Województwo Dolnośląskie - kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

KaczyP

Re: Województwo Dolnośląskie - kibicowsko

Post autor: KaczyP »

W latach 90 tych normą było to, że skini z dwóch na co dzień wrogich ekip (kibicowskich), jednoczyli się przy okazji dymów z punami. Skini np. z Dzierżoniowa i Bielawy wiele razy stawali wspólnie przeciw punksom by przy okazji następnych derbów napierdalać się między sobą :) Ot, taki urok lat 90tych. Także dobre relacje łysych z Opola i Wrocławia w tamtym okresie też nie powinny nikogo zaskakiwać.
iparts.pl
eMTe4

Post autor: eMTe4 »

w_harringtonce pisze:I o tym samym na Fanie.
http://fanatik.ogicom.pl/?p=4008
Między Śląskiem, a NOP-em już rozejm?
rightside

Post autor: rightside »

qqq11 pisze:To co pisze jestesmywaszastolica jest prawdą. W latach jeszcze 90 gdy na trybunach mocno rządzili skini, grupy z Wrocławia i Opola często wspólnie urzędowali. Między Śląskiem a Odrą była i jest nadal kosa. Tylko nieliczni skini z tamtych czasów (ksywek podawać nie będę) pozostali na trybunach jednej jak i drugiej stronie i już nie mają takiego przebicia na swoich klubach niż kiedyś. Info pewne bo od ziomka z Opola.
Teraz na meczu Śląska transparent ''precz z nazizmem" i przekreślona swastyka, zawsze mnie ciekawiło jak osoby z tamtych klimatów reagują na czasy teraźniejsze.
Andrus

Post autor: Andrus »

eMTe4 pisze:
w_harringtonce pisze:I o tym samym na Fanie.
http://fanatik.ogicom.pl/?p=4008
Między Śląskiem, a NOP-em już rozejm?
Zależy w jakim środowisku niektóre grupy ciągle z NOP-em dobrze żyły, inne nadal z NOP-owcami nie współpracują.
Bączyński

Post autor: Bączyński »

Teraz na meczu Śląska transparent ''precz z nazizmem" i przekreślona swastyka, zawsze mnie ciekawiło jak osoby z tamtych klimatów reagują na czasy teraźniejsze.
Zostało to skomentowane tak,że pewna grupa za tą oprawę wzięła kasę od antify.To żartem,a serio to tak jest jak bezideowcy biorą się za coś na czym się nie znają.
eMTe4

Post autor: eMTe4 »

Czyli transparent skierowany do NOP-u, był samowolką grupy nastawionej negatywnie względem NOP? Grupa ta jest na dzień dzisiejszy grupą decyzyjną na Śląsku?
Bączyński

Post autor: Bączyński »

Z tą prawicą się nie rozpędzaj,bo są tacy co w bogoojczyźniane harcerstwo się nie bawią.
Po drugie,były i są na trybunach osoby z klimatów NS.
Po trzecie,podczas wizyty Ferencvarosu wisiał "celt" w stylu tych z lat 90,jakoś nie widziałem by ktoś chciał kogoś tępić za pewne miłe dla oka nawiązanie.
Andrus

Co ma celt do niemieckiego nazizmu?
Lonely Rider

Post autor: Lonely Rider »

Sam celt absolutnie nic. Natomiast tamta flaga była stylizowana na flagę III Rzeszy (czerwony prostokąt, biały okrąg i celt zamiast swastyki).
Przemoc

Post autor: Przemoc »

Faktem jest, że przekreślona swastyka była "romanistom" bardzo nie w smak. Działalność czysto nacjonalistyczna nie jest specjalnie obecna w głównym nurcie.
Bodzio BSSHG

Post autor: Bodzio BSSHG »

Bączyński, zacznijmy od tego, że te całe bogoojczyźniane harcerstwo nawet nie wiem, że polski nacjonalizm stoi okoniem tak samo do lewicy, jak i prawicy.
Bodzio BSSHG

Post autor: Bodzio BSSHG »

Narodowy radykalizm musi iść własną drogą, nie dając się wciągnąć w jakiekolwiek obozy prawicowe czy też lewicowe. To zawsze prowadzić będzie do ideowego rozbicia i osłabienia całego ruchu narodowo-radykalnego. Prawicowość to zanik walki, miałkość i słabość. Prawicowość to odwrotność do siły, hierarchii i walki ruchu narodowo-radykalnego. Odchodzenie od naszych założeń poprowadziłoby nas do związania się z ruchami tzw. Prawicy – co oznaczałoby dla nas klęskę i skazanie na potępienie przez historie i kolejne pokolenia nacjonalistów. A niech nas nazywają skrajną lewicą, bądź skrajną prawicą – ich nazewnictwo podtrzymywać może tylko nasz dobry humor.
http://www.nacjonalista.pl/2014/07/25/k ... a-prawica/
http://narodowcy.net/polityka-narodowa/ ... -a-prawica
http://prawica.net/38638

I na koniec dwa cytaty, najwybitniejszy włoski nacjonalista: "Prawdziwa zmora, prawdziwe niebezpieczeństwo, zagrożenie przeciwko któremu walczymy bezkompromisowo, przychodzi z prawicy.", oraz Antonio Primo de Riviery, który powiedział:” Lepiej zginąć od marksistowskiej kuli, niż prawicowego poklepywania.”

