Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Jesli chodzi o krakow chcialbym napisac jak mniej wiecej aktualnie to wyglada, jesli z czyms sie nie bedziecie zgadzac poprawcie mnie. Biezanow- Wisla (co prawda strasznie slaba w porownaniu do lat poprzednich ale jednak) Prokocim - nowy 100 % cracovia, stary praktycznie tez, Zlocien - Wisla, Kozlowek - cracovia, Wola duchacka - niby duza wiekszosc cracovia jednak dla mnie spadek sily osiedla i cos tam Wisla probuje robic zobaczymy czy cos z tego wyjdzie, Kurdwanow- wg mnie obiektywnie jest gdzies w granicach 65 do 35 dla Wisly Borek falecki - Wisla, Kliny - omieszane z przewaga cracovii, Lagiewniki - pomieszane ze wskazaniem na Wisle, Ruczaj - I i II strona Wisla III cracovia, Kazimierz- cracovia, stary nowy kleparz - Wisla Nowe grzegorzki Wisla,Stare grzegorzki- cracovia, Kobierzyn- Wisla, Stary plaszow - Wisla, Nowy plaszow - cracovia, Pradniek bialy i czerwony - Wi
sla XXX lecia i siemazki - cracovia Bronowce - Wisla, Swoszowice podzial ze wskazaniem na ksc, Wroblowice - Tsw Dabie - ksc jesli chodzi o hute to ksc to : wiekszosc albertynskiego xx-lecia i 2pl piastow tysiaclecia bohaterow wrzesnia oswiecenia zloty wiek gorali, Tsw to jagiellonskie kqzimierzowskie strusia lotnisko dywizjon kalinowe mistrzejowice nowe kaweek piastow od strony mistrzejowic arka + progres na 2pl xx-lecia i albertynskim
sla XXX lecia i siemazki - cracovia Bronowce - Wisla, Swoszowice podzial ze wskazaniem na ksc, Wroblowice - Tsw Dabie - ksc jesli chodzi o hute to ksc to : wiekszosc albertynskiego xx-lecia i 2pl piastow tysiaclecia bohaterow wrzesnia oswiecenia zloty wiek gorali, Tsw to jagiellonskie kqzimierzowskie strusia lotnisko dywizjon kalinowe mistrzejowice nowe kaweek piastow od strony mistrzejowic arka + progres na 2pl xx-lecia i albertynskim
-
P141171215B
Mi się nie zgadza tyle, że nazwy drużyn, nawet wrogich piszemy dużą literą.
Jakbyś to napisał bardziej estetyczniej to byłoby w porządku. A tak to troche bajzel wyszedł.
A co do samego podziału, to Swoszowice przewaga Wisły i duży progres u działających tam osób.
P.S. Podział "na papierze" to jedna sprawa, a jakość tych dzielnic/osiedli to druga. Jednak nie o to się rozchodzi w tym co napisałeś.
A co do samego podziału, to Swoszowice przewaga Wisły i duży progres u działających tam osób.
P.S. Podział "na papierze" to jedna sprawa, a jakość tych dzielnic/osiedli to druga. Jednak nie o to się rozchodzi w tym co napisałeś.
z Kurdwanowem niezle wyliczenie, masz podzial na klatki i statystyki pieter?
-
P141171215B
TeŻ tak typowałem hehe
Skoro na Wiśle wiatr hula to co powiedzieć o waszym młynie? :D
z tymi derbami i b klasą to się akurat zgadza bo właśnie rusza wasz proces za ustawienie 19tu meczów w sezonie po którym awansowaliście do ekstraklasy, więc lepiej zacznij odmawiać amidę żeby prezesik po wszystkim nie złożył zabawek.
Dobrze prawicie, mimo że inne preferencje klubowe. pozdro dla normalnych.
Tak za to należą im się brawa.
