Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ

Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

Post autor: *** » 23.09.2014, 17:07

a W Łodzi czy na GŚ nie dochodzi do akcji że ktoś wyciągnie przedłużacz?Nie na taką skalę jak Kraków ale jednak.

iparts.pl
bnm

Post autor: bnm » 23.09.2014, 17:21

Czyli co inni mogą używać na Wisłę sprzętu, ale Wisła nie? Skończcie z tą hipokryzją.

JanuszKRK

Post autor: JanuszKRK » 23.09.2014, 17:32

Hutnik poszkodowany widze a sami latają ze sprzętem i bratają się z pasami wiec skonczcie pierdolic o oświadczeniu.

dratwa06

Post autor: dratwa06 » 23.09.2014, 17:37

Tego chyba jeszcze na świecie nie grali,by chuligani zajmowali się zamieszczaniem oświadczeń na internecie:)

bnm

Post autor: bnm » 23.09.2014, 18:01

JG tych oświadczen zamieścił conajmniej kilka, także dratwa jesteście w tym najlepsi muszą przyznać. ;)

Tyle że wasze oświadczenia przeważnie były po jakiejś kompromitacji, co zresztą mnie nie dziwi bo porażka to wasze drugie imie :).

abg

Post autor: abg » 23.09.2014, 18:04

słuchaj Dratewko oświadczenie wydali by Polska wiedziała, ze się Wisła bije bez sprzętu, bo niby jak się inaczej mieli dowiedzieć. Tak samo po podpisaniu paktu poznańskiego chuligani z całej Polski wydali oświadczenie że nie go nie używają, później m.innymi wasza zgoda z Tychów też wydała takie oswiadczenie. Nie odwracaj uwagi od sedna sprawy, czyli życia kibicowskiego. Odwracacie uwagę jakimiś ubekami, miętami, czerwinskimi itp. w chuju to mamy, ulica weryfikuje wszystko. Wiadomo że od czasu do czasu coś tam się wam trafi, ale prawda jest taka, że tak słabi nie byliście od lat. Jak tam na Azorach??

SKMK1906NH

Post autor: SKMK1906NH » 23.09.2014, 18:06

(S) pisze:tematem głównym to jest to co robicie po wydaniu oświadczenia!! A MN to temat zastępczy ! Bo cokolwiek się wydarzy dalej w Polsce krzywego to będzie dopisek do oświadczenia że ktoś sobie zasłużył bo to i tamto kiedyś ?? Albo coś piszecie i się tego trzymacie (bo co by nie mówić wszyscy Wam na ręce patrzą) albo tak jak teraz odwracanie kota ogonem... To Wy mieliście coś Polsce udowodnić !
Przypominam że w oświadczeniu było jasno podane na Cracovie sprzęt będzie używany. Z uwagi na to że Hutnik z Cracovia się brata i szuka pomocy będzie traktowany tak samo jak Cracovia.

tetteh

Post autor: tetteh » 23.09.2014, 18:19

'Przypominam że w oświadczeniu było jasno podane na Cracovie sprzęt będzie używany. Z uwagi na to że Hutnik z Cracovia się brata i szuka pomocy będzie traktowany tak samo jak Cracovia.'

To ja mam pytanie. Oświadczenie dotyczyło również zgód Cracovii.
Czyli jak zgody się bratają z Cracovią to będą traktowane tak samo jak Cracovia czy nie?
Zabrakło tam jakiejś gwiazdki i wyjaśnienia pod spodem.

SKMK1906NH

Post autor: SKMK1906NH » 23.09.2014, 18:41

tetteh pisze:'Przypominam że w oświadczeniu było jasno podane na Cracovie sprzęt będzie używany. Z uwagi na to że Hutnik z Cracovia się brata i szuka pomocy będzie traktowany tak samo jak Cracovia.'

Czyli jak zgody się bratają z Cracovią to będą traktowane tak samo jak Cracovia czy nie?
Oświadcznie dotyczyło Krakowa. Jeśli ktoś na Nas użyje sprzętu odpłacimy sie tym samym. "Honorowy" Hutnik użył...skończyło sie dla nich tak jak się skonczyło. I kończyc sie będzie zawsze.

