Komentarze - 2 listopada

Moderator: LechiaCHWM

eMTe4

Re: Komentarze - 2 listopada

Post autor: eMTe4 » 04.11.2014, 19:19

Łowca pisze:A co Twoim zdaniem jest głównym wyznacznikiem ekipy? śpiewanie i malowanie opraw? Myślę że to nie stanowi o sile
Dla niektórych takim wyznacznikiem jest stanie w szczerym polu przez parę godzin z ochraniaczem na zębach i bandażami na rękach, a potem pisanie na necie "ekipa X obsrała się przed ekipą Y" i przez następne pół roku ekipa Y jest top bandą po takiej "akcji".
"Papieros parzy dłoń i budzi żal
Na peronie siedzę sam
Oglądam sterty tych starych zdjęć, ten peron dobrze
mnie już zna
Pociąg zabiera co dzień bliską twarz
Tutaj tłoczą się, tu mówią - "tam to jest życie i czar", Tu się handluje Ojczyzną co dnia!"

iparts.pl
(L)egijny

Post autor: (L)egijny » 04.11.2014, 19:48

Ludzie nie wiem po ile lat macie i ile wyjazdów zaliczyliście, ale jak widzę internet wypalił Wam mózgi:(
Jak macie coś do powiedzenia/udowodnienia po prostu zróbcie to.
Legia nie musi nikomu się z niczego tłumaczyć, ani nic udowadniać.
Jak patrzę na niektóre wpisy to z rozrzewnieniem wracam do czasów :
- 1989 - Superpuchar w Zamościu
- 1995 - Puchar z GKS Katowice
- 1997 - Derby z KSP
inne do 2002
(kolejne lata to już tylko słabiej)
i braku netu i netowych rozkminiaczy...

Te czasy dla większości z Was to oczywiście nieosiągalna historia, której nigdy nie przeżyliście i macie ograniczone możliwości, aby oceniać poszczególne ekipy na przestrzeni lat.
Legia zawsze była, jest i zawsze będzie TOP. Pozostali się zmieniają, a Legia zawsze jest Legią.
Czy to się komuś podoba, czy nie to po prostu tak jest. Bez napinki oczywiście. Zawsze jakiś plus w konfrontacji z (L) powoduje zbiorowe osiąganie orgazmu...

Cały kibicowski trud na moje oko oceniany jest przez pryzmat kilku aspektów.
Jak ktoś chce sobie dokonywać ocen niech przypomni sobie ostatnie mecze renomowanych ekip, gdzie można było zaistnieć w każdym aspekcie kibicowskiego trudu. Ten któremu wiek nie pozwala na ocenę, niech popyta starszych kolegów:
- Finał Pucharu Polski 2007/2008 w Bełchatowie - Legia - Wisła
- Finał Pucharu Polski 2010/2011 w Bydgoszczy - Legia - Lech
- Finał Pucharu Polski 2011/2012 w Kielcach - Legia - Ruch

bez odbioru...

89piotrekski

Post autor: 89piotrekski » 04.11.2014, 20:44

Może ktoś napisać ile wynosi pojemność sektora gości w Białymstoku?

pchorseba

Post autor: pchorseba » 04.11.2014, 20:46

fajne czasy :) ustawki 10x10 czy 50x50 po sprawdzeniu białka i z zasadami są najważniejsze dla "rankingu" nic tylko przyklasnąć ... www.żal.pl

ckmz

Post autor: ckmz » 04.11.2014, 21:13

89piotrekski pisze:Może ktoś napisać ile wynosi pojemność sektora gości w Białymstoku?
Na chwile obecną bodajże 1007.

kitakabana

Post autor: kitakabana » 04.11.2014, 21:43

Dace2 pisze:
Ponawiam pytanie jaki był wynik starć czołowych ekip w Polsce w 2014 ? Może dajmy jeszcze 2013?
Ja tez ponawiam I oczywiscie prosze podajcie liczbe ciosow trafionych, sparowanych, nie trafionych, liczbe zoltych kartek I ilosc kontuzji... Ja p*******. ;)
W sumie dobrze to poczytac jak ma sie dola.

