Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
Bączyński

Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

Post autor: Bączyński » 18.08.2015, 17:20

hehe,no pewnie-prawilniacke polskie kluby powinny mieć zgody tylko z Madziarami,no bo to przecież bratni nam ugrofinski narod.
Jeba* ruskich i niemiaszkow bo tak wynika z historii.
Trochę mniej pisowskiej martyrologii i wyjdzie,że z każdym sąsiadem można sie dogadać.

iparts.pl
Doktor

Post autor: Doktor » 18.08.2015, 17:49

Pis to raczej jawnie wspiera wyznawcow tego ukrainskiego c****
mahomet to pedofil. AVE BMH

Bączyński

Post autor: Bączyński » 18.08.2015, 18:08

ej,z takimi komplementami to na dzien matki swojej a nie do mnie,to po pierwsze.
Po drugie,pojechałem z szyderą bo śmieszy mnie robienie z każdego Rosjanina sowiety,Ukrainca banderowcy,a Niemca- fana zespołu Landser.Szukanie wrogow to zawsze sie Polakom udawało wybitnie.

Bączyński

Post autor: Bączyński » 18.08.2015, 18:25

Poloni Wilno
Może zacznij zabawe w rozkminki patriotyczne od szacunku do własnego jezyka,ok?
Po drugie,skoro dla jednych i drugich nie jest problemem żeby dogadywać sie,to gdzie leży problem?
Ich kontakty,ich dylematy.

czlowiek bez twarzy

Post autor: czlowiek bez twarzy » 18.08.2015, 18:32

Bączyński pisze:ej,z takimi komplementami to na dzien matki swojej a nie do mnie,to po pierwsze.
Po drugie,pojechałem z szyderą bo śmieszy mnie robienie z każdego Rosjanina sowiety,Ukrainca banderowcy,a Niemca- fana zespołu Landser.Szukanie wrogow to zawsze sie Polakom udawało wybitnie.
co Ty z Hutnika jesteś, że tak się spiąłeś? zadał gość normalne pytanie, bo faktycznie Dynamo wiesza czerwono -czarne ścierki, a Żalgiris rzeczywiście jest antypolskie, oczywiście nikt tu nie oczekuje wyjaśnień od Hutnika tylko ciekawe jest jak oni się odnoszą do poglądów swoich zgód. z tym pisem też pojchałeś ładnie, nie wiem po co w ogóle ich tu przywołujesz, masz jakieś urojenia jak niesioł, że wszędzie widzisz PIS?

Andrus

Post autor: Andrus » 18.08.2015, 18:34

Bączyński pisze:hehe,no pewnie-prawilniacke polskie kluby powinny mieć zgody tylko z Madziarami,no bo to przecież bratni nam ugrofinski narod.
Jeba* ruskich i niemiaszkow bo tak wynika z historii.
Trochę mniej pisowskiej martyrologii i wyjdzie,że z każdym sąsiadem można sie dogadać.
Trochę wiedzy, mniej taniego wina.

Po pierwsze związki Polski z Węgrami czy choćby z Rumunią są dosyć silne, tak Węgrzy jak i Rumuni mimo, ze nie są Słowianami pomagali nam w trudnych momentach naszej historii i z tego co widać tak Węgrzy jak i Rumunii (odsyłam do wywiadów chociażby w TMK, darzą nas sympatią).

Ukraińcy zaś odpowiadają za masowe mordy na Polakach na Wołyniu, Galicji i w wielu innych miejscach przez de facto wieki bo kto choćby pamięta o Koliszczyźnie (na bank nie ty pewnie nawet nie wiesz co to), Litwini (którzy de facto nie są spadkobiercami Wielkiego Księstwa Litewskiego) nie tylko mordowali Polaków ale do dziś niechęć do naszego Narodu jest tam powszechna, o Niemcach to już nawet nie ma co pisać bo oni mordują Polaków i Słowian od tysiąca lat. Niemcy, Ukraińcy czy Litwini to nie wszyscy nasi sąsiedzi. Są np. Białorusini z którymi od wieków mamy pozytywne relacje, są Słowacy, Czesi (którzy mimo sprawy Zaolzia nie identyfikują się z czeskim szowinizmem - fani Banika czy Opawy- i widać, że mają do nas zupełnie pozytywny stosunek). Jako kibice, co jest ciekawym zjawiskiem nazwałbym socjologicznym, świetnie oddziałujemy na inne sceny de facto dając przyczółek do polonizacji.

