Województwo Dolnośląskie - kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

ODPOWIEDZ
Bączyński

Re: Województwo Dolnośląskie - kibicowsko

Post autor: Bączyński » 17.08.2014, 20:16

Jak już jestes taki rzetelny, to warto dodać że Miedz jest dobra tylko w necie w temacie każdej ekipy, ale jak już trzeba napisać że zaliczyło sie 0 wyjazdowe lub dostało od kogoś po głowach to cisza, lub zmiejszenie swojej porażki do minimum. Wafle Śląska! Pewnie z meczu z Legii w PP znowu 8 stron relacji bedzie, a liczby z Niecieczy z zeszłego sezonu do dzis nie mozna nigdzie znalesc :) aa i jezeli w Grudziadzu pierwszy wyjazd po przerwie 48os to szczyt ich mozliwości to fajnie, oczywiście rozumiem że ta frekwencja spododowana wakacjami, bo poł Legnicy w Moskwie hehe ;)
p.s. czekamy na oficjalne info z Ząbek :)
Taka ta Miedź słaba,a chciało Ci się tyle stukać w klawisze?

iparts.pl
fanatyk.

Post autor: fanatyk. » 17.08.2014, 20:24

Na tym forum i tak już od dawna dużo ekip nie podaje pewnych relacji czy też spotkań teraz modne jest tu kropkowanie czy napina gimbazy czasy się zmieniają .

prawoskretny88

Post autor: prawoskretny88 » 17.08.2014, 21:13

fanatyk. pisze:Na tym forum i tak już od dawna dużo ekip nie podaje pewnych relacji czy też spotkań teraz modne jest tu kropkowanie czy napina gimbazy czasy się zmieniają .
Mnie rozjebała ostatnio kłótnia i oskarżenia o farmazony kibiców przez innych kibiców o to, że na oficjalnej stronie klubu, bądź w mediach podano frekwencję gospodarzy inną niż rzeczywiście. I się wzajemnie masturbowali kropaki, licząc głowy na całym stadionie. Tematy jak na forum sportowym. Niebawem dowiemy się, że Śląsk to chuje bo gwizdał na Borussie, czyli ma kompleksy. Konto założyłem niedawno, ale pamiętam, że wcześniej dział "Relacje" z danej kolejki był znacznie ciekawszy niż "Komentarze". Teraz odwrotnie.
Reprezentuję siebie.

DumnyPolak

Post autor: DumnyPolak » 18.08.2014, 00:03

fanatyk. pisze:Będą chcieli to napiszą relację z Ząbek , a Ty pilnuj swojej ekipy ewentualnie daj opis kreciku z wyjazdy na Lechię z po przedniego sezonu jak tam na trasie było bo też cichutko o tym .
Nic nie było przez tych co zawsze, więc nie pajacuj.

prawoskretny88

Post autor: prawoskretny88 » 18.08.2014, 19:36

Z jednej z fejso-chuliganskich stron:
Zagłębie Lubin w drodze do Żar
"Na autostradzie pewien maliniak zatrzymał się kupić przy drodze jagody, niestety trafił na jedno z aut ZL, szybko zdjął barwy podnosząc ręce do góry "
Obrazek
Reprezentuję siebie.

Bączyński

Post autor: Bączyński » 18.08.2014, 19:57

Wszystko na temat ZL,mogli całą sesję zrobić,np. przy zachodzie słońca,w lesie z jeleniem na rykowisku itd. itp.
I to gość z hzl tak się pręży...

Pozorymylą

Post autor: Pozorymylą » 18.08.2014, 20:18

...a psy wcale go nie rozpoznają po tatuażu...Ech...

monterinio

Post autor: monterinio » 18.08.2014, 20:34

tez mi sensacja stracił barwy to stracił, nikt na tym forum sie nie pruł jak przy eskorcie policji naszczaliście nam na grafa przed meczem to dopiero obciach wrzucać takie zdjęcia.

