Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Podział Krakowa ustawił sie kilka/kilkanaście lat temu i raczej nic sie nie zmieni więc nie ma co rozkminiać co tydzień tematu
-
Czy ja wiem czy się zmieni. Popatrz ile bloków przybyło i dalej przybywa, ile nowych osób przyjeżdża do Krakowa. Zmiany są ciągle , może nie tak gwałtowne jak kilka/kilkanaście lat temu. Jeśli chodzi o ten podział Huty to do wymienionych osiedli należy dodać: Arkę - od niedawna za Wisła ( jakaś tam Cracovia jest dalej ) 2PL - Cracovia ( z tym że wg mnie coraz więcej Wisły , jeśli ktoś ma inne zdanie to mnie poprawcie) Albertyńskie XX-lecia - Cracovia ( był czas wg mnie że gdyby Wisła przycisnęła bardziej można było się pokusić o zmianę, teraz już raczej po ptakach) na temat Starej Huty się nie będę wypowiadał. Za to ja mam pytanie odnośnie Czyżyn , dzieje się coś ciekawego czy bajki ?
-
2PL jest i będzie pasiaste, Wisły jednostki tylko przy granicy z D303, ale nie ma to wpływu na całe osiedle.JN95 pisze:Czy ja wiem czy się zmieni. Popatrz ile bloków przybyło i dalej przybywa, ile nowych osób przyjeżdża do Krakowa. Zmiany są ciągle , może nie tak gwałtowne jak kilka/kilkanaście lat temu. Jeśli chodzi o ten podział Huty to do wymienionych osiedli należy dodać: Arkę - od niedawna za Wisła ( jakaś tam Cracovia jest dalej ) 2PL - Cracovia ( z tym że wg mnie coraz więcej Wisły , jeśli ktoś ma inne zdanie to mnie poprawcie) Albertyńskie XX-lecia - Cracovia ( był czas wg mnie że gdyby Wisła przycisnęła bardziej można było się pokusić o zmianę, teraz już raczej po ptakach) na temat Starej Huty się nie będę wypowiadał. Za to ja mam pytanie odnośnie Czyżyn , dzieje się coś ciekawego czy bajki ?
Co do Czyżyn to MOIM ZDANIEM, Hutnik chyba najaktywniejszy ?
-
Na Czyżynach stroną dominującą jest bezsprzecznie Hutnik.JN95 pisze: Za to ja mam pytanie odnośnie Czyżyn , dzieje się coś ciekawego czy bajki ?
Precz z antypolonizmem w polskim środowisku kibicowskim!!
-
-
Troublemaker pisze:Na Czyżynach stroną dominującą jest bezsprzecznie Hutnik.JN95 pisze: Za to ja mam pytanie odnośnie Czyżyn , dzieje się coś ciekawego czy bajki ?
Hutnik jest tylko w tych blokach koło Ronda Czyżyńskiego a ogólnie Czyżyny to dzielnica w którym są osiedla 2PL i Dywizjonu 303,więc nie wiem czy pyta o osiedle Czyżyny czy dzielnice Czyzyny bo to duża różnica.
-
PRO+MOC=JA pisze:https://www.facebook.com/29280015740866 ... 3/?fref=nf
https://pl-pl.facebook.com/pages/Wis%C5 ... 4361223849Film umieszczony na jednej ze śmierdzących stron pokazuje psów z frajerami którzy nie mają nic wspólnego z chłopakami jeżdżącymi na Wisłę i na wyjazdy (ich liczba meczów to 0 ) Tym bardziej nikt z biegających po prostu zwykle łby którzy będą j***** teraz jak ci ze starego.
Warto dodać ze jeden na filmie jest za pasami !
Przy okazji pozdrowienia dla waszych aktywnych którzy wielokrotnie z gim. nr 1 wracali przy wykorzystaniu straży miejskiej jak taksówki.
