Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

Post autor: *** »

garbatym na dzień dzisiejszy zostały najwyżej opinie rodem z onetu na temat wszystkiego co związane jest z Wisłą, prezentowali by jakiś poziom to może ktoś te kity jeszcze by łyknął.nie zapominajmy oczywiście o dzielnych kibicach Hutnika, misjonarskim głosie rozsądku na forum.
iparts.pl
starysadeczanin

Post autor: starysadeczanin »

kilka słow o kibicach w Krakowie
jade ostatnio trnwajem lini 18 z Krowodrzy Gorki naprzeciwko mnie siedzi 2 mlodych chlopakow ok 20 lat moze 40 kilo wagi graja na telefonach. caly czas jednak nerwowo podnosza glowe i rozgladaja sie na kazdym przystanku kto wchodzi jakby sie kogos obawiali, co oczwiscie od razu zwrocilo moja uwage bo wygladalo smiesznie.dojezdzamy do dworca wychodze sobie w kierunku galerii a kolesie ida pospiesznie w jej kierunku nagle przekraczajac brame galeri wyciagaja z plecaka smycze z napisem Cracovia wydaja okrzyk Pasy Pasy i bohatersko wchodza do galerii gdzie czuja sie bezpiecznie i moga poszpanowac jacy to kibole
naprawde beka smiechu ale oczywiscie w galeri pod okiem kamer i ochroniarzy wlos z glowy nie spadnie
taki to poziom dzisiaj prezetuja kibice
r-m

Post autor: r-m »

starysadeczanin pisze:kilka słow o kibicach w Krakowie
jade ostatnio trnwajem lini 18 z Krowodrzy Gorki naprzeciwko mnie siedzi 2 mlodych chlopakow ok 20 lat moze 40 kilo wagi graja na telefonach. caly czas jednak nerwowo podnosza glowe i rozgladaja sie na kazdym przystanku kto wchodzi jakby sie kogos obawiali, co oczwiscie od razu zwrocilo moja uwage bo wygladalo smiesznie.dojezdzamy do dworca wychodze sobie w kierunku galerii a kolesie ida pospiesznie w jej kierunku nagle przekraczajac brame galeri wyciagaja z plecaka smycze z napisem Cracovia wydaja okrzyk Pasy Pasy i bohatersko wchodza do galerii gdzie czuja sie bezpiecznie i moga poszpanowac jacy to kibole
naprawde beka smiechu ale oczywiscie w galeri pod okiem kamer i ochroniarzy wlos z glowy nie spadnie
taki to poziom dzisiaj prezetuja kibice
Pomijam dalsza czesc tekstu, ale znasz takie cos jak "roczny niewidoczny"?
bhbd88

Post autor: bhbd88 »

może, patrzyli czy kanary nie wsiadają ;) a ja mam pytanie na temat okolic ulicy Siemaszki i Żabinca znajdującego się obok. Jaki podział sił? Na murach widnieją pasy, aczkolwiek ostatnio zauważyłem, że druga strona skasowała na tych terenach chyba wszystkie grafy.
Sam Fisher

Post autor: Sam Fisher »

bhbd88 pisze:może, patrzyli czy kanary nie wsiadają ;) a ja mam pytanie na temat okolic ulicy Siemaszki i Żabinca znajdującego się obok. Jaki podział sił? Na murach widnieją pasy, aczkolwiek ostatnio zauważyłem, że druga strona skasowała na tych terenach chyba wszystkie grafy.
Siemaszki to Cracovia jednak to co widziałeś pokasowane to wjazdy Olszy II do której nie mają podjazdu w żadnym aspekcie
miszigan

Post autor: miszigan »

BornOfhate pisze:Wisła kilku ekipą już proponowała skrzyżować rękawice ;)
sama propozycje też dostawała? :)
halodrol

Post autor: halodrol »

Każdy średnio ogarnięty wie, ile i jakie propozycje i rozmowy toczyły się w ciągu ostatniego roku. Napewno wiedzą to też moderatorzy a przynajmniej Foxx.
Skoro więc na tym forum jest przyzwolenie by głos zabierały dauny nie mające pojęcia o niczym np koleżka obiektywny_pn to tylko świadczy jaki kurewsko niski poziom sięgnęło to forum.
H_C