Jednak nacjonalizm/prawa strona Niemiec, Litwy i Ukrainy może się niestety w ramach swych ideologicznych i historycznych korzeni odwoływać jedynie do nienawiści do Polski - świetni przyjaciele :)
Stąd pytanie, bo jednak na zgodowych imprezach często tematy schodzą na politykę, historię a jednak jako kibice jesteśmy zaangażowani w całą masę patriotycznych inicjatyw, które jednak z takim połączeniem zupełnie się gryzą.

Bączyński

Post autor: Bączyński » 18.08.2015, 18:50

Widzisz,akademickie przykłady swoje,a życie swoje.
Pogon Szczecin ma kontakty w Niemczech,Miedzianka,co przecież powinieneś doskonale wiedzieć wizytowała już dwie ekipy niemieckie.

Andrus

Post autor: Andrus » 18.08.2015, 19:12

Ale nikt tutaj się specjalnie do Niemców nie "przypierdala" tylko bardziej do wschodnich kontaktów jakbyś nie zauważył.
Dla mnie kontakty z Niemcami są niewyobrażalne, ale tam społeczeństwo zostało tak zdenazyfikowane, że wszelkie odchyły prawicowe są deptane w zarodku, ale to już sprawa tych ekip. Jednak to Hutnik jest pierwszą ekipą która uderzyła na wschód, na Ukrainę gdzie powiewają antypolskie barwy.

Z Niemcami zgody ma też Polonia Słubice (FCV Frankfurt), z Arminią Bielefeld miała zgodę też Resovia Rzeszów bo już Beskid Andrychów to ma zgodę z łużyckim klubem Energą Cottbus, będąc już dokładnym ale też każdy wie jak to obecnie wygląda w Niemczech.

rzutkarny

Post autor: rzutkarny » 18.08.2015, 19:30

Sami byliście na turnieju najbardziej banderowskiej ekipy...

MDautonomNS

Post autor: MDautonomNS » 18.08.2015, 22:29

Żeby wam ku*** żyłka nie pękła od tego dopierdalania się. Czasy się zmieniły, nie możemy ciągle rozgrzebywać tego co było. Co do Ukrainy to też musimy starać się zrozumieć sytuację jaka tam jest. Większość Ukraińców nie postrzega UPA przez pryzmat Wołynia, oni przede wszystkim traktują ich jako tych którzy walczyli z komuną, a także i Niemcami (mimo form współpracy, Niemcy jednak nie dopuścili do powstania niepodległej Ukrainy i więzili wielu ich przywódców politycznych). Druga sprawa to pamiętajmy że często sami nie byliśmy święci w relacjach z Ukraińcami ;) Nasza historia jest skomplikowana, co nie znaczy że nie możemy dążyć do porozumienia, podobnie z Niemcami, a wkurwia mnie jak słucham pierdolenia, najczęściej ludzi kierowanych modą na patriotyzm, którzy tak naprawdę gówno wiedzą.

kkk78

Post autor: kkk78 » 18.08.2015, 23:13

MDautonomNS pisze:... Większość Ukraińców nie postrzega UPA przez pryzmat Wołynia
c*** kogo obchodzą spostrzeżenia wyznawców Bandery !

