Zakaz stadionowy a mecze sparingowe

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
hallik

Zakaz stadionowy a mecze sparingowe

Post autor: hallik » 09.06.2014, 21:46

Witam,
czy ktoś zorientowany w temacie mógłby odpowiedzieć na moje pytanie: 08.07 Pogoń rozgrywa mecz sparingowy z Werderem? Jako, że mam 2 letni zakaz stadionowy, chciałbym zapytać czy ów zakaz zobowiązuje mnie do stawiennictwa na komendzie w dniu tego meczu z Werderem? 07.07 wyjeżdżam na tygodniowy urlop i nie będzie mnie w mieście. Pytanie czy w ogóle ten zakaz obejmuje sparingi (w wyroku jest mowa o imprezach masowych z udziałem Pogoni Szczecin, jak mniemam, ten sparing będzie taką imprezą, ale tego do końca nie wiem)? A jeśli będę zobligowany do stawiennictwa, to gdzie się zgłosić, aby poinformować, że mnie w tym terminie w mieście nie będzie. Będę zobowiązany za jakieś wskazówki. Pozdrawiam

iparts.pl
TRSL NB

Re: Zakaz stadionowy a mecze sparingowe

Post autor: TRSL NB » 09.06.2014, 22:23

hallik pisze:Witam,
czy ktoś zorientowany w temacie mógłby odpowiedzieć na moje pytanie: 08.07 Pogoń rozgrywa mecz sparingowy z Werderem? Jako, że mam 2 letni zakaz stadionowy, chciałbym zapytać czy ów zakaz zobowiązuje mnie do stawiennictwa na komendzie w dniu tego meczu z Werderem? 07.07 wyjeżdżam na tygodniowy urlop i nie będzie mnie w mieście. Pytanie czy w ogóle ten zakaz obejmuje sparingi (w wyroku jest mowa o imprezach masowych z udziałem Pogoni Szczecin, jak mniemam, ten sparing będzie taką imprezą, ale tego do końca nie wiem)? A jeśli będę zobligowany do stawiennictwa, to gdzie się zgłosić, aby poinformować, że mnie w tym terminie w mieście nie będzie. Będę zobowiązany za jakieś wskazówki. Pozdrawiam
Wydaje mi się, że mecz ten nie będzie imprezą masową ( jak większość meczy towarzyskich), ale idź lepiej do miejscowej komendy i powiedz żeby Cię spisali, że o tej i o tej godzinie byłeś wkońcu to Polska i miej święty spokój.

atk26

Post autor: atk26 » 09.06.2014, 22:50

to zależy czy klub planuje zwykły sparing czy z udziałem większej ilości kibiców. To że wyjeżdżasz zgłoś tam gdzie zawsze musisz sie stawiać. W najgorszym wypadku powinni dać ci papiery, i z nimi będziesz musiał stawić sie podczas meczu na komendzie w miejscowości gdzie będziesz odpoczywał.

Śmieszy mnie to, że co sąd to inny obyczaj. Niektórzy dostają zakaz udziału w meczach konkretnej drużyny, zakaz na imprezy masowe jakiegoś klubu, zakaz uczestnictwa w imprezach masowych (to już paranoja totalna), zakaz uczestnictwa w meczach pomiędzy konkretnymi drużynami i zakaz wchodzenia na teren stadionu konkretnego klubu

prawoskretny88

Post autor: prawoskretny88 » 09.06.2014, 23:14

Jakk Śląsk robi sparingi u nas na Oporowskiej to podawana jest frekwencja 999 osób, ile by ich nie było, więc pewnie nie zgłaszają tego jako impreza masowa. Czy Pogoń robi tak samo? Pewnie tak, ale czy w przypadku tego meczu zaryzykuje? Wątpię, wszak to Werder a nie sparing z Parzymiechami Dolnymi, więc pewnie ludu się najedzie i wszelkiej maści oglądaczy.
Reprezentuję siebie.

energydrink

Post autor: energydrink » 10.06.2014, 19:07

Kiedyś jak miałem zakaz i była wycieczka ze szkoły na pielgrzymkę do Częstochowy (w tym czasie był mecz) to zaniosłem na komendę upoważnienie/zaświadczenie ze szkoły, z pieczątką i podpisem dyrektora szkoły, że w czasie meczu będę na pielgrzymce w Częstochowie to mi na komendzie pan dyżurny podarł owe zaświadczenie i powiedział, że chuligani się nie modlą :):):) Hehe także zależy od komendy.

