Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Nie dziwi mnie takie stanowisko kibica Polonii, cóż jesteście siebie warci :))), a normalny to ty na pewno nie jesteś.
-
Daj spokój przecież to nie pierwszy raz kiedy zaklinają rzeczywistość.
Ciężko żebyście znaczyli jakąś siłe w Warszawie skoro normalne dla was jest układanie się z psami. Argumentacja mistrzowska.Nie chodzi o szacunek bo każdy ma wyjebane na takie sprzedajne łajzy tyle że jak jest okazja to trzeba korzystać. pzdr dla normalnych
ABG
-
o jakiej współpracy mówisz? nawet średnio rozgarniete dziecko skumałoby że to miało zapobiegać zatrzymaniom, przy takiej inwigilacji środowisk kibicowskich jak dziś trzeba sobie radzić jak się da. Nie było to żadne sprzedawanie, czy "trzymanie się" z policją, wiec jeden z drugim stulcie mordy bo widać c**** wiecie o realiachbnm pisze:PTZR jak dla ciebie współpraca z psami jest czymś normalnym, to "fajnie" macie ;)))
dodaj jeszcze milion uśmieszków, fajniejszy będziesz
ten internet wam gówno z mózgów robi
-
Zawsze znajdziecie wymówkę.. nawet jak cała wasza banda będzie za pan brat z psami ( co jest niewykluczone ).
-
Chcesz powiedzieć że układanie się z policją w celu zapobiegnięcia zatrzymaniom nie jest już współpracą tylko wyższym dobrem ? Kolejna sprawa która obnaża wasze prawdziwe oblicze i pokazuje jakimi jesteście hipokrytami.o jakiej współpracy mówisz? nawet średnio rozgarniete dziecko skumałoby że to miało zapobiegać zatrzymaniom, przy takiej inwigilacji środowisk kibicowskich jak dziś trzeba sobie radzić jak się da. Nie było to żadne sprzedawanie, czy "trzymanie się" z policją, wiec jeden z drugim stulcie mordy bo widać c**** wiecie o realiach
dodaj jeszcze milion uśmieszków, fajniejszy będziesz
ten internet wam gówno z mózgów robi
ABG
-
gdyby taka afera wyszła z kibicami Wisły w tle, to zaraz byłoby milion malutków, transów i miliard postów ze strony pasoludków
ale skoro dotyczy to ich, to nic się nie stało...
hipokryci
ale skoro dotyczy to ich, to nic się nie stało...
hipokryci

-
ja tylko widzę,że niektórzy podniecają się byle jaką kaczką dziennikarską aż im ciśnienie w stringach skacze. Koleś został dopiero powinięty, postawili mu zarzuty ale wyrok zapadnie za jakiś czas. Pewnie był komuś nie na rękę, szedł na awans czy za dużo wiedział. Jak go wsadzą do kryminału to po pierwszym dniu tak go przecwelą,że sperma mu będzie uszami lecieć i słuch w mediach o nim zaginie.
Gnuj
Cygan - gość z KZM, syn milicjanta MO i cyganki,która oddała się funkcjonariuszowi na służbie.
Wesoły - skończył na kałuży.
Odół - rugbista, gangster i macho, parę krzywych akcji i jednak zmienia profesje na coś spokojniejszego
Mokry - konfident pierwszej klasy, nawet Gęsty mu nie dorównuje.
Misiek- nietykalny, w c*** krzywych akcji które u nas skończyłyby się wyrokiem - on paraduje na wolności dzięki układom.
takich mieliście i macie przywódców. Gamonie,konfidenci na układzie i zwykłe pizdy. Napisałbym więcej o Baxterze i Małolacie (ten od sprawy AG) ale po co? Spójrzcie sami na siebie i najpierw coś sprawdźcie a dopiero potem nam przybijajcie.
