Komentarze 5-7 czerwca
Moderatorzy: Automoderation, LechiaCHWM
Re: Komentarze 5-7 czerwca
z profilu Zambrowskiej Jagiellonii:
" Na ostatnim meczu w sezonie z Lechią Gdańsk nas 30 osób. W przerwie meczu dochodzi do starcia z CHWM przy sektorze gości, na plus dla JBH "
" Na ostatnim meczu w sezonie z Lechią Gdańsk nas 30 osób. W przerwie meczu dochodzi do starcia z CHWM przy sektorze gości, na plus dla JBH "
-
komornikdluznik
po pierwsze to Jagiellonii a po drugie to ciężko uwierzyć lub nie ciężko ale tak było. Pozdrawiamdintre pisze:Masz racje ciężko w to uwierzyć, bo każdy tu zna siłę rażenia Lechii oraz Jagielloni ...
Ty tak poważnie? Byłeś w ogóle na meczu?
W przerwie pod sektorem pojawiają się napinacze w kominach.Mimo gazowania pada brama, typy uciekają, obecnych na sektorze Małyszy nie ruszamy. Po chwili pojawia się więcej osób z Jagi dochodzi do starcia, w którym Jaga się cofa, po czym kończą wszystko psy i ochrona. Tak naprawdę nic wielkiego się nie stało.
Nikt od nas niech nie zabiera więcej głosu.
W przerwie pod sektorem pojawiają się napinacze w kominach.Mimo gazowania pada brama, typy uciekają, obecnych na sektorze Małyszy nie ruszamy. Po chwili pojawia się więcej osób z Jagi dochodzi do starcia, w którym Jaga się cofa, po czym kończą wszystko psy i ochrona. Tak naprawdę nic wielkiego się nie stało.
Będąc u rodziny wybrałem się na mecz Jaga – Lechia w przerwie meczu Gdańszczanie siągają flagi wyłamują bramkę za sektorem gości i wbijają się na sektor piknikowy krojąc przy tym paru Januszy i napinaczy w kominach szybka reakcja Jagi pod miejsce akcji biegnie kilka setek białostoczan krótkie starcie i Lechita się cofa tracąc przy tym pare koszulek przed naporem białostoczan oraz policją która wkracza brutalnie aby rozdzielić obie grupy Plus za akcje ale race używane podczas starcia przez Gdańszczan jak dla mnie słabe. Podsumowując fajny kibicowsko mecz.
mocno się zasmiałem. No ale tak jest przy takich akcjach, że każdy to widzi inaczej. Fajnie było, pozdrawiam.DFLG pisze: i dochodzi do starcia, w którym Jaga się cofa
.
Jakby ktoś jeszcze miał wątpliwości co do rac ze strony Lechii, i że rzekomo Jagiellonia spierdalała, jedynie cofnięcie się było jak wjechały psy co widać na filmiku,
https://www.youtube.com/watch?v=NM9iuN5rYdo
Ciekawe skąd wziąłeś dane że było nas 750 lub 1000. Proszę kto powiedz kto podał takie info?
-
komornikdluznik
tak sie Jaga cofała że barwy biało zielone to same trafiły w ich ręce i zostały wywieszone na gnieździe...BekazWas pisze:mocno się zasmiałem. No ale tak jest przy takich akcjach, że każdy to widzi inaczej. Fajnie było, pozdrawiam.DFLG pisze: i dochodzi do starcia, w którym Jaga się cofa
.
Ahh ten zalatujący Biołoruski akcent pikników ;)K_J pisze:Jakby ktoś jeszcze miał wątpliwości co do rac ze strony Lechii, i że rzekomo Jagiellonia spierdalała, jedynie cofnięcie się było jak wjechały psy co widać na filmiku,
Przecież na filmiku widać wyraźnie lekkie cofnięcie ze strony Jagi na trybuny (akcja miała miejsce w tunelu), część się zatrzymuje po czym wjeźdźają kaski i każdy się zawija w swoją stronę
Co do racy nikt się nie wypiera, była odpalona po Waszym cofnięciu w tunelu.
Z naszej strony koniec tematu i to jest ostatni post.
-
damianos1920
Race odpalone po naszym odwrocie, tak to sobie tłumaczcie. A Jacoby31 to chyba zapomniał o przodkach z kresów że tak się pruje ;)
-
mortarthor
ile w liczbie Widzewa fc z Grudziądza ?