Jaskół

Post autor: Jaskół » 18.08.2015, 23:15

MDautonom, p********* jak komorowski. Idąc twoim tokiem rozumowania trzeba zrozumieć ludzi popierających komunistów bo walczyli przeciwko nazistom a ludzi popierających nazistów za to bo przecież chcieli uratować Europę przed bolszewikami.
Już c*** z Niemcami ale Ukraina do dnia dzisiejszego nie przeprosiła za te straszliwe zbrodnie i jeszcze mają czelność wypominać Polakom, że przecież ich też mordowaliśmy, c*** że w samoobronie.
Są inne czasy ale to nie znaczy, że mamy o tym zapominać i komuś wybaczać i c*** nas Polaków powinno obchodzić przez pryzmat czego Ukraińcy postrzegają banderowców. Gdyby tak wyrżnęli 150 tysięcy Żydów a nie Polaków to w dniu dzisiejszym nie byłoby mowy o stawianiu im pomników czy paradowaniu z czerwono-czarnymi szmatami. Robi się ku*** jakieś kłamliwe szmiry typu pokłosie jak to niby Polacy gdzieś spalili żywcem 40 żydów a jak Smarzowski kręci o Wołyniu to głosy sprzeciwu bo ten film może zaważyć na przyjaźni polsko-ukraińskiej.
Ostatnio zmieniony 18.08.2015, 23:27 przez Jaskół, łącznie zmieniany 3 razy.
''Znasz już koszernej demokracji smak
A tolerancji knebel dławi, gdy chcesz krzyczeć
Poczucie ciągłej winy, w którym chcą byś trwał
By cię uciszyć ksenofobią szantażują kraj...''

kkk78

Post autor: kkk78 » 18.08.2015, 23:17

Niby zdanie wyrwałem z kontekstu,ale skoro dalej twierdzisz,że MY nie byliśmy święci wobec Ukraińców,to mam wrażenie,że p********* głupoty

kkk78

Post autor: kkk78 » 18.08.2015, 23:19

Jaskół,to chyba nie do mnie mówisz?Bo chyba te odpowiedzi się pomieszały tutaj

kkk78

Post autor: kkk78 » 18.08.2015, 23:23

Widzewski GóRniak pisze:Minęło parę lat i z tą Legią pije się wódkę na Pietrynie i zaprasza się ją na galerke.
Każdy ma swoich znajomych w różnych okolicznościach poznanych (nawet największe kosy) ,a w takich przypadkach często się pije wódkę.A Legia na Galerze gościła w ramach "Piłka nożna dla Kibiców" z tego co pamiętam

Jaskół

Post autor: Jaskół » 18.08.2015, 23:25

kkk78 pisze:Jaskół,to chyba nie do mnie mówisz?Bo chyba te odpowiedzi się pomieszały tutaj
Do tego wyżej.

Doktor

Post autor: Doktor » 18.08.2015, 23:41

Niektorzy widze maja wielka empatie i pruboja wpierdalac innym jakas chorobe ze trzeba sie wczuc w ich postrzeganie tej skurwialem zwyrodnialej organizacji.ciekawe czy bys takie kocopoly pierdolil jakby twoja matke zgwalcili na twoich oczach a za chwile jej wyproli z brzucha twojego nienarodzonego brata a matce wlali wrzatek do brzucha.zeby te k**** wszystkie banderowskie k**** wyzdychaly w takich meczarniach jakie zadali naszym rodakom.znalezli sobie obiekt kultu c*** i pedal w jednej osobie

Jaskół

Post autor: Jaskół » 19.08.2015, 00:05

[link]

https://www.youtube.com/watch?v=iQKuHb1pvt0

Poczytajcie, pooglądajcie a potem skończcie pierdolić o zrozumieniu.
Ostatnio zmieniony 19.08.2015, 00:10 przez Jaskół, łącznie zmieniany 1 raz.

