lukb pisze:na tą chwilę cacek na pewno nie zgłosił klubu do 3 ligi , tak że jeszcze pozostaje mu 4 liga , ale ze wzglęu na nie spłacone wierzytelności nie ma na co liczyć . Reaktywowany Widzew będzie grał w 4 lidze i można śmiało powiedzieć że to raczej 99% pewności . na miejscu kibiców spod Kaliskiego bym się raczej nie podniecał bo wasz twór to amtorszczyzna i groszem nie śmierdzi !
Ja na Twoim miejscu tez bym sie nie podniecal super profsjonalnym i mega bogatym klubem bylo nie bylo na poziomie 4 ligi.Krezesy i bogole.Pokłony i upragnionej LM z calego serca.
Poczekajmy z tym do 14 lipca czy oby na pewno zagramy w 4 lidze oby się tak stało ale niczego pewnym być nie można w tym kraju;), lukb trochę pokory bo u Nas są pomysły ale o kasę trzeba będzie też walczyć i samemu pomagać w tej chwili to łks bedzie od nas wyżej o jedną klasę chyba jedną więc nie ma co się podniecać. Wskazany jest spokój i rozwaga. Jak będzie za parę lat zobaczymy. Musimy się w końcu odciąć od historii i patrzeć tylko w przyszłość.
Wy to lubicie żyć historią, bo niby co Wam pozostało. Prawda jednak jest taka, że to na galerze siedzą z Wami przerzuty co jeszcze "wczoraj" siedzieli pod zegarem. Więc skoro mówimy o zjawisku tolerowania to należy odnieść sie do Was.
EL 1910 pisze:Wy to lubicie żyć historią, bo niby co Wam pozostało. Prawda jednak jest taka, że to na galerze siedzą z Wami przerzuty co jeszcze "wczoraj" siedzieli pod zegarem. Więc skoro mówimy o zjawisku tolerowania to należy odnieść sie do Was.
Czyli na Widzew nikt sie nie przerzuca.Rewelacja! To pierwszy taki przypadek w derbowym miescie w tym kraju.Szacunek
Pisanie o ŁKS, że to amatorszczyzna bez grosza z perspektywy klubu zadłużonego na kilkanaście milionów i montowanego na szybko nowego Stowarzyszenia( ze zbiórką kasy jak podczas Wielkiej Orkiestry) pokazuje, że wielu widzewiaków niczego się nie nauczyło. Nikt z ŁKS-u nigdy nie powiedział, że jesteśmy teraz zajebistą potęgą organizacyjną i finansową. Powoli staramy się odbudować naszą piłkarską pozycję, ze świadomością jakie to trudne.
Niektórzy widzewiacy już widzą się za kilka lat w ekstraklasie. Jeden mądry post chłopaka PółnocnaStrona, który ma trochę pokory i nie wierzy we wszystko co jest w gazetach.
Na razie wszystko zajebiście, zbierają się ludzie, którzy chcą pomóc Widzewowi. Pogadamy za rok, dwa, czy też będzie tak wspaniale, jak będzie się tylko wkładało kasę, a mecze będą na SMS, albo na jakieś wiosce na 700 osób. EL1910, chyba nikt nie żyje tak historią jak Wy. Macie wielką kartę w polskim futbolu, 10x większą niż ŁKS, każdy wie o Bońku, Juventusach i Lidze Mistrzów, ale tylko wy jeszcze stosujecie to jako kartę przetargową w dyskusji. Od ostatniego sukcesu Widzewa będzie 16 lat. Od tego czasu jest mizeria i upadek. Ja wiem, że z ŁKS nie jest lepiej. Rożnica polega na tym, że my mamy trochę pokory do życia, a wy jesteście jeszcze jeszcze i jeszcze. Na razie, to nie macie drużyny, stadionu, miejsca do trenowania i pieniędzy, o herbie nie wspomnę. Nie widzicie faktów, bo ciągle jesteście w Lidze Mistrzów i ograliście właśnie Legię 2:3. Tylko, że od 15 lat dostajecie od L baty w każdym meczu, bramkę strzelał wam nawet Boruc, oni zdobyli już kilka mistrzostw od tego czasu i patrzą w przyszłość. Wy za to zasłaniacie się hasłem "ostatni polski klub w LM". Do czasu.
Podaj w takim układzie przykład kiedy to Rodowici Łodzianie poprzerzucali się na Widzew( tylko nie wyskakuj z ojcami i dziadkami) a cos na wzór Piotrkowa. Jak słusznie zauważyłeś w tak dużym mieście ( w skali kraju) to raczej niemożliwe żeby nie bylo przerzutów z jednej jak i z drugiej strony.
Podaj w takim układzie przykład kiedy to Rodowici Łodzianie poprzerzucali się na Widzew( tylko nie wyskakuj z ojcami i dziadkami) a cos na wzór Piotrkowa. Jak słusznie zauważyłeś w tak dużym mieście ( w skali kraju) to raczej niemożliwe żeby nie bylo przerzutów z jednej jak i z drugiej strony.
