Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Ultra Wisła to taka banda,że zdziwiłbym się jakby nie zabolały:)
Poza tym chciałbym zostać gitem na tym forum,a na priv dostałem info,że właśnie do ciebie mam podbić z tą bajerą.
Poza tym chciałbym zostać gitem na tym forum,a na priv dostałem info,że właśnie do ciebie mam podbić z tą bajerą.
-
drugi nick
Acha.
Widać że coraz gorszy towar macie. Hahahahahaha.
Widać że coraz gorszy towar macie. Hahahahahaha.
Co za koleś :D
gdyby nie AJAX brakowałoby Nam 4 osób do puli. Ale propaganda poszła, tak jak wszystkie poszły bilety :) bez Tarnowa czy Przemyśla z zamierzchłych czasów :))
a wy się jaracie wyjazdem do Chorzowa, czy Gliwic gdzie większość się dosiada poza Krakowem, w Zabierzowie czy Jaworznie.
ps. co do propagandy do przewiń kilka stron wcześniej
gdyby nie AJAX brakowałoby Nam 4 osób do puli. Ale propaganda poszła, tak jak wszystkie poszły bilety :) bez Tarnowa czy Przemyśla z zamierzchłych czasów :))
a wy się jaracie wyjazdem do Chorzowa, czy Gliwic gdzie większość się dosiada poza Krakowem, w Zabierzowie czy Jaworznie.
ps. co do propagandy do przewiń kilka stron wcześniej
EMIGRANT_UK pisze:Chodzi mi o miejscowosc KWACZALA. Slyszalem ze jest tam dosc mocna ekipa Wisly Krakow, jakies liczby jesli mozna.
Byl ktos z tej miejscowosci w UK i mowil ze tam maja dobra ekipe, a ze kazdy klub ma kilkadziesat FC to sie pytam!
Hehe. Ta dyskusja jest tak denna że nawet napinać mi się juz nie chce...jakdzieci pisze: Czy poddając się karze, ktoś potwierdził obecność innych osób w zajściu?
"Sąd w poniedziałek zwolnił wszystkich z aresztu, w którym niektórzy spędzili dwa i pół roku. Do więzienia trafią, gdy dostaną wezwana do odbycia reszty kary pozbawienia wolności. Na sądowym korytarzu dziewczyny, żony i koledzy z radości ściskali wszystkich oskarżonych, którzy już umawiali się na popołudniowe spotkanie. "
Czyli jak ktos dostał 2,5 ityle przesiaedział to jest wolny ?
Czyli jak ktos dostał 2,5 ityle przesiaedział to jest wolny ?
drugi nick widać,że dużo czasu z Brachmanem spędziłeś i coś mi się zdaje,że nie raz zdarzyło mu się nazwać cię siostrą.
Ostatnio zmieniony 19.01.2015, 16:54 przez dratwa06, łącznie zmieniany 1 raz.
-
południe22
no tak, bo przecież "poszkodowani" poszli do sądu i domagali się odszkodowania za akcje, na którą poszli z własnej woli...
I nie ma co siać propagandy, że przecież sądy tak działają i w podobnych przypadkach zawsze strona-w opinii sądu- poszkodowana dostaje zadośćuczynienie. Absolutnie niech nikt tak nie pisze, bo wiadomo, że to wiślacka propaganda.
Niesamowite ile wysiłku wkładacie w to żeby odwrócić kota ogonem po waszej niezwykle honorowej akcji z przyznaniem się do winy.
I nie ma co siać propagandy, że przecież sądy tak działają i w podobnych przypadkach zawsze strona-w opinii sądu- poszkodowana dostaje zadośćuczynienie. Absolutnie niech nikt tak nie pisze, bo wiadomo, że to wiślacka propaganda.
Niesamowite ile wysiłku wkładacie w to żeby odwrócić kota ogonem po waszej niezwykle honorowej akcji z przyznaniem się do winy.
-
Hercules Poirot
Tutaj szczegóły z dzisiejszej rozprawy : http://www.gazetakrakowska.pl/artykul/3 ... ,id,t.html . Końcówka artykułu najciekawsza .
Wiślacy dostali od 8 do 10 lat więzienia ,a Cracovia od 2.5 do 5 lat liczby same mówią za siebie ;)
-
PogodaBahama
Widać to było m.in. po tym, jak w trakcie śledztwa niektórzy zmieniali adwokatów, żeby odłączyć się od obrońców "milczących" kolegów
"Frajerami" z pewnością nie czują się jednak pozostali oskarżeni, którzy pod koniec śledztwa również przyznali się do winy. Przed sądem każdy z nich wcześniejsze "nie wiem" i "nie pamiętam" zamieniał na "przyznaję się do winy" i "chcę się poddać karze". Dzięki temu mogli złożyć wnioski o niskie wyroki.
Prokurator Tomasz Sztompka w mowie końcowej podkreślił, że przyznanie się do winy to dla oskarżonych ostatni dzwonek na zmianę drogi życiowej.