Doktor P(r)awica

Post autor: Doktor P(r)awica » 19.08.2015, 00:05

Owszem, Śląsk był na turnieju we Lwowie, ale nie był tam dlatego bo lubi Karpaty tylko dlatego by sie po prostu pokazać. c***, że oni to organizowali, międzynarodowy turniej, ekipy z innych krajów, można coś poszumieć i nie wiem czy wiesz, ale z Lechią poszumiano i o to w tym chodziło.
Sam nie rozumiem dlaczego Hutnik trzyma z tymi k******. Można w TMK poczytac jak jakaś kijowska ku*** płacze, zę ich za banderowców sie ma itd. ku***, nawet na swój profil white boys klub kiev wrzucają zdj z banderą, jakieś marsze dla niego itd. Proponuje Hutnikowi bujnąć sie tam, z braćmi nie beda patriotycznie maszerować. Wspólnego brata wspierać?
Potem proponuje wspólnei jakaś akcje zrobić. Możę np Resovie najebać, niedaleko i biało czerwone barwy. Niech mają za swoje

MDautonomNS

Post autor: MDautonomNS » 19.08.2015, 00:09

Nie mówiłem że należy zapominać, sam mam nadzieję że Ukraińcy za to przeproszą, i dojdzie do poprawnych relacji. Ale nie wszystkie oddziały UPA były zaangażowane w zbrodnię wołyńską, nawet sama decyzja o rozpoczęciu rzezi jest niewyjaśniona i nie wiadomo czy odpowiadał za to bezpośrednio Bandera. Druga sprawa, zbrodnia na Wołyniu - 50 tys zabitych, Niemcy zabili ok 2 mln (nie liczę żydków). A jednak do Niemców już tak się nie dopierdalacie :) Doktor - ja pamiętam o zamordowanych, w mojej rodzinie były ofiary zarówno szwabów jak i sowietów.

Bodzio BSSHG

Post autor: Bodzio BSSHG » 19.08.2015, 00:09

Pytanie do kogoś ze wschodu, dlaczego antypolscy Litwini, i jeszcze bardziej antypolscy Ukraińcy utrzymują kontakty ze znienawidzonym narodem z Polski? Parafrazując, w końcu są "antypolscy", czy nie?

Banti

Post autor: Banti » 19.08.2015, 00:17

Bodzio BSSHG pisze:Pytanie do kogoś ze wschodu, dlaczego antypolscy Litwini, i jeszcze bardziej antypolscy Ukraińcy utrzymują kontakty ze znienawidzonym narodem z Polski? Parafrazując, w końcu są "antypolscy", czy nie?
Półgłówek robi szyderę, więc mu nie odpisujcie.

Stomilowi kiedyś na turnieju skocznie przygrywali uszatki z eneja swoje upa disco. Taka mała dygresja, co do poziomu wiedzy historycznej rurkowców i niektórych "ekip".
Polskie Wilno, Polski Lwów. j**** żmudzinów i banderowców.
Uwolnić Maćka!!

Doktor P(r)awica

Post autor: Doktor P(r)awica » 19.08.2015, 00:22

Wydaje mi sie, że z Niemcami to dlatego, że oni sie jak by od tego odcięli. Nie robią marszów o Hitlerze, Nie robią opraw z jego podobizną itd, ich pokolenie sie mocno zmieniło, to już Ukraińcy sa bardziej ''niemieccy' niż sami niemcy, robiąc oprawy o SS Galizien, biegając ze swastykami i inne duperele.
Oczywiście z każdym sie idzie dogadać, każdy jest inny i kontakty prywatne można mieć z różnymi osobami, natomiast dziwi mnie fakt takiego oficjalnego ''bratania się''. łączone herby na gadżetach itp.
Ukraińcy to by zjedli teraz gówno swoje by mieć tylko sojusznika. Nie wiem jak inni to odczuwają, ja jako prywatna osoba w kontaktach z nimi i ich wypowiedziach o nas, naszej scenie itd widze dość spore pucowanie sie do nas. Tekst w stylu ''rosjanie myślą, że są najlepszymi chuliganami, pora byście im pokazali że sie myla'' czy coś takiego.
Swoją drogą, dziwi mnie, że oni, wielcy naziści i słowiańscy blondyni bratają sie z Gruzinami, 100% white itp. Kto był w Gruzji wie, że to zwykłe chamy z Kaukazu i wyglądają jak bracia Mameda.

