Irlandia-Polska

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

Samiec Alpha

Re: Irlandia-Polska

Post autor: Samiec Alpha » 20.02.2015, 20:51

warto ale ceny beda z d*** raczej. Zawsze jest ktos kto zabukowal a nie kupil biletu tak ze mozesz probowac.

iparts.pl
KAROLEK1910

Post autor: KAROLEK1910 » 21.02.2015, 12:00

Witam panowie potrzebuje 1 bilet info na prv. [email protected]

maddog

Post autor: maddog » 22.02.2015, 14:03

Kupię bilet mogę dać ok.400 zł. [email protected]
.....

pompa

Post autor: pompa » 23.02.2015, 20:41

Czy ktoś leci z Bratysławy w niedzielę?

PiSki

Post autor: PiSki » 25.02.2015, 13:26

taką strone dziś znalazłem na fb. podobno mają do oddania 2 bilety gdyby ktoś chciał spróbować
https://www.facebook.com/PolscyFanizIrlandii

yob

Post autor: yob » 27.02.2015, 22:23

Z naszej skromnej grupy odpadl jeden kumpel z powodow prywatno/rodzinnych, w zwiazku z tym mam 1 bilet do sprzedania, ktory 2 dni temu dotarl kurierem z PL. Jak ktos chetny (TYLKO Z UK) to pisac na priv i uzbroic sie w cierpliwosc (natlok spraw, wiec wiadomosci sprawdzam tylko co kilka dni).
Cena 55 funtow - wiecej niz nominalna z powodu kosztow wysylki z PL.
Wysylke „Signed For” tutaj pokrywam ja, po wplynieciu kasy na konto.

UNS-UK

Post autor: UNS-UK » 01.03.2015, 00:27

Poszukuje 2 biletow najlepiej na polski sektor za wmiare rozsadna cene

kontakt na pw

zaglub

Post autor: zaglub » 01.03.2015, 20:22

ja mam na bilecie Block 514 South Stand-Upper.Green route stile R.

UNS-UK

Post autor: UNS-UK » 04.03.2015, 17:23

Ma ktos jakies info co do biletow jeszcze?Ewentualnie jakies na zbyciu?

Emigrant'92'KS

Post autor: Emigrant'92'KS » 04.03.2015, 18:45

na irlandzkie sektory zostały tylko, ale chodzą aż po 120e.
j**** POlicje !

tomano

Post autor: tomano » 05.03.2015, 10:19

Ziomek ma dwa wolne bilety na Irlandia - Polska na polskie sektory.
Więcej info [email protected]

4dri4nek

Post autor: 4dri4nek » 05.03.2015, 13:45

Do meczu coraz blizej, można było by zrobić jakąś zbiurke w centrum miasta przed meczem i wszyscy razem przejść na stadion ułatwiło by to pewnie nie jednemu dotarcie na stadion
DUBLIN EMIGRACJA

optimus86

Post autor: optimus86 » 05.03.2015, 17:16

Jeżeli mecz będzie na "Croke Park" to można wbić się bez biletu(mi i koledze udało się to zrobić z pomocą Ruchu i Widzewa w 2008-towarzyski)
Nie napisze tu co zrobiliśmy bo dam psom czystą instrukcję na co mają uważać ich irlandzcy koledzy.

PW- emigracja z Dublina i okolic (bo jak nie wejdziecie to kosztów zbyt dużych nie poniesiecie)

4dri4nek

Post autor: 4dri4nek » 05.03.2015, 17:44

optimus86 pisze:Jeżeli mecz będzie na "Croke Park" to można wbić się bez biletu(mi i koledze udało się to zrobić z pomocą Ruchu i Widzewa w 2008-towarzyski)
Nie napisze tu co zrobiliśmy bo dam psom czystą instrukcję na co mają uważać ich irlandzcy koledzy.

