Żużel 2014
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Żużel 2014
List otwarty kibiców Unii Tarnów - [link]
Profil "Ratujmy Żużel w Tarnowie" na Facebooku - https://www.facebook.com/ratujmyzuzelwtarnowie?fref=ts
Profil "Ratujmy Żużel w Tarnowie" na Facebooku - https://www.facebook.com/ratujmyzuzelwtarnowie?fref=ts
-
https://www.facebook.com/pages/Dzielnic ... 73?fref=tsKibic101 pisze:Jak wygląda sytuacja na Polonii? Czy mają w "posiadaniu" jakieś osiedle? Coś tam słyszałem o Wilczak, ale czy działają?
Na meczach zbiorą chociaż stówę do młyna?
Bierzące informacje z Dzielnicy Wilczak
oraz:
[link]
[link]

-
Polonia na pewno ma przewagę nad Zawiszą na : Wilczaku, Miedzyniu i Wzgórzu Wolności.Kibic101 pisze:Jak wygląda sytuacja na Polonii? Czy mają w "posiadaniu" jakieś osiedle? Coś tam słyszałem o Wilczak, ale czy działają?
Znaczne ilości polonistów znajdują się jeszcze na: Czyżkówku, Siernieczku, Fordonie ( Są części gdzie panuje Polonia), Wyżynach (Część zdominowana przez polonistów), Bartodziejach (tutaj nie wiem, ale słyszałem kiedyś, że było w miarę równo) + jedna ulica (Skorupki) na Szwederowie.
Zawisza oczywiście: Leśne, większa część Fordonu, Kapuściska, Bartodzieje, Błonie, Okole, Śródmieście, Szwederowo, Osowa Góra, znaczna część wyżyn, część miedzynia.
Tyle, że te osiedla : Miedzyń i Wilczak to raczej domki jednorodzinne. Największe blokowsiska - Błonie, Leśne, Kapuściscka - 100% Zawisza.
Największe osiedle - Fordon jest podzielony, ale Zawisza aktywniejsza.
Oczywiście w mieście panuje Zawisza, polonistów raczej w barwach nie uświadczysz nawet w dniu meczu. Coś tam czasem napiszą, ale raczej się nie wychylają. Kiedyś było trochę inaczej (miasto dość wyrównane), ale Zawisza ogarnął sytuację. Polonia raczej działa w ukryciu i nic nie wskazuje na zmianę w najbliższym czasie.
-
Dodam jeszcze, że w ilości i jakości FC Zawisza bije Polonię na głowę.
Polonia ma: Łochowo, Pakość i Solec Kujawski.
Zawisza - prawie cały region to jej FC
Sytuacja coś jak Radom.
Polonia ma: Łochowo, Pakość i Solec Kujawski.
Zawisza - prawie cały region to jej FC
Sytuacja coś jak Radom.
-
Ok w takim razie, nie wchodzę w polemikę ;)old[Z] pisze:Albo jesteś jebnięta,albo za dużo ćpasz.Nie ma już żadnego osiedla,gdzie Polonia coś ma do powiedzenia.Wilczak już też jest nasz.Popytaj kibiców Polonii,myślę,że obiektywnie Tobie odpowiedzą.Oczywiście,że Polonia jest na każdym osiedlu w pojedynczych jednostkach.Piszę to bez jakiejkolwiek napinki,czy przesady.Zresztą myślę,że każdy kumaty kibol w Polsce to wie.A Ty niestety gówno wiesz,bo raczej,a nawet na pewno nie jesteś z Bydgoszczy.Świadczy o tym chociażby wpis Zawisza aktywniejsz(a).i te brednie o osiedlach.Jestem akurat za Szwederka i na Skorupki mieszkali Poloniści,kilku,jakieś 10 lat temu.Stefan49 pisze:Polonia na pewno ma przewagę nad Zawiszą na : Wilczaku, Miedzyniu i Wzgórzu Wolności.Kibic101 pisze:Jak wygląda sytuacja na Polonii? Czy mają w "posiadaniu" jakieś osiedle? Coś tam słyszałem o Wilczak, ale czy działają?
Znaczne ilości polonistów znajdują się jeszcze na: Czyżkówku, Siernieczku, Fordonie ( Są części gdzie panuje Polonia), Wyżynach (Część zdominowana przez polonistów), Bartodziejach (tutaj nie wiem, ale słyszałem kiedyś, że było w miarę równo) + jedna ulica (Skorupki) na Szwederowie.
