13-15 luty '15 - KOMENTARZE, RELACJE, FOTO

Moderatorzy: Automoderation, LechiaCHWM

S.J.

Re: 13-15 luty '15 - KOMENTARZE, RELACJE, FOTO

Post autor: S.J. »

Mam pytanie do Bodziacha z Legii .Jak to Bodziach jest ,że w swojej oficjalnej relacji na największym portalu Legii wyceniłeś Jagiellonię na 800 ,a kibice Jagi oceniają się na 600 :)Nie mam nic do Legii nawet w pucharach im kibicuje,ale może zmieńcie propagandziste bo coś się myli ostatnio.
iparts.pl
GtWładzię

Post autor: GtWładzię »

dr_Martens z tego co pamiętam, przedstawiciel GZ był :-)

W mojej opinii taką akcją reklamową była właśnie informacja na stadionach. Ci co "kibicują" jedynie zza monitora komputerowego albo na fanpejdżach nie są Nam potrzebni
walka_o_przetrwanie2

Post autor: walka_o_przetrwanie2 »

Przyśpiewka nawiązująca do wydarzeń przy stacji Gdańsk Żabianka
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VWz9pnzUVKw[/youtube]
dr_Martens

Post autor: dr_Martens »

GtWładzię pisze:dr_Martens z tego co pamiętam, przedstawiciel GZ był :-)

W mojej opinii taką akcją reklamową była właśnie informacja na stadionach. Ci co "kibicują" jedynie zza monitora komputerowego albo na fanpejdżach nie są Nam potrzebni
Na spotkaniu było dwóch przedstawicieli kibiców Górnika Zabrze. Z jednym z nich rozmawiałem i przekazał mi informacje o przebiegu spotkania, więc temat jest mi znany.
Pamiętajmy, że w naszym środowisku kibicowskim można znaleźć wielu wartościowych ludzi, których warto poinformować o szczegółach takich akcji. Wielu z nich nie miało okazji być teraz na meczu i uzyskać informacji bezpośrednio od osób kompetentnych. Pisząc to mam na myśli emigrantów, kibiców klubów z niższych lig i innych...
Ogólnopolski Związek Stowarzyszeń Kibicowskich (tak samo jak inne stowarzyszenia) musi brać pod uwagę fakt, że jest przedstawicielem głosu stadionowych trybun. Niech nie zachowują się jak niektóre związki zawodowe,walcząc o własne korzyści i przywileje. Bo tak to może zostać odebrane przez kibicowską brać.
Wystarczyło napisać w jaki sposób członkowie Ekstraklasy SA oraz Komisji Ligi potraktowali przedstawicieli środowisk kibicowskich podczas spotkania,które miało miejsce w Warszawie.

Zwykli kibice mają prawo wiedzieć jak działają ich przedstawiciele zrzeszeni w OZSK.
Dzieje się tak w myśl zasady zaprezentowanej na transparencie:''NIC O NAS BEZ NAS''.

DR.MARTENS - DENTAL PLAN
GtWładzię

Post autor: GtWładzię »

troszkę c hujowo wklejone bo spotkanie nie odbywało się w ten weekend; post Marcelego pisany 9 dni temu, ustalenia dla osób które kibicują inaczej niż na forum , są już znane
Kosa
Kontakt:

Post autor: Kosa »

Ekstraklasa S.A. to największy wróg kibiców. Z PZPN może i jeszcze szłoby się jakoś dogadać, ale z ESA nie ma na to żadnych szans. Komisja Ligi to tylko ich zbrojne ramię. Kibice klubów Ekstraklasy powinni naciskać w swoich klubach na zarządy, bo to one tworzą ESA. Niestety większość ma dość swoich problemów lub jest ułożona z działaczami i skala całego kraju nie jest dla nich taka ważna.

ESA jest praktycznie nie do rozbicia, bo bronią ich wyniki - wzrastają pieniądze z transmisji. Z boku może to wyglądać, że nigdy w Polsce nikt tak dobrze nie sprzedawał "medialnie" Ekstraklasy, ale według mnie jest to mylne spojrzenie. Obecni działacze na moje nie wyciskają nawet 60-70% tego co by się dało gdyby znali się na tym co robią. Nie są to marketingowcy z krwi i kości - bardziej ludzie z zawodu "członek zarządu". No i nie zapominajmy, że raport bezpieczeństwa PZPN z rundy jesiennej sezonu 2014/15 nie pojawił się tylko dlatego, że wykazałby ogromne spadki pod względem frekwencji w porównaniu do poprzednich takich raportów. Byłby to wizerunkowy cios. Teraz jest cała wiosna na nadgonienie wyniku - zaczęły się modlitwy i pewnie sztuczne dodawanie setek/tysięcy do obecnych spotkań.

Abolicja dla klubów Ekstraklasy przypomina mi trochę tą decyzję Bońka z początku jego kariery w PZPN. Uwalono wtedy wszystkie kary dla kibiców (poza jednym klubem z niższej ligi - chyba Stalówką lub Góralem), a potem... znowu robiono swoje. Teraz to samo - abolicja, a równolegle pismo do wojewody mazowieckiego o niewpuszczaniu Jagiellonii.

Więcej w innym miejscu, bo tutaj nie ma się co produkować.
ODPOWIEDZ