Popeyee

Post autor: Popeyee » 18.08.2014, 21:06

Małe to Zl :)opis zdobycia koszulki tez ciekawy zamiast poezji w opisach troche niech te dwa patyki potrenuja.:)
Good Night Left Side

prawoskretny88

Post autor: prawoskretny88 » 18.08.2014, 22:14

Przecież ja nic nie komentuję. Wrzuciłem tylko suchą informację.
Reprezentuję siebie.

borsuk1234

Post autor: borsuk1234 » 18.08.2014, 23:36

Zagłębie to jednak ma prężnie działającą chuliganke.. klepią dzieci w pare osób, chwalą sie zdobytą koszulką, a teraz ostatnio w modzie uganianie się za patriotami z Żar do tego z Falubazem! No no, Panowie nie szalejcie tak bo popłoch w całej okolicy.
Ktoś tu sie sapie, że nikt z Miedzi nie pisze relacji. No więc APEL do kibiców Miedzi - relacja ma być w trybie natychmiastowym! Kto był, czym, i gdzie zawróciliście. Aha, ile wzrostu miał najniższy z ekipy i kto najdłuższe włosy.
No ja p*******... wy to sie lepiej pochwalcie ostatnimi bęckami, szczególnie pewien FC po jednym z wyjazdów :) bo też coś cisza? Liczby waszej z PP w Gdyni też na próżno szukać. Aha, zapomniałem, jak WIELKIEGO zl jedzie 20 osob to już cicho wszędzie, głucho wszędzie...

ISeeDeadHaters

Post autor: ISeeDeadHaters » 18.08.2014, 23:56

Bączyński pisze:Wszystko na temat ZL,mogli całą sesję zrobić,np. przy zachodzie słońca,w lesie z jeleniem na rykowisku itd. itp.
I to gość z hzl tak się pręży...
Pewien czas zgrywaleś kumacza ale wyszło szydło z worka. Fota z jakiegoś fanpage jakich każdy klub ma mnóstwo, a ty p********* jakby była to galeria z oficjalnego profilu hzl. Chyba zapomniałeś jak się w necie chwaliliście zerwanymi transami derbowymi z płotu.
sHy! pisze:
Bączyński pisze:
Trochę o kpine zakrawa brak wyjazdu na dosyć nieodległy teren, biorąc pod uwagę poziom netonapinki na pobliskiego Chrobrego i Zagłębie
A co,Wielkie Zagłębie chciało zrobić zasadzkę?
Akurat co do Miedzi,to nie wiem skąd Twoje zdziwienie,przecież nie od dziś jedne wyjazdy traktują priorytetowo a inne odpuszczają.Taka ich specyfika.Niedawno byli w przyzwoitej liczbie w Grudziądzu także nie musisz bać o ich formę.
'jesteśmy zawsze tam' ;)

FanaticZL

Post autor: FanaticZL » 19.08.2014, 00:17

borsuk1234 pisze:Zagłębie to jednak ma prężnie działającą chuliganke.. klepią dzieci w pare osób, chwalą sie zdobytą koszulką, a teraz ostatnio w modzie uganianie się za patriotami z Żar do tego z Falubazem!
Byli pikniki, małolaci, nie kumaci, przypadkowe osoby to teraz mamy nowy trend - patrioci. Czyli akcja się nie liczy :)

fanZL

Post autor: fanZL » 19.08.2014, 00:18

Nie wdaje sie tu w głupie dyskusje ale jak sie czyta idiotów w typu borsuk1234 co w d**** byli i gówno widzieli to krew zalewa a wiec drogie dziecko moze oswiecisz mnie o co ci chodzi z tymi patriotami z Żar? Promień wyleciał zza bloków i jeszcze szybciej w nie potem wleciał, może miał nikt do nich nie wysiadać żeby teraz takie gamonie jak ty mialy sie spinać że nikt nie wysiadł i sie ZL z FZG osrali Promienia. Co do relacji Miedzi w wyjazdu do Zabek to ty już napisałeś relacje i ktoś ci dobrze odpisal w komentarzach ze jak masz pisać takie farmazony to lepiej nic nie pisz bo relacja twoja byla jak z filmu 300 gdzie Miedz dzielnie stawiała czoła Legi i że po stronie Legi pare KO co jest mega bzdura co potwierdziłby nawet ktoś ogarniety z Miedzi. W Gdyni cymbale było nas 80-90 osob a nie 20 a z tym pobitym fc to już całkiem nie wiem o co chodzi, no chyba ze ktos gdzieś jakieś auto złapał ale to napewno nie w czasie kilku ostatnich miesiecy. Coś jeszcze chcesz dziecko wiedziec? żeby było jasne uważam za wrzucanie takich zdjęć za mega słabe ale skrojenie samej koszulki juz nie skoro nadarzyla sie okazja.

