Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
zgierska

Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

Post autor: zgierska » 22.03.2015, 14:41

Czytanie postów lksiakow- utwierdza w przekonaniu że dyskusja nie ma sensu . Ktoś od was potrafi obiektywnie spojrzeć ma
To
Co się dzieje w Łodzi straciliscie tereny kiedyś wasze na rzecz Widzewa wasza propaganda na temat rodowitosci była waszym jedynym argumentem ostatnie walki były z inicjatywy Widzewa gdyż nie jesteście wstanie ustawic się na. WIDZEW który jedzie ma
Wyjazd Co do Limanki kilka lat temu była tam naprawdę ekipa bardzo dobra dzisiaj to nie ten garnitur do tego To wy postanowilscie bawić się sprzetem co do napinki na temat Podebic... Dlaczego nie wspominacie jak dostawaliscie lanie kilka razy pod rząd wcześniej... Na koniec kiedy wjechaliscie na osiedla Widzewa... I przegoniliscie ekipę najlepiej skopac i pociąć jednego a
Później pisać na murach

iparts.pl
Łódź Śródmieście

Post autor: Łódź Śródmieście » 22.03.2015, 14:51

Kłamiesz.Chcieliście zrobić odwet na kim na kobietach?Przecież ogólnie wiadomym jest że Fanatyka prowadzą kobiety ew.pracownicy nie zwiazani z kibicowskim swiatkiem.Wasi byli w pracy tzn.gdzie na bramce ramie w ramie z ochroniarzami z firmy ochroniarskiej?Zresztą to bywanie w pracy to też temat śliski dla was bo jakoś bycie w pracy nie przeszkadza waszym chuliganom w przekopaniu w kilku kogoś z Widzewa bawiacego sie w danym klubie a jak wpada kapela do bitki to wtedy jesteście w pracy i nie chcecie smrodu.Przewrócił sie manekin powiadasz z bluzami...kompromitujesz sie

pijany powietrzem

Post autor: pijany powietrzem » 22.03.2015, 14:59

To niestety typowe na tym forum - jedno zdarzenie, dwie zupełnie odmienne relacje, najwyraźniej nie ma co tu poruszać takich kwestii bo i tak każdy bedzie się trzymał swojej wersji (i tak zazwyczaj zasłyszanej) i 99,999% forumowiczów nigdy tego nie będzie miało szansy zweryfikować

zdeptany trawnik

Post autor: zdeptany trawnik » 22.03.2015, 15:25

Co do klubów to wyliczacie Widzewowi barykady a połowa jak nie wiekszoscz Łks-u ktora sie tu udziela pewnie nawet nie wie ze mieliscie taki swoj slynny klub na swoich terenach okolice prochnika nazywal sie La Salsa co sie z nim stało jak wpadła banda Widzewa i jak wygladali wasi koledzy po szalu po tej wizycie . Co do dzisiejszej ekipy Widzewa owszem cwelisko J postarał sie bardzo aby byla lipa ale nie ma dramatu a jak piszecie ze Widzew to nie wasza juz liga to mnie rozbawiacie do lez ochłoncie troche bo juz ktos wczesniej pisal jak cienko pierdzieliscie po wydarzeniach na Ruchu

wid08

Post autor: wid08 » 22.03.2015, 17:01

17latkowie wjeżdzają na Limanke ...kiiiibiiiiceeee.neeeeeet
Wierność - wczoraj cwelu, dzisiaj bRacie

zdeptany trawnik

Post autor: zdeptany trawnik » 22.03.2015, 17:10

wid08 pisze:17latkowie wjeżdzają na Limanke ...kiiiibiiiiceeee.neeeeeet
Spytaj sie kolegow po szalu co tam byli i kogo obili to ci powiedza chyba ze byli po dopalaczach i widzieli tam pierwszy garnitur Widzewa albo ekipe z KSW

