Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
shanti

Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

Post autor: shanti » 21.06.2015, 00:04

fajnie hehe pionkowi na x-tce robiliscie fane Neo jestesmy z tobą mlodzi devils spoko pamietasz okrzyk sharks a potem ucieczka 3 na 2 z pod swiniarni wy siekiera maczeta x2 my baterflay i gazówka bezcenne
"CHŁOPI"REYMONTA

iparts.pl
shanti

Post autor: shanti » 21.06.2015, 00:11

zapytaj radzia z pb z domów jedo... chcielismy go przerzucic powiedział nie bo nienawisć do ksc dostał z mlekiem matki i ok włos mu z głowy nie spadł wiec kogo sp neo wystawił pipko sam cioł byłych ziomków wiecie za co za wasze zachowanie w yakuza jak go xxx lecia wzieło a wy nie broniłyscie ziomka po szalu
"CHŁOPI"REYMONTA

shanti

Post autor: shanti » 21.06.2015, 00:28

takim był pionkiem ze bracia mo..a i śl...k z stoków devilsi co sie na siebie r******** potrafili tylko wpasc do autobusu upuscic siekierki i dzida a reszty szkoda wspominac bo przypał dla gorszej str błoń ps jak tam błażej ten co str int WIsła devils prowadził oduczył sie strachu
..
"CHŁOPI"REYMONTA

Japończyk

Post autor: Japończyk » 21.06.2015, 00:37

a kim był?chłopem co próbował grać w rugby na Juveni,ale mu nie wyszło,i jeszcze raz opowiedz jak jebał waszych kolegów po szalu najpierw P... z Oświecenia,który ledwo przeżył i potem go sprzedał,a potem druga historia jak typ wózek na xxx lecia prowadził i został prawie zabity.Opisz gnido sprzedawczyka ,który was jebał,a potem którego po rękach całowaliście i wyganiailście tych co od niego w******* dostali.To jest ewenement na skalę światową!

shanti

Post autor: shanti » 21.06.2015, 01:07

kim był ?! był małolatem dzieki któremu przez dwa lata wasza WIsła 5 bała sie wyjsc z domu dla nie znajacych tematu WIsła 5 to nazwa
rejonu pomiedzy ulica Reymonta ,piastowska ,placem i
nwalidów a królewską a z czlowiekiem z xxx lecia była jazda w autobusie jechali w 3 jke u dwie pizdy go podkreciły ze źyd z xxxlecia bo nie miały jaj i co podjechał do g......a a potem 100 metrów od stadionu w yakuzie zostawiliscie brata po szalu jak go KSC wyciagneło na waszych oczach tłukli go dwa dni i sie Wisły nie wyparł w puszce sie nie przezucił choc go szo..n namawiał a potem dalej wasze frajerstwo i klepanie po ramieniu nic sie nie stało małolat nic się niestało pamietacie
"CHŁOPI"REYMONTA

savino

Post autor: savino » 21.06.2015, 04:43

Fighteros pisze:jak dzieci juz pisałem że nie interesuja mnie zakazy wyjazdowe ekip typu gieksa.Typ pisał że zakaz wiec myślałem że on ma zakaz i koniec pierdolenia.
Śmiejesz się pajacu z M. a jak tam wasz nie gdysiejszy guru z aw gwiazdor tyca co chwalił się jak to ze sprzętem latał po Krakowie z niezakrytym ryjem a potem ze strachu odpuścił i wyniósł sie w spokojnie miejsce??
Fighteros pisze:Krulu a to m****r go nie wyjebał z ekipy?bo raczej tak.piszesz o wieku tak jakbym nie wiedział ile ma lat.ja też swoje lata mam ale wiek nie jest tutaj najwazniejszy a to ze z nie jednego pieca chleb sie jadlo i sporo widziało także mam opinie wyrobiona na pewne sprawy i wiem jak naprawde wyglada sytuacja w Krk.

Widze że informacje czerpiesz z plotek oraz z filmu (zresztą nieudanego - tak chcieli producenci:)
Robert zawsze był dobrym organizatorem (logistyka -wyjazdy itd.), a przy okazji normalny i myślący chłop. Wiedział "kiedy ze sceny zejść"
Stare dobre czasy.