-
prokocimksc
Ilościowo jest nas na Kurdwanowie mniej jeśli chodzi o jakość to ciężko jest powiedzieć. Pochodzi stamtąd dużo sportowców i akcje dzieją się praktycznie w każdym tygodniu.Miejsce jest bardzo newralgiczne a zachodnia strona osiedla sprzyja konfrontacjom. Wiele się tu zmieniło przez ostatnie parę lat. Wyroki, wyjazdy i po jednej i po drugiej stronie. Jeśli mam być szczery dałbym faktycznie drobną przewagę Wisły od momentu wydarzeń ze Ś.P Tomkiem.JN95 pisze:Nie powinienem na takie zaczepki odpowiadać ale to zrobię. Jeśli chodzi o składnie pisałem to na telefonie i nie dbałem o styl, bo uznałem to za rzecz mało istotną. Moje nauczycielki Polskiego akurat wspominam dobrze i należy im się szacunek. Co do miejsca zamieszkania również nie trafiłeś urodziłem się i mieszkam w Krakowie. Nazwę Cracovia faktycznie powinienem pisać dużą literą, nawet wrogowi należy się szacunek.Procenty podziału kurdwanowa są oczywiście umowne ale sami obiektywnie przyznacie że jeśli chodzi o sam kurdwanów jesteście od nas słabsi.
Na trzezwo nie jestem godzien:) - aby tu zaglądać, a komentarz to już chyba delirka hehe
Rany boskie - "policyjny prowokator", "osoby decyzyjne" itp " zabraniamy w imieniu.." - nie wspomnę o "chowaniu i podnoszeniu" - w nowej aplikacji na androida :) Ale co tam na jednym oddziale schowają - to na drugim podniosą hehe
Wasi bohaterowie razem w Las Casas :)
Przynajmniej jest wesoło.
Co wy bierzecie - zresztą spadek jakości używek zawdzięczamy JG, WSH (słynne standarty) -tylko od zawodowców:) (bez barw), a wracając chłop ma klimat i tyle.
ps. Jechał ktoś "9" powrót z hokeja(lata 90) , podczas akcji przy cm. Podgórskim ? ( i pytanie konkursowe - od czego i który wagon potrzebował pomocy strażaków:)
pozdrowienia
Rany boskie - "policyjny prowokator", "osoby decyzyjne" itp " zabraniamy w imieniu.." - nie wspomnę o "chowaniu i podnoszeniu" - w nowej aplikacji na androida :) Ale co tam na jednym oddziale schowają - to na drugim podniosą hehe
Wasi bohaterowie razem w Las Casas :)
Przynajmniej jest wesoło.
Co wy bierzecie - zresztą spadek jakości używek zawdzięczamy JG, WSH (słynne standarty) -tylko od zawodowców:) (bez barw), a wracając chłop ma klimat i tyle.
ps. Jechał ktoś "9" powrót z hokeja(lata 90) , podczas akcji przy cm. Podgórskim ? ( i pytanie konkursowe - od czego i który wagon potrzebował pomocy strażaków:)
pozdrowienia
Hehe tak sie weryfikuje wiarygodność.
Było zaskoczenie jak zapłoneły zapalniczki w krzakach.
A wspomniany O narobił swojemu bratu zamiesznia - zanim zmienił barwy:)
Było zaskoczenie jak zapłoneły zapalniczki w krzakach.
