Komentarze 17-20 kwietnia

Moderatorzy: Automoderation, LechiaCHWM

bazylzbazaru

Re: Komentarze 17-20 kwietnia

Post autor: bazylzbazaru »

Łagodny pisze:GKS Jastrzębie z młynem w innym miejscu niż dotychczas. Dobre posunięcie bo się zawsze zastanawiałem czemu macie młyn w tak dziwnym miejscu, upchany za murkiem na trybunie a patrzac na fotki z wczoraj to teraz o wiele lepiej to wyglądalo.
Pozdrawiam.
Nie pierwszy raz wystawiają młyn w tym miejscu, kiedyś był tam regularnie. Nie wiem jaki jest powód przeniesienia go na krytą ostatnimi czasy, może ktoś z Jastrzębia się wypowie.
iparts.pl
danielNELC

Post autor: danielNELC »

Widzialem na stronie Zagłębia L. że jest mobilizacja na mecz GKS K.-Zagłebia ile Zagłębie dostało biletów.
karawan

Post autor: karawan »

ale błysnąłeś !! a ile wniosłeś do tematu ! gratuluję pomysłu !
damarus

Post autor: damarus »

glwtrcd pisze:W Chojnicach cisza czy cos sie dzialo?
Wymiana uprzejmości podczas meczu, a tak to cisza.
Pg fan

Post autor: Pg fan »

Sorki za błędy faktycznie napisałem jak kura pazurem na szybko troche ale napisałem cała prawde czas zejsć ze stadionów i pojawiac sie na ulicach jechac ekipa do innego miasta tam gdzie jest mecz naszych drużyn i spotkac wroga ekipe i mamy reaktywacje to jest jedyna możliwosc utrzymania stylu kibicowskiego w obecnych głupich czasach ale naprawde jak nic sie z tym nie zrobi to za pare lat ekipy stadionowe będą historia chyba że faktycznie nikt nie będzie sie chciał w to bawic to nic na siłe kiedys musi nadejść kres tego co przeżywaliśmy przez te piękne lata a stadiony piłkarskie to bedzie taki sam mecz jak siatkówka czy kosz ale można to jeszcze uratować tak mi sie wydaje zreszta.No chyba że wolicie jeżdzic na mecze i ogladać super prezentacje ultras gdzie w młynach zasiadaja dzieciaki laski i pikole a iles tam osob bedzie żyło historia i probowało cos tam robic ale bez wyników i tak padnie to zycie kibicowskie.Jakoś jeszcze w innych państwach europy ruch kibicowski trzyma sie całkiem niezle bo ekipy jeżdza i na ulicach przy stadionach prezentuja swoja siłę a tam sie nikt nie wstydzi tego że spiewa że chodzi z barwami czy nie a u nas co wszystkie ekipy nasze sie porozpadały bo zachciało sie byc gangsterami i juz zycie kibicowskie przestało byc ważne to tak na marginesie i dlatego nie mamy juz ekip i nie ma co sie wyśmiewac z innych bo wszyscy jestesmy na samym dnie a jak ktos cos zrobi w danej kolejce to tylko szacunek dla danej ekipy.Jeżeli sa jakies błedy to sorry ale ze szkoła byłem na bakier ale moja szkoła była na stadionie hehe pozdro
Mozejko

Post autor: Mozejko »

Może nie doczytałem w tych Twoich przydługich bezbłędnych postach, ale jaką ekipę prezentujesz? Ale nie że jesteś teraz na emigracji czy siadasz już na VIPach. Konkretnie? Bo PG fan to ja też sobie mogę napisać i sklecić trzy zdania w pierwszej osobie, jakby to mnie dotyczyło.Więc?
prism