Agrafka

Post autor: Agrafka » 21.06.2015, 10:58

Mi się najbardziej podobało jak po spotkaniu z Rekinami albo Tycą i tym drugim w czapeczce west hamu wsiadł do auta, cały się telepotał i jebał z gwinta sakę. Ta sytuacja zajebiście oddała to jaki klimat panuje w Krk.
''Mam grono kumpli, najlepszy to SAMOTNOŚĆ,
On dobrze mnie rozumie, rozumie za dobrze na złość''

PRO+MOC=JA

Post autor: PRO+MOC=JA » 21.06.2015, 10:59

JeŻuS C-trus pisze:
savino pisze:
Fighteros pisze:jak dzieci juz pisałem że nie interesuja mnie zakazy wyjazdowe ekip typu gieksa.Typ pisał że zakaz wiec myślałem że on ma zakaz i koniec pierdolenia.

Widze że informacje czerpiesz z plotek oraz z filmu (zresztą nieudanego - tak chcieli producenci:)
Robert zawsze był dobrym organizatorem (logistyka -wyjazdy itd.), a przy okazji normalny i myślący chłop. Wiedział "kiedy ze sceny zejść"
Stare dobre czasy.
Danny D.do dzisiaj wspomina wizytę w Stolicy polskich królów.W jednym z wywiadów opowiadał jak T. poprosił go, żeby wyszedł na chwilę z knajpy.Danny myślał,że to już koniec. Całe życie przeleciało mu przed oczami.
podrzuciłbyś link do wywiadu?

89piotrekski

Post autor: 89piotrekski » 21.06.2015, 13:30

Panowie myślę , że nie ma się o co kłócić po dyskusji widać , że zarówno jedna i druga ekipa tolerują w swoich szeregach konfitury jak i walkę na sprzęt , dziwię się waszym zgodom, że to akceptują.

barter

Post autor: barter » 21.06.2015, 13:33

Shanti popił, popisał. Ogólnie pięknie oddajecie sytuacje, dajecie obraz, razem z Jeżusem, jaki klimat mamy w naszym królewskim mieście. Taki fajny paradoks, że nie robicie roboty swojej cracovii, tylko pokazujecie to co utraciliście! Wasze żale pijackie w swoim gronie byście zostawili, a tu wyciągacie na forum, które czyta pół kibicowskiej Polski. Dla nas bajka, pojęcie macie, stare czasy i to pokazuje jak boli. I niech boli

Post autor: *** » 21.06.2015, 14:21

kim był ?! był małolatem dzieki któremu przez dwa lata wasza WIsła 5 bała sie wyjsc z domu dla nie znajacych tematu WIsła 5 to nazwa rejonu pomiedzy ulica Reymonta ,piastowska ,placem inwalidów a królewską
zwichrowaliście chłopaka który po paru akcjach doszedł do wniosku że żyć tak nie może więc się powiesił w wieku 21l?czy ile? no ku*** brawo bij konia pod to.
tak się go bali że paru pojedynczych chłopaków zaliczyło siekierą nie mając nic w łapach, kanar po niego dżipem przyjeżdżał i jeździł na wystawki po Krakowie potem to już w ogóle na dzielnicy pojawiał się tylko matkę odwiedzać.
A SK była jednym z priorytetowych terenów które chcieliście przerzucić w latach swojej świetności, sytuację kibicowską w tym okresie kształtowały interesy i układy na mieście czyli Wy.5 nie była jakimś silnym terenem dla was jednak idealnym właśnie na SK były najbardziej oblegane imprezy w Krakowie (po za rynkiem oczywiście) i c**** wam dawało zastraszanie, przychodzenie do czerwonych smoków, 38, wolności czy innych świniarń nikogo wam się nie udało przerzucić.Przez krótki okres mogliście sobie nawet przychodzić w lecie na basen na Wisłę, opowiedz lepiej jak się wszystko zaczęło obracać na waszą niekorzyść i do tej pory trzymacie ręce w nocniku bo to jest w wszystkim najśmieszniejsze.

