Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
Obiektywny1906
Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
olsza 2 imperium fermentu
Haha, ryjesz mi czachę coraz bardziej. Jak pojadę kiedyś do Krakowa na wycieczkę na Wawel to się odezwę i może zrobimy jakiś browar na mieście. Ogólnie to polubiłem ten temat od kiedy się w nim pojawiłeś. Dobre jaja są i gdy będzie głosowanie na forumowicza roku czy odkrycie roku to z pewnością na Ciebie zagłosuję.
To przyjadę w koszulce Ajaxu albo Totenhamu. Dla pewności wezmę jeszcze plecak i mapę do łapy. Dobra jak coś to będę walił na priv co by nie rozpierdalać już dosyć mocno rozjebanego tematu.JeŻuS C-trus pisze:A my swoje jak betony z Millwall'u:
No one likes us,We don't care!!
Zapraszam,choć uprzedzam, w Najbardziej Bandyckim Kraju z gościnnością bywa różnie, paru gości się nacięło.
-
Hercules Poirot
Niedawno pojmany kibic Cracovii do sparwy ś.p. Dziekana nie przyznaje sie do winy http://www.gazetakrakowska.pl/artykul/3 ... ,id,t.html . Ciekawe co w sądzie powiedzą zeznając jako świadowie , tych 18 co się dobrowolnie poddało karze .
Gdzie go mam o to zapytać? Pytam Was jak to wygląda, czy nie poznajecie swoich czy o c*** chodzi bo to trudno pojąć. Może JeŻuS coś napisze w tym temacie a z drugiej strony obiektywny 06 bo oni jak widać mają spore pojęcie w temacie.
jak to gdzie w restauracji u Wiślaków albo na o2 lub w siłowni azik gdzie jego wafel uczęszczał albo najlepiej na siemiiradzkiego tam gdziectwoje ip wyskakujeAgrafka pisze:Gdzie go mam o to zapytać? Pytam Was jak to wygląda, czy nie poznajecie swoich czy o c*** chodzi bo to trudno pojąć. Może JeŻuS coś napisze w tym temacie a z drugiej strony obiektywny 06 bo oni jak widać mają spore pojęcie w temacie.
was jak się dopada z każdym kolejnym ciosem mocniej krzyczycie JW, nigdy nie zejdę na psy.temu w śmieciarce jak głos odebrało puszczał morsa drgawkami.
Śmiesznie to brzmi kiedy weźmiemy pod uwagę realia i fakty a nie marzenia i bujanie w obłokach shantiego i reszty kibiców cracovii, więc mam proste pytanie: Gdzie jest obecnie sp tomek i ogólnie cała "cracovia"?? No gdzie??? No właśnie.shanti pisze:śp Tomkowi nie dorastacie do pięt
poczekaj doczekaez....bnm pisze:Śmiesznie to brzmi kiedy weźmiemy pod uwagę realia i fakty a nie marzenia i bujanie w obłokach shantiego i reszty kibiców cracovii, więc mam proste pytanie: Gdzie jest obecnie sp tomek i ogólnie cała "cracovia"?? No gdzie??? No właśnie.shanti pisze:śp Tomkowi nie dorastacie do pięt
ktoś kasuje moje posty super kutafony
fajnie hehe pionkowi na x-tce robiliscie fane Neo jestesmy z tobą mlodzi devils spoko pamietasz okrzyk sharks a potem ucieczka 3 na 2 z pod swiniarni wy siekiera maczeta x2 my baterflay i gazówka bezcenne
Mi się najbardziej podobało jak po spotkaniu z Rekinami albo Tycą i tym drugim w czapeczce west hamu wsiadł do auta, cały się telepotał i jebał z gwinta sakę. Ta sytuacja zajebiście oddała to jaki klimat panuje w Krk.