Obrazek
Obrazek
[img]http://img407.-.us/img407/5851/29206188.jpg[/img]
Obrazek
Obrazek
marshal

Post autor: marshal »

Będąc ostatnio w Głogowie zwróciłem uwagę na napisy na murach Islanders, to samo było chyba na jakimś kibicowskim tatuażu kogoś z Chrobrego. Czy to jest ekipa działająca na Chrobrym? Można coś więcej na ten temat?
Andrus

Relacja z VII Turnieju Kibiców o Puchar Wielkiego Śląska w Prusicach, oprócz kibiców Śląska byli obecni kibice Miedzi Legnica, Lechii Gdańsk oraz Chojniczanki Chojnice.

http://kibiceslaska.pl/pl/vii-turniej-k ... go-slaska/
z_calej_epy

Post autor: z_calej_epy »

http://wdolnymslasku.pl/wydarzenia/1092 ... ona-kielce

http://kibiceslaska.pl/wp-content/uploa ... Śląska.jpg

To wkoncu jakie poglady ma Slask u siebie na meczach przekreslon swastyka , a na turnieju na fladze totenkopf ?
lubiesiebawic

Post autor: lubiesiebawic »

marshal pisze:Będąc ostatnio w Głogowie zwróciłem uwagę na napisy na murach Islanders, to samo było chyba na jakimś kibicowskim tatuażu kogoś z Chrobrego. Czy to jest ekipa działająca na Chrobrym? Można coś więcej na ten temat?
Coś mi się kiedyś obiło o uszy o głogowskiej ekipie hip-hopowej "Islanders" związanej z Chrobrym.
KOMAR.

Post autor: KOMAR. »

marshal pisze:Będąc ostatnio w Głogowie zwróciłem uwagę na napisy na murach Islanders, to samo było chyba na jakimś kibicowskim tatuażu kogoś z Chrobrego. Czy to jest ekipa działająca na Chrobrym? Można coś więcej na ten temat?
Grupa jednego z osiedli w Głogowie. Cały czas działająca . Parę piosenek można znaleźć na necie .
Lonely Rider

Post autor: Lonely Rider »

Andrus pisze:Relacja z VII Turnieju Kibiców o Puchar Wielkiego Śląska w Prusicach, oprócz kibiców Śląska byli obecni kibice Miedzi Legnica, Lechii Gdańsk oraz Chojniczanki Chojnice.

http://kibiceslaska.pl/pl/vii-turniej-k ... go-slaska/
http://kibiceslaska.pl/wp-content/uploa ... %85ska.jpg

To jak to jest z tym "tępieniem nazizmu"?
Adix'47

Post autor: Adix'47 »

rafal

Post autor: rafal »

Adix'47 pisze:Mała przeróbka w Świdnicy - https://scontent-a-cdg.xx.fbcdn.net/hph ... e=5564FACB
Po 1- niema takiego klubu jak polonia-stal
Po 2-graf jest w Słotwinie nie Świdnicy
Po3- dobra beka z pokazaniem swojego auta na foto
Wreszcie po 4- dobra przeróbka
Miejscowy

Post autor: Miejscowy »

Może ktoś potwierdzić z Górnika Wałbrzych lub Śląska Wrocław informacje czy przed lub po meczu PP Śląsk -Legia, Górnik wyszedł na przywitanie jednego z FC Śląsk, co zakzakończyło się na + dla Górnika? W obiegu krąży tego typu info nie wiem czy jest potwierdzone czy farmazon. Z góry dzięki.
Oqq

Post autor: Oqq »

Miejscowy pisze:Może ktoś potwierdzić z Górnika Wałbrzych lub Śląska Wrocław informacje czy przed lub po meczu PP Śląsk -Legia, Górnik wyszedł na przywitanie jednego z FC Śląsk, co zakzakończyło się na + dla Górnika? W obiegu krąży tego typu info nie wiem czy jest potwierdzone czy farmazon. Z góry dzięki.
Prawda. Mowa o fc Śląsk z Żarowa. Chyba na tym moźna zakończyć te krzywe rozkminki.
DSW

Post autor: DSW »

Z tego co wiem to nie sam Górnik, tylko razem z Polonią Ś-ca i sukcesu nie było, tylko odwiedziny w 5-6 aut.
dyżurny ruchu

Post autor: dyżurny ruchu »

A w Żarowie jest fc WKS ?
deziderata

Post autor: deziderata »

Kiedys widziałem gościa w wiatrówce Fc Żarów, wiec cos sie dzieje.
Sławol79

Post autor: Sławol79 »

wBoleslawcu.pl
Kontakt:

Post autor: wBoleslawcu.pl »

Narodowy Dzień Pamięci „Żołnierzy Wyklętych” w Bolesławcu, przemarsz z liczną grupą kibiców Zagłębia.

http://wboleslawcu.pl/zdjecia/ku-waszej ... awiec-2015

Obrazek
jebać cenzure

Post autor: jebać cenzure »

