Jak widzę, uderz w stół a nożyce się odezwą. Powiem Ci tak. Lubię twoje wpisy, bo spośród wszystkich którzy reprezentują ZL, na tym forum, to chyba jako jedyny masz skończone pełną podstawówkę, 18 lat + może kilka więcej, jednak nie wiem dlaczego się tak wkurwiasz. Napisałem Ci tylko to co wiem. A wiem to od gościa z twojej ekipy. Jeżdżącego na wyjazdy ze starego Lubina. Zastanawia mnie też dlaczego miałby kłamać ? Jaki miałby w tym cel ? Ośmieszyć was ? Ot I tyle, a jeśli powtarzają to wszyscy w koło z różnych źródeł, to co Ci mam powiedzieć... coś jest na rzeczy...albo chcesz zakłamać rzeczywistość.fanZL pisze:NIGDY do Białegostoku nie mieliśmy wyjazdu za 30zł także nie wiem kto ci co tam naopowiadał ale akurat jestem dobrze zorientowany w tych tematach i nie wiem czy sie mam dalej wkurwiać jak czytam te bajki tysiąca i jednej nocy wymyslane oczywiscie przez najbliższych sasiadów (jednych czy drugich) czy po prostu zaczac sie z tego smiać. O tych autokarach juz nawet nie pisze bo szkoda czasu acha mieliśmy nawet darmowe szaliki od kghmu a w Lubinie na meczach dawali giętą za darmo.

Województwo Dolnośląskie - kibicowsko
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
Re: Województwo Dolnośląskie - kibicowsko
Jeśli na któryś z ostatnich dwóch wyjazdów do Białegostoku ktoś płacił 30 zł to albo wymyśliłeś piękną bajkę, albo mnie i reszty wyjazdowiczów jednak nie dotyczy to słynne dofinansowywanie przez KGHM.
A na tak daleki wyjazd za 30 złotych to każdy z pewnością chciałby jechać ale o tym można tylko pomarzyć. Niestety nie wyszło Ci oczernienie nas. Do jutra.
A na tak daleki wyjazd za 30 złotych to każdy z pewnością chciałby jechać ale o tym można tylko pomarzyć. Niestety nie wyszło Ci oczernienie nas. Do jutra.
-
Białystok jesień 2011 [link]
Białystok jesień 2012 [link]
dziękuje do jutra
dziękuje do jutra
-
Będzie gdzieś w necie lub w Tv transmisja Zagłębia z Chrobrym?
j**** POlicje !
-
Niestety nie, z tej chujowej ligi transmitują chyba, tylko 1 mecz na tydzień.Emigrant'92'KS pisze:Będzie gdzieś w necie lub w Tv transmisja Zagłębia z Chrobrym?
//////////////
Swoją drogą niezły ból d*** u kibiców Chrobrego po dosyć uszczypliwym artykule na łamach wiadomego portalu, i o to właśnie chodziło. Zgaduję, że spora część waszej starszej gwardii, do której zalicza się chyba rado pamięta jednostronne zawody sprinterskie urządzane przy okazji każdego przejazdu przez Głogów. Widzimy się jutro, obyście pokazali się z dobrej strony, jeśli wiesz co mam na myśli.
sHy! pisze:'jesteśmy zawsze tam'Bączyński pisze:A co,Wielkie Zagłębie chciało zrobić zasadzkę?Trochę o kpine zakrawa brak wyjazdu na dosyć nieodległy teren, biorąc pod uwagę poziom netonapinki na pobliskiego Chrobrego i Zagłębie
Akurat co do Miedzi,to nie wiem skąd Twoje zdziwienie,przecież nie od dziś jedne wyjazdy traktują priorytetowo a inne odpuszczają.Taka ich specyfika.Niedawno byli w przyzwoitej liczbie w Grudziądzu także nie musisz bać o ich formę.
-
Jeździłeś kiedykolwiek na wyjazd czy udajesz głupiego? Jak ktoś chce jechać furą to płaci za sam bilet podczas zapisów. Na większości naszych wyjazdów tak było i jest jeśli nie są organizowane tylko autokary.ScoobyDoo pisze:Białystok jesień 2011 [link]
dziękuje do jutra
Niestety chyba u was tego nie umieją pojąć i robią jakieś teorie spiskowe. Teraz najbliższy będzie Grudziądz, też jedziemy autokarami za samą cenę biletu i to dzięki KGHM oczywiście :)
-
Ferment, tez tu na forum moge Ci napisac ze slyszalem od goscia ze macie wyjazdy z biletem za 20 zl.
Albo zwyczajnie klamiesz albo jestes naiwniakiem który wszystko łyka jak pelikan.
Informacje o wyjazdach sa na ocb03.pl wiec mozna sprawdzic bardzo latwo za ile byl taki wyjazd do Suwałk.
Albo zwyczajnie klamiesz albo jestes naiwniakiem który wszystko łyka jak pelikan.
Informacje o wyjazdach sa na ocb03.pl wiec mozna sprawdzic bardzo latwo za ile byl taki wyjazd do Suwałk.