PW- emigracja z Dublina i okolic (bo jak nie wejdziecie to kosztów zbyt dużych nie poniesiecie)

Nie tym razem mecz jest na aviva innym zupełnie stadionie i jakoś wątpię zeby komuś się udało tam wbić za free
DUBLIN EMIGRACJA

Flow17

Post autor: Flow17 » 14.03.2015, 18:06

pytanie do emigrantow z Dublina: gdzie mozna sie zabawic w sobote przed meczem? jakies panny?
ACAB

zandka1948

Post autor: zandka1948 » 14.03.2015, 21:03

Szukam noclegu w centrum Dublina dla 3 osób na 3 nocki (z soboty na niedziele, z niedzieli na poniedziałek i poniedziałku na wtorek, oczywiście w terminie meczu). Poleci ktoś coś w miare najtańszego? Ale nie jakieś obrzeża.
Z góry dzięki za info. Pisać tu albo PW.

Joka

Post autor: Joka » 14.03.2015, 23:20

Jest od cholery tanich miejsc. Wszystko zależy od standardu, jakiego oczekujecie.
Google i masz tam wszystko.
A my wciąż o tym samym, a my wciąż tacy sami! Charakternie z zasadami, z pierdolnięciem jak dynamit!

zandka1948

Post autor: zandka1948 » 15.03.2015, 14:27

Joka pisze:Jest od cholery tanich miejsc. Wszystko zależy od standardu, jakiego oczekujecie.
Google i masz tam wszystko.
Jakaś czysta, normalna miesjcówka. Nie potrzeba luksusów, jedynie żeby się przekimać. Właśnie w google jest tego mnóstwo i ciężko się zdecydować, dlatego pytam o coś sprawdzonego bo przede wszystkim zależy nam na tym żeby było to w samym centrum i blisko do jakiś pubów, centrum itd.
Więc jeśli ktoś da jakiś namiar na taki nocleg to będziemy wdzięczni!

Peoes

Post autor: Peoes » 16.03.2015, 06:06

Jeśli ktoś zostaje w Dublinie np. dwa dni (jak ja) i przez te dwa dni będzie jeździł po Dublinie po różnych miejscach to polecam za 19 euro (zamówienie online wychodzi mniej) wykupić bus tour, który jest aktywny dwa dni, obwozi po wszystkich najciekawszych miejscach i można do niego wskakiwać i wyskakiwać prawie cały dzień (do 17). Jak ktoś zamierza dużo pośmigać po mieście to oszczędzi to kombinowania z komunikacją miejską.

Tu szczegóły: [link]
Moje wypowiedzi są oficjalnym stanowiskiem tylko i wyłącznie mojej osoby.

beatla

Post autor: beatla » 16.03.2015, 20:21

1 bilet na polski sektor się zwolnił

[email protected]

doping

Post autor: doping » 17.03.2015, 01:50

Peoes pisze:Jeśli ktoś zostaje w Dublinie np. dwa dni (jak ja) i przez te dwa dni będzie jeździł po Dublinie po różnych miejscach to polecam za 19 euro (zamówienie online wychodzi mniej) wykupić bus tour, który jest aktywny dwa dni, obwozi po wszystkich najciekawszych miejscach i można do niego wskakiwać i wyskakiwać prawie cały dzień (do 17). Jak ktoś zamierza dużo pośmigać po mieście to oszczędzi to kombinowania z komunikacją miejską.

Kolego jaki Tour bus ma sie to nijak do miasta. Centrum do ogarniecia na nogach w okolicach 30-40 minut z glownej ulicy do stadionu. Tutaj nic nie ma tylko puby. Kto ma ochote na zwiedzanie to bedzie zawiedziony. W centrm pare zdjec mozna sobie cpyknac przy rzece i to wsio.
Dla piwoszy jesli ktos lubi to muzeum Guinnessa ale to cos w okolicach 15 euro chyba.
Niedziela to pijanstwo w pubach w centrum a jak ktos chce powdychac morskiego powietrza z rana jak bedzie pogoda polecam wycieczke na Howth albo do Bray ze stacji pociagu ( DARTa) z centrum po okolo 30 minut w kazda strone. Fajne male miescinki do pobiwakowania przy piwku i rybce jak ktos lubi.Z obu mozna bezposrednio dojechac do stadionu na mecz pociagiem powrotnym.