PS. Ide srac, buahahaha.

w_harringtonce

Post autor: w_harringtonce » 04.11.2014, 21:55

Smacznego.

astula

Post autor: astula » 04.11.2014, 23:23

Legia nie musi się tłumaczyć nikomu tylko się sama ośmieszyła bo to ona tym razem wyszła z propozycją,pół roku chciała na przygotowania i znowu zonk.

eneduerabe10

Post autor: eneduerabe10 » 04.11.2014, 23:34

O i tak pisze:Co poniektórzy myślą chyba, że jak napiszą coś w necie to coś to zmieni w życiu kibicowskim w realu, najwięcej do powiedzenia pewnie i tak mają ci co mają do powiedzenia najmniej na swoich trybunach, bo nie wierzę, że ktoś poważny napierdala w klawiaturę i myśli, że tym zmieni tok myślenia innych. Przestańcie już ku*** z tymi rankingami, kto ma lepszych chuliganów, oprawy, frekwencję czy wzór szala, na prawdę nikogo poważnego to nie obchodzi. Jedyny słuszny ranking to jest w hyde parku przed świętami Bożego Narodzenia!
Dokładnie!
Do walki nie doszło a zycie toczy sie dalej i tyle na ten temat

kitakabana

Post autor: kitakabana » 04.11.2014, 23:41

eneduerabe10 pisze:Dokładnie! Do walki nie doszło a zycie toczy sie dale
Dokladnie. Jakby Rozwoj Katowice odmowil Legii, to tez moznaby uznac Rozwoj za Ekipe! Tak samo jak np. Partyzant Radoszyce. Moznaby odmawiac najlepszym i wciaz byc na topie.
Dobry tok myslenia. Jak do niczego nie doszlo, ciagle jestesmy THE BEST.

eneduerabe10

Post autor: eneduerabe10 » 04.11.2014, 23:47

No fakt , dobre porównanie Legii do Rozwoju gdzie Legia to wyrobiona kibicowska marka w Polsce jak i Europie a Rozwój to kibicowska pustynia.. A po czym wnioskujesz ze sama Legia uważa się że jest the best? Moze znaja swoje obecne miejsce w szeregu jezeli chodzi o h? No ale co ty mozesz wiedziec :) Aha nie jestem za Legią i nie zamierzam sie wdawac w niepotzebna dyskusje bez odbioru

kitakabana

Post autor: kitakabana » 04.11.2014, 23:52

Dobra, ok. Ciagne was za cycki. Moj komentarz zostawiam otwarty dla klawiaturotlukow. ;)
Juz nie bede podsycal. enedue - masz jednak troche rozumu. Przepraszam wszystkich, niesie mnie przez dwa dni czytania tego chlamu, hehehe.

Gold

Post autor: Gold » 05.11.2014, 00:09

Nie rozumiem całej tej dyskusji, nie pierwszy raz ekipa X odmówiła ekipie Y z jakiś tam powodów, takie rzeczy dzieją się bardzo często, ale skąd większość z Was ma to wiedzieć jeśli 99,9 % wiedzy na takie tematy czerpiecie z tej strony. Dziwie się Ruchowi z tą napinką i od razu nasuwa mi się pytanie, gdzie byliście jakieś dwa sezonu temu podczas wizyty Legii na jednym z meczy na Śląsku gdy dostaliście propozycję spotkania i nie skorzystaliście? Jakoś sobie nie przypominam wzmianki na ten temat ze strony Legii, to samo tyczy się paru innych ekip. Tak więc koledzy dajcie sobie spokój z tematami które są Wam obce. Bez odbioru.

