczby za bardzo. Nawet wczoraj liczyłem na powiedzmy liczebności na poziomie 20-30 ludzi.
Wg mnie ludzi porównujących liczby wasze i nasze tak po prostu 1do1 to kolejny raz głowa przed derbami boli i to po obu stronach. Inny potencjał miasta, fan clubów i ogólnie rzeczywistość kibicowska.. Swoją drogą, czy ta kiedyś głośna doinwestowana szkółka w Lubinie sprawiła wam jakiegoś wychowanka w pierwszej kadrze z miasta po A. Woźniaku?
Myślałem, że macie stałą grupkę 30-40 osób i nie trafiały wam się wyjazdy poniżej tej liczby za bardzo. Nawet wczoraj liczyłem na powiedzmy liczebności na poziomie 20-30 ludzi.
Wg mnie ludzi porównujących liczby wasze i nasze tak po prostu 1do1 to kolejny raz głowa przed derbami boli i to po obu stronach. Inny potencjał miasta, fan clubów i ogólnie rzeczywistość kibicowska.. Swoją drogą, czy ta kiedyś głośna doinwestowana szkółka w Lubinie sprawiła wam jakiegoś wychowanka w pierwszej kadrze z miasta po A. Woźniaku?
Od początku sezonu jeśli się nie myle zagrało już 8 wychowanków.
-
rododendron3000
Co do frekwencji u siebie to wiadomo, że wzrosła. Więcej ludzi przyjdzie na Lecha niż Dolcan czy Chojniczankę. Co do wyjazdów ligowych to ciężko powiedzieć, byliśmy narazie na dwóch i według kumaczy stąd były to liczby słabe. W PP jeździmy słabo niezależnie czy rok temu w pierwszej lidze czy teraz w ekstraklasie, choć tak jak napisałeś przeważnie zawsze było te 30+ głów, Białystok to wypadek przy pracy.
Co do wychowanków, z tych urodzonych tylko w Lubinie na ten moment jest pięciu. Jeśli weźmiemy pod uwagę tych, którzy przychodzili do klubu z innych miast w juniorskim wieku i przebijali się przez poszczególne szczeble do pierwszej drużyny to razem z tymi z Lubina będzie ich z 11. Brałem pod uwage tylko tych, co zagrali chociaż minute w tym sezonie.
Co do wychowanków, z tych urodzonych tylko w Lubinie na ten moment jest pięciu. Jeśli weźmiemy pod uwagę tych, którzy przychodzili do klubu z innych miast w juniorskim wieku i przebijali się przez poszczególne szczeble do pierwszej drużyny to razem z tymi z Lubina będzie ich z 11. Brałem pod uwage tylko tych, co zagrali chociaż minute w tym sezonie.
No co powiedzieć o tym wyjeździe do Białegostoku, autokary nie były organizowane, środek tygodnia, wyjazd daleki i drogi i zaraz na weekend Lechia. Z drugiej strony czy to nas może usprawiedliwiać to nie wydaje mi się. Z biegiem czasu okażę się jak jeździmy.
-
obiektywnyFAN
oglądaj zdjęcia nie zauważyłem żadnej flagi więc tak sądząc to można powiedzieć, że odpuściliście chyba wyjazdcasualboy pisze:No co powiedzieć o tym wyjeździe do Białegostoku, autokary nie były organizowane, środek tygodnia, wyjazd daleki i drogi i zaraz na weekend Lechia. Z drugiej strony czy to nas może usprawiedliwiać to nie wydaje mi się. Z biegiem czasu okażę się jak jeździmy.
Pytanie do chłopaków z Zagłębia.Zamknęli wam Przodek na mecz z nami?
Póki co nie.
-
Czytelnik1979
Derby blisko, Zagłębie tym meczem żyje już od kilku dni wklejając nowe posty na FB z kolei Śląsk żyje już wyjazdem na Motor do Lublina w następny weekend i we Wrocławiu chyba już nikt nie wie ile jeszcze zakazów wyjazdowych zostało? Tak na marginesie to Komisja Ligi chyba sama się już pogubiła w tym ile kto ma zakazów.