Jaskół

Post autor: Jaskół » 19.08.2015, 00:31

MDautonomNS pisze:Nie mówiłem że należy zapominać, sam mam nadzieję że Ukraińcy za to przeproszą, i dojdzie do poprawnych relacji. Ale nie wszystkie oddziały UPA były zaangażowane w zbrodnię wołyńską, nawet sama decyzja o rozpoczęciu rzezi jest niewyjaśniona i nie wiadomo czy odpowiadał za to bezpośrednio Bandera. Druga sprawa, zbrodnia na Wołyniu - 50 tys zabitych, Niemcy zabili ok 2 mln (nie liczę żydków). A jednak do Niemców już tak się nie dopierdalacie :) Doktor - ja pamiętam o zamordowanych, w mojej rodzinie były ofiary zarówno szwabów jak i sowietów.
Jesteś bardzo naiwny jeśli liczysz na to, że przeproszą i dojdzie do poprawnych relacji. Zresztą niedawno w dniu wizyty na ukrainie tego c**** komorowskiego podpisali ustawę o karaniu za obrażanie banderowców.

Te zbrodnie to nie były ''wyczyny'' jakiejś grupy osób a całej armii i co gorsza odbywało się to przy pomocy Ukraińców, którzy mieszkali w tych samych wsiach co Polacy i to dobitnie świadczy o tym co to za 'naród' a jeśli myślisz, że mentalność narodu zmienia się przez kilkadziesiąt lat to jesteś w błędzie. Już nie pamiętam nazwy ale była tylko jedna wieś w której Ukraińcy sprzeciwili się mordowaniu Polaków mówiąc, że mogą tylko rabować ale nie będą zabijać no i dzięki takiej postawie Polacy z tej wsi ocaleli. Były przypadki, że sąsiedzi Ukraińcy ostrzegali Polaków przed UPA ale takich przypadków dużo nie było.

Bodzio BSSHG

Post autor: Bodzio BSSHG » 19.08.2015, 00:39

Adasiu, czy jak wolisz Banti, proszę mnie nie cytuj, bo już dawno zakończyłem z Tobą temat na PW. I to nie jest szydera, tylko pytanie na logikę. Jak nie lubię wódki to jej nie piję-proste.

Jaskół

Post autor: Jaskół » 19.08.2015, 00:54

Doktor P(r)awica pisze:Swoją drogą, dziwi mnie, że oni, wielcy naziści i słowiańscy blondyni bratają sie z Gruzinami, 100% white itp. Kto był w Gruzji wie, że to zwykłe chamy z Kaukazu i wyglądają jak bracia Mameda.
Zanim zaczniesz pisać takie bzdury o Gruzinach to najpierw się doinformuj co to za naród a przy okazji przeczytasz, że nas Polaków bardzo szanują i lubią, zresztą podobnie jak Ormianie których też niektórzy mają za jakichś brudasów co jest kompletną bzdurą.

[link]

Andrus

Post autor: Andrus » 19.08.2015, 09:40

Akurat ten turniej był trochę lat temu, jeszcze jak nawet sytuacja na trybunach była inna, nawet na Ukrainie i nikt się z Karpatami nie bratał, teraz na zaproszenie na Euro Fan odmówiły im wszystkie Polskie ekipy, również oficjalne struktury jak Kibice Razem ucięły wszelkie kontakty z Ukraińcami, bo jednak pamięć o ofiarach jest najważniejsza.

Co do Niemiec, to jak widać nikt się do nich nie przypierdala bo to już inny naród, podobnie zresztą jak Japończycy. Sam mieszkając nad granicą, de facto w podzielonym przez rzekę i granicę jednym mieście, że nie odnoszą się w ogóle do historii, a jak tak to tylko do multikulturalizmu, idei lewicowych - ogólnie dziwny klimat, ale wiadomo co większość Polaków o nich sądzi :)
Ale mogę się założyć, że nie ma takich sytuacji, że dajmy na to Pogoń jedzie do Berlina i tam słyszy, że "ale zajebiście, że spaliliśmy u Was setki bandyckich wiosek podludzi", Niemcy odcinają się od takich rzeczy non stop. Za to już ze strony Ukraińców można usłyszeć, że nie mieli wyboru, traktowaliśmy ich jak niewolników, to była Ukraina itp. A poziom propagandy pro-UPA jest tam na takim poziomie, że często mówią to osoby o Polskich korzeniach z terenów I RP.

