Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

WNH1906

Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

Post autor: WNH1906 »

Konkretnych dowodów na ten sojusz Cracovii i Hutnika nie ma, no bo i skąd? Na miejscu Hutników wstydziłbym się przyznać do czegoś takiego, takie niby honorowe chłopaki a każdy kto tu mieszka wie jak jest i każdy widzi że między Wami stosunki są neutralne (jak to jest że na meczu Cracovia - Stomil gdzie spora delegacja HKS jest na sektorze gości nie pojawia się żaden bluzg w lokalnego rywala?)
Na murach Hutnik się napinał na Wisłę a jak widać trafiła kosa na kamień, były zapowiedzi o końcu taryfy ulgowej, pięściami czy nożami egzekwowanej i okazały się prawdziwe, piękny transparent a w tle banderowskie barwy.
iparts.pl
ts06

Post autor: ts06 »

10.75.95 - nie chodziło mi o poszkodowanego.
birkut - jak nie chcecie przykrych scen to po prostu odpuście sobie wojowanie w naszym mieście.
NNZNP_qn

Post autor: NNZNP_qn »

Widzę chłopaki że Wy strasznie skromni jesteście,może niech wsh napisze oświadczenie to chłopaki z Hutnika będą wiedzieć na czym stoją :):)
Hutnicze

Post autor: Hutnicze »

nrth:
Ty tak serio? Podajesz drewniane style jako przykład "sprzętu" w ujęciu krakowskim? Urzekło mnie to :)

Co do zgód - uwierz mi - nie kpię, zauważyłem tylko że kolejny raz dochodzi do manipulacji i wmawiania że czarne jest białe, jak rozumiem Ty akurat te flagi rozróżniasz? Pisząc o gierojach nie zapomniałeś napisac o nazistach i 1.FCM ?

Swoje propagandowe hasła piszecie na forach ogólnopolskich, więc pisze o postrzeganiu Hutnika przez ekipy z Polski, przecież wiesz, ze lata mi koło pędzla co myślą o nas "inne krakowskie ekipy", staram się więc prostować te banialuki, ale zawsze znajdzie się ktoś kto pojedzie mi mi jakaś historią sprzed 20 lat, będącą wynikiem innej propagandy.
Pewnie już czytałeś i z założenia nie wierzysz. Ja wierzę.
http://hutnik.org/hutnikkrakowpl/old/ksg.html
Hutnicze

Post autor: Hutnicze »

Nie uważam tak, błędnie założyłem że birkut miał na myśli sprzęt ostry. Chyba to jego używania dotyczyło to całe zamieszanie z byciem honorowym, lub nie.
Żarcik o zgodach całkiem udany :) Czyli Ciebie ta zgoda nie boli, boli tylko tych Twoich kolegów, którzy tu wypisują jakieś brednie o benderowskich flagach.

Co do historii z roku 98 to zwróć uwagę, że wtedy w zbieżnym czasie w nasze ręce trafiły trzy duże flagi - Stomilu, Ruchu i Górnika właśnie, po wyjaśnieniu wewnątrz ekipy jak powinno się zdobywać flagi, te które zostały zdobyty niehonorowo zostały oddane (Ruch i Stomil), jaki widzisz sens upierania się przy tej trzeciej?
nrth

Post autor: nrth »

A jaki widzisz sens wypierania się przez Wisłę "sprzętu rodem ze średniowiecza" (który nam przypisaliście) po wjeździe pod wasze kasy podczas gdy oficjalnie wtedy sprzętu używaliśmy dużo i nie mieliśmy kłopotu z przyznawaniem się do tego?
ludovico

Post autor: ludovico »

WNH1906 pisze:Konkretnych dowodów na ten sojusz Cracovii i Hutnika nie ma, no bo i skąd? Na miejscu Hutników wstydziłbym się przyznać do czegoś takiego, takie niby honorowe chłopaki a każdy kto tu mieszka wie jak jest i każdy widzi że między Wami stosunki są neutralne(jak to jest że na meczu Cracovia - Stomil gdzie spora delegacja HKS jest na sektorze gości nie pojawia się żaden bluzg w lokalnego rywala?)
Na murach Hutnik się napinał na Wisłę a jak widać trafiła kosa na kamień, były zapowiedzi o końcu taryfy ulgowej, pięściami czy nożami egzekwowanej i okazały się prawdziwe, piękny transparent a w tle banderowskie barwy.
Rozumiem że byłeś na tym meczu skoro stwierdzasz pewnie takie fakty? Już któryś raz powielacie ten farmazon, Hutnik wielokrotnie był bluzgany podczas tego meczu
nrth