Na hotelach sie nie znam ale jakby ktos chcial o cos zapytac niech podbija.
RRR

Orel Biely

Post autor: Orel Biely » 17.03.2015, 03:08

Kupie 2 bilety.

pompa

Post autor: pompa » 17.03.2015, 21:00

doping pisze:
Peoes pisze:Jeśli ktoś zostaje w Dublinie np. dwa dni (jak ja) i przez te dwa dni będzie jeździł po Dublinie po różnych miejscach to polecam za 19 euro (zamówienie online wychodzi mniej) wykupić bus tour, który jest aktywny dwa dni, obwozi po wszystkich najciekawszych miejscach i można do niego wskakiwać i wyskakiwać prawie cały dzień (do 17). Jak ktoś zamierza dużo pośmigać po mieście to oszczędzi to kombinowania z komunikacją miejską.

Kolego jaki Tour bus ma sie to nijak do miasta. Centrum do ogarniecia na nogach w okolicach 30-40 minut z glownej ulicy do stadionu. Tutaj nic nie ma tylko puby. Kto ma ochote na zwiedzanie to bedzie zawiedziony. W centrm pare zdjec mozna sobie cpyknac przy rzece i to wsio.
Dla piwoszy jesli ktos lubi to muzeum Guinnessa ale to cos w okolicach 15 euro chyba.
Niedziela to pijanstwo w pubach w centrum a jak ktos chce powdychac morskiego powietrza z rana jak bedzie pogoda polecam wycieczke na Howth albo do Bray ze stacji pociagu ( DARTa) z centrum po okolo 30 minut w kazda strone. Fajne male miescinki do pobiwakowania przy piwku i rybce jak ktos lubi.Z obu mozna bezposrednio dojechac do stadionu na mecz pociagiem powrotnym.

Na hotelach sie nie znam ale jakby ktos chcial o cos zapytac niech podbija.
Mnie interesuje głównie czym się tam najlepiej przemieszczać?Koszt busa lub taxi z lotniska do centrum
Ewentualnie może jakiś namiar na polską taksówkę bo po angielsku kumam bardzo mało.

doping

Post autor: doping » 17.03.2015, 22:57

pompa pisze:
doping pisze:

Mnie interesuje głównie czym się tam najlepiej przemieszczać?Koszt busa lub taxi z lotniska do centrum
Ewentualnie może jakiś namiar na polską taksówkę bo po angielsku kumam bardzo mało.
Nie wiem na ile tutaj masz zamiar sie pojawic.
Taxi z lotniska do centrum to ok 20 euro.
Kupujac takie cos:
[link]
Masz transport z lotniska i transport po miescie na 3 dni za 30 euro.
Pojedynczy bus z lotniska w jedna strone od 3 do 6 euro ( bilon).
Pojedynczy przejazd autobusem to minimum 1.80 pare przystankow, wiekszy dystans do 3 euro jakos.
Ten link co wkleilem ogarnia wszystkie busy razem z tymi na lotnisko, tour busy itp.( bez pociagow).
Stronka po angielsku ale z translatorem spoko poleci.
Pokalulowac sobie musisz ilu was bedzie i co sie bardziej wam oplaca.
Poza transportem z lotniska do centrum i z powrotem wszystko spokojnie mozna sobie na nogach zrobic.
RRR

Peoes

Post autor: Peoes » 18.03.2015, 02:47

doping pisze:

Ten bus zahacza z tego co widzę o parę miejsc (m.in. o muzeum Guinnessa), w które chcę się wybrać i z tego co widzę to odległości pomiędzy niektórymi miejscami to nie jest wcale taka szybka przebijka jak sugerujesz. Ponadto, bilet na ten bus jest ważny dwa dni i dla mnie osobiście będzie dużym ułatwieniem, bo mogę wskoczyć i wyskoczyć kiedy chcę, a zatrzymuje się przy każdym miejscu, które chcę zobaczyć. Myślę, że paru osobom to się przyda.

doping

Post autor: doping » 18.03.2015, 19:58

Kolego ja tutaj mieszkam i mam male rozeznanie ale jak uwazasz ze przyda ci sie ten bilet na tour busa to spoko.
RRR

Peoes

Post autor: Peoes » 18.03.2015, 21:34

Czyli lepiej chodzić pomiędzy tymi wszystkimi miejscami cały dzień?
Bo jak tak to nie kupuję.