-
Zle odczytales moj post :D chyba ewidentnie udowadniają te linki ze wyjazdy po 100, a nie 30.FanaticZL pisze:Jeździłeś kiedykolwiek na wyjazd czy udajesz głupiego? Jak ktoś chce jechać furą to płaci za sam bilet podczas zapisów. Na większości naszych wyjazdów tak było i jest jeśli nie są organizowane tylko autokary.ScoobyDoo pisze:Białystok jesień 2011 [link]
dziękuje do jutra
Niestety chyba u was tego nie umieją pojąć i robią jakieś teorie spiskowe. Teraz najbliższy będzie Grudziądz, też jedziemy autokarami za samą cenę biletu i to dzięki KGHM oczywiście :)
Ps. do zobaczenia jutro na "G" ;)
-
G jak Gówno ;)ScoobyDoo pisze:Zle odczytales moj post :D chyba ewidentnie udowadniają te linki ze wyjazdy po 100, a nie 30.FanaticZL pisze:Jeździłeś kiedykolwiek na wyjazd czy udajesz głupiego? Jak ktoś chce jechać furą to płaci za sam bilet podczas zapisów. Na większości naszych wyjazdów tak było i jest jeśli nie są organizowane tylko autokary.ScoobyDoo pisze:Białystok jesień 2011 [link]
dziękuje do jutra
-
Ja też o tym słyszałem. Głównie na k.net.ferment pisze:Tak sobie poczytałem te wasze wpisy, i muszę wziąć pod obronę użytkownika Rado, bo o darmowych autokarach nie tylko on słyszał, ale także i ja, podobnie jak jeden z waszych kolegów w jednej z knajpek przy wódeczce wygadał się jak to kiedyś do Białegostoku jechaliście na wyjazd za 30 zł, bo resztę dopłacił wam KGHM. Troszkę alkoholu i język się rozwija. Więc po co co rusz pisać o tym, że nigdy takiego czegoś nie było ?
Oczywiście racja także po stronie gościa z Lubina co pisał o tym, że każdy ma prawo i może dostać kasę na cele kibicowskie z fundacji, więc nie wiem o co żale Chrobrego do ZL.
Taka moja opinia na powyższe.
A nie jak Głogów?matii342 pisze:G jak Gówno ;)ScoobyDoo pisze: Zle odczytales moj post :D chyba ewidentnie udowadniają te linki ze wyjazdy po 100, a nie 30.
Chyba, że to jednoznaczne...
-
Daruj sobie szukanie cyganów w Legnicy bo ostatnio cyganie znaleźli się w HZL :)schetyna pisze:matii342 pisze:
Ty chyba tez masz problem z czytaniem, ale jak w szkołch w Lubinie, j. polski to dla Was j. obcy to tak jest!
pismo były wysłane już dawno żeby Wasz klub uwzględnił nasz mecz z duża trybuna za bramka! Teraz to już wiadomo że jest wyłączona i psy nie dadza zgody, ale była szansa na ogarniecie tego tematu, ale jak widać za wami to jak z cyganami :)
Mati daruj sobie wycieczki z językiem, a tym bardziej z cyganami, tych szukaj w Legnicy.
Jeśli nie rozumiesz co napisałem, to albo nie chcesz zrozumieć albo jesteś debilem.
Ta trybuna od dawna jest wyłączona z użytku, a nawet jakbyście to zgłosili dawno temu to jak Ty sobie wyobrażasz, ze klub będzie płacił przez sezon koszty ochrona trybuny nieużywanej, po to aby jaśnie wielmożny Chrobry mógł na jednym meczu na niej usiąść? I to w dodatku bez pewności czy uzbiera tylu kibiców czy nie. Pomyśl czasem.
Pomijam fakt, że wg mnie powinien być cały stadion otwarty a większość klubów obchodzi w ten sposób prawo. Tym powinna się zając komisja pzpn przy przyznawaniu licencji, jednak to nie my kibice o tym decydujemy i niestety na wielu stadionach tak się robi. Ja też bym wolał żeby Was było 2000 choć wątpie, zebyście uzbierali 1500. Zresztą zobaczymy czy ten 1000 pęknie. Z tego co się słyszy na kopalniach to mobilizujecie mase ludzi, którzy nie chodzą nawet u siebie na mecze, ale okej będzie masówka, jakich wiele w ligach.
-
Jak już zaczynacie rozwalać temat i zarzucać komuś cygaństwo to najpierw warto pomyśleć gdzie się mieszka i kto w waszym mieście rozdaje karty.

To z oficjalnego portalu.

To z oficjalnego portalu.
-
Przeczytałem większość tych wypocin które rosną tu na grzyby po deszczu od kilku dni.
Z tego co widzę Chrobry najedzie na Lubin jak putin ukrainę :) rozjebiecie wszystko i wszystkich. Szkoda że w codziennym świecie kibicowskim nie jesteście już takimi kozakami względem chłopaków z Lubina.
Ktoś tam wcześniej z Głogowa napisał że swoje miejsce w szeregu znacie, proponowałbym ochłonąć nim się kolejny raz posracie ze strachu podczas biegu sprinterskiego.
Z tego co widzę Chrobry najedzie na Lubin jak putin ukrainę :) rozjebiecie wszystko i wszystkich. Szkoda że w codziennym świecie kibicowskim nie jesteście już takimi kozakami względem chłopaków z Lubina.
Ktoś tam wcześniej z Głogowa napisał że swoje miejsce w szeregu znacie, proponowałbym ochłonąć nim się kolejny raz posracie ze strachu podczas biegu sprinterskiego.
