Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Jaka ekipa jako pierwsza w Polsce skroiła fane i komu?
-
tez sie nad tym kiedyś zastanawiałem, ale niestety dziś to jest już nie do stwierdzenia, z wiadomych względówANTYpzpn pisze:Jaka ekipa jako pierwsza w Polsce skroiła fane i komu?

-
Ruch Zdzieszowice działa jeszcze?
-
Jako, że ostatnio Zagłębie Sosnowiec pojawiło się częściej w relacjach i opisach zwróciłem uwagę, że dużo ludzi pisze:
- "szacunek dla SOSNOWCA"
- "SOSNOWIEC pokazał się tak i tak"
- "SOSNOWIEC z oprawą"
- "SOSNOWIEC to, SOSNOWIEC tamto"
Nie "Zagłębie" tylko "Sosnowiec".
To tak jakby pisali "POZNANIA w Warszawie 2 tyś na pucharze", "BIAŁYSTOK dziś prezentuje sektorówkę" itd.
Nie wiem czy to memy internetowe czy coś innego ale jakoś kłuje mnie ta moda. Trudno. Taka sytuacja....:)
- "SOSNOWIEC z oprawą"
To tak jakby pisali "POZNANIA w Warszawie 2 tyś na pucharze", "BIAŁYSTOK dziś prezentuje sektorówkę" itd.
Nie wiem czy to memy internetowe czy coś innego ale jakoś kłuje mnie ta moda. Trudno. Taka sytuacja....:)
DWA KLUBY-DWA MIASTA-JEDNA PRZYJAŹŃ
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC & BKS BIELSKO
-
dokładnie, tak samo jak się pisze Bełchatów, Łęczna czy Łomża
-
Aha czyli jak ktoś pisze, że został obity przez Lecha to jest niejednoznaczne bo to mógł być Rypin:)daniKSC pisze:dokładnie, tak samo jak się pisze Bełchatów, Łęczna czy Łomża
Mam już swoje lata i nigdy wcześniej nie słyszałem, żeby ktoś mówil, że "Legia ma zgodę z SOSNOWCEM"
-
dziwne że nie słyszałeś, ja slyszałem wielkokrotnie (i nie mam na mysli internetu)
-
Jakoś przeżyje:)daniKSC pisze:dziwne że nie słyszałeś, ja slyszałem wielkokrotnie (i nie mam na mysli internetu)
Do zobaczenia w Pucharze!
-
memy internetowe hahaha. młody jesteś to nie pamiętasz. przeciez od zawsze na Zagłębie mówiło się Sosnowiec. tak samo GKS Katowice to był GKS i każdy wiedział o co chodzi i nie mylił z Bełchatowem. nawet w relacjach radiowych komentatorzy tak nazywali kluby. nie szukaj problemów tam gdzie ich nie ma.krzysiek pisze:Jako, że ostatnio Zagłębie Sosnowiec pojawiło się częściej w relacjach i opisach zwróciłem uwagę, że dużo ludzi pisze:
- "SOSNOWIEC z oprawą"
-
Czytaj chlopcze, ze zrozumieniem bo napisalem tylko, ze kluje mnie to w oczy, a problem widzisz chyba tylko ty. Z GKS jest inaczej bo na nich się mówiło od zawsze "Gieksa".w_rozpiętej_bluzie pisze:memy internetowe hahaha. młody jesteś to nie pamiętasz. przeciez od zawsze na Zagłębie mówiło się Sosnowiec. tak samo GKS Katowice to był GKS i każdy wiedział o co chodzi i nie mylił z Bełchatowem. nawet w relacjach radiowych komentatorzy tak nazywali kluby. nie szukaj problemów tam gdzie ich nie ma.krzysiek pisze:Jako, że ostatnio Zagłębie Sosnowiec pojawiło się częściej w relacjach i opisach zwróciłem uwagę, że dużo ludzi pisze:
- "SOSNOWIEC z oprawą"
Zerknąłem na stare ziny i opisy sprzed lat i malo kiedy pojawia się opis kibiców Zagłębia jako stricte "Sosnowiec" - ale przyznam, że się zdarza:
Polska-Anglia (Opis Wisły)
"Ten mecz już długo wcześniej zapowiadał się interesująco. Układy na kadrze funkcjonowały w pełni - wyklarowały się dwa silne obozy, jeden skupiony wokół Arki/Lecha/Pasów drugi trochę bardziej rozbudowany ale nie tak silnie scalony to nasz w którym egzystować musiały ze sobą takie kosy jak Legia-Wisła czy Pogoń-Lechia. Bez wnikania w szczegóły nadmienię że na 3 miesiące przed tym meczem na gościnnych występach zaogniliśmy stosunki na lini my-Zagłębie Sosnowiec."
