Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Sytuacja w Krakowie jest jasna i klarowna.Cracovia nie robi sztycha na mieście ,a Wisła robi co chce.Dowodem na to jest przejęcie przez Wisłę słynnego nowohuckiego osiedla Przy Arce.Sytuacji nie zmienia nawet fakt,że na południu Krakowa Wisła straciło wszystko co było do stracenia, za wyjątkiem jednej ulicy na Kurdwanowie,ale przeszło dwa lata temu pokazała w tej części Krakowa kły wjeżdżając z maczetami w kibiców Cracovii grających na orliku.
Popularna banda meneli przesiaduje zarówno w okolicach Rynku,gdzie uczęszcza do największej dyskoteki w Krakowie jak i na śmierdzącym Kazimierzu.W tych miejscach jest dużo kamer,więc z jednej strony łatwo o przypał jednak z drugiej są gwarancją bezpieczeństwa
Natomiast prezes kibiców Wisły wraz z członkami zarządu woli spokojniejsze miejscówki,ostatnimi czasy głównie na Prądnikach,gdzie w cieniu wiślackich grafów podejmuje kluczowe decyzje dla przyszłości Krakowa.
Kibice Cracovii zmuszeni są chodzić na ogólnopolskie gale sztuk walki takie jak ostatnio UFC,gdzie jest dużo kamer i łatwo o przypał w przeciwieństwie do kibiców Wisły,którzy takie imprezy urządzają u siebie na hali ,gdzie cały zarząd ma wjazd za free,a dodatkowo cały zysk trafia do ich kieszeni.
Interesy na mieście to również działeczka Wisły.Specjalnie użyłem w tym przypadku zdrobnienia,bo jak wiadomo Kraków jak każde duże miasto podzielony jest na warstwy społeczne,a interesy można robić tylko z elitą tudzież z klasa wyższą.Na terenie Krakowa warstwy te spotkamy na Prądnikach,Olszach,Krowodrzy,Bronowicach i kilku osiedlach w NH.Reszta,oczywiście poza kilkoma małymi wyjątkami, to biedota i menelstwo dlatego prezes kibiców przeprowadza obecnie ekspansję kolonialną na terenach tarnowskich,rzeszowskich i przemyskich.
Ze słowem działa mamy do czynienia przy okazji osoby prezesa firmy budowlanej,który za cel w życiu obrał sobie przejęcie TS Wisła.Osobą,która w znacznym stopniu miała mu w pomóc w realizacji tego celu został prezes kibiców Wisły wraz z resztą kibiców którym przewodniczy.W tym celu prezes firmy udzielił prezesowi kibiców pożyczki na siłkę,a także udostępnił do użytkowania drogi samochód w którym prezes kibiców mógł się wreszcie poczuć jak prawdziwy chłopak z miasta.Prezes kibiców po korzystnej cenie przytulił także mieszkanie w bloku który powstał z materiałów budowlanych prezesa firmy i gdy wydawało się,ze wszystko idzie jak po maśle prezes kibiców Wisły zamarzył sobie to samo Towarzystwo Sportowe co prezes firmy.Na walnym prezes Kibiców wraz z członkami swoimi głosami pogonili prezesa firmy ostatecznie.
Popularna banda meneli przesiaduje zarówno w okolicach Rynku,gdzie uczęszcza do największej dyskoteki w Krakowie jak i na śmierdzącym Kazimierzu.W tych miejscach jest dużo kamer,więc z jednej strony łatwo o przypał jednak z drugiej są gwarancją bezpieczeństwa
Natomiast prezes kibiców Wisły wraz z członkami zarządu woli spokojniejsze miejscówki,ostatnimi czasy głównie na Prądnikach,gdzie w cieniu wiślackich grafów podejmuje kluczowe decyzje dla przyszłości Krakowa.
Kibice Cracovii zmuszeni są chodzić na ogólnopolskie gale sztuk walki takie jak ostatnio UFC,gdzie jest dużo kamer i łatwo o przypał w przeciwieństwie do kibiców Wisły,którzy takie imprezy urządzają u siebie na hali ,gdzie cały zarząd ma wjazd za free,a dodatkowo cały zysk trafia do ich kieszeni.