Post autor: prism »

kierowca bombowca pisze:świetna liczba Zagłębia S. i zgód w Tarnobrzegu. U siebie mega padaka ale po takich wyjazdach widać, że potencjał drzemie. Oby awansowali. Promocja do wyższej ligi powinna tchnąć w nich powiew świeżości i dać kopa do działania. Osobiście ściskam kciuki za awans ekip z tradycjami i kibolami.
Można ich nie lubić, ale nie można im odmówić charakteru i własnego stylu. Jeżeli tam znajdzie się ekipa, która ogarnie odpowiednio sprawy kibicowskie, to szybko staną się 3 siłą w województwie śląskim. Całe Zagłębie Dąbrowskie daje dobrą bazę i w przeciwieństwie np. do Bielska i Podbeskidzia są naprawdę inni niż my, Ślązacy. Dla kolorytu i świata kibicowskiego warto, żeby się odrodzili.
AveRCHV

Post autor: AveRCHV »

''Kibice'' Osucha pojawili się wkońcu na Łazienkowskiej?
glwtrcd

Post autor: glwtrcd »

Legia ladnie pojechala po Pinokiu Osuchu.
19normals46

Post autor: 19normals46 »

"Spiker Legii "apeluje" do kibiców i VIPów by również brali udział w dopingu. A jak prezentuje się sektor gości? Na oko jest ok. 20 fanów z Bydgoszczy."
http://ekstraklasa.net/ekstraklasa/legi ... 721003844b
danielNELC

Post autor: danielNELC »

danielNELC pisze:Widzialem na stronie Zagłębia L. że jest mobilizacja na mecz GKS K.-Zagłebia ile Zagłębie dostało biletów.
Ile tych biletów dostali 500 czy tak jak Row Rybnik 1000?
national

Post autor: national »

danielNELC pisze:
danielNELC pisze:Widzialem na stronie Zagłębia L. że jest mobilizacja na mecz GKS K.-Zagłebia ile Zagłębie dostało biletów.
Ile tych biletów dostali 500 czy tak jak Row Rybnik 1000?
Nie całe 500
obiektywnyFAN

Post autor: obiektywnyFAN »

za to na Legii w młynie 8 tys. "kumatych" :)
cobytu

Post autor: cobytu »

Pogon zalicza bardzo dobry wyjazd biorac pod uwage odleglosc etc. Pare tygodni wstecz na tym forum byl lament ze cienki maja mly i ze kryzys bla bla bla... Trzeba przymykac oko na czepiajacych sie o wszystko madrali i bedzie spokojnie na tym forum.Ogolnie niezly weekend.
Kosa
Kontakt:

Post autor: Kosa »

409+
Pg fan

Postautor: Mozejko » dzisiaj, 16:31
Może nie doczytałem w tych Twoich przydługich bezbłędnych postach, ale jaką ekipę prezentujesz? Ale nie że jesteś teraz na emigracji czy siadasz już na VIPach. Konkretnie? Bo PG fan to ja też sobie mogę napisać i sklecić trzy zdania w pierwszej osobie, jakby to mnie dotyczyło.Więc?
Mozejko

Na górę Nie napisałem z jakiej ekipy jestem bo chciałem byc neutralny ale ok jestem z Łksu.Napisałem co myślałem i tak jak kolega niżej napisał też że to juz zaczyna byc kabaret co sie dzieje teraz liczy sie tylko ilośc młyna i frekwencja na stadionie i fajne oprawy przeciez to zaczyna byc bezsensowne i śmieszne i jeszcze jakieś układanie sie z klubem na oprawy żenada wiec uważam że to wszystko padnie choć ostatnie dwie kolejki fajnie sie działo zagłębie z Chrobrym i teraz pogon szacunek
tenTYPhe

Post autor: tenTYPhe »

damarus pisze:
glwtrcd pisze:W Chojnicach cisza czy cos sie dzialo?
Wymiana uprzejmości podczas meczu, a tak to cisza.
Po meczu fc Czersk , czeka na osiedlu na arke z Czerska która fura była z Czluchowskimi w Chojnicach , lecz na ich widok prawie ich rozjezdzaja i uciekają godzinka siedzenia na ich osiedlach i zawijka do domu .
Mozejko

Post autor: Mozejko »