cobytu

Post autor: cobytu » 22.03.2015, 18:02

zdeptany trawnik pisze:Co do klubów to wyliczacie Widzewowi barykady a połowa jak nie wiekszoscz Łks-u ktora sie tu udziela pewnie nawet nie wie ze mieliscie taki swoj slynny klub na swoich terenach okolice prochnika nazywal sie La Salsa co sie z nim stało jak wpadła banda Widzewa i jak wygladali wasi koledzy po szalu po tej wizycie . Co do dzisiejszej ekipy Widzewa owszem cwelisko J postarał sie bardzo aby byla lipa ale nie ma dramatu a jak piszecie ze Widzew to nie wasza juz liga to mnie rozbawiacie do lez ochłoncie troche bo juz ktos wczesniej pisal jak cienko pierdzieliscie po wydarzeniach na Ruchu
Tak sie sklada ze ja jestem w takim wieku ze pamietam La Salse. Bardzo dobrze.Ta ala dyskoteka a bardziej sppelunnka w ktorej glownie brylowaly malolaty w rozjasnonych wlosach i ich koledzy w podobnym wieku nie istniej juz chyba z pietnascie lat jak nie lepiej wiec po co w ogole podajesz taki przyklad teraz? Walki na miescie sa caly czas i bede na rozna korzysc.Okresami ekipy lapia nad soba przewage ale pisanie ze jedni sa lepsi od drogich o poziom przynajmiej to jakies nieporozumienie.Nigdy ale to nigdy jedni nie zdominowali drogich to takiego stopnia ze strach z domu wyjsc.
Po dobrej wódzie lepszy jestem w dżudzie :)

cobytu

Post autor: cobytu » 22.03.2015, 18:14

Przepychanka na tym forum kto lepszy kto naj do niczego nie prowdzi i niczego nie zmieni.Szczerze zazdroszcze kibicom z Krakwa derbow.Przezylem ich w Lodzi ze trzydziesci i nigdy nie bylo nudno nawet jak pilkarze dostawali w dupe a tak bylo najczesciej :) Nie zamienil bym sie nigdy z mieszkancem np. Bialegostoku.Zamiast sppokoju wole miec czasem oczy do okola glowy.To cene ktora placi sie w takim miescie jak nasze.Ciesze sie ze mam wroga po sasiedzku bo czy to sie komus podoba czy nie bliski rywal wplywa najlepiej na rozwoj ekipy.Zycze wszystkim zeby odrobine dali na luz.To tylko forum.

Widzew Dąbrowa

Post autor: Widzew Dąbrowa » 22.03.2015, 18:46

w końcu jakiś normalny z łks-u taka prawda na mieście raz jedni raz drudzy WIDZEWSKA DĄBROWA POZDRAWIA

Łódź Śródmieście

Post autor: Łódź Śródmieście » 22.03.2015, 19:53

MiejskiKlimat pisze:Wyliczanki samych kibiców Widzewa, ile to razy pierwsi ustawiali się i atakowali oraz jak wiele z tych przypadków skończyło sie ich masakrą (podawanie tego jako argumentu na swoją korzyść) jest po prostu żenujące. Zachowujecie się dokładnie tak jak pewna nacja, dla której powodem do chluby są własne ofiary poniesione w czasie holocaustu.
Wszystko w porządku gostek z Dabrowy pisze racjonalnie więc dlaczego piszesz o jakiś masakrach,przecież to nieprawda.Nikt a na pewno nie ja,nie pisze o naszych porażkach w kontekscie jakiegos sukcesu itp.Przypominam że mimo iż Widzew w danych starciach przegrał to on dążył do konfrontacji,tylko tyle.Piszecie że nie ma mowy o jakieś konkretnej dominacji jednej z ekip a przez 20 stron tego tematu wypisujecie bajki o smiesznej ekipie Widzewa która nie jest na waszym poziomie i nie ma nic w Łodzi do powiedzenia a pisanie o nacji i ofiarach holocaustu to już mega przesada bo przecież to wy przeinaczacie fakty i w tematach ewidentnych i oczywistych nie potraficie przyznać sie do swojej porażki czy np.kto pierwszy zaczął latać ze sprzętem.

zdeptany trawnik

Post autor: zdeptany trawnik » 22.03.2015, 20:18

Cobytu chyba jeden z nielicznych który racjonalnie umie odpisac i polemizowac w temacie i widac ze leciwy chłopak a nie jak wiekszosc tu ledwo gimnazjum pokonczyła . Ps turnieje Orła i mecze wasze w kosza tez pewnie pamietasz to były lata :P

Łódź Śródmieście

Post autor: Łódź Śródmieście » 22.03.2015, 20:33

Jaka oficjalna liczba sąsiadów dziś na wyjeździe?

Widzew Dąbrowa

Post autor: Widzew Dąbrowa » 22.03.2015, 20:39

MiejskiKlimat(MIODEK) idź na lekcje do pana Miodka a tak nawiasem łks i dąbrowa bez komentarza ale ty jesteś normalny to się pewnie wypowiesz

Widzew Dąbrowa

Post autor: Widzew Dąbrowa » 22.03.2015, 20:40

300 podobno zza płotu

Łódź Śródmieście

Post autor: Łódź Śródmieście » 22.03.2015, 20:44

Jesli faktycznie było ich 300 to obiektywnie i bez jakichkolwiek zbytków przyznaję że dobra liczba.