-
Ja nie mogę się doczekać spotkania na necie kibiców Miedzi z Zagłębiem. To dopiero będzie wyzywanie od cyganów. Będzie udowadnianie, wręcz naukowo, kto jest bardziej czysty rasowo, a kto nie:)
Ps. Potraktujcie tych cyganów jako swoisty żart, ot takie luźne spostrzeżenie z tego forum.
Ps. Potraktujcie tych cyganów jako swoisty żart, ot takie luźne spostrzeżenie z tego forum.
-
Jak by się zastanowić logicznie, to jest tak jak piszesz, forma żartu, która jest fajnym pretekstem do pocisków.Kibic z kraju pisze:Ja nie mogę się doczekać spotkania na necie kibiców Miedzi z Zagłębiem. To dopiero będzie wyzywanie od cyganów. Będzie udowadnianie, wręcz naukowo, kto jest bardziej czysty rasowo, a kto nie:)
Tzn samo ciśnięcie jest jak najbardziej dobre, ale wiadomo, że połowy młynu Miedzi nie stanowią cyganie.
Podobnie jest z brudnym paznokciami, malinowymi nosami itd...
Wiadomo, ze jakieś to korzenie ma, dla przykładu malinowe nosy nie są dziś wizualnie znakiem rozpoznawczym Śląska, jednak jest tam sporo patologii w starych kamienicach, której kiedyś znakiem rozpoznawczym było tanie wino marki wino i tak się zaczęło, choć takich żuli wszędzie jest sporo. ktoś to zaczął i poszło. Fakt, ze np Lechia czy Wisła w rozmowach prywatnych pojedynczych ludzi czasem narzekała na ilość żulerni z Wrocławia będących na gościnie u nich, kiedy można się za free napić i nażreć, to zjeżdżało się nieraz towarzystwo niekoniecznie kibicowskie na codzień, które wyczajało fajną okazję do darmowego chlania. Ale to tez pewnie jest podobnie wszędzie, w róznych proporcjach.
Inna sprawa, że każdy kto był w Legnicy potwierdzał, że wysyp cyganów na ulicach jest duży i widoczny, ze względu na ich żebry,
W innych miastach tego tak nie widać, choć odsetek ciapatych jest podobny.
Smaczku dodają newsy takie jak pierwsza w Polsce cygańska drużyna piłkarska w Legnicy, czy koncerty cygańskich kapel co jakiś czas, a to nakręca napinkę.
Podobnie jak zawsze mówiło się w latach 90tych na Chrobrego narkomani - bo byl widoczny wysyp ćpunów w jakimś tam czasie i się zaczęło, a ze teraz tego nie widac to inna sprawa, lecz piosenka została o ile dobrze pamiętam "Narkomani narkomani w całej Polsce dobrze znani, wchodzą w d*** Widzewowi, największemu pedałowi".
I tak to ta napinka trwa lata całe.
Miedź, chcąc uwolnić się ostatnio od łatki cyganów, próbuje odbijać piłeczke do Zagłębia, na jednym z meczów zatrudnili fotografa z e-legnickie, który miał za zadanie z tele-obiektywem wyłapać kogoś bardziej opalonego ;) i wyłapali jakiegoś tam kolesia, którego dziś już na trybunach nie ma i próbują zmienić rzeczywistość. Jednak kto pojedzie do Legnicy widzi, że z problemem cygaństwa nie poradzili sobie do dziś np. w rynku.
Mnie tez ze względu na staż to śmieszy, ale ze jest z tego beka i okazja do pobluzgania to takie sytuacje będą trwały jeszcze długo.
Podobnie jak było z piosenką na Miedź "ruska armia was spłodziła - cyganeria wykarmiła" albo Miedź Legnica to nie jest polski klub, to jest cygański klub i ch..j im za to w dziub". Wiadomo, przydomek Mała Moskwa funcjonuje, ze wzgledu na stacjonowanie tam wojsk rosyjskich kiedyś. Także panowie cyganie, malinowi, narkomani czy krety, więcej luzu traktujcie to jako część zabawy a będzie dobrze :-)
-
Spokojnie tez poczytałem te wypociny ;)zl88 pisze:Przeczytałem większość tych wypocin które rosną tu na grzyby po deszczu od kilku dni.
Wam też biegi sprinterskie sa dobrze znane i tez wasz kibicowski science fiction świat!
w Siedlcach juz pokaliscie waż poziom ;)
-
nie chodzi o zadne uwalnianie sie, bo tak jak piszesz wiekszosc ludzi sie z tego smieje i rozumie, ze to "czesc zabawy" to dogryzanie sobie, natomiast dziwnie wygladalo to ze strony z ZL podczas gdy na sektorze gosci z nimi stoi cygan, malo tego (i tu nie masz racji) chlopaczyna lata w ich ekipie. wiec w ramach "zabawy" pociagnelismy temat. Fakt faktem, na koncu poszlo to troche w zlym kierunku, bo fota chlopaka zaczela gdzies wychodzic w internecie, ale czasy sa jakie sa i tego nie upilnujesz.schetyna pisze:Kibic z kraju pisze: Miedź, chcąc uwolnić się ostatnio od łatki cyganów, próbuje odbijać piłeczke do Zagłębia, na jednym z meczów zatrudnili fotografa z e-legnickie, który miał za zadanie z tele-obiektywem wyłapać kogoś bardziej opalonego ;) i wyłapali jakiegoś tam kolesia, którego dziś już na trybunach nie ma i próbują zmienić rzeczywistość. Jednak kto pojedzie do Legnicy widzi, że z problemem cygaństwa nie poradzili sobie do dziś np. w rynku.
