13-15 luty '15 - KOMENTARZE, RELACJE, FOTO
Moderatorzy: Automoderation, LechiaCHWM
Re: 13-15 luty '15 - KOMENTARZE, RELACJE, FOTO
Mam pytanie do Bodziacha z Legii .Jak to Bodziach jest ,że w swojej oficjalnej relacji na największym portalu Legii wyceniłeś Jagiellonię na 800 ,a kibice Jagi oceniają się na 600 :)Nie mam nic do Legii nawet w pucharach im kibicuje,ale może zmieńcie propagandziste bo coś się myli ostatnio.
dr_Martens z tego co pamiętam, przedstawiciel GZ był :-)
W mojej opinii taką akcją reklamową była właśnie informacja na stadionach. Ci co "kibicują" jedynie zza monitora komputerowego albo na fanpejdżach nie są Nam potrzebni
W mojej opinii taką akcją reklamową była właśnie informacja na stadionach. Ci co "kibicują" jedynie zza monitora komputerowego albo na fanpejdżach nie są Nam potrzebni
-
walka_o_przetrwanie2
Przyśpiewka nawiązująca do wydarzeń przy stacji Gdańsk Żabianka
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VWz9pnzUVKw[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VWz9pnzUVKw[/youtube]
-
dr_Martens
Na spotkaniu było dwóch przedstawicieli kibiców Górnika Zabrze. Z jednym z nich rozmawiałem i przekazał mi informacje o przebiegu spotkania, więc temat jest mi znany.GtWładzię pisze:dr_Martens z tego co pamiętam, przedstawiciel GZ był :-)
Pamiętajmy, że w naszym środowisku kibicowskim można znaleźć wielu wartościowych ludzi, których warto poinformować o szczegółach takich akcji. Wielu z nich nie miało okazji być teraz na meczu i uzyskać informacji bezpośrednio od osób kompetentnych. Pisząc to mam na myśli emigrantów, kibiców klubów z niższych lig i innych...
Ogólnopolski Związek Stowarzyszeń Kibicowskich (tak samo jak inne stowarzyszenia) musi brać pod uwagę fakt, że jest przedstawicielem głosu stadionowych trybun. Niech nie zachowują się jak niektóre związki zawodowe,walcząc o własne korzyści i przywileje. Bo tak to może zostać odebrane przez kibicowską brać.
Wystarczyło napisać w jaki sposób członkowie Ekstraklasy SA oraz Komisji Ligi potraktowali przedstawicieli środowisk kibicowskich podczas spotkania,które miało miejsce w Warszawie.
Zwykli kibice mają prawo wiedzieć jak działają ich przedstawiciele zrzeszeni w OZSK.
Dzieje się tak w myśl zasady zaprezentowanej na transparencie:''NIC O NAS BEZ NAS''.
DR.MARTENS - DENTAL PLAN
troszkę c hujowo wklejone bo spotkanie nie odbywało się w ten weekend; post Marcelego pisany 9 dni temu, ustalenia dla osób które kibicują inaczej niż na forum , są już znane
Ekstraklasa S.A. to największy wróg kibiców. Z PZPN może i jeszcze szłoby się jakoś dogadać, ale z ESA nie ma na to żadnych szans. Komisja Ligi to tylko ich zbrojne ramię. Kibice klubów Ekstraklasy powinni naciskać w swoich klubach na zarządy, bo to one tworzą ESA. Niestety większość ma dość swoich problemów lub jest ułożona z działaczami i skala całego kraju nie jest dla nich taka ważna.
ESA jest praktycznie nie do rozbicia, bo bronią ich wyniki - wzrastają pieniądze z transmisji. Z boku może to wyglądać, że nigdy w Polsce nikt tak dobrze nie sprzedawał "medialnie" Ekstraklasy, ale według mnie jest to mylne spojrzenie. Obecni działacze na moje nie wyciskają nawet 60-70% tego co by się dało gdyby znali się na tym co robią. Nie są to marketingowcy z krwi i kości - bardziej ludzie z zawodu "członek zarządu". No i nie zapominajmy, że raport bezpieczeństwa PZPN z rundy jesiennej sezonu 2014/15 nie pojawił się tylko dlatego, że wykazałby ogromne spadki pod względem frekwencji w porównaniu do poprzednich takich raportów. Byłby to wizerunkowy cios. Teraz jest cała wiosna na nadgonienie wyniku - zaczęły się modlitwy i pewnie sztuczne dodawanie setek/tysięcy do obecnych spotkań.
Abolicja dla klubów Ekstraklasy przypomina mi trochę tą decyzję Bońka z początku jego kariery w PZPN. Uwalono wtedy wszystkie kary dla kibiców (poza jednym klubem z niższej ligi - chyba Stalówką lub Góralem), a potem... znowu robiono swoje. Teraz to samo - abolicja, a równolegle pismo do wojewody mazowieckiego o niewpuszczaniu Jagiellonii.
Więcej w innym miejscu, bo tutaj nie ma się co produkować.
ESA jest praktycznie nie do rozbicia, bo bronią ich wyniki - wzrastają pieniądze z transmisji. Z boku może to wyglądać, że nigdy w Polsce nikt tak dobrze nie sprzedawał "medialnie" Ekstraklasy, ale według mnie jest to mylne spojrzenie. Obecni działacze na moje nie wyciskają nawet 60-70% tego co by się dało gdyby znali się na tym co robią. Nie są to marketingowcy z krwi i kości - bardziej ludzie z zawodu "członek zarządu". No i nie zapominajmy, że raport bezpieczeństwa PZPN z rundy jesiennej sezonu 2014/15 nie pojawił się tylko dlatego, że wykazałby ogromne spadki pod względem frekwencji w porównaniu do poprzednich takich raportów. Byłby to wizerunkowy cios. Teraz jest cała wiosna na nadgonienie wyniku - zaczęły się modlitwy i pewnie sztuczne dodawanie setek/tysięcy do obecnych spotkań.
Abolicja dla klubów Ekstraklasy przypomina mi trochę tą decyzję Bońka z początku jego kariery w PZPN. Uwalono wtedy wszystkie kary dla kibiców (poza jednym klubem z niższej ligi - chyba Stalówką lub Góralem), a potem... znowu robiono swoje. Teraz to samo - abolicja, a równolegle pismo do wojewody mazowieckiego o niewpuszczaniu Jagiellonii.
Więcej w innym miejscu, bo tutaj nie ma się co produkować.