Czyli strzelał z ucha za hajs i jeszcze się z tym bezczelnie obnosił?"Jakiś czas temu zauważono sygnały, że policjant obraca się w środowisku, które nie przystoi policjantowi i z którym nie powinien on utrzymywać kontaktu. Nie było żadnych konkretnych podejrzeń, ale przekazaliśmy sygnał do wyjaśnienia"
Gnuj
Tak dla przypomnienia:Przez lata cisnęli o układzie Wisły i czołówki z policją, ile to było na forach postów o Miśku i rzekomych układach.
Cygan - gość z KZM, syn milicjanta MO i cyganki,która oddała się funkcjonariuszowi na służbie.
Odół - rugbista, gangster i macho, parę krzywych akcji i jednak zmienia profesje na coś spokojniejszego
Misiek- nietykalny, w c*** krzywych akcji które u nas skończyłyby się wyrokiem - on paraduje na wolności dzięki układom.
takich mieliście i macie przywódców. Gamonie,konfidenci na układzie i zwykłe pizdy. Napisałbym więcej o Baxterze i Małolacie (ten od sprawy AG) ale po co? Spójrzcie sami na siebie i najpierw coś sprawdźcie a dopiero potem nam przybijajcie.
AVE JUDE
-
W każdej większej i mniejszej ekipie zdarzają się podobne przypadki i sytuacje,nie wiem co daje komuś podawanie inicjałów ksyw czy innych personali osób które kiedyś znaczyły coś w danej ekipie ale odwineli krzywą akcje i skończyło się jak się skończyło,przykładów można by wymieniać ale co to da?co to zmieni? niektórzy myślą że jak sypną jakąś ksywą to z automatu stają się kumaci? dla mnie nie jest to warte tego tym bardziej że jest to po prostu normalne,W większości ekip,grup,band i innych są osoby które były lub są powiązane z policją,czy podobnymi służbami więc nie zapominajcie o tym,a konfidenctwo nie jest znane od dziś i chyba każdy nawet mało ogarnięty to wie.Tak to działa nie inaczej a że ktoś pęka czy idzie na układzie z psami trudno niestety nigdzie nie jest idealnie
-
to wielka szlachetna rzeka pozuje na sztywna ekipe a konfidentow i frajerow chyba macie najwiecej w calej Polsce
konfident sie znajdzie w kazdej ekipie, ale u was nawet skwk wspolpracuje z milicja i starymi komuchami
konfident sie znajdzie w kazdej ekipie, ale u was nawet skwk wspolpracuje z milicja i starymi komuchami
-
Wlasnie takie posty jak ten u gory pokazuja jak to forum sie skurwilo. Chlopak z pierwszym postem wyskakuje z typowa napinka, widac, ze juz tam sie gotuje, ze nie moze nic zrobic w zwiazku z tym na jakiego barana wyszedl przed samym soba wierzac w to co jego "gora" cale zycie wpajala. Teraz okazuje sie, ze gowno prawda, ze wszystko pokolei sie wali. Jakbym byl za Cracovia tez bym sie wkurwial i chcial zapasc pod ziemie, bo wiekszosc tych ludzi wierzy w to co mowi, a zycie twardo sprowadza ich na ziemie. Ciezko przestac wierzyc w propagande ktora sie cale zycie swiecie wyznawalo.
Nawet nie bede sie pytal o kogo ci chlopie chodzi w tym twoim poscie, o jakich konfidentow ktorych jest najwiecej w Polsce itp bo i tak nie odpowiesz.
Nawet nie bede sie pytal o kogo ci chlopie chodzi w tym twoim poscie, o jakich konfidentow ktorych jest najwiecej w Polsce itp bo i tak nie odpowiesz.
Moj post to moja subiektywna opinia.