Interesy na mieście to również działeczka Wisły.Specjalnie użyłem w tym przypadku zdrobnienia,bo jak wiadomo Kraków jak każde duże miasto podzielony jest na warstwy społeczne,a interesy można robić tylko z elitą tudzież z klasa wyższą.Na terenie Krakowa warstwy te spotkamy na Prądnikach,Olszach,Krowodrzy,Bronowicach i kilku osiedlach w NH.Reszta,oczywiście poza kilkoma małymi wyjątkami, to biedota i menelstwo dlatego prezes kibiców przeprowadza obecnie ekspansję kolonialną na terenach tarnowskich,rzeszowskich i przemyskich.
Ze słowem działa mamy do czynienia przy okazji osoby prezesa firmy budowlanej,który za cel w życiu obrał sobie przejęcie TS Wisła.Osobą,która w znacznym stopniu miała mu w pomóc w realizacji tego celu został prezes kibiców Wisły wraz z resztą kibiców którym przewodniczy.W tym celu prezes firmy udzielił prezesowi kibiców pożyczki na siłkę,a także udostępnił do użytkowania drogi samochód w którym prezes kibiców mógł się wreszcie poczuć jak prawdziwy chłopak z miasta.Prezes kibiców po korzystnej cenie przytulił także mieszkanie w bloku który powstał z materiałów budowlanych prezesa firmy i gdy wydawało się,ze wszystko idzie jak po maśle prezes kibiców Wisły zamarzył sobie to samo Towarzystwo Sportowe co prezes firmy.Na walnym prezes Kibiców wraz z członkami swoimi głosami pogonili prezesa firmy ostatecznie.
-
Jezus to zrobcie obydwoje ekipy tak jak piszesz we wlasnym gronie porzadek a nie tu na forum bo placzecie wy i wisla
-
A dokładnie:JeŻuS C-trus pisze:Ktoś tu pisał,że na Wiśle,nie tolerowno przerzutów,do końca l.90tych. Świetnym przykładem może być historia młodego Reksa z Bieżanowa. To było gdzieś koło roku 92.,jak młody Reksu postanowił zmienić barwy klubowe, z Wiślaka na Pasiaka. Zapytany,dlaczego,powiedział,że ma dość biegania w ekipie, gdzie umawia się 30,na zbiórkę przychodzi 15,a do bójki jest 3.Żadnych dragów,hajsu, gangsterskich awansów,ubeckich wyjazdów na chatę. Nikt mu złego słowa nie powiedział.Starszy brat, były bojówkarz Wisły już wtedy kibicował makowej panience.Chociaż reszta osiedla pozostała wierna,Reksu bez problemu bujał się w barwach(nowych) po Bieżanowie,jeździł z Cracovią na wyjazdy,imprezował z Łowcami na bunkrach na Prokocimiu. Sytuacja zmieniła się gdy z wojska wrócił Pałka(wtedy jeszcze za Wisłą)Młody R.dostał wychowawczego klapsa i wrócił na Reymonta. Na pamiętam meczu pucharowym z GKSą 11.11, rozdawał klapsy cykorom co bali się wyjść ze stadionu.Tak wyglądała sztywna polityka Wisły wobec zdrajców i przerzutów. O G.z południa,który parę lat jeździł na Pasy już chyba pisałem.Gdzieś w 95, G. nagle rozrósł się w barkach,woził się z Pyzą, więc z dnia na dzień został szefem Wisły na Bieżanowie.Ale jakby co to przerzutów nie było,all clear.
Bo tak było, tym się kierowaliśmy.Do mniej wiecej końca lat 90-tych nie przyjmowanie przerzutów to był jeden z priorytetów na Wiśle
Kiedy G. B. chciał się przerzucić padło:
- Skoro jebał Wisłę wiec nie ma tu dla niego miejsca
i wy.ebano go ze stadionu.
Podobnie było z chłopakiem z Piasków (jeden z braci, nie pamiętam ksywy, z dziarą KS), który również chciał przejść na stronę Białej Gwiazdy, mniej wiecej w tym samym czasie.