cobytu

Post autor: cobytu » 22.03.2015, 22:08

zdeptany trawnik pisze:Cobytu chyba jeden z nielicznych który racjonalnie umie odpisac i polemizowac w temacie i widac ze leciwy chłopak a nie jak wiekszosc tu ledwo gimnazjum pokonczyła . Ps turnieje Orła i mecze wasze w kosza tez pewnie pamietasz to były lata :P

Przerabialismy w tym temcie turnieje Orla.Przyznalem nawet ze wypadalismy na nich zazwyczj blado i zaliczalismy pzegrane.Tpo byly lata w ktorych wygrzebywalismy sie dopiero z wielkiego kryzysu pocztku lat 90 i cud ze go przetrwalismy.Z koszem to mam akurat same dobre wspomnienia.Lata byly mega ciekawe a ilosc spotanicznych spotkan na ulicach,trybunach itd bez porownania z czasami dzisiejszymi.Nic nie zastapi. Widoku flayersow w kolorze pomarancz ma stadionach w ilosci hurtowej.Co do naszej liczby to naprawde wielka chwala tym ktorzy sie nie poddaja i jezdza bo ilosc osob ktore maja juz dosyc uzerania sie z psiarnia jest naprawde spora.To nie jest zdne usprawiedliwianie sie na sile tylko realny problem ktory funduje nam psiarnia.O poziomie futbolu i obiektow sportowych na ktorych przyszlo nam rozgrywac mecze to juz nawet nie wspominam bo to jest malo wazne.Takie doswiadczenie noie sa zle.Latwiej np. zrozumiec fanow innych klubow ktore zmagaly sie lub zmagaja z podobnymi problemami.Smiac mi sie chcialo jak na tych forach grzebano juz Zaglebie Sosnowiec np. Trzeba to przezyc zeby to zrozumiec.

N1908

Post autor: N1908 » 22.03.2015, 22:54

300 osób,nie wchodzimy na sektor z powodu takiego,że mieliśmy 80darmowych biletów i tyle osób mogło wejść. Zza płotu dobra widoczność,wieszamy flagę i transparent. Doping bez szału,wyjazd bez historii.

Łódź Śródmieście

Post autor: Łódź Śródmieście » 22.03.2015, 23:02

cobytu pisze:
zdeptany trawnik pisze:Cobytu chyba jeden z nielicznych który racjonalnie umie odpisac i polemizowac w temacie i widac ze leciwy chłopak a nie jak wiekszosc tu ledwo gimnazjum pokonczyła . Ps turnieje Orła i mecze wasze w kosza tez pewnie pamietasz to były lata :P

Przerabialismy w tym temcie turnieje Orla.Przyznalem nawet ze wypadalismy na nich zazwyczj blado i zaliczalismy pzegrane.Tpo byly lata w ktorych wygrzebywalismy sie dopiero z wielkiego kryzysu pocztku lat 90 i cud ze go przetrwalismy.Z koszem to mam akurat same dobre wspomnienia.Lata byly mega ciekawe a ilosc spotanicznych spotkan na ulicach,trybunach itd bez porownania z czasami dzisiejszymi.Nic nie zastapi. Widoku flayersow w kolorze pomarancz ma stadionach w ilosci hurtowej.Co do naszej liczby to naprawde wielka chwala tym ktorzy sie nie poddaja i jezdza bo ilosc osob ktore maja juz dosyc uzerania sie z psiarnia jest naprawde spora.To nie jest zdne usprawiedliwianie sie na sile tylko realny problem ktory funduje nam psiarnia.O poziomie futbolu i obiektow sportowych na ktorych przyszlo nam rozgrywac mecze to juz nawet nie wspominam bo to jest malo wazne.Takie doswiadczenie noie sa zle.Latwiej np. zrozumiec fanow innych klubow ktore zmagaly sie lub zmagaja z podobnymi problemami.Smiac mi sie chcialo jak na tych forach grzebano juz Zaglebie Sosnowiec np. Trzeba to przezyc zeby to zrozumiec.
Warto przy tych wpominkach wspomnieć też o bitkach prz okazji Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy/Przemocy czy np.plenerowych sylwestrach miejskich na pl.Dabrowskiego.

cobytu

Post autor: cobytu » 22.03.2015, 23:09

Rzeczywiscie tak bylo i wspomniany plac byl najczestszym swiadkiem takich zdarzen.Z reszta malo ktora impreza miejska nie obyla sie bez miejszych czy wiekszych potyczek.Pewnie na turnieju ping-ponga czy innej kometki do jakiegos awanti by doszlo ;) Ogolnie tradycja krojenia byla chyba wieksza niz dzisiaj.