Orange&Mango

Post autor: Orange&Mango » 21.06.2015, 14:39

Pytanie do kogoś ogarniętego z Cracovii. Bez spiny ale nie wkurwia was to że kolesie którzy kiedyś was ganiali teraz stoją z wami ramie w ramie ?

torf91

Post autor: torf91 » 21.06.2015, 15:44

Nie jestem z Krk więc nie znam dobrze tak klimatów, dla mnie jak ktoś latał w jednej ekipie a jebał i ganiał drugą, a potem ze strachu? z decyzji, że tak będzie dla niego lepiej przerzuca się i robi zupełnie odwrotnie to jaką można mieć pewność, że jak mu się powinie noga i trafi do aresztu to ze strachu czy dla własnego interesu nie strzeli z ucha? Ja bym nie był w stanie zaufać takiej osobie.

glwtrcd

Post autor: glwtrcd » 21.06.2015, 16:08

Dokladnie to dziala tam w 2 strony chociarz to chore i tu Jezusu zadne ksiazki i przczyny sa przerzuty to przerzuty tak samo jak kofitury to trzeba miec w glowie i tyle

Post autor: *** » 21.06.2015, 16:09

Jest taka mądrość, która mówi:Jak nie możesz kogoś pokonać,to się do niego przyłącz.My wiemy,że z tylu różnych dróg przez życie,każdy ma prawo wybrać źle. My dajemy szansę wartościowym chłopakom.
dobrze że nie wszyscy wychodzą z takich założeń bo mówilibyśmy po rusku.

wisla nh

Post autor: wisla nh » 21.06.2015, 16:21

Jak dla mnie to dorabiasz ideologię do zwykłego frajerstwa,przecież tu nie chodzi o klub tylko całą gamę innych żeczy-biznes,długi,konfidenctwo.Można powiedzieć że te k**** dostają u was drugie życie.Ja osobiście nie wyobrażam sobie byłego żyda jako swojego kolegi po szalu.U nas byli nikim u was są panami

info_z_rzymu

Post autor: info_z_rzymu » 21.06.2015, 17:02

torf91 pisze:Nie jestem z Krk więc nie znam dobrze tak klimatów, dla mnie jak ktoś latał w jednej ekipie a jebał i ganiał drugą

gość z Cracovii już wytłumaczył, "ze dają szansę wartościowym przerzutom", takim był np. Neo, który paru chłopów z Cracovii prawie posłał do piachu, inni zostali inwalidami - a więc wartościowy, w c*** osób z Cracovii pociął siekierą, a na koniec został sam jak palec wieszając się w celi co pozwoliło Metalowi na zrzucenie całej winy na niego.

info_z_rzymu

Post autor: info_z_rzymu » 21.06.2015, 17:06

przerzuty to z reguły odpadki, konfidenci, informatorzy policyjni, mający w c*** za uszami, z problemami u wielu osób, i taka Cracovia zgarnia takich przygłupów. Ale powoli upada ten trend, jedni już nie żyją, drudzy w kryminale, a inni spierdolili do Anglii podcierać starym ludziom d***. krótki żywot.

Elefteros

Post autor: Elefteros » 21.06.2015, 17:16

c**** prawda, w tamtych czasach bandycka żydowska banda zbudowała swoją potęge właśnie na przeżutach, napewno nie były to odpady...

glwtrcd

Post autor: glwtrcd » 21.06.2015, 18:08

info_z_rzymu pisze:przerzuty to z reguły odpadki, konfidenci, informatorzy policyjni, mający w c*** za uszami, z problemami u wielu osób, i taka Cracovia zgarnia takich przygłupów. Ale powoli upada ten trend, jedni już nie żyją, drudzy w kryminale, a inni spierdolili do Anglii podcierać starym ludziom d***. krótki żywot.
A tak na marginiesie to u was w tej sztywnej ekipie z Rzymu niebylo przerzutow , konfidentow

bnm

Post autor: bnm » 21.06.2015, 18:19

glwtrcd pisze:
info_z_rzymu pisze:przerzuty to z reguły odpadki, konfidenci, informatorzy policyjni, mający w c*** za uszami, z problemami u wielu osób, i taka Cracovia zgarnia takich przygłupów. Ale powoli upada ten trend, jedni już nie żyją, drudzy w kryminale, a inni spierdolili do Anglii podcierać starym ludziom d***. krótki żywot.
A tak na marginiesie to u was w tej sztywnej ekipie z Rzymu niebylo przerzutow , konfidentow
no nie było, masz racje.

glwtrcd

Post autor: glwtrcd » 21.06.2015, 20:05

użytkownik1906 pisze:
glwtrcd pisze:
Temat poruszony przez jakiegoś klarneta n/t rzekomego przerzucenia się jednego osobnika, który z przerzuceniem miał tyle wspólnego co żyd z honorem, wyrósł już prawie do prawdy objawionej na kałuży i kibice.net. Cóż-kłamstwo powoli staje się prawdą, tak jak wśród pejsatych małolatów wciąż rozpowszechniona informacja, że Wisła ma rodowód milicyjny.
To tak na marginesie.
Acha to juz niejestescie klubem milicyjnym i nie tylko Cracovia wam jechala tylko cala Polska co pamietam wam jechala zescie gts.
Grabarz ty mnie leczyles czy o c*** ci chodzi

