Eliminacje ME 2016
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Eliminacje ME 2016
Myślał już ktoś o wyjeżdzie do Gruzji ?
-
obiektywny1
rvdv pisze:Myślał już ktoś o wyjeżdzie do Gruzji ?
kolego, a jak myślisz??! ze wstepnych informacji wynika ze loty drogie 2-3 tyś, dla śmiałków wyjazd autem jakieś 2,5 tyś km (zalezy z jakiego miasta ruszamy) drogi fatalne. Na pocieszenie Gruzja bardzo tanim państwem.
Tak ja jade z Londynu byc moze z przesiadka w Warszawie bo LOT lata bezposrednio do Tblisi cena od 1 tys zloty lub jakimis Tureckimi liniami.rvdv pisze:Myślał już ktoś o wyjeżdzie do Gruzji ?
Nocleg w jakims hostelu od 50 zl za noc.
Niektórzy z Was to podróżnicy co chyba latają jedynie Polska - UK - Polska ;]
Do Gruzji lata Wizzair.
Ja cała Gruzję w lato zrobiłem za niecały tysiąc złotych (noclegi, loty, transport, jedzenie, transport po Polsce, przewodniki -> dosłownie wszystko) na pełny tydzień.
Tylko z góry mówię, że nikomu wyjazdu układać nie będę, więc darujcie sobie PW.
Po prostu rozpierdala mnie jak czytam że do Gruzji można się dostać jedynie drogo.
Do Gruzji lata Wizzair.
Ja cała Gruzję w lato zrobiłem za niecały tysiąc złotych (noclegi, loty, transport, jedzenie, transport po Polsce, przewodniki -> dosłownie wszystko) na pełny tydzień.
Tylko z góry mówię, że nikomu wyjazdu układać nie będę, więc darujcie sobie PW.
Po prostu rozpierdala mnie jak czytam że do Gruzji można się dostać jedynie drogo.
Własnie o to mi chodziło sam będe raczej leciał z Polski także szukam kogoś kto by leciał z w-waBMHLondyn pisze:Tak ja jade z Londynu byc moze z przesiadka w Warszawie bo LOT lata bezposrednio do Tblisi cena od 1 tys zloty lub jakimis Tureckimi liniami.rvdv pisze:Myślał już ktoś o wyjeżdzie do Gruzji ?
Ja tez raczej bede lecial z Londynu przez Warszawe takze mozemy sie wstepnie umowic na wspolny lot ?rvdv pisze:Własnie o to mi chodziło sam będe raczej leciał z Polski także szukam kogoś kto by leciał z w-waBMHLondyn pisze:Tak ja jade z Londynu byc moze z przesiadka w Warszawie bo LOT lata bezposrednio do Tblisi cena od 1 tys zloty lub jakimis Tureckimi liniami.rvdv pisze:Myślał już ktoś o wyjeżdzie do Gruzji ?
Bilety bede kupowal gdzies w marcu.
Kłopot w tym, że mecz jest 14 listopada, czyli 3 dni po Marszu Niepodległości, a Wizz Air lata tam w tym okresie tylko właśnie 11.11 i następnie 15.11, czyli dzień po meczu. A priorytetem wiadomo co jest.Kosa pisze:Do Gruzji lata Wizzair.
Dokładnie, chcąc stawić się 11 listopada w Warszawie niestety WizzAir odpada, nie pasuje ani wylot z Warszawy, ani Katowic. Pozostaje LOT którego cena w obie strony wynosi ok 1000zł. Chyba, że macie jakieś inne dobre rozwiązania ?
W Locie do Tibilisi wylot 13.11 powrót 18.11 w obecnej chwili na first minute to koszt 739,57 PLN, więc źle nie jest. Można też lecieć LOTem do Tibilis 13.11 za 359zł, a wracać z Kutaisi Wizairem 18.11 za 159. Wie ktoś jak promy w listopadzie z Krymu?
-
chiacyntjagoda
Jak dla mnie to hitem tych eliminacji beda mecze Serbia vs Albania.
Gruzini na sparingu z Lichtensteinem
https://www.youtube.com/watch?v=fuPLQfZCzEY
całkiem przyjemna atmosfera :)
dyskusja co do przyjaźni to jak zwykle jakieś zawirowania polityczne. Ok jest fajnie, ze teraz są do nas mile nastawieni, ale to tyle nic więcej. Co nas łaczy historycznie?
https://www.youtube.com/watch?v=fuPLQfZCzEY
całkiem przyjemna atmosfera :)
dyskusja co do przyjaźni to jak zwykle jakieś zawirowania polityczne. Ok jest fajnie, ze teraz są do nas mile nastawieni, ale to tyle nic więcej. Co nas łaczy historycznie?
