Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
eNGie

Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

Post autor: eNGie » 07.12.2014, 15:33

Tottenham chyba to angielscy "żydzi" ? Ciekawe co o tym myślą właśnie ci ciapaci, którzy mu kibicują ?

iparts.pl
amf0508

Post autor: amf0508 » 07.12.2014, 16:35

TakiTyp pisze:
PanAdolf pisze:Motor to ma jeszcze układ z Górnikiem Łęczna (Wschodnia Horda) ? Bo nie widać ich z nimi na meczach w ESA a to dla nich jakaś odskocznia od wiosek na które jeżdżą w swojej lidze
Z tego co wiem, nic sie nie zmienilo. Motor, Chelmianka i Gornik lacza w roznych wariacjach zgody i uklady. Chyba Motor z Leczna ma uklad a reszta to zgody... Ale nie jestem pewien wiec niech ktos poprawi jesli gadam bzdury.
Dokładnie tak. Motor-Chełmianka zgoda, Motor-Górnik układ, Chełmianka-Górnik zgoda. Wszystkie ekipy wspomagają się nawzajem bardzo dobrze, z tym że sporo meczów wypada w tych samych terminach, więc nie zawsze się da.

Waclaw1906

Post autor: Waclaw1906 » 07.12.2014, 16:40

Niema co sie dziwić że chodzą ciapaci skoro większa połowa Londynu to czarni i ciapaci.Z tego co widze to prym w tym wiedzie arsenal i chelsea. Pełno u nich multikulti haha. Na Millwall chodzi dużo białych i rodowitych angoli.Niewiem jak charlton ale obiło mi sie kiedys że jak były zamieszki z czarnymi w Londynie pare lat temu to walczyli z nimi na ulicach razem policją

TakiTyp

Post autor: TakiTyp » 07.12.2014, 17:00

Waclaw1906 pisze:Niema co sie dziwić że chodzą ciapaci skoro większa połowa Londynu to czarni i ciapaci.Z tego co widze to prym w tym wiedzie arsenal i chelsea. Pełno u nich multikulti haha. Na Millwall chodzi dużo białych i rodowitych angoli.Niewiem jak charlton ale obiło mi sie kiedys że jak były zamieszki z czarnymi w Londynie pare lat temu to walczyli z nimi na ulicach razem policją
Ty chyba nie zdajesz sobie sprawy jak wygląda dystrybucja biletów na taki Arsenal. Jeśli myślisz że tam na stadionie jest jakaś grupa która tego pilnuje to masz zdrowo we łbie. Grupy kibicowskie są, ale w pubach i na dzielnicach. Wiadomo, że to co innego niż w Polsce. A tego że Londyn to w polowie ciapaci i czarni nawet nie chce się komentować. Rozpierdalaja mnie tacy znawcy tematu. A jak były zamieszki parę lat temu to walczył kto chciał i po której chciał stronie. Głównie chodziło o opierdalanie sklepów itp...
Moj post to moja subiektywna opinia.

Barnet

Post autor: Barnet » 07.12.2014, 19:00

Waclaw1906 pisze:Niema co sie dziwić że chodzą ciapaci skoro większa połowa Londynu to czarni i ciapaci.Z tego co widze to prym w tym wiedzie arsenal i chelsea. Pełno u nich multikulti haha. Na Millwall chodzi dużo białych i rodowitych angoli.Niewiem jak charlton ale obiło mi sie kiedys że jak były zamieszki z czarnymi w Londynie pare lat temu to walczyli z nimi na ulicach razem policją
Wacek zle slyszales i zle powtarzasz glupoty, wtedy w czasie zamieszek to Millwall wyszlo na ulice bronic swoich terenow a nie Charlton
Obrazek

slonecznazks

Post autor: slonecznazks » 07.12.2014, 19:10

Swoją drogą dziwne, że są osoby które mówią, że w tedy kibice walczyli 'razem' z policją. To chyba normalne, że jak ścierwo się panoszy i okrada dany rewir to gospodarz stanie do walki, niezależnie od psów. U nas trudne do wyobrażenia nawet, bo nie ma tyle tego co tam ( i dobrze!).