Mnie tez ze względu na staż to śmieszy, ale ze jest z tego beka i okazja do pobluzgania to takie sytuacje będą trwały jeszcze długo.
Podobnie jak było z piosenką na Miedź "ruska armia was spłodziła - cyganeria wykarmiła" albo Miedź Legnica to nie jest polski klub, to jest cygański klub i ch..j im za to w dziub". Wiadomo, przydomek Mała Moskwa funcjonuje, ze wzgledu na stacjonowanie tam wojsk rosyjskich kiedyś. Także panowie cyganie, malinowi, narkomani czy krety, więcej luzu traktujcie to jako część zabawy a będzie dobrze :-)
Podczas ostatniej wizyty ZL i Arki o cyganach cisza, wiec temat sie chyba wypalil:)
Co do ruskich, małej moskwy itd. Nikt z tym nie bedzie polemizował, jest to niechlubny fakt w historii naszego miasta, co przy każdej okazji pokazujemy m.in. przez takie rzeczy jak manifestacja podczas obchodów wyjscia zolnierzy rosyjskich z Legnicy, oprawa "Nie mała moskwa, lecz Wielka Legnica", czeste okrzyki antykomunistyczne itd itd.
-
jako ,że kawałek drogi do Lubina mam chciałbym zapytać jak wygląda sytuacja z kupnem biletu jeśli chciałbym przyjechać ? Czy robią w kasach miejscowych jakieś problemy z kupnem biletu jeśli jest sie z innej miejscowosci? Czy trzeba się w bilet zaopatrzyć przed spotkaniem,czy mozna go kupic bezpośrednio na meczu ?
-
schetyna pisze:Jak by się zastanowić logicznie, to jest tak jak piszesz, forma żartu, która jest fajnym pretekstem do pocisków.Kibic z kraju pisze:Ja nie mogę się doczekać spotkania na necie kibiców Miedzi z Zagłębiem. To dopiero będzie wyzywanie od cyganów. Będzie udowadnianie, wręcz naukowo, kto jest bardziej czysty rasowo, a kto nie:)
Tzn samo ciśnięcie jest jak najbardziej dobre, ale wiadomo, że połowy młynu Miedzi nie stanowią cyganie.
Podobnie jest z brudnym paznokciami, malinowymi nosami itd...
Wiadomo, ze jakieś to korzenie ma, dla przykładu malinowe nosy nie są dziś wizualnie znakiem rozpoznawczym Śląska, jednak jest tam sporo patologii w starych kamienicach, której kiedyś znakiem rozpoznawczym było tanie wino marki wino i tak się zaczęło, choć takich żuli wszędzie jest sporo. ktoś to zaczął i poszło. Fakt, ze np Lechia czy Wisła w rozmowach prywatnych pojedynczych ludzi czasem narzekała na ilość żulerni z Wrocławia będących na gościnie u nich, kiedy można się za free napić i nażreć, to zjeżdżało się nieraz towarzystwo niekoniecznie kibicowskie na codzień, które wyczajało fajną okazję do darmowego chlania. Ale to tez pewnie jest podobnie wszędzie, w róznych proporcjach.
Inna sprawa, że każdy kto był w Legnicy potwierdzał, że wysyp cyganów na ulicach jest duży i widoczny, ze względu na ich żebry,
W innych miastach tego tak nie widać, choć odsetek ciapatych jest podobny.
Smaczku dodają newsy takie jak pierwsza w Polsce cygańska drużyna piłkarska w Legnicy, czy koncerty cygańskich kapel co jakiś czas, a to nakręca napinkę.
Podobnie jak zawsze mówiło się w latach 90tych na Chrobrego narkomani - bo byl widoczny wysyp ćpunów w jakimś tam czasie i się zaczęło, a ze teraz tego nie widac to inna sprawa, lecz piosenka została o ile dobrze pamiętam "Narkomani narkomani w całej Polsce dobrze znani, wchodzą w d*** Widzewowi, największemu pedałowi".
I tak to ta napinka trwa lata całe.
Miedź, chcąc uwolnić się ostatnio od łatki cyganów, próbuje odbijać piłeczke do Zagłębia, na jednym z meczów zatrudnili fotografa z e-legnickie, który miał za zadanie z tele-obiektywem wyłapać kogoś bardziej opalonego ;) i wyłapali jakiegoś tam kolesia, którego dziś już na trybunach nie ma i próbują zmienić rzeczywistość. Jednak kto pojedzie do Legnicy widzi, że z problemem cygaństwa nie poradzili sobie do dziś np. w rynku.
Nie ośmieszaj się człowieku a takie stwierdzenia to sobie zostaw co do wypowiadania się co najwyżej o Zagłebiu że "wiadomo że połowy młynu Miedzi nie stanowią cyganie" bo na młynie Miedzi nie ma nawet jednego. A na Zagłębiu to już różnie z tym bywa więc takie zdania możesz pisać o Zagłębiu bo tam w młynie mają ciapatych. Więc troszke pokory. W każdym mieście widać cyganów a zapominasz wspomnieć o dawniejszych czasach może z tego względu że nie chcesz aby wstydliwe fakty wyszły albo jesteś zbyt młody aby to wiedzieć. Dlaczego nie napiszesz jak parę ładnych lat temu u Was w mieście cyganie siali terror czasy "Rynku" jak niektórzy chcieli z Polnego przejść np.na stadionik osiru to szli jak przez getto jakieś wszędzie same ciapate co tylko patrzyli jak by cię tu opierdolić.