-
Nie muszę niczego w internecie szukać bo jestem w tym temacie dłużej niż większość piszących tu pajaców. Napisałem niemal w kolejności chronologicznej co się dzieje u was na górze a Ty zamiast odnieść się do tego co napisałem próbujesz mi umniejszyć. Prawda jest taka,że tego psa dopiero powinęli i nic jeszcze nie wiadomo a wy tu już bijecie piane.gnuj pisze:Kopiujesz i wklejasz to co znajdziesz w internecie, pisaliście o tym po zabójstwie Człowieka i szczyciliście się tym jak sztywną bandą jesteście. Dzisiaj nie macie ani sztywności ani bandy.prokocimksc pisze:ja tylko widzę,że niektórzy podniecają się byle jaką kaczką dziennikarską aż im ciśnienie w stringach skacze. Koleś został dopiero powinięty, postawili mu zarzuty ale wyrok zapadnie za jakiś czas. Pewnie był komuś nie na rękę, szedł na awans czy za dużo wiedział. Jak go wsadzą do kryminału to po pierwszym dniu tak go przecwelą,że sperma mu będzie uszami lecieć i słuch w mediach o nim zaginie.
Czyli strzelał z ucha za hajs i jeszcze się z tym bezczelnie obnosił?"Jakiś czas temu zauważono sygnały, że policjant obraca się w środowisku, które nie przystoi policjantowi i z którym nie powinien on utrzymywać kontaktu. Nie było żadnych konkretnych podejrzeń, ale przekazaliśmy sygnał do wyjaśnienia"
GnujTak dla przypomnienia:Przez lata cisnęli o układzie Wisły i czołówki z policją, ile to było na forach postów o Miśku i rzekomych układach.
A tak od innej strony: koleś,który wali z d*** na psy to konfident - ok. Policjant,który wali z d*** na psy to kto?Z tego co wiem kosą numer jeden zawsze była i jest policja?Nie mam zamiaru tu nikogo bronić bo tak jak pisałem wcześniej,dochodzenie ciągle trwa i żadnego wyroku nie ma ale wiadomo,że status tego psa jest dość specyficzny - kibicowski konfident. Jak mu faktycznie coś przybiją to trzeba będzie zrobić zrzutkę na oliwę bo go zatrą na śmierć.
AVE JUDE
-
prokocim muszę cię zasmusić, póki co wyszło że to wasza banda była na układzie z psem. Cóż to jest fakt, przykry dla was, ale kolejny raz potwierdzający że jesteście bandą c****. Wstydzilibyście się jeszcze coś w tym temacie mówić, myślę że dosyć się już skompromitowaliście.
-
-
...KRAKOWSCY POLICJANCI ZATRZYMALI DWÓCH PSEUDOKIBICÓW
Wczoraj po południu dwóch kibiców zmierzało na mecz w barwach klubowych swojej drużyny. Kiedy przechodzili obok parku nagle na ich drodze stanęło dwóch młodych mężczyzn którzy zaczepili ich i zażądali oddania szalików. Kiedy napastnicy napotkali na opór i odmowę zaczęli zachowywać się agresywnie wobec pokrzywdzonych i straszyć ich użyciem noża, po czym wyrwali im szaliki i uciekli.
Szybko zgłoszona napaść pozwoliła na szybką reakcję – policjanci już niedługo później zauważyli na jednej z ulic dwóch mężczyzn odpowiadających rysopisom sprawców. Obydwaj zostali zatrzymani pod zarzutem dokonania rozboju. To mężczyźni w wieku 21 i 22 lat, jeden z nich jest mieszkańcem Podkarpacia , drugi Małopolski.
Dzisiaj zostaną przesłuchani, za popełnione przestępstwo grozi kara do 12 lat pozbawienia wolności Postępowanie w tej sprawie prowadzą policjanci Komisariatu IV Policji w Krakowie.
(KWP w Krakowie/ pt)
-
Jak wczoraj zdążali na mecz to mógł być on tylko jeden Cracovia-Korona,ale pewnie zaraz się dowiemy ,że i tak ważniejszy jest ojciec Cygana...KurzaW@gin@ pisze:...KRAKOWSCY POLICJANCI ZATRZYMALI DWÓCH PSEUDOKIBICÓW
Wczoraj po południu dwóch kibiców zmierzało na mecz w barwach klubowych swojej drużyny. Kiedy przechodzili obok parku nagle na ich drodze stanęło dwóch młodych mężczyzn którzy zaczepili ich i zażądali oddania szalików. Kiedy napastnicy napotkali na opór i odmowę zaczęli zachowywać się agresywnie wobec pokrzywdzonych i straszyć ich użyciem noża, po czym wyrwali im szaliki i uciekli.