Tel

Post autor: Tel » 23.09.2014, 18:47

Z prostej przyczyny nie dotyczy to jedynie Krakowa i okolicznych miejscowości...Oczywistym jest zatem, że póki co sprzęt nie może zniknąć z krakowskich ulic.- chyba czytelnie jest napisane. A że Hutnik lata ze sprzętem jak pasy to chyba wszystko jasne? czy dalej ku*** czegoś nie rozumiecie? Hutnik jak i pasy będą jebane na ostro.
Obrazek

Post autor: *** » 23.09.2014, 19:17

tetteh pisze:'Przypominam że w oświadczeniu było jasno podane na Cracovie sprzęt będzie używany. Z uwagi na to że Hutnik z Cracovia się brata i szuka pomocy będzie traktowany tak samo jak Cracovia.'

a jak twoim zdaniem mają być potraktowane jak np po derbach z Cracovią gdzieś wjadą?mają się pytać czy ktoś przypadkiem jest z nimi?

nrth

Post autor: nrth » 23.09.2014, 20:25

Niektórzy wola robić zamęt wokół Wisły zamiast pomyśleć na spokojnie i spróbować chociaż spojrzeć na sytuację z paru perspektyw.
Hutnik jest lokalnym rywalem i jeśli chciał się wpisać w wojenkę krakowską na ostro to pomyłką jest sądzenie że Wisła będzie się patrzyła na treść oświadczenia a nie odpowie po swojemu.
Świat chuliganów to nie jest forum kibicowskie gdzie się chwyta za słówka i myśli ze to będzie wystarczająca zasłona i że się kogoś towarzyszami ubekami zaszachuje.
Każdy sobie tu może pisać w nieskończoność o historii klubów ale prócz pasjonatów i okazyjnie znudzonych, którzy to przeczytają ludzie mają na to wyjebane.
Klub wybierasz bo dorastasz na odpowiedniej dzielnicy albo chodzisz do odpowiedniej szkoły, ewentualnie robisz interesy z odpowiednimi ludźmi albo trafiasz na lata ekspansji telefoniki albo comarchu.
Cała reszta jest zwykłym propagandowym pierdoleniem.
Można tak latami dyskutować, polecam temat bodajże "święta wojna...", argumenty te same, cytaty te same a nawet kłamstwa te same parę razy prostowane i c***, dalej to samo.
Nikt nikogo nie przekona a czytanie staje się coraz bardziej męczące.
Brak nawet na nastawienie zrozumienia drugiej strony (to normalne), każdy okopany na swojej pozycji i tylko walka na kamienie.
za kim jestes?

dratwa06

Post autor: dratwa06 » 23.09.2014, 21:34

Przyznaję,ze z tym Lubinem celna kontra gnojowi wyszła:)

nhstyle

Post autor: nhstyle » 24.09.2014, 17:46

Panie nrth jeżeli chcesz być rzetelny w swoich wypowiedziach wystarczy że podasz przykłady pociętych chłopaków od was przez nas i wszystko będzie jasne.Brałem parę razy udział w awanturach z wami i tylko raz było czysto ze względu na to że byliście już na naszym stadionie. Zaczynając od meczu z Jagiellonią dobrych kilkanaście lat temu kończąc po dzisiaj zawsze mieliście coś w łapach. "Hutnik jest lokalnym rywalem i jeśli chciał się wpisać w wojenkę krakowską na ostro" Pytanie brzmi chciał czy to jednak wam było tak wygodniej? Nasze stanowisko było jasne w tej kwestii więc nie pier....ie głupot. Zawsze cisnęliście Cracovii że to przez nich jest sprzęt w Krakowie a wy się tylko zaczęliście bronić bando hipokrytów.

JanuszKRK

Post autor: JanuszKRK » 24.09.2014, 18:32

a Hutniczek jest swiety i nigdy nie uzył sprzetu tak?

KONRAD NH.

Post autor: KONRAD NH. » 24.09.2014, 18:37

JanuszKRK pisze:a Hutniczek jest swiety i nigdy nie uzył sprzetu tak?