doping

Post autor: doping » 18.03.2015, 22:45

Peoes pisze:Czyli lepiej chodzić pomiędzy tymi wszystkimi miejscami cały dzień?
Nie wiem co ty chcesz kupowac i co zwiedzac. Dublin to pustynia i poza Croke Parkiem i muzeum Guinessa nie ma co zwiedzac.Tutaj poza pubami nic nie ma. Dla mnie to ten twoj bus to niepotrzebnie wydane 20 euro czy iles tam. Juz o wiele lepsza opcja jest jesli jestes takim fanem komunikacji jest ta opcja co ja wyzej wrzucilem bo masz transport z lotniska i na nie.
RRR

pompa

Post autor: pompa » 18.03.2015, 22:50

doping pisze:
Peoes pisze:Czyli lepiej chodzić pomiędzy tymi wszystkimi miejscami cały dzień?
Nie wiem co ty chcesz kupowac i co zwiedzac. Dublin to pustynia i poza Croke Parkiem i muzeum Guinessa nie ma co zwiedzac.Tutaj poza pubami nic nie ma. Dla mnie to ten twoj bus to niepotrzebnie wydane 20 euro czy iles tam. Juz o wiele lepsza opcja jest jesli jestes takim fanem komunikacji jest ta opcja co ja wyzej wrzucilem bo masz transport z lotniska i na nie.
Gdzie można kupić tzw. Rambler tickets i czy można nimi jeździć bez ograniczeń przez cały dzień?

doping

Post autor: doping » 18.03.2015, 23:14

[link]
Tutaj masz linka do biletów. Jak nie jesteś sam to opcja warta rozpatrzenia jest 90 minutowy bilet kupowany z tego co widze w 10paku. Ważny od wejścia do 1 autobusu przez 90 minut czyli do wejścia do kolejnego busa jak gdzies jedziesz z przesiadką.
Doczytaj sobie co ci najbardziej pasuje.
Kupić bilety można w sklepach typu Spar, Centra i ogólnie w większych sklepach spożywczych , na lotnisku z tego co pamietam tez.
RRR

Attu

Post autor: Attu » 19.03.2015, 13:07

Bracia mam kilka pytań:

1) W 1 stronę lecę Kraków- Dublin, jak najtaniej dostać się do centrum. Pociąg, metro, bus ? I jaki koszt?

2) w 2 stronę wylatuje z Shannon. Wyczytałem że jest jakiś bus Dublin-Limerick-Shannon. Czy ktoś jechał tą trasą? Jaki kosz? Jak znaleźć odpowiedni przystanek w Dublinie i w Limerick? Czy bus staje na samym lotnisku w Shannon? W opcji rezerwacji biletów przez neta nie podaje się godziny , więc czy decyduje kolejność przyjścia na przystanek (sic!)?

3) Tak ze 3 warte polecenia rzeczy do zobaczenia w Dublinie, ewentualnie w niedalekiej okolicy? + ceny

4) Spał ktoś z Was w
Abbey Court Hostel?

5) Jak poruszać się najlepiej po Dublinie?

6) Irlandczycy coś "h" ? czy raczej atmosfera piwka i wzajemnej zabawy?

7) Mam bilet na sektor Irlandii czy jest opcja na tej Avivie przedostać się na nasze sektory?

8) Jest planowane wspólne przejście na stadion w dniu meczu?

Sporo tego z góry dziękuję życzliwym ! :)

Emigrant'92'KS

Post autor: Emigrant'92'KS » 19.03.2015, 20:26

Attu pisze:Bracia mam kilka pytań:

1) W 1 stronę lecę Kraków- Dublin, jak najtaniej dostać się do centrum. Pociąg, metro, bus ? I jaki koszt?

2) w 2 stronę wylatuje z Shannon. Wyczytałem że jest jakiś bus Dublin-Limerick-Shannon. Czy ktoś jechał tą trasą? Jaki kosz? Jak znaleźć odpowiedni przystanek w Dublinie i w Limerick? Czy bus staje na samym lotnisku w Shannon? W opcji rezerwacji biletów przez neta nie podaje się godziny , więc czy decyduje kolejność przyjścia na przystanek (sic!)?