-
komornikdluznik
Zawitaliście na sektor Jagi po czym dobiega ekipa Jagi z góry i z innych trybun i cofacie się do siebie, podczas cofania kilku waszych dostaje oklep i traci barwy, po czym wpadają kaski i koniec akcji.DFLG pisze:Przecież na filmiku widać wyraźnie lekkie cofnięcie ze strony Jagi na trybuny (akcja miała miejsce w tunelu), część się zatrzymuje po czym wjeźdźają kaski i każdy się zawija w swoją stronę
Fani Zagłebia zbierają się w centrum miasta i razem idą w kierunku stadionu
https://www.youtube.com/watch?v=62srMVqoFAM
W trakcie maczu świętują awans do ! kuggu
https://www.youtube.com/watch?v=8371cWnntFY
https://www.youtube.com/watch?v=62srMVqoFAM
W trakcie maczu świętują awans do ! kuggu
https://www.youtube.com/watch?v=8371cWnntFY
DFLG powiedz szczerze komu zajebaliscie barwy

hadaj znów zapomniał przed meczem wziąć leków
https://youtu.be/QtpmTavuD9M
rozumiem, że gość nie do ruszenia z klubu?
Szybciej Szpakowski odda mikrofonSzejpan pisze:hadaj znów zapomniał przed meczem wziąć leków
Szkoda tylko, ze tak wielu chlpakow z Lechii nie zakrylo facjat. Posypia sie niestety niepotrzebne zakazy.
Jest juz ktos trzezwy w Poznaniu? Sraja sie w tv ze jakis na swietowaniu ze sporo osob zatrzymanych itd. Standardowo w c**** leca? I afere z niczego?
No jak w skali 100 tysięcy+- świętujących zatrzymali 60 osób to jak to nazwać?
Jaga-Lechia
Byłem na tym meczu i jakiekolwiek zapędy Jagi skończyła raca odpalona przez goscia w kominie z Lechii, który zaczął udawać ze nią rzuca. Ogółem to jedni jak i drudzy czaili sie w swoich kordonach, raz jedni 2 kroki do przodu, raz drudzy. Po odpalonej racy Jaga sie cofneła, wykorzystali to Ci co zawsze i tyle ... ale ogółem atmosfera w starym dobrym stylu, zalatywało troche bałkanami :)
Byłem na tym meczu i jakiekolwiek zapędy Jagi skończyła raca odpalona przez goscia w kominie z Lechii, który zaczął udawać ze nią rzuca. Ogółem to jedni jak i drudzy czaili sie w swoich kordonach, raz jedni 2 kroki do przodu, raz drudzy. Po odpalonej racy Jaga sie cofneła, wykorzystali to Ci co zawsze i tyle ... ale ogółem atmosfera w starym dobrym stylu, zalatywało troche bałkanami :)
wuttt pisze:No jak w skali 100 tysięcy+- świętujących zatrzymali 60 osób to jak to nazwać?
Czyli afera z d***.Nic nowego.
zawsze muszą się podłączyć pod sukces kiboli. było ciepło, spłonął jakoś wóz telewizyjny tvp i oczywiście wina Kolejorza.popierdoleńcy nie dziennikarze
Waltera pogoniliście to z Hadajem nie dacie rady? ;)
-
za Ruchem !
mortarthor pisze:ile w liczbie Widzewa fc z Grudziądza ?
gufer85 pisze:Ile samego Widzewa FC Grudziadz ?
Dla statystyków naszą liczbę szacujemy na około 200 osób w klatce bo masa ludzi weszła z biletami kupionymi na sektory Olimpii i jakieś kolejne kilkadziesiąt osób siedzących na trybunie głównej.
