Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
Obiektywny1906
Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
A zrobiłby się gdzieś tam w okolicy Hutnik, tak dla urozmaicenia krajobrazu.
-
pomidor_z_bazylią
Z całym szacunkiem, ale jeżeli nie masz o czymś pojęcia, a wiedzę swą opierasz na postach z forum to lepiej nie zabieraj w ogóle głosu bo akurat na ten temat wiesz tyle co ja na tematy wewnętrzne Sandecji.starysadeczanin pisze:Czytajac te wypowiedzi nasuwa sie pytanie ze Biezanow sam jest sobie winny zaistnialej sytuacji.chcialcdzialac sam bez pomoc, dodatkowo podzialy na osiedlu i inne sprawy. bez pomocy braci z innych czesci Krakowa bedzie ciezko.nie sadze zze Wisla odpusci to osiedle to nie te czasy co dawniej. sytuacja mysle bedzei podobna do Azorow, teez kryzys potem proba przejecia przez Pasy duzo szumu a i ostatecznie nic nie wyszlo. ciekawe tylko czy Cracovia zrobi teraz flage Biezanow taka jak na Azorach.
-
starysadeczanin
pomidor_z_bazylią pisze:Z całym szacunkiem, ale jeżeli nie masz o czymś pojęcia, a wiedzę swą opierasz na postach z forum to lepiej nie zabieraj w ogóle głosu bo akurat na ten temat wiesz tyle co ja na tematy wewnętrzne Sandecji.starysadeczanin pisze:Czytajac te wypowiedzi nasuwa sie pytanie ze Biezanow sam jest sobie winny zaistnialej sytuacji.chcialcdzialac sam bez pomoc, dodatkowo podzialy na osiedlu i inne sprawy. bez pomocy braci z innych czesci Krakowa bedzie ciezko.nie sadze zze Wisla odpusci to osiedle to nie te czasy co dawniej. sytuacja mysle bedzei podobna do Azorow, teez kryzys potem proba przejecia przez Pasy duzo szumu a i ostatecznie nic nie wyszlo. ciekawe tylko czy Cracovia zrobi teraz flage Biezanow taka jak na Azorach.
Juz Ci kolego odpowiem. 10 lat mieszkania w Krakowie miedzy 2000-2010r wiele meczoe po jednej jak i drugirj stronie odbytych i generalnie interesowanie sie tematem krakowskim swoje zrobily. nie raz nawet po zebach dosalo sie na niektorych imprezach. obecnie codziennie przemierzam miasto wzdluz i szerz w zwiazku z moja praca wiec nie mow mi ze zabieram glos wna temat na ktorym sie nie znam. temat krakowski zawsze byl jest i bedzie mi bliski wiec bardzo chetnie podyskutuje z powaznymi i msdrymi ludzmi.a wracaja do Sandecji to wiem ile tY czyli nieiwele bo sie Saczem nie interesuje bo tu i tak jeden klub tylko.pozdrawam
Pytanie do wariatów z Proko. To już nie ma Biedanowa tylko jest Bieżanów? Czy jest to zależne od tego czy akurat tam wejdziecie o 14.30?
-
pomidor_z_bazylią
Czyli rozumiem, że jak 10 lat jeździsz na mecze Wisły i Cracovii i codziennie poruszasz się wzdłuż i wszerz po Krakowie to jesteś na tyle poinformowany, że wiesz ocb w konfliktach wewnętrznych Bieżanowa kto z kim przeciwko komu i dlaczego i czemu bez pomocy miasta? Popraw mnie jeśli się mylę.starysadeczanin pisze:pomidor_z_bazylią pisze:Z całym szacunkiem, ale jeżeli nie masz o czymś pojęcia, a wiedzę swą opierasz na postach z forum to lepiej nie zabieraj w ogóle głosu bo akurat na ten temat wiesz tyle co ja na tematy wewnętrzne Sandecji.starysadeczanin pisze:Czytajac te wypowiedzi nasuwa sie pytanie ze Biezanow sam jest sobie winny zaistnialej sytuacji.chcialcdzialac sam bez pomoc, dodatkowo podzialy na osiedlu i inne sprawy. bez pomocy braci z innych czesci Krakowa bedzie ciezko.nie sadze zze Wisla odpusci to osiedle to nie te czasy co dawniej. sytuacja mysle bedzei podobna do Azorow, teez kryzys potem proba przejecia przez Pasy duzo szumu a i ostatecznie nic nie wyszlo. ciekawe tylko czy Cracovia zrobi teraz flage Biezanow taka jak na Azorach.