-
Macie gimnazjaliści problemy. Śmiech na sali, z obu stron jakieś chłystki młode i wielka napinka. Szkoda nawet sie przejmować takim gówniarstwem
-
no haha w dodatku na tych dzielniejszych wystarczy jeden radiowóz.
-
Jak wygląda sytuacja w Krzeszowicach i Wieliczce?
-
Oczywiście miałem na myśli osiedle Czyżyny, a nie dzielnicę XIV jako całość. Jak powszechnie wiadomo na Dywizjonu 303 jest Wisła, a na 2PL Cracovia.KONRAD NH. pisze:Troublemaker pisze:Na Czyżynach stroną dominującą jest bezsprzecznie Hutnik.JN95 pisze: Za to ja mam pytanie odnośnie Czyżyn , dzieje się coś ciekawego czy bajki ?
Hutnik jest tylko w tych blokach koło Ronda Czyżyńskiego a ogólnie Czyżyny to dzielnica w którym są osiedla 2PL i Dywizjonu 303,więc nie wiem czy pyta o osiedle Czyżyny czy dzielnice Czyzyny bo to duża różnica.
-
Na 2PL dzieje się wiele z racji położenia. Strusia, Wysokie, Kalinowe - Wisła a na dodatek od drugiej strony Kolorowe. 2 PL z Albertyńskim mają dużo roboty ale sytuacja jest pod kontrolą i na pewno nie ma mowy o żadnym przejmowaniu osiedla przez Wisłę.
AVE JUDE
-
Skoro poruszyłeś kwestię nowohuckiej topografii, to moim skromnym zdaniem w pierwszym rzędzie należałoby wspomnieć o osiedlu Dywizjonu 303, które ma bezspośrednią "styczność" z 2PL.prokocimksc pisze:Na 2PL dzieje się wiele z racji położenia. Strusia, Wysokie, Kalinowe - Wisła
-
Myślę, że pomylił w wyliczance 2Pułku z Niepodległości. Z rozpędu lub nieznajomości
Uśmiechnij się, jutro możesz nie mieć zębów.
-
Ty to zapewne przy nawet wojsku byś atakował.*** pisze:no haha w dodatku na tych dzielniejszych wystarczy jeden radiowóz.
-
Prokocimksc masz racje ale nie zgodzę się co do KLN mogę śmiało powiedzieć że jest to osiedle puste nie ma tam ekipy która "Działa" tylko osiedla sąsiadujące tworzą ekipe na tym osiedlu i coś im tam robią wiadome Kalinowe=Wisła przez wiele lat tak się ustawiło tam ale są tam osoby za Cracovią aż sam się zdziwiłem i trochę ich tam jest.. nie mówię że z 50+ ale parenaście się znajdzie. Żeby nikt źle nie zrozumiał Tam jest Wisła ale to pikniki rodziny które jezdza na mecze i młode dzieciaki z gim itp.. ale Ekipy raczej nie ma. (jeśli się myle poprawcie)prokocimksc pisze:Na 2PL dzieje się wiele z racji położenia. Strusia, Wysokie, Kalinowe - Wisła a na dodatek od drugiej strony Kolorowe. 2 PL z Albertyńskim mają dużo roboty ale sytuacja jest pod kontrolą i na pewno nie ma mowy o żadnym przejmowaniu osiedla przez Wisłę.
-
Jetem z Prokocimia wiec na Hucie bywam "rekreacyjnie". Ciężko właściwie stwierdzić kto działa podczas wjazdów bo najczęściej widywane są fury z Prądnika Białego co świadczy o tym,że do awantury przystępuje zbieranina z całych osiedli. KLN jak dla mnie Wisła, może nie najmocniejsza ale paru gości tam mają,pamiętam akcje sprzed roku pod SP82 gdzie dość dużo się działo.P141171215B pisze:Myślę, że pomylił w wyliczance 2Pułku z Niepodległości. Z rozpędu lub nieznajomości
Niepodległości to małe osiedle, bardziej w tej wyliczance pominąłem Górali ale bardziej chodziło mi w tym wpisie o nasze położenie na Hucie gdzie jesteśmy otoczeni jak Bieżanów na dwunastce.