Opisy Polonii Bytom:
"W drodze powrotnej atak na grupę pociągową, którą stanowiło 60 młodych osób z Polonii, przeprowadza sosnowieckie Zagłębie"
Opis zadymy w Bratysławie 95 r (wszędzie piszą o Zagłębiu nie o "Sosnowcu")
[link]
-
Pamiętam jak w latach 90-tych Śląskie ekipy wieszały niemieckie flagi. Jaki jest dzisiaj stosunek Śląskich ekip do tego???
-
[link]
Mozna cos wiecej o tej fladze? W Warszawie jest oficjalna grupa kibicow Zvezdy?
Mozna cos wiecej o tej fladze? W Warszawie jest oficjalna grupa kibicow Zvezdy?
-
Niektórzy jeszcze kilka lat temu wieszali:Quorth pisze:Pamiętam jak w latach 90-tych Śląskie ekipy wieszały niemieckie flagi. Jaki jest dzisiaj stosunek Śląskich ekip do tego???

-
-
wisiała jeszcze później taka flaga? i co ona miała na celu? wkurwienie Zagłębia czy jakieś inne przesłanki?
-
miała kiedyś miejsce sytuacja że jedna ekipa skroiła flage drugiej ekipie, by później stracić ją na rzecz trzeciej?
-
Dokładniej opisze to może ktoś z Elany lub Falubazu.Ja przybliżę taką sytuację.maksMKS pisze:miała kiedyś miejsce sytuacja że jedna ekipa skroiła flage drugiej ekipie, by później stracić ją na rzecz trzeciej?
W 2004 roku Elana pojawia się na meczu Apator - Falubaz, krojąc 2 flagi Apatora.Następnie dochodzi do starcia Elany z Falubazem, w wyniku którego 1 z flag Apatora została w rękach Falubazu.
Więcej takich sytuacji nie kojarzę.Jedynie przypadki ekipa X kroi flagę ekipie Y.A następnie ekipa Z będąca zgodą ekipy Y odbija flagę.Ale to raczej nie dokońca to o co chodzi w pytaniu.
-
Dokładnie o cos takiego mi chodziło, dzięki!patriota85 pisze:Dokładniej opisze to może ktoś z Elany lub Falubazu.Ja przybliżę taką sytuację.maksMKS pisze:miała kiedyś miejsce sytuacja że jedna ekipa skroiła flage drugiej ekipie, by później stracić ją na rzecz trzeciej?
W 2004 roku Elana pojawia się na meczu Apator - Falubaz, krojąc 2 flagi Apatora.Następnie dochodzi do starcia Elany z Falubazem, w wyniku którego 1 z flag Apatora została w rękach Falubazu.
Było jeszcze coś takiego? ciekawa sytuacja
-
A była jakaś inna sytuacja niż ta: Cracovia traci flagę FC BP. Flaga zostaje zdobyta przez kibiców Jagiellonii. Pół roku później 13.11.2004 zostaje odbita przez kibiców Arki Gdynia i Lecha Poznań, podczas próby spalenia. W uznaniu wyczynu Arkowców flaga zostaje im podarowana i na stałe znajduje się w Gdyni.patriota85 pisze: Więcej takich sytuacji nie kojarzę.Jedynie przypadki ekipa X kroi flagę ekipie Y.A następnie ekipa Z będąca zgodą ekipy Y odbija flagę.Ale to raczej nie dokońca to o co chodzi w pytaniu.
-
która to flaga?
