no jakoś bałwanie nie wystarcza i po pizdach łapiecie
ja kiedyś mówiłem że skrót ŚŻK jest proroczy, no i popatrzcie, sprawdza się...
sprawdza sie w c***, przeciez wy pierdolicie te same farmazony juz z 15 lat jak nie dluzej, dopisz jeszcze 1922, Widzewa nie ma w Łodzi, dodaj cos o poddebicach czy potoku i odmów modlitwe zeby jakis postronny kibol to przeczytal. chlopaki na poprzedniej stronie tematu mieli chociaz troche polotu i dodali wątek o akcjach hakerskich i obciazajacych nas tam wpisach wiec moze idz w tą strone bedzie smieszniej.
Nie ma co pieprzyc głupot !!!! drobne potyczki a ekipa na ekipę przegrane Widzewa i sprawa jest otwarta plus dla nas ... W kwestii miasta różnie nie ośmieliłbym się określić kto gdzie i w jakich procentach bardziej każdy by sobie życzył po swojemu czyli 50 do 50 i niech tak zostanie, Fakt faktem że my żyjemy dzięki nim i odwrotnie :) bo tak naprawdę z kim się tu było by napierdalać
Chyba pojęcia Ci się mylą. Hipokryzja to jest wtedy, jak ich lejemy i po wszystkim jeden czy drugi zdycha na trawniku, ale jeszcze jęczy: "Ee, chłopaki, po wszystkim już chyba, nie? To którędy na dworzec?" Żebyś dobrze rozumiał, nikt nie poniża ludzi ze wsi, tylko niech mi się burak nie odgraża "do zobaczenia na mieście" albo na wakacjach widzewski chłopek z Bedonia niech nie udaje łodzianina.
Hess08 pisze:Chyba pojęcia Ci się mylą. Hipokryzja to jest wtedy, jak ich lejemy i po wszystkim jeden czy drugi zdycha na trawniku, ale jeszcze jęczy: "Ee, chłopaki, po wszystkim już chyba, nie? To którędy na dworzec?" Żebyś dobrze rozumiał, nikt nie poniża ludzi ze wsi, tylko niech mi się burak nie odgraża "do zobaczenia na mieście" albo na wakacjach widzewski chłopek z Bedonia niech nie udaje łodzianina.
jesteś kurwą i c***** pisząc o drugim człowieku że zdycha ...kiedyś jak tu umrzesz człowieku /chrześcijaninie(żydzie?) to nasram na twój grób .
A na koniec taka dygresja. Nie noście już koszulek i bluz patriotycznych bo trzeba być debilem i nieukiem , który nie wie jak się ta nasza Polska rozwijała na przestrzeni wieków . przeczytaj parę książek to zrozumiesz że Łódź nie jest centrum wszechświata i dowiesz sie jeden z drugim że w wiekach średnich na waszych retkiniach i innych dzielnicach to zające kopulowały , bo tam były pola pola pola . A te Bedonie Wielunie Sochaczewy Sieradze i inne jak to nazywacie wsie to miasta gdzie historia pisała losy tego kraju.
zrozumiałeś żydowski nieuku?! Pewnie nie ! Bo twój kraj powstał całkiem niedawno na wzgórzach Golan k**** jebana
zamiast napinać się w necie wyjdź jeden z drugim w tych swoich przeplatankach na Chojny, Radogoszcz, Zarzew, czy Stare Baluty i się przekonacie jakie to miasto jest "wasze" i jak ten Widzew jest na "wymarciu".
zamiast napinać się w necie wyjdź jeden z drugim w tych swoich przeplatankach na Chojny, Radogoszcz, Zarzew, czy Stare Baluty i się przekonacie jakie to miasto jest "wasze" i jak ten Widzew jest na "wymarciu".
Ok jeśli ty wyjdziesz z "kapusta" na piersi na SP,Kozinach,Limance albo Retkini bez PoZdrowień
Ps.ciekwe bo nas podobno już od dawna w Łodzi nie ma haha"wiejski charakterze"bo wsiok to styl bycia a nie miejsce zamieszkania
a mnie się wydaje że hipokryzja to robienie opraw o nokautach i honorowej grze a na każdym mozliwym kroku wpajanie w przećpane łby o zabawie maczetami brodowity hesie
Wiesz co się liczy ? Szacunek Widzewskiej Dziczy !