A wspomniany O narobił swojemu bratu zamiesznia - zanim zmienił barwy:)
Tylko nie wiem co na to "osoby decyzyjne" hehe
Powszechnie wiadomo że każdą strategiczną decyzje konsultują na forum - jak padnie serwer to kaplica
Powszechnie wiadomo że każdą strategiczną decyzje konsultują na forum - jak padnie serwer to kaplica
-
Książe Igthorn
Rabe prowadź nas mistrzu :) 10/10Rabin Laden pisze:Konkurencja nie śpi.Appstore zapowiada po wakacjach,wypuszczenie appki Zakimjesteś,która ma pomóc niezdecydowanym w trudnych sytuacjach, w obcej okolicy.Biorąc pod uwagę kilkadziesiąt (dokładnie) czynników takich jak miejsce spotkania,z zadającymi trudne pytania,czas tzn.godzina+terminarz rozgrywek, częstotliwość wyjazdów na danym terenie na podstawie doniesień mediów i statystyki policyjnej i takie rzeczy.Nie ma oficjalnego potwierdzenia,że jeden z forumowiczów był zaangażowany w pracę nad tym projektem.savino pisze: - nie wspomnę o "chowaniu i podnoszeniu" - w nowej aplikacji na androida :)
Update na Google z kibicowską mapą Krk.i okolic ma się pojawić lada dzień.Jest nadzieja dla zagubionych w Wielkim Mieście.
Skoro rozmowa dotyczy 30-stu lat napiszę jak widzę pewne rzeczy. Byłem aktywny kibicowsko a 90-tych latach i chcę tylko sprostować pewne rzeczy, które pojawiły się w tym temacie. Sprzęt w Krakowie i totalnie chory klimat wprowadziła Cracovia. Istotnie miała ona w składzie sporo świrów i nie można odmówić im fanatyzmu ale biorą pełną odpowiedzialność za wprowadzenie tego całego ku....wa przez które giną teraz młodzi ludzie....Wisłą się dostosowała. Nie miała wyjścia. Trzon ekipy Cracovii tworzyło kilku kolesi, których poznałem w kultowej w tych czasach knajpie rock and roll na Grodzkiej. Dziś po tej ekipie zostały wspomnienia. Doprecyzowując dyskusje na temat osiedli ktoś przed chwilą pisał o Bronowicach, gdzie mieszkam. Istotnie są tu jak wszędzie pojedynczy kibice Pasów ale Bronowice były, są i będą Wiślackie. Próba przejęcia Azorów jak wiemy nie udałą się a prowadzona była także przez krzywe, niehonorowe akcje. Ostatnia propaganda Cracovii na temat Bieżanowa potwierdza, że pomylili kompletnie epoki. Dziś przejęcie osiedla nie jest już tak łatwe jak w latach 90-tych. W tych latach dla Wisły padło sporo osiedli w hucie ale dziś spokojnie, powolutku Wisłą je odzyskuje. Wielu piszącym tutaj kompletnie pomylił się świat wirtualny z rzeczywistością i widać to np na przykładzie stron "Cracovia Bieżanów"itd....takie czasy
Pozdrowienia Trol i Dz za barem stare dobre czasyshanti pisze:jak dla ciebie lata 90 to jest rock'droll to gdzie ty byłeś jak siedzieliśmy w trolu a Tsw w rotundzie nastepny udanyQuorth pisze:Skoro rozmowa dotyczy 30-stu lat napiszę jak widzę pewne rzeczy. Byłem aktywny kibicowsko a 90-tych latach i chcę tylko sprostować pewne rzeczy, które pojawiły się w tym temacie. Sprzęt w Krakowie i totalnie chory klimat wprowadziła Cracovia. Istotnie miała ona w składzie sporo świrów i nie można odmówić im fanatyzmu ale biorą pełną odpowiedzialność za wprowadzenie tego całego ku....wa przez które giną teraz młodzi ludzie....Wisłą się dostosowała. Nie miała wyjścia. Trzon ekipy Cracovii tworzyło kilku kolesi, których poznałem w kultowej w tych czasach knajpie rock and roll na Grodzkiej. Dziś po tej ekipie zostały wspomnienia. Doprecyzowując dyskusje na temat osiedli ktoś przed chwilą pisał o Bronowicach, gdzie mieszkam. Istotnie są tu jak wszędzie pojedynczy kibice