Wy tez musicie ustalić we własnym gronie kwestie bluzgów, bo nas tam nie było więc możemy informacje mieć tylko od innych

Obrazek
Psiak

Post autor: Psiak »

birkut pisze: czyli analogiczne - wisła siegneła po sprzęt bo nie dawała sobie rady z Hutnikiem czy north i koledzy maja jakąś inną, bardziej pomysłową wymówkę.
Na prawdę chcesz porównywać stosunek sił ekip Wisły i Cracovii z przełomu lat 90-tych i analogicznie Wisły do Hutnika z drugiej połowy lat 90-tych?
Przyznam, że wyobraźni ci nie brakuje :)

Hutnicze,
GTS ci przeszkadza a Dynamo nie?
Odnalezioną w kurzach archiwalnych wzmiankę dotyczącą Dynama Kijów jest informacja z 13 maja 1927 r. o planowanym założeniu klubu. Datę przyjmuje się za początek jego funkcjonowania. Ale dopiero w listopadzie 1927 r. z inicjatywy Sergiusza Barmińskiego i Mikołaja Channikowa powstała drużyna Dynamo Kijów. Dwaj działacze skupili wokół siebie grupkę młodych czekistów i pracowników milicji.
http://dynamokijov.wordpress.com/historia/
Widać, że "stopniowanie" masz opanowane do perfekcji :)
aligator33

Post autor: aligator33 »

Hutnicze pisze: - Czy tak bardzo was bolą nasze zagraniczne zgody, że kolejny raz musicie wmawiać innym kibicom że niebiesko-żółta flaga jest w rzeczywistości czerwono-czarna? Jedna taka próba była po meczu Welcome To Nowa Huta z Dynamem, teraz kolejna.
Perspektywa zdjęcia ma spore znaczenie:
Obrazek

Z innej beczki: często sobie tak dla żartu ozdabiacie pokoje czymś czym się brzydzicie?

Obrazek
PogodaBahama

Post autor: PogodaBahama »

Hutnicze pisze: - Czy tak bardzo was bolą nasze zagraniczne zgody, że kolejny raz musicie wmawiać innym kibicom że niebiesko-żółta flaga jest w rzeczywistości czerwono-czarna? Jedna taka próba była po meczu Welcome To Nowa Huta z Dynamem, teraz kolejna.
Hutnicze pisze: Żarcik o zgodach całkiem udany :) Czyli Ciebie ta zgoda nie boli, boli tylko tych Twoich kolegów, którzy tu wypisują jakieś brednie o benderowskich flagach.
Obrazek
Ja tu tylko na chwilkę w kwestii manipulacji i znajomych spod czerwono-czarnych barw.
Fotka z troszkę innej perspektywy i już się nie przyczepiamy do waszych przyjaciół.

Obrazek
destructor85

Post autor: destructor85 »

Z innej beczki: często sobie tak dla żartu ozdabiacie pokoje czymś czym się brzydzicie?

Obrazek[/quote]

Pierwszy twój post i od razu zabłysnąłeś takie coś ma chyba prawie każdy kto był w Zakopcu jako pamiątke.
Obrazek
nrth

Możemy
Ultrasowski

Post autor: Ultrasowski »

WNH1906 pisze:Konkretnych dowodów na ten sojusz Cracovii i Hutnika nie ma, no bo i skąd? Na miejscu Hutników wstydziłbym się przyznać do czegoś takiego, takie niby honorowe chłopaki a każdy kto tu mieszka wie jak jest i każdy widzi że między Wami stosunki są neutralne(jak to jest że na meczu Cracovia - Stomil gdzie spora delegacja HKS jest na sektorze gości nie pojawia się żaden bluzg w lokalnego rywala?)
u

na derbach w 2007 roku na Reymonta z naszych ust nie padł ani jeden bluzg na Wisłę i nikt nie dorabiał do tego bzdurnej ideologii. a sielanki raczej wtedy nie było o czym swiadczy wislacka oprawa anty na tym meczu. ot taki kaprys