Bunio

Post autor: Bunio » 19.08.2014, 10:47

Ludzie, a może po prostu dacie sobie siana. O wyjeździe do Ząbek wypowiedziały się już wszystkie kosy i zgody mimo, że obie strony milczą.
Obie ekipy na pewno nie potrzebują ani adwokatów ani dogryzania kos.
Borsuk, możesz zanim zostaniesz nową gwiazdą tego forum wspomnieć jaką ekipę reprezentujesz? Przynajmniej będzie wiadomo, której strony wersję słyszałeś.
L poza Foxxem nie wypowiada się tutaj, a tematów sportowych unika jak ognia w necie. Miedź co wielu wytyka, też milczy o tym wyjeździe.. A na forum tysiąc kumaczy z własnymi relacjami, wytykaniem farmazonów, może dacie sobie na wstrzymanie.
Koszulka skrojona trudno, sam fakt cykania fotek z dziarami na wierzchu i wrzucanie ich w siec przemilczę, chłopaki maja pewnie dość kłopotów przez to.
Przemoc pisze:c***, może masz rację. Za dużo dziś wypiłem.

presidento

Post autor: presidento » 19.08.2014, 13:17

borsuk1234 pisze:a teraz ostatnio w modzie uganianie się za patriotami z Żar do tego z Falubazem!
O ku***. Te tłumaczenia to już wchodzą na wyższy poziom pojebaństwa. Zaraz nie będzie się można ustawiać na wrogą ekipę, bo to przecież patrioci a przede wszystkim Polacy!

qqq11

Post autor: qqq11 » 19.08.2014, 14:19

Bączyński pisze: Akurat co do Miedzi,to nie wiem skąd Twoje zdziwienie,przecież nie od dziś jedne wyjazdy traktują priorytetowo a inne odpuszczają.Taka ich specyfika.Niedawno byli w przyzwoitej liczbie w Grudziądzu także nie musisz bać o ich formę.
Chciałeś wybronić zgodę na forum, a zrobiłeś jej niedźwiedzią przysługę. Jeśli Miedź traktuje jedne wyjazdy priorytetowo a inne odpuszcza to rzeczywiście jest to bardzo specyficzna ekipa. A tak na marginesie jakbyś mógł jeszcze napisać które wyjazdy ostatnio Miedź potraktowała priorytetowo?

asdasd

Post autor: asdasd » 19.08.2014, 14:25

presidento pisze:
borsuk1234 pisze:a teraz ostatnio w modzie uganianie się za patriotami z Żar do tego z Falubazem!
O ku***. Te tłumaczenia to już wchodzą na wyższy poziom pojebaństwa. Zaraz nie będzie się można ustawiać na wrogą ekipę, bo to przecież patrioci a przede wszystkim Polacy!
Juz po odpadnieciu Legii z LM za sprawa UEFY pojawily sie glosy, ze nie mozna dogryzac/smiac sie z Legii bo przeciez to polska druzyna i nasza wspolna sprawa.
Zamknijcie rejestrację !

MKS MIEDŹ LEGNICA

Post autor: MKS MIEDŹ LEGNICA » 19.08.2014, 16:32

przypominam, że oficjalne stanowisko kibiców Miedzi jest pisane tylko i wyłącznie z tego konta, od wszystkich innych postów się odcinamy i nie wiemy kto za nimi stoi. relacji z ostatniego wyjazdu na tym forum na pewno nikt się nie doczeka, jeżeli ktoś chce to się dowie, a jeżeli nie ma skąd to jego problem. z naszej strony koniec tematu.

chwdp

eMTe4

Post autor: eMTe4 » 21.08.2014, 21:48

Ile wczoraj Moto Jelcza w Dzierżoniowie?
"Papieros parzy dłoń i budzi żal
Na peronie siedzę sam
Oglądam sterty tych starych zdjęć, ten peron dobrze
mnie już zna
Pociąg zabiera co dzień bliską twarz
Tutaj tłoczą się, tu mówią - "tam to jest życie i czar", Tu się handluje Ojczyzną co dnia!"

KaczyP

Post autor: KaczyP » 22.08.2014, 18:23

eMTe4 pisze:Ile wczoraj Moto Jelcza w Dzierżoniowie?
Niestety w Dzierżoniowie normą staje się to, że ciekawsze mecze są organizowane na 199 osób. Tak też było w tym przypadku i goście z Oławy w ogóle się nie pojawili. Poza tym podczas ostatniego powrotu z Dzierżoniowa mieli sporo spin z psami. Z resztą wczoraj to chyba policja z całego powiatu się zjechała...

obiektywnyFAN

Post autor: obiektywnyFAN » 22.08.2014, 22:51

Kłodzko i Kudawa-Zdrój to fan cluby Śląska ?

ka..