Pasów ale Bronowice były, są i będą Wiślackie. Próba przejęcia Azorów jak wiemy nie udałą się a prowadzona była także przez krzywe, niehonorowe akcje. Ostatnia propaganda Cracovii na temat Bieżanowa potwierdza, że pomylili kompletnie epoki. Dziś przejęcie osiedla nie jest już tak łatwe jak w latach 90-tych. W tych latach dla Wisły padło sporo osiedli w hucie ale dziś spokojnie, powolutku Wisłą je odzyskuje. Wielu piszącym tutaj kompletnie pomylił się świat wirtualny z rzeczywistością i widać to np na przykładzie stron "Cracovia Bie żanów"itd....takie czasy
Bardzo proszę o przeanalizowanie sytuacji na Azorach i Bieżanowie ale kogoś kto tam mieszka. W tym temacie zrobił się wielki chaos, ponieważ o sytuacji na danym osiedlu wypowiadają się osoby, których noga nigdy na nich nie postała. Istotnie w ciągu ostatniego czasu następują pewne rotacje i sporo osób na tym forum jest zainteresowane relacjami osób ale tych, które są na miejscu. Jak pisałem ja mieszkam na Bronowicach. Teren spory ale bezapelacyjnie Wisła z wyjątkiem jednostek. W kierunku Krowodrzy Górki coraz większa aktywność Cracovii. Wydaje się , że strefy wpływów w kierunku Rynku przenikają się od Kleparzy i Ul Karmelickiej. Po drugiej stronie Kazimierz to zdecydowanie Cracovia, chodź także przydałaby się relacja kogoś kumatego jak na Kaziku ma się Wisła.
-
pomidor_z_bazylią
Bieżanów mimo usilnej propagandy kolegów zza rzeczki jest Trójkolorowy. Na osiedlu widoczne są TYLKO barwy Wisły barw Cracovii nie uświadczysz. Cieszy zwiększona aktywność i widoczność młodzieży jednak do lat świetlności jeszcze Nam bardzo daleko. Na lini Bieżanów - Prokocim przewaga tych drugich jednak również ponoszą straty o których nie czas i miejsce tu pisać. Co do jakiś profili FB ,,Cracovia Bieżanów" itd. itp. szkoda dyskutować bo jak można komentować coś czego nie ma? Tyle w temacie pozdro dla normalnych.Quorth pisze:Bardzo proszę o przeanalizowanie sytuacji na Azorach i Bieżanowie ale kogoś kto tam mieszka.
Odnośnie centrum to wszystkie dzielnice i osiedla mieszczące się w centrum w ostatnich latach niesamowity zjazd w dół , Kazimierz jako dawna fabryka chuliganów trzyma się najlepiej i nie ma sobie równych ale czasy kiedy chłopaki odwiedzały sobie Olszę czy Płaszów minęły bezpowrotnie . Niestety całe centrum zagięły dzisiejsze czasy , wysiedlanie ludzi wszechobecne hostele , motele , biura itp. służby w tych rejonach robią swoje bo nikt nie ma tak ciężko jak chłopaki z centrum ... w końcu turyści muszą być zadowoleni ;) . Podsumowując na Kazimierzu Cracovia w porówaniu ze starymi czasami słaba, jednostki z Wisły są i tyle można o nich powiedzieć.Quorth pisze:Bardzo proszę o przeanalizowanie sytuacji na Azorach i Bieżanowie ale kogoś kto tam mieszka. W tym temacie zrobił się wielki chaos, ponieważ o sytuacji na danym osiedlu wypowiadają się osoby, których noga nigdy na nich nie postała. Istotnie w ciągu ostatniego czasu następują pewne rotacje i sporo osób na tym forum jest zainteresowane relacjami osób ale tych, które są na miejscu. Jak pisałem ja mieszkam na Bronowicach. Teren spory ale bezapelacyjnie Wisła z wyjątkiem jednostek. W kierunku Krowodrzy Górki coraz większa aktywność Cracovii. Wydaje się , że strefy wpływów w kierunku Rynku przenikają się od Kleparzy i Ul Karmelickiej. Po drugiej stronie Kazimierz to zdecydowanie Cracovia, chodź także przydałaby się relacja kogoś kumatego jak na Kaziku ma się Wisła.