-
PRO+MOC=JA
podrzuciłbyś link do wywiadu?JeŻuS C-trus pisze:Danny D.do dzisiaj wspomina wizytę w Stolicy polskich królów.W jednym z wywiadów opowiadał jak T. poprosił go, żeby wyszedł na chwilę z knajpy.Danny myślał,że to już koniec. Całe życie przeleciało mu przed oczami.savino pisze:Fighteros pisze:jak dzieci juz pisałem że nie interesuja mnie zakazy wyjazdowe ekip typu gieksa.Typ pisał że zakaz wiec myślałem że on ma zakaz i koniec pierdolenia.
Widze że informacje czerpiesz z plotek oraz z filmu (zresztą nieudanego - tak chcieli producenci:)
Robert zawsze był dobrym organizatorem (logistyka -wyjazdy itd.), a przy okazji normalny i myślący chłop. Wiedział "kiedy ze sceny zejść"
Stare dobre czasy.
-
89piotrekski
Panowie myślę , że nie ma się o co kłócić po dyskusji widać , że zarówno jedna i druga ekipa tolerują w swoich szeregach konfitury jak i walkę na sprzęt , dziwię się waszym zgodom, że to akceptują.
Shanti popił, popisał. Ogólnie pięknie oddajecie sytuacje, dajecie obraz, razem z Jeżusem, jaki klimat mamy w naszym królewskim mieście. Taki fajny paradoks, że nie robicie roboty swojej cracovii, tylko pokazujecie to co utraciliście! Wasze żale pijackie w swoim gronie byście zostawili, a tu wyciągacie na forum, które czyta pół kibicowskiej Polski. Dla nas bajka, pojęcie macie, stare czasy i to pokazuje jak boli. I niech boli
-
Orange&Mango
Pytanie do kogoś ogarniętego z Cracovii. Bez spiny ale nie wkurwia was to że kolesie którzy kiedyś was ganiali teraz stoją z wami ramie w ramie ?
Nie jestem z Krk więc nie znam dobrze tak klimatów, dla mnie jak ktoś latał w jednej ekipie a jebał i ganiał drugą, a potem ze strachu? z decyzji, że tak będzie dla niego lepiej przerzuca się i robi zupełnie odwrotnie to jaką można mieć pewność, że jak mu się powinie noga i trafi do aresztu to ze strachu czy dla własnego interesu nie strzeli z ucha? Ja bym nie był w stanie zaufać takiej osobie.
dobrze że nie wszyscy wychodzą z takich założeń bo mówilibyśmy po rusku.Jest taka mądrość, która mówi:Jak nie możesz kogoś pokonać,to się do niego przyłącz.My wiemy,że z tylu różnych dróg przez życie,każdy ma prawo wybrać źle. My dajemy szansę wartościowym chłopakom.
była okazja na pakt poznański cracovia jako jedyna nie była nim zainteresowana i tyle na temat zabawek, nie pomogą argumenty o wybijanych oknach w szybach przez Wisłę:)
o starych czasach jak to na pasach było zajebiście jest fajnie rozmawiać, niewygodne fakty o tych czasach lepiej obracać w żart o złej cracovii i dobrej Wiśle...
o starych czasach jak to na pasach było zajebiście jest fajnie rozmawiać, niewygodne fakty o tych czasach lepiej obracać w żart o złej cracovii i dobrej Wiśle...
Z jakich powodów Cracovia nie była zainteresowana paktem poznańskim?
-
prokocimksc
A z jakiego powodu Wisła nie była zainteresowana paktem poznańskim?Odpowiedź jest prosta,wielu typom po jednej i drugiej stronie zasmakowała walka na sprzęt i jej gangsterski klimat. Ja osobiście uważam użycie sprzętu za konieczność i wiem,że po stronie Wisły również są takie osoby.Wszystko zależy na jakie osiedle się trafi i kto komu wyjdzie naprzeciw. Wiem,że w kibicowskiej Polsce temat Krakowa jest interesujący i co niektórzy mają wyobrażenie,że przez 24/h toczy się bitwa pod Grunwaldem.Agrafka pisze:Z jakich powodów Cracovia nie była zainteresowana paktem poznańskim?
procedury przybijania sztam jeszcze na forum nie było, wyjaśnij nam tylko jakim krokiem danej ekipy jest przybijanie sztamy z cracovią.