Post autor: H_C »

Sam Fisher pisze:
bhbd88 pisze:może, patrzyli czy kanary nie wsiadają ;) a ja mam pytanie na temat okolic ulicy Siemaszki i Żabinca znajdującego się obok. Jaki podział sił? Na murach widnieją pasy, aczkolwiek ostatnio zauważyłem, że druga strona skasowała na tych terenach chyba wszystkie grafy.
Siemaszki to Cracovia jednak to co widziałeś pokasowane to wjazdy Olszy II do której nie mają podjazdu w żadnym aspekcie
Innej odpowiedzi na ten post sie nie spodziewałem, zaraz sie okaże, że żadne nasze osiedle nie ma startu do najsłabszej waszej wioski ;)
Hutnik_Pany

Post autor: Hutnik_Pany »

Hutnik_Pany pisze:Panowie z Wisly i Cracovii. Od kilku dni rozwalacie na potege ten temat, chwalac sie kto to nie jest lepszy w czym i dlaczego. Proponuje Wam umowic sie jutro na 12.00 na ustawke na Bloniach. Banda na bande. Zobaczymy kto ma wieksze jaja i przyjdzie. My Hutnicy bedziemy Wam sedziowac. Aby bylo ciekawiej mozecie wszyscy walczyc bez koszulek. Napewno nie bedzie problemu z ogarnieciem kto jest kto, bo pielgrzymi z Rzymu beda sie wyrozniac swoja swieza opalenizna. Aha niech ta ustawka pozostanie w tajemnicy, aby nikt postronny, a zwlaszcza policja sie nie dowiedzial.

Powodzenia, niech wygra lepszy!
Na ustawke ustawiona przez ze mnie, co jest wielkiem zaskoczeniem, NIKT nie przyszedl. Czyli to kto jest najlepszy w Krakowie wciaz jest nie rozstrzygniete. Teraz pora aby w szranki staneli kibice Hutnika i Garbarni. Czy Garbarze przyjmujecie nasze zaproszenie na pojedynek na ubitej ziemi?
Sam Fisher

H_C pisze:
Sam Fisher pisze:
Innej odpowiedzi na ten post sie nie spodziewałem, zaraz sie okaże, że żadne nasze osiedle nie ma startu do najsłabszej waszej wioski ;)
Porównaj obiektywnie względnie słabe Siemaszki to jednego z najmocniejszych osiedli Wisły zamiast bronić ślepo swojej strony
Obiektywny1906

Post autor: Obiektywny1906 »

lewackie ścierwo przecz
Sam Fisher

Niestety końca sprzętu nie widać bo nawet jak jedna z ekip z niego zrezygnuje to druga wykorzysta okazje i spróbuje dopierdolić jej żelastwem do końca
info_z_rzymu

Post autor: info_z_rzymu »

odnosnie Biezanowa i wspominanej bandy Cracovii ;d

https://www.facebook.com/WislaHonor/pho ... tif_t=like
PogodaBahama

Post autor: PogodaBahama »

Jak dominacja była "nie podwarzalna" to chyba już wszystko wiadomo. Nie dziw się później, że ciężko Cię brać na poważnie.
;)

Post autor: ;) »

https://www.facebook.com/wislacki.qrdwa ... =1&theater następni oświeceni haha :D Sorry za post pod postem, ale nie mogę edytować. Haha :)
asdasd

Post autor: asdasd »

Bo dla niektórych patriotyzm to koszulka od Red is Bed i uczestniczenie raz do roku w marszu.
PogodaBahama

Post autor: PogodaBahama »

Skoro tak Cię męczy kaleczenie naszej mowy to złapiesz się za głowę czytając wypociny swojego kolegi po szalu z Prokocimia (kilka postów wyżej).