Waclaw1906

Post autor: Waclaw1906 » 07.12.2014, 20:14

TakiTyp pisze:
Ty chyba nie zdajesz sobie sprawy jak wygląda dystrybucja biletów na taki Arsenal. Jeśli myślisz że tam na stadionie jest jakaś grupa która tego pilnuje to masz zdrowo we łbie. Grupy kibicowskie są, ale w pubach i na dzielnicach. Wiadomo, że to co innego niż w Polsce. A tego że Londyn to w polowie ciapaci i czarni nawet nie chce się komentować. Rozpierdalaja mnie tacy znawcy tematu. A jak były zamieszki parę lat temu to walczył kto chciał i po której chciał stronie. Głównie chodziło o opierdalanie sklepów itp...
Pisze to co widze na codzieńi tyle i to jest tylko moje zdanie.Nieobchodzi mnie czy ktoś robi selekcje na arsenalu czy nie.Taki mają styl angole ze siedzą w pubach i chleją i tyle , a brudasy chodzą po ulicach .Skomentuj to co napisałem wcześniej że Londyn to połowa ciapaci bo jestem ciekawy twojej wypowiedzi .

DcBoss

Post autor: DcBoss » 07.12.2014, 20:53

przecież Chelsea to klub o prawicowych poglądach
Obrazek

czajnik_widzew

Post autor: czajnik_widzew » 07.12.2014, 22:00

Miałem okazję odwiedzić stadion West Hamu, widziałem też ich słynną z filmu knajpę. Byłem w szoku, że ten "kumaty" klub mieści się na dzielnicy (Upton Park), na której czułem się jak na Bronxie albo w Kairze. Wydaje mi się, że było tam zdecydowanie więcej kolorowych niż w innych częściach Londku.

montanaGold

Post autor: montanaGold » 07.12.2014, 22:40

Koszulka ze zdjęcia to jakiegoś klubu/ekipy? [link] Bo nie czaje co to jest to GFG.

jakimek

Post autor: jakimek » 07.12.2014, 23:03

A PSG kojarzysz ? Chyba może chodzić o ten paryski klub.

DcBoss

Post autor: DcBoss » 07.12.2014, 23:22

montanaGold pisze:Koszulka ze zdjęcia to jakiegoś klubu/ekipy? [link] Bo nie czaje co to jest to GFG.
przecież jak BYK pisze PSG
Obrazek

w_rozpiętej_bluzie

Post autor: w_rozpiętej_bluzie » 07.12.2014, 23:53

montanaGold pisze:Koszulka ze zdjęcia to jakiegoś klubu/ekipy? [link] Bo nie czaje co to jest to GFG.

litości. czy dla niektórych tak trudne jest użycie mózgu i wklepanie w google tego co jest na tej koszulce. przecież jest rozwinięcie skrótu a typ sie pyta co to jest. tak poza tematem to ostatnio przyglądałem się typowi co nie potrafił z rozkładu jazdy pkp odszyfrować o której będzie miał pociąg. internet w telefonie miał, wielki plakat z godzinami odjazdów miał ale zabrakło umiejętności myślenia.

Misiek88

Post autor: Misiek88 » 08.12.2014, 00:14

DcBoss pisze:
Jest napisane.

montanaGold

Post autor: montanaGold » 08.12.2014, 16:24

DcBoss pisze:
Jest napisane PSG ale po przetłumaczeniu tekstu z koszulki"l'equipe gfg plus fort que psg"(GFG zespół silniejszy niż PSG) myślę że to nie koszulka PSG. Więc nie róbcie już siebie przekumatych typów jak przeczytacie PSG. Z resztą to kibice net więc czego ja się mogę spodziewać jak nie napinki pod każdym postem?