Wyobrażam sobie jak się teraz głupio czujesz jak teraz to Was nazywaja cyganami a twoje tłumaczenia tylko cię bardziej pogrążaja i ośmieszają.
No ale jak to ma być zabawa to niech będzie zabawa no niech ci bedzie że Legnica to miasto cyganów a Zagłębie to banda cyganów.
-
@KOMAR
Możesz kupić przed meczem normalnie w kasie, problemów nie będzie... chyba, że masz w dowodzie adres zamieszkania Głogów czy Wrocław ;)
Możesz kupić przed meczem normalnie w kasie, problemów nie będzie... chyba, że masz w dowodzie adres zamieszkania Głogów czy Wrocław ;)
Już mnie nie zobaczysz...
-
Normalne merytoryczna dyskusja, w której bierze udział wasz "przedstawiciel", a Ty i tak musiałeś zasiać napnkę. Zaraz napiszesz, że Zakaczawie to bastion polskości i wieczorem można tam wyjść spokojnie na spacerek :|. Tego przydomka nie zmienicie choćbyście nam wszystkich na brązowo pomalowali bo tak się już przyjęło, że akurat Miedź i Gieksa są cyganami, my kretami, Śląsk malinowymi. Jak u kogoś wywołuje to jakiś większy ból d*** to musi być miałkim człowiekiem bez dystansu. Co do zabaw, to ostatnio jesteście trochę in minus.jakimek pisze: Nie ośmieszaj się człowieku a takie stwierdzenia to sobie zostaw co do wypowiadania się co najwyżej o Zagłebiu że "wiadomo że połowy młynu Miedzi nie stanowią cyganie" bo na młynie Miedzi nie ma nawet jednego. A na Zagłębiu to już różnie z tym bywa więc takie zdania możesz pisać o Zagłębiu bo tam w młynie mają ciapatych. Więc troszke pokory. W każdym mieście widać cyganów a zapominasz wspomnieć o dawniejszych czasach może z tego względu że nie chcesz aby wstydliwe fakty wyszły albo jesteś zbyt młody aby to wiedzieć. Dlaczego nie napiszesz jak parę ładnych lat temu u Was w mieście cyganie siali terror czasy "Rynku" jak niektórzy chcieli z Polnego przejść np.na stadionik osiru to szli jak przez getto jakieś wszędzie same ciapate co tylko patrzyli jak by cię tu opierdolić.
Wyobrażam sobie jak się teraz głupio czujesz jak teraz to Was nazywaja cyganami a twoje tłumaczenia tylko cię bardziej pogrążaja i ośmieszają.
No ale jak to ma być zabawa to niech będzie zabawa no niech ci bedzie że Legnica to miasto cyganów a Zagłębie to banda cyganów.
sHy! pisze:'jesteśmy zawsze tam'Bączyński pisze:A co,Wielkie Zagłębie chciało zrobić zasadzkę?Trochę o kpine zakrawa brak wyjazdu na dosyć nieodległy teren, biorąc pod uwagę poziom netonapinki na pobliskiego Chrobrego i Zagłębie
Akurat co do Miedzi,to nie wiem skąd Twoje zdziwienie,przecież nie od dziś jedne wyjazdy traktują priorytetowo a inne odpuszczają.Taka ich specyfika.Niedawno byli w przyzwoitej liczbie w Grudziądzu także nie musisz bać o ich formę.
-
A młoda gawiedź tego forum pamięta jaki przydomek mieli kibice z Głogowa?
Szczególnie kibice Miedzi się w tym lubowali-otóż narkomani. Stare wczesne late 90-te.
Mamy więc:
Narkomanów w Głogowie, cyganów w Legnicy, cygano- kretów w Lubinie ( a niech będzie, bez urazy), malinowe nosy we Wrocławiu.
Dobra, a Górnik Wałbrzych, pomijam biedaszyby, czy też inne brudne paznokcie.
Szczególnie kibice Miedzi się w tym lubowali-otóż narkomani. Stare wczesne late 90-te.
Mamy więc:
Narkomanów w Głogowie, cyganów w Legnicy, cygano- kretów w Lubinie ( a niech będzie, bez urazy), malinowe nosy we Wrocławiu.
-
rado pisze:Was można porównać do SKRZYDLATYCH ŚWIŃ lub jakaś amnezja zapanowała w Lubinie.fanZL pisze:ku*** czy wy naprawde wierzycie w tą legende o darmowych autokarach???? Nigdy ku*** nie było żadnych darmowych autokarów dla fc więc skonczcie pierdolic te swoje farmazony i szykujcie sie na Wasz mecz życia.
Bo ciekawi mnie ile klubów w Polsce lub inaczej ile stowarzyszeń kibiców dostaje oficjalnie hajs na swoją działalność (oprawy, wyjazdy) ???????
