Były piłkarz ŁKS został łódzkim policjantem i... patroluje na Widzewie
Przyznaje, że wychodząc na ulicę w mundurze, myślał, że jest rozpoznawalny jako były sportowiec. - Ja już na dzień dobry w swoim oddziale prewencji usłyszałem, że rejonem patrolowania naszej grupki jest Łódź-Widzew. Zastanawiałem się, czy to jakaś kara, bo potem, patrolując ulice, byłem przerażony. Nie mogłem pozbyć się wrażenia, że mam wypisane na czole: "To ja, Krysiński, ten z ŁKS-u". Bałem się, że wszyscy mnie rozpoznają. Na szczęście, nie rozpoznali - opowiada. - W ogóle od czasów, w których grałem, środowisko kibiców ŁKS-u trochę się zmieniło. Niektórzy z tych, co mnie pamiętali, nie wytrzymali. Słyszałem od nich: "Ty psem?!". Jakbym nie wiadomo, co robił. Inni docenili, że czymś się zająłem i nie zostałem żulem na emeryturze bez pomysłu na siebie.
Pamiętam też ostatnie derby Łodzi, kiedy gorąco zaczęło się robić jeszcze przed stadionem. My musieliśmy prowadzić ten mój nieszczęsny, kochany ŁKS.
:-))))
Koniec świata, Bogowie w Vallhalli pospadali z wrażenia z krzeseł :D
Czy ŁKS jest nadal sztywna ekipą, skoro jeden z setek kopaczy, który przewinął sie przez ten klub i 15 lat temu zagrał kilkanaście meczy został psem??
Aha i jak cytujesz jakiś artykuł, to cytuj wszystko, a nie wybiórczo :)
Co ciekawe, docinek na temat "świętej wojny" pomiędzy kibicami Widzew i ŁKS nie brakuje także w policji. - W moim oddziale prewencji wiedzieli, kim jestem. Moi dowódcy, pod którymi służę, są świetnie zorientowani w sprawach kibicowskich i niestety kibicują Widzewowi. Policjant kadrowy, który przyjmował mnie w Komendzie Wojewódzkiej, zacierał ręce z uśmiechem: "Czekają na ciebie".
opel pisze:Mieszkasz w naszym mieście i nawet nazwy swojego klubu nie umiesz napisać poprawnie?. Jak Ty jesteś za ŁKSem to ja jestem za Widzewem. Łódź widziałeś pewnie tylko na Google maps.
a Ty pewnie tylko z książki pisałem z telefonu,mieszkasz gdzieś na osiedlu co jest Widzew? chyba nie i nie wiesz jak jest
Pudło misiu mieszkam na Janowie . P.S. jakie to ma znaczenie, że pisałeś z telefonu? Albo umiesz pisać nazwę "swojego" klubu, albo nie. O twoich wypocinach na temat Limanki nawet nie wspomnę. Nie pisz już nic więcej w imieniu Łódzkiego Klubu Sportowego. Specjalnie dla Ciebie napisałem z telefonu - można?, można.
Podział administracyjny teren administracyjnym, ale jak w mieście mniej więcej bierze się pod uwagę granice Żubardzia i Żabieńca, potocznie w którym miejscu przyjmowana jest granica? I ogolnie na dzień dzisiejszy jak sytuacja na Żabieńcu ? ( To drugie pytanie może być PW )
Teren mniej więcej od Włókniarzy do dworca Żabieniec i od Żubardzkiej do Limanowskiego plus te kilka uliczek na północ od limanki. Na Żabie bez zmiany, osiedle Widzewa.
Mniejszawto1 pisze:A ŁKS działa w jakiś sposób na tym osiedlu czy " widmo " ?
To ja stwierdzę delikatnie - wprost na pytanie - a po kolejnych ew. histerycznych wpisach sam ocenisz... ŁKS działa na Ż. Na pewno tam już "widmem" nie jest i na pewno jest ŁKS-u więcej niż np. 5 lat temu. Ale osiedle to jeszcze nie jest nasze. Normalni z obu stron muszą się zgodzić.
Plus - na pewno pomaga nam fakt, że Żabieniec jest z każdej strony otoczony naszymi terenami (kiedyś, czyli ok. 10 lat temu, niezupełnie tak było - przed uporządkowaniem sytuacji na Teofilowie, a zwłaszcza Żubardziu). Teraz bezwzględnie wykorzystujemy sytuację, dlatego - uwaga może to być odebrane jako lokowanie produktu! - osobiście daję Widzewowi na Ż. jakieś 2 lata.
I do trzech razy sztuka, bo może nie każdy w Polsce ma świadomość - rozmawiamy o naprawdę malutkim osiedlu z kilkudziesięcioma aktywnymi kibicami. Taka prawda, dla jednych i drugich, także dla Widzewa to raczej symbol, takie "lotnisko donieckie" (do czasu) niż konkretna siła. Taka prawda.