Policjant z grupy do walki z kibolami dodaje, że wspólne przyznanie się do winy pokazuje, że grupy pseudofanów klubów piłkarskich są coraz mniej hermetyczne. - Kilka lat temu taka postawa byłaby nie do pomyślenia. Każdy z nich, nawet za cenę długoletniego wyroku, milczałby jak grób. Dziś oskarżeni tak kalkulują, żeby jak najszybciej wyjść na wolność - wyjaśnia.
Tak, tak, wiem dratwa, media, pismaki i tak dalej...
W takim razie cytuje jako "ciekawostkę" hehe
PogodaBahama nie wymagaj wiele od dziewczynek w paski, cóż oni mogą więcej zrobić niż dobrą mine do złej gry? Nic.
-
Orange&Mango
z Metalem jest dobre :-D najpierw robił za sanitariusza a teraz nie chciał by być w takiej samej sytuacji haha:-D najlepsze jest to że to mówi gość który wprowadził sprzęt w Krakowie :-D r******** się aż miło :-)
-
UnitedColor
ALC przechodzi do historii.
Raczej fake.UnitedColor pisze:ALC przechodzi do historii.
skąd niby ta informacja?
Koles sobie pewnie tak gdyba. Chociaz faktem jest, ze jakbym byl z Lecha czy Arki to nie wiedzialbym co myslec. W koncu to sa koledzy i przyjaciele, a w takim przypadku szuka sie usprawiedliwien itp...
Raczej prawda.eNGie pisze:Raczej fake.UnitedColor pisze:ALC przechodzi do historii.
-
starysadeczanin
Wlos sie na glowie jezy. czyzby to oznaczalo koniec ruchu kibicowskiego w Polsce. Kto by pomyslal 10 lat temu albo 15 o czyms takim. ciekawe co na to reszta ekip kibicowskich w Polsce ciekawe czy sie wypowiedza. powoli robi sie u nas zachod cywilizacja. moze inne ekipy pojda ta droga. moze nastepny bedzie Lech bo to zgoda. a tak na marginesie to ciekawe kolo zostalo zatoczone. Cracovia ktora w latach 90 zyskala miano najbardziej brutalnej i szalonej ekipy w kraju szalejaca ze sprzetem przed ktora wiele ekip drzało po 20 latach jako pierwsza wylamala sie i jako pierwsza poszla na wspolprace z Policja. ciekawe kto nastepny?
-
emigrantPB
Przecież takie sytuacje już miały miejsce, więc pisanie że Cracovia jako pierwsza się wyłamała jest nie do konca uzasadnione
-
Wyznawca Wisełki
Pierwsza na taką skalę
Zresztą niebawem wszystkiego się dowiecie, cierpliwości
Wyznawca Wisełki pisze:Pierwsza na taką skalę
mylisz sie kolego, Wisla za Kielce 2007r byla na podobną skale, swój swojego sprzedawał i kazdy z Wisly poszedl na współprace.
tak i wywnioskowałes to tylko ze tak w mediach i wisla pisze. poczekaj az sama Cracovia bedzie czyscic swoj teren .
bzdura, część się rozjebała a część nie i przesiedziała swoje wyrokiSagat14 pisze:Wyznawca Wisełki pisze:Pierwsza na taką skalę
mylisz sie kolego, Wisla za Kielce 2007r byla na podobną skale, swój swojego sprzedawał i kazdy z Wisly poszedl na współprace.
PCtsw pisze:bzdura, część się rozjebała a część nie i przesiedziała swoje wyrokiSagat14 pisze:Wyznawca Wisełki pisze:Pierwsza na taką skalę
osobiscie bylem na dwóch sprawach bo byly otwarte dla ludzi i widzialem, slyszalem jak zeznawali i kazdy z nich po kolei sie przyznawał. dlatego tez dostali mniej wiecej takie same wyroki jak ci z ksc.
nie wszystkich łapali równocześnie, stąd też toczyło się kilka postepowań o to samo i nie wszyscy do tej sprawy się przyznali.
kolego starasz mi sie wmówić że źle slyszałem, źle widziałem?
akurat byłem na ostatnich dwóch sprawach, gdzie zeznawami (przyznawali sie) wszyscy do sprawy poza tym jednym poszukiwanym, jako ciekawostke warto nadmienić że duza czesc waszej ekipy na niego wszystko zwaliła, sprawy byly połaczone z drugą sprawa z roku wczesniej odnosnie flagi gdzie tez sie wszyscy od was przyznali, zgrywacie w tym temacie maga gitow a u was byla identyczna sytuacja raptem kilka lat temu, tylko bez tekstów że to nie byla WSH albo innych klasycznych dla was wymówek, fakty są jakie są, Wisla sie sprzedawała i tyle
no ale niech ci bedzie Wisła sie wtedy nie przyznała, po prostu przed sądem powiedziała jak było.