nbsiemce1920

Post autor: nbsiemce1920 » 05.11.2014, 07:54

Gold pisze:Nie rozumiem całej tej dyskusji, nie pierwszy raz ekipa X odmówiła ekipie Y z jakiś tam powodów, takie rzeczy dzieją się bardzo często, ale skąd większość z Was ma to wiedzieć jeśli 99,9 % wiedzy na takie tematy czerpiecie z tej strony. Dziwie się Ruchowi z tą napinką i od razu nasuwa mi się pytanie, gdzie byliście jakieś dwa sezonu temu podczas wizyty Legii na jednym z meczy na Śląsku gdy dostaliście propozycję spotkania i nie skorzystaliście? Jakoś sobie nie przypominam wzmianki na ten temat ze strony Legii, to samo tyczy się paru innych ekip. Tak więc koledzy dajcie sobie spokój z tematami które są Wam obce. Bez odbioru.
tu nie chodzi o spontaniczne spotkanie z racji tego ze jestesmy w Warszawie , a pol roczne ustalenia i mydlenie nam oczu

Na_lajcie

Post autor: Na_lajcie » 05.11.2014, 08:23

Legijny, no to skoro ta Legia jest była i będzie TOP, to dlaczego tak w ciula lecicie ? Jesteście TOP, to udowodnijcie. Dymy na stadionie to każdy może zrobić.

GS

Post autor: GS » 05.11.2014, 08:25

(L)egijny pisze:Ludzie nie wiem po ile lat macie i ile wyjazdów zaliczyliście, ale jak widzę internet wypalił Wam mózgi:(
Jak macie coś do powiedzenia/udowodnienia po prostu zróbcie to.
Legia nie musi nikomu się z niczego tłumaczyć, ani nic udowadniać.

- 1989 - Superpuchar w Zamościu

bez odbioru...
a co chcesz powiedziec o Zamosciu jak barwy pozostawialiscie na basenie?(Ruch wchodzi z brama do Was)
problem z wejsciem na stadion? ( czasy koszow itp latajacych)
nie wiem jak tam Motor czy tez o Was zachaczyl jak goscinnie wpadl...
PDW!

N'08

Post autor: N'08 » 05.11.2014, 08:47

Prawda to, że oprawa Ruchu o tematyce pokrewnej do wywieszonego transparentu nie została wpuszczona na Legię?

rzutkarny

Post autor: rzutkarny » 05.11.2014, 09:06

Na_lajcie pisze:Dymy na stadionie to każdy może zrobić.
K.O. Może w ogóle pierdolić te stadiony, i kasę zaoszczędzoną na bilety i wyjazdy przeznaczyć na bandaże?

GtWładzię

Post autor: GtWładzię » 05.11.2014, 09:26

DFLG pisze:Wczoraj w Łęcznej Lechię dopingowało 121 osób. W liczbie tej było 4 braci z Wisły Kraków, którym dziękujemy za wsparcie.
Razem z nami na sektorze pojawiły się flagi Lechia Gdańsk oraz Chełm.
Obrazek

ZawieRcie

Post autor: ZawieRcie » 05.11.2014, 09:31

Proponuje następnym razem Niebieskim( PF) podanie się za kibiców Polonii Warszawa, wtedy to byście zobaczyli ilu było by chętnych Legionistów na walkę i nie trzeba by było czekać pół roku żeby formę zrobili.

Na_lajcie

Post autor: Na_lajcie » 05.11.2014, 09:33

Tu od METY, weź se detoks zrób bo zamiast mięśnia to pewnie wodą jesteś już zalany. Prosisz mnie żebym Ci udowodnił jakie dymy Ruch robi na stadionach ?
Jesteś bystry to sobie poszukaj

Bez Ciśnień

Post autor: Bez Ciśnień » 05.11.2014, 10:13

ZawieRcie pisze:Proponuje następnym razem Niebieskim( PF) podanie się za kibiców Polonii Warszawa, wtedy to byście zobaczyli ilu było by chętnych Legionistów na walkę i nie trzeba by było czekać pół roku żeby formę zrobili.

Haha, dobry pomysł. ;) Tylko niech wtedy Ruch się liczy, z brakiem jakichkolwiek zasad i pewnym jak amen w pacierzu sprzętem w rękach przeciwnika....