Post autor: ka.. » 22.08.2014, 23:19

obiektywnyFAN pisze:Kłodzko i Kudawa-Zdrój to fan cluby Śląska ?
*Kudowa Zdrój.
Tak, są to FC Śląska.

zl88

Post autor: zl88 » 25.08.2014, 13:54

Brutalnie pobili 14-letniego kibica Miedzi Legnica

Pro­ku­ra­tu­ra Re­jo­no­wa w Le­gni­cy skie­ro­wa­ła do sądu akt oskar­że­nia w spra­wie bru­tal­ne­go po­bi­cia 14-lat­ka, który szedł z ojcem na mecz. Ban­dy­ci nie mieli dla chłop­ca li­to­ści, bo miał na szyi sza­lik dru­ży­ny prze­ciw­nej, Mie­dzi Le­gni­ca. Wcze­śniej naj­bar­dziej agre­syw­ny z pię­ciu oskar­żo­nych chu­li­ga­nów za­ata­ko­wał jesz­cze in­ne­go ki­bi­ca – także za sza­lik Mie­dzi. Za kilka dni roz­pocz­nie się pro­ces w tej spra­wie.

Brutalnie pobili 14-letniego kibica innej drużyny Brutalnie pobili 14-letniego kibica innej drużyny

Do zda­rze­nia do­szło 19 kwiet­nia w Le­gni­cy przed me­czem Mie­dzi z Arką Gdy­nia. To wła­śnie na to spo­tka­nie wy­brał się 40-let­ni Wie­sław C. razem z sy­na­mi Mar­ci­nem (19 lat) i Da­mia­nem (17 lat) oraz ich zna­jo­my­mi – Ar­tu­rem P. (23 lata) i Fi­li­pem M. (21 lat). Wszy­scy to ki­bi­ce Za­głę­bia Lubin – je­cha­li do Le­gni­cy, żeby do­pin­go­wać Arkę, bo jak wia­do­mo fani obu ze­spo­łów trzy­ma­ją się razem. Jesz­cze przed wy­jaz­dem na mecz, naj­star­szy z grupy, Wie­sław C. wypił kilka piw.

– Nie­trzeź­wy Wie­sław C. już w sa­mo­cho­dzie za­po­wia­dał wro­gie za­mia­ry wobec ki­bi­ców Mie­dzi – pod­kre­śla Li­lia­na Łu­ka­sie­wicz, rzecz­nicz­ka pra­so­wa Pro­ku­ra­tu­ry Okrę­go­wej w Le­gni­cy.

Naj­pierw na ulicy Jor­da­na męż­czy­zna wy­pa­trzył sa­mo­chód, a w nim sym­pa­ty­ka le­gnic­kie­go ze­spo­łu ma­cha­ją­ce­go sza­li­kiem Mie­dzi. To tak roz­wście­czy­ło 40-lat­ka, że wy­siadł z auta i pod­biegł do sto­ją­ce­go na skrzy­żo­wa­niu Ci­tro­ena i pró­bo­wał wy­rwać pa­sa­że­ro­wi sza­lik. – Wie­sław C. szar­pał po­krzyw­dzo­ne­go, a na­stęp­nie zadał mu klika ude­rzeń pię­ścią. Prze­stra­szo­ny męż­czy­zna szyb­ko za­mknął szybę. Wie­sław C. wybił ją jed­nak ręką – re­la­cjo­nu­je Li­lia­na Łu­ka­sie­wicz.

W ten spo­sób 40-la­tek za­ata­ko­wał po raz pierw­szy. Po chwi­li po­now­nie wy­biegł z auta, bo za­uwa­żył 14-lat­ka, który szedł w kie­run­ku sta­dio­nu z sza­li­kiem Mie­dzi na szyi.

– Za nim z po­jaz­du wy­bie­gli Da­mian C., Filip M. i Artur P., a wkrót­ce także Mar­cin C. Męż­czyź­ni prze­wró­ci­li na­sto­lat­ka i chcąc za­brać mu sza­lik za­czę­li go bić i kopać. Do­łą­czy­li do nich rów­nież inni ki­bi­ce Za­głę­bia z są­sied­nie­go po­jaz­du od­gra­dza­jąc po­krzyw­dzo­ne­go od jego ojca i unie­moż­li­wia­jąc mu pomoc sy­no­wi – pod­kre­śla Li­lia­na Łu­ka­sie­wicz.

