Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
w miare obiektywny
Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Raz nie pedał, raz można ;-)
To sarkazm. Czytam o tych przerzutach na Wiśle i nie stać mnie na nic więcej w tym wypadku. Jako mieszkaniec Krakowa, Nowej Huty myślę że zdajesz sobie sprawę dlaczego nawet nie ma sensu zabierać głosu w tej kwestii.
PS
Czytając temat "Europejskie puchary" widzę ze się przełamaliście w kwestii wyśmiewanych wcześnie oświadczeń.
To faktycznie przełamanie czy po prostu "raz można"?
PS
Czytając temat "Europejskie puchary" widzę ze się przełamaliście w kwestii wyśmiewanych wcześnie oświadczeń.
-
Troublemaker
nrth pisze:To sarkazm. Czytam o tych przerzutach na Wiśle i nie stać mnie na nic więcej w tym wypadku. Jako mieszkaniec Krakowa, Nowej Huty myślę że zdajesz sobie sprawę dlaczego nawet nie ma sensu zabierać głosu w tej kwestii.
PS
Tylko kłamca, tudzież hipokryta porównywałby Was do Cracovii w niniejszej kwestii, lecz wpisy Twoich kolegów po szalu emanujące hipokryzją, bądź niewiedzą spowodowały takową reakcję.
Jako mieszkaniec Krakowa, myślę że zdajesz sobie sprawę dlaczego nawet nie ma sensu tłumaczyć tego.
Jeżeli oświadczenia idą w parze z rzeczywistością jaka de facto istnieje, to nawet nie ma sensu tłuaczyć ich utylitarności.
-
pawulon-82
Ty z tym podpisem to tak na serio???
-
twierdza śródmieście
Raczej jeden od nich trochę za dużo i za głośno mówił na sektorze zajmowanym w większości przez Hutnika.info z TMK pisze:Widzialem, ze Garbarnia cos tam dymila:)
Garbarnia obecnie nie ma czegoś takiego jak klatka dla gości, więc jest niby zakaz.
-
walka_o_przetrwanie2
Czy jakakolwiek Polska ekipa tolerowała by antypolskiego ciapaka w swojej ekipie ? Tu jest właśnie najlepiej widoczna różnica pomiędzy Wisłą a Cracovia.
Ale on rzeczywiście biega z JG ?
Czy jakakolwiek Polska ekipa tolerowała by antypolskiego komucha w swoim skwk? Czy jakakolwiek Polska ekipa po przejęciu przez siebie klubu wybrałaby milicjanta na prezesa ? Tu jest właśnie najlepiej widoczna różnica pomiędzy Wisłą a Cracovia.
-
jemkotlety
Aż sobie podpis zmieniłem z tej okazji :)
Kabaret w toku.
szkoda tylko jak wasi dają do gazu to już nie ma kto się odezwać wtedy to w sumie jest spoko co nie?
wy przyjmujecie, i to z otwartymi ramionami.sam wiesz jak jest:)jakdzieci pisze: Szacunek dla Korony, że nie wpuszcza ubecji na trybuny. Aż dziw bierze, że ktokolwiek inny przyjmuje.
tak na marginesie, im też to nie przeszkadzało?
im też to nie przeszkadzało?
Przeszkadzało, mówili że mają dość. Tyle czasu od upadku komuny a u was po staremu. Towarzysz Czerwiński honorowy szef kibicek. Milicjant honorowy prezes przejętego towarzystwa. GTS w najlepsze. Byliście, będziecie zawsze komunistami.
Przeszkadzało, mówili że mają dość. Tyle czasu od upadku komuny a u was po staremu. Towarzysz Czerwiński honorowy szef kibicek. Milicjant honorowy prezes przejętego towarzystwa. GTS w najlepsze. Byliście, będziecie zawsze komunistami.
jak zawsze, przecież wystarczy się przerzucić.
-
Orange&Mango
A wyobrażacie sobie mieć policjantki w składzie?jakdzieci pisze:Z kim przystajesz, taki się stajesz... Czy wyobrażacie sobie iść w pochodzie w ubeckim donosicielem?.
-
P141171215B
Wiślacy działają a sąsiadka szczeka w internetach.
http://skwk.pl/wislaccy-patrioci/6569-z ... -czas.html
http://skwk.pl/wislaccy-patrioci/6569-z ... -czas.html
-
walka_o_przetrwanie2
Czego oczekujesz ? W odpowiedzi usłyszysz standardowe ,, Wisła to milicyjny klub''
-
pijany powietrzem
Ja nie jestem z Wisły więc oczekuje rzeczowej odpowiedzi od jakiegoś poważnego kibica Cracovii
-
walka_o_przetrwanie2
Jedyny poważny kibic Cracovii który się wypowiada po internetach to ciapaty Kaiser.pijany powietrzem pisze:Ja nie jestem z Wisły więc oczekuje rzeczowej odpowiedzi od jakiegoś poważnego kibica Cracovii
-
drugi nick
Szkoda gościa jak każdego ginącego na wojnie, ale ja nie o tym.Mossa pisze: A co do Waszego pier… o tym, że nie jesteśmy patriotami poniżej link:
http://terazpasy.pl/Publicystyka/Artyku ... foto-wideo
Pozdro i uwielbiam to miasto :-)
Tych szaliczków o których mowa na końcu to chyba niewielką ilość macie? Pomyślcie nad wzorem "Teraz pasy", bo połowa tu juz i Wisłę i Hutnika ma w CV.
