Żużel 2007 ...
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
gdańszczanin
Detonator odpuściłeś sobie żużel, nieprzychylnie się wypowiadając pewnie jak część fanatyków, którzy nieraz pierwsze kroki postawili na speedway'u. Wiadomo jak w Waszych miastach ta dyscyplina przyciąga ludzi. Teraz też piszesz o piknikach, a Ci nie wydaję mi się by chodzili w pasiastych koszulkach czy w barwach Wisły. Nie działacie na żużlu, ale część osób na niego chodzi, a derby mimo, że żużlowe przyciągają. Swoją drogą zastanawiam się czemu z taką niechęcią odbieracie żużel, skoro to najlepsze miejsce, by przyciągnąć młodych i "nauczyć" fanatyzmu. Mimo wszystkich wad płynących ze sporej części piknikowej publiki, z którą na piłce nie ma problemów, bo jak mają być skoro przychodzi po 300 osób na mecz.
co do koszulek to sa one dostepne dla kazdego w naszym miescie wiec takie wnioski sa smieszne,inna sprawa gdyby to były osoby w czarnych koszulkach na przodzie z motywem mafii bo te były tylko dla wybranych i po czyms takim mogłbys sobie pisać i fklejac foty,ale puki co szkoda ze siejesz taki zament.Co do bluzg to sie chyba juz do tego powinienes przyzwyczaic bo odkad pamietam to zawsze tak było na meczach z Rzeszowem wiec nic nowego...pamietam jak sam nieraz jak jeszcze klatka była na 1 wirazu to siedziałem tam i w takich napinkach rowniez brałem udział lecz juz nie te czasy!takze w dalszym ciagu czekamy no foty na pw!pozdrawiam
Przyznam, że byłem wczoraj po raz pierwszy w tym sezonie (i ostatni) pod i na stadionie.
Sam widziałem jakies wtretne laski które paradowały sobie w szalach Wisły. Niestety tego wyeliminowac sie nie da. Ja proponuje abys przesłał takie fotki bo na tej nic nie widziać a my juz sobie dojdziemy kto, co i skąd.
Żużel to specyficzne miejsce i kiedys doszło nawet do takiego paradoksu ,że chyba w Nowej Hucie po zadymie z Hutnikiem "nasi" żuzlofani sprzedawali naszych którzy walczyli w obronie własnie tych zuzlofanów. Jakoś mniej więcej po tym skończyła sie identyfikacja kibiców Unii z zuzlem, nie liczać wyjazdu na Stal Rzeszów chyba w 2003 roku. Po tym czasie organizowanego wyjazdu nie było, na wyjazdy jadą/jeżdza jednostki.
Sam widziałem jakies wtretne laski które paradowały sobie w szalach Wisły. Niestety tego wyeliminowac sie nie da. Ja proponuje abys przesłał takie fotki bo na tej nic nie widziać a my juz sobie dojdziemy kto, co i skąd.
Żużel to specyficzne miejsce i kiedys doszło nawet do takiego paradoksu ,że chyba w Nowej Hucie po zadymie z Hutnikiem "nasi" żuzlofani sprzedawali naszych którzy walczyli w obronie własnie tych zuzlofanów. Jakoś mniej więcej po tym skończyła sie identyfikacja kibiców Unii z zuzlem, nie liczać wyjazdu na Stal Rzeszów chyba w 2003 roku. Po tym czasie organizowanego wyjazdu nie było, na wyjazdy jadą/jeżdza jednostki.
-
zwykly_kibic
-
Giekaemowiec
GKM Grudziądz - Start Gniezno
Na meczu około 5 tys. widzów, w naszej klatce także bardzo dobra liczba. Tego dnia prezentujemy na prezentacji flagowisko, mamy 100 ,,machajek" i 7 duzych flag na kiju 2x2 i 3x3. Prowadzimy dobry doping w szczególności na początku i na końcu spotkania. Na meczu melduja sie dwa samochody Poloni Bydgoszcz i 1 osoba z Włókniarza.