Po po­bi­ciu 14-lat­ka, chu­li­ga­ni jak gdyby nigdy nic, wró­ci­li do sa­mo­cho­du, szczy­cąc się przy oka­zji sza­li­kiem, który za­bra­li chło­pa­ko­wi. Jesz­cze przed wej­ściem na sta­dion ban­dy­ci zo­sta­li za­trzy­ma­ni przez po­li­cję i tra­fi­li do aresz­tu.

Tym­cza­sem chło­pak ska­to­wa­ny przez ki­bo­li z ob­ra­że­nia­mi głowy i klat­ki pier­sio­wej tra­fił do szpi­ta­la, gdzie spę­dził pięć dni.

Artur P., Filip M. i Da­mian C. przy­zna­li się do winy i chcą teraz do­bro­wol­nie pod­dać się karze. Mogą zo­stać ska­za­ni na dwa lata wię­zie­nia w za­wie­sze­niu na czte­ry. Będa też mu­sie­li za­pła­cić grzyw­nę w wy­so­ko­ści 1,5 ty­sią­ca zło­tych oraz od ty­sią­ca do dwóch ty­się­cy zło­tych na­wiąz­ki na rzecz po­bi­te­go chło­pa­ka. Muszą także li­czyć się z do­zo­rem ku­ra­to­ra.

Po­zo­sta­łym spraw­com, w tym głów­ne­mu oskar­żo­ne­mu Wie­sła­wo­wi C., który do dzi­siaj prze­by­wa w aresz­cie, grozi od trzech do dwu­na­stu lat po­zba­wie­nia wol­no­ści.

[link]

schetyna

Post autor: schetyna » 25.08.2014, 14:42

Przecież to odgrzewany kotlet.
Sprawą już "fascynowały" się onety w kwietniu i teraz dają tytuł jakby to wczoraj się stało.
Do zdarzenia doszło 19 kwietnia w Legnicy przed meczem Miedzi z Arką Gdynia.
Gówniarz pokazywał środkowy palec i ktoś się wkurzył. A że wyskoczył starszy koleś i zlał łepka, to chwały staremu koniowi to nie przynosi, jednak nie ma czym się jarać, sprawa jakich setki.
Ale media swoje muszą podkręcać.

zl88

Post autor: zl88 » 25.08.2014, 15:07

artykuł zobaczyłem jak moja ślubna przeglądała jakieś wiadomości na tym zjebanym portalu. wiec jak to było w kwietniu to niezły maja deficyt wiadomosci skoro wrzucają to po takim czasie .

prawoskretny88

Post autor: prawoskretny88 » 25.08.2014, 21:55

Onet cyklicznie wrzuca odgrzewane kotlety. Od wielu lat z przyzwyczajenia co rano tam zaglądam i niektóre artykuły znam chyba na pamięć albo po 2 linijkach mam deja vu.
Reprezentuję siebie.

zl88

Post autor: zl88 » 26.08.2014, 10:35

Znany kibic oskarżony o nawoływanie do nienawiści

Roman Z., jeden z li­de­rów sza­li­kow­ców pił­kar­skie­go Ślą­ska zo­stał oskar­żo­ny o na­wo­ły­wa­nie do nie­na­wi­ści na tle ra­so­wym w na­pi­sa­nej przez sie­bie książ­ce "Jak po­ko­cha­łem Adol­fa Hi­tle­ra". Teraz za swoją kon­tro­wer­syj­ną pu­bli­ka­cję sta­nie przed sądem.

Znany kibic oskarżony o nawoływanie do nienawiści Znany kibic oskarżony o nawoływanie do nienawiści

W śro­do­wi­sku ki­bi­ców Śla­ska Wro­cław – 53-let­ni Roman Z. ucho­dzi za jed­ne­go z przy­wód­ców. W 2006 roku na­pi­sał książ­kę "Jak po­ko­cha­łem Adol­fa Hi­tle­ra". – Je­stem za­fa­scy­no­wa­ny oso­bo­wo­ścią Fu­eh­re­ra. Wy­czy­ta­łem nie­mal wszyst­kie książ­ki ludzi, któ­rzy się z nim sty­ka­li na co dzień, a któ­rzy prze­ży­li wojnę i potem spi­sa­li swoje wspo­mnie­nia. Wszy­scy, któ­rzy się z Hi­tle­rem ze­tknę­li, byli pod wpły­wem jego oso­bo­wo­ści. Nie było ta­kich, któ­rzy prze­cho­dzi­li obok niego obo­jęt­nie. Gość miał w sobie to "coś". Nie­wie­le ta­kich oso­bo­wo­ści przy­cho­dzi na świat – tłu­ma­czył jesz­cze kilka lat temu w jed­nym z wy­wia­dów Roman Z., py­ta­ny o książ­kę.