Zawisza oczywiście: Leśne, większa część Fordonu, Kapuściska, Bartodzieje, Błonie, Okole, Śródmieście, Szwederowo, Osowa Góra, znaczna część wyżyn, część miedzynia.
Tyle, że te osiedla : Miedzyń i Wilczak to raczej domki jednorodzinne. Największe blokowsiska - Błonie, Leśne, Kapuściscka - 100% Zawisza.
Największe osiedle - Fordon jest podzielony, ale Zawisza aktywniejsza.
Oczywiście w mieście panuje Zawisza, polonistów raczej w barwach nie uświadczysz nawet w dniu meczu. Coś tam czasem napiszą, ale raczej się nie wychylają. Kiedyś było trochę inaczej (miasto dość wyrównane), ale Zawisza ogarnął sytuację. Polonia raczej działa w ukryciu i nic nie wskazuje na zmianę w najbliższym czasie.
-
A w Toruniu? Pytam głównie o te miasta, bo jeszcze nie tak dawno był bardzo podzielone między kluby piłkarski a żużlowe, jednak na tych drugich widać kryzys, Elana włada miastem podobnie jak Zawisza?
-
kolega trochę nerwowo podszedł, no bo jak ktoś pisze o Zawiszy w rodzaju żeńskim, to trochę słabo...
Spróbuję jednak skonfrontować z rzeczywistością to co kolego Stefan49 napisałeś
Na Miedzyniu z kolei parę lat wstecz była równowaga, ale teraz od kilku lat Zawisza zdominował również tą dzielnicę.
Na Wzgórzu nie wiem skąd Ci się wzięła przewaga Polonii? Nigdy tak nie było, a teraz to nie wiem czy chociaż mała grupka Polonistów tam mieszka.
Zawisza ma pod swoją kontrolą wszystkie dzielnice miasta, w większości jest to dominacja absolutna, a na kilku osiedlach występują kibice Polonii. Dzielnice gdzie te grupki można spotkać to Wilczak, Miedzyń, Bartodzieje, Wyżyny i 1 może 2 osiedla Fordonu.
Tak wygląda dziś Bydgoszcz, zresztą wystarczy zobaczyć "młyn" czy wyjazdy Polonii, żeby się przekonać, że od kilku lat nie mają nic do powiedzenia.
Spróbuję jednak skonfrontować z rzeczywistością to co kolego Stefan49 napisałeś
No to żeś dawno w Bydgoszczy nie był. Wilczak zawsze był polonijny i jest to jedyna dzielnica, z której nazwą Polonia ma flagę, jednak od dobrych 3 lat sytuacja odwróciła się o 180 stopni. Jeszcze kilka lat temu każda kamienica była otagowana - "BKS", "Polonia" itd., ale od jakiegoś czasu, wszystkie "BKS"y na murach zmieniły się w "WKS"y, a "Polonie" w "Zawisze". Taka jest prawda i nikt tego już nie zmieni.Polonia na pewno ma przewagę nad Zawiszą na : Wilczaku, Miedzyniu i Wzgórzu Wolności
Na Miedzyniu z kolei parę lat wstecz była równowaga, ale teraz od kilku lat Zawisza zdominował również tą dzielnicę.
Na Wzgórzu nie wiem skąd Ci się wzięła przewaga Polonii? Nigdy tak nie było, a teraz to nie wiem czy chociaż mała grupka Polonistów tam mieszka.
Zawisza ma pod swoją kontrolą wszystkie dzielnice miasta, w większości jest to dominacja absolutna, a na kilku osiedlach występują kibice Polonii. Dzielnice gdzie te grupki można spotkać to Wilczak, Miedzyń, Bartodzieje, Wyżyny i 1 może 2 osiedla Fordonu.
Tak wygląda dziś Bydgoszcz, zresztą wystarczy zobaczyć "młyn" czy wyjazdy Polonii, żeby się przekonać, że od kilku lat nie mają nic do powiedzenia.