-

https://www.youtube.com/watch?v=F6OEDHbdCnQ
filmik z wydarzenia
ale pytający nie miał chyba takich akcji na myśli, a inne
-
Np:jemkotlety pisze:A była jakaś inna sytuacja niż ta: Cracovia traci flagę FC BP. Flaga zostaje zdobyta przez kibiców Jagiellonii. Pół roku później 13.11.2004 zostaje odbita przez kibiców Arki Gdynia i Lecha Poznań, podczas próby spalenia. W uznaniu wyczynu Arkowców flaga zostaje im podarowana i na stałe znajduje się w Gdyni.patriota85 pisze: Więcej takich sytuacji nie kojarzę.Jedynie przypadki ekipa X kroi flagę ekipie Y.A następnie ekipa Z będąca zgodą ekipy Y odbija flagę.Ale to raczej nie dokońca to o co chodzi w pytaniu.
KKS Kalisz kroi flagę "Ostrów" w barwach Lecha ekipie Ostrovii Ostrów.Flaga zostaje odbita przez Arkę.
Chrobry Głogów odbija flagę Moto-Jelcz Oławy skrojoną przez Miedź Legnica.
-
a ta flaga przypadkiem nie zniszczyła się trochę?rac14 pisze:
https://www.youtube.com/watch?v=F6OEDHbdCnQ
filmik z wydarzenia
ale pytający nie miał chyba takich akcji na myśli, a inne
TVN - NIE OGLĄDAM!
GW - NIE CZYTAM!
PO - NIE GŁOSUJĘ!
GW - NIE CZYTAM!
PO - NIE GŁOSUJĘ!
-
Tak, to zdjęcie sprzed podpalenia.
-
Tutaj info z naszego forum. http://www.cracovia.krakow.pl/read.php?4,1167079,page=1jemkotlety pisze:Tak, to zdjęcie sprzed podpalenia.
-
nie ma co zwalac na jakiś FC Deutschland, na niewielu stadionach by pozwolono wisieć takiej fladze

-
Z historii Torcidy Czerwionka - Leszczyny:
"Za moment przełomowy i jakikolwiek punkt odniesienia należy uznać tragicznie wydarzenie z Rybnika w roku 2001, gdzie w wyniku awantury śmierć poniósł kibic Odry Wodzisław. Wielu chłopaków, w większości z Czerwionki – Leszczyn poniosło konsekwencje związane z tą sytuacją co skutecznie wyeliminowało ich na dłuższy okres z kibicowskiego życia. Kilkudziesięcioosobowa, jak na ówczesne lata dobrze zorganizowana, mająca bardzo dobrą reputację w światku kibicowskim, grupa niemal przestała istnieć."
I tu pytanie. O jakich konsekwencjach mowa? Dlaczego w wyniku śmierci kibica Odry w Rybniku FC w Czerwionce - Leszczynach upadł?
Proszę o odpowiedź jeśli można.
"Za moment przełomowy i jakikolwiek punkt odniesienia należy uznać tragicznie wydarzenie z Rybnika w roku 2001, gdzie w wyniku awantury śmierć poniósł kibic Odry Wodzisław. Wielu chłopaków, w większości z Czerwionki – Leszczyn poniosło konsekwencje związane z tą sytuacją co skutecznie wyeliminowało ich na dłuższy okres z kibicowskiego życia. Kilkudziesięcioosobowa, jak na ówczesne lata dobrze zorganizowana, mająca bardzo dobrą reputację w światku kibicowskim, grupa niemal przestała istnieć."
I tu pytanie. O jakich konsekwencjach mowa? Dlaczego w wyniku śmierci kibica Odry w Rybniku FC w Czerwionce - Leszczynach upadł?
Proszę o odpowiedź jeśli można.
-
jakie 'tragiczne wydarzenie'???
zadźgali kolesia, jebali kosą nawet gdy już leżał, a potem się sprzedawali nawzajem
'dobra reputacja w świecie kibicowskim', no w c*** fajna reputacja - banda szczurków bez honoru, co za fantasta pisał ten opis???
zadźgali kolesia, jebali kosą nawet gdy już leżał, a potem się sprzedawali nawzajem
'dobra reputacja w świecie kibicowskim', no w c*** fajna reputacja - banda szczurków bez honoru, co za fantasta pisał ten opis???
-
Dobrze napisanemaksMKS pisze:jakie 'tragiczne wydarzenie'???