Co do Bolesławca - kibice ZL są obecnie tam jedyną zorganizowaną grupą kibicowską czy jest tam Miedź lub Śląsk?
Bo kiedyś chyba był tam też fan lub WKSu coś mi świta
dziadekKDW

Post autor: dziadekKDW »

W Bolesławcu nigdy nie było FC Śląska Wrocław.
Andrus

j**** cenzure pisze:Co do Bolesławca - kibice ZL są obecnie tam jedyną zorganizowaną grupą kibicowską czy jest tam Miedź lub Śląsk?
Bo kiedyś chyba był tam też fan lub WKSu coś mi świta
Tylko Zagłębie z tego co wiem to nawet młodzież organizująca się na BKS-ie jest za Zagłębiem.
gypsy_hunters

Post autor: gypsy_hunters »

Pozdrowienia dla romskiego kolegi? :)
Obrazek
TheySawTheLight

Post autor: TheySawTheLight »

Ostatnio gdzieś usłyszałem , że Karkonosze Jelenia Góra to fc Śląska. Farmazon czy prawda?
dziadekKDW

Od około roku farmazon. Karkonosze były uważane za FC Śląska jednak po ubiegłorocznych rozmowach przestali nim być. Mają prawo do pojawiania się na meczach Śląska w swoich barwach i ogólnie są mile widziani. Porównałbym tą sytuację do Górnika Wałbrzych i Polonii Świdnica z tym, że nasza współpraca z Karkonoszami nie jest tak ścisła jak wałbrzyszan ze świdniczanami.
rafal

Post autor: rafal »

Bardzo chybione porównanie. My ze Świdnicą od 30 lat "jedność" , natomiast Karkonosze niemogą od lat obrać " właściwej drogi " najpierw my, dalej Dzierżoniów, Jabloniec , Chrobry, Bałtyk teraz Śląsk którego nie są Fc to czym?
dziadekKDW

rafal pisze:Bardzo chybione porównanie. My ze Świdnicą od 30 lat "jedność" , natomiast Karkonosze niemogą od lat obrać " właściwej drogi " najpierw my, dalej Dzierżoniów, Jabloniec , Chrobry, Bałtyk teraz Śląsk którego nie są Fc to czym?
Nie miałem na myśli lat łączących oba kluby, gdzie w Waszym przypadku jest to kawał czasu. Karkonosze nie są dla nas ani zgodą, ani układem ani też nie są naszym FC. Łączą nas przyjacielskie stosunki, kibice obu klubów są mile widziani na swoich meczach.
Podobnie jak Flota z Pogonią czy Górnik Zabrze z ROWem Rybnik. Podobne stosunki łączyły chyba Górnika z Polonią lecz teraz widzę, że wymieniacie świdniczan jako swoją zgodę i to mi po prostu umknęło.
Oqq

Post autor: Oqq »

Jaki jest powód odwołania wyjazdu do Gdyni przez Miedziankę?
Vicky

Post autor: Vicky »

No dobra, a mógł byś napisać dlaczego w Gdyni zaliczyliście okrągłe zero? -kryzys, bojkot, a może strach przed Arką i że Śląsk was nie obroni :-p ?? Dla porównania na jesień Chrobry zjawił się w Gdyni w około 100 osób mimo że było brak zgody na otwarcie dla nas sektora gości
czarekmarek1971

Post autor: czarekmarek1971 »

Widzę, że mój post wywołał nie małe zamieszanie :) co do obrońcy Bączyńskiego... to masz racje, nie mi decydować kto z kim powinien trzymać, ale mam prawo ocenić jak wygląda ruch kibicowski na Miedzi a na tą chwilę jest to dno i metr mułu. Pomijam już oprawy na meczach u siebie, palcie sobie race co tydzień. Tylko o to co prezentują poza Legnicą, ktoś słyszał o jakieś akcji waszej? fenomelanym wyjeździe? Byście chociaż w te 3-4 dyszki latali wszędzie i nikt by się z Miedzi nie śmiał.
Czy info mam z d***? No raczej nie :) na koniec rundy wspomnicie moje słowa :)
Ale klepcie się dalej po plecach, po takim wyjeździe do Gdyni to jesteście na pewno w top 3 (a czemu Was nie było to każdy dobrze wie)

PS. Nie jestem ani ze Śląska, ani Zaglębia tylko Zawiszy !
MarcelW.

Post autor: MarcelW. »

Czarkumarku zajmij się swoim podwórkiem. Cała kibicowska Polska bojkotuje mecze w Bydgoszczy a wy sami nie potraficie ogarnąć własnych łamistrajków którzy to coraz głośniej sobie poczynają na stadionie. Druga sprawa to to, że pomimo braku uczestniczenia w meczach swojej drużyny nie powalacie w wspieraniu zgód. Głód "piłki" powinien powodować zwiększenie frekwencji na lubińskim stadionie, póki co pustostan... Byliście na obchodach waszej zgody - Górnika Wałbrzych?
rozkminiacz

Post autor: rozkminiacz »

Jakich znowu obchodach?
ODPOWIEDZ