3) Tak ze 3 warte polecenia rzeczy do zobaczenia w Dublinie, ewentualnie w niedalekiej okolicy? + ceny

4) Spał ktoś z Was w
Abbey Court Hostel?

7) Mam bilet na sektor Irlandii czy jest opcja na tej Avivie przedostać się na nasze sektory?

1. Bus 6 euro. Będzie pisało na nim AIRLINK, kolor busa chyba zielony. Numer 747, tu masz rozkład [link]

2. Tutaj masz różne busy z Dublin do Shannon. Możesz sobie tam datę zmienić i wyszukać. [link]

3. Dużo tego nie ma, może muzeum Jamesona, Guiness, czy muzeum wosku. Ogólnie to w centrum nic specjalnego nie ma. Cen nie znam.

4. NIE

5. Z buta haha, ogólnie to Dublin Bus. Kupujesz bilet granice 7 euro na dzień, i możesz śmigać cały dzień na tym do woli

6. Haha, noo pewnie, mnóstwo lewaków, na ich forum czytałem że się boją że ''Polacy faszyści'' przyjadą z Polski i narozrabiają, ogólnie irole to wydygańce.

7. Nie mam pojęcia.

8. Nie wiem, coś może być, na razie nic nie wiadomo, na bank różne grupki będą podążały razem.
j**** POlicje !

Attu

Post autor: Attu » 19.03.2015, 21:03

Emigrant'92'KS pisze:

4) Spał ktoś z Was w
Abbey Court Hostel?

1. Bus 6 euro. Będzie pisało na nim AIRLINK, kolor busa chyba zielony. Numer 747, tu masz rozkład [link]

2. Tutaj masz różne busy z Dublin do Shannon. Możesz sobie tam datę zmienić i wyszukać. [link]

3. Dużo tego nie ma, może muzeum Jamesona, Guiness, czy muzeum wosku. Ogólnie to w centrum nic specjalnego nie ma. Cen nie znam.

4. NIE

5. Z buta haha, ogólnie to Dublin Bus. Kupujesz bilet granice 7 euro na dzień, i możesz śmigać cały dzień na tym do woli

6. Haha, noo pewnie, mnóstwo lewaków, na ich forum czytałem że się boją że ''Polacy faszyści'' przyjadą z Polski i narozrabiają, ogólnie irole to wydygańce.

7. Nie mam pojęcia.

8. Nie wiem, coś może być, na razie nic nie wiadomo, na bank różne grupki będą podążały razem.

Dzięki wielkie za pomoc ! Pozwól ,że dopytam w kilku sprawach:

1) Przylatuję do Dublina w piątek ok 24:00 i widzę, że autobus w tych godzinach już nie kursuje. Czy są jakieś autobusy nocne?

2) Na stronach przewoźników nigdzie nie book-uje się biletów na daną godzinę tylko na dany dzień to normalne?

3) Coś w niedalekiej okolicy nad morzem, jakaś rybka? ;)

5) Jest metro w Dublinie?

6) "no pewnie" czyli oni chuliganią?

pozdrawiam i dzięki za pomoc w ogarnięciu tematu!

pompa

Post autor: pompa » 19.03.2015, 21:06

doping pisze:[link]
Tutaj masz linka do biletów. Jak nie jesteś sam to opcja warta rozpatrzenia jest 90 minutowy bilet kupowany z tego co widze w 10paku. Ważny od wejścia do 1 autobusu przez 90 minut czyli do wejścia do kolejnego busa jak gdzies jedziesz z przesiadką.
Doczytaj sobie co ci najbardziej pasuje.
Kupić bilety można w sklepach typu Spar, Centra i ogólnie w większych sklepach spożywczych , na lotnisku z tego co pamietam tez.
Jeszcze pytania:czy te bilety się gdzieś kasuje ?Przy wejściu do autobusu?Czy te które sprzeda kierowca też trzeba kasować?
Może zadaję głupie pytania ale autobusem ostatni raz jechałem kilkanaście lat temu a tym bardziej w Irlandii

Emigrant'92'KS

Post autor: Emigrant'92'KS » 19.03.2015, 21:23

Attu pisze:
Emigrant'92'KS pisze:

4) Spał ktoś z Was w
Abbey Court Hostel?