RSD pisze:Cytując samego siebie dodam, że nie wierze w żadne oświadczenia ekipy rządzącej na Wiśle, że chcą się bić na łapy, skoro ta sama ekipa wywiesza transparent na swoim płocie "Mari my też pamiętamy". Hipokryci ? Hipokryci dumni z postawy swojego ziomka, który dopuścił się powyższych czynów ? Ciężko to ująć. Podobnie Cracovia. Wywiesza transparent "Cracovia - Pogoń 1-0" gdzie zapewne większość z nich w 93 roku chodziła do przedszkola. Stare, niezbyt chlubne czasy, należało to przemilczeć i skupić się na innych rzeczach. Cóż... chory, krakowski klimat.
Klimaty krakowskie zostawmy tym ekipom. Kto tam nie był nie zrozumie tego co tam się dzieje
Co do oświadczenia- Ty wierzyć nie musisz, jednak inni na piąstki już mieli okazję się sparować z WSH ale na ka net SZERZEJ się o tym nie pisze, to i wiary w Tobie brak
Hincha

Post autor: Hincha »

Wastela[b]nd pisze:Hincha można wiedzieć co to za ekipa i jakaż to ciekawostka?[/b]
Meczu Cra-Pog nie ma co komentować,bo wszyscy widzieli jak kto się zaprezentował a kto wyszedł na kretyna.Można jedynie pośmiać się z osób tłumaczących ze nie jest tak jak wszyscy widzą.
ps.Jeszcze chwila a Bełchatów albo jakaś Olimpia Grudziądz będzie miał większy młyn od Cracovi.
chodzi o flagę białe imperium i osobę zaznaczoną w kółku :)
(S)

Post autor: (S) »

WSH nie miała z nikim żadnego sparingu na gołe łapy, chęci i próby owszem. A pisanie że na k.net się nie dowiem itp itd nic nie da... jeszcze oświadczenie jest na etapie "próby" a trans o Marim czy wyczyny w Krakowie dla obu wrogich klubów, fanów im nie przysporzą. Mylę się ?
slonecznazks

Post autor: slonecznazks »

W Chełmie ciekawy mecz. Podobno chłopak z Wisłoki zrywa flagę gospodarzom, ale jednak flaga zostaje odbita. Dawno nie było takiej próby na meczu.
Fanatycy Widzewa
Kontakt:

Post autor: Fanatycy Widzewa »

Widzew na zakazie we Świnoujściu w ponad 180 osób
FanObiektywny

Post autor: FanObiektywny »

Zamieszanie na boisku wykorzystali szalikowcy Wisłoki, którzy weszli na stadion w przerwie meczu. Jeden z nich zerwał flagę kibicom Chełmianki i wbiegł z nią na boisko. Za nim ruszyli fani gospodarzy. Na bieżni stadionu doszło do starcia obu grup szalikowców. Kibice z Chełma „odbili” flagę i wrócili na swoje miejsca. Już do ostatniego gwizdka sędziego na trybunach było gorąco.

info: wschodnisport.pl
AL BUNDY

Post autor: AL BUNDY »

Qbi pisze:Z Fordonu do Torunia jest prawie taka sama odleglosc jak z Fordonu na stadion Zawiszy :)
Nie pytam się o co Ci chodzi, tak tylko podpowiem --> https://www.google.pl/maps/@53.0795901,18.3114628,11z
Milus

Post autor: Milus »

SzachownicaZdarzen pisze:co sie działo na meczu Górnik Wesoła Mysłowice - Odra Opole ?
http://gzg64.pl/gornik-wesola-0-2-odra-opole/
SinNombre

Post autor: SinNombre »

szpilor pisze:Chłopak ma rację. Ekipy wyginęły śmiercią naturalną. Zostały tylko dinozaury nie potrafiące się odnaleźć w nowej rzeczywistości. Ale mamy nowe stadiony, monitoringi, transmisje HD, fanpejdże, kartoniady, megasektorówki, drony nad stadionami no i jeszcze fora dla kumatych. Trzeba pokazywać się na mieście. Stadiony to już nie to.
100 % prawdy. nawet 200 bym napisał...Pamiętam czasy w latach 90-tych wręcz strach było iść na młyn jako 12-16 latek..No może nie strach ale każdy kto ma teraz ok 30 wie o co biega. A teraz? Wyżelowańcy tak jak wspomniał szpilor monitoringi itd...Smutne to ale prawdziwe...
Zupełnie Zielony.

