Europejskie Puchary 2015/2016 (Polskie Ekipy)

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

Zablokowany
Foxx

Re: Europejskie Puchary 2015/2016 (Polskie Ekipy)

Post autor: Foxx » 24.08.2015, 13:05

Może nie zauważyłeś, ale to był cytat z pewnego wyjazdowego hitu (kursywa). Naprawdę nie chce mi się wchodzić w polityczne OT. Skoro pytasz - krótko. Np. w Radzie Najwyższej w osobie Szuchewycza-juniora i całej jego czeredki. Partia "Swoboda" od jakiegoś czasu również ma silny - jak na nich - ośrodek w Kijowie. Ale oni nie grają ani nie jeżdżą na europejskie puchary, sugeruję więc zwrócić się o pomoc do wujka google'a albo do wiki:

[link]

Może być też yt:

https://www.youtube.com/watch?v=3xI6nPgsGNc
A co tam w komentarzach na Onecie?

iparts.pl
KoleKib

Post autor: KoleKib » 24.08.2015, 13:38

Jeszcze jeden filmik z atakiem na dwójkę legionistów: [link]

Wyznawca Wisełki

Post autor: Wyznawca Wisełki » 24.08.2015, 23:05

KoleKib pisze:Jeszcze jeden filmik z atakiem na dwójkę legionistów: [link]
Kraj w stanie wojny a policja niczym banda harcerzy, nie dziwne że ruskie tam wyprawiają co chcą
Obrazek

koroner88

Post autor: koroner88 » 25.08.2015, 10:22

Wyznawca Wisełki pisze:
Kraj w stanie wojny a policja niczym banda harcerzy, nie dziwne że ruskie tam wyprawiają co chcą
Raczej kraj w stanie wojny a spedaleni nibykibice zamiast bić się na froncie ganiają po Kijowie za Polakami bo na wyjazd na wschód mają za małe jajca. Może większość tych prawdziwych psów robi to za nich i w Kijowie zostały właśnie takie bandy harcerzy. c*** nie kraj. Oni nie mają racji bytu.

Edekzkrainykredek

Post autor: Edekzkrainykredek » 25.08.2015, 15:01

Foxx pisze:Może nie zauważyłeś, ale to był cytat z pewnego wyjazdowego hitu (kursywa). Naprawdę nie chce mi się wchodzić w polityczne OT. Skoro pytasz - krótko. Np. w Radzie Najwyższej w osobie Szuchewycza-juniora i całej jego czeredki. Partia "Swoboda" od jakiegoś czasu również ma silny - jak na nich - ośrodek w Kijowie. Ale oni nie grają ani nie jeżdżą na europejskie puchary, sugeruję więc zwrócić się o pomoc do wujka google'a albo do wiki:

[link]

Może być też yt:

https://www.youtube.com/watch?v=3xI6nPgsGNc
Tak jak myślałem, pięknie dałeś się podpuścić. Jeszcze kilka miesięcy temu przekonywałeś tu wszystkich na forum że upa to tylko i wyłącznie w zachodniej Ukrainie. A teraz jak Legiunia pokrzyczała w Kijowie to nagle przekonujesz wszystkich że upa to w całej Ukrainie. Tak więc lisku następnym razem zanim coś napiszesz to przemyśl to kilka razy i sam pogooglaj bo poprostu się ośmieszasz.
STADION TO NIE TEATR! FUCK uefa, j**** pzpn!

gość44

Post autor: gość44 » 25.08.2015, 15:31

Ci "legioniści" to pracownicy Konsulatu Generalnego RP w Kijowie.