Reszty bzdur szkoda komentować.
-
PRO+MOC=JA
dziara typka po prawej
haha i co cwelu wklejasz jakieś fotki sprzed roku jak nie lepiej wałkowane tu zresztą o czym dobrze wiesz, bo chyba nie trafiłeś na to teraz przypadkiem.wklej lepiej zdjęcie kanara na meczu albo jakiegoś kolegi z gwiazdą dawida na łydce
-
jemkotlety
Witam
Z racji że wróciłem ostatnio z UK do Krakowa prosił bym kogoś ogarniętego o opisanie jak obecnie wygląda sytuacja na Starej Krowodrzy tzw. Piątce bo ostatnio widziałem dużo napisów typu "Cracovia 5" i przestrzelone wrzuty Wisły. Jeszcze 5 lat temu jak wyjeżdżam do UK "5" była typowo Wislacka, wszędzie wrzuty i napisy Wisły, nocne śpiewy i dużo chłopaków działających w kwestii kibicowskiej a teraz taka zmiana?
Proszę o normalną dyskusje w tej sprawie bo czytanie o GTS-ie i najebanych menelach po mefedronie chyba dla wszystkich zrobiło się nudne a wiem że kilku normalnych się tu wpisuje i można od nich dowiedzieć się wiele rzeczy w kwestii historii kibicowskiej.
Z racji że wróciłem ostatnio z UK do Krakowa prosił bym kogoś ogarniętego o opisanie jak obecnie wygląda sytuacja na Starej Krowodrzy tzw. Piątce bo ostatnio widziałem dużo napisów typu "Cracovia 5" i przestrzelone wrzuty Wisły. Jeszcze 5 lat temu jak wyjeżdżam do UK "5" była typowo Wislacka, wszędzie wrzuty i napisy Wisły, nocne śpiewy i dużo chłopaków działających w kwestii kibicowskiej a teraz taka zmiana?
Proszę o normalną dyskusje w tej sprawie bo czytanie o GTS-ie i najebanych menelach po mefedronie chyba dla wszystkich zrobiło się nudne a wiem że kilku normalnych się tu wpisuje i można od nich dowiedzieć się wiele rzeczy w kwestii historii kibicowskiej.
Małolat-odpowiadam. Mieszkam na Starej Krowodrzy w rejonie działania Wisła 5 i na prawdę nie wiem gdzie widziałeś grafy Cracovia 5. Może podasz ulicę. Z chęcią zobaczę to na własne oczy. Na dzielni są tylko Wiślackie napisy faktem jest , że bywają one przestrzelone. Lea, Nawojki, Czarnowiejska, Piastowska to tereny 100 proc Wiślackie. Tak było jest i będzie. Potwierdzam tylko fakt przestrzelania grafów nie mam pojęcia przez kogo ale na pewno jest to ekipa szybko biegających dzieciaków. Cracovie można teoretycznie spotkać od końca Kijowskiej/Wrocławskiej ale to jednostki, które także głównie zamazują grafy....dalej są już Azory obronione przez Wisłe
Ostatnio pojawiły się takie napisy na szkole przy kijowskiej od strony osiedla ale dziś widziałem że wszystko już wróciło do normy.. Takie napisy też są przy biedronce na Wrocławskiej i wiem ze tam są jednostki Pasów ale ostatnimi czasy widać więcej działają niż Wisła z tamtych rejonów.. Ale sam przyznasz skoro mieszkasz na 5 że jakościowo Wisła bardzo spadła.. I ciężko mi to pisać bo sam się wychowałem na 5..Quorth pisze:Małolat-odpowiadam. Mieszkam na Starej Krowodrzy w rejonie działania Wisła 5 i na prawdę nie wiem gdzie widziałeś grafy Cracovia 5. Może podasz ulicę. Z chęcią zobaczę to na własne oczy. Na dzielni są tylko Wiślackie napisy faktem jest , że bywają one przestrzelone. Lea, Nawojki, Czarnowiejska, Piastowska to tereny 100 proc Wiślackie. Tak było jest i będzie. Potwierdzam tylko fakt przestrzelania grafów nie mam pojęcia przez kogo ale na pewno jest to ekipa szybko biegających dzieciaków. Cracovie można teoretycznie spotkać od końca Kijowskiej/Wrocławskiej ale to jednostki, które także głównie zamazują grafy....dalej są już Azory obronione przez Wisłe
Jasne nie ma dawnej ekipy. Było tutaj sporo wariatów kiedyś. Teraz dzieciaki jednak cały czas działają...popatrz choćby na to jak dzielnie utrzymuje się największy napis Wielka Wisła. W parku piękne grafy, chodź czasem niszczone. To jasne, że wszystkie osiedla zaliczają co kilka, kilkanaście lat zjazd i progres ale rzecz w tym, że Wisła na 5, Bronowicach jest generalnie niezagrożona. Cracovia robi tu czasem partyzantkę i nic więcej.