Foxx

Post autor: Foxx » 05.11.2014, 10:32

GS pisze:
(L)egijny pisze:(..)
a co chcesz powiedziec o Zamosciu jak barwy pozostawialiscie na basenie?(Ruch wchodzi z brama do Was)
nie wiem jak tam Motor czy tez o Was zachaczyl jak goscinnie wpadl...
Ja chętnie odpowiem, bo byłem w grupie, która wygnała Ruch z tego basenu. Czytałem "relację" z tych wydarzeń na stronie HKS-u. Bajka :) A już pytanie o Motor najlepiej świadczy o stanie wiedzy o tamtych wydarzeniach :)

Na basenie Hetmana w '89 nastąpiła taka sekwencja wydarzeń:

- pierwsza tam była rozproszona grupa Legii

- pojawił się Ruch m.in. rzucający głazami w kąpiących się w basenach nie patrząc, czy to kibol, czy nie

- w międzyczasie nasza grupa wyjazdowa, nie wiedząc co się dzieje, chciała kupić bilety na basen (brama była w całości i zamknięta). Najpierw nam odmówiono, by po chwili - po rozpoczęciu dymu - po prostu otworzyć bramę.

No i role się odwróciły. Pomijając pojedyncze szarpaniny Ruch się po prostu nie postawił. Byli i spryciarze spieprzający np. przez damskie przebieralnie :) Z ciekawostek - był to pierwszy mecz wyjazdowy, na którym ekipa z Górnego Śląska zaprezentowała szwabskie flagi.

Motor dla odmiany pokazał się zajebiście. Incognito usiadł w ok. 60 os. w sektorze HKS-u (na prostej), by w pewnym momencie wstać, obrzucić zaskoczonych "sąsiadów" czym się da i praktycznie bez reakcji obrzuconych przenieść się na łuk, na którym obecnie jest młyn Hetmana i okrzykiem dać znać kim są. Akcja na mega kozaku. A zahaczyć nas raczej nie chcieli, bo przyjechali... odnowić zgodę. Rozmowy trwały przez całą pierwszą połowę. Ostatecznie do odnowienia zgody nie doszło, co spowodowało dość zabawny incydent. Jeden z najbardziej znanych kibiców Legii, R., kazał zasłonić naszą flagą właśnie powieszoną... barwówkę Olimpii Elbląg, żeby nie było "nieporozumień" w kwestii relacji na linii Legia-Motor :)

Rozumiem pragnienie serwowania wirtualnych lekcji pokory, ale jak widać na powyższym przykładzie to, że internet wszystko zniesie na życie przekłada się rozmaicie.
A co tam w komentarzach na Onecie?

(L)egijny

Post autor: (L)egijny » 05.11.2014, 11:19

[/quote="GS"]
nie wiem jak tam Motor czy tez o Was zachaczyl jak goscinnie wpadl...[/quote]

http://www.youtube.com/watch?v=TG3NDtHcs40

eot

.'.

Post autor: .'. » 05.11.2014, 12:07

ZawieRcie pisze:Proponuje następnym razem Niebieskim( PF) podanie się za kibiców Polonii Warszawa, wtedy to byście zobaczyli ilu było by chętnych Legionistów na walkę i nie trzeba by było czekać pół roku żeby formę zrobili.
Prędzej to podać się za KSZO, na które Legia zawsze znalazła ekipę do ustawienia się :)

hefajstos

Post autor: hefajstos » 05.11.2014, 13:34

Jakis czas temu bylo glosno o tym jak to policja udaremnila ustawke kibicow Legi i Stalowki gdzies tam pod Warszawa, pewne informacje mowia o tym, ze Legia sie zesrala i to oni umozliwili policyjny sukces, by do niczego nie doszlo.
Nie bylo mnie tam i nie mi to oceniac, ale po tego typu zawirowaniach mozna wiele wnioskowac.

byłbędziejest

Post autor: byłbędziejest » 05.11.2014, 14:40

hefajstos pisze:Jakis czas temu bylo glosno o tym jak to policja udaremnila ustawke kibicow Legi i Stalowki gdzies tam pod Warszawa, pewne informacje mowia o tym, ze Legia sie zesrala i to oni umozliwili policyjny sukces, by do niczego nie doszlo.
Nie bylo mnie tam i nie mi to oceniac, ale po tego typu zawirowaniach mozna wiele wnioskowac.
Ponioslo cie w c*** daleko ,równie dobrze mogo by odwrotnie .