Foxx

Post autor: Foxx » 25.08.2015, 16:29

Edekzkrainykredek pisze: Tak jak myślałem, pięknie dałeś się podpuścić. Jeszcze kilka miesięcy temu przekonywałeś tu wszystkich na forum że upa to tylko i wyłącznie w zachodniej Ukrainie. A teraz jak Legiunia pokrzyczała w Kijowie to nagle przekonujesz wszystkich że upa to w całej Ukrainie. Tak więc lisku następnym razem zanim coś napiszesz to przemyśl to kilka razy i sam pogooglaj bo poprostu się ośmieszasz.
No i znowu "myślałeś". A wystarczyło czytać co piszę, skoro to tak interesuje. To nie był pierwszy mecz w Kijowie na którym "Legiunia pokrzyczała". O dynamice sytuacji na Ukrainie piszę na bieżąco. Śmieszne są te personalne wycieczki :) (aleś mnie "podpuścił" kłamiąc na temat tego, co pisałem kilka miesięcy temu oraz kilka postów wyżej - pytałeś o Kijów, a nie "całą Ukrainę", to odpowiedziałem). No i nie mam potrzeby przekonywania tu nie tylko "wszystkich", ale kogokolwiek do czegokolwiek. Każdy ma swój łeb, a ja mam co robić w życiu.

Jeżeli jednak będziesz chciał mnie "podpuszczać" albo pouczać - popracuj jeszcze trochę. Na dzisiaj to zwykły trolling :)
A co tam w komentarzach na Onecie?

walka_o_przetrwanie2

Post autor: walka_o_przetrwanie2 » 25.08.2015, 17:30

Foxx pisze:
Edekzkrainykredek pisze: Tak jak myślałem, pięknie dałeś się podpuścić. Jeszcze kilka miesięcy temu przekonywałeś tu wszystkich na forum że upa to tylko i wyłącznie w zachodniej Ukrainie. A teraz jak Legiunia pokrzyczała w Kijowie to nagle przekonujesz wszystkich że upa to w całej Ukrainie. Tak więc lisku następnym razem zanim coś napiszesz to przemyśl to kilka razy i sam pogooglaj bo poprostu się ośmieszasz.
No i znowu "myślałeś". A wystarczyło czytać co piszę, skoro to tak interesuje. To nie był pierwszy mecz w Kijowie na którym "Legiunia pokrzyczała". O dynamice sytuacji na Ukrainie piszę na bieżąco. Śmieszne są te personalne wycieczki :) (aleś mnie "podpuścił" kłamiąc na temat tego, co pisałem kilka miesięcy temu oraz kilka postów wyżej - pytałeś o Kijów, a nie "całą Ukrainę", to odpowiedziałem). No i nie mam potrzeby przekonywania tu nie tylko "wszystkich", ale kogokolwiek do czegokolwiek. Każdy ma swój łeb, a ja mam co robić w życiu.

Jeżeli jednak będziesz chciał mnie "podpuszczać" albo pouczać - popracuj jeszcze trochę. Na dzisiaj to zwykły trolling :)
Na bieżąco to ty tylko przepisujesz Ukraińską propagandę na swoim blogusiu.

19normals46

Post autor: 19normals46 » 25.08.2015, 17:53

gość44 pisze:
Ci "legioniści" to pracownicy Konsulatu Generalnego RP w Kijowie.
Jeśli to prawda to proszę teraz wszystkich o odrobinę wyobraźni co by się działo w mediach itp. jak by to miało miejsce w Polsce a po głowach by dostali panowie z konsulu ukrów . . .
kumatszy od ojca pisze:
sabiii pisze: Jakich Okolicznościach Polonia Traci Flagi ?
W Wyjątkowych :)

W.L.K.P

Post autor: W.L.K.P » 25.08.2015, 18:37

"Pracownik Konsulatu" w polówce lyle&scott :)

gość44

Post autor: gość44 » 25.08.2015, 19:24

W.L.K.P pisze:"Pracownik Konsulatu" w polówce lyle&scott :)
http://www.wykop.pl/link/2718121/polscy ... w-kijowie/

strona-praska

Post autor: strona-praska » 25.08.2015, 21:39

Tu już nie maco wnikać czy to dziennikarz, kibic czy inny dyplomata. Jebane banderowskie k**** atakowały jak dzicz każdą jednostkę mówiącą po Polsku. Część osób wychodziła z hoteli na zbiórkę dwójkami i niestety wyłapywały bęcki. Nauczka na przyszłość, że wyjazd to nie wycieczka turystyczna. Ukropy swoje miejsce w szeregu poznały dzień wcześniej kiedy spierdalali jak zające po swoim terenie i to czołową bandą.

