Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Mirek Jowisz

Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

Post autor: Mirek Jowisz »

Na wstępie chciałbym zaznaczyć, zę nie mam bólu d***, nie szukam dziury na siłę itd. Cieszy mnie zwycięstwo Polaków w każdej dyscyplinie. Wszystkie sukcesy. Sportowe, naukowe itd. Po prostu dla mnie ten turniej jest pomyłką. W obecnej edycji brały udział nawet ekipy nie kibicowskie, choćby jakiś tam klub MMA z USA. Fajnie, ze Ruch wygrał, gratulacje dla nich, jako ciekawostka spoko sprawa, ale w mojej ocenie nie ma ten turniej nic wspólnego z chuliganką, ani klimatem kibicowskim. To, że walczą tam kibice paru klubów nic nie zmienia.
iparts.pl
ciekawski_kibic

Post autor: ciekawski_kibic »

Czy Lublinianka Lublin działała kiedyś kibicowsko ?? Możę ktoś przybliżyć temat ??
dziesięćzłoty

Post autor: dziesięćzłoty »

Jeśli walki były w ten weekend to wideo z walk pewnie będzie za parę miesięcy. Pierwszy turniej był w grudniu, pierwsze filmy w marcu.
Blue Old Boy

Post autor: Blue Old Boy »

Dzieciaku, już tyle ci mówiono żebyś przestał tu prowokować, bo naprawde wszyscy cie tu mają dość, a ten internet nie jest taki anonimowy jak ci sie wydaje, paru już takich było mądrych przez klawiature a potem łzy w oczach, więc najwyższy czas się ogarnąć.
A co do pytania to takie flagi były normalnie do kupienia w sklepie, kazdy większy fan club miał swój wzór no i niektóre dzielnice tak samo, tak więc nie można jasno zweryfikować czy akurat ta została komuś skrojona czy kupiona w sklepiku.
za Ruchem !

Post autor: za Ruchem ! »

inTORwertyk pisze:Pamietacie kibicke Widzewa ktora miala okrazyc swiat i zaliczac mecze, jezdzac dookola autostopem ?
Miala na to chyba 2 lata jesli dobrze pamietam.Jak skonczyl sie ten trip ? a moze dalej jest w podrozy ?

Byla gdzies stronka gdzie mozna bylo sledzic info o jej wyprawie.Ma to ktos ?
Tu masz link do jej facebooka i ciś dzbanie https://www.facebook.com/1kobieta2pasje?ref=profile
oitak

Post autor: oitak »

Przeciez on jest chory , ma chlopina autyzm i coś tam jeszcze . Do tego widac ze problem z psychiką . Ktoś tam w innym temacie to dobrze opisał . Możliwe ,że chłopak ma taka terapie i dostał kompa z dostepem do internetu zeby sie mogl wyszumiec .
Igrek22

Post autor: Igrek22 »

Co do pytań o skład TFC 2 :
Ekipa "Psycho Fans" wygrała II międzynarodowy turniej "Team Fighting Championship", który w weekend odbył się w Rydze. Kibice Ruchu Chorzów wygrali swoje wszystkie walki i odnieśli pewne zwycięstwo w całej imprezie.
"Team Fighting Championship" to zawody, w których bierze udział pięć drużyn. W klatce walczą ze sobą pięcioosobowe zespoły. Oprócz "PF" na turnieju pojawiły się następujące ekipy:
"DH" - Dinamo Mińsk (Białoruś)
"Wisemen" - IFK Goeteborg (Szwecja)
"San-da LPF" - Ryga (Łotwa)
"GPG" - Nowy Jork (USA)
W pierwszym etapie każda z ekip stoczyła po dwie walki. "Psycho Fani" pokonali najpierw Białorusinów z Mińska, a następnie Szwedów z Goeteborga. W finale kibice Ruchu nie dali natomiast szans ekipie "San-da LPF" z Rygi. Warto zaznaczyć, że Niebiescy każdą walkę wygrali szybko i pewnie, a ponadto ustanowili nowy rekord turnieju "TFC", rozprawiając się z ekipą "Wisemen" w zaledwie 30 sekund!
Nagrodą główną w II edycji turnieju "Team Fighting Championship" było 5000 euro. "Psycho Fani", którzy stawili się w Rydze w 12 osób (w tym gościnnie jeden Widzewiak), pragną podziękować organizatorom za świetne przygotowanie turnieju, profesjonalizm oraz opiekę. Liczą ponadto na kolejne zaproszenia. My natomiast gratulujemy sukcesu i życzymy powodzenia w kolejnych zawodach!
źródło : niebiescy.pl
.'.