Boli, dlatego sobie powspominać lubisz dobre czasy ;)JeŻuS C-trus pisze:Yezoo, umieram z bólu.Podajcie zastrzyk z morfiny,albo 2 seksowne dziewczyny.
Pomijajac juzsam Kraków i sposób rywalizacji na ostro który niestety zdarza się wszedziechociaz nie jest tak.powszechny i jedyny.Podstwowe pytanie jest takie czy Cracovia bierze w ogóle pod uwagę konfrontacje z innymi kibicami w Polsce konfrontacje na zasadach ogólnie uznanych za honorowe czyli na gołe łapy?
Wisła już podjęła kroki ku temu, a Cracovia raczej ma wyjebane na to. To też pokazuje ich 'siłę' na dzień dzisiejszy.
Nie mozna edytowac wiec dopisze bo zgubilem pare sliw w pierwszym zdaniu.skoro piszesz Zadzgaliscie chlopakow z gdyni i kielc bo latali za wami po krakowie...
Był tutaj też opisywany przykład jak Ruch gdzieś się spotkał z Cracovią na trasie i jedyne co zrobili to pomachali zabawkami z autokarów i pewnie z wielką chęcią by ich użyli.
-
walka_o_przetrwanie2
pakt poznanski powstał 1,5 roku po tej akcji.tak dla twojej wiadomości.
Czy to wiele zmienia w tej całej sprawie?
Odnies sie moze do reszty tego co napisal.nie wstyd Ci ze Twoj kolega wypisuje takie slowa?utozsamiasz sie z tym "dzialaniem bez zasad"?jak byles na Grabiszynskiiej i cos znaczysz/znaczyles w ekipie to wiesz jakie byly ustalenia.
Ustalenia się zmieniały ze dwa razy
chodzi o mecz z 99 ?JeŻuS C-trus pisze:Szkoda,że Legia i ich przydupasy nie były takie cwane na Polska-Bułgaria.Pewnie się bali,że ich od rakietnic odetniemy(,lub odrąbiemy,każda metoda dobra).
Na brzegu błękitnej rzeczki
Mieszkają małe smuteczki.
Ten pierwszy jest z tego powodu,
Że nie wolno wchodzić do ogrodu,
Drugi - że woda nie chce być sucha,
Trzeci - że mucha wleciała do ucha,
A jeszcze, że kot musi drapać,
Że kura nie daje się złapać,
Że nie można gryźć w nogę sąsiada
I że z nieba kiełbasa nie spada,
A ostatni smuteczek jest o to,
Że człowiek jedzie, a piesek musi biec piechotą.
Lecz wystarczy pieskowi dać mleczko
I już nie ma smuteczków nad rzeczką.
Jan B.
Mieszkają małe smuteczki.
Ten pierwszy jest z tego powodu,
Że nie wolno wchodzić do ogrodu,
Drugi - że woda nie chce być sucha,
Trzeci - że mucha wleciała do ucha,
A jeszcze, że kot musi drapać,
Że kura nie daje się złapać,
Że nie można gryźć w nogę sąsiada
I że z nieba kiełbasa nie spada,
A ostatni smuteczek jest o to,
Że człowiek jedzie, a piesek musi biec piechotą.
Lecz wystarczy pieskowi dać mleczko
I już nie ma smuteczków nad rzeczką.
Jan B.
Lubi konfidentów i ma dobre rymy-
pokochają go dziewczyny!
pokochają go dziewczyny!
Jego sympatia do M. przerosła go na tyle, że stając za nim murem tutaj pokazał się z nie najlepszej strony.
Zakreciles sie jak jaskolka w oparach siarki i azotu na ostatniej stacji przed Tarnów Główny
Stasiu Pytalski, troszkę się rozejrzyj i zobaczysz skąd. Zakręciłeś się i tym razem z drugiego konta podkręciłeś o oparach azotu i siarki.
-
walka_o_przetrwanie2
Następny as co sam ze soba pisze. To jakaś nowa moda na tym forum ? :)
Widzę, że ciężko jarzysz ale nie dziwię się jak 24 na dobę siedzisz na k.net. ZKS Stal Rzeszów.