Tym samym droga dla innych została zamknięta.
Co do młodego R, przyjmuje to co napisałeś, bo nie mam powodu nie wierzyć, ale sprawa kompletnie nieznana ekipie (zaznaczam).
Ile on miał wtedy lat 16,17? Po waszym wjeździe przed GKS-em to on mógł sprzedawać klapsy, ale jedynie swoim rówieśnikom.
Podobnie jest z z drugim przykładem. Szczerze to ksywe, którą wymieniłeś kojarze z innych zainteresowań.
I nie twierdze, ze do takich rzeczy nie mogło dochodzić, ale jeśli już to w osiedlowym/rejonowym gronie a nie w porozumieniu z ekipą.
Zasady były proste. Na Wiśle nie ma miejsca dla tych, którzy nas je.ali.
A co do tych przyczyn przerzucania to zdaje sobie sprawe, ze mogły byc różne, ale zazwyczaj ten co nie szedł dla kasy mocno kolorował.
Np. G.B od was narzekał na konfidenctwo i brak pomocy w puszce.
Skoro nie dostałem odpowiedzi to w takim razie jeszcze jedno pytanie do Pasiaków (może na to odpowiecie):
Nie piekły piąstki waszych czołowych huliganów, m.in. Ni, Świ, Ru (dwóch z brzegu to przerzuty), kiedy ubierali gwardyjskie rękawice, (T)renując (S)port (W)alki, jakim jest Boks, na hali GTS-u? W stopy nie piekły milicyjne maty?
"Jak mnie słyszysz?
Ja Wisła, Ja Wisła!"
Ja Wisła, Ja Wisła!"
-
Znalezione w sieci xD :

-
gwiazdorze czego nie ogarnia twój orzeszek w czaszce? pierwszy akapit o shreku drugi o Lenarcie, gdzie widzisz problem w rozumieniu tekstu pisanego? I w jednym i w drugim przypadku było tłumaczenie, że małolaty. a co to ku*** za małolata sie nie liczy czy na wisle raz można ?*** pisze:H_C pisze:Ktoś wyżej fajnie napisał, odnosnie tłumaczenia wisły co do rozjebusa z tego tematu. Dokładnie takie same tłumaczenie było odnośnie shreka - też było, że małolat, że charakterny i nie można go skreślać mimo iż papier na niego był i jest. Widać sojną linie obrony :Dto Shrek w końcu według ciebie odkręcił sprawę czy nie i jest konfi, bo ja już sam nie nadążam za twoim tokiem myślenia?H_C pisze:gnuj co wszystko? z papieru wynika, że wasza konfitura wjechał na sankcje oraz dostała zarzut. gdzie tu ku*** fakt odkręcenia sprawy czy też dowód na to że sie nie rozjebał? co to konfi nie może lecieć na sankcje?
-
I niech mi nikt nie mówi, że psiaki to nie mistrzowie propagandy i manipulacji - ku*** jak można łączyć zdjęcia z przed kilku dni ze zdjęciami z przed kilku/kilkunastu lat. Jeśliby chcieli zabłysnąc to powinni dla porównania do Arka wkleić zdjęcie Cygana - Chrystiana Andersena - znanego wislackiego pisarza opowieści z krypty.bnm pisze:Znalezione w sieci xD :
-
zadałem pytanie czy odkręcił sprawę czy nie skoro nazywasz go konfi?
-
I jeden i drugi konfitury co wynika z papierów.
-
czyli jednak brakuje ci konsekwencji w tym co piszesz.ok, nie będę po raz kolejny zadawał tego samego pytania.
-
Dodam do tego, że później wrócił na Półwsie Zwierzynieckie, a w 95? brał nawet udział w akcji dwóch na całą Dyche.JeŻuS C-trus pisze:Kiedyś przyszedł ten G.B na zbiórkę na krojenie,pod Wojciecha. Buczał coś pod nosem, chu.ja go można było zrozumieć(na pewno nie mówił nic o konfidenctwie i braku pomocy) W końcu Z. z Kazika,sprzedał mu JEDNEGO czopsa i poszedł Grześ na Czarńą Wieś się wypłakać.