Zda­niem śled­czych książ­ka do 2013 roku miała być sprze­da­wa­na mię­dzy in­ny­mi w in­ter­ne­cie, ale też w skle­pie z ga­dże­ta­mi Ślą­ska Wro­cław przy ul. Ko­ściusz­ki. I to wła­śnie tam książ­kę ku­pi­ła jedna z wro­cła­wia­nek, która po jej prze­czy­ta­niu – za­wia­do­mi­ła pro­ku­ra­tu­rę o moż­li­wo­ści po­peł­nie­nia prze­stęp­stwa.

Akt oskar­że­nia ws. Ro­ma­na Z. tra­fił już do sądu. – Pu­blicz­nie na­wo­ły­wał do nie­na­wi­ści na tle róż­nic na­ro­do­wo­ścio­wych, ra­so­wych i wy­zna­nio­wych oraz znie­wa­żył grupę ludzi z po­wo­du ich przy­na­leż­no­ści ra­so­wej i na­ro­do­wej – pod­kre­śla Mał­go­rza­ta Klaus, rzecz­nicz­ka Pro­ku­ra­tu­ry Okrę­go­wej we Wro­cła­wiu.

Wro­cław­scy pro­ku­ra­to­rzy prze­ko­nu­ją, że w książ­ce znie­wa­ża­ni się Żydzi, Ara­bo­wie i osoby czar­no­skó­re. W pu­bli­ka­cji 53-lat­ka, śled­czy nie do­pa­trzy­li się na­to­miast pro­pa­go­wa­nia fa­szy­zmu.

Wia­do­mo, że Roman Z. nie przy­znał się do winy i od­mó­wił skła­da­nia wy­ja­śnień. Za na­wo­ły­wa­nie do nie­na­wi­ści na tle ra­so­wym może mu gro­zić do trzech lat wię­zie­nia.

kolejny chłam onetu
[link]

schetyna

Post autor: schetyna » 26.08.2014, 11:20

Kod: Zaznacz cały

"jeden z li­de­rów sza­li­kow­ców pił­kar­skie­go Ślą­ska"
szalikowiec? myślałem, że to określenie skończyło się z końcem lat 90-tych, ale jak widac w głowie pseudo-redaktorków z onetu ciągle funkcjonuje.

Swoją drogą Romek skakał skakał i wyskakał "wyróżnienie" u Dutkiewicza.

Jakim trzeba być pozbawionym moralnosci człowiekiem, żeby skumać się z najgorszą partią jaka niszczyła Polskę?
Facet będący z dala od partii przyjmuje kolor czerwono-tęczowy, wychwala komunistycznego zbrodniarza i idzie pod rękę z rudym gnębicielem narodu.
A wszystko dla władzy, wszystko dla pieniędzy i układów.
Chyba każdy polityk musi w końcu stać się sprzedajną szmatą, ot taki zawód na to wychodzi...

presidento

Post autor: presidento » 26.08.2014, 12:47

Zaraz, zaraz, oni się przypierdalają do Zielińskiego o książkę napisaną i wydaną 8 lat temu?

Bączyński

Post autor: Bączyński » 26.08.2014, 19:25

Typiara ewidentnie podstawiona przez Dutkiewicza,jak można wyguglować baba pracuje w Miejskim Centrum Wolontariatu,czyli jakiejś miejskiej spółce.
No cóż idą wybory samorządowe,poparcie dla Rafałka topnieje,pajac ośmieszył się przy okazji "goszczenia" Baumana we Wrocławiu,zresztą już dawno w mediach wypowiadał się,że prokuratura powinna zająć się Zieliną.
Dlatego właśnie ta farsa po 8 latach od wydania książki ma miejsce.

prawoskretny88

Post autor: prawoskretny88 » 29.08.2014, 23:14

Dupkiewicz sam pierdolił ostatnio kocopoły o książce, a tu nagle jak grom z jasnego nieba - doniesienie do prokuratury zbulwersowanej czytelniczki. Wybory idą i muszą narobić hałasu, a przecież książka ma już trochę lat i nikt dotychczas nie pokusił się o zrobienie RZ procesu. W sumie większość książki to są wspomnienia i przemyślenia RZ, o nawoływaniu do faszyzmu nie ma mowy, o kolorowych jest chyba jeden rozdział, w którym RZ opisuje jak był na meczu w Niemczech i widział murzyna, ale nie pada tam żadne hasło w stylu 'j**** czarnucha, ku klux klan" itp, więc prokuratura pewnie za miesiąc umorzy śledztwo z braku dowodów i tyle. PRzez 8 lat robiono Romkowi reklamę w lokalnych mediach, teraz mu zrobili w ogólnopolskich ;)
Reprezentuję siebie.

