Kibicowskie Podkarpacie

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

tuwimianin.

Re: Kibicowskie Podkarpacie

Post autor: tuwimianin. »

Ty masz swoje zdanie, Ja mam swoje i przy tym zostańmy. Dementować nie masz czego, bo to prawda. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Nie zamierzam się tu kłócić, ale Ja też bazuje na tym co widziałem od 1995 roku.
iparts.pl
pseudofan

Post autor: pseudofan »

Nie wchodź z tym człowiekiem w polemikę nawet bo to nie ma sensu.
Dr Kamszot

Post autor: Dr Kamszot »

Najlepszy okres Igloopolu to pobyt w 3 lidze, po spadku z ekstraklasy (lata 1993-1994????)
tuwimianin.

Z pewnością nie najlepszy, ale napewno ciekawy, ze względu na przeciwników w lidze http://www.hppn.pl/liga/sezon-po-sezoni ... ska/tabela . Moim zdaniem najlepszy okres dla kibiców Igloopol-u to lata 2003-2005.
Dr Kamszot

Post autor: Dr Kamszot »

Nie tylko ze względu na przeciwników, ale zwłaszcza na atrakcje.
tuwimianin.

Dr Kamszot pisze:Nie tylko ze względu na przeciwników, ale zwłaszcza na atrakcje.
O to mi chodziło. Z tego co wiem od starszych kolegów, to okres, gdy Igloopol grał w III lidze grupie krakowskiej, był pod względem kibicowskim bardzo "atrakcyjny" (wyjazdy do Krakowa, Leżajska, Przemyśla, Tarnowa). W necie są zdjęcia z niektórych wyjazdów z tamtych lat. PozdRo
Oldhopper

Post autor: Oldhopper »

Od kiedy dokładnie Wisłoka jest bez zera wyjazdowego? Wiem że to już troche lat trwa ale ile dokładnie?

Co do Stal Rzeszów to mam 1 pytanie; czy ich w ostatnich 15 lat cos z Hutnikiem Kraków łączyło?

Aha i jeszcze co do relacji Rzeszów-Przemyśl to kolejne pytanie, czy wszystkie 4 ekipy z tych miast się od zawsze delikatnie mowiąc nie lubili ?

El General fajnie ze ten temat w góre podbiłeś bo jest dość ciekawy.

Pozdrawiam
amf0508

Post autor: amf0508 »

Stal Rzeszów i Wisłoka przyjmują kibiców gości? Widziałem, że Resovia na derby weszła, ale podobno coś tam remontują w Rzeszowie, więc jak tam jest? To samo tyczy się Wisłoki, gdzieś czytałem, że z powodu problemów finansowych Wisłoka gra najbliższy mecz (chyba z Sovią) bez kibiców gości. Jest szansa, że następne ekipy będą normalnie wpuszczone?
Zupełnie Zielony.

Post autor: Zupełnie Zielony. »

Oldhopper pisze:Od kiedy dokładnie Wisłoka jest bez zera wyjazdowego? Wiem że to już troche lat trwa ale ile dokładnie?
Ta kwestia była szczegołowo poruszana przezemnie na naszym forum, niestety nie moge na ta chwile sie przekopac do dokładnych informacji. Zdaje się (pisze z głowy) będzie to już jakieś 10 lat. Przy czym w kilkunastu przypadkach zaliczamy wyjazd na zakazie, a nawet zdarzało się nie raz na podwójnym zakazie :) Zasada jest prosta nie dac się zastraszyc jakims świstom przysyłanym do klubu! W koncu na wyjazd jedzie się przedewszystkim dla siebie a nie grajków, po za tym w tak niskich ligach bez problemu można obejżeć mecz zza płotu/ogrodzenia. Nie jednokrotnie dla świętego spokoju wpuszczano nas na obiekt ryzykując kary od związku (gdy mieliśmy zakaz). Krótko: wszelkie zakazy to pic na wodę, trzeba jechać a na miejscu sie okazuje że nie taki diabeł straszny. Ot zwykły straszak który nagminnie wykorzystuje policja czy dany klub.