To samo z przerzutami p******* jak by u nich nie było.

wibrator

Post autor: wibrator » 24.09.2014, 18:41

KONRAD NH. pisze:

Żadna ekipa w Polsce nie jest święta, ale wszystko zależy od natężenia patologicznych zachowań (sprzęt, przerzuty) a tutaj nie porównujcie Hutnika do Wisły i Cracovii

Post autor: *** » 24.09.2014, 19:21

wibrator pisze:
KONRAD NH. pisze:

Żadna ekipa w Polsce nie jest święta, ale wszystko zależy od natężenia patologicznych zachowań (sprzęt, przerzuty) a tutaj nie porównujcie Hutnika do Wisły i Cracovii
ilość ich patologicznych zachowań jest raczej spowodowana tym że Kraków nie jest podzielony po równo.W samym Krakowie Hutnika fizycznie nie ma, tak dla twojej wiadomości (no chyba że zaraz się wpisze kwiatek z podpisem twierdza śródmieście haha)

twierdza śródmieście

Post autor: twierdza śródmieście » 24.09.2014, 22:02

*** pisze:(no chyba że zaraz się wpisze kwiatek z podpisem twierdza śródmieście haha)
Proszę bardzo, życzę miłego wieczoru :)
:)

kielniaacab

Post autor: kielniaacab » 24.09.2014, 23:35

jak nieprzypadkowe osoby z Hutnika latały ze sprzętem za gówniarzami nic nie znaczącymi za Wisłą albo chłopy z ich bandy jeżdziły za małoletnimi chłopakami (to akurat bez sprzetu ale chodzi o sam fakt,że stare chłopy a na dzieci się czają)to było wszystko ok ,apropo KSC widywano was z osobami od nich na nie jednych baletach nie wiadomo o c*** chodzi możecie w końcu wprost przyznać ,że nie będziecie sobie szkodzić z nimi wzajemnie ?

nrth

Post autor: nrth » 25.09.2014, 09:02

nhstyle pisze:Panie nrth jeżeli chcesz być rzetelny w swoich wypowiedziach wystarczy że podasz przykłady pociętych chłopaków od was przez nas i wszystko będzie jasne.Brałem parę razy udział w awanturach z wami i tylko raz było czysto ze względu na to że byliście już na naszym stadionie. Zaczynając od meczu z Jagiellonią dobrych kilkanaście lat temu kończąc po dzisiaj zawsze mieliście coś w łapach. "Hutnik jest lokalnym rywalem i jeśli chciał się wpisać w wojenkę krakowską na ostro" Pytanie brzmi chciał czy to jednak wam było tak wygodniej? Nasze stanowisko było jasne w tej kwestii więc nie pier....ie głupot. Zawsze cisnęliście Cracovii że to przez nich jest sprzęt w Krakowie a wy się tylko zaczęliście bronić bando hipokrytów.
A nie brałeś udziału w awanturze pod waszym stadionem gdy grupka Wisły podjechała tramwajem osobno bodajże na któreś derby?
Tam tez Wisła pierwsza wyciągnęła sprzęt?
Czy masz wybiórczą pamięć?
za kim jestes?

Psiak

Post autor: Psiak » 25.09.2014, 09:32

nhstyle pisze:Panie nrth jeżeli chcesz być rzetelny w swoich wypowiedziach wystarczy że podasz przykłady pociętych chłopaków od was przez nas i wszystko będzie jasne.Brałem parę razy udział w awanturach z wami i tylko raz było czysto ze względu na to że byliście już na naszym stadionie. Zaczynając od meczu z Jagiellonią dobrych kilkanaście lat temu kończąc po dzisiaj zawsze mieliście coś w łapach. "Hutnik jest lokalnym rywalem i jeśli chciał się wpisać w wojenkę krakowską na ostro" Pytanie brzmi chciał czy to jednak wam było tak wygodniej? Nasze stanowisko było jasne w tej kwestii więc nie pier....ie głupot. Zawsze cisnęliście Cracovii że to przez nich jest sprzęt w Krakowie a wy się tylko zaczęliście bronić bando hipokrytów.
W 90r. podczas naszych tradycyjnych odwiedzin na Suchych Stawach, przy okazji meczów Hutnika, na jakimś osiedlu (okolice Zalewu) na nasze kilka pasków (ok. 20 osób) przygotowaliście cały arsenał (pasy, butelki, kamienie) pomimo, że było was ponad dwa razy więcej (ok 5 dyszek). Jedyny przegrany dym z wami z tamtych lat.
Z rok później, po koszu na Hutniku, w Centrum Huty, kiedy wysiadaliśmy z tramwaju, najpierw posypały się kosze a później próbowaliście oprawić nas pasami i łańcuchami. W tym przypadku wygrały jednak nasze gołe ręce.
Wcześniej również nie stroniliście od sprzętu.