Szybko zgłoszona napaść pozwoliła na szybką reakcję – policjanci już niedługo później zauważyli na jednej z ulic dwóch mężczyzn odpowiadających rysopisom sprawców. Obydwaj zostali zatrzymani pod zarzutem dokonania rozboju. To mężczyźni w wieku 21 i 22 lat, jeden z nich jest mieszkańcem Podkarpacia , drugi Małopolski.
Dzisiaj zostaną przesłuchani, za popełnione przestępstwo grozi kara do 12 lat pozbawienia wolności Postępowanie w tej sprawie prowadzą policjanci Komisariatu IV Policji w Krakowie.
(KWP w Krakowie/ pt)
-
W krk wiele sie dzieje, gwiazda FFI o Polsce wkoncu sie doigrala. Jak widac kara spotka kazdego. Nie dosc ze na pasach mial problemy to jeszcze trafil na rekiny.

-
ja p******* co sie dzieje w tym "cracovie", ja czekam tylko aż w koncu przestaną mi szargać nerwy włócząc po sądach i wyjeżdżam w c*** z tego kraju.
Po stracie szalika teraz po drugiej stronie błoń zawiadamia się policje śmieszne pozwoliłem sobie to skomentować bo odpowiadam za niemalże identyczne zdarzenie a ta cracovia przecież taka sztywna
Po stracie szalika teraz po drugiej stronie błoń zawiadamia się policje śmieszne pozwoliłem sobie to skomentować bo odpowiadam za niemalże identyczne zdarzenie a ta cracovia przecież taka sztywna
-
papier jest? ;)
-
Mam takie pytanko ktora z Krakowskich ekip ma silniejsza/liczniejsza bande za kratami ?? oraz jaki jest bilans ofiar smiertelnych przez ostatnie lat i jakie zapadały wyroki wobec oskarżonych , bez napinki.
-
Pytania z d***, ale odpowiem (Bedzie napinka). Wisla ma lepsza bande za kratami i Monte/ Czarnieckiego/ Tarnow to dominacja Wisly. Cracovia ma wiecej ofiar (smiertelnych) na koncie. Bilans to po kilkanascie osob. Wyroki rozne, wiele spraw sie ciagnie.

-
ty wiesz ile osob wogole siedzi z bandy Cracovii za kratkami?
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
-
A Ty porownaj jakosciowo te bandy. Aha od miltikina to mega banda tak jak i od Sz za narko (takie bandy to masz na kazdym osiedlu w Polsce, kilka medialnych glow tego nie zmieni). Zreszta mnie to pierdoli, moje zdanie i temat koncze.

-
myslalem ze to piszesz sarkazmem dla jaj , jeszcze tarnow dominacja Wisly ... gdyby wziasc na powaznie to co napisales to oznacza iz Unia jest waszym fc ,Pytania z d***, ale odpowiem (Bedzie napinka). Wisla ma lepsza bande za kratami i Monte/ Czarnieckiego/ Tarnow to dominacja Wisly. Cracovia ma wiecej ofiar (smiertelnych) na koncie. Bilans to po kilkanascie osob. Wyroki rozne, wiele spraw sie ciagnie.
no ale opinia jest jak d*** kazdy ma wlasna
""W ogóle ,w tamtych latach liczyła się tylko "Tarnovia" .Kibice tej drużyny byli w zdecydowanej większości.Późniejsze sukcesy Unii , sekcja żużlowa , napływ nowej ludności do Tarnowa, zanikanie tradycji mieszczańskich spowodowała że sytuacja się odwróciła .""