Co do sektora na Wisłoce to sprawa jest mocno skomplikowana. Od niedawna policja umyslała sobie ze musza być zamontowane kołowrotki + system. Klub jest na skraju przepasci (wielkie długi) oraz smieszne dofinansowanie z miasta. Tylko dlatego dokańczamy rozgrywki wiosenne w III lidze bo sami (KIBICE) składamy się na wszystko co jest związne z działąlnością klubu! Oczywiście jest to absolutne minimum, ale kwoty ogromne (min. 10tys) miesięcznie. Całośc od wiosny finansujemy my (głownie fani z zagranicy + liczny fc Chicago). Narazie skupiamy sie aby dotrwać do konca sezonu. To nie ważne że mamy ostatnie miejsce i spadek jest murowany- ważne ze jeszcze istniejemy. Stąd też wymysł psiarni jest nie do zrealizowania obecnie (kołowrotki miały byc od miasta na wiosne ale co normalne to były tylko obiecanki). Mozna by długo pisać, dla nas obecnie liczy się tlyko to aby WISŁOKA nie zginęła, a przyjezdni? Cóz cieżko mi to pisać ale psiarnia bez w/w kołowrotków się nie zgodzi na wpuszczanie kibiców. Mamy związane ręce.
Stąd też apel do kibiców przyjezdnych, o ile nie dogadamy się w kwestii wpuszczenia was na nasze sektory (np. Orleta Radzyń) to pierd.. to! Tak też zrobiły Karpaty Krosno które wprawdzie z wielkimi problemami ale podjechali autokarami pod stadion (nie wpuszczono ich). Olewanie wyjazdy z w/w powodu to tylko woda na młyn psiarni!. Każda aekipa ma prawo podjechac na stadion i nikt wam tego nie zabroni. Przez lata sie tego sami trzymaliśmy i stąd tez od 10 lat nie mamy zera wyjazdowego.
reprezentujemiasto

Post autor: reprezentujemiasto »

Zupełnie Zielony. pisze:
Oldhopper pisze:Od kiedy dokładnie Wisłoka jest bez zera wyjazdowego? Wiem że to już troche lat trwa ale ile dokładnie?
Ta kwestia była szczegołowo poruszana przezemnie na naszym forum, niestety nie moge na ta chwile sie przekopac do dokładnych informacji. Zdaje się (pisze z głowy) będzie to już jakieś 10 lat. Przy czym w kilkunastu przypadkach zaliczamy wyjazd na zakazie, a nawet zdarzało się nie raz na podwójnym zakazie :) Zasada jest prosta nie dac się zastraszyc jakims świstom przysyłanym do klubu! W koncu na wyjazd jedzie się przedewszystkim dla siebie a nie grajków, po za tym w tak niskich ligach bez problemu można obejżeć mecz zza płotu/ogrodzenia. Nie jednokrotnie dla świętego spokoju wpuszczano nas na obiekt ryzykując kary od związku (gdy mieliśmy zakaz). Krótko: wszelkie zakazy to pic na wodę, trzeba jechać a na miejscu sie okazuje że nie taki diabeł straszny. Ot zwykły straszak który nagminnie wykorzystuje policja czy dany klub.

Co do sektora na Wisłoce to sprawa jest mocno skomplikowana. Od niedawna policja umyslała sobie ze musza być zamontowane kołowrotki + system. Klub jest na skraju przepasci (wielkie długi) oraz smieszne dofinansowanie z miasta. Tylko dlatego dokańczamy rozgrywki wiosenne w III lidze bo sami (KIBICE) składamy się na wszystko co jest związne z działąlnością klubu! Oczywiście jest to absolutne minimum, ale kwoty ogromne (min. 10tys) miesięcznie. Całośc od wiosny finansujemy my (głownie fani z zagranicy + liczny fc Chicago). Narazie skupiamy sie aby dotrwać do konca sezonu. To nie ważne że mamy ostatnie miejsce i spadek jest murowany- ważne ze jeszcze istniejemy. Stąd też wymysł psiarni jest nie do zrealizowania obecnie (kołowrotki miały byc od miasta na wiosne ale co normalne to były tylko obiecanki). Mozna by długo pisać, dla nas obecnie liczy się tlyko to aby WISŁOKA nie zginęła, a przyjezdni? Cóz cieżko mi to pisać ale psiarnia bez w/w kołowrotków się nie zgodzi na wpuszczanie kibiców. Mamy związane ręce.
Stąd też apel do kibiców przyjezdnych, o ile nie dogadamy się w kwestii wpuszczenia was na nasze sektory (np. Orleta Radzyń) to pierd.. to! Tak też zrobiły Karpaty Krosno które wprawdzie z wielkimi problemami ale podjechali autokarami pod stadion (nie wpuszczono ich). Olewanie wyjazdy z w/w powodu to tylko woda na młyn psiarni!. Każda aekipa ma prawo podjechac na stadion i nikt wam tego nie zabroni. Przez lata sie tego sami trzymaliśmy i stąd tez od 10 lat nie mamy zera wyjazdowego.
Co bylo nie tak z tymi Orletami Radzyn ? Czemu sie nie dogadaliscie ?
studentka GWSP

Post autor: studentka GWSP »

Proszę o wypełnienie ankiety dotyczącej kibiców
http://moje-ankiety.pl/respond-75405.html
Zupełnie Zielony.