Teelte

Post autor: Teelte » 25.08.2015, 22:23

Panowie, o ile intelektualnie wasza dyskusja jest w pewnych miejscach pouczająca, o tyle chyba nie przystaje do tematu o Europejskich Pucharach.
Więcej do powiedzenia ma ten co nie mówi nic

strona-praska

Post autor: strona-praska » 25.08.2015, 22:25

Co do walczących po stronie Dynama

Capitals i Albatross to ich główne bandy, więc nie wiem co to za pierdolenie o "starych na froncie". Gdyby były tam same małolaty to by nie pucowali się do nazw ekip tam będących. To tak jakby u nas poszły oficjalne infa o walce np. YF vs DHW, ale młodymi składami bo starzy ruchają d**** na wakacjach ...

[link]

[link]

Pomorzanin

Post autor: Pomorzanin » 26.08.2015, 10:04

Jak duży sektor na Videotonie jest dla gości?

koroner88

Post autor: koroner88 » 26.08.2015, 11:07

Znajomy Węgier napisał, że 1000.

koroner88

Post autor: koroner88 » 26.08.2015, 11:50

[link]

Mr.Mate

Post autor: Mr.Mate » 26.08.2015, 11:54

Panowie mam pytanko. Wybieram się jutro do Warszawy na mecz Legii ot tak rekreacyjnie, po meczu mam busa o godzinie 24 z Wilanowskiej. Czy jest szansa żebym po meczu zdążył z Łazienkowskiej na Wilanowska i jeśli tak to czym najlepiej (według google maps to 15 km) od razu ładować się do taxówki czy na spokojnie jakimś autobusem zdążę? proszę o odpowiedź tu lub kogoś pomocnego na priv, z góry dzięki!

koroner88

Post autor: koroner88 » 26.08.2015, 12:10

Mr.Mate pisze:Panowie mam pytanko. Wybieram się jutro do Warszawy na mecz Legii ot tak rekreacyjnie, po meczu mam busa o godzinie 24 z Wilanowskiej. Czy jest szansa żebym po meczu zdążył z Łazienkowskiej na Wilanowska i jeśli tak to czym najlepiej (według google maps to 15 km) od razu ładować się do taxówki czy na spokojnie jakimś autobusem zdążę? proszę o odpowiedź tu lub kogoś pomocnego na priv, z góry dzięki!
Na miękko. Z tego co pamiętam to każdym autobusem z trasy łazienkowskiej w stronę metra politechnika (ze 2 przystanki) i metrem do stacji Wilanowska. Wg mnie to zajmie Ci jakieś 30min od wyjścia ze stadionu.

Mr.Mate

Post autor: Mr.Mate » 26.08.2015, 12:19

czy ktoś mógłby mi ogarnąć z którego przystanku i o której godzinie jedzie autobus w strone stacji metra? nie znam Warszawy kompletnie w zasadzie będę tam 1 raz nie przejazdem, nawet nie wiem na jakich stronach tego szukać..

strona-praska

Post autor: strona-praska » 26.08.2015, 12:45

[link]

Przystanek z Legii - Rozbrat
Docelowy - Metro Wilanowska

Edekzkrainykredek

Post autor: Edekzkrainykredek » 26.08.2015, 23:15

Do grupy LM awansowało także białoruskie Bate Borysów i szwedzkie Malmoe FF (połączenie promowe Świnoujście - Trelleborg). Będą jeszcze w grupach LM i LE drużyny z upainy i Czech. Tak więc w obecnym sezonie polskie ekipy będą miały na co polować. Zobaczymy czy komuś coś się uda upolować.
STADION TO NIE TEATR! FUCK uefa, j**** pzpn!

czlowiek bez twarzy

Post autor: czlowiek bez twarzy » 27.08.2015, 12:29

Był wczoraj Piast z ziomkami na Partizanie?

kadoo

Post autor: kadoo » 27.08.2015, 12:48

czlowiek bez twarzy pisze:Był wczoraj Piast z ziomkami na Partizanie?
był

Emigrant_85

Post autor: Emigrant_85 » 27.08.2015, 15:15

Czy Lechowi udalo sie wywalczyc wiecej biletow na Videoton (poczatkowo dostali 590 sztuk) ?

