Nie moja piaskownica i nie moje zabawki, ale... "Kwaczała – wieś w Polsce położona nad potokiem Kwaczałka, w województwie małopolskim, w powiecie chrzanowskim, w gminie Alwernia. Kwaczała liczy obecnie ok. 1850 mieszkańców. Przez wieś przebiega droga wojewódzka 780 Kraków-Chełm Śląski.EMIGRANT_UK pisze:Chodzi mi o miejscowosc KWACZALA. Slyszalem ze jest tam dosc mocna ekipa Wisly Krakow, jakies liczby jesli mozna.
W latach 1975-1998 miejscowość administracyjnie należała do województwa krakowskiego.
Parafia św. Stanisława Kostki w Kwaczale została utworzona w 1983, natomiast kościół został poświęcony w 1988. 29 października 2005 odbyła się konsekracja kościoła dokonana przez abpa Stanisława Dziwisza.
Największą osobliwością Kwaczały są głębokie wąwozy wycięte w arkozie kwaczalskiej, w której spotyka się duże skrzemieniałe pnie drzew szpilkowych – araukarytów). Uważa się, że arkoza powstała w warunkach lądowych w stefanie (karbon górny). Liczba mieszkańców gminy: 1857."
(źródło: wikipedia)
Teraz nam powiedz jakiej ku*** liczby "mocnej ekipy" oczekujesz??!! Ja pierdolę, gdzie was chodują?