-
Co jeden to widzę lepszy ekspert od spraw bydgoskich. Na chwilę obecną coś takiego jak Polonia w Bydgoszczy nie istnieje. Większość z aktywnych Polonistów emigrowała, bądź po prostu dała sobie spokój. Pozostały niedobitki na WIlczaku, Miedzyniu, w Solcu i Łochowie. Są to jedyne miejsca gdzie przy dużej dozie szczęścia możesz uświadczyć kibiców Polonii. Nie stanowią oni jednak żadnego zagrożenia dla zamieszkujących tamte rewiry Zawiszaków. Nie działają na żadnej płaszczyźnie, nie przeprowadzają nawet akcji partyzanckich (jak chociażby kilka lat wstecz). A pisanie o Bartodziejach, Wyżynach, czy Wzgórzu jako osiedlach gdzie można spotkać Polonistów zakrawa na kpinę... Od jakiś 2-3 lat te osiedla są w 100% Zawiszackie, a kto twierdzi inaczej jest niespełna rozumu, albo oszukuje sam siebie.
-
taa a grafy Polonii na Morskiej malują duchy...
Oczywiście, że przewaga Zawiszy na wszystkich dzielnicach jest miażdżąca (o czym zresztą pisałem), ale na kilku z nich są, jak napisałeś - niedobitki Polonii. Takie grupki są na Bartodziejach (Morska), Wyżynach (za kładką) i wspomnianych przez Ciebie Wilczaku i Miedzyniu.
Oczywiście, że przewaga Zawiszy na wszystkich dzielnicach jest miażdżąca (o czym zresztą pisałem), ale na kilku z nich są, jak napisałeś - niedobitki Polonii. Takie grupki są na Bartodziejach (Morska), Wyżynach (za kładką) i wspomnianych przez Ciebie Wilczaku i Miedzyniu.
-

Mówi Ci coś kolor stołu?
Gdybym był kibicem GKMu to byłoby mi wstyd że sportowo nie da rady i trzeba kombinować...
Coś chyba jest od 15 lat w piosence: "ekstraliga dla Grudziądza, taki chu."
Awans przy zielonym stole?
Ja taki awans p*******!
-
Oni nie znają się na kolorach :) :)
-
Dobrze piszesz awans przy stole ja taki awans... Chyba wiekszosci kibicow taki awans nie cieszy i nie smakuje tak jak powinien.
-
No sorry, ale ku*** nie rozumiem...
PS. 3 posty...
i wszystko jasne...
PS. Ani trochę nie piję w stronę Adminów ;)
CentrumGKM czw lis 06, 2014 pisze:Mamy Ekstralige!!!
Ze mną jest coś nie tak czy tylko ja to tak widzę?CentrumGKM pt lis 07, 2014 pisze:Dobrze piszesz awans przy stole ja taki awans... Chyba wiekszosci kibicow taki awans nie cieszy i nie smakuje tak jak powinien.
PS. 3 posty...
i wszystko jasne...
PS. Ani trochę nie piję w stronę Adminów ;)
-
A no tak 210 postow - kumaty
-
Informacje odnośnie pobrzebu naszego brata po szalu .
https://www.facebook.com/SKTylkoFalubaz ... =1&theater
https://www.facebook.com/SKTylkoFalubaz ... =1&theater
Jedno z dwóch oficjalnych kont kibiców Falubazu
-
-
sportowe fakty pisze:W czwartek krakowianie poinformowali gnieźnieński klub, że na to spotkanie nie będą mogli wejść kibice gości. Powodem takiej decyzji mają być prace budowlane na stadionie w Krakowie.
-
Wczoraj dochodzi do walki Unia-Stal.Prawda czy farmazon?
-
Jaka Unia? Jaka Stal? Unie są dwie i Stale również w polskich ligach żużlowych z tego co się orientuję więc sprecyzuj.lipton. pisze:Wczoraj dochodzi do walki Unia-Stal.Prawda czy farmazon?
Po terminarzu domyślam się że chodzi Ci o Unię Leszno i Stal Gorzów ale mógłbyś precyzować na przyszłość dla takich którzy nie śledzą na bierząco "czarnego sportu'
-
A co tu precyzować, skoro każdy średnio kumaty wie, że żużlowe ekipy z Rzeszowa i Tarnowa nie posiadają grup mocnych wrażeń...