89piotrekski

Post autor: 89piotrekski » 27.08.2015, 15:23

Do 30 listopada przedłużono areszt dla Maćka z Legii ,brak słów ...

strona-praska

Post autor: strona-praska » 27.08.2015, 15:35

"Od grupy kibiców Dynamo Kijów kontaktujących się z Hutnikiem

Chcemy sprostować parę spraw w związku z ostatnimi wydarzeniami w Kijowie oraz od razu wyjaśnić coś na przyszłość. Od razu zaczniemy od tego, że nie zamierzamy się usprawiedliwać. Kto nas nienawidzi - nadal będzie nas nienawidzić i nie zmienimy tego, ale może niektórzy spróbują zrozumieć naszą perspektywę. Kibice ukraińscy, w tym wypadku kibice Dynamo Kijów, popierają ruchy i ideologie nacjonalistyczne (w których ważną rolę odgrywają Bandera i UPA). Dla narodu ukraińśkiego czy tego chcą Polacy czy nie, są to dla nas bohaterowie walczący na dwa fronty w czasie II WŚ o niepodległość Ukrainy.
Każdy kraj ma swoich bohaterów i własne spojrzenie na historieę Tak się niestety złożyło, że dla narodu polskiego UPA będzie się kojarzyła jednoznacznie z rzezią wołyńską, której nie negujemy. Jest dla nas jasne, że z tego powodu są to dla was wrogowie. Jednak tak jak wspomnieliśmy, mamy u siebie taką historię a nie inną. Kibice Dynamo, jak i inni kibice na Ukrainie to wyznawcy ideologii prawicowych i nacjonalistycznych, w ujęciu ukraińskim patriotycznych. W tym wypadku wraz z kibicami polskimi stoimy po jednej stronie naprzeciw lewackim prądom i wpływom. Kibice o podobnych poglądach istnieją również w Niemczech jak i w Rosji. Często ich nacjonalistyczne poglądy będa się scierać ze sobą, zwłaszcza jeśli są to kraje sąsiadujące. Nie przeszkadza to jednak w tym, żeby kibice z tych krajów utrzymywali ze sobą pozytywne kontakty chociażby w imię walki przeciwko chorym ideologiom lewicowym. Przykładem są nie tylko Hutnik-Dynamo czy Hutnik-Magdeburg, a także Widzew-CSKA, Lech-Spartak, Jagiellonia-Spartak i inne. U kibiców każdego z tych krajów istnieje inne i często sprzeczne spojrzenie na historię, jak również poczucie, że druga strona reprezentuje naród historycznie wrogi. Nie jest to jednak przeszkodą w tym, aby kibice o podobnych ideologicznych poglądach wspieral się i kontaktowali mięzy sobą.
Parę dni temu w Kijowie znów pojawili się kibice Legii. w zeszłym roku były już krzyki "j**** UPA i Bandere" "Ruska ku***", a także "Lwów, Wilno - Polska". były to jawne hasła prowokacyjne które pojawiały się i tym razem w stolicy Ukrainy i to na parę dni przed dniem Niepodległości naszego kraju. Chyba nie trzeba nikomu tłumaczyć, że w świecie kibicowskim agresja rodzi agresję, prowokacje wyzwalają odpowiednie