Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
A z rodzynkiem co się nie przyznał też 'posprzątane'?
Poza tym pisanie o jakieś AW gdzie od lat działacie pod szyldem JG jest jak dla mnie żałosne.
Poza tym pisanie o jakieś AW gdzie od lat działacie pod szyldem JG jest jak dla mnie żałosne.
z tym jg, aw kończ waść wstydu oszczedż AW było podstawą JG powstało na piastów a ze sie przyjeło bo lepsze od kaszana gang z nazwy to inna sprawa oni byli starzy a JG młodzi osobiscie ci starzy mieli wiecej charyzmy niz młodzi a na wisle na odwrót sadze ze devils byli bardziej wierni niz sharks ale kazdy ma swoje zdanie
no po chuju byli jak się w dobrej ilości poprzerzucali...
Shanti ma rację jeżeli chodzi o AW i JG natomiast o drugiej stronie się nie wypowiadam.shanti pisze:z tym jg, aw kończ waść wstydu oszczedż AW było podstawą JG powstało na piastów a ze sie przyjeło bo lepsze od kaszana gang z nazwy to inna sprawa oni byli starzy a JG młodzi osobiscie ci starzy mieli wiecej charyzmy niz młodzi a na wisle na odwrót sadze ze devils byli bardziej wierni niz sharks ale kazdy ma swoje zdanie
AW dobra stara marka szkoda że wielu ludzi z ekipy można spotkać na B lub I a nie na zbiórce na Groblach jak za starych dobrych czasów.
my młodzi bylismy jg ale aw to byla marka to było coś to były koty to nie były pieniadze i złote kajdany to była idea cos w latach 90 bezcenee zasady i braterstwo a teraz hmmmmmm....... zdrada dobrych boli
Cinkciarz zawsze będzie czerpał korzyści. A wysoka pozycja często w tym pomaga. Czasem lepiej jednak skorzystać z tego co kojarzy nam się pozytywnie, dlatego ja korzystam z ekantor.pl :) Najlepiej.
Obserwując na stare lata sytuacje z dystansu mam wrażenie, że rolę się troszkę odwróciły. Lata 90-te już nie wrócą a Azory są tego dowodem. Pamiętam jak Wisła była totalnie niezorganizowana , więc świetnie zorganizowana, szybko działająca ekipa Cracovii to po prostu wykorzystywała. Tajemnicą Poliszynela jest to, że działała brutalnie i niehonorowo. Dziś nie można oprzeć się wrażeniu, że to Cracovia jest w chaosie. Oczywiście na kilku osiedlach gonią grupki małolatów, są także bohaterowie YT i Derbów, którzy nie przez przepadek dostali przydomki "ćpunów" ale wydaje się, że Wisłą działa, robi swoje i na stadionie i poza nim i jest lepiej zorganizowana . Od dawna wiadomo, że wielu kibiców Cracovii ma zwykły kompleks Wisły. Nie mogą bez niej żyć, ich hymnem jest WTSK ale nie dziwie się. Akcji takich jak TSW, wiślacka siłownia można pozazdrościć.
-
prokocimksc
Mówię o tym co jest teraz a teraz na Cracovii rządzi JG.shanti pisze:z tym jg, aw kończ waść wstydu oszczedż AW było podstawą JG powstało na piastów a ze sie przyjeło bo lepsze od kaszana gang z nazwy to inna sprawa oni byli starzy a JG młodzi osobiscie ci starzy mieli wiecej charyzmy niz młodzi a na wisle na odwrót sadze ze devils byli bardziej wierni niz sharks ale kazdy ma swoje zdanie
zacznijmy od tego że to dragi i sprzęt ukształtowały przewagę Cracovii na mieście, nie żaden fanatyzm czy popularność klubowa.pomysł sam w sobie dawał zajebiste efekty, ogólny chaos na mieście, przejmowanie osiedli i przerzucanie tylko patrz co zaczęły przynosić kolejne lata gdy interesy się podzieliły a sprzęt stał się standardem?Parchy nigdy na podobnych warunkach nie potrafiły rywalizować z Wisłą na dłuższą metę to jest między nami różnicą, dlatego wprowadzili sprzęt, dlatego jako JEDYNI odrzucili opcje paktu poznańskiego.A to obecne pierdolenie o ich hegemonii w Krakowie które trwało zaledwie kilka latek można sobie o d*** wytrzeć bo sytuacji z dnia na dzień się nie obróci a żeby odjebać podobny numer jak wtedy niestety dla nich nie ma jak z czym.
