Miedzynarodowe Zgody i Układy
-
Re: Miedzynarodowe Zgody i Układy
Ruch-Slovan zgoda
KSZO-Slovan Liberec zgoda
Slask-Opava zgoda
Orlenta Radzyn-Dynamo zgoda
KSZO-Slovan Liberec zgoda
Slask-Opava zgoda
Orlenta Radzyn-Dynamo zgoda
s
-
No więc Legia nie ma już zgody, ani układu z Juve, z zagranicznych została zgoda z FC Den HaaginTORwertyk pisze:Moze ktos wymieni aktualne Polskie uklady i zgody ?
Legia-Ado-Juve (zgoda)
Ruch-Atlantico :) (zgoda)
LKS - Lyone ?
LKS - Real ?
Widzew - CSKA (uklad?)
Widzew - Maribor?
Czarni Jaslo - Tatran Presov (Uklad)
Hutnik - z kims tam ze szwabow (uklad/zgoda?)
Goral.Z - MSK Zilina (zgoda)
GKS.K - Banik.O (zgoda)
Piast-Bate (zgoda/uklad?)
Stilon - z kims z Belgii (uklad/zgoda?) -przy okazji niech ktos poda liczby w jakich sie wspieraja i jak czesto, jesli to nie tajemnica.
Hutnik ma układ/ zgodę z 1 FC Magdeburg,
Stilon układ/zgodę ze Sportingiem Charleroi. Nie wiem czy jest sens wymieniać polskie ekipy mające jakieś tam kontakty z zagranicznymi ekipami.
-
A no i Beskid Andrychów ma układ/ zgodę z Energie Chociebuż :)
-
-
Napisałem, że nie ma sensu pisać o jakichś wąchaniach wymieniłem tylko te oficjalne kontakty których nie wymienili poprzednicy. Zresztą Wy też wąchaliście się z Olimpiakosem i chyba VfL Bochum o ile mnie pamięć nie myli. (nie jestem z Hutnika)nieobliczalnyTSW1906 pisze:I Hutnik się wącha jeszcze z Dynamem Kijów
-
Nic tutaj się nie dzieje więc zapytam jeszcze o kontakty Zagłębia Sosnowiec z Hansą Rostock, oraz Legii z którymś z niemieckich klubów (na pewno ktoś z Niemiec był na wyjeździe na Austrię Wiedeń, tylko nie wiem czy pierwszy czy drugi i nie wiem czy to też czasem nie byli chuligani z Bochuma)
.
.
-
Sporting to zgoda Stilonu.O i tak pisze:No więc Legia nie ma już zgody, ani układu z Juve, z zagranicznych została zgoda z FC Den HaaginTORwertyk pisze:Moze ktos wymieni aktualne Polskie uklady i zgody ?
Legia-Ado-Juve (zgoda)
Ruch-Atlantico :) (zgoda)
LKS - Lyone ?
LKS - Real ?
Widzew - CSKA (uklad?)
Widzew - Maribor?
Czarni Jaslo - Tatran Presov (Uklad)
Hutnik - z kims tam ze szwabow (uklad/zgoda?)
Goral.Z - MSK Zilina (zgoda)
GKS.K - Banik.O (zgoda)
Piast-Bate (zgoda/uklad?)
Stilon - z kims z Belgii (uklad/zgoda?) -przy okazji niech ktos poda liczby w jakich sie wspieraja i jak czesto, jesli to nie tajemnica.
Hutnik ma układ/ zgodę z 1 FC Magdeburg,
Stilon układ/zgodę ze Sportingiem Charleroi. Nie wiem czy jest sens wymieniać polskie ekipy mające jakieś tam kontakty z zagranicznymi ekipami.
YG'04 - Stal Gorzów!
-
-
ciągnie swój do swego ...bort14 pisze:Borussia i GieKSa
[link]
pedały z pedałami