"Jak mnie słyszysz?
Ja Wisła, Ja Wisła!"
Ja Wisła, Ja Wisła!"
-
JeŻuS C-trus pisze:(...) To było gdzieś koło roku 92 (..)
A w 1975 roku co się dzialo? przestancie żyć historią.. na dziś dzień Cracovia nie ma szans z Wisłą (tym bardziej w ustawce na gołe łapy) co potwierdzeniem są zdjęcia WSH z odkrytymi twarzami, ktorę są jasnym przekazem, Wisla niczego i nikogo sie nie boi i specjalnie pozuje do zdjec aby wszyscy z Cracovii widzieli kogo maja sie bac.
na dzis dzien ekipa Wisly twarzowki, a Cracovia chowa sie za nickami na forum.
-
Przeczytałeś tytuł tego tematu?
"Jak mnie słyszysz?
Ja Wisła, Ja Wisła!"
Ja Wisła, Ja Wisła!"
-
Uśmiechnij się, jutro możesz nie mieć zębów.
-
heehe teraz to dojebales, Serio tak myslisz?info_z_rzymu pisze:JeŻuS C-trus pisze:(...) To było gdzieś koło roku 92 (..)
A w 1975 roku co się dzialo? przestancie żyć historią.. na dziś dzień Cracovia nie ma szans z Wisłą (tym bardziej w ustawce na gołe łapy) co potwierdzeniem są zdjęcia WSH z odkrytymi twarzami, ktorę są jasnym przekazem, Wisla niczego i nikogo sie nie boi i specjalnie pozuje do zdjec aby wszyscy z Cracovii widzieli kogo maja sie bac.
-
hahahahha wy jestescie podupceni! Chyba nie widzieliscie ekipy Cracovii skoro piszecie takie kocopoly. Kazdy z tych waszych idoli wydupcal nie jeden raz. A twarze drugiej stronz znaja obie ekipy i nie sa do tego potrzebne zdj z wakacji, nie jest to zadnzm wyznacznikiem sily.chzba sami nie wierzycie w to co piszecie albo jestescie wyjatkowzmi przyjebamiinfo_z_rzymu pisze:JeŻuS C-trus pisze:(...) To było gdzieś koło roku 92 (..)
Jak Trzystu w Sparcie, Walczymy wciąż uparcie!!!
-
https://www.youtube.com/watch?v=czbCM45g7CMobiektywny pn pisze:Chyba nie widzieliscie ekipy Cracovii skoro piszecie takie kocopoly.
Ostatnio zmieniony 29.05.2015, 13:41 przez bnm, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Miałem już nie zabrać głosu na tym zjebanym forum pełnym konfidentów ale nie mogę wytrzymać na posty panienek z niewłaściwej strony błoń. Kilka lat temu jak twarzówki pojawiły się z derbów kibiców Cracovii to była wielka nagonka, jakim trzeba być pojebanym żeby 'świecić mordom' w internecie, teraz wasi koledzy wrzucili fotki i oczywiście propaganda że teraz niby można bo wisła rządzi w Krakowie i należy jej się bać. A ja mam pytanie gdzie były te mordy wcześniej i dlaczego dopiero wyszły z kanałów niczym szczury jak pozamykali 2/3 ekipy Cracovii?
Bądźcie chwile poważni, wasza banda jest na poziomie 2 ligi .
Bądźcie chwile poważni, wasza banda jest na poziomie 2 ligi .
-
Sugerujesz sie filmikiem zprzed kilku lat na ktorym w dodatku baaardzo malo widac.bnm pisze:https://www.youtube.com/watch?v=czbCM45g7CMobiektywny pn pisze:Chyba nie widzieliscie ekipy Cracovii skoro piszecie takie kocopoly.
-
https://www.youtube.com/watch?v=czbCM45g7CM
Ciekawe który to JeŻuS C-trus na tym filmiku.Ja obstawiam że to ten po dopach z 0:29
Ciekawe który to JeŻuS C-trus na tym filmiku.Ja obstawiam że to ten po dopach z 0:29
p**** nad głową, pi pi p**** nad głową.