Oto kilka przykładów z ostatnich lat ile Fundacji Polskiej Miedzi przekazała SSZL"Zagłębiu Fanatyków":
1) Dofinansowanie projektu I etap pn„ Miedziany Klub – Miedziany Region” - kwota 50.000 zł
2) Dofinansowanie II etapu projektu „Miedziany Klub - Miedziany Region”, mający na celu integrację mieszkańców Zagłębia Miedziowego poprzez organizowanie i promowanie bezpiecznego i kulturalnego dopingu na imprezach sportowych w terminie od sierpnia do grudnia 2010roku. - kwota 40.000 zł (czyli w skrócie dofinansowanie Fan Clubów i oprawy/dojazdy/wyjazdy i bilety)
FanaticZL pisze:Jeśli na któryś z ostatnich dwóch wyjazdów do Białegostoku ktoś płacił 30 zł to albo wymyśliłeś piękną bajkę, albo mnie i reszty wyjazdowiczów jednak nie dotyczy to słynne dofinansowywanie przez KGHM.
Tak się składa, że gość z ChG napisał ci, że jednak dofinansowywane były wyjazdy, (wyszczególniłem Ci to na czerwono), Potem ja dowiaduje się od jednego od was, że do Białegostoku jechaliście za 30 zł...
Gość z ChG w innym miejscu też pisał o tym, że słyszał o dofinansowanych dojazdach dla was przez KGHM.. więc nie pisz mi że próbuję was ośmieszyć, tylko przedstawiam Ci fakty jak było (może i jest) a jedyna twoja argumentacja na nasze tezy jest taka, żebyśmy "skończyli pierdolić" i że jest to "wymyślona bajka".
Nie trzeba być magistrem aby umieć połączyć fakty, i samemu sobie wydedukować, że rzeczywiście coś takiego miało miejsce, a twoje zakłamywanie rzeczywistości raczej niczego tutaj nie zmieni.. No chyba, że chcesz być mistrzem ściemy na kibice.net, ale do tego też trzeba się trochę wysilić, bo argumenty typu"..ej, no weź, to nie prawda", nawet tutaj nie przejdą.
Górnik poza w/w raczej nie miał żadnych "przydomków". Ogólnie to by chyba było na tyle w tej materii. Kiedyś też Lechia Dzierżoniów ocierała się o bycie dolnośląskimi żydami bo ktoś gdzieś wyciągnął, że po wojnie ich tam sporo było przez chwilę (tuż po wojnie prawie 18 tys.). W Świdnicy czy Bielawie do tej pory można zobaczyć gdzieniegdzie stary napis "Lechia jude". Jednak ogólnie to się raczej nie przyjęło.A młoda gawiedź tego forum pamięta jaki przydomek mieli kibice z Głogowa?
Mamy więc:
j**** rosje i ruskich
-
Swoje pomówienia wiesz dobrze gdzie możesz w sadzić. Ja też mogę powiedzieć że wam finansują wyjazdy bo przecież to są czyste fakty. Nikt Ci nie będzie rachunków od przewoźników wysyłał skoro żyjesz we własnym świecie.
PS. Na najbliższy wyjazd do Grudziądza też jedziemy w cenie 15 złotych. KGHM załatwił oczywiście :)
PS. Na najbliższy wyjazd do Grudziądza też jedziemy w cenie 15 złotych. KGHM załatwił oczywiście :)
-
Napinke nazywasz merytoryczną dyskusją a farmazony jakieś i inne pierdoły merytoryczną dyskusją. Napinkowy post to napisał twój koleś po szalu ale nie dziwię się jakoś bo wy wszyscy kręcicie jak cygan słońcem.ISeeDeadHaters pisze:Normalne merytoryczna dyskusja, w której bierze udział wasz "przedstawiciel", a Ty i tak musiałeś zasiać napnkę. Zaraz napiszesz, że Zakaczawie to bastion polskości i wieczorem można tam wyjść spokojnie na spacerek :|. Tego przydomka nie zmienicie choćbyście nam wszystkich na brązowo pomalowali bo tak się już przyjęło, że akurat Miedź i Gieksa są cyganami, my kretami, Śląsk malinowymi. Jak u kogoś wywołuje to jakiś większy ból d*** to musi być miałkim człowiekiem bez dystansu. Co do zabaw, to ostatnio jesteście trochę in minus.jakimek pisze: Nie ośmieszaj się człowieku a takie stwierdzenia to sobie zostaw co do wypowiadania się co najwyżej o Zagłebiu że "wiadomo że połowy młynu Miedzi nie stanowią cyganie" bo na młynie Miedzi nie ma nawet jednego. A na Zagłębiu to już różnie z tym bywa więc takie zdania możesz pisać o Zagłębiu bo tam w młynie mają ciapatych. Więc troszke pokory. W każdym mieście widać cyganów a zapominasz wspomnieć o dawniejszych czasach może z tego względu że nie chcesz aby wstydliwe fakty wyszły albo jesteś zbyt młody aby to wiedzieć. Dlaczego nie napiszesz jak parę ładnych lat temu u Was w mieście cyganie siali terror czasy "Rynku" jak niektórzy chcieli z Polnego przejść np.na stadionik osiru to szli jak przez getto jakieś wszędzie same ciapate co tylko patrzyli jak by cię tu opierdolić.
-
-
Z dużej ciekawosci byłem na tym meczu, trzeba przyznac ze spotkanie jezeli chodzi o trybuny to ekstraklasa na najwyzszym poziomie...
Jako ze nie jestem kibicem ani jedenj ani drogiej druzyny nie wypowiada sie kto jak i lepiej....