Żle rozumiałeś, a i ja mogłem napisac to prościej :), chodzi o to że z Orlętami się dogadalismy i byli na naszych sektorach :). Wprawdzie w okrojonym składzie (bus miał kłopoty i nie dojechał).
Co do dokładnej daty to: 2004 IX 25 bez zera wyjazdowego (nie licząc paru które były bez udziału publiczności)
Oldhopper

Naprawde sporo czasu. Nie wiem czy to z ekip poza ekstraklasy nawet polskim rekordem nie jest?! Te wszystkie Miedzianki, Sandecje, Elblagi, Kotwice, Hutniki, Beskidy i inne Hetmany nawet z jednym sezonem bez zera wyjazdowego problemy maja a co dopiero przez prawie 11 lat!! W kazdym badz razie, szacunek! Dzieki za tak szczegola odpowiedz.

Pozdrawiam
yob

Post autor: yob »

Oldhopper pisze:Aha i jeszcze co do relacji Rzeszów-Przemyśl to kolejne pytanie, czy wszystkie 4 ekipy z tych miast się od zawsze delikatnie mowiąc nie lubili ?
Wydaje mi sie ze dawno temu Stal Rz. kumala sie z Polonia. Nawet mam przed oczami widok szalikow Stali wsrod Polonistow na jakims meczu, ale to jak bylem niekumatym dzieciakiem wiec moglo mi sie cos od tej pory pomieszac, zwlaszcza ze mowa o latach 90-tych.
Polonia z Czuwajem mialy pakt o nieagresji i razem szli na mecz ktorejs z tych druzyn z JKS-em w Przemyslu. Nie wiem juz czy bylo to raz czy kilka razy, w kazdym razie krazyly kiedys zeskanowane stare fotki z ich wspolnego pochodu ;) To tez lata 90-te, pomaranczowe fleki i te sprawy...
Resovia od zawsze (?) kosa z tym towarzystwem.

Moze powyzsze potwierdzi lub sprostuje ktos z zainteresowanych ekip bo glowy nie dam.
Zupełnie Zielony.

Oldhopper - 10,5 dokładnie ;)
Chodź z drugiej strony znajdą się tacy którzy zaczną wyliczanki, że niska liga, że blisko, co by było jakbyśmy byli np w II lidze. Powiem tak, jeśli byłoby to mozliwe chętnie byśmy się zamienili ligami (nic tak nie trafia do takiego pacjenta jak to gdy pozna na włąsnej skórze). Owszem byłoby cięzko z dobrymi liczbami a zapewniam że bylibyśmy wszędzie. Od wielu lat mamy wykrystalizowaną pewną grupę ludzi którzy jeżdżą nie tylko na każdy wyjazd co dodatkowo na weekendzie na zgody. Niekiedy potrafimy obskoczyć nawet dwie (a i trzy się zdarzało). Wszystko to, to siła charakteru, poprostu młodzi rosną w takim duchu wychowani że wyjazd to rzecz święta. Jakaś cząstka bierze to do siebie i rodzi sie ekipa wyjazdowa.
Teraz druga strona medalu, ciekawe ile ekip potrafiłoby jeździć 10-ty raz na jakieś kozie wólki i to w meczu o totalna pietruszkę lub spadając? Na koniec jeszcze jedna sprawa, z całego tego okresu graliśmy 5 lat w III lidze. Mamy więcej wyjazdów na lubelszczyzne (z III ligowców) niż wszystkie ekipy razem wzięte z podkarpacia ;)
Kończąc, robimy swoje a jak ktoś nam zagląda do koszyka niech wpierw popatrzy na... siebie.
Oldhopper

Zupełnie Zielony odpisalem Ci na pw zeby nie zasmieciac. ;)
tygrys

Post autor: tygrys »

Czy w takich miejscowościach jak Baranów Sandomierski,Skopanie,Padew istnieją jacyś kibice?
W Baranowie jest dosyć nowoczesny i kameralny stadionik z krytą trybuną i plastikowymi siedziskami więc podejrzewam że jest tam jakaś ekipa.
O.F

Post autor: O.F »

może ktoś opisać obecną sytuację w Przemyślu?
tygrys

Post autor: tygrys »

Przemyśl chyba mniej więcej pół na pół (podobnie jak Rzeszów) ale najlepiej niech ktoś kto mieszka w tym ładnym mieście opisze sytuację.
SzewczykDratewka

Post autor: SzewczykDratewka »

W jednym z ostatnich TMK jest wywiad z kibicem Czuwaju i daje on do zrozumienia (nie wprost), że obecnie Polonia mocniejsza.
Lonsdale_London

Post autor: Lonsdale_London »

tuwimianin. pisze: ale Ja też bazuje na tym co widziałem od 1995 roku.
Co Ty mogłeś widzieć w 1995 r. skoro w tedy miałeś 9 lat i szedłeś do komunii.
Zaczynasz kibicować mając 9 lat i już bazujesz na tym ?
tuwimianin.