Włókniarz Częstochowa
-
a Włókniarz ma? Żużlofanom zapał na "bycie hoolsem" rozpoczyna się mazaniem po murach, a kończy na pierwszym realnym wpierdolu, najczęściej w nagrodę za wybujałą fantazję. Nie piję do Ciebie Sherman, bo jesteś chłop nie z pierwszej łapanki, ale "ekipę mocnych wrażeń", na panach jeżdżących w kółko na motorkach, na chwilę obecną ma tylko i wyłącznie Falubaz. Kto twierdzi inaczej zaklina rzeczywistość.
Polskie Wilno, Polski Lwów. j**** żmudzinów i banderowców.
Uwolnić Maćka!!
Uwolnić Maćka!!
-
nie no Włókniarz kilku hools ma. Puścili się przecież nie tak dawno za furami gorzowskiej Stali
-
Coś się poważnego działo w Rybniku, bo nigdzie nie mogę znaleźć więcej informacji. [link]
-
O Włókniarza to Ty się nie bój. Jeszcze byś się zdziwił.Banti pisze:a Włókniarz ma? Żużlofanom zapał na "bycie hoolsem" rozpoczyna się mazaniem po murach, a kończy na pierwszym realnym wpierdolu, najczęściej w nagrodę za wybujałą fantazję. Nie piję do Ciebie Sherman, bo jesteś chłop nie z pierwszej łapanki, ale "ekipę mocnych wrażeń", na panach jeżdżących w kółko na motorkach, na chwilę obecną ma tylko i wyłącznie Falubaz. Kto twierdzi inaczej zaklina rzeczywistość.
-
na czym opierasz swoja opinie? bo ktos w kwestiach H czegos nie opisuje na necie to od razu odznacza ze cos nie ma miejsca? oczywiscie ze Falubaz ma najlepsza ekipe na zuzlu. Ale uwierz mi ze w ekipach zuzlowych w Grudziadzu,Gorzowie,Toruniu,Bydgoszczy czy Czestchowie tez znajdzie sie troche osob ktore lubia awantury,ale czy od razu trzeba nazywac ich hoolsami,chuliganami,sportowcami itd?I jeszcze tylko jedna uwaga- spojrz kogo ma w miescie za rywala Falubaz,a kogo ekipy w/w.Banti pisze:a Włókniarz ma? Żużlofanom zapał na "bycie hoolsem" rozpoczyna się mazaniem po murach, a kończy na pierwszym realnym wpierdolu, najczęściej w nagrodę za wybujałą fantazję. Nie piję do Ciebie Sherman, bo jesteś chłop nie z pierwszej łapanki, ale "ekipę mocnych wrażeń", na panach jeżdżących w kółko na motorkach, na chwilę obecną ma tylko i wyłącznie Falubaz. Kto twierdzi inaczej zaklina rzeczywistość.
-
Weź! Ależ oczywiście, iż opieram swoją opinię na tym co wyczytam na kibicach.net albo stadionowych hipsterach...ania_i_hania pisze:na czym opierasz swoja opinie? bo ktos w kwestiach H czegos nie opisuje na necie to od razu odznacza ze cos nie ma miejsca? oczywiscie ze Falubaz ma najlepsza ekipe na zuzlu. Ale uwierz mi ze w ekipach zuzlowych w Grudziadzu,Gorzowie,Toruniu,Bydgoszczy czy Czestchowie tez znajdzie sie troche osob ktore lubia awantury,ale czy od razu trzeba nazywac ich hoolsami,chuliganami,sportowcami itd?I jeszcze tylko jedna uwaga- spojrz kogo ma w miescie za rywala Falubaz,a kogo ekipy w/w.Banti pisze:a Włókniarz ma? Żużlofanom zapał na "bycie hoolsem" rozpoczyna się mazaniem po murach, a kończy na pierwszym realnym wpierdolu, najczęściej w nagrodę za wybujałą fantazję. Nie piję do Ciebie Sherman, bo jesteś chłop nie z pierwszej łapanki, ale "ekipę mocnych wrażeń", na panach jeżdżących w kółko na motorkach, na chwilę obecną ma tylko i wyłącznie Falubaz. Kto twierdzi inaczej zaklina rzeczywistość.
Jedyne co mogę Ci przyznać to sytuacja w Zielonej Górze, resztę pomińmy milczeniem. Dlaczego? Ano dlatego chociażby aby nie pogrążać dalej Ciebie i tych wszystkich żużlowych awanturników z Grudziądza, Torunia, Bydgoszczy, Gorzowa, Gniezna, Leszna...