Jednak osobiscie Chrobry mnie zawiodl ze na tak prestizowym meczu dekady bez oprawy procz machajek i zadne piro
Jako ze nie jestem kibicem ani jedenj ani drogiej druzyny nie wypowiada sie kto jak i lepiej....
Jednak osobiscie Chrobry mnie zawiodl ze na tak prestizowym meczu dekady bez oprawy procz machajek i zadne piro
-
AMD pisze:Z dużej ciekawosci byłem na tym meczu, trzeba przyznac ze spotkanie jezeli chodzi o trybuny to ekstraklasa...
-
Mam takie skromne pytanie: Dlaczego skoro Chrobry nie zadzwoni do chłopaków z Lubina i się z nimi nie ustawią?
W internecie w świecie prawie anonimowym każdy może być kim zechce.
Odległości śmieszne miedzy dwoma miastami , wiec nie widzę w czym problem.
Nie pisz do mnie jakby był z Lubina , nie kibicuje Zagłębiu a wiem jak jest bo znam chłopaków.jarosławzz pisze:Spokojnie tez poczytałem te wypociny ;)zl88 pisze:Przeczytałem większość tych wypocin które rosną tu na grzyby po deszczu od kilku dni.
Wam też biegi sprinterskie sa dobrze znane i tez wasz kibicowski science fiction świat!
-
Nic nie poradze że masz tak gamoniowaty nik! :)zl88 pisze:Mam takie skromne pytanie: Dlaczego skoro Chrobry nie zadzwoni do chłopaków z Lubina i się z nimi nie ustawią?
Nie pisz do mnie jakby był z Lubina , nie kibicuje Zagłębiu a wiem jak jest bo znam chłopaków.jarosławzz pisze:Spokojnie tez poczytałem te wypociny ;)zl88 pisze:Przeczytałem większość tych wypocin które rosną tu na grzyby po deszczu od kilku dni.
-
W Legnicy to już nawet parafie cygańskie imprezy organizują ...

;-)???

;-)???
-
W pizdowaty sposób odpowiadasz ,wiec albo jesteś jakimś sznurkiem z gimnazjum albo po prostu napinasz się jak skóra na kutasiematii342 pisze:
Nic nie poradze że masz tak gamoniowaty nik! :)
-
Czyli jak np. w Poznaniu jest organizowana tzw."parada równości", to inni kibice mają nazywać kibiców Lecha pedałami i zboczeńcami??
-
Że jakiś ksiądz robi festyn to się dopierdalają bo zaprosił cygańską kapele.Jakieś rozdwojenie jazni bo jak sami "zapraszają" u siebie do młyna cyganów to jest ok. Śmieszne to w c***.
-
Ty Malanowski zrób dochodzenie jeszcze ile Stowarzyszenie dostało sianka od Miasta na działalność i żądaj kwitów na wszystko czy kasa aby napewno jest odpowiednio wydawana czy aby decyzyjni nie żyją sobie z tej waluty i jeszcze czy nie inwestują tych pieniędzy w ciemne interesy aby podwoić czy potroić zysk hłe.ferment pisze:rado pisze:Was można porównać do SKRZYDLATYCH ŚWIŃ lub jakaś amnezja zapanowała w Lubinie.fanZL pisze:ku*** czy wy naprawde wierzycie w tą legende o darmowych autokarach???? Nigdy ku*** nie było żadnych darmowych autokarów dla fc więc skonczcie pierdolic te swoje farmazony i szykujcie sie na Wasz mecz życia.
Bo ciekawi mnie ile klubów w Polsce lub inaczej ile stowarzyszeń kibiców dostaje oficjalnie hajs na swoją działalność (oprawy, wyjazdy) ???????
Oto kilka przykładów z ostatnich lat ile Fundacji Polskiej Miedzi przekazała SSZL"Zagłębiu Fanatyków":
1) Dofinansowanie projektu I etap pn„ Miedziany Klub – Miedziany Region” - kwota 50.000 zł
2) Dofinansowanie II etapu projektu „Miedziany Klub - Miedziany Region”, mający na celu integrację mieszkańców Zagłębia Miedziowego poprzez organizowanie i promowanie bezpiecznego i kulturalnego dopingu na imprezach sportowych w terminie od sierpnia do grudnia 2010roku. - kwota 40.000 zł (czyli w skrócie dofinansowanie Fan Clubów i oprawy/dojazdy/wyjazdy i bilety)
FanaticZL pisze:Jeśli na któryś z ostatnich dwóch wyjazdów do Białegostoku ktoś płacił 30 zł to albo wymyśliłeś piękną bajkę, albo mnie i reszty wyjazdowiczów jednak nie dotyczy to słynne dofinansowywanie przez KGHM.
Tak się składa, że gość z ChG napisał ci, że jednak dofinansowywane były wyjazdy, (wyszczególniłem Ci to na czerwono), Potem ja dowiaduje się od jednego od was, że do Białegostoku jechaliście za 30 zł...
Gość z ChG w innym miejscu też pisał o tym, że słyszał o dofinansowanych dojazdach dla was przez KGHM.. więc nie pisz mi że próbuję was ośmieszyć, tylko przedstawiam Ci fakty jak było (może i jest) a jedyna twoja argumentacja na nasze tezy jest taka, żebyśmy "skończyli pierdolić" i że jest to "wymyślona bajka".