Sensi_

Post autor: Sensi_ » 05.11.2014, 14:42

hefajstos pisze:Jakis czas temu bylo glosno o tym jak to policja udaremnila ustawke kibicow Legi i Stalowki gdzies tam pod Warszawa, pewne informacje mowia o tym, ze Legia sie zesrala i to oni umozliwili policyjny sukces, by do niczego nie doszlo.
Leci z nami pilot?

nieDAsieTEGOczytac

Post autor: nieDAsieTEGOczytac » 05.11.2014, 14:49

Do tych to tu najglosniej krzycza: wezcie sie jeden z drugim ktorzy cos gdzies slyszeli zbierzcie i ustawcie z Legia albo na Legie jak beda gdzies jechali. Bedziecie mieli wreszcie info z pierwszej reki i doyebiecie im w realu a nie przez klawiature

(S)

Post autor: (S) » 05.11.2014, 15:01

nieDAsieTEGOczytac a Ty to info z której reki? Właśnie o to chodzi przez cały czas, że się na L ustawiają tylko jakoś nic nie wychodzi, a na Miedz w przewadze wyszło i to nie raz ;) Dla mnie to jasne L jak zawsze ogólnie bardzo dobra marka, ale aspekt bandy selektywnej to w "nomenklaturze" hee TMK grupa B i nie ma co się obrażać.

Sensi_

Post autor: Sensi_ » 05.11.2014, 15:25

(S) pisze:nieDAsieTEGOczytac a Ty to info z której reki? Właśnie o to chodzi przez cały czas, że się na L ustawiają tylko jakoś nic nie wychodzi, a na Miedz w przewadze wyszło i to nie raz ;) Dla mnie to jasne L jak zawsze ogólnie bardzo dobra marka, ale aspekt bandy selektywnej to w "nomenklaturze" hee TMK grupa B i nie ma co się obrażać.

Znowu Ty, znowu o Legii. wróć do czytania Tmk miedzy lekcjami...

strona-praska

Post autor: strona-praska » 05.11.2014, 15:29

(S) jak mniema to Stomil który miał nie miłą okazje spotkać się z Legią. Czy ta sytuacja spowodowała twoją traumę ? :D

solojuve1234

Post autor: solojuve1234 » 05.11.2014, 15:33

(S) pisze:nieDAsieTEGOczytac a Ty to info z której reki? Właśnie o to chodzi przez cały czas, że się na L ustawiają tylko jakoś nic nie wychodzi, a na Miedz w przewadze wyszło i to nie raz ;) Dla mnie to jasne L jak zawsze ogólnie bardzo dobra marka, ale aspekt bandy selektywnej to w "nomenklaturze" hee TMK grupa B i nie ma co się obrażać.
Bo takie tępe pały jak Ty nie rozkminaja, że po Jadze Legia jeszcze bardziej jest pod obserwacją dlatego nie wyszło ze Stalówka i teraz ciągle zmiany na Ruch no ale KMTW, do tego większość tutaj wypowiada się łbòw z ekip, które po piździe od Legii zebrały.

(S)

Post autor: (S) » 05.11.2014, 15:49

strona-praska pisze:(S) jak mniema to Stomil który miał nie miłą okazje spotkać się z Legią. Czy ta sytuacja spowodowała twoją traumę ? :D
żadną chyba Wasza ze swoim zachowaniem w trakcie i po -trauma.
Ale miło że pytasz...bo to właśnie TA różnica że my wyszliśmy do L i na liczby i się postawiliśmy w zasadzce, rozumiesz? Bo każdy wie gdzie jest Stomil a gdzie L, tylko dlaczego wychodzą akcje na Stomil czy Miedz? Nie odpowiadaj...