Doktor

Post autor: Doktor » 21.06.2015, 20:21

Wisla przyjechala zrobila swoje i h** w ustalenia.to zdanie najlepiej swiadczy o Was,gosciu piszac takie slowa wystawiasz swiadectwo swojego honoru,nie mowie calej ekipy bo wiadomo ze wiekszosc co sie tu wypowiada h*** znaczy w ekipie,ale kompromitujesz sie piszac takie slowa,jestem przekonany ze gdyby napisal to.ktos z Cracovii to pierdolilbys ze nie dziwne ze wiele ekip ma o nich takie zdanie i im nie ufa..skoro Cracovia przejela samych lbow a wczesniej byli slabi to kto Wam przejal pol miasta?te nic nie znaczace szczury?to oznacza ze byliscie od nich jeszcze slabsi.mieliscie pod koniec lat 80/90 zajebista bande,Cracovia byla slabsza to przyznaja obie strony.to jakim ku*** sposobem przezucili Wam tylu chlopakow i przejeli tyle terenow?piszecie ze przezuty to slabe jednostki wiec dlaczego uzyskali taka przewage.pytam normalnie bo dla mnie to nie do pojecia
mahomet to pedofil. AVE BMH

Tel

Post autor: Tel » 21.06.2015, 20:46

Doktor pisze:Wisla przyjechala zrobila swoje i h** w ustalenia.to zdanie najlepiej swiadczy o Was,gosciu piszac takie slowa wystawiasz swiadectwo swojego honoru,nie mowie calej ekipy bo wiadomo ze wiekszosc co sie tu wypowiada h*** znaczy w ekipie,ale kompromitujesz sie piszac takie slowa,jestem przekonany ze gdyby napisal to.ktos z Cracovii to pierdolilbys ze nie dziwne ze wiele ekip ma o nich takie zdanie i im nie ufa..skoro Cracovia przejela samych lbow a wczesniej byli slabi to kto Wam przejal pol miasta?te nic nie znaczace szczury?to oznacza ze byliscie od nich jeszcze slabsi.mieliscie pod koniec lat 80/90 zajebista bande,Cracovia byla slabsza to przyznaja obie strony.to jakim ku*** sposobem przezucili Wam tylu chlopakow i przejeli tyle terenow?piszecie ze przezuty to slabe jednostki wiec dlaczego uzyskali taka przewage.pytam normalnie bo dla mnie to nie do pojecia
Nożami, siekierami, wjazdami do szkół i domów. W tamtych latach to była brutalna nowość.
Obrazek

wisla nh

Post autor: wisla nh » 21.06.2015, 21:21

Sprawa jest prosta, pejsy przejeły pół miasta,bo wprowadziły brudną gre -siekiery,wiazdy do domów i szkół,pierwsze śmiertelne ofiary cała gama frajerskich zachowań .Kto tego nie wytrzymał przeżucał się.Jedno jest tylko ciekawe POLSKA KIBOLSKA mówiła wtedy cracovia wariaci a nie cracovia frajernia a dlaczego?

cobytu

Post autor: cobytu » 21.06.2015, 21:41

wisla nh pisze:Sprawa jest prosta, pejsy przejeły pół miasta,bo wprowadziły brudną gre -siekiery,wiazdy do domów i szkół,pierwsze śmiertelne ofiary cała gama frajerskich zachowań .Kto tego nie wytrzymał przeżucał się.Jedno jest tylko ciekawe POLSKA KIBOLSKA mówiła wtedy cracovia wariaci a nie cracovia frajernia a dlaczego?
To chyba nie aż tak oczywiste.Przepływ informacji mniejszy.Zdania pewnie podzielone.
Po dobrej wódzie lepszy jestem w dżudzie :)

halodrol

Post autor: halodrol » 21.06.2015, 22:31

JeŻuS C-trus pisze:O jakich wyjazdach na chatę piszesz? Tych w wykonaniu tego c**** Dzielnicowego, co napadł na rodzinę S. w Malborku, razem ze swoimi waflami z Gdańska?
ale chłopie kiedy to było a o czym my piszemy... tu jest mowa o początkach waszego stylu, który dla naszych był wtedy szokiem. Tak samo w 3 lidze rozwalaliście te wszystkie wsie i to też było coś nowego, że banda przyjeżdzą, rozpierdala wszystko i odjeżdża nawet nie oglądając meczu, tak też wcześniej nikt nie robił.