Nie trzeba być magistrem aby umieć połączyć fakty, i samemu sobie wydedukować, że rzeczywiście coś takiego miało miejsce, a twoje zakłamywanie rzeczywistości raczej niczego tutaj nie zmieni.. No chyba, że chcesz być mistrzem ściemy na kibice.net, ale do tego też trzeba się trochę wysilić, bo argumenty typu"..ej, no weź, to nie prawda", nawet tutaj nie przejdą.
Każde Stowarzyszenie ma prawo dostawać kase od Miasta/Klubu/Fundacji/Sponsora tylko odpowiednie pismo i fokus pokus czary mary.. i Wiele ekip z tego korzysta tylko o pewnym rzeczach głośno się nie śpiewa.
Pamiętam sytuacje w pewnej ekipie jak anonimowy donos doszedł do ekipy iż pewien kolega który był prezesem stowarzyszenia właśnie ogarniał dofinansowania tylko ze część kasy przywłaszczał sobie hehe bezrobotny wieczny $tudent preze$ ;)
Raz dwa został dojechany że się nie dzielił typa wyjebali zdymisjonowany pogoniony na 3wiatry i decyzyjni trzymali łape na dofinansowaniu a wyjazdy były coraz droższe niby że dofinansowania są coraz mniejsze hehe ;)
Powiedz sume dodaj trzy zera i mordeczka przestaje być szczera.
Wiele Fundacji Stowarzyszeń to ino maszynka do wyudzania waluty i na ch. robić gdzieś po 10h na zakładzie na czyjeś szczęście fiku miku na patyku Ogarnij jeden z drugim se Fundacje np. Nowe Życie gdzie działalność owej fundacji będzie ogarniać ludzi z ulic tak w dużym skrócie niby piękny szczytny wręcz szlachetny cel - parę milionów wyciągniesz od państwa gwarantuje.
pzdr. ;)

-
W końcu ktoś sensownie napisał, chodzi mi o post nieewazne.
W każdej ekipie kibice kombinują jak mogą, ogarniają stowarzyszenie, ciągną kasę gdzie się da, a jakiś pojeb z Głogowa robi dochodzenie.
Lubin to nie Warszawa, żeby z puchy zbierać po 20-30 tysięcy na meczu, więc chłopaki znaleźli inny sposób a głogowianom nic do tego.
A poza tym z tego co wiem to sprawa z fundacją była kilka lat temu i od 3-4 lat opcja z fundacją się skończyła i źródełko wyschło.
Co do finansowania i biletów za 30zł to nie wiem ile jeszcze chcesz dowodów, ktoś wrzucił linka do strony OCB, gdzie było info że cena 100zł była a nie 30 więc co jeszcze chcesz, umowy z przewźnikiem?
To, że kolega kolegi mówił, to nic nie znaczy, ja takich opowieści dziwnej treści trochę się w zyciu nasłuchałem.
Jak Ci ktoś jasno pisze, że nie ma darmowych karnetów czy autokarów to chyba jest jasne.
W każdej ekipie kibice kombinują jak mogą, ogarniają stowarzyszenie, ciągną kasę gdzie się da, a jakiś pojeb z Głogowa robi dochodzenie.
Lubin to nie Warszawa, żeby z puchy zbierać po 20-30 tysięcy na meczu, więc chłopaki znaleźli inny sposób a głogowianom nic do tego.
A poza tym z tego co wiem to sprawa z fundacją była kilka lat temu i od 3-4 lat opcja z fundacją się skończyła i źródełko wyschło.
Co do finansowania i biletów za 30zł to nie wiem ile jeszcze chcesz dowodów, ktoś wrzucił linka do strony OCB, gdzie było info że cena 100zł była a nie 30 więc co jeszcze chcesz, umowy z przewźnikiem?
To, że kolega kolegi mówił, to nic nie znaczy, ja takich opowieści dziwnej treści trochę się w zyciu nasłuchałem.
Jak Ci ktoś jasno pisze, że nie ma darmowych karnetów czy autokarów to chyba jest jasne.
-
Pocztaju widzę że lubisz śmiać się z cyganów.
Wysyłam Ci linka do pośmiania się.. a co tam.. Niech ten weekend też będzie dla Ciebie zabawny.
[link]
..I tak co roku to organizują.
Wysyłam Ci linka do pośmiania się.. a co tam.. Niech ten weekend też będzie dla Ciebie zabawny.
[link]
Pewny jesteś, że tak co rok?ferment pisze:Pocztaju widzę że lubisz śmiać się z cyganów.
[link]
Bo ja jakoś nie kojarze takiej imprezy w Lubinie, więc chyba był to pojedynczy pomysł, który nie wypalił, zresztą ku*** nieważne, ludzie dajcie sobie spokój, ktoś wkleja link pewnie dla beki z koncertem a ci się spinają. W każdym mieście takie coś się zdarza. Można sobie wklejać linki a miedzianka i tak pozostanie cyganką.
Spinka będzie trwała i nic tego nie zmieni.
Pamiętam jak kiedyś ktoś tu na forum wrzucał herby Miedzi i oficjalny herb Cyganów i były brechty, że się wzorowali na sobie i barwy te mają te same ;-)
-
przecież wiadomo, że to są stereotypy, ale niektórzy ciągną temat żeby powkurwiać drugą stonę. Zresztą jaki wpływ na historię czy jakieś tam imprezy maja kibice danego klubu...