-
Pająk Spajder
Po pierwsze nie jestem z KSC a takie gdybanie gdyby nie to gdyby nie tamto to wiesz gdzie mozna sobie wsadzić. Skoro tak nie byliście osrani to czemu aż do teraz nie chcieliście się bić z innymi ekipami przez 10 lat istniena paktu? No właśnie sami sobie odpowiedzcie
100 procent odpowiedzialności za wprowadzenie sprzętu należy do Cracovii. Było wiele sytuacji w latach 90-tych, że Wisła leciała na gołe łapy a Cracovia wyciągała...siekiery , widły, noże i wszystko co znaleźli u wujka na wsi.-nie koloryzuje. Popytajcie starszych. Wisła po prostu nie miała innego wyjścia i musiała chwycić za zabawki. Do dnia dzisiejszego zmiotła by Cracovię bez sprzętu zrozumcie to
pakt poznanski zobowiązywał odstawienie zabawek a nie że w Krakowie można a za już nie, sam wyjazd niósł potrzebę zabierania zabawek z wiadomych względów jak jesteś upośledzony i ci to ciężko zrozumieć to trudno jak wstydzisz się napisać komu kibicujesz to nawet nie odpisuj bo kończę w tym momencie z tobą rozmowę.
Podsumowując, masz racje że c**** wiesz.Pająk Spajder pisze:Nie rozśmieszaj mnie tym "chciała". Chciała ale deszcz padał czy za bardzo słońce świeciło? Każdy kto chciał to walczył i to nie raz i nie dwa, trzeba się było ustawiać i próbować szczęścia a nie pierdolić na necie. Kraków to nie Szczecin tu jest prawie centrum kibicowskie, 50km od Śląska gdzie jest w c*** ekip i mecze co tydzień w każdej lidze także okazji chyba nie brakowało? I nie pisz mi jak to się raz na kogoś ustawiliście ale nie wyszło i że c**** wiem.
Z jednej strony resortowi niby chcieli przystapic do paktu zapomniec wszystkim wszystkie krzywdy ktorych ponoc doswiadczyli a jak nie przystapili to nagle wydaja oswiadczenia ze Grabiszynska ze Kielce to akcje odwetowe za bieganie tych ekip po Krakowie ze sprzetem, czworonodzny Wy naprawde jestscie uposledzeni umyslowo i przekrecacie fakty na swoja korzysc a temat wprowadzenia blyskotek na Krakow nawet nie ma juz co komentowac, juz tak siejecie propagadne ze to jest po prostu zabawne.
Unia to Tarnovii nie ogarnia
-
nieskumalemtypa
Tarnovia daje sobie świetnie rade
-
jemkotlety
Trochę Ci się nicki pomieszały. Ten co trzyma flagę to ktoś inny.
-
walka_o_przetrwanie2
Możliwe ale wkleił tę fote jako dowód , że nie jest przypadkową osobą jak go rozkminili. Pisał, że to jego flaga a on nie jest Polakiem.
To chyba ta sama ?

jemkotlety nie moge ci odpisać na priv.
To chyba ta sama ?

jemkotlety nie moge ci odpisać na priv.
Ostatnio zmieniony 14.07.2015, 16:24 przez walka_o_przetrwanie2, łącznie zmieniany 1 raz.
co Was interesuje gdzie/kim jest kolo od malej fany?
Banda meneli na wyjeździe na Lubliniankę,ponoć byli wtedy mega bandą,kanar-kofior -pręży klatę.Reszta nie ma już co prężyć więc jak na meneli przystało pije piwo i je pizze ,piwo i pizze dostarczyli im na stadion kelnerzy z Motoru,którzy przyszli im powiedzieć jak bardzo to Wisły nie lubią ;-)

Dobre, haha wrzuca jakis wislacki smarkacz zdjecie sprzed 15lat a pewnie mu starsi koledzy zapomnieli powiedziec ze ten okres to czas kiedy czworonodzy praktycznie nie istnieli.
Generalnie ten pakt kolo c**** mi lata jest czy go nie ma, tylko to Wy ciagle kreujecie sie na c*** nie wie jak honorowa ekipe a jak bylo, jak jak sie wczesniej zachowywaliscie wiedza zainteresowani.
kto tu na kogo się kreuje haha?skoro Byliśmy tacy słabi, Wy tacy mocni to pakt wam dawał same korzyści.Mogliście Wisłę z łatwością oczyścić z Flag, zrobić z nas łatwy kąsek dla reszty kibicowskiej Polski, mogliście z nas zrobić nieudaczników którymi Wy teraz jesteście gdyby Wisła wyłamała się z paktu sytuacja dawno by była odwrotna.swoją przewagę na mieście zaznaczyliście zajebaniem flag z magazynu.
ale to już nawet nie o to chodzi.niby pamiętasz ile znaczyliśmy 15lat temu, a mieszasz fakty z przyczyn przełomu kibicowskiego w naszym kraju.