Kręć dupą swoją, kre kre kręć dupą swoją
-
b0xing gdybyś choć trochę, nie wymagam dużej wiedzy, ale choć troche się orientował tym co się dzieje w Polsce/Krakowie to byś takich pierdół nie pisał, przynajmniej po to żeby uniknąć kompromitacji, na to już za późno.b0xing pisze: Bądźcie chwile poważni, wasza banda jest na poziomie 2 ligi .
Ja dobrze pamiętam jak po 2011 wieszczyliście koniec Wisły po człowieku. "Wisła już nie ma ekipy", "To koniec Wisły" i tak dalej. Nawet H_C również w pierwszej linii był w waszej ofensywie na kibice.net. Skończcie już szukać wymówek waszej obecnej sytuacji, "zatrzymania". Nie wstyd wam wszędzie usprawiedliwień i wymówek szukać?b0xing pisze:A ja mam pytanie gdzie były te mordy wcześniej i dlaczego dopiero wyszły z kanałów niczym szczury jak pozamykali 2/3 ekipy Cracovii?
-

"Po raz kolejny musimy odnieść się do popisu kurestwa i frajerstwa jaki dały nasze sąsiadki z osiedli prądnik czerwony, prądnik biały, nowe grzegórzki oraz wiślacka banda c**** z nowej huty.
Zeszłej nocy zostało zamalowane antypolicyjne graffiti (ACAB) z jasnym przekazem oraz z pozdrowieniami dla naszych braci przebywających za kratami.
Swoim frajerskim zachowaniem wiślackie damy chwalą się w Internecie, gdzie umieszczają filmiki, na których pokazują jak zamalowują antypolicyjne graffiti… ręce opadają.
Ich postawa nas specjalnie nie dziwi ponieważ działając w ten sposób niejednokrotnie udowadniali już swój milicyjny rodowód a hasła takie jak „ACAB” czy „PDW” nic dla nich nie znaczą i są im najwyraźniej obce.
My nie chcemy się nad tym dłużej rozwodzić ale jesteśmy zobowiązani wskazać kibicowskiej Polsce skale kurestwa naszej sąsiadki.
Cracovia Nowa Huta – ACAB! PDW! Śmierć konfidentom!"
z fb
-

tyle odnośnie tego co wyżej
2/3 bandy siedzi, bardzo ciekawe, bo raczej część się rozjebała, 2/3 to na dpk, z czego część już na wolności.
Z Wisły z bandy siedzi/ukrywa się prawie 30 osób, jak nie lepiej. boxing napisz nam jakiekolwiek akcje jg od 4 lat , czekamy z niecierpliwością.
Najśmieszniejsze jest to , że te jedynie co możecie WSH zrobić to obśmiewać ich na forum, pisać kto uciekał i wracać do akcji sprzed lat. Może i w wielu przypadkach tak kiedyś było, podobnie od was mało kto nie uciekał.Obecnie to oni robią sobie co chcą i są utrapieniem dla waszej obecnej "ekipy", a wy wielkie stare zydy jak się ich łapie to "nie biegają" już. A jak trzeba bo przyjeżdża lech, czy są derby to nagle wszyscy ochoczo rozbujani budzą się ze snu, choć na codzień obsrane zbroje.