Kabo
Lokalizacja: Piszę chore posty siedząc 5 centymetrów od komputera

Post autor: Kabo » 09.12.2014, 11:16

Wie ktos jakie ekipy beda na 3 edycji TFC?Chodza sluchy ze Legia lub Widzew maja byc ale nie jestem pewny.Z Rosji,Niemiec i Brazyli jaka ekipa?Ze Stanow znowu klub MMA?
Moze byc ciekawie.Ponoc na necie mozna obejrzec walki na zywo za 70 zlociszy.
JP 100%

pała to pała

Post autor: pała to pała » 09.12.2014, 11:44

Z Polski ma być podobno jakaś mniejsza ekipa, ale ile w tym prawdy to nie wiem. Mysle że najlepiej jakby była to własnie Legia, Widzew, ŁKS, Lechia, ale nie ma co spekulować bo wątpie żeby ktoś tu miał pewne informacje

FG_

Post autor: FG_ » 09.12.2014, 13:27

Kabo pisze:Wie ktos jakie ekipy beda na 3 edycji TFC?Chodza sluchy ze Legia lub Widzew maja byc ale nie jestem pewny.Z Rosji,Niemiec i Brazyli jaka ekipa?Ze Stanow znowu klub MMA?
Moze byc ciekawie.Ponoc na necie mozna obejrzec walki na zywo za 70 zlociszy.
gdzie niby chodza sluchy? ma to być kolejna ekipa ze Śląska

Barnet

Post autor: Barnet » 09.12.2014, 18:39

czajnik_widzew pisze:Miałem okazję odwiedzić stadion West Hamu, widziałem też ich słynną z filmu knajpę. Byłem w szoku, że ten "kumaty" klub mieści się na dzielnicy (Upton Park), na której czułem się jak na Bronxie albo w Kairze. Wydaje mi się, że było tam zdecydowanie więcej kolorowych niż w innych częściach Londku.
Stadiony Arsenalu i Tottenhamu sa na jeszcze gorszym czarnuchowie, jedynie Chelsea i Fulham mieszcza sie na w miare bialych dzielnicach bo tam drogo i swiatowo to dziadostwa raczej nie ma na tak skale jak na w/w dzielnicach
Obrazek

Krewki

Post autor: Krewki » 11.12.2014, 20:04

Za rewanżem Śląska na Sevilli stoi AS, czy Fighters?

bazylzbazaru

Post autor: bazylzbazaru » 12.12.2014, 16:12

W jakich okolicznościach GKS Jastrzębie zdobywa flagę Odry W "RYBNIK"?

Łódź-Andrzejów

Post autor: Łódź-Andrzejów » 12.12.2014, 16:25

Szukam filmiku na YT, gdzie lektor czyta te słowa.

"Miłość - nie za pieniądze, nie za zaszczyty
Za Piękne chwilę, których się nigdy nie zapomni
Wspomnienia, które zostaną do końca,
za kolegów którzy staną murem
Każdego dnia dziękuje Bogu za to że jestem kibicem,
A nie typem dla którego liczy się kasa i pozycja.
Dla Nas liczą się chwilę.
I to My przeżyjemy życie tak jak się powinno
Na całego! Bo do grobu nie zabierzemy nic.
a pamięć pozostanie na zawsze... "

grypik;)

Post autor: grypik;) » 12.12.2014, 17:16

Łódź-Andrzejów pisze:Szukam filmiku na YT, gdzie lektor czyta te słowa.

"Miłość - nie za pieniądze, nie za zaszczyty
Za Piękne chwilę, których się nigdy nie zapomni
Wspomnienia, które zostaną do końca,
za kolegów którzy staną murem
Każdego dnia dziękuje Bogu za to że jestem kibicem,
A nie typem dla którego liczy się kasa i pozycja.
Dla Nas liczą się chwilę.
I to My przeżyjemy życie tak jak się powinno
Na całego! Bo do grobu nie zabierzemy nic.
a pamięć pozostanie na zawsze... "
https://www.youtube.com/watch?v=DXmev-Q4n2A

STYKS

Post autor: STYKS » 12.12.2014, 18:54

michal86 pisze:Było już pytanie o najdłuższy układ.
A najkrótsza zgoda/układ?