Jak bys napisal odrazu "w tak dużym miescie że to raczej niemożliwe żeby nie bylo przerzutów z jednej í z drugiej strony" to bym sobie darowal ironie.Irytuje mnie poprostu wytykanie innym tego czego sie samemu doswiadczylo i doswiadcza.
dmx777 pisze:lukb reprezentuje fcb 91 z belchatowa gdzie 90% to przerzuty zaczynajac od zalozycieli fc widzew w belchatowie. co koles.
widzisz koleś ... Widzew w tym mieście był wcześniej niż WY ...i chyba o tym nie ma co dyskutować , do tego miasta zjechała się wiara z całego województwa . widać nie znasz historii kibicowania w tym mieście albo nie chcesz pamiętać :)
El 1910
Nie bede tu rzucał ksywkami , ale połowa waszej ekipy z radogoszcza jeszcze na początku 21 wieku była na galerze, tak samo wasz wielki fajter ze Sm, ale co tam , nikt nic nie wie :)
Wid08 a czasem nie wszyscy z RDG to byli ełkaesiacy? :)
Jedna osoba faktycznie mieszkała na Waszych rewirach i pewnie jest to ta sama postać. Ciekaw jestem tej calej reszty :)
P.s. Może byc priv.
wid08 pisze:El 1910
Nie bede tu rzucał ksywkami , ale połowa waszej ekipy z radogoszcza jeszcze na początku 21 wieku była na galerze, tak samo wasz wielki fajter ze Sm, ale co tam , nikt nic nie wie :)
Nie bede tu rzucał ksywkami , ale połowa waszej ekipy z chojen ma widzewską przeszłość, tak samo wasz wielki fajter który został pocięty, ale co tam , nikt nic nie wie :)
Można się tak licytować i spierać o różne kwestie, tylko czy jest sens?
cobytu pisze:Mysle ze Dainty B. powiedzeniem o krowie zakonczy temat przerzutow :-)
Żeby nie było...mnie chodziło o Bonka :-)
Przerzut to ku***. I to niebezpieczna. Bo nikt nie da gwarancji ze nie przerzuci sie znowu...
Dawno to było, ale pamietam jak nam "koles" sie na Teofilowie nagle barwy z czerwonych na białe zmienił. Choroba trwa po dzis dzien, a ja mam jego zdjecia z meczy, imprez i m.in malowania...jak biegał w barwach Widzewa...
Z reszta to temat trudny. Pokazcie mi kibiców derbowych ( i nie tylko) gdzie nie ma przerzutów. Choc oczywiscie takigo kurestwa nie tłumaczy nic.
Jak na razie wszystko w jednym, nie zanosi się na dobudowanie czegokolwiek w najbliższym czasie, aczkolwiek zamiedzowi głaszczą jak mogą sprzyjającą im władzunię,więc może coś ugrają za kolejne 200 baniek.
alkopato_1 pisze:Nie chciałbym być kąśliwy, ale napis na nowej trybunie za specjalnie się nie udał...
ku*** mać, same perfekcyjne panie domu. A kolor krzesełek ładny czy za szary? Napis na pustej trybunie ma wpływ na życie tych trybun podczas meczu? Lechia przeżyła to i ŁKS przeżyje.
Jeśli w środek wejdzie data założenia klubu to bedzie ok, jeśli tak zostanie jak jest teraz to dziwnie to wygląda. Prawda jest taka że to problem chłopaków z ŁKSu a nie nasz. Ogólnie zbędna rozkmina.
że zaczniecie za chwilę od IV ligi i w sumie też starczyłaby wam jedna trybka. Ale jak rozumiem wy władzę za to wszystko ganicie a my głaszczemy...
Wiesz za ile powstała trybuna u was a za ile budowany jest cały stadion u nas? Dla was natomiast ta jedna trybka to i tak o wiele krzesełek za dużo, dziury w płotach już rozkminione?
wid08 pisze:
... tak samo wasz wielki fajter ze Sm, ale co tam , nikt nic nie wie :)
Możesz rozwinąć (może być w pw) tę część wypowiedzi - bo rzucać hasła można na wszystko i o wszystkich - pytanie czy możesz potwierdzić w wiarygodny sposób to co napisałeś ?
Nas o kilka osób więcej niż przeciwników z Widzewa. Skład mieszany (kilka osób z naszej czołówki + młodzieżowcy) ale żadna to okoliczność łagodząca. Przez wydarzenia poprzedzające awanturę nie wszyscy mieli okazje się sprawdzić co niestety przesadziło o wyniku starcia.
Widzew bardzo dobrym jakościowo składem (chociaż oni sami niech określą bo może maja jeszcze lepszych kotów o których istnieniu nie mam pojęcia). Trochę walki, trochę skakania i wygrana Widzewa bezapelacyjna. U nas 2 osoby szpital i kilka utartych nosów. U przeciwnika na pewno 1 KO, nie wiem jak dalej.
Walka pokazała jaka jest różnica miedzy starszym pokoleniem a młodzieżą-bez zbędnych wyliczanek. Jeszcze w głowie trzeba trochę poukładać...
Chyba nic więcej dodawać nie trzeba, liczę tylko ze obejdzie się bez niepotrzebnych konsekwencji.
Raz na wozie, raz pod wozem. Pozdro dla normalnych i do szybkiego zobaczenia.
i skoro cytujesz kogoś , a nie czytasz tego co napisał i twierdzisz że na naszą czołówke wystarczyło 18 osób to chyba chciałeś się napiąć ale Ci nie wyszło.
Skoro to będzie na razie jedyna trybuna na stadionie ŁKS-u to po c*** burzyli Galerę? Przecież na tej supernowoczesnej trybunie widać, że nie ma nawet gdzie flag wieszać.