Przed derbami. Punkt widzenia Romana: http://fanatik.ogicom.pl/?p=5458
-
Emigrant_85
Nowy graf Slaska Wroclaw

-
w_harringtonce
Przecież nie od dziś wiadomo, że mecz Śląska z Zagłębiem we Wrocławiu czy Lubinie, w obu przypadkach przyciąga więcej osób na stadion. Zamiast się cieszyć, że doczekaliśmy się derbów w tej naszej co raz smutniejszej lidze, to wszyscy wybrzydzamy. Propagandowe pierdolenie i naginanie rzeczywistości nie ma sensu z żadnej ze stron.
''Uwierz że na Śląsku jest większa frekwencja jak przyjeżdża Legia, Amica Poznań czy Ruch i będzie wiadome że kibice gości wykorzystają wszystkie przyznane bilety niż na Zagłębie które przyjechało ostatnio w liczbie mocno średniej. We Wrocławiu ciśnie nie jest większe jak przyjeżdża "firma" i to podnosi frekwencję a na takie ekipy jak Podbeskidzie, Piast, Bełchatów, Termallica czy Zagłębie właśnie frekwencji wysokiej nie będzie.''
Teraz to chłopie poleciałeś, rozbawiłeś mnie kilku innych odwiedzających ten temat i możliwe, że samego siebie też ;)
Teraz to chłopie poleciałeś, rozbawiłeś mnie kilku innych odwiedzających ten temat i możliwe, że samego siebie też ;)
-
Edekzkrainykredek
Bracia Dolnoślązacy po co te kłótnie ? 30 lat temu kibiców Zagłębia nie było i za 30 lat nie będzie, a reszta z niewielu pozostałych mieszkańców Lubina będzie przyjeżdżała dopingować Śląsk. Więc spokojnie, nie kłóćmy się :D

30 lat temu Zagłębie po raz pierwszy zagrało w ekstraklasie i kibiców miało, wiec żarcik nie wyszedł
-
Edekzkrainykredek
Myślałem że na tym forum każdy rozumie słowo kibic ale widzę że w Lubinie jednak ciężko z tym. To teraz zapodaj jakieś zdjęcia młyna kibców Zagłębia. Najlepiej na wyjeździe :D
Jest i mój ulubiony Edek, maskotka tego tematu. Proszę Was nie karmcie tego trolla, w tygodniu jest spokojniejszy bo pół dnia w gimnazjum spędza, za to na weekendy włącza mu się tryb wrocławskiego napinacza.
najlepiej z flagami z literką "h" ...Edekzkrainykredek pisze:to teraz zapodaj jakieś zdjęcia młyna kibców Zagłębia. Najlepiej na wyjeździe :D
nie kompromituj się
Akurat Miedzianka ma ciśnienie na Zagłębie jak nikt inny, a na zdjęciu są właśnie wpleki Miedzi, więc nie trafione i to mocno.
-
Edekzkrainykredek
Ty się kompromitujesz bo tak się składa że jak się urodziłeś to ja byłem na meczu w Lubinie i waszego młyna nie stwierdzono. No ale rozumiem że nie możesz o tym wiedzieć.Bolo85 pisze:najlepiej z flagami z literką "h" ...Edekzkrainykredek pisze:to teraz zapodaj jakieś zdjęcia młyna kibców Zagłębia. Najlepiej na wyjeździe :D
nie kompromituj się
-
Czytelnik1979
Napinka Wsi Za Lasem rozpoczęta :-)
Jako osoba totalnie z drugiej strony Polski mam pytanie które dla zainteresowanych osób może wydać się błahe, więc w razie czego proszę o usunięcie posta. Widziałem flagę Zagłębia Lubin "FC Świdnica" i moje pytanie jest następujące: jak wygląda sytuacja w tym mieście? Tamtejsza Polonia walczy z Zagłębiem czy panuje neutral? Pytam totalnie bez napinki, bo z tego co się orientuję to oba kluby nie mają zgody ani układu więc proszę o odpowiedz.