Lodzer'mensch pisze:ŁKS został założony jako Polski klub i jest to na dokumentach, zresztą żydzi którzy byli w pierwszym zarządzie, i z racji możliwości pomagali przy rejestracji klubu również byli Polakami a nie kur**wa izraelitami koleszko wszechwiedzący
My game is fair play to oprawa zrobiona dość dawno...Jeszcze przed zmianą zasad jakiej sami chcieliście.A teraz nagle sie jej brzydzicie.To jest hipokryzja...
forever1908young pisze:My game is fair play to oprawa zrobiona dość dawno...Jeszcze przed zmianą zasad jakiej sami chcieliście.A teraz nagle sie jej brzydzicie.To jest hipokryzja...
PiWkO pisze:
Ok jeśli ty wyjdziesz z "kapusta" na piersi na SP,Kozinach,Limance albo Retkini bez PoZdrowień
Ps.ciekwe bo nas podobno już od dawna w Łodzi nie ma haha"wiejski charakterze"bo wsiok to styl bycia a nie miejsce zamieszkania
Nie muszę, bo ja w przeciwieństwie do twoich kolegów nie sieje tutaj szczeniackiej napinki, nie prowadzę idiotycznych pyskówek i doskonale wiem jak jest w naszym mieście, wam za to gimbusy z stylu pato najwyraźniej nie wadzą, a powinni dostać plaskacza za robienie przypału i wypisywanie bzdur.
Teraz to styl bycia? wystarczy przejrzeć wasze wpisy w archiwum tego forum by widzieć jak zmieniacie argumentacje, pojawiło się wam trochę kibiców w terenie to i argumentacje trzeba było zmienić. Śmieszy mnie ta cała ełkałesiacka wielkomiastowa propaganda zważywszy, że w Łodzi zdecydowanie więcej tych historycznie najstarszych osiedli jest za Widzewem.
zaden pejs niech sie nie wypowiada czy ktos wadzi i czy ktos robi przypał kibicom ŁKSu bo skad wy o tym macie wiedziec. To wy na brak argumentow odpowiadacie tym kto co był , gdzie kto stoi, gdzie kto sie zebrał albo nie zebrał, ja ani razu nie poruszylem takich tematow, wiec moze wielki ogarniaczu zacznij robic porzadek wsrod swoich
I nie zaczynaj znowu gadki o historii naszego miasta - BO DO CZASÓW LIGI MISTRZÓW I SUKCESÓW NIE BYŁO W NIEJ DLA WAS MIEJSCA, CZERWONO ZARAZO. zresztą wczesniej twoje kolezanki wysmiały ciagle przekrzykiwanie sie o historie, a widac robisz im przypał i dalej zaczynasz tak prowadzić gadke. A skad ta wielkomiejskośc ŁKSu ? bo do momentu jak osiagneliscie sukcesy nie było was zarówno pod wzgledem sportowym w Łodzi jak i nie mieliscie kibicow, wiec o co sie prujesz? Od poczatku zeszlego wieku do prawie jego konca w Łodzi istniał jedynie ŁKS, mielismy od c**** kibiców i od c**** sekcji ? moze to stad wszystkowiedzaca parówo, moze tez stąd że na początku waszego boomu 3/4 flag na waszym stadionie to były wiochy, mam ci powrzucac fotki ja kto czynią twoje ziomki? nie chce mi sie
Własnie stad ta wielkomiejskośc ŁKS, bo jestesmy jedynym i najwiekszym rdzennym klubem Łodzi. Wy natomiast jestescie jak Podbeskidzie, tylko lepiej wam poszło bo tez wieksze niz TSP mieliscie sukcesy
PiWkO pisze:
Nie muszę, bo ja w przeciwieństwie do twoich kolegów nie sieje tutaj szczeniackiej napinki, nie prowadzę idiotycznych pyskówek i doskonale wiem jak jest w naszym mieście, wam za to gimbusy z stylu pato najwyraźniej nie wadzą, a powinni dostać plaskacza za robienie przypału i wypisywanie bzdur.