nrth,
To "propagandowe pierdolenie" wyrządziło nam już wiele szkód, doprowadziło m.in do zjawiska przerzutów (pisał o tym już gnuj) i wielu innych. Sam pewnie przyznasz, że martyrologia Cracovii w połączeniu z Ubecką/Milicyjną Wisłą stawia ocene jednoznaczną.
Wystarczy spojżeć na ten temat, tutaj mamy do czynienia z kontynuacją i elementami nowymi. Już próbują z nas robić Żydów i Austriaków jednocześnie nie mogąc doszukać sie Żydów u siebie :). Już nawet wypowiedzi Franczaka, (było nie było sympatyka Cracovii) o Żydach rządzących przed wojną Cracovią, , to ich zdaniem bełkot!
Już nawet nie wspomne, że chłopaków, którzy za PRL-u walczyli z zomolami i systemem o lepsze życie, nazywają teraz "zdrajcami i ubekami".
Co tam kłamstwa i manipulacje ważne, że cel uświęca środki.
Jak nie będziemy reagować to się zdziwimy niedługo gdy usłyszymy "byli żydami i zaborcami".

Modowie puscili wątek historyczny więc niech leci, kto chce przeczyta, kto nie chce nie przeczyta.
Myslisz, ze ja mam nieograniczoną ilość czasu na to by sie zajmować sprawami historycznymi? Sam chętnie wolałbym poczytać, czy powspominać sytuacje stricte kibicowskie, tym bardziej, że mam w czterech literach związki polityki ze sportem.
Ale nie da się. Na kłamstwa i manipulacje trzeba reagować.
Tak się jednak składa, że historia Cracovii ma dwie strony medalu, czasy dyskryminowanej, patriotycznej dziewicy orleańskiej dawno się już skończyły. Teraz, w dobie internetu, praktycznie każdy ma dostęp do źródeł i informacji.
"Jak mnie słyszysz?
Ja Wisła, Ja Wisła!"

Makler

Post autor: Makler » 25.09.2014, 09:55

nrth - Przy pamiętnej akcji do kuksańców przy tramwaju dołączył gość idący na mecz (wziął w łapy jakiś badyl - nikt od nas się tego nie wypierał, było to wyjaśnione). Czy ktoś został wtedy tą breszką pocięty?
psiak - no prosze Cię. Jeszcze wspomnij o akcjach tego typu z 1974r. i będzie ok. W tamtych czasach w całej Polsce latały kamienie, kosze na śmieci itp.

Reasumując: najebaliście tych przykładów POCIĘCIA przez nas gości od Was. Dwa posty, zasięg czasu 24 lata i to by było na tyle...
Wnioski: Na podstawie podanych przykładów można z całą pewnością stwierdzić, że Hutnik wojuje z ostrym sprzętem.

P.s. żeby była jasność. Ja się w takie zabawy nie bawiłem i nie bawię. Z racji wieku bawił się też nie będę. Noży używam w kuchni i uważam że trzeba być dobrze pojebanym, żeby się w taki sposób w chuligankę bawić. I tu mam na myśli cały Kraków. Wpis spontaniczny, bo jak już historycy Wisły "sypią" przykładami to i dinozaur z Hutnika wrzucił swoje 3 grosze.