coci

Post autor: coci » 21.06.2015, 22:44

gnuj pisze:Aha, czyli Arka mogła przyjeźdżać do Krakowa i hasać z żydami, ale Wisła we Wrocławiu już z Arką nie mogła.
Bzdury!!!
1.Nie przypominam sobie by ktoś z nas latał za wami z nożami czy sieksami po Krakowie.
2.Na Grabiszyńskiej mogliście przypadkowo równie dobrze trafić kogoś z Zagłębia Lubin(a byli całkiem zgrabną kilkudziesięcio osobową grupą),wtedy bajera byłaby oczywiście inna-taka by pasowała do zaistniałej pasującej wam "honorowej"rzeczywistości.

Od razu mówię,że nie wdaję się w żadną polemikę,tylko jak czytam tą powielaną historyjkę o tym że "jak Arka nas w Krakowie tak-to my im we Wrocławiu pokazaliśmy po naszemu" to nie wiem czy wy sami bierzecie tą wersję na poważnie.Pasuje wam to ją zwyczajnie powielacie.
...i ARKA GDYNIA!

ts06

Post autor: ts06 » 22.06.2015, 07:32

coci pisze: 2.Na Grabiszyńskiej mogliście przypadkowo równie dobrze trafić kogoś z Zagłębia Lubin(a byli całkiem zgrabną kilkudziesięcio osobową grupą),wtedy bajera byłaby oczywiście inna-taka by pasowała do zaistniałej pasującej wam "honorowej"rzeczywistości.

Od razu mówię,że nie wdaję się w żadną polemikę,tylko jak czytam tą powielaną historyjkę o tym że "jak Arka nas w Krakowie tak-to my im we Wrocławiu pokazaliśmy po naszemu" to nie wiem czy wy sami bierzecie tą wersję na poważnie.Pasuje wam to ją zwyczajnie powielacie.
Sprzęt był wzięty prewencyjnie bo skąd ktoś miał wiedzieć czy wasi bracia jebiący nas od lat sprzętem się nie pojawią.?Potem pewnie poszła adrenalina, chaos i tyle.Tyle że to zdarzenie x lat po tym jak w samym Krakowie , zaczęto nas j**** na ostro i musiało minąć dobrych kilka lat by nowe pokolenie podjęło 'rękawice', bo większość starych nie była się w stanie dostosować do tego - nie że cykory, tylko to były chłopy, które potrafiły się z każdym bić ale na cywilizowanych zasadach. Tak więc jak wy(Arka) macie pretensje o śmierć waszego kolegi to z tymi pretensjami udajcie się do waszych 'braci', którzy to gówno zaczęli, bo póki nie zginął wam koleś, to byliście zachwyceni jak to(jeszcze wtedy ekipa Anty Wisła) j**** nas sprzętem.Tak więc z pretensjami tylko do nich, podobnie tyczy się Lecha czy nawet Korony.
Trzeba było ich(ksc) popierdolić jak zobaczyliście co robią a nie teraz się żalić, podobnie jak cytrynka, pajac na lekach - pluje się że ktoś po latach komuś próbował wjechać na chatę.Popluj się jeszcze o waszego bosa z Kurdwanowa gdzie wchuj lat temu zrobiliście dokładnie taką samą akcję na Ś. bodajże z Niepołomic. Akurat chłopakowi się przeżyć udało

Ja

Post autor: Ja » 22.06.2015, 08:31

ts06 pisze:
coci pisze: 2.Na Grabiszyńskiej mogliście przypadkowo równie dobrze trafić kogoś z Zagłębia Lubin(a byli całkiem zgrabną kilkudziesięcio osobową grupą),wtedy bajera byłaby oczywiście inna-taka by pasowała do zaistniałej pasującej wam "honorowej"rzeczywistości.