Ja czekam na oficjalne info od Tuskotronica. On pewnie wyliczył, że z WFcG były dwie osoby, reszta na meczu Elany
Nie byłem nie widziałem . Nie patrze na zajscie nawet przez pryzmat spotkan z nimi... Ale skoro wyszlo ze Lechia kłamie w sprawie racy (zdjecie ktore tu sie pokazalo a zostalo usuniete na ktorym wyraznie widac ze Lechia wojuje z raca w besposrednim obecnosci Jagi a nie ich rzekomym odwrocie ) to dlaczego mieli by nie kłamac z tym ze sami sie cofali i starcie na plus dla Jagi. j**** mnie jak było tak naprawde ale swoje zdanie mam i wierze w wersje Białostoczan po Kłamstwie z raca Gdańszczan
-
alvaro1945
Z mojej strony wyglądało to tak. Przy płotowe napinki zaczęły się już przed rozpoczęciem meczu. W tracie przerwy ktoś z Jagi próbuje wyskoczyć po naszą flagę od drugiej strony sektora(zasłyszane) może ktoś z Jagiellonii potwierdzi. U góry sektora gdzie są kible i catering, dochodzi to rozjebania bramy i przegonienia napinaczy po czym ochrona gazuje nas. Na dole również pęka brama i wjeżdżamy na sektor po czym wracamy, potem Jaga się zbiera i my również zaczynamy się zbierać ale do niczego w sumie nie dochodzi przez brak zdecydowania z jednej i z drugiej strony po czym wjeżdżają kaski.Uważam ,że nie doszło to typowego starcia linia w linie i tak naprawdę nie do niczego konkretnego nie doszło. Przy takim spontanie na pewno każdy inaczej to widział. My i Jaga zwijamy na swoje sektory.Mecz na pewno z mógł się podobać.Myślę,że plus dla Jagi i dla nas. Po meczy trzymani jesteśmy ok 2 godzin.
przypominam, że ze strony LG głos w sieci zabiera jedynie DFLG
On już zabrał głos. Proszę bardzo
DFLG pisze:Ty tak poważnie? Byłeś w ogóle na meczu?
Jak to się ma do rzeczywistości, do zdjęć wyżej wklejonych, i do tego jak mecz opisują bezstronne osoby niech każdy oceni sam.DFLG pisze:Przecież na filmiku widać wyraźnie lekkie cofnięcie ze strony Jagi na trybuny (akcja miała miejsce w tunelu), część się zatrzymuje po czym wjeźdźają kaski i każdy się zawija w swoją stronę
Aż mnie korci by skomentować post maRjana (czy to fotograficznie czy słownie).Tyle,że nie komentujemy takich spraw i tego się trzymajmy.Jak dla mnie możecie pisać,że nas rozbiliście,goniliście i uratowała nas policja.Wisi mi to.Ciekawy jestem jedynie jak autor tej relacji opisał wydarzenia ze słynnego meczu Jagi w Warszawie.
A teraz personalnie -isis wyluzuj,generalnie piszesz mądrze na forum ale odpuść.Nie była to żadna wielka bitwa,czy my mamy wklejać fotki waszych szalików na zdjęcie przedstawiające naszą koszulke w waszych rękach?Przecież to nie ma sensu.Do następnego razu i tyle.
A teraz personalnie -isis wyluzuj,generalnie piszesz mądrze na forum ale odpuść.Nie była to żadna wielka bitwa,czy my mamy wklejać fotki waszych szalików na zdjęcie przedstawiające naszą koszulke w waszych rękach?Przecież to nie ma sensu.Do następnego razu i tyle.
-
woldemort1
O nie tylko nie to Lechia zaatakowała jedna raca straszne rzeczy dobrze ze nikomu nic się nie stało. ... taki płacz tylko na tym forum:)
-
wyto(J)ski
Kibicowsko niezly meczyk u nas oprawa na wejście piłkarzy (podziekowanie za historyczyny sezon) , a u lechi konfetii i sempertyny przerywając meczyk na 5 minut (co ciekawe spiker przed wejściem piłkarzy na murawę poinformował, że dzisiaj są one zakazane xD) . W drugiej połowie sektorówka w asyście strobo dała niezly efekt.Po sektorówce oczwyiscie odpalone race kilka razy chyba to trwało jakies 5 minut (sędzia dwa razy przerywa mecz z tego powodu) + 2 achtungi w psy. Nasz doping dość ograniczony, mało żywiołowy, średniawy - po bramkach się ożywił ogólnie goście na plus za liczbę i prezentacje. Po meczu przemarszem idziemy wraz z piłkarzami do centrum - świetna i radosna atmosfera + oczywiście smutni panowie musieli wtrącić swoje wąsy wypisując mandaty za byle gówno.