Lonsdale_London pisze:
tuwimianin. pisze: ale Ja też bazuje na tym co widziałem od 1995 roku.
Co Ty mogłeś widzieć w 1995 r. skoro w tedy miałeś 9 lat i szedłeś do komunii.
Zaczynasz kibicować mając 9 lat i już bazujesz na tym ?
Pudło
Vin Diesel

Post autor: Vin Diesel »

ja mam pytanie o mniejsze miejscowości - Jedlicze, Nowy Żmigród i okolice, jakich kibicow tam jest najwiecej? mniej wiecej taka sama odleglosc do Jasła jak i do Krosna i ciekawi mnie czy bardziej Karpaty czy Czarni ?
S.J.

Post autor: S.J. »

Vin Diesel pisze:ja mam pytanie o mniejsze miejscowości - Jedlicze, Nowy Żmigród i okolice, jakich kibicow tam jest najwiecej? mniej wiecej taka sama odleglosc do Jasła jak i do Krosna i ciekawi mnie czy bardziej Karpaty czy Czarni ?
Jedliczach jest miejscowa Nafta która sympatyzuje z Karpatami Krosno..Co ich dokładnie łączy ,czy są FC czy układem/zgodą to niech lepiej się wypowie ktoś od nich..
N'08

Post autor: N'08 »

SzewczykDratewka pisze:W jednym z ostatnich TMK jest wywiad z kibicem Czuwaju i daje on do zrozumienia (nie wprost), że obecnie Polonia mocniejsza.
Który numer? Masz ewentualnie screena?
SzewczykDratewka

Post autor: SzewczykDratewka »

screena nie mam ale dokładnie zacytuje:
Z dzisiejszej perspektywy jakbyś natomiast umieścił Waszą ekipę w relacji z przemyską Polonią?

Na dzień dzisiejszy nie jesteśmy stroną dominującą. Polonii wiele dały kontakty w Krakowie i Stalowej Woli. Jednak nasza ekipa nie jest w całkowitym odwrocie, przeszliśmy wymianę pokoleń, dziura po naszej emigracji została wypełniona młodszymi rocznikami, które coraz więcej mają do powiedzenia na mieście.
Nie jest to może wprost powiedziane 'tak jesteśmy teraz słabsi' ale jeżeli jedna strona mówi w derbowym mieście, że nie jesteśmy stroną dominującą to wydaje mi się, że trzeba to interpretować jako to, że po prostu są teraz słabsi.
rzutkarny

Post autor: rzutkarny »

Serio nie da się tego interpretować, na wyrównanie?
charliep

Post autor: charliep »

S.J. pisze:
Vin Diesel pisze:ja mam pytanie o mniejsze miejscowości - Jedlicze, Nowy Żmigród i okolice, jakich kibicow tam jest najwiecej? mniej wiecej taka sama odleglosc do Jasła jak i do Krosna i ciekawi mnie czy bardziej Karpaty czy Czarni ?
Jedliczach jest miejscowa Nafta która sympatyzuje z Karpatami Krosno..Co ich dokładnie łączy ,czy są FC czy układem/zgodą to niech lepiej się wypowie ktoś od nich..
Jak już to w Jedliczu. O ile mi wiadomo Nafta układem ani zgodą Karpat nie jest.
reporter105

Post autor: reporter105 »

Wisłoka, ponoć robi piwnicę. To prawda?

Obrazek
subagazi

Post autor: subagazi »

prawda
Ron Hogan

Post autor: Ron Hogan »

W Radomyślu Wielkim i okolicach są jacyś kibice? Stal Mielec?
Erolyzer

Post autor: Erolyzer »

Radomyśl sam w sobie to pustynia kibicowska, natomiast bardziej w stronę Mielca, jezdza na Stal ;)
Ron Hogan

Post autor: Ron Hogan »

Dzięki;)
Paterr

Post autor: Paterr »

Dawid "Cygan" Kostecki kręci afery ludziom z Reski i Stali. Zobaczcie sami:

https://www.facebook.com/PolishGipsy/vi ... =2&theater

https://www.facebook.com/PolishGipsy/vi ... =2&theater
isis

Post autor: isis »

Pięknie :)
8ILE8IA

Post autor: 8ILE8IA »

ktoś się wypowie z Rzeszowa ?
isis

Post autor: isis »

A co tu się wypowiadać?
jestemzbandy

Post autor: jestemzbandy »

Czemu Bieszczady Ustrzyki nie sa juz FC Polonii?
BPB

Post autor: BPB »

jestemzbandy pisze:Czemu Bieszczady Ustrzyki nie sa juz FC Polonii?

chłopaki z Ustrzyk podjęli taką decyzję i tyle.
ODPOWIEDZ