Post autor: Zupełnie Zielony. »

FanObiektywny pisze:Zamieszanie na boisku wykorzystali szalikowcy Wisłoki, którzy weszli na stadion w przerwie meczu. Jeden z nich zerwał flagę kibicom Chełmianki i wbiegł z nią na boisko. Za nim ruszyli fani gospodarzy. Na bieżni stadionu doszło do starcia obu grup szalikowców. Kibice z Chełma „odbili” flagę i wrócili na swoje miejsca. Już do ostatniego gwizdka sędziego na trybunach było gorąco.

info: wschodnisport.pl
Prosze cie, nie cytuj jakiś bzdetów z gazety . Oficjalne info z naszej strony będzie podane niebawem!
zMiejscowy

Post autor: zMiejscowy »

ma ktoś informacje czy Miedź obecną na wyjeździe w Niecieczy? Ewentualnie jakieś liczby lub foto z sektora gości.
Mysłowice1964

Post autor: Mysłowice1964 »

Tutaj macie mecz Górnik Wesoła - Odra Opole okiem GieKSy z Gisza.

"Korzystając z zaproszenia kibiców z Wesołej tego dnia wybraliśmy się na mecz Górnika który podejmował u siebie Odrę Opole. Godzinę przed meczem meldujemy się na zbiórce w centrum osiedla i ze śpiewem na ustach, przy odpalonych racach ruszyliśmy w stronę stadionu. Pochód liczył ok. 60 osób, dużo dzieci i młodzieży co dobrze rokuje na przyszłość prężnie rozwijającej się ekipy z Wesołej (ksGks). Gdy wybiła godzina meczu, znudziło się nam czekanie na gości i weszliśmy na stadion. Zajeliśmy miejsca w samym środku stadionu, na przeciwko „sektora” gości. Po pewnym czasie widać już jak zjeżdża się Odra (ekipa samochodowa), jednak nie wchodzą na sektor czekając przy psach na resztę swoich. W końcu dojeżdża autokar z kibicami Odry, a ze stadionu niesie się „GieKSa Górnik…” i pare wrzut na gości i ich przyjaciół z Bytomia.

Kiedy fani z Opola zaczęli wchodzić na sektor (zameldowało się ich wtedy 15-20 osób), kilka osób od nas nie wytrzymuje ciśnienia i wyskakuje na murawę ciągnąć za sobą resztę (ok. 30 osób). Odra w pośpiechu opuszcza stadion, a nas od dalszej drogi blokuje policja. Wracamy na sektor i czekamy aż wszyscy goście wejdą. Wtedy ruszamy na około płyty boiska, tak aby nie było psów między nami, nawołując Odrę do tego samego. Jednak goście nie byli tego dnia skorzy do konfrontacji, gdyż nieśmiałym krokiem wycofywali się znów w stronę bramy wyjściowej i policji. Tylko kilku opolan stanęło w gardzie, jednak nie mieli chęci podejść bliżej w naszym kierunku. Widząc gromadzące się siły prewencji przy sektorze gości opuszczamy stadion by uniknąć przypału, chociaż kilku od nas podbiegło bardzo blisko Odry, do niczego nie dochodzi. Psy zaczynają otaczać gości i wszystko skrupulatnie nagrywać. Gdy fani z Wesołej opuścili już stadion, Odra zaczęła dopingować swoją jedenastkę i wywiesza flagę „Najwierniejsi”.