tacy dwaj-wyciagasz zdjecia z kilku meczów z wiesniakami i wyjazdów w wakacyjne srody - twoje prawo, ale wyrabianie sobie opini na temat kondycji na takiej podstawie to slaby ruch. nikt z nas nigdy nie ukrywal, ze dzialamy na zasadzie mobilizacji na konkretne mecze, na pzoostałych jest roznie, raz gorzej, jak teraz, raz lepiej, zwykle gdy sa wyniki czy pierwsze lata Nowego Hutnika. Zeby nie bylo to niczego nie tlumacze ani nie usprawiedliwiam - tak jest i juz, zreszta podobnie funkcjonuje wiele ekip o pdoobnym potencjale i liczbowym, w podobnie hujowych ligach

a wrzucanie zdjecia pamiątki z Zakopca to juz kompletna zenada
Ultrasowski

Post autor: Ultrasowski »

jeszcze co do naszej wizyty na KSC-Stomil - może i nie bluzgaliśmy, ale słowa jednej z piosenek "inni Cię zdradzili, kurwe polubili" spiewało sie wybornie:)

Post autor: *** »

no przecież Cracovia i Wisła działa jak działa by mega honorowy pełen dobrych chłopaków Hutnik nie przejął Krakowa...bo taki by miało to finał ;)
HC

Post autor: HC »

nie wiesz, że swastyka to runa słońca czy jakoś tak?;)
z tego co mi wiadomo to Wisła nigdy oficjalnie nie miała kontaktów z węgierskimi ekipami, chyba, że chodzi Ci o dzisiejszy mecz Rumunia-Węgry i jakieś tam pojedyncze wsparcie, ale jeśli tak to Twoje pytanie można skierować do kilkunastu polskich ekip...
HC

Post autor: HC »

przecież ich jest tam dzisiaj mniej niż palców u jednej reki:)
prędzej mógłbyś skierować te oskarżenia w stronę GKS B., Portowców, czy nawet (L) bo (nie wiem, żadnego oficjalnego info nigdzie nie ma) zapewne jest tam ich więcej...
MacMac

Post autor: MacMac »

Ja chce sprawdzić! Pisz gdzie i kiedy, zbieram chulyganow w sumie z całego forum i jazda! Info potwierdź telefonicznie jak coś.
z Kijowa

Post autor: z Kijowa »

MacMac pisze:Pisz gdzie
w pizdzie
1950n-h

Post autor: 1950n-h »

może najpierw sprawdź, zapytaj, dowiedz się co te flagi oznaczają dla Ukrainców a potem komentuj.
Laurent

Post autor: Laurent »

W Wiślacką propagandę i tak nikt w Polsce już nie wierzy, więc nie wiem po co toczycie z nimi jakąkolwiek dyskusję.
Są liczną, aczkolwiek nie poważną ekipą. Dobrze wiecie, że bez sprzętu nie macie podjazdu do ekip typu Legia, Lech, R&W czy ŁKS.

Zróbcie sobie dzieci najpierw porządek u siebie, a potem bierzcie się za podjazdy do innych, bo póki co nawet Wasi najwięksi przyjaciele was ruchają, jedni trzymając z Waszą kosą, drudzy "roztaczając opiekę" nad ważną postacią z drugiej strony błoń.
bnm

Post autor: bnm »

Laurent pisze:W Wiślacką propagandę i tak nikt w Polsce już nie wierzy, więc nie wiem po co toczycie z nimi jakąkolwiek dyskusję.
Są liczną, aczkolwiek nie poważną ekipą. Dobrze wiecie, że bez sprzętu nie macie podjazdu do ekip typu Legia, Lech, R&W czy ŁKS.

Zróbcie sobie dzieci najpierw porządek u siebie, a potem bierzcie się za podjazdy do innych, bo póki co nawet Wasi najwięksi przyjaciele was ruchają, jedni trzymając z Waszą kosą, drudzy "roztaczając opiekę" nad ważną postacią z drugiej strony błoń.
hahahaha, dzięki za poprawę humoru, kibiców hutnika zawsze dobrze poczytać. :)
Laurent

Post autor: Laurent »

bnm pisze:
Laurent pisze:W Wiślacką propagandę i tak nikt w Polsce już nie wierzy, więc nie wiem po co toczycie z nimi jakąkolwiek dyskusję.

hahahaha, dzięki za poprawę humoru, kibiców hutnika zawsze dobrze poczytać. :)
Jeszcze co do trzymania z Cracovią.