Bodzio BSSHG

Post autor: Bodzio BSSHG » 19.08.2015, 10:04

Andrus, chyba mało Niemców z klimatu poznałeś... A dlaczego widzisz, że się nie odnoszą do historii? Bo niemieckie prawo im tego ostro zabrania, taka różnica między Niemcami, a Ukrainą. Z mulkikulti, lewactwem itp. masz rację, ale tylko dlatego się o tym mówi, bo Niemcy, jak i Ukraińcy wiedzą, że temat II WŚ jest dla nas bardzo wrażliwy.

Doktor

Post autor: Doktor » 19.08.2015, 10:57

Tak niemieccy kibice podczas prywatnych rozmow nie szczyca sie ze zrownali Warszawe z ziemia albo ze fajnie sie palily wioski na zamojszczyznie bo im prawo zabrania.p********* jak potluczony.moze w publicznej debacie sie baliby tak mowic ale nie podczas gadki w cztery oczy.wiesz co to szacunek do wroga?moze i czesc chciala by wielkiej rzeszy tak jak i ruskich imperium z czasow carskich ale ani jedni ani drudzy nie osiagneli takiego poziomu zbydlecenia i zwyrodnialstwa jak ta tepa banda zbuntowanych mieszancow ukrainskich.nie slyszalem by ktoras ruska ekipa robila pochody z okazji wymordowania polskich zolnierzy w katyniu.

WitaminaX

Post autor: WitaminaX » 19.08.2015, 13:24

Trapi mnie od jakiegoś czasu. Co się dzieje z Polonią Bydgoszcz?
1.Wystawiają u siebie czasem jakiś młyn?
2.Jeżdżą gdzieś? (Poza wizytą w Toruniu na Elanie)

Andrus

Post autor: Andrus » 19.08.2015, 13:30

Doktor pisze:Tak niemieccy kibice podczas prywatnych rozmow nie szczyca sie ze zrownali Warszawe z ziemia albo ze fajnie sie palily wioski na zamojszczyznie bo im prawo zabrania.p********* jak potluczony.moze w publicznej debacie sie baliby tak mowic ale nie podczas gadki w cztery oczy.wiesz co to szacunek do wroga?moze i czesc chciala by wielkiej rzeszy tak jak i ruskich imperium z czasow carskich ale ani jedni ani drudzy nie osiagneli takiego poziomu zbydlecenia i zwyrodnialstwa jak ta tepa banda zbuntowanych mieszancow ukrainskich.nie slyszalem by ktoras ruska ekipa robila pochody z okazji wymordowania polskich zolnierzy w katyniu.
Akurat w cztery oczy też się tego wstydzą, tak "wyprano" im mózgi, że dziś są często święcie przekonani, że to my mordowaliśmy Żydów i siebie samych. Ja osobiście stawiam pomiędzy Niemcami a Ukraińcami znak równości, chociaż wiadomo nawet Niemców zaskoczyła skala ukraińskiego okrucieństwa.

imperium311

Post autor: imperium311 » 19.08.2015, 13:56

Znowu gównoburza na parę stron i ból d*** wielkich Polaków-patriotów, rewizjonistów granic... Żyjecie tym jak żydki auszwicem, dajcie spokój. Należy pamiętać o zbrodniach, ale pięć pokoleń dalej, to już nie to samo, nie ci sami ludzie, świat się trochę zmienił, nie żyjemy w latach 30. XX w.