-
dziekan i pociąg wam powie co się działo w ciągu ostatnich 4 lat hehe. Nieobliczalni jesteście :D
-
A co do waszych grafów ACAB czy ACAB to jesteście milicyjnym klubem i wasza banda lubi sie z policja wieć najwzwyczajniej w świecenie nie macie prawa robić grafów ACAB. Równierz i PDW nie wypada wam robić no bo jak to brzmi "najpeir sie rozdupcamy, potem wam koledzy rakiete wysyłyamy wisła sharks!" hahahahaha
ps. pradnik w nocy w srodku tygodnia kazdy mocny w dobrej liczbie hehe chociaz z tego co wiadomo to tam duzo malolatów, kiak oosb z Ośw by was łądnie pogoniło, bez zabawek nawet hehe
ps. pradnik w nocy w srodku tygodnia kazdy mocny w dobrej liczbie hehe chociaz z tego co wiadomo to tam duzo malolatów, kiak oosb z Ośw by was łądnie pogoniło, bez zabawek nawet hehe
-
Naucz się najpierw pisać.Obiektywny1906 pisze:A co do waszych grafów ACAB czy ACAB to jesteście milicyjnym klubem i wasza banda lubi sie z policja wieć najwzwyczajniej w świecenie nie macie prawa robić grafów ACAB. Równierz i PDW nie wypada wam robić no bo jak to brzmi "najpeir sie rozdupcamy, potem wam koledzy rakiete wysyłyamy wisła sharks!" hahahahaha
-
Andrzej Lenart pozuje w Rzymie. Szkoda, że na komendzie nie był taki twardy na jakiego pozuje :)
https://www.facebook.com/66722175664864 ... =1&theater
https://www.facebook.com/66722175664864 ... =1&theater
-
Niezmiernie cieszy nas ta wasza zazdrosc czy to starszych czy mlodych kibicow , kazdy wasz placz podkreslam KAZDY! wywoluje zapewne nie tylko u mnie usmiech na twarzy i te wypociny powyzej rodem ze szkolnej klotni na przerwie. Nie macie teraz startu w kazdej dziedzinie do Wisły o H nie bede sie wypowiadał bo mało kto tutaj w ogóle ma pojecie co jest grane na miescie i powtarza tylko historie od starszych kolegow. Od dobrych kilkunastu stron GUL wam skacze ze Wisła hasa sobie po europie i napierdala sie w wy? no wlasnie wy... odpowiedzcie sobie na to sami bo nie bede wywolywal tutaj zbednych klotni. Tak wiec nakurwiajcie dalej i robcie z siebie to co umiecie najlepiej.Obiektywny1906 pisze:A co do waszych grafów ACAB czy ACAB to jesteście milicyjnym klubem i wasza banda lubi sie z policja wieć najwzwyczajniej w świecenie nie macie prawa robić grafów ACAB. Równierz i PDW nie wypada wam robić no bo jak to brzmi "najpeir sie rozdupcamy, potem wam koledzy rakiete wysyłyamy wisła sharks!" hahahahaha
-
Te fantazjowanie to od gorącego włoskiego słońca i lodów bambino
Trzeba bylo rybaczki na główki założyć jak za dawnych lat to by rozum nie wyparował a nie saszetki z tomexu
Trzeba bylo rybaczki na główki założyć jak za dawnych lat to by rozum nie wyparował a nie saszetki z tomexu
"CHŁOPI"REYMONTA
-
info_z_rzymu pisze:A w 1975 roku co się dzialo? przestancie żyć historią.. na dziś dzień Cracovia nie ma szans z Wisłą (tym bardziej w ustawce na gołe łapy) co potwierdzeniem są zdjęcia WSH z odkrytymi twarzami, ktorę są jasnym przekazem, Wisla niczego i nikogo sie nie boi i specjalnie pozuje do zdjec aby wszyscy z Cracovii widzieli kogo maja sie bac.
no właśnie do tego mniej wiecej kilka stron wcześniej nawiązywałem, w czasach tak 15-10 lat temu gdy u nas kompletnie nikt nie zakrywał nigdzie twarzy to na mieście jechaliście nam od gwiazdorów, pajaców, Tycy od celebrytów a dzisiaj to co odstawiacie? ktoś tam pytał co my zrobiliśmy przez te 4 lata? nie bede odpowiadał złośliwie bo juz za stary jestem ale możne przy okazji sobie zadajcie to samo pytanie, bo póki co to wszyscy widzą te parę zdjęć 8-10 metanabolów(ciągle tych samych hehe) w białych koszulach j**** Bednarza, mega napinke w Rzymie (pomijam przerzuta w pierwszym szeregu i konfidenta). Panowie to że pojeździcie sobie po Polsce, podzwonicie po ekipach, poszarpiecie gdzieś tam z Lechią przy okazji nie czyni z Was c*** nie wiadomo jakich fighterów, jeszcze dużo musi upłynąć wody w Waszej rzece zanim dorównacie polskiej czołówce, bądźcie spokojni Wróg Wasz w mieście nie śpi a to że nie świecimy sie w białych koszulkach czy ciepłych krajach tak jak Wy wcale nie czyni nas gorszymi o kilka klas tak jak to wszędzie i ciągle wszystkim powtarzacie. Osobiście ja to Was nawet rozumiem, po tylu latach w końcu wyjść bez strachu na miasto to siłą rzeczy musi panować jakaś taka euforia w ekipie :)
Nadwiślan Kraków
-
10-15 lat temu nie było takiego monitoringu jak teraz.