Popeyee

Post autor: Popeyee » 30.08.2014, 00:29

Widać wybory dutkiewicz wspierany i popierany przez lewacka po zaczyna swirować.
Good Night Left Side

Bączyński

Post autor: Bączyński » 30.08.2014, 08:35

Prawoskretny: Akt oskarżenia już prokuratura wysłała,teraz można liczyć tylko,że sąd umorzy sprawę.

prawoskretny88

Post autor: prawoskretny88 » 30.08.2014, 13:02

Racja, sąd, dzięki za poprawkę.
Reprezentuję siebie.

zl88

Post autor: zl88 » 30.08.2014, 18:51

30 sierpnia 2014 godz. 08:18
Pseudokibice skazani

Na dwa lata więzienia w zawieszeniu na cztery lata próby legnicki sąd skazał trzech młodych pseudokibiców Zagłębia, którzy pobili 14-letniego fana Miedzi Legnica. To nie koniec. Dwaj z nich otrzymali dozór kuratora, wszyscy muszą też zapłacić grzywnę i nawiązkę na rzecz poszkodowanego chłopca.

Kibice zaatakowali w kwietniu ubiegłego roku, w okolicy legnickiego stadionu, kiedy Miedź Legnica grała z Arką Gdynia. Chcąc odebrać chłopcu szalik Miedzi, przytrzymali jego ojca, a 14-latka pobili. Łącznie było ich pięciu. Prokurator uznał to za rozbój. Od razu trafili do aresztu, groziło im nawet 12 lat więzienia.

– Mając jednak na uwadze dobre opinie 23-letniego Artura P., 21-letniego Filipa M. i 17-letniego Damiana C., którzy przyznali się do popełnienia przestępstwa, ich pojednanie z pokrzywdzonym i wyrażoną skruchę, a także młody wiek i poprzednią niekaralność, prokurator uznał, że istnieją podstawy do zastosowania instytucji dobrowolnego poddania się karze, nadzwyczajnego jej złagodzenia i orzeczenia tejże kary z warunkowym zawieszeniem wykonania – wyjaśnia prokurator Liliana Łukasiewicz, rzecznik Prokuratury Okręgowej w Legnicy.

Sprawa trafiła do legnickiego sądu. Ten podzielił zdanie prokuratury. Cała trójka została skazana na dwa lata więzienia w zawieszeniu na cztery lata, Damian C. oraz Filip M. otrzymali dozór kuratora w okresie próby, każdy musi zapłacić po 1,5 tys. zł grzywny oraz oraz nawiązkę na rzecz pobitego 14-latka w wysokości po 1 tys. zł od Damiana P. i Filipa M. oraz 2 tys. zł od Damiana C.

W przyszłym tygodniu ruszy proces ojca i syna – 40-letniego Wiesława C. i 19-letniego Marcina C. Są głównymi oskarżonymi w tej sprawie. 40-latek nadal przebywa w areszcie.

[link]