Coś kojarzę Oimpia Grudziądz z Kujawiakiem Włocławek (zgoda trwała bodajże 2 miesiące)

Pozdrawiam. Bez napinki.
1987 Superpuchar w Białymstoku Śląsk-Górnik Z. zawarta na stadionie i trochę w pociągu (do godz 24.00)

Raz

Post autor: Raz » 13.12.2014, 13:56

Flaga Odry stracona w Rybniku po meczu w okolicach dworca pkp przez dwie osoby które wracały autobusem

Fiiighhht

Post autor: Fiiighhht » 13.12.2014, 15:08

jakies nasze grupy powiazane sa z takimi firmami jak octagon, pit bull, omerta, radical? do kogos z ekip należy sklep octagon w Katowicach?

Silnoręki

Post autor: Silnoręki » 13.12.2014, 15:25

Fiiighhht pisze:jakies nasze grupy powiazane sa z takimi firmami jak octagon, pit bull, omerta, radical? do kogos z ekip należy sklep octagon w Katowicach?
Jeśli Ci chodzi typowo o samą markę to PB nie ma nic wspólnego z żadną polską ekipą bo jest to marka... niemiecka. Dopiero później właściciel przeniósł się do San Diego (stąd mnóstwo koszulek z tym motywem), poza tym sama nazwa West Coast powinna nakierować.
KATOWICE

NordFight

Post autor: NordFight » 13.12.2014, 15:58

Jako,że nie znalazłem nigdzie w otwartej sieci informacji - a to tajnego forum nie mam dostępu- będę wdzięczy za podpowiedź,co to za ekipa dymi i na jakim stadionie?

[link]

Podejrzewam,że chodzi o lata 90, ale że sam byłem dopiero berbeć, a fotka mało znana,bedę wdzięczny za każdą odpowiedź.Trafną

jakimek

Post autor: jakimek » 13.12.2014, 18:05

W********** pajacu.

w_harringtonce

Post autor: w_harringtonce » 13.12.2014, 18:13

Stadionowi oprawcy clothes należą do hoolsa z FC Facebook

oitak

Post autor: oitak » 13.12.2014, 18:35

NordFight pisze:Jako,że nie znalazłem nigdzie w otwartej sieci informacji - a to tajnego forum nie mam dostępu- będę wdzięczy za podpowiedź,co to za ekipa dymi i na jakim stadionie?

[link]

Podejrzewam,że chodzi o lata 90, ale że sam byłem dopiero berbeć, a fotka mało znana,bedę wdzięczny za każdą odpowiedź.Trafną
ku*** co oni wymysla jeszcze zeby tylko kliknac w link ha ha

eNGie

Post autor: eNGie » 13.12.2014, 19:32

Precz z pajacami co zaśmiecają forum niedojebanymi linkami ! Aeao !

RoyberpakaOdrodzenie

Post autor: RoyberpakaOdrodzenie » 13.12.2014, 20:17

STYKS pisze:
michal86 pisze:Było już pytanie o najdłuższy układ.
A najkrótsza zgoda/układ?

Coś kojarzę Oimpia Grudziądz z Kujawiakiem Włocławek (zgoda trwała bodajże 2 miesiące)

Pozdrawiam. Bez napinki.
1987 Superpuchar w Białymstoku Śląsk-Górnik Z. zawarta na stadionie i trochę w pociągu (do godz 24.00)
pamiętam niecałe 12 godzin( Nas ok. 80, Śląska niecałe 200)
http://www.youtube.com/watch?v=BsUjr1qqdVw

Ukochane Miasto

Post autor: Ukochane Miasto » 14.12.2014, 02:24

ponieważ jestem nachlany mogę piusa pierdoły...
nurtuje mnie jak pamiętjąc 13 GRUDNIA, Poznań, Wujek ..chęć wysadznia w wietrze kilku kopalni . gazowanie Polaków na Placu Grunwaldzkim etc etc. pewne k**** mogą sie zgłaszać do policji ,do pracy ???! Nie trzeba być mega inteligientem żeby wiedzieć że w tych waszych zawszonych szkolach uczy zomo.nurtyje mnie kibicowsko jak wy psy się z ty czujecie ?? to pytani kieruję do prewencji kryminalno ospwermionej , logującej się na tym forum , forum które nota bene umiera,,,,forum umiera ale nie my!