Tak jak napisałem wcześniej; żużlofani zaczynają swoją awanturniczą działalność na necie i murach, a kończą ostrzeżeniem. Jeśli to nie pomaga to następuje męska rozmowa po której szybko i definitywnie kończy się era ich groźnych napisów na murach i filmów na youtubie.
Polskie Wilno, Polski Lwów. j**** żmudzinów i banderowców.
Uwolnić Maćka!!
Uwolnić Maćka!!
-
jestem pewien ze mnostwo takich " meskich rozmow" przeprowadziles z tymi co smaruja po murach.Mega hooligan z ciebie.Koncze,bo nie masz pojecia o czym piszesz.
-
kolega wie co pisze ani Gorzowie ani w Bydgoszczy a ni w Toruniu nie ma takiego czegos jak ekipy H na zuzlu jest to zwyczajnie zbieranina badz paru chlopakow co mysla ze cos moga zdzialac a jak wychodzi w praktyce to juz cala Polska wie. sory za brak polskich znakow
-
Falubaz-Stal G
z forum Fanatyków Falubazu:
"Z racji faktu, że dziewczyny z północy są nieuchwytne a ich jedynym obszarem działania jest nocna partyzantka, ultrasi Falubazu w przedderbową noc postanawiają wystawić warte pod stadionem. Wyczuliśmy Naszych 'rywali' i trafiamy auto stalowców które podjechało pod stadion. Wysiadają w 5 osób z auta i idą w stronę stadionu, po czym na swojej drodze spotykają komitet powitalny Falubazu. Dążymy do konfrontacji wystawiając 5 osób, ale reakcja dziewczyn jest oczywista - ucieczka do auta i spierdalanie z piskiem opon odmawiając walki. Po półgodzinnym pościgu po mieście na drodze staje nam blokada milicji w postaci.. 8 radiowozów. Dzielni 'kibice' stali wskazują Nas palcami po czym odjeżdżają pod eskortą kryminalnych.
PS. Nie gadajcie, że to nikt od Was, chyba, że macie na tyle kumatych pikników, że potrafią pojechać o trzeciej w nocy w kominiarkach i bluzach stali pod stadion rywali ;)
ZGODNIE Z TRADYCJĄ - sTAL gORZÓW ZAWSZE Z POLICJĄ!"
z forum Fanatyków Falubazu:
"Z racji faktu, że dziewczyny z północy są nieuchwytne a ich jedynym obszarem działania jest nocna partyzantka, ultrasi Falubazu w przedderbową noc postanawiają wystawić warte pod stadionem. Wyczuliśmy Naszych 'rywali' i trafiamy auto stalowców które podjechało pod stadion. Wysiadają w 5 osób z auta i idą w stronę stadionu, po czym na swojej drodze spotykają komitet powitalny Falubazu. Dążymy do konfrontacji wystawiając 5 osób, ale reakcja dziewczyn jest oczywista - ucieczka do auta i spierdalanie z piskiem opon odmawiając walki. Po półgodzinnym pościgu po mieście na drodze staje nam blokada milicji w postaci.. 8 radiowozów. Dzielni 'kibice' stali wskazują Nas palcami po czym odjeżdżają pod eskortą kryminalnych.
PS. Nie gadajcie, że to nikt od Was, chyba, że macie na tyle kumatych pikników, że potrafią pojechać o trzeciej w nocy w kominiarkach i bluzach stali pod stadion rywali ;)
ZGODNIE Z TRADYCJĄ - sTAL gORZÓW ZAWSZE Z POLICJĄ!"
-
Nas około 80 głów na dzisiejszym meczu żużlowym. Zajmujemy młyn lokalnego "rywala".
[link]
-
Jedno z dwóch oficjalnych kont kibiców Falubazu
-
fluor cos sie u Was zmienilo w kwestii podzialu ekipy? Bo znowu zuzlowe, napinajace sie menele lataja w barwach Waszych zgodowiczow i w bluzach UT pilkarskiej.
cyberfan
-
Ile Falubazu w Toruniu?
-
-
Sparta Wrocław - Stal Rzeszów

-
Coś się niby we Wrocławiu działo dziś na Sparcie.
-