zdeptany trawnik

Post autor: zdeptany trawnik » 23.03.2015, 00:41

No fakt ja pamietam jedna bitke na Inwazji mocy RmfFm impreza byla w miejscu gdzie dzis galeria :)

DK08

Post autor: DK08 » 23.03.2015, 10:16

cobytu pisze:Przepychanka na tym forum kto lepszy kto naj do niczego nie prowdzi i niczego nie zmieni.Szczerze zazdroszcze kibicom z Krakwa derbow.Przezylem ich w Lodzi ze trzydziesci i nigdy nie bylo nudno nawet jak pilkarze dostawali w dupe a tak bylo najczesciej :) Nie zamienil bym sie nigdy z mieszkancem np. Bialegostoku.Zamiast sppokoju wole miec czasem oczy do okola glowy.To cene ktora placi sie w takim miescie jak nasze.Ciesze sie ze mam wroga po sasiedzku bo czy to sie komus podoba czy nie bliski rywal wplywa najlepiej na rozwoj ekipy.Zycze wszystkim zeby odrobine dali na luz.To tylko forum.
Szczerze mówiąc derby Krakowa to niższa liga w porównaniu do derbów Łodzi, byłem kilka razy, i na prawdę duża różnica, ale niestety w negatywnej formie. Derby Łodzi numer 1 w Polsce od zawsze, a czy tak pozostanie, zobaczymy na nowych stadionach..

forever1908young

Post autor: forever1908young » 23.03.2015, 10:42

Myślę że jeżeli dojdzie do nieuniknionego,czyli upadku obecnego Widzewa,to będą to najlepsze derby w niższych ligach w europie nawet.
Wracajac do tematu lat 90, to jednak wtedy może nie było tyle grafiti napisow itd,ale jednak "ulica" bardziej żyła futbolem.Teraz jest tyle innych rozrywek ,że kluby zeszły na drugi plan.Mniej jest wariatow...I jednak psy też robią swoje(patrz nasze wyjazdy np.)
ObrazekObrazekObrazek

daniKSC

Post autor: daniKSC » 23.03.2015, 10:56

DK08 pisze:Szczerze mówiąc derby Krakowa to niższa liga w porównaniu do derbów Łodzi, byłem kilka razy, i na prawdę duża różnica, ale niestety w negatywnej formie. Derby Łodzi numer 1 w Polsce od zawsze, a czy tak pozostanie, zobaczymy na nowych stadionach..
co ty p*********? nie używaj określenia "od zawsze" siedząc w temacie 3 lata, bo tym wpisem to pokazałes

Jarcar

Post autor: Jarcar » 23.03.2015, 11:57

daniKSC pisze:
co ty p*********? nie używaj określenia "od zawsze" siedząc w temacie 3 lata, bo tym wpisem to pokazałes
Nie spinaj się aż tak to jego opinia i tyle. Derby to derby i to ciśnienie już kilka dni przed meczem jest ogromne o czym zresztą wie każdy, kto zaliczył przynajmniej jedne. Oby derby Łodzi były jak najszybciej i wiem że niezależnie od tego w jakiej lidze one będą stadion i tak będzie pełny.
Łódzki Klub Sportowy jedynym słusznym wyborem,
nigdy nie zejdę na złą stronę.

DK08

Post autor: DK08 » 23.03.2015, 11:58

daniKSC pisze:
DK08 pisze:Szczerze mówiąc derby Krakowa to niższa liga w porównaniu do derbów Łodzi, byłem kilka razy, i na prawdę duża różnica, ale niestety w negatywnej formie. Derby Łodzi numer 1 w Polsce od zawsze, a czy tak pozostanie, zobaczymy na nowych stadionach..

Hehe koleżko byłem na derbach Krakowa na starym stadionie Wisły, na nowym stadionie Wisły, i Cracovii, i tak jak napisałem, nie ta liga co derby Łodzi, taka prawda, dwa różne światy, i potwierdzi ci to większość osób postronnych które były i na Łódzkich, i na Krakowskich derbach.

Ukochane Miasto

Post autor: Ukochane Miasto » 23.03.2015, 12:08

forever1908young pisze:Myślę że jeżeli dojdzie do nieuniknionego,czyli upadku obecnego Widzewa,to będą to najlepsze derby w niższych ligach w europie nawet.
Wracajac do tematu lat 90, to jednak wtedy może nie było tyle grafiti napisow itd,ale jednak "ulica" bardziej żyła futbolem.Teraz jest tyle innych rozrywek ,że kluby zeszły na drugi plan.Mniej jest wariatow...I jednak psy też robią swoje(patrz nasze wyjazdy np.)
...obawiam się że nie będą to najlepsze derby bo służby mundurowe zrobią wszystko aby te derby się odbyły bez nas kiboli.
Zostają tylko ewentualne "igraszki" w mieście .