-
widzisz, jak bym chciał być złośliwy to bym napisał coś w stylu "to gdzie te 10-15 lat temu na mieście bywaliście skoro nie bylo monitoringu i można było dymić do oporu?" ale nie do końca tak uważam bo mimo wszystko od czasu do czasu do czegoś tam dochodziło najczęściej przy okazji waszej jakieś fety z okazji kolejnego mistrzostwa skórokopaczy. Już abstrahując od starych pięknych czasów ale dzisiaj nawet osiedla są pokamerowane, coraz rzadziej będzie do czegokolwiek dochodziło bez interwencji mundurowych i uczciwie rzecz nazywając takie Wasze dzisiejsze wożenie sie po Krakowie juz nie będzie miało takiej reakcji jakiej miało by wlasnie te 15-10 lat temu. Zupelnie inne czasy i nieporównywalne, tyle że od Was to tu to gdzie indziej jakiś czubek ciagle nadaje "że juz nas nie ma w Krakowie, że miasto przejęte, że banda meneli" i tak do zajebania aż w końcu sie ktoś od Was z góry ekipy nieźle zdziwi
Nadwiślan Kraków
-
Gdzie niby ktoś tu pisze że "was nie ma w Krakowie" ? Oczywiście że jesteście, ale "być" to nie wszystko. To raczej wy zawsze napinaliście się że Wisły nie ma w Krakowie, że same wioski i tak dalej... Nie wspominając już o waszej napince po zatrzymaniach za człowieka, wręcz waszej radości że to koniec Wisły i inne teksty tego typu. Skończcie z tą hipokryzją bo się nie dobrze robi jak czytam na przykład ciebie sagat14.
-
Co byście nie pisali to i tak Wisła ma przewagę w mieście i to co raz większą.Ja nie mówię,że KSC nie ma ale z roku na rok słabną a Wisła rośnie w siłe.Odwraca się to co było w latach 90tych gdzie Cracovia miała więcej do powiedzenia.Mówi wam to bezstronny obserwator.
Jeszcze kilka lat i moim zdaniem Wisła dogoni ścisłą czołówkę polski jeśli chodzi o H czyli zbliży się do poziomu Lecha czy Ruchu.
Jeszcze kilka lat i moim zdaniem Wisła dogoni ścisłą czołówkę polski jeśli chodzi o H czyli zbliży się do poziomu Lecha czy Ruchu.
-
Zblizy się chyba w "Tańcu z Gwiazdami".
-
buahahahahaPałacyk pisze: Jeszcze kilka lat i moim zdaniem Wisła dogoni ścisłą czołówkę polski jeśli chodzi o H czyli zbliży się do poziomu Lecha czy Ruchu.
:)
buahahahahahahahahahah
a w którym momencie jest teraz? czy to , że wstawiła napakowanych opalonych chłopaków z rzymu to znaczy że COKOLWIEK znaczą??
wisła h to na razie s-f
wisła to na dziś dzień jedna z dwóch najbardziej frajerskich ekip w kraju, która boi się wyskoczyć na gołe łapy z kim kolwiek
Kimkolwiek jesteś życzę Ci dobrze 

-
Teraz pokazałeś, że jesteś zwykła p**** i mało wiesz.zdechła skarpeta pisze:buahahahahaPałacyk pisze: Jeszcze kilka lat i moim zdaniem Wisła dogoni ścisłą czołówkę polski jeśli chodzi o H czyli zbliży się do poziomu Lecha czy Ruchu.