Dopóki mieszkałem w Krakowie, niejednokrotnie miałem okazje lać się z kibicami Pasów, czy to na ulicach NH, czy w weekendy podczas imprez w Rynku. Czy to znaczy, że Hutnik ma/miał cichy układ z Wisłą? Czy też może oznacza to, że Wisły w Krakowie nie ma/ nie wojuje na mieście?

Kolejne pytanie. Od lat, na wieś gdzie mam domek letniskowy, do sąsiada, będącym kibicem Wisły (sądząc po tym ile wie na różne tematy, nie jest to byle pionek) z PB, przyjeżdża rok, w rok, nieprzypadkowa osoba z Prokocimia, będąca kibicem Cracovii. Czy to oznacza, że Cracovia buja się jednak z Wisłą?

Takich przykładów w całej Polsce są setki , więc nie ośmieszajcie się już z tą tezą, że HKS trzyma z Pasami.
nrth

dzięki stary
kiszony

Post autor: kiszony »

luz, od firmy(:
1950n-h

nie ma edytuj ale do Fachowiec - wiesz w ostatnich latach i to nie chodzi o 2000 ale o te 2008-2012 bardzo dużo było akcji z wami tz. TS lub jak kto woli GTS przeciwko Ksc i w tedy nikt z Ksc nie plakał że mamy z wami zgode porpostu takie a nie inne są prawa na osiedlach w SH, bo wiekszość akcji jest za tz. kolege a nie za klub tylko niektórzy tego nie moga zrozumieć -
1950n-h

sorry 2006-2010 co by sie ktoś nie przyjebał o daty
nrth

Dokładnie. Dodatkowo porosze o choc jedna taka sytuacja o jakich pisał Fachowiec tylko w wykonaniu Wisły i KSC
Heheszki123

Post autor: Heheszki123 »

ja mam pytanie za 100 punktów do wiślaków-była kiedyś ustawka między Hutnikiem a Cracovią albo osiedlami sympatyzującymi z nimi?
1950n-h

Nigdzie nie napisałem że robimy akcje wspulnie z Ksc, napisałem że były kiedyś tam akcje wspulne z Wami na Ksc
lozys

Post autor: lozys »

ty tam lepiej wspólnie z chłopakami zrób akcje do biblioteki po słownik

Post autor: *** »

to co teraz robiąc wjazdy na teren Wisły/Cracovii wpadacie z gołymi łapami wiedząc jak to może się skończyć?
Psiak

Post autor: Psiak »

Zastanawiające jest to, że kibice klubu, którzy zawdzięczają jego powstanie i egzystencję radosnej twórczości władz komunistycznych, nie mają żadnych skrupułów by zarzucić gwardyjskość klubowi założonemu przez polskich patriotów i powstałemu blisko pół wieku wcześniej.
I gdzie by tam przeszkadzało zatwardziałym antyGTS-owcom, (których dotyka wyjątkowa amnezja, jak w przypadku ich kolegów  z lewej strony krakowskich Błoń, gdy mowa o zgodzie z GTS-em z czasów kiedy Wisła funkcjonowała w zrzeszeniu Gwardia), że Dynamo założone przez urząd represji, m.in. zwalczający szpiegostwo i działalność kontrrewolucyjną na terenie Rosji bolszewickiej i za jej granicami, swoje dotychczasowe barwy zawdzięcza NKWD!
Dynamo Kijów ma barwy biało-niebieskie. Kolory były wyznaczone przez decyzję Rady Centralnej Towarzystwa Sportowego Dynamo, która reprezentowała pracowników NKWD. W przeciwieństwie do czerwonego (kolor przelanej krwi), który wybrali sportowcy wojskowi, NKWD, symbolizując słowa swojego przewodnika Feliksa Dzierżyńskiego o czystych i jasnych myślach pracowników swej organizacji, postanowił więc wybrać kolory białe i niebieskie.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Dynamo_Kij ... rwy_i_herb

A na marginesie to kto wymyślił:
„W Hucie rządzi Hutnik a w Krakowie Pasy
Wisła się nie liczy bo to są k.tasy”?
Wy czy wasi koledzy? :)
eNGie

Post autor: eNGie »

Od dłuższego czasu w tym temacie istnieje gruba, niepotrzebna napinka - skończcie to i piszcie w miarę konstruktywne posty bez wzajemnego obrażania się i bluzgania - to do niczego nie prowadzi.
dratwa06