PS. Na pielgrzymce byłem :) Bez konsekwencji prawnych.

JaToJa2

Post autor: JaToJa2 » 11.06.2014, 01:16

Ten sparing będzie imprezą masową.

[W]19[K]46[S]

Post autor: [W]19[K]46[S] » 11.06.2014, 08:29

To jest ogólnie żałosne bo każdy c*** na swój strój. Razem z kilkoma znajomymi mieliśmy sprawę i każdy ma inny zakaz, ja mam na wszystkie masowe, inny ma z dozorem, jeszcze inny z obrączką a jeszcze inny tylko na mecze Zawiszy.

Dobrze, że odbębniłem połowę kary (ponad 1 rok) i się odwołałem i liczę na pozytywne rozpatrzenie.

hallik

Post autor: hallik » 12.06.2014, 16:40

wychodzi na to, że muszę palić pięty na komendę i tam zapytać dyżurnego: co robić Panie, co robić :D :D

Biały__

Post autor: Biały__ » 12.06.2014, 17:17

Wszystko zależy co masz wpisane w wyroku, ja dostałem zakaz na mecze Elany i Rakowa, bo taki mecz się wtedy odbywał. Połączony z osobistym stawiennictwem podczas rozgrywania meczów tych dwóch drużyn o ile są to imprezy masowe. Raków cały czas rozgrywa takie mecze i wtedy muszę się odhaczać, a Elana już nie - taka nędzna liga. W tym momencie posiadam zakaz na mecze nie swojej drużyny haha. Zakaz na 5 lat, ale już 4,5 roku za mną. Teoretycznie za jedno czy też dwie nieobecności na rundę nie powinni wyciągać konsekwencji, ale jak olejesz sprawę tak jak ja kiedyś to dostaniesz godziny do odróbki, a jak to nie poskutkuje to zawiasy i tak co rundę odbywało się "sprawdzanie obecności". c*** z zakazami !
Ten kto sieje wiatr, burzę będzie zbierał.

hallik

Post autor: hallik » 12.06.2014, 18:09

tak jak napisałem... zakaz stadionowy na imprezy masowe z udziałem Pogoni Szczecin i repry PL. Piszesz, że teoretycznie za jeden czy dwie nieobecności na rundę nic nie grozi; no nie wiem, z tego co się orientuję listę sprawdzają co mecz. Jakoś w kwietniu gościu do mnie mówi, że się toczy przeciwko mnie postępowanie, bo mnie podobnież nie było raz na podpisie, a ja do niego, że jest w błędzie, bo byłem zawsze i może sobie sprawdzić, spojrzał, stwierdzi, że faktycznie dnia, w którym niby miało mnie nie być, byłem się podpisać, stwierdził, że zaszło jakieś nieporozumienie. W każdym razie, idę im w przyszłym tygodniu zakomunikować, że się nie pojawię 08.07. Mam nadzieję, że ktoś tam jakąś notatkę sporządzi i na tym się zakończy, że żadnych problemów stwarzać nie będą. Z drugiej strony co to za czasy do k***** jasnej. Wypiłem jednego browara z kolega na pół i za to zakaz stadionowy, 2 tysiące grzywny, noc na dołku i niezapomniane przeżycia.. kto nie doświadczył ułomności tego chorego systemu, nigdy nie będzie wiedział w jak popierdolonym kraju przyszło mu żyć.

ODPOWIEDZ