AVE JUDE
-
haha ale co miałbym atakować?wrzucacie jakąś błazenadę i robicie z tego c*** wie co.nie wiem już czy to oni mieli szczęście bo radiowozik przyjechał, czy wy że nie mają kolegów.Rafix pisze:Ty to zapewne przy nawet wojsku byś atakował.*** pisze:no haha w dodatku na tych dzielniejszych wystarczy jeden radiowóz.
-
Po pierwsze nie jestem z Cracovii a po drugie umiejętnie potrafisz odwracać kota ogonem.
-
a co za różnica czy jesteś z Cracovii czy z jednej z tych ekip co mają na nas podobną sraczkę.wrzucają jakieś nagrania cymbałów podpinając w to konkretny FC i jeszcze piszesz że obracam kota ogonem.
-
Rozumiem że jesteś z KLN i jesteś za pasami? Takie delikatne ostrożne gadki wskazujące że ktoś tam z wrogiej ekipy jest są typowe dla... jednostek z wrogiej ekipy na danym osiedlu :)grg_nh pisze:Prokocimksc masz racje ale nie zgodzę się co do KLN mogę śmiało powiedzieć że jest to osiedle puste nie ma tam ekipy która "Działa" tylko osiedla sąsiadujące tworzą ekipe na tym osiedlu i coś im tam robią wiadome Kalinowe=Wisła przez wiele lat tak się ustawiło tam ale są tam osoby za Cracovią aż sam się zdziwiłem i trochę ich tam jest.. nie mówię że z 50+ ale parenaście się znajdzie. Żeby nikt źle nie zrozumiał Tam jest Wisła ale to pikniki rodziny które jezdza na mecze i młode dzieciaki z gim itp.. ale Ekipy raczej nie ma. (jeśli się myle poprawcie)prokocimksc pisze:Na 2PL dzieje się wiele z racji położenia. Strusia, Wysokie, Kalinowe - Wisła a na dodatek od drugiej strony Kolorowe. 2 PL z Albertyńskim mają dużo roboty ale sytuacja jest pod kontrolą i na pewno nie ma mowy o żadnym przejmowaniu osiedla przez Wisłę.
-
Z którejkolwiek strony by to nie było czy z Wisły czy z Cracovii, wygląda to na rzucanie sie szczyli o łopatke w piaskownicy. Zjawisko występujące z obu stron Błoń*** pisze:a co za różnica czy jesteś z Cracovii czy z jednej z tych ekip co mają na nas podobną sraczkę.wrzucają jakieś nagrania cymbałów podpinając w to konkretny FC i jeszcze piszesz że obracam kota ogonem.
-
od zawsze WisłaNotariusz pisze:Jak wygląda sytuacja w Krzeszowicach?
-
Wisla moze wejsc na derby teraz czy jakis zakaz?
-
ze spaceru to wiesz?grg_nh pisze:Prokocimksc masz racje ale nie zgodzę się co do KLN mogę śmiało powiedzieć że jest to osiedle puste nie ma tam ekipy która "Działa" tylko osiedla sąsiadujące tworzą ekipe na tym osiedlu i coś im tam robią wiadome Kalinowe=Wisła przez wiele lat tak się ustawiło tam ale są tam osoby za Cracovią aż sam się zdziwiłem i trochę ich tam jest.. nie mówię że z 50+ ale parenaście się znajdzie. Żeby nikt źle nie zrozumiał Tam jest Wisła ale to pikniki rodziny które jezdza na mecze i młode dzieciaki z gim itp.. ale Ekipy raczej nie ma. (jeśli się myle poprawcie)prokocimksc pisze:Na 2PL dzieje się wiele z racji położenia. Strusia, Wysokie, Kalinowe - Wisła a na dodatek od drugiej strony Kolorowe. 2 PL z Albertyńskim mają dużo roboty ale sytuacja jest pod kontrolą i na pewno nie ma mowy o żadnym przejmowaniu osiedla przez Wisłę.