Jeżeli chodzi o wydarzenia z meczu Jaga vs Lechia w przerwie mecz
Nie ma czym się to podniecać para wymiana ciosów zaistniała, wszystkie opisy, że MY spierdalaliśmy są kłamstwem także kłamstwem jest iż stracie było na naszą korzyść, bo nic wielkiego się nie wydarzyło.Nasza reakcja dobra i szybka po wtargnięciu lechii lecimy szybko z Ultry pod sektor gości (sektor gości jest na przeciwko Ultry) i JBH zbiera się w 300 osób - ogólnie wszystko trwało bardzo szybko po czym wjazd psów kasuje dalsze harce, bardzo spontaniczne, ale lepsza to niż opierdalanie kiełbaski w czasie przerwy. Jeżeli można to nazwać starciem dla mnie remis lub brak radykalnych działań. W trakcie drugiej połowy wisi na gniezdzie skrojona koszulka lechii która zostaje spalona po meczu.
Jeżeli chodzi o wydarzenia z meczu Jaga vs Lechia w przerwie mecz
Nie ma czym się to podniecać para wymiana ciosów zaistniała, wszystkie opisy, że MY spierdalaliśmy są kłamstwem także kłamstwem jest iż stracie było na naszą korzyść, bo nic wielkiego się nie wydarzyło.Nasza reakcja dobra i szybka po wtargnięciu lechii lecimy szybko z Ultry pod sektor gości (sektor gości jest na przeciwko Ultry) i JBH zbiera się w 300 osób - ogólnie wszystko trwało bardzo szybko po czym wjazd psów kasuje dalsze harce, bardzo spontaniczne, ale lepsza to niż opierdalanie kiełbaski w czasie przerwy. Jeżeli można to nazwać starciem dla mnie remis lub brak radykalnych działań. W trakcie drugiej połowy wisi na gniezdzie skrojona koszulka lechii która zostaje spalona po meczu.
Mysle ze wiele gurp ultrasa ciezko pracowalo w ten weekend dzieki czemu mglismy zobaczyc tyle ciekawych opraw.Pod tym wzgledem trzeba zaliczyc ten weekend wlasnie do udanych.
W innym miejscu jest ciekawa dyskusja nt opraw w ogóle, w minionym sezonie.
Co do Lecha Poznań
http://hejlech.pl/presentation/news/prz ... 42015/2091
Moje zdanie, mimo że nie jestem od ich strony, to powiem tak- mają chyba dosyć drogie oprawy ze względu na ich strasznie duży Kocioł.
Poza tym Lech jak widać, mocno się trzyma barw niebieskich, co zrozumiałe, ale dla mnie np.bardzo fajnie wyszła im oprawa z kodem kreskowym.
Poza tym fajnie wypada w przekroju sezonu Korona, która ma dobre, kreatywne hasła, Legia wiadomo, poniżej poziomu również nie schodzi. Wiadomo jak jest obecnie, ale mimo wszystko większość ekip trzyma poziom.
Co do Lecha Poznań
http://hejlech.pl/presentation/news/prz ... 42015/2091
Moje zdanie, mimo że nie jestem od ich strony, to powiem tak- mają chyba dosyć drogie oprawy ze względu na ich strasznie duży Kocioł.
Poza tym Lech jak widać, mocno się trzyma barw niebieskich, co zrozumiałe, ale dla mnie np.bardzo fajnie wyszła im oprawa z kodem kreskowym.
Poza tym fajnie wypada w przekroju sezonu Korona, która ma dobre, kreatywne hasła, Legia wiadomo, poniżej poziomu również nie schodzi. Wiadomo jak jest obecnie, ale mimo wszystko większość ekip trzyma poziom.
Nie mozna zapominac o nizszych ligach.Dzialo sie bardzo duzo na trybunach i trzeba docenic ze te trybuny zyja na kazdym poziomie rozgrywek.
Jak już tak liczysz, to licz dobrze. W PP Legia odpalała piro na meczu ze Śląskiem w lutym i na finale.
https://www.youtube.com/watch?v=r7volk_o2hw
Tutaj to już nie piro, skoro się nie załapało do tego "podsumowania? :)
Tutaj to już nie piro, skoro się nie załapało do tego "podsumowania? :)