I jak tu wywnioskować cokolwiek skoro na jedno pytanie odpowiada każdy po Swojej stronie ? Czy naprawdę tak ciężko wysilić się o obiektywną odpowiedź ?
tu masz racje ale to też trzeba przyznać że na każdym osiedlu w Łodzi jest i Widzew i ŁKS ,ale na dzień dzisiejszy żabieniec dalej walczy i jakoś ten Widzew się tam trzyma, i to takie pierdolenie gdyby ŁKS był tak silny Widzew z żabienca by zniknął .pisze obiektywnie żeby nie było
To musicie mieć ciekawy klimat w Lutomiersku. Widać przedstawicieli obu łódzkich klubów, którzy sie kroją wzajemnie, a według Wikipedii mieszka 1500 osób.
oho ho! Niebawem cała Polska się dowie że nasze FC to generalnie są już wasze i setki wojowników z galery opanowało województwo łódzkie a w Grudziądzu Widzew się barykaduje w domach.
Podobnie wcześniej z Żabieńcem, każdy od nas pisze że chociaż jest tam ŁKS, to osiedle Widzewa, na co Widzew odpisuje, że twierdzimy że jest nasze, heh.
W niektórych fc tracimy, w niektórych zyskujemy. Normalna kolej rzeczy, nie wszędzie da się być aktywnym i silnym kibicowsko. Dla przykładu, taka Legia, też straciła kilka fc mimo walki co rok o mistrzostwo.
biali koleżcy po szalu cię w c**** robią, niedługo napiszą, że te wszystkie barwy to z ostatniego tygodnia:).
pierwsze foto było tu wrzucane ponad 3 lata temu, ale najfajniej chlapnąć, że wszystko jest z ostatnich lat i zamazać w pamięci fakt, że przez ostatnie 2 lata ŁKS w Lutomiersku nie znaczył nic a teraz chwilowo się obudzili i pomalowali pierwszy raz od paru lat tą wioskę:).
mms pisze:W niektórych fc tracimy, w niektórych zyskujemy. Normalna kolej rzeczy, nie wszędzie da się być aktywnym i silnym kibicowsko. Dla przykładu, taka Legia, też straciła kilka fc mimo walki co rok o mistrzostwo.
w sensie jakie FC straciliśmy ?
chyba, że piszesz o perspektywie ostatnich 10 lat.
Żyrardów, gdzie nie możecie namalować grafa bez pozwolenia Widzewiaków i Kwidzyń, gdzie każdy wie jak jest
jestesmywaszastolica pisze:ale jak straciliśmy Żyrardów to jak mamy niby malować w nim grafy ? w sensie z Warszawy dzwonią do Was po pozwolenie ?
akurat te dwa miasta to przykład waszej napisze to wprost śmiesznej propagandy. musi być z Wami naprawdę źle skoro sami się oszukujecie, ale patrząc na wasz zjazd z najbardziej aktywnej ekipy w Polsce jeszcze kilka lat temu, do bandy która terroryzuje Grudziądz, Bełchatów, Lutomiersk, Wałcz, Wieluń, Siedlce, Kwidzyn, Żyrardów, Piotrków i c*** wie co jeszcze, ale jak przychodzi co do czego to was po prostu nie ma.
Polecam nieraz troche dystansu do swojej najzajebistrzej Legii. Nawet mój kumpel ze studiów, który mieszka w Żyrardowie, ale nie bardzo interesuje się piłką, mówi, że zmieniło się bardzo na waszą niekorzyść, i dużo łatwiej Widzewiaka spotkać w Żyrardowie. Ale on pewnie też przesiąkł tą naszą propagandą nawet o niej nie wiedząc:)
"Polecam nieraz trochę dystansu do swojej najzajebistrzej Legii". Coś takiego pisze widzewiak.To tak,jak parę stron temu,inny widzewiak napisał,że ŁKS to konfidenci.Ręce ogólnie opadają.Jak widać,trwa szeroka akcja,na odwracanie kota ogonem.
Jak zobaczysz kilka stron wcześniej, sam napisałem w jakich miastach Widzew stracił FC więc mam dystans do swojego klubu i nie widzę wszystkiego w jasnych barwach. Ale pisanie, że Legia nigdzie nie straciła też jest trochę nieobiektywne.
jestesmywaszastolica pisze:w sensie jakie FC straciliśmy ?
chyba, że piszesz o perspektywie ostatnich 10 lat.
A w jakiej perspektywie czasu mam pisać? My też nie straciliśmy jakiegoś fc tydzień temu czy miesiąc, tylko patrząc na to w perspektywie kilku lat wstecz to gdzie nie gdzie się pozmieniało na plus lub minus. Podałem Legię i jej fc tylko jako przykład, bo niektórzy zaczną tu zaraz pisać, że tylko my co drugi tydzień tracimy jakiś fan club.
wogóle taka dyskusja o fan clubach wygląda jak gadka własciciela malucha z posiadaczem mercedesa. Nawet jeśli RTS coś traci to i tak jest to inna , nieosiągalna dla ŁKSu liga (zaznaczam że mówie tu o fan clubach) .
357. pisze:wogóle taka dyskusja o fan clubach wygląda jak gadka własciciela malucha z posiadaczem mercedesa. Nawet jeśli RTS coś traci to i tak jest to inna , nieosiągalna dla ŁKSu liga (zaznaczam że mówie tu o fan clubach) .
Kolego cos Ci sie chyba pomylilo.Pisane bylo w tym temacie wiele razy co do ilosci F.C kto jaka ma przewage w tym temacie etc. Wszyscy doskonale zdaja sobie sprawe z ilosi jakie ma Widzew a jakie ŁKS.Tu jest polemika bez naszego udzialu dlatego nie wiem po co dajesz watek ŁKS-u nagle?