Obiektywizm.
asdasd

Post autor: asdasd »

O jakim koledze mówisz?
Bo do Cracovii jest mi równie daleko co do Wisły.
Sagat14

Post autor: Sagat14 »

ha i tu mnie masz :)

ale faktycznie, jesli to kogoś dziwi to zarówno od Was jak i od nas sprzęt hydrauliczny był dość powszechnie używany he he
MarcelW.

Post autor: MarcelW. »

A bohater dokumentu Cela 425 działa na Craxie jeszcze? Brał też udział w innym programie opowiadając o klimatach krakowskich...
bnm

Post autor: bnm »

jemkotlety pisze: PDK - tak było ugadane i tak się stało - chluby to nie przynosi ale ujmy też nie.
DPK "ugadane" było haha, dobry żart, szkoda że to jednak bzdura czego dowodem jest jeden z zatrzymanych... Ujmy to nie przynosi według ciebie, dobrze wiedzieć jakie obyczaje na cracovii panują ;) .
kosacki

Post autor: kosacki »

Co wy macie z tymi zadupiami na Wiśle.. jak na gniezdzie Cracovii wisiała flaga Proszowic.. czyli zadupia oddalonego o 30 kilometrów od Krakowa.. więcej pokory.

Co do młodzieży na Wiśle to ma się ona dobrze, i nie jest ona ściąganą z miejscowości oddalonych o miliony lat świetlnych tylko z Krakowskich osiedli, jak choćby - Azory, Prądnik Biały, Prądnik Czerwony, Bronowice, Kazimierzowskie, Jagiellońskie, Qrdwanów i tak dalej.. liczby w sektorze MŁODEJ WISŁY oscylują od 400 do ponad 2 tysięcy młodych kiboli, w zależności od rangi meczu.

Wczoraj też młodzi kiboli zasilili stadion Wisły.
Obrazek
Obrazek
JN95

JN95

Post autor: JN95 »

Prosiły o podanie aktualnej sytuacji na wszystkich osiedlach wszystkie strony niech opisza obiektywnie. Nie popieram aktualnej dyskusji rzucania ksywami i akcjami ale to tylko moje zdanie jak chcecie się kłócić jak w przedszkolu zamiast dyskutować to droga wolną.
shanti

Post autor: shanti »

Niech wasz kolega opowie na forum jak to odbieral WKs z dworca i nadział sie na Ksc jak to on mówił wtedy "ja znam M i jade do babci do Zakopanego " taki to byl jednooki staro kleparzysta takie byly czasy wiec nie zmieniajcie na siłe historii dzis Ts w przewadze ale życie. To poker
shanti

Post autor: shanti »

No i wsh podnosi chłopaka na monte w obstawie policji, a jeee![/quote]
Nie w obstawie policji wzgórku tylko wysiadaja z podstawionego do huty którym nigdy podobno nie jeździli tylko pikniki, a obstawiany byl autobus przez wąsów jak zreszta kazde z Reymonta w tamtych czasach
shock

Post autor: shock »

Działo się wczoraj coś na Siemaszki?
A/J

Post autor: A/J »

shanti pisze: Nie w obstawie policji wzgórku tylko wysiadaja z podstawionego do huty którym nigdy podobno nie jeździli tylko pikniki, a obstawiany byl autobus przez wąsów jak zreszta kazde z Reymonta w tamtych czasach
Mieliście takie same autobusy i też z obstawą jak chodziło do was więcej ludzi ,awans w latach 90 z III do II ligi.Potem wszystko wróciło do normy frekwencja u siebie poniżej 1000 więc je wam przestali robić.
info_z_rzymu

Post autor: info_z_rzymu »

Było nie wywieszać szalika nad wyrem :D

Obrazek
cracoviaH

Post autor: cracoviaH »

Mylisz się dwukrotnie w tym krótkim zdaniu. Po 1 nie "wasza propaganda" bo nie agituje na rzecz Wisły ani innej Krakowskiej drużyny(co powinienneś wywnioskować po ostatnich słowach z mojego poprzedniego posta), po 2 z tym, że przypadkowa osoba też mijasz się z prawdą. Czy celowo czy nie to mnie mało interesuje.
To skoro nie jestes z Krakowa i nie odpowiadasz za zadna strona to na ch*j sypiesz takie farmazony ? To napisz kto to byl skoro jestes taki poinformowany i masz informacje, ktorych nawet MY nie mamy jakoby mial to byc ktos od Nas, zalosny jestes.
birkut