Dzisiaj stoimy przed większymi problemami niż rozdrapywanie ran z I połowy poprzedniego stulecia.
Powróci stare prawo - Narodowy Socjalizm odrodzi się...

rozkminiacz

Post autor: rozkminiacz » 19.08.2015, 14:48

Zbliża się wspólny wróg. Być może gdyby platforma nie olała totalnie dyplomacji wobec niektórych naszych sąsiadów (chociażby właśnie Litwinów czy Czechów) to nie byłoby dziś takich akcji jak zdejmowanie polskich tablic na Litwie. Spirala się nakręca a lata minęły. Ukraina to naród bez historii, bez wielkich tryumfów, bez bohaterów narodowych. Dlatego dziś szukają tego w banderze i tym ich czarno-czerwonym nacjonalizmie. To ma korzenie jeszcze z zaboru austriackiego, kiedy to nawet przez zaborców Polacy byli traktowani z szacunkiem a Ukraińcy to jakaś tam swołocz. W momencie gdy patriotyczne nastroje wśród Polaków na wschodzie rosły Austriacy zaczęli wspierać ukraińskich nacjonalistów w celu zmniejszenia naszej siły. Ten mały, zakompleksiony naród bez historii gloryfikuje więc kogo ma i nie za bardzo chce przyjąć do wiadomości że ich antyrosyjski bohater był jednocześnie zwykłym bandytą, który w bestialski sposób wymordował naszych rodaków na Wołyniu. Po upadku ZSRR też istnieją zbyt krótko żeby zmierzyć się z czarnymi kartami swojej historii i do tego jest potrzebny w Polsce dyplomata dużego formatu. Kiedy dogadamy się wreszcie ze szczekającymi Litwinami i Ukraińcami, przestaniemy się prężyć do Rosji, wyciągniemy rękę do Czechów, Słowaków, Białorusinów i całej grupy Wyszehradzkiej, przestaniemy nazywać wyjątkowo przyjaznych nam Gruzinów zjebami z Kaukazu będziemy mogli wspólnie oprzeć się prawdziwemu wrogowi. Z Niemcami nie ma co gadać. Wrogość do nich, kiedy tak mocno odcinają się od Hitlera jest bez sensu, natomiast partnera nie ma co w nich szukać. To zawsze będą szuje. Póki co zamiast POLAND STRONK i jebania wszystkich sąsiadów na prawo i lewo trzeba przyjąć rolę lidera w Europie Wschodniej i sprzeciwić się zalewowi pedałów, kozojebców i lewackiej indoktrynacji.

Niektórzy powinni przestać patrzeć zerojedynkowo - wróg / nie wróg. Pomiędzy czarnym i białym jest w c*** odcieni szarości. W dyplomacji i współpracy jak w związku - musimy przyzwyczaić się do swoich wad.
j**** rosje i ruskich

Doktor P(r)awica

Post autor: Doktor P(r)awica » 19.08.2015, 16:23

Wiesz, ja rozumiem że inne pokolenie. Nie mówie, że Ci Ukraińcy to są antypolscy i chetnie to by wzięli widły i nas zajebali. To były mroczne czasy i lduzie byli pojebani, wojna naprawde miesza w głowie i obyśmy nigdy nie musieli tego przeżyć, ale fakt jest faktem. Gloryfikują tych ludzi. Może nie dosłownie, ale całą formacje, nie odcinając sie od tego co sie stało na Wołyniu, ba, wybielają to twierdząc że byli okupowani, pokonali najeźdźce itp.
Wiadomo, z każdym toczyły sie wojny, z Czechami, Słowakami, z Wegrami też walczyliśmy, ale żo walczyliz adna z tych nacji nie robi opraw o mordercach Polaków, żaden z tych krajów nie uznaje tych ludzi tak otwarcie za bohaterów. Rozumiem to, że oni szukają swojej tożsamości itd i dla nich to bohaterowie bo walczyli z ruskimi, tacy troche nasi żołnierze wyklęci. Tyle, że ja mam w d**** to co oni sobie tam myślą. Nie jestem politykiem bym akceptował to że ktoś na mnie pluje bo tak trzeba dla dobra sprawy. Jestem zwykłym Polakiem, który po prostu mówi ''j**** was''.
A co do przyjaznych nam Gruzinów to polecam sie wybrać do Gruzji. Przyjaźni to oni są tak jak Egipcjanie jak Cie widzą ic hcą Ci coś wcisnąć. Będąc tam na kadrze nie odczułem jakoś bardzo tej przyjaźni. Dzikusy z mentalnością kaukazu.