Juz Ci kolego odpowiem. 10 lat mieszkania w Krakowie miedzy 2000-2010r wiele meczoe po jednej jak i drugirj stronie odbytych i generalnie interesowanie sie tematem krakowskim swoje zrobily. nie raz nawet po zebach dosalo sie na niektorych imprezach. obecnie codziennie przemierzam miasto wzdluz i szerz w zwiazku z moja praca wiec nie mow mi ze zabieram glos wna temat na ktorym sie nie znam. temat krakowski zawsze byl jest i bedzie mi bliski wiec bardzo chetnie podyskutuje z powaznymi i msdrymi ludzmi.a wracaja do Sandecji to wiem ile tY czyli nieiwele bo sie Saczem nie interesuje bo tu i tak jeden klub tylko.pozdrawam
-
starysadeczanin
pilo sie nie raz tu itam to sie slyszalo rozne rzeczy o Prokocimiu i Biezanowie.pamietam czasy jak Azory i Biezanow nazywano twierdzami nie do zdobycia dlatego teraz po tych kilkunastu latach mnie to dziwi.a specjalista to nie jestem i za takiego sie nie uwazam
Abstahujac od tematu biezanowa i robiąc maly off pytanie mam do ciebie mówisz ze byles na meczu tu i tu piles tez z TS i KSC zbierasz informacje i co z nimi robisz? Sprzdajesz ludzi z którymi pijesz drugiej stronie? Pytanie bez spiny.starysadeczanin pisze:pilo sie nie raz tu itam to sie slyszalo rozne rzeczy o Prokocimiu i Biezanowie.pamietam czasy jak Azory i Biezanow nazywano twierdzami nie do zdobycia dlatego teraz po tych kilkunastu latach mnie to dziwi.a specjalista to nie jestem i za takiego sie nie uwazam
to Bieżanów jest już przejęty, czy to dopiero zapowiedź i podnoszenie sobie poprzeczki dodatkowymi patrolami na tym terenie?
-
pomidor_z_bazylią
Także bez napinki, ale sam chyba rozumiesz, że Twoja wiedza w tym temacie jest zerowa...starysadeczanin pisze:pilo sie nie raz tu itam to sie slyszalo rozne rzeczy o Prokocimiu i Biezanowie.pamietam czasy jak Azory i Biezanow nazywano twierdzami nie do zdobycia dlatego teraz po tych kilkunastu latach mnie to dziwi.a specjalista to nie jestem i za takiego sie nie uwazam
A ja z napinką, bo jak patrze na te posty, to ten pan może i przemierza miasto, ale chyba KIA Ceed
Te "maniury" to chyba nie tylko obrazek znany w Krakowie :-)
-
z_calej_epy
wietnamce dzialaja jeszcze na Cracovii?
-
P141171215B
patriota:
Definicja:
osoba, która kocha swoją ojczyznę, czuje się jej częścią, działa dla jej dobra i gotowa jest wiele dla niej poświęcić
Za słownikiem języka polskiego.To nie jest chory nacjonalizm. Jeśli jesteś taki hop do przodu to opowiedz o obcokrajowcach w Cracovii kurza wagino a nie czepiasz się chłopaka, który ciężko trenuje, z resztą z sukcesami.
Definicja:
osoba, która kocha swoją ojczyznę, czuje się jej częścią, działa dla jej dobra i gotowa jest wiele dla niej poświęcić
Za słownikiem języka polskiego.To nie jest chory nacjonalizm. Jeśli jesteś taki hop do przodu to opowiedz o obcokrajowcach w Cracovii kurza wagino a nie czepiasz się chłopaka, który ciężko trenuje, z resztą z sukcesami.
-
Szpicbródka
Przede wszystkim nie jestem Wiślakiem:)
Na Biezanowie w cholere patroli. Policja na kazdym kroku. Tak jakby wiedzieli co sie dzieje.
starysadeczanin pisał że tu i ówdzie na piwku bywa.. :)
-
jemkotlety
p******* im się dni. Tam ma się dziać w niedzielę dopiero - przynajmniej wg. screenów które tu latały.
Panie komendancie dzisiaj pan da fajrant chłopakom w KIAch. AKCJA JEST W NIEDZIELE !!!
;)
Panie komendancie dzisiaj pan da fajrant chłopakom w KIAch. AKCJA JEST W NIEDZIELE !!!