4. NIE

7. Nie mam pojęcia.

Dzięki wielkie za pomoc ! Pozwól ,że dopytam w kilku sprawach:

1) Przylatuję do Dublina w piątek ok 24:00 i widzę, że autobus w tych godzinach już nie kursuje. Czy są jakieś autobusy nocne?

2) Na stronach przewoźników nigdzie nie book-uje się biletów na daną godzinę tylko na dany dzień to normalne?

3) Coś w niedalekiej okolicy nad morzem, jakaś rybka? ;)

5) Jest metro w Dublinie?

6) "no pewnie" czyli oni chuliganią?

pozdrawiam i dzięki za pomoc w ogarnięciu tematu!
1. Tego to nie wiem, nocne jeżdżą ale z centrum na różne dzielnice, a czy z lotniska to nie wiem, w najgorszym wypadku to taryfa chyba, w sumie może kogoś spotkasz w samolocie, i zawsze możecie w 5 taryfą się zawinąć zawsze to taniej.

2. Chyba normalne, bilet jest ważny cały dzień, ja jeżdżę bus eirann często, to bilet jest ważny na datę a nie na godzinę.

3. Busem lub pociągiem, tak jak było pisane wyżej możesz zajechać nad morze.

5. Jest tramwaj Luas, Pociąg i Bus, to wszystko.

6. Raczej nie bawią się w jakieś krojenie itp, na widok grupki Polaków już będą mieć miękko w portkach.

Spoko.
j**** POlicje !

rvdv

Post autor: rvdv » 19.03.2015, 23:55

1. Będe spał w hotelu
Travelodge Dublin Airport North 'Swords' czy ok 23 godziny można dostać sie czymś z lotniska , jeżeli tak to jakim autobusem

2. Jakim trasportem najlepiej dostać się na stadion

4dri4nek

Post autor: 4dri4nek » 20.03.2015, 14:35

rvdv pisze:1. Będe spał w hotelu
Travelodge Dublin Airport North 'Swords' czy ok 23 godziny można dostać sie czymś z lotniska , jeżeli tak to jakim autobusem

2. Jakim trasportem najlepiej dostać się na stadion

1.ciężko będzie Ci dostas się transportem bo ostatni bus wyjeżdża z City około 23 a zanim wyjdziesz z lotniska to on może już przejechać, możesz pojechać taxi koszt około 15e lub iść na nogach jakieś 40min

2. Na mecz najlepiej dojechać busem do cc i z tamtad iść na nogach albo pojechać pociągiem Ale raczej się nie opłaca na nogach to około 30 min a jako że to niedziela to dłużej bd na pociąg czekał, weź też pod uwagę że budy jeżdżą bardzo rzadko, i w dzień meczu mogą być korki czas dojazdu z twojego hotelu do cc to około godziny samej jazdy
DUBLIN EMIGRACJA

DreHu

Post autor: DreHu » 20.03.2015, 15:43

rvdv pisze:1. Będe spał w hotelu
Obiekt Travelodge Dublin Airport North 'Swords' znajduje się zaledwie 5 minut spacerem od głównego terminalu lotniska i oferuje nowoczesne pokoje. Na miejscu dostępny jest bezpłatny parking. Za dodatkową opłatą Goście mogą także skorzystać z transferu lotniskowego w obie strony.

Tyle chyba dasz radę przejść ? ;)

emaema

Post autor: emaema » 20.03.2015, 17:32

taka ciekawostka dla przyjeżdżających do Dublina wcześniej - 27 marca odbędą się derby Dublina Shamrock Rovers - Bohemians

DreHu

Post autor: DreHu » 21.03.2015, 06:48

Chciałem wczoraj kupić parę biletów, wyskakuje info że nie są dostępne. Jak chcę kupić jeden to się da. Na inne mecze można powijać większe ilości. Nie wiecie czy na derby nie ma zrobionego limitu na jeden bilet, czy jak to jest ? Albo emigracja nie wie czy bilety są dostępne (chociażby na ten moment) w kasach ?

ODPOWIEDZ