A co do lat 90-tych (w moim przypadku również 2połowa 80-tych) to młodzież może tylko pozazdrościć bo coś takiego to już nie wróci a wspomnienia zostają na całe życie.

do mnie zawsze z dużym natężeniem wraca wspomnienie starego dworca kaliskiego i derbów z końcówki lat 80-tych , na Widzewie u nas. takiej partyzantki nie miałem w życiu - do Łodzi zjechało chyba pół Polski , wasze zgody od Lecha po Bałtyk , Górnik Zabrze , itp. ,ku*** kogo tam nie było . Jak na jarmarku ,tak kolorowo :-D i rozmowy z nami (czekaliśmy z kumplem na pociąg) --"skąd jesteście?" i tak przez 3 godziny ,tylko pytający się zmieniali :-/. Obyło się bez wpierdolu.
Eh ,dużo tych wspomnień.

pojebało się to teraz w nieodwracalny sposób..
pozdr dla starych dziadów, którzy to pamiętają wszystko.

PanTuNieStał

Post autor: PanTuNieStał » 23.03.2015, 16:35

Ja zawsze z ogromnym sentymentem będę darzył turniej Orła zima 91/92 spóźnieni na zbiórkę pod "Polmosem" ruszamy w 10 małolatów tramwajem ze starszych tylko M, podróż mijała spokojnie aż do skrzyżowania Mickiewicza/Żeromskiego (podźemia) gdzie postanawiamy zrobić wysiadkę i tylko dzięki temu że Łks za bardzo się "zagrzał" i zbyt szybko zaatakował oraz dzięki przytomności motorniczego 10tki udało się uniknąć linczu (jedynie lekko rozbita głowa), po drugiej stronie różne rympoły łańcuchy bejsbole butelki, my tylko paski od spodni :). Grupa która ruszyła spod polmosu miała więcej szczęścia i zaszalała na Barlickim.
"Dokladnie tak jest. Nawet widzewiak z Łodzi to jest j***** wieśniak a Łksiak z Poddebic będzie rodowity wynika to po prostu z przydomku. ŁKS- rodowici, Widzew- wieśniaki." :lol: :lol:

Fighteros

Post autor: Fighteros » 23.03.2015, 16:40

daniKSC nie spinaj d*** bo raczej derby Łodzi są lepsze.A dlaczego?Bo tam są 2 wyrównane ekipy,w Krakowie jest inaczej,cracovia 2 ligi niżej i tyle w tym temacie.

Łódź Śródmieście

Post autor: Łódź Śródmieście » 23.03.2015, 16:47

PanTuNieStał pisze:Ja zawsze z ogromnym sentymentem będę darzył turniej Orła zima 91/92 spóźnieni na zbiórkę pod "Polmosem" ruszamy w 10 małolatów tramwajem ze starszych tylko M, podróż mijała spokojnie aż do skrzyżowania Mickiewicza/Żeromskiego (podźemia) gdzie postanawiamy zrobić wysiadkę i tylko dzięki temu że Łks za bardzo się "zagrzał" i zbyt szybko zaatakował oraz dzięki przytomności motorniczego 10tki udało się uniknąć linczu (jedynie lekko rozbita głowa), po drugiej stronie różne rympoły łańcuchy bejsbole butelki, my tylko paski od spodni :). Grupa która ruszyła spod polmosu miała więcej szczęścia i zaszalała na Barlickim.
stare dobre czasy i słynne w owym czasie"kto s********* na Barlickim"
Ciekawa i myśle że całkiem konkretna akcja była tez jak Widzew podjechał tramwajem na Plac Wolności gdzie sąsiedzi w pare tysięcy swiętowali majstra w 98 co prawda do bezpośredniego starcia nie doszło(na szczęście)ale mimy kasowanych pejsów w okolicach Placu bezcenne
Co derbów Krakowa to miałem przyjemność być na nich raz u koleżki z Wisły i również jestem zdania że nie ta liga w porównaniu z naszymi.