Poniżej fotorelacja i filmiki:
http://gkm.2.na.1.patrz.pl
http://zolto.niebiescy.patrz.pl
www.pawelstaszek.fututo.pl/muras/kibice1.jpg
www.pawelstaszek.fututo.pl/muras/kibice2.jpg
www.pawelstaszek.fututo.pl/muras/kibice3.jpg
www.pawelstaszek.fututo.pl/muras/kibice5.jpg
www.pawelstaszek.fututo.pl/muras/kibice6.jpg
Na meczu około 5 tys. widzów, w naszej klatce także bardzo dobra liczba. Tego dnia prezentujemy na prezentacji flagowisko, mamy 100 ,,machajek" i 7 duzych flag na kiju 2x2 i 3x3. Prowadzimy dobry doping w szczególności na początku i na końcu spotkania. Na meczu melduja sie dwa samochody Poloni Bydgoszcz i 1 osoba z Włókniarza.
Poniżej fotorelacja i filmiki:
http://gkm.2.na.1.patrz.pl
http://zolto.niebiescy.patrz.pl
www.pawelstaszek.fututo.pl/muras/kibice1.jpg
www.pawelstaszek.fututo.pl/muras/kibice2.jpg
www.pawelstaszek.fututo.pl/muras/kibice3.jpg
www.pawelstaszek.fututo.pl/muras/kibice5.jpg
www.pawelstaszek.fututo.pl/muras/kibice6.jpg
-
blackdevils
KM Ostrów - Motor Lublin
Debiut wspólnego młyna ze Stowarzyszeniem nie wypadł niestety zbyt okazale ze względu na niewielką liczbę członków "Czarnych Diabłów", którzy pojawili się na sektorze. Łącznie z nimi było nas ok. 25. Wywieszamy fany: WLKP, KMIF i DOBRZYCĘ. Podczas prezentacji debiutuje sektorówka, a do niej mamy jeszcze styropianowy napis WALCZYMY skierowany do naszych asów. Doping mniej więcej do 10 biegu prowadzimy bez większych przerw, później było już nieco gorzej, ale generalnie na plus. Pod koniec meczu do Queena podłącza się caluteńki łuk, co daje bardzo dobry efekt. Gości 56 z trzema flagami. Dopóki mecz był na styku dobrze dopingowali, później nieco osłabli. Na prezentacji mają pasy w barwach i 100 serpentyn.
Widzów - ok. 5 tys.
Młyn - ok. 25
Gości - 56

Debiut wspólnego młyna ze Stowarzyszeniem nie wypadł niestety zbyt okazale ze względu na niewielką liczbę członków "Czarnych Diabłów", którzy pojawili się na sektorze. Łącznie z nimi było nas ok. 25. Wywieszamy fany: WLKP, KMIF i DOBRZYCĘ. Podczas prezentacji debiutuje sektorówka, a do niej mamy jeszcze styropianowy napis WALCZYMY skierowany do naszych asów. Doping mniej więcej do 10 biegu prowadzimy bez większych przerw, później było już nieco gorzej, ale generalnie na plus. Pod koniec meczu do Queena podłącza się caluteńki łuk, co daje bardzo dobry efekt. Gości 56 z trzema flagami. Dopóki mecz był na styku dobrze dopingowali, później nieco osłabli. Na prezentacji mają pasy w barwach i 100 serpentyn.
Widzów - ok. 5 tys.
Młyn - ok. 25
Gości - 56

-
Falubaziak
-
levyLESZNO
-
Legioholic
jak sie tak patrze na te fotki z opraw to naprawde niektore zajebiste. a co do falubazu to juz miazga a najbardziej sektorowki ich malowane sa bardzo dobre.
mam pytanie do ekip zuzlowych bo wiem ze niektore ekipy pilkarskie odcinaja sie od zuzlowych ale czy jest jakas ekipa ktora chodzi i na pilke i na zuzel ? chyba jest takie porozumienie w Czestochowie ale nie jestem pewny. dzieki z gory za odpowiedz
mam pytanie do ekip zuzlowych bo wiem ze niektore ekipy pilkarskie odcinaja sie od zuzlowych ale czy jest jakas ekipa ktora chodzi i na pilke i na zuzel ? chyba jest takie porozumienie w Czestochowie ale nie jestem pewny. dzieki z gory za odpowiedz
-
POLONIA1920BYDGOSZCZ
-
kasztanowy8
ZKŻ - Leszno
Byłem ostatnio na meczu ZKŻ - Leszno i jestem pozytywnie zaskoczony. 