pamiętam derby ..jakiś tki 92 /93 rok .my na Al.Unii pod zegarem , Ziober wali karnego i lecimy do II ligi , taki rudy (pewnie teraz wykładowca) zomol dostAJE w******* aż mu sie kurwie wąsy na bruneta zrobili.

c*** wam w dupe psy za wszystko.

bort14

Post autor: bort14 » 17.12.2014, 01:43

8 maja 2004 roku klub Widzew Lodz przegral mecz i spadl do drugiej ligi.Po meczu grupa ponad stu chuliganow zaatakowala pobliskie miasteczko akademickie.Rozpoczela sie bitwa z policja, ktora strzelala w tlum ostra amunicja.Chuligani oraz przypadkowi przechodnie zaczeli padac na ulice.Rannych zostalo ponad siedemdziesiat osob.Wsrod zabitych byle jeden kibic Widzewa.
Napiszcie cos wiecej o tym wydarzeniu.
Qui seminat inquitatem, meter mala

oitak

Post autor: oitak » 17.12.2014, 07:38

To chyba jakies juwenalia byly , i psy sie tlumaczyly ze pomylili amunicje przy wydawaniu i strzelali z ostrej amunicji

;)

Post autor: ;) » 18.12.2014, 10:59

" Decyzja Komisji Ligi stałą się podstawą "dyskusji" między przedstawicielami Stowarzyszenia Kibiców Zabrzańskiego Górnika a członkami stowarzyszenia Socios Górnik.

Przedstawiciele nowopowstałej grupy kibiców zarzucają drugim mi. działalność na szkodę klubu. Torcida jednak z klasą podchodzi do zaistniałej sytuacji i nie komentuje poczynań członków grupy Socios a także nie ocenia samego istnienia nowej grupy w środowisku fanów Górnika. Podkreśla jednak fakt, że jeśli nadal członkowie Socios będą obrażać innych kibiców, to ustosunkowują się do zaistniałej sytuacji."

takie coś znalazłem dziś na 12zawodnik.pl

Napisałby ktoś z Górnika, jak to jest, że są dwa stowarzyszenia kibicowskie w jednym klubie i czy współpracujecie jakoś, czy każdy robi swoje, czy są tarcia między wami itp. Taka sytuacja trochę rodem z Zachodu, gdzie każda grupa swoje.

BiałostockaJaga

Post autor: BiałostockaJaga » 18.12.2014, 11:05

montanaGold pisze:
DcBoss pisze:
Jest napisane PSG ale po przetłumaczeniu tekstu z koszulki"l'equipe gfg plus fort que psg"(GFG zespół silniejszy niż PSG) myślę że to nie koszulka PSG. Więc nie róbcie już siebie przekumatych typów jak przeczytacie PSG. Z resztą to kibice net więc czego ja się mogę spodziewać jak nie napinki pod każdym postem?
[link]

nie wiem czy to w ogole cos z kibicami ma wspolnego
Biała siła
Biały stan
Biała rasa
KU KLUX KLAN!

bazylzbazaru

Post autor: bazylzbazaru » 18.12.2014, 13:24

Obrazek
Można coś więcej o historii tego zdjęcie? Wiem, że to zdjęcie ze sparingu GKS J. - ROW Rybnik, ale mógłby ktoś coś więcej?

Pielgrzym

Post autor: Pielgrzym » 18.12.2014, 14:07

bazylzbazaru pisze:Obrazek
Można coś więcej o historii tego zdjęcie? Wiem, że to zdjęcie ze sparingu GKS J. - ROW Rybnik, ale mógłby ktoś coś więcej?
Pierwszy od lewej to Marek Kolasa ksywa Grzmil. Za nim kolejno Tomek Jasiński (Szpaku), następnie Witold Kania (Grzyb), potem Michał Walasek (Tata) i Krzysztof Białko (Biały). Stawkę zamyka Jakub Kucer (bez ksywy, to ten mało szybki i mało zwrotny, zamykający cała stawkę w niebieskiej koszulce). Reszta jest właśnie identyfikowana. IDZIEMY PO WAS!

ODPOWIEDZ