-
Leśny dziad pisze:myslalem ze to piszesz sarkazmem dla jaj , jeszcze tarnow dominacja Wisly ... gdyby wziasc na powaznie to co napisales to oznacza iz Unia jest waszym fc ,Pytania z d***, ale odpowiem (Bedzie napinka). Wisla ma lepsza bande za kratami i Monte/ Czarnieckiego/ Tarnow to dominacja Wisly. Cracovia ma wiecej ofiar (smiertelnych) na koncie. Bilans to po kilkanascie osob. Wyroki rozne, wiele spraw sie ciagnie.
no ale opinia jest jak d*** kazdy ma wlasna
Pytanie bylo odnosnie Tsw i Ksc, a nie Zks i innych ekip. W Tarnowie dominacja Wisly nad pasami, a nie nad calym kibolskim kryminalem. Co za z d*** gadka. To ostatni moj post na ten temat. Dla odmiany dodam ze w Saczu dominacja pasow i mi znowu nie wyjezdzajcie z Sandecja bo Pytanie bylo odnosnie ekip z KRK.

-
A Ja mam pytanie. Jak wygląda sytuacja w uliczkach najbliżej krakowskiego rynku?
Pytam z ciekawości, ponieważ odwiedziłem ostatnio Kraków i zdziwiła mnie ilość osób, które widziałem w koszulkach Cracovii na tym terenie.
Jak na miasto derbowe i tak uczęszczane tereny to dziwi mnie fakt aż takiego obnoszenia się z przynależnością klubową.
Pytam z ciekawości, ponieważ odwiedziłem ostatnio Kraków i zdziwiła mnie ilość osób, które widziałem w koszulkach Cracovii na tym terenie.
Jak na miasto derbowe i tak uczęszczane tereny to dziwi mnie fakt aż takiego obnoszenia się z przynależnością klubową.
Zagłębie Sosnowiec
-
Podejrzewam, że masz na myśli uliczki od strony Kazimierza - jest to teren zdecydowanie Cracovii. Inaczej sprawa się ma po drugiej stronie Rynku, gdzie jest Kleparz (stary i nowy), tam już w większości są to tereny Wisły i raczej tylko te barwy można tam spotkać. Jest też Śródmieście i tam sytuacja jest raczej podzielona, ze wskazaniem na Cracovie. Jeżeli się myle, to niech mnie ktoś poprawi.
-
Na południe od Rynku czyli w strone Kazimierza --> Cracovia
Na północ w strone Kleparza --> Wisła
Na zachód bliżej Placu Inwalidów, Karmelickiej --> raczej Wisła
Na wschód czyli Wesoła i okolice w strone Starych Grzegórzek to raczej Pasy
Sam Rynek to raczej przewaga Cracovii choć tam to już jest mieszanka wszystkiego, włącznie z angolami.. To z moich obserwacji, ale moge sie nieznacznie mylić
Na północ w strone Kleparza --> Wisła
Na zachód bliżej Placu Inwalidów, Karmelickiej --> raczej Wisła
Na wschód czyli Wesoła i okolice w strone Starych Grzegórzek to raczej Pasy
Sam Rynek to raczej przewaga Cracovii choć tam to już jest mieszanka wszystkiego, włącznie z angolami.. To z moich obserwacji, ale moge sie nieznacznie mylić
-
Warto też wspomnieć, że są to najbardziej naszpikowane kamerami miejsca w Krakowie, więc z obnoszeniem się z barwami nie ma większych problemów. Ogólnie rzecz biorąc w około rynku spotkasz bez problemu barwy i TSW i KSC, w zależności gdzie się znajdujesz.
-
Dawno mnie tu nie było,ale widzę,że artykuły z Gazety Krakowskiej stały się wiarygodnym źródłem informacji.
W ostatnim czasie dziennik ten pisał o konfidentach z Biezanowa po akcji na Wielickiej, pisał tez o konfidentach ze Złocienia po akcji na Teligi.Przeczytać również można u nich było,że Pociąg trzymając w drugiej ręce nóż w ostatniej chwili zdążył powiedzieć policji kto był jego oprawcą.Czemu tego nie wkleiliście?
Dobrze,że przypominacie tego nieszczęsnego Cygana,którego posty o tym,że Metal diluje narkotykami można do dzisiaj przeczytać na forum wislakrakow.com , ale pamiętajcie również o policjancie, który przez lata prowadzil u was doping [link] i o SKWK, które na wniosek policji udostępniło wszystkie dane członków i współpracowało z policjantem, któremu gdy popsuło się zdrowie wysmarowało taka to laurkę:W dniu dzisiejszym dotarła do nas smutna informacja - Dyrektor ds. bezpieczeństwa Wisły Kraków S.A. - p. Kazimierz Antkowiak uległ wypadkowi i trafił do szpitala.