reakcje i stąd kibice Legii mogli usłyszeć spontaniczne krzyki "polska ku***" itd. Prowokacja za prowokację. cios za cios. Po tym zaczeły z polskiej strony padać w naszą stronę upokarzające oskarżenia o tym, że chcemy zorganizować Polakom "nowy Wołyn"... Po awanturze między dwoma bandami. Legia przyjechała, prowokowała, więc otrzymała odpowiedź. Były awantury, były ganianki i Legioniści pojechali do domu. Chyba zwyczajna rzecz w kibicowskim światku. A jednak nie... Jednak ktoś musiał w to wmieszać politykę i historię. Wszystko to wygląda conajmniej dziwnie, zwłaszcza okrzyki Legii "ruska ku***" i ich olbrzymie ciśnienie na Rosję jeszcze w trakcie Euro 2012 i przy okazji innych wydarzeń. Wtedy Widzew i CSKA nie zaczeli się na siebie obrażać za wzajemne bluzgi między Polakami i Rosjanami. Dziś też nikt już nie wspomina o tym jak Rosja przez wieki dzieliła Polskę na części, jak narzuciła jej siłą komunizm podobnie jak Ukrainie?
Dzisiaj chyba największą historycznie wrogość obchodzi się łukiem na wszelkich forach i portalach społecznościowych. Od paru lat największych problemem Polaków są Ukraińcy. Głownie za wydarzenia z IIWŚ.
Mimo że to z Rosjanami zawsze mieliście relacje najgorsze. Mimo takiego faktu dobre kontakty na linii Widzew-CSKA trwają. Analogia istnieje między Hutnikiem i Magdeburgiem. Nie wierzymy żeby ktoś wśród tych kibiców wspominał o wrogości między narodami, bo takich rzeczy z historii się po prostu nie wyciąga. To kolejny przykład gdzie historia nie przeszkadza w zajemnych pozytywnych kontaktach. Nie miesza się kontaktów kibicowskich z polityką.
Wystarczyło jednak usłyszec w Kijowie 1 okrzyk i zaczeła się najprawdziwsza krwawa internetowa wojna, fala krytyki i bezmyślnych okrzyków że jesteśmy BANDEROWCAMI z żądzą krwi gotowymi nabijać Polaków na pale. Może ktoś zapomniał, ale teraz mamy na wschodzie wojne i trochę nie w głowach nam narodowe waśnie z Polakami. Myślimy że taki dumny naród jak Polacy również nie milczałby gdyby go jawnie obrażano w jego własnej stolicy. Chcemy postawić kropkę w tej kwestii, chociaż domyślamy się że nadal temat czarno-czerwonych flag na Ukrainie będzie Polaków drażnić i nie skończy się ta wasza do nas nienawiść za czyny ludzi sprzed dwóch pokoleń.
Historia to historia i nie da się jej zmienić. Utrzymywaliśmy kontakty z Hutnikiem Nowa Huta i mamy zamiar nadal je utrzymywać. Nie nawracamy się wzajemnie, jesteśmy innych narodowości, mamy innych bohaterów póki się z tym nie obnosimy w swoim towarzystwie to nikomu to nie przeszkadza. Trzeba iśc do przodu, a nie patrzeć za siebie."