-
Slavia_ZSC
Giblartar juz sie okreslil gdzie beda rozgrywac mecze?
wg. oficjalnej str http://www.gibraltarfa.com/
Matchday 1: 7th September 2014.Gibraltar v Poland, Estadio Algarve, Faro. Kick Off: 20:45 (cet)
Matchday 1: 7th September 2014.Gibraltar v Poland, Estadio Algarve, Faro. Kick Off: 20:45 (cet)
Pierwszy mecz z Gibraltarem egzotyka,stadion spory (30 tys),tutejszych będzie garstka a więc z biletami żadnego problemu
Kibicowsko marnie choć jestem przekonany że najazd może być konkretny,termin,kierunek..Typowo wakacyjna wyprawa,tam jeszcze pełnia lata,plaża,ciepły ocean pod nosem itd,pełna egzotyka...Do tego dość przystępne ceny tanich linii lotniczych zrobią swoje.Z Polski bezpośrednio lotów brak,ale opcji na przesiadki masa i za 120-150 euro spokojnie można ogarnąć w obie strony.Znajomi kupili w Norwegian bilety do Malagi w obie strony za 90 euro i tam ogarniają sobie auto do Faro.Co ciekawe z wysp wychodzi jeszcze taniej i jest masa bezpośrednich połączeń z Faro w granicach 50 euro w jedna strone.Przykladowo sam Ryanair lata z Londynu,Manchesteru,Liverpoolu,Dublina czy Edynburga.
Kibicowsko marnie choć jestem przekonany że najazd może być konkretny,termin,kierunek..Typowo wakacyjna wyprawa,tam jeszcze pełnia lata,plaża,ciepły ocean pod nosem itd,pełna egzotyka...Do tego dość przystępne ceny tanich linii lotniczych zrobią swoje.Z Polski bezpośrednio lotów brak,ale opcji na przesiadki masa i za 120-150 euro spokojnie można ogarnąć w obie strony.Znajomi kupili w Norwegian bilety do Malagi w obie strony za 90 euro i tam ogarniają sobie auto do Faro.Co ciekawe z wysp wychodzi jeszcze taniej i jest masa bezpośrednich połączeń z Faro w granicach 50 euro w jedna strone.Przykladowo sam Ryanair lata z Londynu,Manchesteru,Liverpoolu,Dublina czy Edynburga.
Niemcy Polska 4.9.2015 odbedzie sie w Frankfurcie
-
NemanjaVidic
źródło?BFC09 pisze:Niemcy Polska 4.9.2015 odbedzie sie w Frankfurcie
strona niemieckiego zwiazku - DFBNemanjaVidic pisze:źródło?BFC09 pisze:Niemcy Polska 4.9.2015 odbedzie sie w Frankfurcie
Witam, wybiera się ktoś na mecz do Gruzji innym transportem niż samolot ? jak tak to proszę o wiadomość na PW.
pozdro.
pozdro.
Holdek pisze:Witam, wybiera się ktoś na mecz do Gruzji innym transportem niż samolot ? jak tak to proszę o wiadomość na PW.
pozdro.
niebawem będą informacje-również tutaj, o zorganizowanym transporcie kołowym.Daj tylko ludziom wypocząć na wakacjach :)
Przymierzam się do wyjazdu na mecz z Gibraltarem.Jest ktoś chętny ze Śląska?
Myślał ktoś już nad wyjazdem do Gruzji? Z tego co widzę, co Wizzair lata do Kutaisi w tym okresie za około 300 zł a stamtąd koło 4 godzinna podróż do Tbilisi marszrutką za kolo 10 €. Rozkmiinaliście jakieś inne opcje drodzy kibole?GtWładzię pisze:Holdek pisze:Witam, wybiera się ktoś na mecz do Gruzji innym transportem niż samolot ? jak tak to proszę o wiadomość na PW.
pozdro.
niebawem będą informacje-również tutaj, o zorganizowanym transporcie kołowym.Daj tylko ludziom wypocząć na wakacjach :)
-
Świętokrzyski
Gdyby ktos mial jakies tanie loty do Tbilisi lub Kutaisi tak od 12-go listopada po Marszu zeby polecieć niech wrzuca. Dzięki !