-
Mógł by ktoś wymienić zgody Ajaxu Amsterdam?
-
Maccabi.Na pewno najlepsza zgoda.TenZeWschodu pisze:Mógł by ktoś wymienić zgody Ajaxu Amsterdam?
-
Mam do was takie pytanie. Obecnie na stadionie Espanyolu działa młyn pod nazwą La Curva RCDE i moje pytanie jest takie. Czy na tej trybunie znajdują się jacyś członkowie Brigadasu Blanquiazules? Kiedy Brigadas został wyrzucony ze stadionu? Jeśli gra Espanyol z Realem Madryt gdzie niby jest zgoda to czy kibice Espanyolu wyzywają piłkarzy Realu itp? czy jak jest zgoda to zgoda brak wyzwisk ogólnie mecz spokojny?
-
BB dzialaja po za stadionem. Jednostki chodza na mecze ale bez aktywnosci. Napewno nie sa w mlynie, bo ten mlyn nie jest przez nich akceptowany, jak przez ich kumpli z Ultras sur ten na Realu. Oba mlyny obecne na 2stadionach to ekipy niepolityczne dzialajace z klubem. Jak gra Espanyol z Realem nie ma bluzg, bo kibice Espanyolu maja neutral do Realu jako glownego wroga FCBarcelony. Choc teraz w mlynie Espanyolu pojawiaja sie tez katalonczycy a nie jak kiedys tylko zasiedleni hiszpanie w Barcelonie. Paru mlodych z Espanyolu ma poglady prawicowe i ogolnie mimo iz panuje tam neutral szybciej spotkasz prawice niz lewice. Na FCBarcelona niestety jest wszystko po trochu.
-
Dziękuje za odpowiedź. Mam jeszcze jedno pytanie. Gdzie panuję większa nienawiść Ultras Sur - Boixos Nois czy Ultras Sur Frente Atletico?Averno pisze:BB dzialaja po za stadionem. Jednostki chodza na mecze ale bez aktywnosci. Napewno nie sa w mlynie, bo ten mlyn nie jest przez nich akceptowany, jak przez ich kumpli z Ultras sur ten na Realu. Oba mlyny obecne na 2stadionach to ekipy niepolityczne dzialajace z klubem. Jak gra Espanyol z Realem nie ma bluzg, bo kibice Espanyolu maja neutral do Realu jako glownego wroga FCBarcelony. Choc teraz w mlynie Espanyolu pojawiaja sie tez katalonczycy a nie jak kiedys tylko zasiedleni hiszpanie w Barcelonie. Paru mlodych z Espanyolu ma poglady prawicowe i ogolnie mimo iz panuje tam neutral szybciej spotkasz prawice niz lewice. Na FCBarcelona niestety jest wszystko po trochu.
-
Dawny wpis cytuję, ale pewne rzeczy należy prostować. Na to przypuszczenie ktoś odpowiedział, że z Boulogne Boys. Nic takiego nigdy nie miało miejsca. Milan nigdy nie miał żadnych pozytywnych relacji z jakąkolwiek ekipą PSG - czy prawicową czy lewicową. To samo tyczy się lewicującej wówczas Fossa dei Leoni i prawicowych Brigate Rossonere i Commandos Tigre.
Natomiast ciekawą sprawę odkryłem przeglądając ostatnio moje zbiory fotek kibiców Milanu. Otóż na początku lat 90-tych XX wieku Milan, a dokładnie rzecz biorąc, tylko prawicowa Brigate Rossonere, musiała wejść w pozytywne relacje z ekipą Barcelony Boixos Nois. Mam fotki z wyjazdów Milanu z lat 1990/91, na których widać szale Barcelony. Natomiast to foto by również potwierdzało tą tezę:

Żeby nie było za nudno, to w połowie lat 90-tych XX wieku drugą z dwóch najważniejszych ekip Milanu w tamtych latach - Fossa dei Leoni - coś łączyło z Frente Atletico - tu flaga FA na fladze FdL w meczu z Empoli z sezonu 1995/96:

-
Korona Kielce-Sparta Trnava po U21 w Kielcach.
-
Czyżby narodziła się nowa?!
Sam jestem zdziwiony tym faktem ale to zdjęcie mówi samo za siebie

I trochę mi się to w głowie nie mieści.
Bo z tego co wiem to.
Dynamo Berlin- Na prawo kiedyś mocna ekipa skinheadowska
Aberdeen- chyba na prawo
GAIS- lewary
Może ktoś bardziej rozeznany wytłumaczyć mi o co tu biega?