Post autor: .'. »

Ciekawi mnie jakby Ruch wypadł w starciu z tą ekipą ukraińską, która sporo kłopotu sprawiła Lechowi.

Lech i Ruch chyba w podobnym czasie zakończyli pojedynek z tymi Szwedami.

Ekipa z USA :
Obrazek
https://www.facebook.com/jody.poff.5
https://www.facebook.com/curtis.doner
https://www.facebook.com/john.shaddock.50
https://www.facebook.com/profile.php?id=12446884
https://www.facebook.com/sean.barnett.12
https://www.facebook.com/bronson.koenig

Przeglądając ich profile wychodzi, że z kibicowaniem/chuligaństwem nie mają nic wspólnego.
>>JRS<<

Post autor: >>JRS<< »

Skoro Chorzow lezy na Slasku, a mieszkancy ziemi slaskiej geograficznie, to Slazacy, wiec napewno jestesmy ekipa slaska.
Zapytaj sie osob, ktore mieszkaja na Gornym Slasku skad sa, to zdecydowana wiekszosc odpowie ci, ze z Slaska.
inTORwertyk pisze:pyskaty , nie pyskuj ' BO CI RYJ SKATUJE' cwelu, cytujac klasyka : )
Przez kabel napewno dasz rade.Powodzenia.Gdzie takie niedowartosciowane taborety sie rodza?
Tylko w internecie:)!
krecikgryf

Post autor: krecikgryf »

Skoro Chorzow lezy na Slasku, a mieszkancy ziemi slaskiej geograficznie, to Slazacy, wiec napewno jestesmy ekipa slaska.
Zapytaj sie osob, ktore mieszkaja na Gornym Slasku skad sa, to zdecydowana wiekszosc odpowie ci, ze z Slaska.
No jak mnie ktoś z np. Podkarpacia zapyta skąd jestem to chyba logiczne że mu odpowiem że z Pomorza/Kaszub.
Co innego jak pyta obcokrajowiec. Ty pewnie odpowiadasz że ze Śląska a potem tłumaczysz gdzie to dokładnie jest ;)
Mam wrażenie, że Ślązakom to się w głowach przewraca od tej "zajebistości".
Hujtras

Post autor: Hujtras »

ciekawski_kibic pisze:Czy Lublinianka Lublin działała kiedyś kibicowsko ?? Możę ktoś przybliżyć temat ??
https://www.youtube.com/watch?v=UoyN8tc490w
walka_o_przetrwanie2

Post autor: walka_o_przetrwanie2 »

PyskatySK pisze:Ruch to śląska ekipa, nie polska.
A nie Niemiecka czasami ? :) Ciekawe , że jak ci napisałem w temacie Marsz Niepodległości , że kto jak kto ale Ruch tutaj się nie powinien wypowiadać to byłeś wielce oburzony :)
.'.

Co do TFC 2 wywiad z jednym z organizatorów, który mówi, że ok. 30 ekip z całego świata czeka na zaproszenie
http://www.hooligans.cz/interviews/4056 ... se-30-tymy
.'.

A mnie ciekawi to czy Legia, która za awanti z Jagą dostała karę + zawiasy takie, że za każde odpalenie piro itp. w ciągu najbliższego roku na stadionie przy Ł3 kara będzie odwieszona (chyba jeden czy dwa mecze przy pustym stadionie). I chwile potem Legia odpala kilka rac na meczu z Ruchem i sporo więcej na meczu z Lechem (+spalona flaga Lecha). I jak KL to potraktowała ?
rossobosso

Post autor: rossobosso »

jak czyta ktos z Zaglebia Lubin, pw prosze bo jest papier na kogos od Was
LewyPrawyLowKick

Post autor: LewyPrawyLowKick »

rossobosso pisze:jak czyta ktos z Zaglebia Lubin, pw prosze bo jest papier na kogos od Was

Papier na inTORwertyka?
rossobosso

Post autor: rossobosso »

LewyPrawyLowKick pisze:
rossobosso pisze:jak czyta ktos z Zaglebia Lubin, pw prosze bo jest papier na kogos od Was

Papier na inTORwertyka?
a na niego papier potrzebny?:)
Trzęsacz

Post autor: Trzęsacz »

Od kiedy Górnik śpiewa "Tańczymy Labada"? Bo teraz na jakimś filmiku z dopingu usłyszałem, że to śpiewają, a nie kojarzę, żeby wcześniej to robili.
S.G.