Bączyński

Post autor: Bączyński » 01.09.2014, 16:46

Sprawa Romka Zielińskiego-kawa na ławę jak było:
Książka rzekomo nawołująca do nienawiści rasowej siedem lat nikomu nie przeszkadzała. Aż w sprawę zaangażował się magistrat. Znamy kulisy śledztwa dotyczącego książki Romana Z., jednego z liderów kibiców Śląska Wrocław, o Adolfie Hitlerze. Okazuje się, że wrocławski magistrat wyręczył policję i tajne służby, dokonując "zakupu kontrolowanego". Prokuratura uznała, że treść książki nawołuje do nienawiści na tle narodowym i rasowym. Jej autor został oskarżony o przestępstwo. Książkę kupił pracownik urzędu w lipcu 2013 roku, w sklepie prowadzonym przez samego Romana Z., czyli autora publikacji. Potem wiceprezydent Anna Szarycz dostarczyła książkę do Prokuratury Okręgowej razem z paragonem. Potrzebny był jednak dowód, który połączyłby ów paragon z książką. Stąd zeznanie pracownika magistratu, który - najpewniej poproszony przez przełożonych - książkę kupił. Śledczy, opierając się na opiniach ekspertów, którzy książkę przeczytali, uznali, że mogła ona znieważyć Arabów, Żydów i osoby czarnoskóre. Grozi za to do dwóch lat więzienia. Prokuratura nie dopatrzyła się w niej natomiast propagowania faszystowskiego ustroju państwa. Z uzasadnienia aktu oskarżenia wynika, że "Jak pokochałem Adolfa Hitlera" sprzedawano od 2006 r. Czyli 2013 r. był siódmym rokiem sprzedaży książki, której treść - jak dziś twierdzi prokuratura - jest przestępstwem. O istnieniu książki było głośno. Media często, wspominając osobę Romana Z., pisały o nim "autor książki »Jak pokochałem Adolfa Hitlera«". Obowiązek zbadania, czy nie doszło do przestępstwa, miały i policja, i Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego. Ale śledztwo wszczęto dopiero w czerwcu 2013 r. Prokuratura mówi dziś, że postępowanie wszczęto z urzędu. Czyli do śledczych dotarło wreszcie, że coś ze sprawą trzeba zrobić. Zapewne dlatego, że prezydent Wrocławia Rafał Dutkiewicz został zapytany o książkę i jej autora w telewizyjnym wywiadzie. Było to przy okazji awantury, jaką kibice wywołali na wykładzie prof. Zygmunta Baumana na Uniwersytecie Wrocławskim rok temu. "Najwyższy czas wszcząć postępowanie prokuratorskie wobec tego człowieka" - mówił Dutkiewicz. Jeden z urzędników mówił nam, że magistrat poczuł się w obowiązku zająć się sprawą, wszak Wrocław angażuje się w programy walki z ksenofobią i nienawiścią. Czasem - mówi urzędnik - ludzie oczekują od nas reakcji, choć sprawa nie leży w naszych kompetencjach. Tak też stało się i tym razem. Urzędnik, który kupił książkę, jest ważnym, bo jedynym świadkiem. Choć wystarczyło sprawdzić na portalu aukcyjnym Allegro, ile książek o Hitlerze tam sprzedano, a potem przesłuchać sprzedawców i nabywców. Świadków byłoby więcej. A tak pracownik magistratu został narażony na nieprzyjemności ze strony kibiców. Sam oskarżony wymienił jego nazwisko w internecie. - Ja bym się zastanawiał, czy to nie działanie zmierzające do zastraszenia świadka? - mówi jeden z wrocławskich policjantów. Prokuratura tak tego nie oceniła. Choć po publikacji w internecie autorstwa oskarżonego wszczęła "czynności sprawdzające", dotyczące ujawnienia informacji z materiałów sprawy. Miejska spółka Śląsk Wrocław od lipca do grudnia ubiegłego roku reklamowała firmę Romana Z. jako "sklep partnerski" klubu.

krezus1979

Post autor: krezus1979 » 07.09.2014, 00:07

[link]

[link]

AMD

Post autor: AMD » 08.09.2014, 09:21

Akcja Slaska kozacka jak na te czasy! bravo

Edekzkrainykredek

Post autor: Edekzkrainykredek » 08.09.2014, 17:36

Ta lewacka cipa, która zakupiła książkę Zielińskiego i która złożyła zawiadomienie do prokuratury to iwona jadżyn https://www.facebook.com/iwona.jadzyn , zatrudniona w lewackim miejskim centrum wolontariatu we Wrocławiu.
Zrobiła to oczywiście na polecenie prezydencika miasta.

tutaj o samej sprawie:
[link]

Natomiast jeśli chodzi o wydarzenia z Opola to informacja z dzisiaj:
Zamaskowani fani Śląska Wrocław, którzy zaatakowali w sobotę w Opolu kibiców Odry Opole rozgrywających turniej piłkarski na orliku, nie ponieśli kary w trybie pilnym. Sędzia zwolniła ich do domu, bo nie było wystarczających dowodów.

Mówiąc krótko nikt się do niczego nie przyznał, a dowodów na konkretne osoby nie mają. Natomiast posiadanie kominiarek, ochraniaczy, rękawic nie jest zabronione.
STADION TO NIE TEATR! FUCK uefa, j**** pzpn!

ODPOWIEDZ