Wizzair w listopadzie już nie lata do Kutasi z Katowic. Ale np. z Budapesztu wylot 11.11 powrót 16.11 ok. 500 PLNWells pisze:Myślał ktoś już nad wyjazdem do Gruzji? Z tego co widzę, co Wizzair lata do Kutaisi w tym okresie za około 300 zł a stamtąd koło 4 godzinna podróż do Tbilisi marszrutką za kolo 10 €. Rozkmiinaliście jakieś inne opcje drodzy kibole?GtWładzię pisze:Holdek pisze:Witam, wybiera się ktoś na mecz do Gruzji innym transportem niż samolot ? jak tak to proszę o wiadomość na PW.
pozdro.
-
Świętokrzyski
Cena dobra ale termin chujowy bo 11-go wiadomo co w Warszawie jest.
Czy ktoś z forumowiczów wybiera się w październiku na Serbia-Albania albo Rumunia-Węgry? A ktoś obeznany w klimatach poleci który meczyk będzie z większą dawką adrenaliny?
Moim Zdaniem Serbia - Albania bedzie ciekawszy.
Niekoniecznie
Ostatnio na Rumunia Węgry sporo się działo
I zawsze można integrować się z Węgrami
Ostatnio na Rumunia Węgry sporo się działo
I zawsze można integrować się z Węgrami
jak najbardziej.60sekund pisze:Czy ktoś z forumowiczów wybiera się w październiku na Serbia-Albania albo Rumunia-Węgry? A ktoś obeznany w klimatach poleci który meczyk będzie z większą dawką adrenaliny?
więcej szczegółów być może będzie wiadomo już w niedziele po Faro (w kwestii zorganizowania wspólnego wyjazdu )
Mecz prawdopodobnie bez kibiców gości także raczej lipa co nie zmienia faktu,że powinno być ,,gorąco''na trybunach...Gdybym miał wybierać osobiście to wybrałbym wizytę w Bukareszcie z Węgrami(wybiera się tam sporo Polaków).Oski1929 pisze:Moim Zdaniem Serbia - Albania bedzie ciekawszy.
Macie jakies namiary na noclegi w Tbilisi? Lece sam i sie zastanawiam czy blizej stadionu brac? Graja na stadionie Dinama?
Tez wydaje mi sie ze jak jechac na mecz to wspierac Wegrow a nie dupolizow ruskich, no ale co kto woli.
Ja gdybym mial mozliwosc to bez watpienia wybralbym rumunia-Wegry.
Ja gdybym mial mozliwosc to bez watpienia wybralbym rumunia-Wegry.
Tak, będą grać na stadionie Dinama, a noclegi to myślę, że najłatwiej załatwić na www.booking.com. Proponuje szukać nocleg w okolicy stadioniu albo w okolicy dworca Didube jeśli lecisz Wizzairem do Kutaisi, a potem jedziesz do Tbilisi bo tam przyjeżdzają wszystkie marszrutki i pociągiBKW-GKS pisze:Macie jakies namiary na noclegi w Tbilisi? Lece sam i sie zastanawiam czy blizej stadionu brac? Graja na stadionie Dinama?
Ok dzieki. Tak mam zamiar na bookingu szukac. Ja przylatuje do Tbilisi.
-
pattaya man
Samolotem do Tbilisi-na bogato widze.ogarnia ktos autokar?
ludzie ktoś tu pisze o transporcie kołowym do Gruzji i pisze że wizz do Gruzji to na bogato. proponuje przejrzeć trase jaką trzeba pokonać transportem kołowym i przemyśleć co się pisze hehehe i można się jeszcze zastanowić czy jedziemy przez Ukraine w tym przeprawa promem gdzie spóźnienie +- 3 dni nikogo nie przejmuje czy wyprawa przez wspaniały turecki krajobraz. Obydwa rozwiązania ciekawe - a można w jedną strone jechać przez Ukrainę a wracać przez Turcję.
-
pattaya man
to teraz zapytaj kolege ile zaplacil za bilet do TBILISI(o ile wylot z PL) i potem wrocimy do rozmowy touroperatorze
-
Świętokrzyski
Prosta odpowiedź...z Polski do Tbilisi lata tylko LOT. A cena w marę stała i w okolicach 1 200 pln.
-
tutenchamon
12 listopada, Wizzair Wilno - Kutaisi, pytanie jak dostać się z Warszawy do Wilna?