;)
-
obiektywny pn
Przecież kilka tyg temu z waszej strony był wysyp prześcieradeł :)slowak pisze:coś szybciutko śpiewacie,obiektywny pn pisze:Ciag dalszy ;) https://www.youtube.com/watch?v=4s__Lbg9c6g
ale to pewnie przyśpieszenie dodane w programie do obróbki filmików :)
śpiewajcie dalej, malujcie prześcieradła jeśli to szczyt waszych możliwości, niektórzy mają inne cele: http://s11.postimg.org/u7axoekjn/0234056weqf04.jpg
-
obiektywny pn
Tak apropo spiewania i malowania, a to tylko dwie ostatnie z wielu ;)

chwalisz sie czy zalisz? tak jakby twoi koledzy nie gubili barw ;>
c*** cie to obchodzi a po drugie to na bank te zdobycze z ostatnich dni zwłaszcza czapka zimowa ^^
Dużo szumu, zdjęć, filmików, a mało konkretów. Medialną macie ekipę i powinniście wiedzieć, żeby napisać coś w internecie, już nie trzeba być w domu.
slowak pisze:
śpiewajcie dalej, malujcie prześcieradła jeśli to szczyt waszych możliwości, niektórzy mają inne cele: http://s11.postimg.org/u7axoekjn/0234056weqf04.jpg
niektórzy mają inne cele, siać farmazony tak jak slowak albo napinać cipsko jak bnm.
kompromitacją była ta "wczorajsza ustawka" w końcu było to z ŁKS-em czy z Widzewem ? :D pogubiłem się troszku.. :)
tzn. czyja kompromitacja?kto puścił to info?korkop pisze:kompromitacją była ta "wczorajsza ustawka" w końcu było to z ŁKS-em czy z Widzewem ? :D pogubiłem się troszku.. :)
-
Obiektywny1906
Dobra podsumujmy:
-Cracovii w Krakowie nie ma.
-Jak już jest to nikt nic nie robi
-Jak już ktoś coś robi to tylko raz na ruski rok w 2 samochody gdzieś się pokażą
-Wisła przecież codziennie łapie po kilkunastu ważniejszych z Cracovii
-Na Cracovii nie ma bandy, nikt się nie umie bić, wszyscy wdupcają, a gniazdowy podczas meczu był na zwale.
-Azory to aktualnie wislacki bastion jak Olsza, wszędzie piękne 40 metrowe graffiti sławiące Wisłę i ani jednego napisu Cracovii, a na osiedlu nie ma nikogo z Cracovii.
-No tak, przecież we Wiśle każdy się postawi gdy biegnie na niego 20 chłopa z maczetami, sekcja TSW robi swoje, do tego są nieśmiertelni.
-Co do współpracy z HKS-ami to niedługo zgodę przybijamy, no bo Hutnik z Cracovią tak naprawdę barwami się wymieniają tylko w celach kolekcjonerskich, a jak się biją miedzy sobą to tylko trening na wiślaków.
-Za czasów mocnego Bieżanowa na Prokocimiu nie było Pasiastych dopiero się przerzucili przecież. W ogóle Cracovia na południu nie istnieje Gromady, Bojki i Bieżanów biją wszystko wokół łącznie z Pogonią Szczeciń, na Kurdwanowe, Woli, Piaskach,Kozłówku,Rżące czy Prokocimiu ze strachu nikt nie wychodzi z domów, wszyscy siedzą schowani pod łóżkami i udają ze ich nie ma.
-Podobno Cracovii nie ma, a Tu nagle się okazuje ze mają swoje 5 minut. Zdecydujcie wreszcie.
-To co się dzieje w kibicowskiej Polsce to zasługa Wisły, to oni umawiają wszystkie sparingi i jak przykładowo Górnik chce się bić z Ruchem to muszą się pytać WSH o pozwolenie.
-Nikt z Cracovii nie wie co się dzieje, nikt z domu nie wychodzi co już napisałem.
-Sala pęka bo locha za dużo waży i strop nie wytrzymuje.
-Czapka Bieżanowa zrobiła sobie "selfie" z opisem "Feriowy wyjazd do/na Fiskars" (Miejscowość w Finlandii)
-Obydwie smyczki ze zdjęcia tak naprawdę wracały z ciężkiego melanżu i dlatego się czołgały po ziemi
-W niedzielne popołudnie na Bieżanowie niemożna było nikogo z Wisły spotkać ponieważ część była w kościele, jeden jadł obiad u cioci Gosi, kilku następnych wyjechało na ferie, a reszta akurat robiła grafa przy ulicy Heleny.
W 4 klatce, na trzecim piętrze markerem po parapecie.
-Cracovii w Krakowie nie ma.
-Jak już jest to nikt nic nie robi
-Jak już ktoś coś robi to tylko raz na ruski rok w 2 samochody gdzieś się pokażą
-Wisła przecież codziennie łapie po kilkunastu ważniejszych z Cracovii
-Na Cracovii nie ma bandy, nikt się nie umie bić, wszyscy wdupcają, a gniazdowy podczas meczu był na zwale.
-Azory to aktualnie wislacki bastion jak Olsza, wszędzie piękne 40 metrowe graffiti sławiące Wisłę i ani jednego napisu Cracovii, a na osiedlu nie ma nikogo z Cracovii.
-No tak, przecież we Wiśle każdy się postawi gdy biegnie na niego 20 chłopa z maczetami, sekcja TSW robi swoje, do tego są nieśmiertelni.