S-M-C

Post autor: S-M-C » 27.08.2015, 15:45

Oni w ogóle wiedzą w jaki sposób mordowali ich bohaterowie czy udają głupich?

zurich

Post autor: zurich » 27.08.2015, 15:54

Wzruszające oświadczenie aczkolwiek przed meczem z Legią jak i po jadą nas Polaków równo na ich stronach na tym całym vkontakte itd na każdej ich stronie kibicowskiej, klubowej czy tych ich popularnych nazistowskich wyzywając nas od żydów itd Nie wierze w to że chcą z nami mieć normalne relację gdy nad ich trybunami powiewają flagi np szuchewycza który większość swojej żołnierskiej kariery spędził na eksterminowaniu Polaków

zigi

Post autor: zigi » 27.08.2015, 16:11

A jak maja nas wyzywac jak to zydzi w Polsce rzadza,dziela i ustalaja moralnosc narodu?Tylko nie wiedza jeszcze osly,ze za calym majdanem i zlozami ukrainskimi tez stoja zydzi:) a im wmowili,ze walcza o niepodleglosc ,jak cos to dzwoncie do radzia bo on wie kto i co ma przejac w upalandii.

Rafael

Post autor: Rafael » 27.08.2015, 16:14

Wszyscy się dopierdalają o kontakty z ukraińcami a wiele poważniejszych 'prawilnych' ekip ma kontakty i z ukraińcami i z kacapami- kto wymieniać nie muszę, albo niemcami-mało polaków mają na swoim sumieniu? Każdego klubu to indywidualna sprawa jakie mają i gdzie kontakty i w jakim celu, moim zdaniem nikt się tłumaczyć nie musi. Jestem przekonany że te wszystkie ekipy w razie konfrontacji zbrojnej z tymi krajami pierdolili by te kontakty tylko stanęli na granicy jakby trzeba było i powiedzieli w**********, mam nadzieje że się nie mylę

Pan_Staszek

Post autor: Pan_Staszek » 27.08.2015, 16:18

zurich pisze:Wzruszające oświadczenie aczkolwiek przed meczem z Legią jak i po jadą nas Polaków równo na ich stronach na tym całym vkontakte itd na każdej ich stronie kibicowskiej, klubowej czy tych ich popularnych nazistowskich wyzywając nas od żydów itd Nie wierze w to że chcą z nami mieć normalne relację gdy nad ich trybunami powiewają flagi np szuchewycza który większość swojej żołnierskiej kariery spędził na eksterminowaniu Polaków
Ja myślę, że chcą się podstępnie zaprzyjaźnić, aby później nas wszystkich powybijać :v Poważnie, myślisz, że szukają kolejnych wrogów ? Mało im wojny na wschodzie z novorossiją ?
No co jest malutka? Powiedz Stasiowi.

czlowiek bez twarzy

Post autor: czlowiek bez twarzy » 27.08.2015, 16:33

Porównywanie się do ruskich czy niemców jest nieco śmieszne, bo na stadionach w tych krajach flagi ze swastyką, podobizną Hitlera albo sierpem i młotem lub podobizną Stalina nie uświadczymy, a na ukraińskich trybunach gdzie sie nie spojrzy widać czerwono - czarne ścierki, nawet na meczu szachtara ostatnio. Pierdolić to całe dynamo i każdego kto z nimi trzyma. Właśnie ze względu na to, że oni mają takich bohaterów jakich mają powinni być j***** przez wszystkie ekipy w Polsce.

pomidor12

Post autor: pomidor12 » 27.08.2015, 16:35

Ukrainca trzeba kopnac w d... i klasnac kacapa, zeby gradow na nich nie zalowali. Wredni, jak cyganie

Doktor

Post autor: Doktor » 27.08.2015, 17:50

Kolo h*** mi lata ich punkt widzenia.ja ich nie bede uswiadamial ani przekonywal zeby zrezygnowali ze swoich pogladow.poprostu maja za wzor i bustwa zwyrodnialych zbrodniarzy ktorzy w bestialski sposob wymordowali kilkaset tysiecy polskich kobiet DZIECI i starcow.pastwili sie nad moimi rodakami w najokrutniejszy nie dajacy sie pojac sposob.nie zabijali zolnierzy na froncie nie zabijali przypadkowo podczas bombardowan tylko torturowali gwalcili .h** w dupe wieziennemu cwelowi banderze i wszystkim jego wyznawcom i tym ktorzy go akceptuja i popieraja.szcze na nich i ich groby.takie k**** nigdy nie bede moimi przyjaciolmi a poglady sobie moga dalej miec jakie maja.udaja neutralny stodunek i bezczelnie klamia zeby miec dorazne korzysci tj.pomoc w wojnie z ruskimi.a jakby mieli mozliwosci srodki i sytacje jak 70 lat temu zrobili by to samo na naszych ziemiach ktore uwazaja za swoje.j**** ich
mahomet to pedofil. AVE BMH