zdeptany trawnik

Post autor: zdeptany trawnik » 23.03.2015, 18:18

Co do opisanej akcji zwiazanej z turniejem Orła to było chyba pozniej niz 91/92 bo jak dla mnie było to 94/95 chyba ze było bardzo podobnie tez zbiorka pod polmosem demontaz łancuchów z ulicznego ogrodzenia i wypad na Barlicki tam ostre ganianki i rozbieranie rusztowania z kamienicy na ul Zielonej bo brakło sprzetu , rynek zdemolowany calkowicie latało wszystko lacznie ze skrzynkami z jabłkami haha . Te czasy juz nie wróca niestety

cobytu

Post autor: cobytu » 23.03.2015, 18:45

Plac Barlickiego cie sie moze wydac w dzisiejszych czasach nie do pomyslenia bo okolice zdominowane przez nas aktualnie byl miejscem gdzie nie raz dochodzilo do walk lub prob takich wal umowienia.Widzewa bylo wtedy sporo na Polesiu,Teo czy Retkini... Pocztek lat 90 w ktorych to ja zaczynalem swoja przygode to mogl byc moment w ktorym Widzew mogl nas dobic I kto wie czy zamiast Lodzi nie mielibysmy proporcji podobnych do Warszawy :) Ilosci wszystkich spotkan I walk nie sposob tu opisac I wymienic.I tak jak ktos wspomnial wczesniej wtedy ulice zyly futbolem...

Łódź Śródmieście

Post autor: Łódź Śródmieście » 23.03.2015, 19:17

cobytu pisze:Plac Barlickiego cie sie moze wydac w dzisiejszych czasach nie do pomyslenia bo okolice zdominowane przez nas aktualnie byl miejscem gdzie nie raz dochodzilo do walk lub prob takich wal umowienia.Widzewa bylo wtedy sporo na Polesiu,Teo czy Retkini... Pocztek lat 90 w ktorych to ja zaczynalem swoja przygode to mogl byc moment w ktorym Widzew mogl nas dobic I kto wie czy zamiast Lodzi nie mielibysmy proporcji podobnych do Warszawy :) Ilosci wszystkich spotkan I walk nie sposob tu opisac I wymienic.I tak jak ktos wspomnial wczesniej wtedy ulice zyly futbolem...
Nie no nie przesadzaj z tym obiektywizmem bo tamte czasy to były również i moje poczatki i akurat na Starym Polesiu a napewno w okolicach Barlika zawsze dominowaliście i z Widzewa były tam jednostki co prawda konkretne ale jednak jednostki tak samo na Teofilowie i Retkini.Ja natomiast doskonale pamietam jak mocna kapele mieliscie w owych czasach na Śródmieściu czy Dąbrowie jak jest dziś wiemy wszyscy...Na poczatku lat 90 faktycznie Widzew był lepszy ale nie przesadzaj z tym dobijaniem bo wg.mnie nie było z wami tak źle jak tu piszesz.

Łódź Śródmieście

Post autor: Łódź Śródmieście » 23.03.2015, 19:31

MiejskiKlimat pisze:Też pamiętam te czasy i przy całej swojej poprawności politycznej cobytu, chęci Twojej nie wywoływania tutaj pyskówek, musisz przyznać, że skoro na Retkini można było uświadczyć RTS, na Teo i na Starym Polesiu też, a obecnie nie - to chyba oczywiste, po czyjej stronie w perspektywie tego ćwierćwiecza jest progres w mieście. Poszczególne bitki to taktyka. A jeżeli chodzi o strategię, to moim zdaniem w Łodzi były trzy wielkie kampanie. Pierwszą wygrał Widzew kiedy w ogóle zaistniał, a nawet na pocz. lat 90. zepchnął nas do totalnej defensywy. Było cienko. Bardzo cienko. Drugą wygraliśmy my, podnosząc się z tego upadku i czyszcząc tereny do stanu obecnego. Trzecia - od załamania Widzewa po sprawie Jędrasa - niedawno się zaczęła. I mam nadzieję, że nie będzie litości czy zlekceważenia RTS, jak na przełomie 80/90... I faktycznie będzie jak w W-wie, w druga stronę niz miałeś na myśli.
W drugą strone jest dokładnie tak samo a pisząc o waszym progresie tj.czyszczeniu osiedli jesteś nieobiektywny bo mimo wszystko to Widzew przejął w mieście Łodzi wiecej osiedli które były duzo bardziej podzielone niż wspomniane Stare Polesie,Teofilów czy Retkinia.Widzew zdecydowanie zdominował np.Dabrowe,Radogoszcz Wsch.,Zach.,Chojny czy Górniak a nawet Stare Miasto które w latach 90 było podzielone.Nie zgodzisz sie?Pisząc o trzeciej kampani tzn.teraźniejszości jak dla mnie udowodniłes że jesteś oderwany od realności bo Widzew mimo iż z wiadomych względów troche spuścił z tonu chuligańsko ma sie dobrze i fanatyków ci u nas dostatek i mimo iż są kłopoty to dzielnie stawia wam czoła niejednokrotnie sprowadzając was na ziemie więc zachowaj troche powagi i obiektywizmu.

Dainty B.

Post autor: Dainty B. » 23.03.2015, 19:34

Nie przesadzalbym z tym cwiercwieczem.