Psiak

Post autor: Psiak » 25.09.2014, 10:20

jakdzieci pisze:To Ty napisałeś, że cyrankiewicz był działaczem Cracovii. Proszę o źródło.
Ponownie kłania sie nauka czytania ze zrozumieniem. Wróc i przeczytaj jeszcze raz.
Obrazek
Julian Nowak premierem II Rzeczypospolitej był od 31 lipca do 14 grudnia 1922 roku.
Natomiast w latach 1921-22 pełnił funkcję rektora Uniwersytetu Jagiellońskiego jako profesor weterynarii i mikrobiologii.
W Cracovii był w 1910 roku członkiem sądu rozjemczego.
O premierze Julianie Nowaku w barwach Cracovii dobrze pamiętać, zwłaszcza w odpowiedzi na insynuacje "pewnych" środowisk zarzucających Cracovii rzekome wsparcie ze strony innego Prezesa Rady Ministrów z czasów PRL-u.
A różnica między nimi jest zasadnicza. Wszak w przeciwieństwie do Nowaka - Cyrankiewicz nigdy nie był ani sportowcem ani rzeczywistym działaczem Cracovii. Za czasów Nowaka Cracovia przeżywała rozkwit i uważano Ją za najsilniejszy, najbardziej znany klub polski Natomiast za czasów tego drugiego Cracovia doświadczyła wielu upokorzeń (z powodu biedy likwidując szereg sekcji, diametralnie obniżając poziom w innych) oraz najboleśniejszy upadek w swojej historii lądując ostatecznie w trzeciej lidze a później czwartej.
Na podstawie powyższego prostego porównania nie trudno się zorientować, który z tych dwóch premierów był prawdziwym przyjacielem Cracovii i któremu z nich naprawdę zależało na dobru Cracovii.
To może był oddźwiernym?
Jak narazie myliłem się co do stopnia prezesa Mikołajewicza. Kopiując z jakiegoś bloga.
Natomiast do tej pory nt historii, także tej najnowszej fakty przeniaczają ciągle sympatycy gts-u.
Masz tupet trzeba przyznać.
To niektóre twoje kłamstwa i manipulacje:
Już wśród założycieli Wisły jest kilku izraelitów np. Jan Weyssenhoff czy Józef Stoeger.
an Weyssenhoff, który z Wisłą był związany od samego początku jej istnienia (od 1906 roku grał w Czerwonych)
Około 1911 zaborcy austriaccy przyznaja Wisle tereny na Oleandrach i właśnie tam rozpoczęła się budowa stadionu. Uroczystość otwarcia obiektu odbyła się 16 kwietnia 1914 roku – dzisiaj tak szybko stadionow nie buduja nawet w wolnej Polsce ) pod butem zaborcy austriackiego posiadala w owych czasach juz swoj stadion i piekne rozlegle tereny, ktore dostala od tego zaborcy zeby walczyc z tym zaborca o wartości narodowe. Jest w tym jakas logika? Praktycznie jako chyba jedyny klub w tamtym czasie mogla poszczycic sie takim wspaniałym zapleczem.
Ciągle czekam na źródło dot. współtworzenia statutu Wisły przez Stoegera!!!

Pogrubione to NASTĘPNA twoja manipulacja.
Jesteśmy KIBICAMI TS Wisła!
Czyli gts-em byliscie doi 2009 roku, a nie 89?
"Działalność TS Wisła w ramach ZS Gwardii trwała z górą 40 lat. Od 1949 do 1990 roku."
[link]
Nagle zacząłeś wartościować?
O cinkciarzu, masz już wcześniej. Nie istotne akurat, że z forum Lechii i kto to pisał, bo pokrywa się z prawdą.
I tak jak sam przyznajesz:
Nie. To zwykła ocena nieoparta o żadne materiały źródłowe.
Każdy niech sobi sam oceni.
Otóż to.
"Jak mnie słyszysz?
Ja Wisła, Ja Wisła!"

Psiak

Post autor: Psiak » 25.09.2014, 10:23

Makler, wrócisz do postu nhstyle, czy ci go przekopiować?
Albo piszecie o sprzęcie jako takim, albo o sprzęcie ostrym, zdecydujcie się!
"Jak mnie słyszysz?
Ja Wisła, Ja Wisła!"