Zbieraliśmy się na Prądniku, pamiętam że jeszcze ciemno było.Spodziewaliśmy się konfrontacji w okolicach dworca .Część w 'ciekawym' stanie bo po nocce z chłopakami z Jagiellonii;). Ogólnie zrobił się tam totalny piknik, do tego jakimś cudem nikt ich nie zauważył więc jak wybiegli zza rogu, pierwsze osoby już załapywały się na oklep no i było posprzątane.Kilku lżej rannych, jak pisałeś, i tak pojechało, niestety kilku musiało przymusowo zostać.
Gruba wtopa, wkurwienie w pociągu było niesamowite.Trochę odbiliśmy sobie to w Spodku ale wiadomo że marna to pociecha.Dzień później był rewanż na Oświecenia ,na plus ale była tam tylko ich ekipa osiedlowa więc nie ma co porównywać tych zdarzeń.
Gruba wtopa, wkurwienie w pociągu było niesamowite.Trochę odbiliśmy sobie to w Spodku ale wiadomo że marna to pociecha.Dzień później był rewanż na Oświecenia ,na plus ale była tam tylko ich ekipa osiedlowa więc nie ma co porównywać tych zdarzeń.
no i pod jakim względem jest to ciekawe?
-
Hercules Poirot
A tymczasem detektyw Krzysio Rutkowski twierdzi że zatrzymano nie tą osobę http://www.gazetakrakowska.pl/artykul/3 ... ,id,t.html
-
mokry_john
[quote]Akt oskarżenia w tej sprawie objął również przypadek napaści kibiców Wisły na fanów Korony w kwietniu 2007 roku. Krakowianie zabrali wówczas kielczanom flagę klubową, która została demonstracyjnie spalona podczas meczu Wisły.
http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-w ... Id,1848953
tekst jest z linku powyżej, o jaka flagę chodzi ?
http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-w ... Id,1848953
tekst jest z linku powyżej, o jaka flagę chodzi ?
Chodzi o flagę chęcińska
http://i10.tinypic.com/4cj6e5j.jpg
http://i10.tinypic.com/4cj6e5j.jpg
Dodać należy że ta flaga nic wspólnego nie miała z osobami z młyna.
to w Kielcach święto.
-
Hercules Poirot
A Rutkowski nadal twierdzi że zatrzymano nie tego Piotra K. tylko innego który ma tak samo na imię i tak samo sie nazywa
http://www.gazetakrakowska.pl/artykul/3 ... ,id,t.html
Niezłe jaja .
http://www.gazetakrakowska.pl/artykul/3 ... ,id,t.html
Niezłe jaja .
wielka wiślacka rodzina
a cos wspolnego z osobami z piekarni?Rafix pisze:Dodać należy że ta flaga nic wspólnego nie miała z osobami z młyna.
GTS Rzeka Krakow, fabryka konfidentow, teraz co niektorzy dowiedza sie jak Wisla Dolphins Hooligans zrobila 11 dpk tak ze pogolila wszystko na Kupca i jak gdyby nigdy nic dalej udzielala sie na Wisle a niektorzy wlasnie jak wspomniany brat rzymskiego modela z grzywka to i w scislej ekipie.grabarz06 pisze:u was bylaby stypa ,bo przecież wsród tych co wszystko na kupca zagoniła była młoda locha.*** pisze:to w Kielcach święto.
Sagatku polemizowałbym, w końcu to nie Wisła się posypała przez konfidenctwo we własnych szeregach, a uwaga uwaga: cracovia.
GavriloP pisze:a cos wspolnego z osobami z piekarni?Rafix pisze:Dodać należy że ta flaga nic wspólnego nie miała z osobami z młyna.