Jest neutralnie choćby z powodu nieagresji na linii Zagłębie Lubin-Górnik Wałbrzych a także wspólnego wroga.
-
SwidnickiMKS
Zaglebie nie wychyla sie na miescie ze swoimi barwami. Nie ma na nich żadnego cisnienia. Grupa kilku osob z czego prawie wszyscy podchodza pod Piknikow.
SwidnickiMKS pisze:Zaglebie nie wychyla sie na miescie ze swoimi barwami. Nie ma na nich żadnego cisnienia. Grupa kilku osob z czego prawie wszyscy podchodza pod Piknikow.
Na waszą grupe podchodzącą pod 'ekipe' z pewnością wystarczy. ;)
-
SwidnickiMKS
Chcesz byc fajny a malo wiesz. Reszta na PW
-
w_harringtonce
Świdnica to miasto Górnika, tudzież Polonii. Są tam znienawidzone prze miejscowych jednostki Śląska i tolerowana grupka Zagłębia o nikłej, tak jak i grupka Śląska, sile. Różnica polega na tym, że na barwy Zagłębia, Górnik/Polonia nie reagują tak alergicznie jak na Śląska.
Kilka lat wstecz na Polonii był niezły burdel jeśli chodzi o barwy,na dodatek w neta poleciały foty ich młyna gdzie ludzie mieli szaliki m.in. Zagłębia Lubin i Lecha Poznań (to było bodaj jeszcze za czasów ich zgody).Było trochę śmiechu z tego,ale chyba Polonia to w końcu ogarnęła bo ZL się trochę woziło ze swoimi barwami.
Jeden z gości aktywnych w tym fc to pamiętam był koleś co latał wcześniej na Lechię Dzierżoniów.Także kolorowo.
Jeden z gości aktywnych w tym fc to pamiętam był koleś co latał wcześniej na Lechię Dzierżoniów.Także kolorowo.
-
w_harringtonce
No to przecież potwierdziłeś to co napisałem. W Świdnicy są jednostki za Śląskiem i Zagłębiem i obie grupy mają nikłą siłę. Nie jestem hipokrytą, a przynajmniej staram się nim nie być, bywam w Świdnicy dosyć często i wiem jakie barwy są na mieście widoczne na ludziach a nie na murach. Wiemy też, że Górnik inaczej patrzy na Zagłębie niż Śląsk i nie zaprzeczaj temu. Nie napisałem tu o żadnym pakcie "anty-Śląsk", po prostu tak jest i tyle. Prawda jest taka, że w Świdnicy prędzej wyłapiesz w pysk za barwy Śląska niż Zagłębia, tak było od jakiegoś czasu i jest do tej pory. Nikt o to nie płacze. O fladze sam sobie odpowiedziałeś, pisząc, że jest wywieszana głównie na meczach z ZL ;) Ani ona ani ta "siostrzana - lubińska" nie powinna wisieć jak dla mnie. Ale to jest moje zdanie.
Zastanawia mnie jedynie fakt taki ze skoro Fanclub ze Świdnicy Zaglebia nie istnieje to jak to jest ze na wyjazdach potrafia pojawic sie w kilkadziesiat osob?
-
DOLNOSLAZAK
Z ciekawości jesteś w stanie udowodnić to fotką? bo to już zamierzchłe czasy....
no chyba, że to fotka z Białegostoku z wyjazdu to mam (wiem złosliwe hehe)
Ze Świdnicy największą liczbę mają pikniki .....Sparty Wrocław.
no chyba, że to fotka z Białegostoku z wyjazdu to mam (wiem złosliwe hehe)
Ze Świdnicy największą liczbę mają pikniki .....Sparty Wrocław.

dobra akcja hahaha