Mnie trafi czemu kibice GKSu Katowice przestali uważać kibiców Górnika za "najwiekszych frajerów w Polsce", przecież oficjalnie tak ich nazywali po morderstwie w Rybniku i później w Zabrzu rakietnicą. Decyzyjne osoby u nich mówili że "z Ruchem się można ustawić ale z Górnikiem nie, bo to patologia i frajerstwo". Co takiego się zmieniło że pare lat później zapomniano o tych słowach?
-
-
To akurat żadna tajemnica i wie chyba każdy kto śledzi temat, strata tych dwóch ekip do wspólnego wroga urosła do takich rozmiarów że musieli się zdecydować na ten desperacki krok
-
Kilka lat temu któreś Dynamo zrobili oprawe: Dynama wszystkich krajów
łączmy się, czy coś w ten deseń?
Ma ktoś foto z tego meczu?
Czy ktoś widział Babcie Kartoflankę?
-
[link]Dziadek Zaplutek pisze:Kilka lat temu któreś Dynamo zrobili oprawe: Dynama wszystkich krajów
Oprawę zaprezentował Hajduk Split przeciwko Dinamo Zagreb ;)
exitus acta probat.
-
Cześć
mam nadzieje w dobrym dziale piszę
mam takie pytanie do Was, chce zrobić jakis oryginalny prezent chłopakowi na urodziny, związany z kibicowaniem bo jest kibicem, ale nie mam pomysłu. myślałam o jakimś kubku z logiem klubu i naszym zdjęciem ale to wydaje mi się za banalne. Może ktoś dostał coś ciekawego od kobiety i podsunie pomysł?
mam takie pytanie do Was, chce zrobić jakis oryginalny prezent chłopakowi na urodziny, związany z kibicowaniem bo jest kibicem, ale nie mam pomysłu. myślałam o jakimś kubku z logiem klubu i naszym zdjęciem ale to wydaje mi się za banalne. Może ktoś dostał coś ciekawego od kobiety i podsunie pomysł?
-
forumowiczka_D pisze:Cześć
dowiedz się jakiego klubu nie lubi twój chłopak i powiedz, że im kibicujesz.
a później każ m u j**** ten klub.
ja p*******, zolpidem,intor i teraz to
Nie ważne ile masz wyjazdów,ważna jest ilość postów!
-
bardzo śmieszne, ja naprawde pytam
możecie w wiadomosciach dać powazne podpowiedzi jak macie się ze mnie śmiać tutaj
możecie w wiadomosciach dać powazne podpowiedzi jak macie się ze mnie śmiać tutaj
-
musisz zrobic min 10 kubkow takich. Nakrec kolezanki na chlppaka i kazdy bedzie pil z jednej sdudni. Lubisz sie dzielic pewnie
-
Czy Twoim chłopakiem nie jest przypadkiem intor?Jeśli tak to kup mu kominiarkę gangu albanii.forumowiczka_D pisze:bardzo śmieszne, ja naprawde pytam
''Znasz już koszernej demokracji smak
A tolerancji knebel dławi, gdy chcesz krzyczeć
Poczucie ciągłej winy, w którym chcą byś trwał
By cię uciszyć ksenofobią szantażują kraj...''
A tolerancji knebel dławi, gdy chcesz krzyczeć
Poczucie ciągłej winy, w którym chcą byś trwał
By cię uciszyć ksenofobią szantażują kraj...''
-
Może nie od dawna ale orientuje się ktoś na jakiej podstawie nie są przyjmowani kibice gości w Mielcu na meczach Niecieczy i czy sektor gości nie jest wymogiem licencyjnym?
-
Jak to gimbaza z palikmiotem wykrzykiwała? "Sadzić, palić, zalegalizować".Twoj THC pisze:chlppaka sdudni.pewnie
"Papieros parzy dłoń i budzi żal
Na peronie siedzę sam
Oglądam sterty tych starych zdjęć, ten peron dobrze
mnie już zna
Pociąg zabiera co dzień bliską twarz
Tutaj tłoczą się, tu mówią - "tam to jest życie i czar", Tu się handluje Ojczyzną co dnia!"
Na peronie siedzę sam
Oglądam sterty tych starych zdjęć, ten peron dobrze
mnie już zna
Pociąg zabiera co dzień bliską twarz
Tutaj tłoczą się, tu mówią - "tam to jest życie i czar", Tu się handluje Ojczyzną co dnia!"