Sprzęt był wzięty prewencyjnie bo skąd ktoś miał wiedzieć czy wasi bracia jebiący nas od lat sprzętem się nie pojawią.?Potem pewnie poszła adrenalina, chaos i tyle.Tyle że to zdarzenie x lat po tym jak w samym Krakowie , zaczęto nas j**** na ostro i musiało minąć dobrych kilka lat by nowe pokolenie podjęło 'rękawice', bo większość starych nie była się w stanie dostosować do tego - nie że cykory, tylko to były chłopy, które potrafiły się z każdym bić ale na cywilizowanych zasadach. Tak więc jak wy(Arka) macie pretensje o śmierć waszego kolegi to z tymi pretensjami udajcie się do waszych 'braci', którzy to gówno zaczęli, bo póki nie zginął wam koleś, to byliście zachwyceni jak to(jeszcze wtedy ekipa Anty Wisła) j**** nas sprzętem.Tak więc z pretensjami tylko do nich, podobnie tyczy się Lecha czy nawet Korony.
Trzeba było ich(ksc) popierdolić jak zobaczyliście co robią a nie teraz się żalić, podobnie jak cytrynka, pajac na lekach - pluje się że ktoś po latach komuś próbował wjechać na chatę.Popluj się jeszcze o waszego bosa z Kurdwanowa gdzie wchuj lat temu zrobiliście dokładnie taką samą akcję na Ś. bodajże z Niepołomic. Akurat chłopakowi się przeżyć udało
No to teraz cała Polska was będzie j**** sprzętem tak prewencyjnie. Ogarnij się chłopie bo nie znasz szczegółów a się udzielasz, nie takie były ustalenia no ale to Ci powiedzą koledzy po szalu.

Doktor

Post autor: Doktor » 22.06.2015, 09:17

Gnuj i ts06 nie bede Was pytal czy tam byliscie bo wiadomo ze i kundle to czytaja.ale pierdolicie glupoty o Grabiszysnkiej.wystawiacie swiadectwo swojej mentalnosci uzywajac takich slow.sprzet byl wziety prewencyjnie bo niby Cracovia miala byc a jak jednak sie okazalo ze nie ma to adrenalina itd.a pisanie ze Arka Korona i Lech maja uwazac ze to wina Cracovii a nie Wasza ze zabiliscie 2 chlopakow to juz w ogole jaja.wiem ze u Was sie zmienilo pokolenie ale jak ktos czyta to co piszecie to tez moze odniesc wrazenie ze nie kazdego ale np jakiegos wroga znienawidzonego mozecie pod wlpywem roznych czynnikow oprawic sprzetem bo cos tam.dlugie lata sobie pracowaliscie na taka a nie inna opinie i jedno oswiadczenie nie spowoduje ze nagle cala Polska uzna Was za honorowa ekipe
mahomet to pedofil. AVE BMH

prokocimksc

Post autor: prokocimksc » 22.06.2015, 11:34

Tel pisze: Nożami, siekierami, wjazdami do szkół i domów. W tamtych latach to była brutalna nowość.
Nie jest tak do końca z tą nowością. Wisła wtedy kontrolując prawie cały Kraków robiła na nas wiele krzywych akcji takich jak;
- pisanie obraźliwych grafów na blokach osób z KSC w miejscu ich zamieszkania
- ustawianie się pod domem na ludzi wracających ze szkoły czy pracy
- wybijanie okien w szybach
- grożenie rodzicom, dziewczynom itd.
- bicie dzieci pałami i brechami, pamięta akcja Wieliczka

Wisła sama doprowadziła do napięcia, przy okazji używając sprzęt lekki. Wielu ludzi nie wytrzymało psychicznie i życia w takich realiach więc wzięła sprzęt (czyli coś co robiła Wisła wcześniej) ale nieco ostrzejszy. Inaczej z wami nie szło w tamtych czasach robić, mówi się trudno wina leży po obu stronach. Denerwuje mnie tylko robienie z nas największych winowajców obecnego stanu rzeczy, nikt nie chciał do tego doprowadzić a wyszło jak wyszło. Po pierwszych 2-3 miesiącach ostrej jazdy wielu gości z Cracovii,którzy mieli przez was "odpuszczone" wróciło w nasze szeregi co było dla was kolejnym szokiem. Nie wiedzieliście co macie robić a wielu Wiślaków obserwując,że ekipa się sypię ,nie podejmuje żadnych działań przeszło na stronę KSC. Zostali przyjęci bo w tamtych czasach większość z nich była płotkami,która często dopiero zaczynała swoją przygodę z kibicowaniem.
AVE JUDE

Post autor: *** » 22.06.2015, 12:45

była okazja na pakt poznański cracovia jako jedyna nie była nim zainteresowana i tyle na temat zabawek, nie pomogą argumenty o wybijanych oknach w szybach przez Wisłę:)
o starych czasach jak to na pasach było zajebiście jest fajnie rozmawiać, niewygodne fakty o tych czasach lepiej obracać w żart o złej cracovii i dobrej Wiśle...