akurat byłem na ostatnich dwóch sprawach, gdzie zeznawami (przyznawali sie) wszyscy do sprawy poza tym jednym poszukiwanym, jako ciekawostke warto nadmienić że duza czesc waszej ekipy na niego wszystko zwaliła, sprawy byly połaczone z drugą sprawa z roku wczesniej odnosnie flagi gdzie tez sie wszyscy od was przyznali, zgrywacie w tym temacie maga gitow a u was byla identyczna sytuacja raptem kilka lat temu, tylko bez tekstów że to nie byla WSH albo innych klasycznych dla was wymówek, fakty są jakie są, Wisla sie sprzedawała i tyle
no ale niech ci bedzie Wisła sie wtedy nie przyznała, po prostu przed sądem powiedziała jak było.
nie chce mi się wchodzić z Tobą w niuanse sprawy sprzed 8 lat, nie było do końca jak piszesz, choćby dlatego że były i osoby które grypsowały i to w kielcach po tej sprawie. Do swojej opowieści możesz też dorzucić kolegów z korony z długimi językami i czy przypadkiem ich nie ma wciąż na koronie. I też nie rób z tej sytuacji jakiejś chuligańskiej eskapady WSH , bo sobie pojechało kilka aut młodych do Kielc pobiegać za wami. Kto się rozjebał wtedy już dawno go nie ma. temat historia ,u nas już zupełnie inne pokolenie na trybunach i dziesiątki innych ważniejszych spraw po drodze od czasu tej kieleckiej. Może wróćmy do teraźniejszości ;)
-
pała to pała
co tam pisało dokładnie?
Witamtego kibicow wszystkich krakowskich druzyn. Troche szkoda tematu , zamiast normalnej dyskusji napinka i teksty jak dzieci w przedszkolu. Nie ma sie co przekrzykiwac kto ma wiecej konfidentow bo sa i z jednej i drugiej strony ale dziwie sie Cracovii ze probuja udawac ze nie ma tematu ale to ich sprawa. Mam pytanie dotyczace woli duchackiej i kurdwanowa pamietam ze mieszkajac tam 10 lat temu wola byla potezna sila cracovii a u nas na kurdwanowie byla masa przezutow. Czy teraz tam sytuacja ulegla zmianie? Bo rozmawiajac ze znajomymi z Wisly oraz przebywajac tam czuc zmiane WQ zaczyna wypychac Cracovie a na woli jeszcze dwa lata temu nawet rok pytajac znajomych z woli o mozliwosc zmiany na nasza korzysc mowili ze to nie mozliwe i ze na osiedlu maja przejebane , dzis ich ton jest inny. pytanie do obydwu stron. Czy to prawda?
-
vvvvvvvvvv
Trzyma się jeszcze albertynskie bo po murach widać ze całkowicie odpuścili.
-
toomeq1984
I co z tym ALC?
Raczej już historia.Zostanie chyba tylko Lech-Arka i Arka-Cracovia.
kemot79 pisze:ku*** pokarzcie dokumenty co do rozjebania.
Proszę też o źródło pochodzenia ewentualnej dokumentacji.
Do czasu nie przedstawienia dowodów proszę przestać szczekać
Na co komu źródło czy papier? Za samo przyznanie się do winy w każdej normalnej ekipie byłoby się pogonionym.
no przecież Shrek był na derbachKikutek pisze:kemot79 pisze:ku*** pokarzcie dokumenty co do rozjebania.
Proszę też o źródło pochodzenia ewentualnej dokumentacji.
Do czasu nie przedstawienia dowodów proszę przestać szczekać
Na co komu źródło czy papier? Za samo przyznanie się do winy w każdej normalnej ekipie byłoby się pogonionym.
Mnie dziwi jedno.Dlaczego chociaż jedna osoba się nie wyłamała z tej całej grupy?Czyżby dogadali się między sobą?
Kolego ABC1935 odnośnie poszukiwanej 4 przedstawiasz jeden punki widzenia, drugi jest tak, że wiedzą przed czym się ukrywają (3-5lat) jeśli są również dogadani a to też ważne na ukrywce... chyba że jest 3 wersja że ktoś z nich bierze na siebie głowę...
-
ABC1935
Gdyby byli dogadani to wszyscy by zeznawali od razu co pewnie jeszcze działało by bardziej na ich korzyść a 4 by się nie ukrywało tyle czasu. Oprócz tego przed wyrokiem ponad 2 godziny kolejno się przyznawali więc nie było to zaplanowane tylko zapewne spontaniczne. Starczy już tych rozkmin może bo zaraz spadną na mnie gromy :).
Psiak pisze: Niepokojące jest jednak to, analizując kolejność postów na tym forum to jednak my (a nie Cracovia) dajemy pożywkę innym do ocen typu "Wisła w kryzysie", czy "Cracovia robiła co chciała". To my, a nie oni gloryfikowaliśmy ich ekipe, więc nie ma się co dziwić, że ludzie spoza Krakowa, ale też chłopaki z lewej, o pardon, własciwej :) strony Błoń typu Stefan, czy inne wynalazki, czytają i powtarzają dodatkowo koloryzując.