Teraz to styl bycia? wystarczy przejrzeć wasze wpisy w archiwum tego forum by widzieć jak zmieniacie argumentacje, pojawiło się wam trochę kibiców w terenie to i argumentacje trzeba było zmienić. Śmieszy mnie ta cała ełkałesiacka wielkomiastowa propaganda zważywszy, że w Łodzi zdecydowanie więcej tych historycznie najstarszych osiedli jest za Widzewem.
p********* o jakiejś propagandzie a sam piszesz TOTALNE bzdury, wiekszosc osiedli za Widzewem? stawiam ze tak samo jak twoi kolezcy typu mmsy i inne podmiastowe gamonie w Łodzi ostatni raz byłeś na meczu jak widzewek grał w ekstraklasie 10 lat temu, a wiedze o osiedlach czerpiesz z internetu
z reszta nie ma co kolejny raz poruszac tego tematu, czasy wielkiego widzewa przeminely, i na dzien dzisiejszy jestescie w odwrocie i mimo ze mlodzi od kibicowania sie odsuwaja, to na przestrzeni ostatnich lat wiecej tracicie niz zyskujecie (chociazby w tych malych wsiach pod Łodzią), i przyznaja to takze twoje ziomki po szalu na waszym glownym forum, mimo ze ich posty sa szybciutko usuwane
pato1908gang pisze:Własnie stad ta wielkomiejskośc ŁKS, bo jestesmy jedynym i najwiekszym rdzennym klubem Łodzi. Wy natomiast jestescie jak Podbeskidzie, tylko lepiej wam poszło bo tez wieksze niz TSP mieliscie sukcesy
Bardziej trafne porównanie: wy jesteście jak Polonia w Warszawie, niby klub starszy a co znaczy w stolicy?
Wasz jedyny i najbardziej wyeksponowany sukces większy od Widzewa to o 2 lata wcześniejsze założenie.
Ja mam wiele radości czytając waszą parchatą twórczość, być może jak ktoś z zewnątrz czyta to jeszcze w to wierzy?
Mam tę przyjemność że mieszkam w centrum i widzę na co dzień tę waszą przewagę. Ha ha ha ha
Widzewa jest od c**** w Łodzi i od c**** miast dookoła, praktycznie całe wojewodztwo, połowa speca do Wrocałwia była dla waszych fanclubów. My jestesmy jedynie w Łodzi, aglomeracji i kilku FC - jednoczesnie zdecydowaną wiekszosc awantur grup zainteresowanych w wiekszych liczbach jestescie w plecy, frekwencją tez juz wcale nas nie bojecie na głowe. Wiec dla osob ostronnych- kto ma w Łodzi lepsza ekipe i kogo jest wiecej??
Lecz w sumie czego sie spodziewać po kims, kto mieszka w centrum i uważa że ŁKS tam nie ma przewagi?? Niezle sie musisz bunkrowac a info czerpiesz pewnie z komputera.
DK08 poczytaj chłopie o historii miasta w którym mieszkasz, pooglądaj stare mapy naszego miasta, a potem się wypowiadaj, wyjdzie ci to na dobre, nawet nie chce mi się z tobą dalej dyskutować.
pierwsze lepsze derby, polecam popatrzeć na reakcje trybun po bramkach, byłem na tym meczu, nawet Trybuna była pełna Widzewiaków, ale faktycznie do Ligi Mistrzów to nikt o nas w Łodzi nie słyszał. W latach 90-93 byliście w Łodzi na wymarciu, ale co ty możesz o tym wiedzieć.
Hess08 pisze:Chyba pojęcia Ci się mylą. Hipokryzja to jest wtedy, jak ich lejemy i po wszystkim jeden czy drugi zdycha na trawniku
daleko mi do Widzewa ale jaką kurwą trzeba być żeby napisac coś takiego?
czemu kur. takie są dzisiaj realia chłopie..
złapać ubić do nieprzytomności najlepiej połamać palce ręce nogi...
nie wiem ile masz lat - ale wiedz że prawda jest brutalna.
krakowskiego tematu bezwzględnej bezdusznej przećpanej patologi nie będę tu opisywać bo tam jest Średniowiecze Umysłowe dorwać typa i sprzedać 50 ran kłutych.. masakra będziecie się smażyć w piekle skurwysyny.;)
wiem wiele na temat różnych akcji i mega frajerowskich zachowań akurat tych ludzi ''honoru'' ale to nie miejsce ani czas na tego typu zawierzenia pajace tu piszące.. bo pisząc tu w tym dziale o różnych sprawach jest tak jakbyś pisał na forum psów ;) akurat ten temat jest wyjątkowo nadzorowany przez legalnych gangsterów CBŚ z łodzi ;) pozdrowienia dla was jebane k**** ;) a wy pajace się ogarnijcie.