-
walka_o_przetrwanie2
A co kaiser na to ? Chłopaki jeszcze działają czy juz pogonieni ?jemkotlety pisze:
Czy do 5 też zalicza się Kazimierza Wielkiego i plac Axentowicza czy to już NK/Wrocławska ?
Pewnie masz rację widząc sytuację na co dzień, ja dopiero nadrabiam kwestie sceny kibicowskiej na naszej dzielnicy. Ale w kwestii Wielkiej Wisły to od znajomego słyszałem że dbają o Nią nie tylko chłopaki z 5. Zresztą z racji iż była ona już tyle razy odmalowywana wygląda tak jak wygląda podobnie jak graf stylizowany na flagę 5. A właśnie, skoro jesteś tak dobrze obeznany w temacie to może wiesz jakie są powody faktu że już od dłuższego czasu na płycie nie wisi flaga 5 (w sensie od kilku miesięcy)Quorth pisze:Jasne nie ma dawnej ekipy. Było tutaj sporo wariatów kiedyś. Teraz dzieciaki jednak cały czas działają...popatrz choćby na to jak dzielnie utrzymuje się największy napis Wielka Wisła. W parku piękne grafy, chodź czasem niszczone. To jasne, że wszystkie osiedla zaliczają co kilka, kilkanaście lat zjazd i progres ale rzecz w tym, że Wisła na 5, Bronowicach jest generalnie niezagrożona. Cracovia robi tu czasem partyzantkę i nic więcej.
*** i po co się tak spinasz, zadałem normalne pytanie a Ty się goraczkujesz.. Jeśli tak dobrze znasz temat to wiesz jaki potencjał miała kiedyś 5 i jaka ekipa na niej była.. I jak chcesz mi powiedzieć że napisy Cracovia 5 tworzą osoby z poza dzielnicy to chyba nie masz za bardzo Pojęcia bo w okolicach Wrocławskiej działa grupa tak się podpisujaca co można zobaczyć na murach od Wrocławskiej aż po K. Wielkiego. Tak samo jak przestrzelone grafy na alejkach Grottgera które są nie odmalowywane od dłuższego czasu.. *** jeśli masz wiedzę na temat to odpisz normalnie bo chętnie się dowiem... Większość moich znajomych z dzielnicy wyprowadziła się więc liczyłem że tu się czegoś dowiem na powyższe kwestie a myślę że temat jest ciekqwszy nóż ciągle gadanie o menelach po mefedronie i GTS-ie z jednej i drugiej strony..
-
Podglądacz
Rozwożę pizzę czasem do bloków przy Wrocławskiej i Łokietka. Zdążyłem już poznać klimaty na tyle, że mogę parę ciepłych słów napisać. Sam początek Wrocławskiej przy piekarni mieszkają dwie persony dalej przy Wójtowskiej pewna osobistość która siedziała na gnieździe przy K1. Kontakty z Czarnymi Jasło i lechem powodują, że za biedronką w okresie odwiedzin powstają w okolicy przekreślone gwiazdy, penisy i ksc. Trwa próba badania terenu i pierwsze napisy na końcu Wrocławskiej z Kijowską podpisane jako ksc wrc. Czy to ma znaczyć że już cała Wrocławska jest pasiasta. Może w wyobrażeniu tamtejszych trzech mieszkających pasiaków tak jest. Ale czy napis Wisła na próbę na początku Łokietka ma oznaczać, że to osiedle już nie jest pasiaste. Też nie choć takiej siły i wiary już tam nie ma jak kiedyś. Wisła trzyma w ryzach tereny choć to nie te klimaty jak kiedyś się jeździło z plackami. Ogniska na działce przy Freidleina i melanże na Wichury. Team braci piechników kiedyś miał swoje 5 minut, udało się przerzucić kilka osób., po czym zapał i moda na pasy znikła. Mikroklimat jest odpowiedni a jeśli trzeba według pasiaków słaba 5 i pasiaste Azory są z chłopakami z Kleparza i klapsy na bieżąco są w gratisie.
z tego Londynu ją rozwozisz?Podglądacz pisze:Rozwożę pizzę czasem do bloków przy Wrocławskiej i Łokietka. Zdążyłem już poznać klimaty na tyle, że mogę parę ciepłych słów napisać.
-
niktpoprostunikt
ale gość tym spamem zaprowadził spokój, rozjebał dwie ekipy jednym linkiem heheheheh
Dyskusja zdechła . Chciałbym poruszyć temat obrzeży Krakowa. Od lat Wola Justowska jest za Wisłą. Zdaniem znajomego jednak pozycja Wisły spadła w tych rejonach za to Cracovia wzmocniła się w Olszanicy-siedzi ktoś w tych rejonach?
-
Wyznawca Wisełki
szczerze to nie zaobserwowałem tam żadnej zmiany w tamtych rejonach