Post autor: S.G. »

Trzęsacz pisze:Od kiedy Górnik śpiewa "Tańczymy Labada"? Bo teraz na jakimś filmiku z dopingu usłyszałem, że to śpiewają, a nie kojarzę, żeby wcześniej to robili.
Od lat 80 a jeżdzę od 84 roku!
Pierre89
Kontakt:

Post autor: Pierre89 »

Poszukuje filmiku co kibice chyba Spartaka Moskwa cwiczyli na siłowni taki mix chyba to był.
obiektywnyFAN

Post autor: obiektywnyFAN »

W jakim celu sektorówka leży przez cały mecz na trybunach? np. w sobotę na meczu Legia-Górnik sektorówka koszulka wisiała cały mecz w rogu, kiedyś w LE na Żylecie wisiała sektorówka Legia. nie wiem czy inne ekipy tak robią, ale po prostu trapi mnie to. czekam na normalną odp.
rzutkarny

Post autor: rzutkarny »

obiektywnyFAN pisze:W jakim celu sektorówka leży przez cały mecz na trybunach? np. w sobotę na meczu Legia-Górnik sektorówka koszulka wisiała cały mecz w rogu, kiedyś w LE na Żylecie wisiała sektorówka Legia. nie wiem czy inne ekipy tak robią, ale po prostu trapi mnie to. czekam na normalną odp.
W takim samym w jakim na płocie wiszą flagi.
amf0508

Post autor: amf0508 »

Pytanie nie do końca kibicowskie, ale mnie ciekawi. Jak tam sytuacja w ŁKSie Łódź? W poprzednim sezonie udało się awansować do 3 ligi, jest szansa na dalsze awanse czy dalej macie problemy finansowe i raczej stagnacja? Byłbym wdzięczny, gdyby któryś z kibiców ŁKS przybliżył sytuację.
Endless

Post autor: Endless »

Jaką pojemność ma Żyleta, Kocioł, oraz młyny Wisły K, Lechii i Śląska?
Dropsik91

Post autor: Dropsik91 »

amf0508 pisze:Pytanie nie do końca kibicowskie, ale mnie ciekawi. Jak tam sytuacja w ŁKSie Łódź? W poprzednim sezonie udało się awansować do 3 ligi, jest szansa na dalsze awanse czy dalej macie problemy finansowe i raczej stagnacja? Byłbym wdzięczny, gdyby któryś z kibiców ŁKS przybliżył sytuację.
Jeżeli chodzi o finanse, na razie wszystko wygląda ok, jest sponsor, a o problemach nie słychać. W kwestii kadrowej udało się zatrzymać wszystkich wartościowych zawodników, dodatkowo przyszli (z bardziej znanych) Mysona, Gąsiński, Sierant czy Staroń. Wszystko idzie w dobrym kierunku. Powinna być walka o awans do kolejnego poziomu rozgrywek, ale czy tak się stanie czas pokaże.
obiektywnyFAN

Post autor: obiektywnyFAN »

Endless pisze:Jaką pojemność ma Żyleta, Kocioł, oraz młyny Wisły K, Lechii i Śląska?
podbijam, fajnie jakby podał jak wyglądają młyny w całej ekstraklasie pojemnościowo.
nieobliczalnyTSW1906

Post autor: nieobliczalnyTSW1906 »

Nasz sektor z którego jest prowadzony doping zajmuje 5806 miejsc.
DK08

Post autor: DK08 »

Dropsik91 pisze:
amf0508 pisze:Pytanie nie do końca kibicowskie, ale mnie ciekawi. Jak tam sytuacja w ŁKSie Łódź? W poprzednim sezonie udało się awansować do 3 ligi, jest szansa na dalsze awanse czy dalej macie problemy finansowe i raczej stagnacja? Byłbym wdzięczny, gdyby któryś z kibiców ŁKS przybliżył sytuację.
Jeżeli chodzi o finanse, na razie wszystko wygląda ok, jest sponsor, a o problemach nie słychać. W kwestii kadrowej udało się zatrzymać wszystkich wartościowych zawodników, dodatkowo przyszli (z bardziej znanych) Mysona, Gąsiński, Sierant czy Staroń. Wszystko idzie w dobrym kierunku. Powinna być walka o awans do kolejnego poziomu rozgrywek, ale czy tak się stanie czas pokaże.
warto też dodać że jest budowany nowy stadion (a raczej trybunka), i co ważne będzie tam sektor dla przyjezdnych, planowane zakończenie to bodajże rok 2015, niżej jedna z fotek

http://oi58.tinypic.com/akal42.jpg

w tym roku ciekawy sezon, gramy z Radomiakiem, rezerwami Legii, z Bronią Radom, z Polonią Warszawa, to chyba tyle z tych bardziej ogarniętych kibicowsko
mefistoo