Wy w tym czasie tracicie Radogoszcz i Dabrowe zeby daleko nie szukac.

Mieszkalem na Teo 25 lat. Poczatek lat 90 jeszcze jezdzac autobusem "B", mozna bylo spokojnie jechac w barwach. Od polowy tego dziesieciolecia kazda jazda na mecz (i powrot oczywiscie) dostarczala sporo atrakcji.
Tez jestem zdania ze jako Widzew przespalismy poczatek lat 90-ych. Bo byla niepowtarzalna okazja zakonczyc temat lokalnego rywala.
W obecnych czasach nie wydaje mi sie zeby ktorakolwiek ze stron byla w stanie to powtorzyc. Mimo wszystko.

cobytu

Post autor: cobytu » 23.03.2015, 20:11

Co do Polesia to bede jednak upieral sie ze Widzew nie mial tam jednostek.Mialem okazje obserwowac to zbliska.Wrzucilem tez w tym temacie skrojana flage widzewiakow z tej dzielnicy chyba przez chlopakow z Wolczanskiej ale reki nie dam.Widzew chodzil sobie pod Centralem legalnie w barwach .Na Retkini tez mielismy problem.Pisalem tez tutaj ze widzialem pelny autobus z tego osiedla przed jednymi derbami u nas.Oni jechali akurat na zbiorke pod swoim stadionem.Potem wzieto sie bardzo ostro za porzadkowanie tego osiedla ze skutkienm wiadomym.Pczatek lat 90 to nam sie zdarzal mlyn po kilkadziesiat osob dlatego twierdze ze to byla la najlepsza okazja do detronizacji.Rzeczwiscie my zrobilismy porzadki na swoich osiedlach a Widzew wypchnol nas na dobre ze wspomnianej Dabrowy czy Chojen dlatego mozna podzielic dzisiaj tak wyraznie miasto na wszchod I zachod.Ciezko bedzie jednym czy drugim zmienic ten stan rzeczy.

MiejskiKlimat gdybys przesledzil caly ten temat to nie posadzil bys mnie tak latwo o poprawnosc polityczna.Pyskowki jednak faktycznie nie lubie.

Łódź Śródmieście

Post autor: Łódź Śródmieście » 23.03.2015, 20:12

MiejskiKlimat pisze:Akurat stać mnie na obiektywizm i tak jak podtrzymuję zdanie, że ćwierćwiecze dla nas (od wyjścia z kompletnego dołka), to jestem w stanie przyznać, że trzydziestolecie dla was, w tym sensie że w ogóle zaistnieliście, urośliście w siłę i liczycie się do tej pory. To chyba ewenement na skale światową, jak sukcesy piłkarzy mogły doprowadzić do powstania fanatyków - co by nie było jednej z lepszych ekip w kraju i to jak szybko, bo w 8-10 lat osiągnęliście czołówkę (później, z czego oczywiście się cieszę, szło wam już coraz gorzej). I jeszcze coś, bo to nie towarzystwo wzajemnej adoracji przecież - musiałbym być nieszczery, gdybym nie miał nadziei, że rozproszenie w regionie i jednak większe niż u nas rozpuszczenie sukcesami piłkarskimi, spowoduje wasz szybszy upadek (niż np. byłoby to u nas w takim kryzysie).
Skupmy sie zatem na samej Łodzi.Ja twierdze że na przestrzeni 25 lat to Widzew zyskał w mieście więcej niż wy.Według mnie wy wyprostowaliście sytuacje na swoich dotychczasowych bastionach.Widzew natomiast sukcesywnie przejmował osiedla które były kiedyś mocno podzielone i na których mieliscie coś do powiedzenia chodzi mi konkretnie o Dądrowe,Radogoszcz,Chojny,Górniak może w mniejszym stopniu ale jednak mimo wszystko to Widzew rozdaje tam karty,Stare Miasto.O Śródmieściu też chyba warto wspomnieć bo na początku lat 90 tak mniej więcej do połowy Widzew ze Śródmieścia nie miał do was najmniejszego podjazdu.Weź też pod uwage że dzisiejsze pokolenie np.20 latków wychowane jest na piłkarskiej padlinie i o sukcesach piłkarskich nie mają pojęcia.