nrth

Post autor: nrth » 25.09.2014, 10:32

Ja nie jestem na bieżąco żeby tu pisać kto został i czym trafiony. Sprzęt to nie tylko noże. Nie zawsze akcja ze sprzętem równa się pocięty finalnie. Czasem jest tak że jest wjazd na osiedle i świadkowie widzą z czym ktoś biega, czasem uda się komuś zdupcyć, czasem obronić, raczej mało jest jednak sytuacji by ktoś chciał być wymieniany wraz ze swoją historią na forum kibicowskim.
Niektórym wystarczy (i chyba słusznie?) że napotkał się na Was na "szlaku" do spółki z KSC.
Nie jestem tutaj by kogoś do czegoś przekonywać.
Nie jestem też rzetelny bo jestem z Wisły i zawsze będę oceniał sytuacje z naszego punktu widzenia.
Skoro wg osób działających na HKS wszystko jest ok z waszej strony to tłumaczcie sobie różne wydarzenia jak chcecie, w zasadzie ludzi na Wiśle to nie interesuje z tego co obserwuje.
Każdy wie swoje.
za kim jestes?

Makler

Post autor: Makler » 25.09.2014, 11:00

Psiak,

Nie musisz mi nic przeklejać, tylko może sam przeczytaj tamten post.
- Pytanie o pociętych
- tekst o wprowadzeniu sprzętu przez Waszych sąsiadów i Wasza argumentacja sprzed kilku lat chyba nie dotyczyła pasków? Bo sprzęt "jako taki" w latach o których piszesz to nie pokuszę się o ocenę kto był prekursorem (paski, kosze na śmieci, kamienie)

nrth, to że na Wiśle mało kogo interesuje co Hutnik "sobie tam tłumaczy" to ja rozumiem. Mój post to bardziej odpowiedź na Twoje przytoczenie owej "bandyckiej akcji" Hutnika ze sprzętem jako odpowiedzi na pytanie o pociętych.

nrth

Post autor: nrth » 25.09.2014, 11:14

Oczekiwałeś ode mnie rzetelności a sam pominąłeś zgrabnie to wydarzenie. Ja je pamiętam bo wtedy też było halo w kierunku Wisły od oburzonych, zawsze fair play HKSów, którzy nie wiedzieli jak sytuacja wyglądała ale jak zawsze ochoczo dołączyli się do robienia szumu medialnego
za kim jestes?

nrth

Post autor: nrth » 25.09.2014, 11:17

PS
Na ost. meczu Hutnik-Unia z czym wylecieliście z sektora?
Spodziewaliście się że mamy na sektorze zakopane ... toporki?
za kim jestes?

1950n-h

Post autor: 1950n-h » 25.09.2014, 11:26

nrth pisze:
A nie brałeś udziału w awanturze pod waszym stadionem gdy grupka Wisły podjechała tramwajem osobno bodajże na któreś derby?
Zgadza się, jedna przypadkowa osoba wyciągła młotek/tluczek na co Wy odpowidzieliście nożem/nożami?

Larkson1908

Post autor: Larkson1908 » 25.09.2014, 11:33

ja znam jeden przypadek z uzyciem sprzętu przez Hutnika
jeden ale konketny - ofiara ledwo się wylizała

tacy dwaj

Post autor: tacy dwaj » 25.09.2014, 11:37

Larkson1908 pisze:ja znam jeden przypadek z uzyciem sprzętu przez Hutnika
jeden ale konketny - ofiara ledwo się wylizała
Bo było ich więcej ,ale to przecież ostatni bastion honoru ,więc będą dalej szli w zaparte.
Po Hucie ,chodzą z kolegami z Kałuży więc,do tego się też nie przyznają.
A ich posty tutaj i płacze to zwykłe dawanie do pieca,ale tylko to im pozostało ,bo są już praktycznie nikim.Bez odbioru,płaczcie gumowe konfitury dalej,może ktoś się wzruszy.