White Pride - Piszesz o tym o czym ci wygodniej, nie opisujesz ja kdo teg odoszlo, tylko jaki był skutek - WASZ boom zaczal sie za ciezkiej komuny, w latach 70 kiedy zaczeliscie zdobywac mistrza, w okresie o ktorym piszesz spijaliscie juz smietanke tego ze przez 20 lat graliscie mega zajebiscie i kazdy kibic sportu i wiesniak, sie wami jarał. W latach 77-86 (wczesniej nie mieliscie zadnych sukcesow, i z niczego nie byliscie znani) , byliscie 9 razy na podium (2 razy zdobyliscie mistrza) i zaczeliscie grywac w europie odnoszac tam tez spore sukcesy ! natomiast ŁKS pod wzgledem sportowym był wtedy mało atrakcyjny . Mowie o czasach kiedy mieliscie nabity cały stadion , przywozili wam autokarami robotnikow , i wycieczki zakladowe , i mowie o kibicach sukcesu , ktorzy czesto jeszcze sezon wczesniej chodzili na ŁKS. Dodatkowo wszystkie okoliczne i dalsze wiochy ciagnely do was mamione sukcesami i piłką na dobrym poziomie. Oczywiscie w takiej sytuacji do początku lat 90 stracilismy praktycznie całe miasto ( chyba jedynie na Koziny nie rozlała sie czerwona zaraza) , i to dla was do dzis powod do dumy i jedyny fakt który sprawił ze wogole zaistnieliscie. Na szczescie pozniej dzieki tytanicznej pracy kilkudziesieciu osob w Łodzi i bezwględnym tępieniu i katowaniu was na rejonach które dzis uznajemy za nasze , ku waszej rozpaczy sytuacja w Łodzi sie wyrownała pod wieloma względami , a nawet pod koniec lat 90 i na poczatku 2000, pod wzgledem H uzyskalismy przewage.
jesli chcecie czerwoni to mozecie oczywiscie z tym polemizowac ale napisalem wydaje mi sie obiektywnie jak doszlo do tego że w Łodzi zainstnieliscie. Oczywiscie w naszym ''odrodzeniu'' pomogly sukcesy z 93 czy 98 - które pokazaly ze mamy wciaz spory potencjał w ludziach, i ze nie trzeba isc do was zeby ogladac dobrą piłke. Pomogl tez wlasnie wskrzeszony mit o ŁKSie jako rdzennym Łodzkim klubie, ktory napewno zmobilizował nas do walki o nasz klub, i do jak najskuteczniejszej walki z wami jak z ''okupantem'' .
GB'26 Czy ty umiesz czytać ze zrozumieniem???To ,że ty nie znasz tych KILKU chłopaków to nie znaczy ,że nie są tam obecnii.Kontekst mojej wypowiedzi wyraźnie wskazuje ,że są niewielką grupką,i ja takiej grupki nie traktuje jako FC.Ot poprostu czasem pojadą na ŁKS lub jakiś nasz wyjazd.W ciemno strzelam ,że takich przykładów jest wiele w innych ekipach...a Ty musisz się spiąć z jakąś bajką???
Powracając do pytania - jak obecnie mają się widzewiacy z Radomska? Czy jest wyczuwalna w jakikolwiek sposób ich obecność w mieście?
nikodem pisze:Połowa trybuny?A ile razy ŁKS był pod zegarem,wasz stadion należał do ŁKS,z Miastem Łódż zawsze był,jest i bedzie kojarzone przede wszystkim z Łódzkim Klubem Sportowym.
nikodem pisze:Połowa trybuny?A ile razy ŁKS był pod zegarem,wasz stadion należał do ŁKS,z Miastem Łódż zawsze był,jest i bedzie kojarzone przede wszystkim z Łódzkim Klubem Sportowym.