Flaga należała do osób starszych z ul. Chęcińskiej. Nigdy nie wisiała na młynie. Coś jeszcze?
jakby wisiała na młynie to by było że Wisła mogła mieć noże, tak jak wypierdalali u siebie przed meczem z Lechią czy nie jeżdżą na R22.
Nie znasz szczegółów sprawy to po kiego o niej piszesz?Sagat14 pisze:GTS Rzeka Krakow, fabryka konfidentow, teraz co niektorzy dowiedza sie jak Wisla Dolphins Hooligans zrobila 11 dpk tak ze pogolila wszystko na Kupca i jak gdyby nigdy nic dalej udzielala sie na Wisle a niektorzy wlasnie jak wspomniany brat rzymskiego modela z grzywka to i w scislej ekipie.grabarz06 pisze:u was bylaby stypa ,bo przecież wsród tych co wszystko na kupca zagoniła była młoda locha.*** pisze:to w Kielcach święto.
Teoretycznie może być tak ze chłopak, który nadal zresztą jest na wolności tak ustalił z tymi osobami wiedząc że się wiatruje na zawsze.
Oczywiście teoretycznie bo ja nic o sprawie nie wiem bo i skąd
-
prokocimksc
Posłuchaj ruro bardaszana, nikt z JG sie nie rozjebał na psach w przeciwieństwie do Wisły gdzie Pan Gęsty wraz z kolegą zapierdolił z d*** całą ekipę. Dostarczył psom nie tyko info o Wiśle ale i o nas za co zresztą A od was mu powiedział parę słów na rozprawie. Popytaj starszych jeśli nie wierzysz. JG było rozpracowywane od bardzo długiego czasu, psy wydały spory hajs żeby się czegoś dowiedzieć. Poczytaj sobie akty oskarżenia w każdym przypadku jest "w trakcie prowadzenia działań operacyjnych udało się ustalić.." Chłopacy na wadzę przybili to co im zaproponowali bo gdyby składali apelacje mogliby dostać znacznie więcej latek a z tym co miały psy mogło być o wiele gorzej. No ale co Ty możesz o tym wiedzieć skoro jedyne co dostałeś to mandat za przejście na czerwonym świetle.bnm pisze:Sagatku polemizowałbym, w końcu to nie Wisła się posypała przez konfidenctwo we własnych szeregach, a uwaga uwaga: cracovia.
tak tak, teoretcznie hehe uwaga uwaga, WSH wprowadza na kibicowskie salony zasade tzw "teoretycznego nie rozpierdolenia sie" ale co nie zmienia faktu ze od Was padlo kilkanascie razy przed sadem "przyznaje sie do winy i dobrowolnie zloze wyjasnienia" a co w praktyce oznaczalo pogolenie wszystkiego na Kupca min przez brata Pawla ktory to teraz calkiem niezle bryluje u Was w ekipe.nrth pisze:
Nie znasz szczegółów sprawy to po kiego o niej piszesz?
Teoretycznie może być tak ze chłopak, który nadal zresztą jest na wolności tak ustalił z tymi osobami wiedząc że się wiatruje na zawsze.
Oczywiście teoretycznie bo ja nic o sprawie nie wiem bo i skąd
7 lat? slabe info
w dodatku jeszcze nie siedzą na młynie hehe
ooo odezwał się przywódca z GS obecnie zapracowany emigrant , jak tam Adrianku w Anglii ?Adik pisze:c**** wiesz na temat Kazimierza :) Jeszcze napisz ze Grzegorzki Stare na Minus. Boze tego sie ku*** czytac nie da
GS zawsze były słabe i dobrze o tym wiesz . Teraz faktycznie w temacie graffiti ruszyło się bardzo na plus . Podaj mi Wasze liczby wyjazdowe jeśli jesteście taką mocną dzielnicą ;)