-
Rozkminka o osiedle Kalinowe? serio? spokojne osiedle bez historii podobnie jak Wysokie a po gorszej stronie np Kombatantów.
-
Kalinowe to spokojne kiedyś nie było. .. licznie i dobrze jakościowo potrafiło jechać na r22.
-
Pasy w Krzeszowicach nigdy nic nie znaczyły, było kilku na tzw Zagrodach (jest tam 3 małe bloki, to w zasadzie są obrzeża Krzeszowic).cobalt pisze:Obecnie pewnie tak ale nie "od zawsze" bo stare czasy to jednak Pasy rozdawały karty podobnie jak w Trzebini i połowicznie w Chrzanowie.info_z_rzymu pisze:od zawsze WisłaNotariusz pisze:Jak wygląda sytuacja w Krzeszowicach?
Teraz tam chłopaki z Wisły wchodzą i malują po ich blokach wiślackie grafy. Kiedyś było podobnie, z Krzeszowic dobra banda na Wisłę jeżdzila, kilku w Devilsach działało. Teraz sporo starych zostało i jeżdzą i od c**** małolatów za Wisłą rosnących w siłę.
-
I nie naciągaj "Obecnie pewnie.. tak" bo odkąd pamiętam (czyli od jakichś 15 lat) to z Krzeszowic non stop wszyscy na Wisłę hulają, a po mieście i wszystkich osiedlach spotkać można 12 -latków w barwach Wisły, którzy się obnoszą z nimi bez obaw. Dużo wcześniej to jak napisałem wyżej.
-
Nie chcę się tu spinać i mówić "nigdy", ale o jakich czasach mówimy? Bo o ile mogę wiarygodnie ocenić to od lat 90-tych, nie mówiłbym nawet o połowicznym rozdawaniu kart (aczkolwiek kilka osób działało na Pasach, lub w środowisku skinów powiązanych z KSC).cobalt pisze: Obecnie pewnie tak ale nie "od zawsze" bo stare czasy to jednak Pasy rozdawały karty podobnie jak w Trzebini i połowicznie w Chrzanowie.
-
tak samo koleżko naciągasz Ty z wjazdem tekstu że od c**** małolatów. Wy macie w ogóle jakieś osiedle/dzielnice/FC gdzie nie macie tego "od c****" ??
-
To ta słynna wiślacka młodzież. Oni są wszędzie.
-
No tak, przyznaję, że mi się pomyliło. Chodziło mi o Kościuszkowskie. Też zawsze za Wisłą a zawsze bez jakiegoś szału.hau pisze:Kalinowe to spokojne kiedyś nie było. .. licznie i dobrze jakościowo potrafiło jechać na r22.
-
A tutaj z dedykacją dla tych, którym zaraz gul skoczy
https://www.facebook.com/SKWK1906/photo ... =1&theater
https://www.facebook.com/SKWK1906/photo ... =1&theater
-
WSH w Goteborgu

-
O nie, temat lepiej zamknąć na jakiś czas!
-
Wszystko pieknie ladnie, tylko wy jestescie mistrzami propagandy, na zdjeciu nie jest samo wsh, jest sporo osob ze Śląska.kosacki pisze:WSH w Goteborgu
-
Zaczęlo się, mylisz się, nie ma tu SPORO chłopaków ze Ślaska. Więcej brodatych czy spoza WSH?
-
35 chłopa na tak duże miasto i jeszcze nie wszyscy z Wisły to ma byc dobra banda na 15 koła które bywa na meczu ok niech będzie
"CHŁOPI"REYMONTA
-
To może przypomnijmy sobie elitę z drugiej strony
https://www.youtube.com/watch?v=czbCM45g7CM
https://www.youtube.com/watch?v=czbCM45g7CM