S-M-C

Post autor: S-M-C » 27.08.2015, 18:13

Dokładnie trzymajmy się swojego a na to ich oświadczenie można oddać mocz i dodatkowo powinna pójść od kibicowskiej Polski odpowiedź zwrotna do tych ukraińskich dziwek,że są wrogiem numer 1.Już nawet nie kryją się z tym,że to dla nich bohaterowie a jeszcze ktoś tutaj niedawno pisał,że nie wszystkie ekipy popierają c****.
I tak jak napisał Doktor gdyby cwele mieli środki to zrobiliby to samo dlatego,że mentalność narodu nie zmienia się przez 2 pokolenia a popierając takich zbrodniarzy pokazują jaka krew w nich płynie,jebana dzicz a nie naród.No ale jako że w życiu wszystko się wraca to jeszcze zostaną rozliczeni za swoich przodków.
Mi by się marzyło żeby reprezentacja wylosowała ukrainę,może Bóg da kiedyś.

Doktor

Post autor: Doktor » 27.08.2015, 18:22

Jak sie Legia i Lech awansuja dalej to moga sie kolejne ciekawe wyjazdy trafic z polskimi akcentami
mahomet to pedofil. AVE BMH

DennisWise

Post autor: DennisWise » 27.08.2015, 18:27

Dynamo Kijów oficjalnie uznało zbrodnie na Wołyniu teraz czas na ukraiński parlament, oficjalne przeprosiny od Waltzmana i kwiaty pod pomnikiem w Warszawie. Niemcy sto razy się kajali oficjalnie, ruscy przynajmniej dwa a ci się nam w twarz od 70 lat śmieją.
Za jedną spaloną stodołę Kwach na kolanach w błocie klęczał cały dzień a tutaj poszło z dymem setki a nawet tysiące i nawet przyznać się nie umieją a co dopiero wybełkotać przepraszamy.
"Dla narodu ukraińśkiego czy tego chcą Polacy czy nie, są to dla nas bohaterowie walczący na dwa fronty w czasie II WŚ o niepodległość Ukrainy."
czysta bzdura i kpina oni nawet swojej historii nie znają i nie wiedzą że OUN wystąpił zbrojnie przeciwko państwu polskiemu prowadząc działalność terrorystyczną i dywersyjną a także przeciwko Węgrom zanim wojna się w ogóle zaczęła. Jak ich krakowscy kumple spotkają niech ich douczą historii i powiedzą za co bandera miał dostać czapę przed polskim plutonem egzekucyjnym za zabicie ministra w polskim przedwojennym rządzie, w polskim nie komunistycznym, sowieckim czy niemieckim. Jego Ounowscy kumple rozbici na początku 1939 przez wojska węgierskie już nie mieli takiego farta bo Węgrzy mądry naród dawali czapę na miejscu ukraińskim terrorystom. To chyba te dwa fronty.

stary piknik

Post autor: stary piknik » 27.08.2015, 18:28

Jak dla mnie, (zaraz zostane zlinczowany) mądre to oświadczenie Dynama, Nasze dziadki, pradziadki też gwałcili mordowali palili, (np marsz na Berlin) Historia jest historią... należy ją pamiętać i pielęgnować. Tak jak piszą, każdy kraj ma innych bohaterów, w sąsiadujących krajach walczyli palili gwałcili między sobą. To już 2-3 pokolenie temu, teraz jest inny świat, zaraz araby nam do Europy środkowej i wschodniej wejdą, a witać ich bedą ładni chłopcy machający tęczowymi flagami. A my? my będziemy się żreć między sobą kto komu większą krzywdę zrobił. pamiętajmy o naszych Bohaterach, pamiętajmy o pomordowanych za naszą Ojczyznę, ale to są rany co nie mogą być wiecznie rozdrapywane, wróg jest teraz gdzie indziej...

RalphWawa

Post autor: RalphWawa » 27.08.2015, 18:43

Do stary piknik -
Chyba Twój dziadek miał takie zapędy.

Zablokowany