Post autor: birkut »

Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatniego tygodnia

Wisła ma w niedzielę mecze w Poznaniu i w Hucie (rezerwa z Hutnikiem).
Ludzi brakuje na obstawienie dwóch, więc Hutnika odpuszczają.
Zbierają się do Poznania.
Ludzi zapisanych mało, żeby się nie skompromitować odpuszczają Lecha ( oficjalnie z tajemniczych powodów) i występują (w piątek popołudniu)o 200 biletów do Hutnika.
Jest już za późno na ogarniecie przez Hute ochrony, dostarczenie imiennej listy itd więc zaliczają DWA ZERA.
6 linijek faktów, zamiast xxx stron napinania.
bnm

Post autor: bnm »

birkut pisze:Ludzi zapisanych mało, żeby się nie skompromitować odpuszczają Lecha
Nie ośmieszaj się ;) . Ludzi zapisanych było więcej niż wasz młyn na derbowym meczu ;) .
Sagat14

oficjalna wersja odwołania wyjazdu najlepszych chuliganów w Polsce jest to że Miesiek po Rzymie zgolił sobie modną grzywke a WSH groźne brody i do wczoraj nie zdążyły odrosnąć ;)

Post autor: *** »

dla garbatych wersja wygodna jest tylko jedna, na każdą inną trzeba dowodów więc nawet szkoda pisać ile poszło biletów.a tak idąc na logikę, to Wisła i tak by nie dojechała na mecz.
Oldhopper

Post autor: Oldhopper »

birkut pisze:Ludzi zapisanych mało, żeby się nie skompromitować odpuszczają Lecha
Jesli to prawda to nawet chocby ich tylko 50 zapisanych bylo, to wieksza kompromitacja jest to ze sie calkiem ten wyjazd odpuscili.

A tak w ogole to jest to ich pierwsze zero wyjazdowe od ilu lat? Oczywiscie nie liczac zakazy itp. Bo tak mysle i mysle i jakos sobie nie przypominam.
Sagat14

jedyna nieprzypałowa opcja dla resortowych z rzeki przyjechać do Poznania to byl pociąg/specjal a że nie było chętnych (że sierżant/pułkownik Mietta czy jak mu tam ku*** jest nie chciał dopłacić)to wiązało sie to tylko z przyjazdem kołowym, gdzie przy takich liczbach ludzi na mieście, ogólnie całej Wielkopolsce, jeszcze w okół stadionu, przy takich korkach na wylotówkach(wjazdówkach) te kilkadziesiąt brodatych czworonogów z Rzymu byłoby dziecinnie łatwym kąskiem :) ale oficjalna wersja WSH jest taka że bratanek miał komunie, że ktoś tam miał wesele, że ogólnie c****** atmosfera bo niedziela, że piłkarze rezerwowi, że mecz o nic itd itd a przecież samych januszów nawet te 200-300 WSH nie puści na taki wyjazd to najłatwiej było temat odwołać :)
obiektywny pn

Post autor: obiektywny pn »

Kolejne ciekawostki z dlugiego weekendu http://lovekrakow.pl/aktualnosci/o-krok ... _9274.html
W-G

Post autor: W-G »

Czyli obsrali się i pojechali? to oficjalne stanowisko resortu panowie dochodzeniowi?
z_calej_epy

Post autor: z_calej_epy »

smiali sie z Craxy z dpk za chwile od nich sie pucowali , pozniej smiali sie z slabych liczb wyjazdowych teraz sami nie pojechali na wyjazd i jakos juz nikt sie tutaj nie udziela od nich tak aktywnie jak wczesniej
niktpoprostunikt

Post autor: niktpoprostunikt »

na zdjęciach z Rzymu nie jest sama Wisła jest Lechia i Śląsk
ODPOWIEDZ