Pan Kazimierz od lat współpracuje z SKWK i jest osobą, która niejednokrotnie pomogała nam i wstawiała się za nami - kibicami Wisły, czy to podczas meczów wyjazdowych, czy rozgrywanych na stadionie przy Reymonta.
Życzymy szybkiego powrotu do zdrowia! Obyśmy jeszcze w tej rundzie mogli kontynuować naszą współpracę!
W ostatnim czasie dziennik ten pisał o konfidentach z Biezanowa po akcji na Wielickiej, pisał tez o konfidentach ze Złocienia po akcji na Teligi.Przeczytać również można u nich było,że Pociąg trzymając w drugiej ręce nóż w ostatniej chwili zdążył powiedzieć policji kto był jego oprawcą.Czemu tego nie wkleiliście?
Dobrze,że przypominacie tego nieszczęsnego Cygana,którego posty o tym,że Metal diluje narkotykami można do dzisiaj przeczytać na forum wislakrakow.com , ale pamiętajcie również o policjancie, który przez lata prowadzil u was doping [link] i o SKWK, które na wniosek policji udostępniło wszystkie dane członków i współpracowało z policjantem, któremu gdy popsuło się zdrowie wysmarowało taka to laurkę:W dniu dzisiejszym dotarła do nas smutna informacja - Dyrektor ds. bezpieczeństwa Wisły Kraków S.A. - p. Kazimierz Antkowiak uległ wypadkowi i trafił do szpitala.
Pan Kazimierz od lat współpracuje z SKWK i jest osobą, która niejednokrotnie pomogała nam i wstawiała się za nami - kibicami Wisły, czy to podczas meczów wyjazdowych, czy rozgrywanych na stadionie przy Reymonta.
Życzymy szybkiego powrotu do zdrowia! Obyśmy jeszcze w tej rundzie mogli kontynuować naszą współpracę!
-
mistrz prowokacji i napinki powraca witamy cie dratewko
-
Wskaż mi ekipę,która nie kreuje się na mega sztywną bandę w obecnych czasach.Wszyscy sztywni,honorowi z zasadami i c*** tam jeszcze wie z czym,a tak naprawdę kazde to stowarzyszenie kibiców kontrolowane przez chuliganów to jest jakaś kpina.Każdy tylko kombinuje pod przykrywką jakiś mikołajek czy innych tego typu okazji,które z kibicowaniem nie mają nic wspólnego, jak by tu sie do żłoba dopchać i wyciągnąć z niego jak najwięcej siana dla siebie przy współpracy z klubem i policją.O to w tym wszystkim ma chodzi?
Wg piszących na forum wislakrakow.com Kapa na mecze sobie spokojnie chodzi i krzywda mu się żadna nie dzieje.
Wg piszących na forum wislakrakow.com Kapa na mecze sobie spokojnie chodzi i krzywda mu się żadna nie dzieje.
-
ciebie filozof albo pogoniono z ekipy za gruby numer albo jesteś zwykłym policyjnym krawężnikiem bez szans na awans,dla którego prowokowanie głupimi tekstami to szczyt umiejętności na jaki cię stać,bo poza internetem zapewne jesteś leszczem w przepoconym podkoszulku i dziurami w zębachdratwa06 pisze:Wskaż mi ekipę,która nie kreuje się na mega sztywną bandę w obecnych czasach.Wszyscy sztywni,honorowi z zasadami i c*** tam jeszcze wie z czym,a tak naprawdę kazde to stowarzyszenie kibiców kontrolowane przez chuliganów to jest jakaś kpina.Każdy tylko kombinuje pod przykrywką jakiś mikołajek czy innych tego typu okazji,które z kibicowaniem nie mają nic wspólnego, jak by tu sie do żłoba dopchać i wyciągnąć z niego jak najwięcej siana dla siebie przy współpracy z klubem i policją.O to w tym wszystkim ma chodzi?