-Co do współpracy z HKS-ami to niedługo zgodę przybijamy, no bo Hutnik z Cracovią tak naprawdę barwami się wymieniają tylko w celach kolekcjonerskich, a jak się biją miedzy sobą to tylko trening na wiślaków.
-Za czasów mocnego Bieżanowa na Prokocimiu nie było Pasiastych dopiero się przerzucili przecież. W ogóle Cracovia na południu nie istnieje Gromady, Bojki i Bieżanów biją wszystko wokół łącznie z Pogonią Szczeciń, na Kurdwanowe, Woli, Piaskach,Kozłówku,Rżące czy Prokocimiu ze strachu nikt nie wychodzi z domów, wszyscy siedzą schowani pod łóżkami i udają ze ich nie ma.
-Podobno Cracovii nie ma, a Tu nagle się okazuje ze mają swoje 5 minut. Zdecydujcie wreszcie.
-To co się dzieje w kibicowskiej Polsce to zasługa Wisły, to oni umawiają wszystkie sparingi i jak przykładowo Górnik chce się bić z Ruchem to muszą się pytać WSH o pozwolenie.
-Nikt z Cracovii nie wie co się dzieje, nikt z domu nie wychodzi co już napisałem.
-Sala pęka bo locha za dużo waży i strop nie wytrzymuje.
-Czapka Bieżanowa zrobiła sobie "selfie" z opisem "Feriowy wyjazd do/na Fiskars" (Miejscowość w Finlandii)
-Obydwie smyczki ze zdjęcia tak naprawdę wracały z ciężkiego melanżu i dlatego się czołgały po ziemi
-W niedzielne popołudnie na Bieżanowie niemożna było nikogo z Wisły spotkać ponieważ część była w kościele, jeden jadł obiad u cioci Gosi, kilku następnych wyjechało na ferie, a reszta akurat robiła grafa przy ulicy Heleny.
W 4 klatce, na trzecim piętrze markerem po parapecie.
Wisła jak robiła jakieś filmiki z transami + piro to wiocha i beka po całości, teraz Cracovia trzęsie całym Krakowem bo nakręcili film sf. na Bieżanowie w niedzielne południe.całe Wisła się trzęsie, a całą kibicowską Polskę czekają zmiany.Przy kolejnej edycji, MamTalent lub Tańca z Gwiazdami na Kraków Arenie Wisła musi pojawić się przed Cracovią, inaczej wszystko zostanie stracone.
-
Sam Fisher
http://i59.tinypic.com/10gzlt3.jpg --> no to widać właśnie jaka to "bieżanowska" jest miejscowa cracovia.. Siury z prokocimia :) Strzał w stope
wszyscy uciekli przed grasującą po Krakowie Wisłą- na marszu było najbezpieczniej
Przecież Cracovii nie ma
Przecież Cracovii nie ma
Ile Pasow na marszu?
tam w wielkopolsce to chyba wam już nie staje
-
jebać cenzure
A tobie o co chodzi? całkiem słuszną uwagę napisał
szkoda że nie zwrócił uwagi koledze bez napletka.Wisła nie odpowiada za jakieś prywatne fp z fejsbuka
Logistyka - zbieraliśmy się pod Ratuszem więc po mszy zalogowaliśmy się przy fontannie, bliżej czoła pochodu. Zaczęliśmy się wbijać z transem wcześniej, potem przemaszerowała jakaś grupa rekonstrukcyjna, którą trzeba było przepuścić, i po jej przejściu odtworzyliśmy szyk. Tyle.Szpicbródka pisze:Wyrocznią nie jestem, ale jak na mój gust to wejście w Marsz, byleby przed Cracovią było prowokacyjne.quincunx pisze:o jakiej prowokacji piszesz?
zero haseł anty z obu stron i za to szacunek. To było święto ludzi, którzy oddali życie za Polskę. Za kluby walczymy na co dzień.
Z drugą częścią Twojej wypowiedzi pełna zgoda. Obie grupy zachowały się godnie i z szacunkiem dla Ojczyzny i Święta Niezłomnych.
-
Obiektywny1906
Na Marszu była rywalizacja w trochę inny, niecodzienny sposób np.poprzez głośność śpiewania hymnu czy haseł patriotycznych i za to + dla obu ekip że nie doszło (przynajmniej w okolicach rynku) do żadnych incydentów. Hutnik obecny ?
Hutnik jest obecny tylko na pochodach pierwszomajowych;)
Rozumiem że co roku jesteś obecny i możesz potwierdzić ? :)preslik pisze:Hutnik jest obecny tylko na pochodach pierwszomajowych;)
Od nas wczoraj kilkanaście osób.
Pisanie, że Wisły było wczoraj więcej od nas jest po prostu kłamstwem. Kto był ten widział czyja grupa była liczniejsza.
-
Obiektywny1906