ale to już nawet nie o to chodzi.niby pamiętasz ile znaczyliśmy 15lat temu, a mieszasz fakty z przyczyn przełomu kibicowskiego w naszym kraju.
brody kolegów z poznania już wam nie przeszkadzają?
nrth to ty w dziecinstwie nosiles okulary? bo ten zielony z kedziorem gdyby dodac brode i saszetke wypisz wymaluj mis kolargol
Tak na marginesie W-G, widzisz jakąś szansę na rozwiązanie konfliktu między pewnymi dwoma osiedlami na pn Krakowa(a właściwie jednym i 'resztą świata' bo to chyba tak teraz wygląda)?Bo ponoć 'za późno na rozmowy' a jak faktycznie dojdzie do tego że będzie za późno, to co się nie zdarzy, Wisła jako całość straci to osiedle na lata, nie w sensie że się przerzuci,ale nie będzie chciało mieć nic wspólnego z obecnymi decydentami na Wiśle.Warto?. Strzelił bym Ci pw ale nie mogę
-
Orange&Mango
Tak wiemy wiemy że Tarnovia rządzi .W ogóle te wszystkie akcje Uni krojenie flag itp to propagandanieskumalemtypa pisze:Tarnovia daje sobie świetnie rade
Ts06 o które osiedle chodzi? Dziwię się że w czasach kiedy trzeba się jednoczyć i działać wspólnie aby eliminować wroga są jakieś rozłamy. Cała Wisła Zawsze Razem
czy Wisła wchodzi teraz na derby czy ma ten posrany zakaz za poprzednie derby???
W czasach kiedy było zrobione to zdjęcie to wiekszość ekip można by nazwać "banda meneli"tacy dwaj pisze:Banda meneli na wyjeździe na Lubliniankę,ponoć byli wtedy mega bandą,kanar-kofior -pręży klatę.Reszta nie ma już co prężyć więc jak na meneli przystało pije piwo i je pizze ,piwo i pizze dostarczyli im na stadion kelnerzy z Motoru,którzy przyszli im powiedzieć jak bardzo to Wisły nie lubią ;-)
Nie będę dawać namiarów, szczególnie tu. Mam takie wrażenie że właśnie przez to że wróg słabo sobie radzi, to takie rzeczy się dzieją.Tyle że jeśli 'dziś' jest tak to nie oznacza że będzie to trwać wiecznie.pytong pisze:Ts06 o które osiedle chodzi? Dziwię się że w czasach kiedy trzeba się jednoczyć i działać wspólnie aby eliminować wroga są jakieś rozłamy. Cała Wisła Zawsze Razem
Czy Cracovia wyciągnęła jakieś konsekwencje wobec czołówki grupy jg,która uciekała przez pół Sarajewa.A potem na meczu powiesiła sobie flagę walczyć jak Sparta...:-)

Jak na ten moment wygląda sytuacja na poszczegulnych osiedlach nowohuckich?
-
Sam Fisher
Tak samoNotariusz pisze:Jak na ten moment wygląda sytuacja na poszczegulnych osiedlach nowohuckich?
Od rejestracji. Sorry
tak myślałem spina nic więcej.. jestem owszem ale jestem ciekawy drugiej strony (innej osoby) zdania innego niż moje więc nie rozumiem po co ta spina Doktor ?? owszem wiem co sie dzieje w Hucie od strony północnej ale jestem ciekawy tam bliżej os kolorowe itp
S,istnieje taki temat więc co złego jest dowiedzieć się jak wyglada sytuacja na jakims osiedlu albo dzielnicy?To ze jakis typek jest z Nowej Huty to jeszcze nie oznacza że musi cala dzielnicę znać,przecież to jest miasto w mieście.Po drugie pisał,że chce poznać opinię drugiej strony.
Zresztą to ja pierwszy zadał pytanie.
Kolegów nie ma? Na dzielnicy na dwór nie wychodzi?Notariusz pisze:S,istnieje taki temat więc co złego jest dowiedzieć się jak wyglada sytuacja na jakims osiedlu albo dzielnicy?To ze jakis typek jest z Nowej Huty to jeszcze nie oznacza że musi cala dzielnicę znać,przecież to jest miasto w mieście.Po drugie pisał,że chce poznać opinię drugiej strony.
-
Orange&Mango
A tam teraz to się czepiasz. Przecież to propaganda a zdjęcie jest napewno przerobione :-DA/J pisze:Czy Cracovia wyciągnęła jakieś konsekwencje wobec czołówki grupy jg,która uciekała przez pół Sarajewa.A potem na meczu powiesiła sobie flagę walczyć jak Sparta...:-)
A/J. goście z tego zdjecia to czołówka JG?