Tel

Post autor: Tel » 05.11.2014, 16:21

nieDAsieTEGOczytac pisze:Do tych to tu najglosniej krzycza: wezcie sie jeden z drugim ktorzy cos gdzies slyszeli zbierzcie i ustawcie z Legia albo na Legie jak beda gdzies jechali. Bedziecie mieli wreszcie info z pierwszej reki i doyebiecie im w realu a nie przez klawiature
Wisła, Wisła i Śląsk, Wisła i Lechia próbowali/ustawiali się na L, więc nie p****** głupot. Były próby Tkwm, a prócz tego innych polskich ekip. Warszawa, ogromne miasto, L rzadzi w regionie, potencjał powinien być ogromny, a chuligańsko lipa. To L uważa się za mistrzów wszechświata, a kalkuluje i boi się rzekomo słabszych ekip.
Obrazek

BylismyTu

Post autor: BylismyTu » 05.11.2014, 18:13

Tel pisze:
nieDAsieTEGOczytac pisze:Do tych to tu najglosniej krzycza: wezcie sie jeden z drugim ktorzy cos gdzies slyszeli zbierzcie i ustawcie z Legia albo na Legie jak beda gdzies jechali. Bedziecie mieli wreszcie info z pierwszej reki i doyebiecie im w realu a nie przez klawiature
Wisła, Wisła i Śląsk, Wisła i Lechia próbowali/ustawiali się na L, więc nie p****** głupot. Były próby Tkwm, a prócz tego innych polskich ekip. Warszawa, ogromne miasto, L rzadzi w regionie, potencjał powinien być ogromny, a chuligańsko lipa. To L uważa się za mistrzów wszechświata, a kalkuluje i boi się rzekomo słabszych ekip.
Narazie to wy w c*** kombinujecie. Na początku dzwoni Lechia, że są z Wisłą i chcą się bić, po czym jakiś łeb z Wisły bierze komórke i mówi, że są sami i po 40 są chętni. To samo było z Miedzią też mówili, że są sami , a był z nimi Śląsk
Także może następnym razem mniej pierdolenia, a szczera rozmowa ?

Tel

Post autor: Tel » 05.11.2014, 19:02

BylismyTu pisze:
Tel pisze:
Narazie to wy w c*** kombinujecie. Na początku dzwoni Lechia, że są z Wisłą i chcą się bić, po czym jakiś łeb z Wisły bierze komórke i mówi, że są sami i po 40 są chętni. To samo było z Miedzią też mówili, że są sami , a był z nimi Śląsk
Także może następnym razem mniej pierdolenia, a szczera rozmowa ?
Dziwisz się skoro L to kalkulatorzy? Miedź pewnie liczyła na to, że ich sie nie obsracie, to samo Wisła. (bo na myśl o Śląsku, a juz napewno Lechii, macie pełne gacie). Wyżej już ktoś napisał, żeby sie z wami bić to najlepiej podać się za KSP.
Obrazek

nieDAsieTEGOczytac

Post autor: nieDAsieTEGOczytac » 05.11.2014, 19:12

Wniosek jest jeden: Legia musi skoszarowac 100-150 chlopakow zeby zawsze byli pod telefonem i wysylac ich co weekend w rozne czesci Polski bo gdzies ktos/cos tam sie ktos zebral i jest gotowy sie sprawdzic.

Sensi_

Post autor: Sensi_ » 05.11.2014, 19:17

Tel pisze:
następny mózg :)

mandaryna

Post autor: mandaryna » 05.11.2014, 19:18

Na finale w Bełchatowie jak Legia wyjebała na murawę do was ochota do bitki wam przeszła momentalnie co widać nawet na filmikach i może z 2 osoby przeskoczyły płot reszta siedziała jak pizdy i czekała na interwencje policji a wystarczyło ruszyć tyłki, a ty mówisz o jakimś obsraniu. Cwaniactwo takie najlepiej wychujać przeciwnika na liczby zabrać zgody i potem pisać o zwycięstwie a jak są sytuacje żeby się sprawdzić jak ta w Bełchatowie to najlepiej przemilczeć

ODPOWIEDZ