buahahahahahahahahahah
a w którym momencie jest teraz? czy to , że wstawiła napakowanych opalonych chłopaków z rzymu to znaczy że COKOLWIEK znaczą??
wisła h to na razie s-f
wisła to na dziś dzień jedna z dwóch najbardziej frajerskich ekip w kraju, która boi się wyskoczyć na gołe łapy z kim kolwiek

-
Zalatuje hipokryzją prosto z supermarketu na kałużyzdechła skarpeta pisze:buahahahahaPałacyk pisze: Jeszcze kilka lat i moim zdaniem Wisła dogoni ścisłą czołówkę polski jeśli chodzi o H czyli zbliży się do poziomu Lecha czy Ruchu.
buahahahahahahahahahah
wisła h to na razie s-f
-
skarpeta,czytaj ze zrozumieniem.Ja napisałem że za kilka lat czyli jakieś 5 może 7.Taki Lech czy Ruch już większego poziomu nie osiągną raczej a Wisła właśnie przez te kilka lat może się do nich zbliżyć.Teraz sami przyznają,że ze ścisłym top nie mają się co równać ale podjęli kroki by piąć się w górę.Jakie kroki?sekcja Trenuj Sporty Walki jest tego najlepszym przykładem.
Ogólnie to widzę,że KSC na siłę chce umniejszać tutaj sukcesy czy kroki ku sukcesom rywalowi.Sytuacja w mieście przecież zmienia się od kilku lat diametralnie na korzyść TSW.Posty,że Wisła h to science-fiction dostatecznie podkreślają jak to druga strona Błoń sieje propagandę.Za chwile wpadnie JeŻuS i będzie znowu swoje głupie głupoty pisał nie związane z tematem.
Ogólnie to widzę,że KSC na siłę chce umniejszać tutaj sukcesy czy kroki ku sukcesom rywalowi.Sytuacja w mieście przecież zmienia się od kilku lat diametralnie na korzyść TSW.Posty,że Wisła h to science-fiction dostatecznie podkreślają jak to druga strona Błoń sieje propagandę.Za chwile wpadnie JeŻuS i będzie znowu swoje głupie głupoty pisał nie związane z tematem.
-
Śmiechu warty ten temat i pajace jak skarpeta, dajcie sobie spokój z pisaniem jak c**** wiecie co się dzieje na scenie kibicowskiej w kraju. Ten temat już dawno powinien być wyjebany w kosmos i zamknięty ale widocznie adminom na ręke takie tematy żeby "biznes" się lepiej kręcił.
-
Pałacyk pisze:skarpeta,czytaj ze zrozumieniem.Ja napisałem że za kilka lat czyli jakieś 5 może 7.Taki Lech czy Ruch już większego poziomu nie osiągną raczej a Wisła właśnie przez te kilka lat może się do nich zbliżyć.Teraz sami przyznają,że ze ścisłym top nie mają się co równać ale podjęli kroki by piąć się w górę.Jakie kroki?sekcja Trenuj Sporty Walki jest tego najlepszym przykładem.
skonczcie walic konia pod wasza pseudo bande zolnierze internetu. wszyscy jestescie h*ja warci POCZYNAJAC od najwiekszego ktory byl posmiewiskiem przez pol zycia, na derbach i nie tylko zachowuje sie jak polmozg i frajer pokazuje przez 90 min nieartykulowane gesty w strone swojego krocza, na meczach u siebie prubuje wyrywac 15 latki na bajery o aucie ( tak sie zachowyje sztywny git?) POPRZEZ typa o ksywceczlowiek-megafon ktoremu nie dlugo przyrosnie on do mordy i jest posmiewiskiem calego Krakowa konczac na reszcie waszych "kulturystow" uciekinierek. Co wy ku*** probujecie komus wmowic ze Cracovia nie cwiczy i nie ma bandy bo nie mamy oficjalnego budynku jak wy pedaly. na wasza szkolke przychodza dzieci baby zeby zrzucic celulit i ci czlonkowie pseudo bandy wiec skonczcie pierdolic. Co do h tez h*** znaczycie pizdy i wiecie o tym doskonale. Walczcie w internecie dalej!!