Post autor: dratwa06 »

Fachowiec taka z ciebie encyklopedia to napisz konkretnie o jaki mecz Hutnika chodzi, oprócz tego z Legią , na który przyszliśmy sobie w większej grupie pośpiewać.I jak już piszesz,że przy okazji meczu Hutnik-Śląsk chodziliśmy swobodnie po ich stadionie to sobie przypomnij co robiliśmy u was na Polska-Izrael.Tak,tak wiem,wiem wysłaliście bandę na radzionkowskiego Rucha:)
mpolak1977a

Post autor: mpolak1977a »

dratwa06 pisze:Fachowiec taka z ciebie encyklopedia to napisz konkretnie o jaki mecz Hutnika chodzi, oprócz tego z Legią , na który przyszliśmy sobie w większej grupie pośpiewać.I jak już piszesz,że przy okazji meczu Hutnik-Śląsk chodziliśmy swobodnie po ich stadionie to sobie przypomnij co robiliśmy u was na Polska-Izrael.Tak,tak wiem,wiem wysłaliście bandę na radzionkowskiego Rucha:)
Miałem się nie zakładać konta bo aż żal czytać Wasze wypociny i to dotyczy wszystkich stron konfliktu.
Chciałem się tylko ustosunkować do twojej wypowiedzi - po pierwsze nie bujaliście się sami tylko a Lechem, Arką i jeszcze Bóg wie z kim - bo jakbyście byli sami to inaczej trochę by się skończyło w jednej z uliczek koło stadionu i między innymi Ż........ nie musiałby o kulach bujać się przez pól roku. Jak niby jesteście tacy mocni - to czemu nie było Was na bodajże Polska Węgry - więc nie siej tutaj farmazonu bo albo nie masz pojęcia albo specjalnie przeinaczasz fakty.
dratwa06

Post autor: dratwa06 »

Poświęcę jutro swoich kilkanaście cennych minut i odszukam opis northa dot. tamtych wydarzeń.Okres letni,mecz bez specjalnego cisnienia,tylko 14 szarksów plus dzięsięciu przypadkowych tak to leciało:)

A z mojej strony dodam,że Arki i Bóg wie jeszcze kogo nie było.Był za to Lech,a Lechia i Śląsk tak was poważnie potraktowały,że aż nie przyjechały:)
mpolak1977a

Post autor: mpolak1977a »

Zgadza się do dwóch spraw - że Wisła była sama wtedy i z tego co pamiętam to ekip poza Wami sobie nie przypominam - kilku krzykaczy z LEGII - którzy dopiero po Waszym wyjściu już z meczu coś tam się darło do WAS.
Teraz o tych kilkunastu Sharkach plus 10 przypadkowych mówisz o meczu czy "sparingu" pod knajpą ?
Jihad

Post autor: Jihad »

mpolak1977a pisze:
dratwa06 pisze:Fachowiec taka z ciebie encyklopedia to napisz konkretnie o jaki mecz Hutnika chodzi, oprócz tego z Legią , na który przyszliśmy sobie w większej grupie pośpiewać.I jak już piszesz,że przy okazji meczu Hutnik-Śląsk chodziliśmy swobodnie po ich stadionie to sobie przypomnij co robiliśmy u was na Polska-Izrael.Tak,tak wiem,wiem wysłaliście bandę na radzionkowskiego Rucha:)
Miałem się nie zakładać konta bo aż żal czytać Wasze wypociny i to dotyczy wszystkich stron konfliktu.
Chciałem się tylko ustosunkować do twojej wypowiedzi - po pierwsze nie bujaliście się sami tylko a Lechem, Arką i jeszcze Bóg wie z kim - bo jakbyście byli sami to inaczej trochę by się skończyło w jednej z uliczek koło stadionu i między innymi Ż........ nie musiałby o kulach bujać się przez pól roku. Jak niby jesteście tacy mocni - to czemu nie było Was na bodajże Polska Węgry - więc nie siej tutaj farmazonu bo albo nie masz pojęcia albo specjalnie przeinaczasz fakty.
Nie wiem o jakim meczu z Węgrami piszesz fantazje bo ja kojaże tylko jeden w Krakowie na Hutniku w 94, jak widać na filmiku nie było nas tam :)
https://www.youtube.com/watch?v=x8OmyJkUHaY
ODPOWIEDZ