Bo z tego co wiem to.
Aberdeen- chyba na prawo
GAIS- lewary
-
Ktoś się orientuje jakie zgody/kosy/układy ma Hannover 96
-
-
Z kim FC Basel trzyma?
-
Podoba mi sie to haslo "Aberdeen - chyba na prawo", chyba na prawo od Inverness na mapie...ok wracajac do graffiti dziwne to baardzo, ale nie ze wzgledu na " lewarow" z GAIS ani "prawarow" z BFCD, tylko z uwagi na wieloletnie uklady GAIS z ekipa Hibernian CCS.Kamilzon pisze: ↑19.09.2017, 23:29Czyżby narodziła się nowa?!
Bo z tego co wiem to.
Aberdeen- chyba na prawo
GAIS- lewary
TYBET JEST SERBSKI
-
Czesc mam pytanie nt.
St.Pauli
Hamburger SV.
Hansa Rostock
Z kim te ekipy maja zgode ?
Dzieki
St.Pauli
Hamburger SV.
Hansa Rostock
Z kim te ekipy maja zgode ?
Dzieki
A.C.A.B.
-
Dzień dobry wieczór!
Na FC Sankt Pauli olano już dawno pojęcie „zgoda“. Tutaj mówi się o „kontaktach“. Albo je się ma, albo i nie.
Zanim tak zdecydowano powstała sztama z „The Celtic FC“. Zaczeło się w 1991 przez znajomości z macherami fanzinu „Not the View“, a pogłębiło z „Tiocfaidh ar la“. Odwiedzano się nawzajem, aż w 1995 z okazji meczu towarzyskiego przybito oficjalną „zgodę“. I jest to jedyny klub, z którym ma się ogólne kontakty: kibole, ultras, skins itd itp.
Jeżeli mówi się o kontaktach, to zależy od tego, która grupa je utrzymuje. Więc do faktów:
Ultrá Sankt Pauli (USP): oficjalnie Freak Brothers (Ternana Calcio), Ultra Inferno (Standard Liege), Filmstadt Inferno (Babelsberg 03) i Schickeria München (FC Bayern), a nieoficjalnie Green Brigade (Celtic), Original 21 (AEK Ateny).
Skinheads Sankt Pauli: Bohemians Praga, Wiener SK (Wiedeń), Rude Boys and Girls (Sampdoria Genua).
Ogólnie: z ponad 400 fan clubów, około 50 jest tzw. „kumatych“. A ci mają kontakty do: NAC Breda, Atalanta Bergamo, Livorno Calcio, Athletic Bilbao, Cliftonville FC, Olympique Marsylia, Girondins Bordeaux, FC Zürich, FC Metz, Levante FC, Veneziamestre, Bröndby, Wacker Innsbrück, Cosenza, Winterthur.
Napewno przegapiłem i zapomniałem wiele innych, więc lista jest nie pełna.
To tak na chybcika.
PS. O tych dwóch innych nic nie napiszę, bo nie chcę plotkować.
Na FC Sankt Pauli olano już dawno pojęcie „zgoda“. Tutaj mówi się o „kontaktach“. Albo je się ma, albo i nie.
Zanim tak zdecydowano powstała sztama z „The Celtic FC“. Zaczeło się w 1991 przez znajomości z macherami fanzinu „Not the View“, a pogłębiło z „Tiocfaidh ar la“. Odwiedzano się nawzajem, aż w 1995 z okazji meczu towarzyskiego przybito oficjalną „zgodę“. I jest to jedyny klub, z którym ma się ogólne kontakty: kibole, ultras, skins itd itp.
Jeżeli mówi się o kontaktach, to zależy od tego, która grupa je utrzymuje. Więc do faktów:
Ultrá Sankt Pauli (USP): oficjalnie Freak Brothers (Ternana Calcio), Ultra Inferno (Standard Liege), Filmstadt Inferno (Babelsberg 03) i Schickeria München (FC Bayern), a nieoficjalnie Green Brigade (Celtic), Original 21 (AEK Ateny).
Skinheads Sankt Pauli: Bohemians Praga, Wiener SK (Wiedeń), Rude Boys and Girls (Sampdoria Genua).
Ogólnie: z ponad 400 fan clubów, około 50 jest tzw. „kumatych“. A ci mają kontakty do: NAC Breda, Atalanta Bergamo, Livorno Calcio, Athletic Bilbao, Cliftonville FC, Olympique Marsylia, Girondins Bordeaux, FC Zürich, FC Metz, Levante FC, Veneziamestre, Bröndby, Wacker Innsbrück, Cosenza, Winterthur.
Napewno przegapiłem i zapomniałem wiele innych, więc lista jest nie pełna.
To tak na chybcika.
PS. O tych dwóch innych nic nie napiszę, bo nie chcę plotkować.
„Nigdy się tyle nie kłamie jak przed wyborami, w czasie wojny lub po polowaniu“ – Otto von Bismarck
„Nigdy się tyle nie kłamie jak przed wyborami, w czasie wojny i po meczu piłki nożnej“ - ja
„Nigdy się tyle nie kłamie jak przed wyborami, w czasie wojny i po meczu piłki nożnej“ - ja
-
Stoke Cite (Anglia) ? Ktoś coś ? Zgody, Kosy?
Poza kosą z okolicznym Port Vale.
Poza kosą z okolicznym Port Vale.
-
Jak wygląda sytuacja ze zgodami i kosami następujących ekip:
Austria Wiedeń
Rapid Wiedeń
FC Basel
AS Roma
Inter i Milan
Sparta Praga
Austria Wiedeń
Rapid Wiedeń
FC Basel
AS Roma
Inter i Milan
Sparta Praga
-
Rapid- Ferncvaros, Panathinaikos, Venezia, 1 FC Nurenberg
-
Fiorentina oprócz zgody z Sportingiem Lizbona i Ujpestem ,utrzymuję z kimś dobre kontakty ? Z góry dziękuję za odpowiedź.
-
-
Co do Rapidu to należy pamiętać, że ULTRAS Rapid i Tornados mają różne zgody co i jak dokładnie nie wiem. Po stronie Rapidu często walczą Chorwaci czy Węgrzy którzy są tam na emigracji (wiadomo: Fradi i BBB stąd kontakty BBB z Panathinikos).
-
Kibice Stoke City na meczu ligii mistrzów Manchester City vs Olympique Lyon, obecni w sektorze gosci z flaga łączoną. Ale czy to kontakty czy zgoda/układ nie wiem. Na rewanżu równiez byli razem z Lyonem.
-
-
Crvens zvezda z kim zgody ?
Besikstas z kim zgody?
Besikstas z kim zgody?
-
Crvena Zvezda- Spartak Moskwa, Olympiakos Pireus.