Łks i to niekończące tasowanie się pod czasy dinozaurów oraz archiwa geocities com. Zawsze zero jakis realnych argumentów, chyba ze wierzycie ze ktokolwiek poza wami nie wbija c**** w to ile mieliscie kiedys sekcji, co przeczytaliscie na forum Widzewa i jak łódzcy jestescie mimo ze nie swiecicie barwami poza tymi waszymi kilkoma rejonami. Jeszcze permanentnie walicie pod te same 3 duze awantury na + dla was mimo ze conajmniej dokladnie tyle samo razy przy wiekszych spotkaniach dostawaliscie bęcki. Moze kiedyś wasze marzenia które tu wypisujecie dogonią rzeczywistosc ale najpierw musielibyscie przestać być kojarzeni przez młodych niezdecydowanych z przypałem i smrodem z polesia, a potem jeszcze trzeba by poradzić sobie z Widzewem co wam idzie bardzo blado z okresowymi przebłyskami. Czyli w skrócie, za waszego zycia te marzenia o 'Łksie władcach Łodzi' juz sie nie spelnia. pozdrawiam
qb. pisze:Łks i to niekończące tasowanie się pod czasy dinozaurów oraz archiwa geocities com. Zawsze zero jakis realnych argumentów, chyba ze wierzycie ze ktokolwiek poza wami nie wbija c**** w to ile mieliscie kiedys sekcji, co przeczytaliscie na forum Widzewa i jak łódzcy jestescie mimo ze nie swiecicie barwami poza tymi waszymi kilkoma rejonami. Jeszcze permanentnie walicie pod te same 3 duze awantury na + dla was mimo ze conajmniej dokladnie tyle samo razy przy wiekszych spotkaniach dostawaliscie bęcki. Moze kiedyś wasze marzenia które tu wypisujecie dogonią rzeczywistosc ale najpierw musielibyscie przestać być kojarzeni przez młodych niezdecydowanych z przypałem i smrodem z polesia, a potem jeszcze trzeba by poradzić sobie z Widzewem co wam idzie bardzo blado z okresowymi przebłyskami. Czyli w skrócie, za waszego zycia te marzenia o 'Łksie władcach Łodzi' juz sie nie spelnia. pozdrawiam
No i ekstra że nie chcecie żyć przeszłością i skupmy się na teraz , marne oprawy i frekwencja na Waszych meczach ( nie wiem co lepsze według Was być w czołówce 3 ligi czy pośmiewiskiem pierwszej ??), na mieście byliście już tak zesrani bić sie na łapy że JAKO PIERWSI wyciągnęliście sprzęt i to kilkukrotnie delikatnie mówiąc we frajerski sposób , powinniście pierdolnąć seppuku albo powieśić flage ludzie humoru do góry kołami a nie udawać prawilniaków...
stachuzrdg pisze:DK08 weź dzieciaku się nie ośmieszaj z tym cytatem z JPII. Dla twojej informacji piłkarze RTS Widzew Łódź mieli prywatna audiencję z JPII w 1983 roku.
Jan Paweł II często podejmował polskich piłkarzy. Tu z wizytą Widzew (1983 r.). Fot. I. Dorożański
To fajnie,że mieli,jednak św. JP II zapamiętał ŁKS,a nie Rts.Nikt tu się nie ośmieszył jakby co
Podsumuję może toczoną tutaj dyskusję. Można dojść do wniosku, że na Karolewie obok piłkarskiej stworzyli sobie akademię idiotów. Co najgorsze, to wielu czerwonych gimnazjalistów koniecznie chce kończyć biały kierunek studiów. Po..bało was wszystkich? Wstyd na całą Polskę robicie.
Piszecie o papiezu dyrdymaly i przeinaczacie prawdziwe slowa. Poszukajcie sobie bo wyciagacie bzdury pisane przez podobnego do was klamcy.
Tak tak JP II zapomnial o druzynie ktora lala wowczas m.in Liverpool i Juventus. Natomiast w pamiec zapadla mu druzyna symbolizujaca szarosc, nijakosc i bylejakosc. Synonim nieudacznictwa. No fakt. Jest co pamietac.
Na Widzewie jadą z konkretnym dopingiem. Jak na średnią frekwencję (jak na nich), około 5-6 tysięcy, dają radę. Niestety plany o Lidze Mistrzów trzeba odłożyć na następne dwa lata.
Dainty B. pisze:Piszecie o papiezu dyrdymaly i przeinaczacie prawdziwe slowa. Poszukajcie sobie bo wyciagacie bzdury pisane przez podobnego do was klamcy.
Tak tak JP II zapomnial o druzynie ktora lala wowczas m.in Liverpool i Juventus. Natomiast w pamiec zapadla mu druzyna symbolizujaca szarosc, nijakosc i bylejakosc. Synonim nieudacznictwa. No fakt. Jest co pamietac.
Oj tylko jak ŁKS grał z Cracovią gdy JP II uczęszczał na stadion to o Widzewie nawet pies z kulawą nogą nie słyszał...Myślę że raczej w ten sposób ŁKS pozostał w pamięci JP II.Ale oczywiście mogę się mylić.Wy wiecie przecież najlepiej kibice jeszcze większych i jeszcze lepszych.