Oprawa ZKŻ i Leszna była super. Oczywiście ZKŻ była dużo atrakcyjniejsza ale to pewnie ze względu na to, że byli gospodarzami.
O fajerwerkach nie wspomnę.
Z tego co widziałem to mogę śmiało powiedzieć, że można iść na mecz z rodziną lub dziećmi.
Adaś
Oprawa ZKŻ i Leszna była super. Oczywiście ZKŻ była dużo atrakcyjniejsza ale to pewnie ze względu na to, że byli gospodarzami.
O fajerwerkach nie wspomnę.
Z tego co widziałem to mogę śmiało powiedzieć, że można iść na mecz z rodziną lub dziećmi.
Adaś
-
Fan_Gwardii
sadze ze jezeli to prawda to powinno sie szerzej zajac fanami GKMu.. wspolpraca z ochrona to konfidenctwo i tyleFG_GW pisze:speedi pisze:Grudziadz - Gniezno
Kilba rzeczy ktore sie dzialy w Grudziadzu:
O obrazaniu nas, proponowniu nam ustawki (ale Ci po tym jak powiedzielismy ze nas jest tylko kilku a poatym MY SIE TYM NIE ZAJMUJEMY odeszli i chyba oni akurat wiecej problemow nie robili. Chyba) no i wytykaniu na nas golych tylkow nie bede nic pisal! Obrazaniu kobiet i wyzywaniu ich tez! Ale napisze ze po meczu gdy dziekowalismy naszej druzynie za mecz to jeden z ochroniarzy sciagnal jednemu z nas szalik i wrzucil na pas zieleni gdzie nie mielismy tam dostepu...! Jakims cudem wlasnie w tym miejscu stala osoba zwiazana z klubem z Grudziadza...! Wziela szalik i szybko sie udala do parkingu...! Zbiek ogolicznosci? Nie sadze! Druga sprawa policjant podszedl do nas i powiedzial ze policja nas odprowadzi do busa i odeskortuja poniewaz ochrona jest dogadana z kibicami Grudziadza i ze nas chca im wystawic...! Wszystko na ten temat! Dodam tylko gdzie kibice w Polsce maja sztame z ochrona...?
-
blackdevils
Wczorajszy mecz pod wzgledem oprawy - odpuszczamy. Jedziemy tylko z dopingiem ktory jak na fatalna postawe naszych zuzlowcow dawal rade, standardowo szkocja na caly stadion.
Apator w okolo 200-300 osob ( ciezko jest mi powiedziec, okresla sie sami ) - Dopinguja na srednim poziomie, pare razy calkiem dobrze slyszalni
Wywieszaja kilka flag jak i __flage reprezentacyjna myszki miki na bialo czerwonym tle do góry kolami skrojona zapewne wczoraj na DPŚ (
) __
Nie wnikam w to i glos zapewne zajma osoby do tego powolane.
Apator w okolo 200-300 osob ( ciezko jest mi powiedziec, okresla sie sami ) - Dopinguja na srednim poziomie, pare razy calkiem dobrze slyszalni
Wywieszaja kilka flag jak i __flage reprezentacyjna myszki miki na bialo czerwonym tle do góry kolami skrojona zapewne wczoraj na DPŚ (
Nie wnikam w to i glos zapewne zajma osoby do tego powolane.
-
blackdevils
-
blackdevils
-
Staleczka_z_Gorzowa
Fana skasowana zostala piknikom,ekipa Stali odpuscila ten mecz.Szkoda bo pikniki z Gniezna w barwach zostali ochronieni przez kilku od nas na spotkaniu w Gorzowie siedzac na prostej(gdyby nie my jakis lepek by ich skasowal z szali).Fana nie nalezala do ekipy ale byla to flaga w barwach Stali wiec okazuje sie ze Start Gniezno nie ma fanatykow do bronienia wlasnej fany,nie wykazuja sie na wyjazdach ale maja zeby skroic najebanych piknikow.To tyle
-
blackdevils
-
Staleczka_z_Gorzowa
-
levyLESZNO