nrth

Post autor: nrth » 25.09.2014, 11:52

1950n-h pisze:
nrth pisze:
Zgadza się, jedna przypadkowa osoba wyciągła młotek/tluczek na co Wy odpowidzieliście nożem/nożami?
Na tamten czas były dwie osoby, nie wiem, mnie nie było.
Dopbrze wiedzieliście że awantura jest fair i tej kosy nikt by nie użył gdyby nie ten wyskok.
Innym razem gdy z Wisły jedna osoba użyła sprzętu PO awanturze pod kasami HKS (gdy Wam wjechaliśmy) to w Polskę poszła wersja jakbyśmy wjechali, każdy z siekierą w ręce.
Jak robiliście auto ŁKSu po meczu Hutnik-Resovia na stacji benzynowej za Pleszowem to tez przypadkowo rolnicy z pola się tam znaleźli ze sprzętem?
Zapytałem już czy na ost Hutnik-Unia tez przypadkowo się style w waszych rekach znalazły
Macie bardzo dużą tendencję do wybielania swojego wizerunku, łatwym kosztem bo macie czarne owce w mieście w postaci Wisły i kiedyś Cracovii (teraz raczej złego słowa nie powiecie na nich)
za kim jestes?

1950n-h

Post autor: 1950n-h » 25.09.2014, 12:04

Chcesz powiedzieć że podczas wjazdu pod kasy nie mieliście sprzetu?? A kije, pręty, noże już nie wspomne o kamieniach rzucanych z kilku metrów, a przypomne Ci że nie tylko pod kasami kilka osób poczęstowaliście ostrzami ale i pod budynkiem klubowym.

nrth

Post autor: nrth » 25.09.2014, 12:15

O czym ty ku*** mówisz.
Pod jakim budynkiem klubowym?
Po walce pod kasami psy staliśmy chwilę po drugiej stronie ulicy a potem wjebaliśmy się na stadion do części, która już tam była, wykorzystując zamotanie psów
Gdzie tam do budynku klubowego?
Bez sensu przerabiać sytuację sprzed paru lat po raz enty.
Byłeś tam?
Widziiałeś te noże?
Sam sobie odpowiedz
za kim jestes?

1950n-h

Post autor: 1950n-h » 25.09.2014, 12:21

byłem pod kasa i widziałem noże byłem też w szpiyalu gdzie przywiźli chłopaka od nas z pod budynku klubowego

nrth

Post autor: nrth » 25.09.2014, 12:24

No ku***, to byliśmy na innym meczu
za kim jestes?

nrth

Post autor: nrth » 25.09.2014, 12:27

Zacytuje tez posta odpowiedniej osoby od Was po tamtych wydarzeniach.
Post podsumowujący parę stron jazd uskutecznianych przez "naocznych świadków"

"Co nie których od Nas zaczyna już ponosić fantazja. Czas chyba skończyć to pierdolenie i układanie coraz to nowych wersji zdarzeń.
Stało się jak się stało, jakby nie było to my daliśmy d***, bo to my daliśmy przegonić się z przed własnych kas i nie jest tu tłumaczeniem czy wisła miała sprzęt czy nie, bo nikt z tutaj piszących chyba nie jest z marsa i mógł się tego spodziewać. Jak zwykle zawiodła organizacja, po części też nie do końca zależna od Nas. Padła decyzja że wchodzimy na stadion która teraz okazała się być złą decyzją ale nikt juz tego nie cofnie, można jedynie wyciągnąć wnioski na przyszłość. Można gdybać co by było gdyby zostało chociaż te 100 osób od Nas przed kasami, ale takie gdybanie już nie ma sensu.

Wisła jechałą bezpośrednio pod stadion tramwajem numer 15 z miejsca zbiórki, więc nie miała możliwości ustalenia sobie czy jak wysiądą z tramwaju bedzie ktoś u Nas pod kasami czy nie bedzie nikogo, gdyby tak sie złożyło że wpadli by na nasze dwie stówy starcie mogłoby zakończyć się wrecz odwrotnie, ale to także pisanie co by było gdyby.

Pewne jest jedno: - ktoś z nich miał ze sobą nóż, bo chłopaki od Nas sami sobie kos nie powdupcali - była też jedna widoczna duża brecha ok metra długości i poleciało kilka butelek, reszta to przypuszczenie, więc kto nie widział nic więcej niech się nie zarzeka że było inaczej."
za kim jestes?

1950n-h

Post autor: 1950n-h » 25.09.2014, 12:59

Jak już pisałem wcześniej byłem pod kasami tak więc zachowaj ten cytat dla kogoś kogo tam nie było.

nrth

Post autor: nrth » 25.09.2014, 13:23

To chyba musicie ustalić wspólną wersję najpierw.
za kim jestes?

ODPOWIEDZ