Agrafka

Post autor: Agrafka » 22.06.2015, 12:48

Z jakich powodów Cracovia nie była zainteresowana paktem poznańskim?
''Mam grono kumpli, najlepszy to SAMOTNOŚĆ,
On dobrze mnie rozumie, rozumie za dobrze na złość''

Post autor: *** » 22.06.2015, 12:52

pewnie dlatego że są wysłannikami boga z ziemi świętej i prowadzą krucjatę przeciw niewiernym.najbardziej zaangażowani fanatyczni kibice.

prokocimksc

Post autor: prokocimksc » 22.06.2015, 13:03

Agrafka pisze:Z jakich powodów Cracovia nie była zainteresowana paktem poznańskim?
A z jakiego powodu Wisła nie była zainteresowana paktem poznańskim?Odpowiedź jest prosta,wielu typom po jednej i drugiej stronie zasmakowała walka na sprzęt i jej gangsterski klimat. Ja osobiście uważam użycie sprzętu za konieczność i wiem,że po stronie Wisły również są takie osoby.Wszystko zależy na jakie osiedle się trafi i kto komu wyjdzie naprzeciw. Wiem,że w kibicowskiej Polsce temat Krakowa jest interesujący i co niektórzy mają wyobrażenie,że przez 24/h toczy się bitwa pod Grunwaldem.
AVE JUDE

Post autor: *** » 22.06.2015, 13:08

Wisła dała warunek że wchodzi jeśli KSC go podpisze i już przestań pierdolić.

A każdy kto pamięta lata 90te wie doskonale że walki kiboli to były zwykłe walki uliczne jak obecnie przypadkowe spotkania jakiś najebanych grup po imprezach a nie zorganizowane walki robotów czy klanów ninja gdzie wszystko jest rozkminiane od A do Z więc pierdolcie sobie o jakiś krzywych akcjach z lat 80tych na 90te że to był zarodek waszego chwycenia za noże, tak było w całej Polsce a pakt poznański wszystko zweryfikował.

Post autor: *** » 22.06.2015, 15:36

procedury przybijania sztam jeszcze na forum nie było, wyjaśnij nam tylko jakim krokiem danej ekipy jest przybijanie sztamy z cracovią.

Guantana

Post autor: Guantana » 22.06.2015, 17:45

Tak na szybko.
C-trus, piszesz o cegłówkach, no takie czasy były że co pod ręką to do bitki. Zapomniałeś jak chłopy z Siemaszek w latach 90-tych wbiły pod 109 na PB, najebały chłopaków grających na boisku szkolnym, a ostatniemu dobitemu jeszcze puścili pokrywę od studzienki ściekowej na głowę?
Nie odpisuj mi bo nie mam zamiaru ani z Tobą, ani z nikim innym polemizować. Wtedy były inne czasy - samowolki i walki tym, co było wokoło "pola bitwy". Teraz nastał czas zabawek. Chory klimat, ale cóż.....dopóki tną się ci, któym pasuje taka zabawa - OK. Gorzej jak ktoś postronny kiedyś oberwie

Elefteros

Post autor: Elefteros » 22.06.2015, 20:34

Tak było, Wisła w defensywie, żydki jechały na opini super gangsta hools, nagle ich dobre samopoczucie zostaje zmącone przez mlodych z wiślaków, którzy nie boją się podnieść "ręki" na gangsta icków.
Wisła-Lech 02, kameleon a potem właśnie Wrocław, dla mnie to było spory przełom w walce ickami, zresztą kumaci z tamtych lat judasze sami przyznawali, że dopiero wtedy doszło do nich, że sami też mogą zdrowo oberwać.
Dla mnie licealisty z lat 1997-2001 to na mieście w światku chuligańskim totalna dominacja KSC, masowe przerzucanie, obstawione kluby na rynku, taka moda i klimat wtedy był, dlatego myślę, że starych z JG musi mocno boleć obecna sytuacja

ODPOWIEDZ