PanTuNieStał

Post autor: PanTuNieStał » 23.03.2015, 20:43

Faktem jest że ten rozjebus wyrządził ogromną szkodę, a na dodatek złożyło się to z totalnym upadkiem naszego klubu, tak na dobrą sprawę nikt nie wie jaki to będzie miało wpływ na dalszą dyspozycję kiboli, jest teraz wyraźny regres ale tragedii jeszcze nie ma. Takiej np Arce wystarczyła Grabiszyńska aby z top ekipy zjechać totalnie w dół, Widzewowi mimo wszystko że rozpieprzono 3/4 ekipy raczej to nie grozi, a to dla tego że w dzisiejszych czasach wszystko jest o wiele trudniejsze i innym też już jest, bądź prędzej czy później będzie ciężko, dlatego trudno będzie innym aż tak odjechać. To takie moje odczucie emeryta.
"Dokladnie tak jest. Nawet widzewiak z Łodzi to jest j***** wieśniak a Łksiak z Poddebic będzie rodowity wynika to po prostu z przydomku. ŁKS- rodowici, Widzew- wieśniaki." :lol: :lol:

Łódź Śródmieście

Post autor: Łódź Śródmieście » 23.03.2015, 20:52

MiejskiKlimat pisze:
Łódź Śródmieście pisze:chodzi mi konkretnie o Dądrowe,Radogoszcz,Chojny,Górniak
A ja nie wymieniam Piastowa/Kuraka czy Żubardzia albo Rudy, którą też "wyczyściliśmy". Nie ma co się kłócić na liczbę nazw osiedli, bo Retkinia i Teofilów to są jedne z największych osiedli w Polsce - przecież tylko takie Teo (ze wszystkimi literkami), obecnie już w całości nasze, jest jak Dąbrowa, Chojny i Górniak razem wzięte, więc gdzie tu porównanie. Nie obraź się na zapas, ale to dokładnie jak z waszymi mapkami przedstawiającymi miasto, nie dodajecie tylko, że te wielkie czerwone połacie na wschodzie (choć oczywiście w granicach adm. miasta) - to przemysłowe tereny gdzie tylko wiatr wieje, wznieniesia łódzkie, rozległe osiedla domków sikawy itp. Jaki to ma sens?
Znów sie nie zgodze bo np.taki Piastów/Kurak nie jest przez was tak wyraźnie zdominowany mógłbym nawet zaryzykować że jest podzielony.Teofilów masz racje jest duży ale np.Retkinia jest porównywalna z naszym Widzewem/Olechwem/Janowem więc znów jestes nieobiektywny.Odnośnie mapek to ja zarzucam wam to samo przecież wasze złotno,wspomniana ruda,smulsko to też tereny raczej zielone i bardzo słabo zaludnione.Róznica jest taka że my takich blokowisk mamy zdecydowanie wiecej niż wy a Żubardz mozna np.porównac do Żabieńca itd.

Eternidad

Post autor: Eternidad » 23.03.2015, 21:19

Przyjemnie się teraz czyta ten wątek, aż patrzę czy to temat który założyłem ;) Niech go tylko jakieś szczochy nie rozjebią.

cobytu

Post autor: cobytu » 23.03.2015, 21:25

MiejskiKlimat pisze:
Łódź Śródmieście pisze: Znów sie nie zgodze
Dlatego mówie Ci i to jest bez żadnej zgryzliwosci wasz niezaprzeczalny sukces że macie taki kawał miasta, bo 3 dekady temu nie mieliście zupelnie nic, w ogóle nie istnieliście. I nie naprawi tego nawet hipotetyczne odbicie wam połowy czy 2/3 tego co macie. i tak bedzie dla was rekord świata i wstyd dla nas, choćbyśmy wam piętnaście potoków, dwadzieścia poddębic i trzydzieści parków 3 maja urządzili.
Wstyd I owszem dla nas ze widze urosl do dzisiejszej postaci ale czy ten proces dalo sie powstrymac przy tak wielkich sportowych sukcesach? Kiedys mialem nawet za zle starszym kolega ze temu w pore nie zapobiegli ale po wielu rozmowach I sile argumentow jestem juz w stanie to zrozumiec.W dzisiejszych czasach I z tym poziomem organizacji ciezko bylo by to powtorzyc na taka skale.Oni maj padake od tam dajmy na to dziesieciu czy pietnastu lat a my nawet tylu w sumie lat sukcesow sportowych nie mamy chyba.Tak ze ja jestm dumny ze pomimo przecietnosci organizacyjne I sportowej ktora towarzyszy nam prawie zawsze jestesmy na powierzchni.Jestesmy szaznowani I potrafimy walczyc z lokalny rywalem jak I zwiekszascia ekip w tym kraju.

Oczywiscie nie stawia nas obok fanow ktorzy nigdy nie widzieli na oczy nawet drugiej ligi bo to fanatyzm w czystej postaci I jednak troche cos innego.Mowa jest o miscie derbowym I o poziomie rywala z ktorym trzeba sie mierzyc codzien

ODPOWIEDZ