-
Ale po co z nim dyskutujecie ? Przecież ten typ to synonim słowa farmazon. Jedyna możliwość zaistnienia takich cymbałów to pisanie bredni które ktoś będzie musiał prostować. PS Cracovia zawsze sztywno... ;)
ABG
-
Pokaż lepiej zdjęcia tych piórników coście sobie ostatnio u Szulca zamówili;)
-
Czyżby piórniki zaczęły się udzielać a może któryś kogoś sprzedał ? Bądź poważny bo tylko się błaźnisz.
ABG
-
Jeśli jesteś tym ciapowatym grubaskiem z Borku Fałęckiego to z pojęciem błazna masz do czynienia na co dzień:)
-
W********** stąd pajacu żydowski i nie rozwalaj tematu.
-
Niech ci ciapek z Borku opowie jak kupuje podrabiane szaliki osiedlowe Wisły na allegro,a później jak się orientuje,że przepłacił straszy regulaminem .
Albo ten as prowadzący stronę [link] , którego zgubiła chciwość i zakupił jeden z osiedlowych szali Wisły,taką oto informację sprzedającemu wysłał:Dnia 5 lipca 2012 19:43 marcin <[email protected]> napisał(a):
nie wiem, czy osoba, która zleciła wydanie tych szali w Łodzi w firmie [link] - nie mając zgody od TS Wisła (również to sprawdziłem - wystarczyło kilka telefonów i pomoc SKWK) - zdaje sobie sprawę, że złamała prawo, gdyż herb jest zastrzeżonym znakiem towarowym,co również nie jest bez znaczenia w rozwiązaniu sprawy drogą formalną. W tym wypadku problem będzie miała zarówno osoba pisząca z tego maila, jak i wydająca te szale. Papież tutaj nie będzie potrzebny zapewniam, wystarczą znacznie łatwiejsze środki. Nawet jeżeli podane dane są fałszywe to po mailach IP łatwo się zidentyfikuje prawdziwego ich nadawcę. Pomysł na biznesik nie wypalił.
Albo ten as prowadzący stronę [link] , którego zgubiła chciwość i zakupił jeden z osiedlowych szali Wisły,taką oto informację sprzedającemu wysłał:Dnia 5 lipca 2012 19:43 marcin <[email protected]> napisał(a):
nie wiem, czy osoba, która zleciła wydanie tych szali w Łodzi w firmie [link] - nie mając zgody od TS Wisła (również to sprawdziłem - wystarczyło kilka telefonów i pomoc SKWK) - zdaje sobie sprawę, że złamała prawo, gdyż herb jest zastrzeżonym znakiem towarowym,co również nie jest bez znaczenia w rozwiązaniu sprawy drogą formalną. W tym wypadku problem będzie miała zarówno osoba pisząca z tego maila, jak i wydająca te szale. Papież tutaj nie będzie potrzebny zapewniam, wystarczą znacznie łatwiejsze środki. Nawet jeżeli podane dane są fałszywe to po mailach IP łatwo się zidentyfikuje prawdziwego ich nadawcę. Pomysł na biznesik nie wypalił.
-
Przejęliśmy pół Krakowa i Nowej Huty,a ty piszesz,że nam się nie udało:))))Wesołe stanowicie towarzystwo,a z tymi śmiesznymi szalikami nawiązałem do internetowych gitów mocno udzielających się w SKWK i małopolskich patriotach,którzy za żart którego padli ofiarą piszą donosy do serwisu allegro i straszą sądami.
-
Dratewka, patrz co jest teraz, a obecnie jest tak że pod każdym względem jesteście słabsi od Wisły i to znacznie - czas się z tym pogodzić. Rozumiem twoją frustrację, internetową napinke. Wcale ci się nie dziwie i cię w pewnym sensie rozumiem, więc masz moje pozwolenie na pisanie w tym temacie biorąc pod uwagę twój obecny stan, ale proponuje ci mimo wszystko udać się po pomoc.