Post autor: mefistoo »

Ogólnie w Polsce najbardziej zaniedbane stadiony są w Łodzi, dobrze że to się wreszcie zaczeło. Apropo stadionów mam takie pytanie: Co się dzieje ze stadionem narodowym w Chorzowie? Przeciez utrzymanie takiego obiektu kosztuje sporo kasy ma ktoś zdjęcia jak ten stadion teraz wygląda? I ostatni mecz kiedy był na nim rozgrywany?
klarnet

Post autor: klarnet »

odnośnie Stadionu Śląskiego wszystko "stanęło" na nieszczęsnym zadaszeniu.
Tutaj najaktualniejsze info: http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... Za_70.html

https://www.youtube.com/watch?v=_FWS2rH3_eU
tutaj filmik z tego jak stadion wygląda obecnie,
filmik z kwietnia , aczkolwiek nic się nie zmieniło bo roboty stoją.
Bialyman

Post autor: Bialyman »

Ciekawi mnie sytuacja Odry Wodzisław, mógłby jakiś kibic Odry przybliżyć mi co tam u Was obecnie się dzieje? Działacie coś? Jak wygląda Wasza ekipa w porównaniu z poprzednimi latami (Ekstraklasa).

Dzięki bardzo z góry :)
Mike

Post autor: Mike »

Pierre89 pisze:Poszukuje filmiku co kibice chyba Spartaka Moskwa cwiczyli na siłowni taki mix chyba to był.
pierwsze moje skojarzenie, może o to chodzi?!

https://www.youtube.com/watch?v=BiAqHfB8kLM
ż@bol

Post autor: ż@bol »

Bialyman pisze:Ciekawi mnie sytuacja Odry Wodzisław, mógłby jakiś kibic Odry przybliżyć mi co tam u Was obecnie się dzieje? Działacie coś? Jak wygląda Wasza ekipa w porównaniu z poprzednimi latami (Ekstraklasa).

Dzięki bardzo z góry :)
Coś tam działają, ale co to za działanie, w porównaniu z latami ekstraklasy to jak niebo a ziemia.
Co do ekipy to mysle że każdy średni fan club topowych śląskich drużyn, pozamiatałby ich bez problemu
eleon

Post autor: eleon »

obiektywnyFAN pisze:
Endless pisze:Jaką pojemność ma Żyleta, Kocioł, oraz młyny Wisły K, Lechii i Śląska?
podbijam, fajnie jakby podał jak wyglądają młyny w całej ekstraklasie pojemnościowo.
Wisłą - 6 tysięcy (ktoś pisał wyżej)
Legia (Żyleta) - 8 tysięcy
Śląsk (trybuna B) - 12 tysięcy
Korona (góra+dół) - 3 tysiące
Cracovia (D) - 2 tysiące
Endless

Post autor: Endless »

super dzięki, fajnie jakby określił się ktoś z kotłem Lecha (2 i 3 piętra) oraz Lechii - tu pewnie coś koło B na Ślasku.
amf0508

Post autor: amf0508 »

Dzięki za opisanie sytuacji ŁKSu. Powodzenia wam życzę. Szkoda, żeby taka ekipa kisiła się w niższych ligach.
Pierre89
Kontakt:

Post autor: Pierre89 »

Ja mam takie pytanie do kibiców Zawisza Bydgoszcz, do kogo należą rezerwy Zawisza II, bo na oficjalnej stronie nie ma ani słowa o nich. To jest Osucha klub?, czy zarządzany przez CWZS?.
GtWładzię

Post autor: GtWładzię »

co do LG sektory na tzw.zielonej

Obrazek

dół za bramką odpowiednio

sektor U=1200, sektor V=955, sektor W=919, sektor X=1180
i balkon na razie nie używany :) sektor 21=863, sektor 22=819, sektor 23=844, sektor 24=849
co daje w sumie 7629 łba do śpiewania
Bialyman

Post autor: Bialyman »

Dzięki za opisanie Odry :) !
pijany powietrzem

Post autor: pijany powietrzem »

Pytanie do kibiców z Gorzowa, ktoś przeważa na "Zawarciu"? (chyba nie przekręciłem?, chodzi o tereny "za Wartą", tam gdzie stadion Stali), podobno więcej tam Stali, ale słyszałem to od osoby zaangażowanej, więc niekoniecznie w 100% obiektywnej
ODPOWIEDZ