Szkoda bo mogło dojść do fajnej awantury, jednak brak inicjatywy przyjezdnych i obecność mundurowych zostawia spory niesamk po dzisiejszym dniu."
urwis40

Post autor: urwis40 »

Witam pierwszy raz pisze tu a czytam te forum od kilku lat czasy 90 minęły (wspaniałe czasy) trzeba zrozumieć ze klimat kibicowski się zmienił, sam byłem kibicem nawet hool dwa lata zawiasy , a wy się tu czepiacie wielu ekip .NIGDY już tak nie będzie jak w latach 90 czas poszedł do przodu. Dwie rzeczy każdy chłopak w latach 90 był wysportowany i miał charakter i zasady , nie lubiłeś wroga ale szanowałeś, a teraz tragedia. Nawet nie rozumiem piniki a kibice tylko zapomnieliście ze te pikniki budowały aby być hools, to twój Ojciec się bił za klub a byś teraz wiochę nosił. Czepiacie się Pogoni Cracovi ,LECHI itp. sorry wszystkie kluby szanuje to były przykłady
ScoobyDoo

Post autor: ScoobyDoo »

zMiejscowy pisze:ma ktoś informacje czy Miedź obecną na wyjeździe w Niecieczy? Ewentualnie jakieś liczby lub foto z sektora gości.
Miedzi okrągłe 0.
bradpitt

Post autor: bradpitt »

I jak te wojaże i ogólna prezentacja Miedzi w ostatnich kilkunastu miesiącach ma się do 'oświadczenia', że ich ekipa ma się dobrze jak nigdy?
MFC'05

Post autor: MFC'05 »

bradpitt pisze:I jak te wojaże i ogólna prezentacja Miedzi w ostatnich kilkunastu miesiącach ma się do 'oświadczenia', że ich ekipa ma się dobrze jak nigdy?

Miedź zawsze słabo jeździła wybierali mecze które byly dla nich prioritetem i na te jeździli
zMiejscowy

Post autor: zMiejscowy »

bradpitt pisze:I jak te wojaże i ogólna prezentacja Miedzi w ostatnich kilkunastu miesiącach ma się do 'oświadczenia', że ich ekipa ma się dobrze jak nigdy?
Przyłączam się do pytania. Dla mnie dziwna sutuacja, ale to ich już problem chyba, że problemu nie widzą. Dla mnie sytuacja śmieszna bo w kilkadziesiąt osób potrafią wybrać się do Wrocławia żeby wspierać swoją zgodę a swoje wyjazdy odpuszczają. Dziwna ekipa, dziwne zasady moim zdaniem.
Pg fan

Powiem krótko niebawem odbędzie się finał pp dwie topowe ekipy się spotkają jeżeli na tym meczu będzie atmosfera spokoju i łagodności a na mieście będzie spokój to dla mnie jest już koniec stylu kibicowskiego w Polsce i nie bójmy się tego stwierdzić.
urwis40

Post autor: urwis40 »

sprostownie dla dzieci fejsbuka wysportowany to znaczy uprawiała sportu piłka nozna, kosz, siatkówka , itp.
(S)

Post autor: (S) »

p. pisze:
(S) pisze:WSH nie miała z ....?
Mylisz się.
"chamska uszczypliwość" .....
jasne "uszczypliwości" będą i być powinny. Mi chodziło również że część tu kumaczy pisze że WSH już walczyło ale że się tu nie dowiemy itp itd. kiedy widomo że teraz o jakokolwiek ciekawsza walke bardzo trudno z bardzo różnych przyczyn ci za słabi ci za mocni i wszechobecne wąsy. Muzyka nie gra kilka razy razy w roku w każdej aktywnej ekipie - niestety! A będąc uszczypliwy to wciąż oświadczenie na papierze a pocięci w Krakowie na prawdę. To tylko pokazuje że lista chętnych przez "to" dla Was jest krótsza, mają prawo nie wierzyć? I to na pewno nie ze strachu przed TSztukiW bo to nie że jesteście do przodu przed Polską z sekcją tylko z 10 lat do tyłu ... Na koniec, oczywiście chce żeby Wisły oświadczenie już było klepnięte.
SzachownicaZdarzen

Post autor: SzachownicaZdarzen »

Ile Górala Żywiec w Jasienicy?
DFLG

Post autor: DFLG »

Nas we Wrocławiu jakieś 700 głów.
ja22

Post autor: ja22 »

jak długo jeszcze na tym forum będzie płacz za latami 90 ? tego nijak nie da się porównać dobrze że jeszcze cokolwiek się dzieje a tamte czasy,które przyznaje że znam tylko z opisów i opowiadań nigdy już nie wrócą
ODPOWIEDZ