Wyznawca Wisełki

Post autor: Wyznawca Wisełki » 19.08.2015, 18:09

Andrus pisze:Akurat ten turniej był trochę lat temu, jeszcze jak nawet sytuacja na trybunach była inna, nawet na Ukrainie i nikt się z Karpatami nie bratał, teraz na zaproszenie na Euro Fan odmówiły im wszystkie Polskie ekipy, również oficjalne struktury jak Kibice Razem ucięły wszelkie kontakty z Ukraińcami, bo jednak pamięć o ofiarach jest najważniejsza.

Co do Niemiec, to jak widać nikt się do nich nie przypierdala bo to już inny naród, podobnie zresztą jak Japończycy...
Daleki jestem od bratania się z Ukraińcami ale dojebałeś nieźle i pokazałeś przy okazji swoją niewiedzę w temacie
Obrazek

Andrus

Post autor: Andrus » 19.08.2015, 18:23

Konkretnie gdzie? Wyszło teraz, że jednak ukraińcy są w 100% antypolscy. Wstyd dla wszystkich co się z nimi i bałotlitwinami wąchają.

Zupełnie Zielony.

Post autor: Zupełnie Zielony. » 20.08.2015, 09:36

Doktor P(r)awica pisze:A co do przyjaznych nam Gruzinów to polecam sie wybrać do Gruzji. Przyjaźni to oni są tak jak Egipcjanie jak Cie widzą ic hcą Ci coś wcisnąć. Będąc tam na kadrze nie odczułem jakoś bardzo tej przyjaźni. Dzikusy z mentalnością kaukazu.
Ja natomiast polecam ci wybrac się tam ale nie na mecz a w celach turystycznych i to na nieco dłużej. Przez czas pobytu ani raz nie spotkałem się z jakąkolwiek wrogością (lub nawet przejawem), a wręcz przeciwnie. Nikt tez nie chciał mi nic "wcisnąć". Dzikusy nie dzikusy ale jednak do polaków nastawieni są pozytywnie i tyle w temacie.
Za stary już jestem na internetowych bajarzy tworzących alternatywną rzeczywistość!
Spadam z tego forum!
Adminów proszę o usunięcie tego konta!

Kefirjagodowy

Post autor: Kefirjagodowy » 20.08.2015, 13:42

Potwierdzam Gruzini nastawieni byli do nas pozytywnie i to tacy przypadkowo poznani, a nie osoby od, których wynajmowaliśmy dom, ogólnie pojeździłem troche w swoim życiu po Europie i największe przejawy niechęci do Polaków widziałem w Hiszpanii

dziecko armageddonu

Post autor: dziecko armageddonu » 22.08.2015, 11:45

Od kiedy trwają kontakty kibiców Videotonu z Rakowem?

za Ruchem !

Post autor: za Ruchem ! » 22.08.2015, 11:58

dziecko armageddonu pisze:Od kiedy trwają kontakty kibiców Videotonu z Rakowem?
[…]Początkiem znajomości na linii Raków-Videoton był wyjazdowy mecz Videotonu w Pucharze Europy z Slovanem Bratysława na którym pojawiło się 17 fanów Rakowa z dwiema flagami. Kolejny mecz na którym byli obecni fani Rakowa w liczbie 7 osób, został rozegrany na ziemi węgierskiej, rywalem był wówczas Trabzonspor. 14 osób z dwiema flagami uczestniczyło w eskapadzie do Belgii gdzie Videoton w Pucharze Europy podejmował Genk.

7 Września, 33 osoby wspierały Videoton na ich własnym stadionie w meczu z Ferencvarosem, Raków miał ze sobą 3 flagi. Fani Videotonu byli obecni 13 września na wyprawie do Sosnowca w sile 13 osób, razem dało to fajny efekt 325 głów przyodzianych w jednolite kolory.[…]
Mecz Videoton - Slovan odbył się bodajże 26.07.2012

ODPOWIEDZ